August 4, 2017

3 Ini Kena Puji @RafiziRamli Bijak, Modal RM300,000 Dapat RM1,500,000! Tahniah Rakyat Malaysia


CTS tidak pernah memuji Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli tetapi kali ini saya terpaksa memuji kepandaian beliau. 10 hari lepas, beliau telah merayu kepada Rakyat Malaysia untuk menyumbang ke dalam akaun Invoke beliau sebanyak RM300,000 untuk membayar saman kepada National Feedlot Corporation (NFC) atau beliau bakal dikenakan tindakan muflis.

Semalam, dengan penuh gembiranya Rafizi Ramli mengumumkan dalam tempoh 10 hari, seramai 7,435 rakyat Malaysia menjawab rayuan saya dan secara bersama menyumbang sejumlah RM1,585,014.49. Jumlah ini adalah 5 kali jumlah yang diperlukan untuk membayar NFC. Tahniah Rakyat Malaysia terutama penjilat-penjilat tegar Rafizi Ramli. 

Selepas ini tidak perlulah membuat aduan Rakyat Malaysia susah. Anda sendiri yang bertanggungjawab. Orang susah semakin susah tidak ditolong. Rafizi Ramli yang mempunyai aset berjuta dikayakan lagi dengan hanya bermodal fitnah. Seperti kata Hussin Lempoyang dalam filem P Ramlee, Tiga Abdul, "Jual orang lebih untung dari jual unta. Woww!!!"


3 comments:

Anonymous said...

Wah...senangnya jadi Yb...fitnah orang then bila kena saman minta derma then dapt derma lebih pulak..tak pelah fizi senang kat dunia tak semestinya senang kst alam barzakh dgn di padang mahsyar kan kan kan maklumlah..sbb fitnah kau ramai yang tak dpt pergi MEKAH nak tunaikan haji....cuba check betul k..kenyataan fizi tu dpt derma juta juta atau nak cover maklumlah apavyang fizi ckp tak boleh percaya..entah2 duit dia sendiri...kekonon dia ramai penyokong katalah. Dia dpt derma sekian banyak..entahlah apa pun fizi.. Tahniah kerana.lepas ni kau tak boleh bertanding..kan kan kan Pru 14

Anonymous said...

Minta maap le aku langsung tak percaya propaganda mamat sotong kaki fitnah ni..
dia dh terdesak dan reputasinya jatuh teruk..jadi bab main propa memang kerja pakatan sbb modla renah hasil boleh tahan..


so kalau dia boleh kumpul 2 billion pun kita jangan percaya sebab dana mereka semua dirembat, Yahudi kasi pun suap makan..no hal!

sesiapa pn boleh declare mcm tu.. untuk promosi diri konon mendapat simpati rakyat.. entah2 menipu 100k pun taksampai..

org biasa berbohong apalah sgt nk bohong sikit2 mcm ni..
hehe

Anonymous said...

cakap tanpa bukti...korang blh percaya si sotong munafik ni???

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates