July 19, 2017

133 Rasmi Jalanraya Bertingkat 4.5 Kilometer Macam Rasmi Lebuhraya Satu Selangor



Dari gaya riben perasmian yang begitu panjang yang dipegang oleh 9 orang perasmi, kita menjangkakan Menteri Besar Selangor akan merasmikan lebuhraya bertingkat untuk seluruh Kajang dan Bangi kalau bukanpun untuk seluruh Selangor.

Apa yang melucukan perasmian oleh 9 orang perasmi yang memegang riben panjang ini hanyalah untuk jalanraya bertingkat sepanjang 4.5 kilometer sahaja. Saya ulang 4.5 kilometer sahaja. Kalau jalan kaki hanya mengambil masa kurang 20 minit! Butiran lanjut boleh dibaca di Selangorkini, di sini.

Lebih melucukan Menteri Besar Selangor boleh mendabik dada jalanraya bertingkat sepanjang 4.5 kilometer ini tidak dikennakan tol. Kepala bapak apa jalanraya 4.5 kilometer hendak dikenakan tol Azmin Ali?

Persimpangan bertingkat sepanjang 4.5 kilometer ini bakal menghubungkan Bandar Baru Bangi-Kajang 2-Bandar Teknologi Kajang bernilai RM62 juta. 1 kilometer jalanraya bertingkat ini bernilai  RM14 juta.

133 comments:

khairul anwar osman said...

Maaf,sekadar bertanya apa yg lucunya tu rizal?? Lucu ke sakit hati? Jgn marah sekadar brtanya

Anonymous said...

Memang lucu. Mengalahkan perasmian MRT. Project siciput dan kenyataan bodoh Azmin mengenai Tol.

Anonymous said...

oklah tu. ada jugaklah nampak walaupun kira mahal kosnya, sama mcm cat pintu gerbang dan jalan basikal di PP jugak. yg nak tanya ni terowong dasar laut kat PP tu bila pulak nak rasmikan?

khairul anwar osman said...

KJ tak layak jadi pemimpin UMNO: Isma


Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar tidak layak menjadi pemimpin parti pejuang hak Melayu, UMNO, tempelak Naib Presiden Isma, Abdul Rahman Mt Dali.
Beliau berkata demikian berikutan kenyataan Khairy atau lebih dikenali sebagai KJ mencabar untuk menghapuskan terlebih dahulu sekolah yang didominasi anak Melayu iaitu Sekolah Berintergrasi Penuh (SBP) jika ingin sekolah vernakular dihapuskan.


Membidas kenyataan itu, Abdul Rahman berkata, Khairy berhujah secara dangkal kerana menggunakan logik sebegitu.
“Dia tak faham sejarah Tanah Melayu dan tak mengerti apa maksud kontrak sosial.
“Dia tak layak jadi pemimpin UMNO. Suruh tutup vernakular dibayar dengan tutup sekolah orang Melayu. Dia juga mempamerkan kedayusan kuasa politik parti yang diwakilinya bila takut berdepan dengan pihak sekolah vernakular,” katanya ketika dihubungi Ismaweb.net, hari ini.
Khairy sebelum ini juga pernah mengeluarkan kenyataan bahawa sekolah vernakular tidak boleh diubah oleh sesiapa.
Semalam, Khairy dalam sesi dialog TN50x mempersoalkan jika ada sesiapa yang berani menghapuskan sekolah vernakular walaupun ia baik untuk menggalakkan perpaduan dalam negara ini.
Persoalan itu timbul selepas salah seorang daripada kira-kira 250 kakitangan Petronas yang hadir pada sesi itu menyatakan keinginannya terhadap sebuah negara yang bersatu padu dan antara cara paling berkesan mencapainya ialah menghapuskan sistem persekolahan vernakular.

khairul anwar osman said...

PPIM terhina disiasat kerana menceroboh, kata KPN berat sebelah

Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) rasa terhina  selepas disiasat kerana menceroboh sebuah syarikat pajakan kenderaan baru-baru ini.
Pengarah Unit Tindakan Khas PPIM Yusuf Azmi berkata kenyataan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar itu berat sebelah.
“PPIM bukan persatuan ceroboh. Kita ada etika dan panduan. Kita ada 25 peguam bersama kita,” katanya kepada FMT.
“Apa yang dikatakan KPN – bagi saya – berat sebelah, dan saya sedih dan kecewa. Kita bukan musuh dengan polis.”
Khalid hari ini berkata polis menjalankan siasatan ke atas PPIM yang mengambil tindakan sendiri dengan menceroboh ke syarikat berkenaan tanpa merujuk kepada polis.
PPIM menghantar 5 anggotanya bersama 2 pengamal media bersama 100 lebih mangsa bagi melakukan serbuan terhadap sebuah syarikat pajakan kenderaan 10 Julai lalu. Dalam serbuan itu, mereka mengambil 56 kenderaan yang disimpan dalam gudang syarikat.
Dua hari kemudian polis Selangor membuka kertas siasatan berhubung “pencerobohan” gudang itu dan menasihatkan mana-mana pihak supaya tidak mengambil tindakan sendiri dan membelakangkan undang-undang.
Khalid menafikan dakwaan PPIM mengatakan polis tidak mempedulikan laporan pengadu, dan menjelaskan mereka mengikut proses yang ditetapkan.
“Apabila ada laporan, kita cari saksi, rakam percakapan…kita kena jalankan siasatan, kumpul keterangan sebelum memajukannya siasatan itu kepada pejabat peguam negara untuk mereka buat keputusan seterusnya sama ada nak tuduh atau tidak,” kata Khalid lapor Harian Metro.
PPIM bagaimanapun tidak berpuas hati dengan penjelasan itu. Yusuf berkata PPIM akan ke SPRM bersama pengadu terlibat, sama ada polis ambil tindakan atau tidak terhadap kes mereka.
“Kita akan buat laporan SPRM bersama mangsa,” kata Yusuf. - http://www.freemalaysiatoday.com

Anonymous said...

Alfa male tak rasmikan sekali ke...atau dia pun tumbang sakit perut gelak....

Anonymous said...

weii... dalam malaysia ni kat mana yang flyover ade tol??? Apa punye bongok abang sawan aley ni....

kalau landasan keretapi ada tol aku tau la... tapi tanya dulu dengan nenek jijah... dia tau segalanya.....

muahahahahahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Jalan ini dibina dari peruntukan pusat?..

Anonymous said...

KJ bukan dilahirkan di malaysia...nak pm seblm umur 40 tahun....

Anonymous said...

AMK gesa SPRM, PDRM siasat semula skandal Scorpene
Jul 19 2017 / Suara Keadilan
KUALA LUMPUR 19 JULAI: Angkatan Muda KEADILAN (AMK) menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Polis Di Raja Malaysia (PDRM) untuk membuka semula siasatan ke atas skandal kapal selam Scorpene susulan dakwaan terhadap dua individu berkaitan kes itu di Perancis.

Timbalan Ketua AMK, Dr Afif Bahardin berkata skandal itu yang turut melibatkan pembunuhan wanita Mongolia, Altantuya Shaaribuu dan dua bekas anggota polis membuktikan wujud unsur jenayah.

"AMK mendesak SPRM dan PDRM untuk kembali membuka siasatan ke atas kes rasuah dan jenayah membabitkan pembelian kapal selam Scorpene ini oleh Kementerian Pertahanan Malaysia yang mana pada ketika itu menteri yang bertanggungjawab adalah Datuk Seri Najib Razak.

"Siasatan dan menghadapkan penjenayah sebenar kemuka pengadilan adalah perlu demi mendapatkan kebenaran dan memberikan keadilan kepada individu-individu seperti Altantuya dan dua anggota PDRM, Sirul Azhar dan Azilah Hadri yang turut terpalit dengan skandal ini.

"Kegagalan SPRM dan PDRM untuk menyiasat dan melakukan tindakan undang-undang yang sewajarnya berkaitan skandal kapal selam Scorpene ini nanti akan mengakibatkan imej dan integriti agensi-agensi ini terus tercalar dan mengakibatkan rakyat hilang kepercayaan," katanya dalam kenyataan.

Malaysiakini hari ini memetik Agence France-Presse (AFP) yang melaporkan dua bekas eksekutif kanan didakwa rasuah berhubung jualan dua kapal selam kelas Scorpene kepada Malaysia pada tahun 2002

Dua individu tersebut adalah Phillippe Japiot, bekas ketua unit kapal dermaga laut Perancis DCNI dan Jean-Paul Perrier, bekas ketua eksekutif firma pertahanan dan gergasi elektronik Perancis, Thales.

Japiot juga dilaporkan didakwa kerana "menyalahguna aset sosial" dan Perrier didakwa atas tuduhan "terlibat dalam menyalahguna aset sosial".

Skandal kapal selam Scorpene mendapat perhatian ramai pada 2010 selepas badan hak asasi Suara Rakyat Malaysia (Suaram) memfailkan aduan di Perancis pada November 2009.

Siasatan kemudian dilakukan untuk menentukan sama ada bekas presiden kumpulan pertahanan Perancis, Thales International Asia, membayar sogokan kepada Najib melalui bekas rakan karibnya, Abdul Razak Baginda, untuk kontrak membekalkan dua kapal selam Scorpene kepada Malaysia

Anonymous said...

Teruk betul wabak rebies pakatan hidung ni doj tak jalan ..try frence pulak...
Kes memali takmau bukak balik ke....

hihihihi dung

Anonymous said...

Dalam perbicaraan di mahkamah Singapura minggu lalu, Pengurus Falcon Bank, Jens Fred Sturzeneger mengesahkan bahawa Tanore Finance Corporation memasukkan wang 1mdb RM2.6 bilyon ke akaun peribadi Najib itu adalah milik Eric Tan Kim Long.

Beliau juga mengesahkan bahawa Eric Tan adalah orang yang sama dengan Jho Low di mana hanya Jho Low yang berurusan dengannya berkaitan dana 1MDB sambil jutawan playboy itu mengakui sesekali menggunakan nama Eric Tan bagi tujuan keselamatan.

Pernyataan di atas selari seperti laporan FBI & DOJ di Amerika...tiada kaitan langsung dengan derma Pak Arab dogol.

Jahid, Salleh Ketiak, Arul nasi kandar, Sahrol & Pandir Ali membohong hanya untuk menutup pekong & bangkai Jumbo-Hippo (gajah & badak). Skandal laki bini ini bak pepatah,
dah terang lagi bersuluh, bagai kes perempuan dah bunting kerbau tapi tak bersalah sebab tak ada saksi mata..

Anonymous said...

CTS ler bukak balik kes memali...
Doj tak jalan?...ade lagi siri seterusnye...hihihihi....kapal terbang jho lo masih tersadai di singapore di sita doj...jangan dekat pru kluar siri baru...bagaimana semah nak buktikan rantai berlian pink tiada kaitan dengan nye...setiap pembelian barangan mewah berekod dan berinsuran...hihihi...

Anonymous said...

Salleh Said Keruak kata MRT adalah hadiah Najib kepada rakyat Malaysia. Hadiah-hadiah lain Najib kepada rakyat Malaysia:

1) Hapus elaun pelatih guru
2) Cukai GST
3) Ringgit 4.30 berbanding USD
4) Rizab luar negara 97 billion
5) Hutang negara 907 billion
6) Hutang 1MDB 50 billion
7) Edra jual kepada China
8) Lotus jual kepada China
9) Tutup kementerian yang bertanggungjawab menjaga usahawan Bumiputra
10) Mansuh subsidi minyak masak
11) Mansuh subsidi gula
12) Mansuh subsidi beras
14) Mansuh subsidi petrol
15) Cukai Pelancongan

Unknown said...

mana ted maarof..lama tak jengoi

Anonymous said...

Hahaha...bro ted masih ade sedang memerhstikan putar belit CTS dan macai2 underdog...ade sekor macai hulubalang beruk jho lo...sebut jho lo fobia...same dengan perwakilan umno dl PAU yg lepas...

Anonymous said...

Hebat jugak kerajaan PKR selangor mampu bina jalan bertingkat tanpa bajet pusat...negeri bn kalo pusat tak hulur bajet tak de lah jalan...jalan kampong pon bajet pusat...hutang berlambak2..
Bas free pon tak de...najib buat bus free untuk kl sahaje...

.

Anonymous said...

Apakah ini bermakna sepina dari perancis dah nak tiba??

Lamaaaanyeeee.... Janggut putih aku keluar baru dengar pasal perancis.... Tapi sepinanya tak juga nampak batang hidung...

Yang nampak batang hidung top dog dan fool dog fuckatan je.....

Muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Hebat kepala butoh pak hang.. Repair stadium shah alam pun menyalak mintak kerajaan pusat tolong.. Sembang ape fool dog kurap oii..

Anonymous said...

Fool dog kaki kentut paling bodoh tu..?? Kahkahkah... Beruk fool dog sembah kitab keling mabuk lagi mau sembang kencang...kahkahkah

Anonymous said...

Fool dog tak dak idea dah ke..? Copy paste merata...hik5

Anonymous said...

Awat tak tangkap lagi... Menyalak kat sini dapat ape..? Hik5

Anonymous said...

Tu baru anak jantan..berani report...bukan macam fool dog menyalak siang malam bila suruh report terus alih tiang gol.. Hik5..

Anonymous said...

Ramai geng2 top dog beratur nak potong reben...kikiki

Anonymous said...

Duit yang kerajaan pusat bagi untuk repair jalan berlubang kat selangor mane..? Buat banglo disneyland ke..?

Anonymous said...

Dah lama sampai kot... Maybe salah alamat..alamat ke kandang babi... Fool dog pun ratip hari2 tanpa jemu..kikiki

Anonymous said...

Najib dah bayar supaya sapina dibatalkan.
.

Anonymous said...

Awat Apundek tak tangkap...

Anonymous said...

Kenapa undetdog bladifool nyibok.
Hik5...

Anonymous said...

Underdog bladifool tak boleh nsk berhujjah daa..
Tuan punyer badan bisu underdog bladifool plak mengada2 menyalak...hehehe..

Anonymous said...

Kepala butoh ko....nak pakai free plak..sembang ape bladifool underdog bodoosss..hihihi

Anonymous said...

Menyalak madey samun.

Repot takut...hihihi..

Anonymous said...

Flyover 4km jer...tu pun nak sumbat dalam fb..
.....cam gampang...

Anonymous said...

Tak payah report pun tak pe.. Biar top dog tu mengelupur sendiri.. RCI on the way.. Hik5..

Anonymous said...

Selangor byk duit. Tp knp tak bg pendidikan percuma di unisel?

Anonymous said...

Eleh bajet kena potong nak sembang lebih...

Anonymous said...

Hahahaha...biasa aje...bladifool underdog bodooss yg syok sendiri dengan RCI...hik4...

Anonymous said...

Kes kat luar malaysia..bodoohh.. Awat doj tak tangkap..? Doj tarak tolor ka..?
Fool dog hihihidung...

Anonymous said...

Fool dog mati akal dah..? Pi jilat tulang babi tu dulu..kot2 nanti boleh dapat idea baru nak menyalak..kikiki

Anonymous said...

Ape masalahnye...hehehe..duit rakyat buat projek untuk rakyst
.

Anonymous said...

Takat ratip kitab keling mabuk yang dah mampus tu tak payah hujah pun tak pe.. Fool dog bahalul je yang sembah...kahkahkah

Anonymous said...

Sape pakai free..? Semua kena bayar sewa untuk guna stadium tu la bahalul... Lenkali jangan tunjuk bahalul ye fool dog kurap..kikiki

Anonymous said...

Kerajaan pusat lagi banyak duit..cukai2 di kutip pusat...pusat dulu buat free...selangor keluar bantuan pendidikan...

Anonymous said...

Untuk sukan sea mana ade bayar...temberang..

Anonymous said...

manifesto fuckatoon fool dog cap hidung bukan janji...kan senang jawab macam tu.. Bodoh punya fool dog..lagi mau pusing2.. Hik5

Anonymous said...

Buat sendiri ler stadium....

Anonymous said...

Tak payah bayar kau cakap..?? Mau kencing sape ni fool dog oii..?

Anonymous said...

Manifesto ade janji bagi pendidikan free untuk selangor?..

Anonymous said...

Stadium tu di buat masa zaman sape pegang selangor..? Mau claim pakatong fool dog yang buat..? Bodoh sangat ke..?

Anonymous said...

Najib janji tol tak dinaikkan...hehehehe...

Anonymous said...

Baru belajar menyalak ke fool dog oii.. Selak balek manifesto pakatong fool dog cap hihidung tu jing oii..

Anonymous said...

8:51 kerajaan pusat dah bangkrup sejak bulan Februari 2015. Mana ada duit lg, semua najib dah rompak. Kau ni duduk dlm gua di batu caves ke? Atau pulau carey?

Anonymous said...

Kayak ke , tak layak ke, suara rakyat yg menentukan

Anonymous said...

Dah dinaiktaraf...maintainance saper buat?..

Anonymous said...

Bila dah tak dapat hujah mula la alih tiang gol...kahkahkah... Fool dog bahalul baru belajar menyalak...

Anonymous said...

Stadium bukit jalil saper buat?..

Anonymous said...

Tiang gol mana?...ko tak jaga tiang gol?...

Anonymous said...

Dari mane datang duit untuk semua kerja2 maintenance tu..? Itu sebab sape yang nak guna stadium tu kena bayar.. Bodohh...

Anonymous said...

Thn 2002 ... Mahathir PM????????

Anonymous said...

Bahlul betul bladifool underdog bidooosss ...CTS bayar jaga tiang gol..dia cabutblari...hehehehe..

Anonymous said...

Fuckatoon fool dog tanya tiang gol... Kahkahkah..
Ok la aku ubah sikit la.. Aku guna kandang babi boleh..?? Kikiki

Anonymous said...

Kandang babi jho lo

Anonymous said...

Tarak lari punya... Takat fool dog kurap macam kau budak tadika pun gelak cakap fool dog bodoh...kahkahkah

Anonymous said...

KUALA LUMPUR: Malaysia’s unenviable state today is due both to Prime Minister Najib Razak and former prime minister Dr Mahathir Mohamad, says writer Willian Pesek.

Writing in Asia Times, Pesek says Dr Mahathir wasted an opportunity to do away with the “apartheid economics undermining productivity and entrepreneurship” while Najib promised reform but made things worse.

Pesek says: “ Najib deserves lots of blame for today’s traumas, including controversy surrounding the 1Malaysia Development Bhd state fund he created in 2009.”

After talking about 1MDB, Pesek says: “The fiasco is but one example of how Najib’s 3,029 days in office have been a reform dead zone. The biggest problems facing Malaysia in April 2009 –- opacity and affirmative-action quotas that scare off foreign investment –- are even bigger now.”

The affirmative policy, introduced by Najib’s father and former prime minister Razak Hussein in 1971, gives preferential treatment to the Malay majority for jobs, education and government contracts.

“Najib pledged to dismantle the system to increase competitiveness and boost innovation. Instead, he cemented it. As Indonesia and the Philippines march forward, Malaysia is, at best, walking in place.”

The author of Japanization: What the World Can Learn from Japan’s Lost Decades, claims that Najib’s response to accountability and crises is to “circle the wagons” and, ironically, borrow from Dr Mahathir’s playbook.

Anonymous said...

Fuckatong fool dog kurap sembah kitab jho lo pun ade...kahkahkah

Anonymous said...

Takat bladifool underdog bodoos mcm ko tatak helan maa..

Anonymous said...

Rakyat sekarang lagi makmur dp zaman topdog dulu.... Kereta sorang satu ada... Apa lagi lu mau.

Anonymous said...

Ko ler sembah jho lo...kayer free cina prompak...ko biarkan bebas...

Anonymous said...

Indonesia dah kedepan..

Anonymous said...

Dah sembah jilat jubo tshik jho lo..

Anonymous said...

Ibu ayam, bertelor sebiji, bising sekampung

Anonymous said...

Baru umum rci dah mengelupur buat drama air mata... Kikiki.. Top dog ade hati suruh orang tangkap..??
Fool dog terus menyalak perbodohkan diri sendiri...kikiki

Anonymous said...

Negeri lain pun budget kena potong jugak...elok je dorang repair jalan berlubang.. Kat selangor jalan berlubang sana sini lagi mau sembang la fool dog kurap oii..?? Hik5

Anonymous said...

ko gi la duk indon..ngok

Anonymous said...

Pendatang Indonesia yg berpusu2 datang ke Malaysia sebab apa ya??

Anonymous said...

Fool dog kurap penyembah kitab jho lo mula meroyan...kahkahkah

Anonymous said...

Fool dog hihihidung..hihihi..

Anonymous said...

Bodos ko ...indonesia dah meningkat dlm innovasi....tak de kaitan dengan pendatang...yg datang malaysia pon berapa peratus dari rakyat dia?..
.

Anonymous said...

Hahahaha penjilat jubo cina prompak dah merapu2..blafool underdog bodoss...

Anonymous said...

Dah hari2 ratip nama jho lo siang malam bukan penyembah kitab jho lo ke..? Kemain taat lagi kat jho lo..mulut kumat kamit sebut jho lo..kahkahkah... Fool dog bodoh malu nak mengaku dia pengikut setia jho lo... Tak ade sape pun nak marah kau sembah kitab jho lo..kahkahkah... Hihihidung dog rabies bahalul...

Anonymous said...

Apa pun nak tanya flyover tu dah bolwh guna k belum..sbb smlm lepas rasmi tak nampak sebijik kereta pun guna...flyover tu...tolong beri pencerahan sesapa yng duduk Bangi or Kajang

Anonymous said...

Dah tu tunggu ape lagi..? Pegi la berambus ke indon tu..di persilakan.. Kehkehkeh..
Hihihidung dog

Anonymous said...

Lah jho low lagi..tersedak sedak jho low..asyik2 disebut namanya...dahlah weii...jho low hidup makan tidur ok jer..yng kau meroyan suruh tangkap dia buat apa...nanti tahulah DOJ nak buat kerja..BEFORE THAT PLEASE TELL UR TOP DOG TOP UP US FIRST..SO WE CAN MOVE ON...itulah kata kata pengarah DOJ...

khairul anwar osman said...

Berita tergempar!!!!

Ketua pemuda desak kerajaan tubuhkan rci siasat 1mdb!!!


Kuala lumpur:- ketua pemuda umno khairi bangla desak kerajaan menubuhkan siasatan diraja mengenai 1mdb!! Biarlah rakyat tentukan nasib najib!!

Anonymous said...

Biasa la tu..penyembah kitab jho lo yang paling taat.. Sape lagi kalau bukan fool dog bahalul tu..lu nak sembah kitab dia lu sembah la sorang2.. Kahkahkahkah..fuckaton fool dog bodoh...

Anonymous said...

Mesia ni bapak ko punyer ker?
..bodooss..

Anonymous said...

Plsk dsh...msrah bladifool underdog bodooss nanti...

Anonymous said...

Kerajaan Selangor banyak duit tau buat flyover tak perlu bantuan Kerajaan pusat..sbb
Banyak taukey judi dan urut dah derma
Banyak PPRT tak diselenggara dgn baik sedangkan tiap bulan kerajaan beri juta juta utk penyelenggaraan
Banyak tanah utk projek rumah mampu milik Kerajaan Pusat Selangor jual berganda ganda dari nilai sebenar

Anonymous said...

Kalau lagi bangga dengan negara luar buat ape lagi duduk sini.. Berambus la..bodohh.. Kau ingat malaysia ni bapak kau punya jugak ke..? Bodohh.. Fool dog cap hihihidung..

Anonymous said...

Pac dah buat..nak siasat apa lagi...mcm gini lah kalau ada bukti baru uolls terus inform k Doj ok..sbb polis dgn Sprm sibuk lah kes gone end lagi kes forex lg..so...nak puaskan hati uolls kan kan kan yng mmg mengong dan bodoss berita fitnah..cepat uolls sebarkan yer..kita tunggu jerlah..betul k kj suruh tubuh rci 1 mdb

Anonymous said...

Kat luar mesia kes gubah wang haram....najibb tak beli aset...kat mesia kes rompak Apundek ler tamgkap...bodooss..

Anonymous said...

Ko yg mabuk...kikikikik..

Anonymous said...

Untuk sea tak kena charge ngok...lawan bola baru kena bsyar ngok..

Anonymous said...

Berita tergempar!!!!

kalo sida sida hanjing pakartun hidung tak buat cerita kartun kat sini ... mmg la berita tergempar!!!!

Anonymous said...

Yg membela jho lo sembah jho lo..bodoos..

Anonymous said...

Bsngga hotak ko...najib bodos tak reti tadbir mesia...degree pon tak de...ringgit merudum...

mak becok said...

Judi tu umno yg luluskan bongok, yg tukar status perumahan bumiputra kerja exco umno,mcm kes dijohor tempohari, ko ni kecil2 xnk mampos,dh besar bangang pulak!

Anonymous said...

tanah free.. tapi budjet RM62 juta
Tiang seribu batang ke aper...takpun salut ngan mozek kut....
kayo pakcik...pakcik kayo

Anonymous said...

Bladifool underdog bodoos..tau nak temberang jer..

Anonymous said...

ingat lagi Khalid bishop cakap dulu...
" pilih saya hari ni...esok pusat judi ..rumah urut saya tutup"
dah nak masuk PRU..bertambah lagi ada lah pusat sundal kat shah alam tu....

Anonymous said...

Di mata Najib India Muslim memang bumiputera

Zikri Kamarulzaman
18 Jul 2017, 11:09 malam (Dikemaskini 19 Jul 2017, 9:10 pagi)


Datuk Seri Najib Razak hari ini mengumumkan rancangan untuk memberi pengiktirafan bumiputera kepada masyarakat India Muslim di negara ini.

"Saya terima bahawa India Muslim ini sebagai bumiputera," katanya.

Bagaimanapun, menurut perdana menteri, kerajaan perlu mengkaji cara bagaimana pengiktirafan itu dapat dilaksanakan.

"Kita akan kaji dengan lebih mendalam lagi, sama ada dari segi pentadbiran atau pun dengan cara yang dikehendaki iaitu melalui pewartaan," katanya lagi.

Namun kata Najib pada hakikatnya masyarakat India Muslim di negara ini ialah bumiputera.

Beliau bercakap di majlis rumah terbuka hari raya anjuran beberapa pertubuhan India Muslim di Serdang, Selangor.

Terdahulu Presiden Persatuan India Muslim Malaysia (Permim), Dhajudeen Shahul Hameed, menyampaikan hasrat mereka untuk mendapat pengiktirafan bumiputera daripada kerajaan.

Anonymous said...

Azeez keling pengerusi TH ketua umno Baling pon melayu....

Anonymous said...

Forex RCI: Anwar pledges cooperation but won't be a tool
19 Jul 2017, 5:29 pm (Updated 19 Jul 2017, 6:40 pm)



PKR de facto leader Anwar Ibrahim has promised to give his full cooperation to the Royal Commission of Inquiry (RCI) into Bank Negara’s foreign exchange (forex) losses.

He, however, warned that he shall not be used as a "political tool" in the matter.

“As finance minister who alleviated the problem and as the one who accepted the resignations of the officers responsible in the matter – Nor Mohamed Yakcop and Bank Negara governor at that time Jaafar Hussein – I will give my full cooperation to the RCI

Anonymous said...

Aziz keling muslim, lge babi kapir laknatullah, elok kau duduk sekandang dgn babi tu.

Anonymous said...

Madey Kutty bukan keling ke....

hihihihihi

Anonymous said...

Apalah yg disalak anjing TOP DOG dlm blog ni .. tak paham aku .. merapu takde ujong takde pangkal. sakit otak ke apa?

Anonymous said...

Mahathir : i'm the Top Dog among all dog in Pakatan's.

Lim Kit Siang : i'm the ultimate TOKONG for 51 years and counting

Mat Sabu : i'm the next champion in Maharaja Lawak Mega (peace Yo).

Anwar Ibrahim : i'm the most wanted for x-rated film straight or Gay no sweat, but i playing as TOP not BOTTOM.

Mahfuz Omar : hangpa semua ek na speaking London. jaga hang mai Aloq Setaq, kepala hang aku putaq.

Anonymous said...

1km 14juta
Wow..

Anonymous said...

Hmmm kerna kontrak sosial negara tak pernah aman... dah jadi macam sial.
Apa kata kontrak itu dibatalkan saje sebab ada orang dah langar kontrak.

Anonymous said...

Top pig mana...
Opsss top dog mana

Anonymous said...

Kesian tengok melayu sekeru melayu kat atas

Anonymous said...

Elok ko duduk sekandang dengan cina jho lo perompak laknatullah yg ko bela ...pembela perompak laknatullah..

Anonymous said...

Najibur:SAYA BUKAN PENYANGAK...KALO SAYA MENCURI SAYA TAK SIMPAN WANG CURI DLM NEGARA

Jho Lo:Melayu Bodos Mesti Bela Saya...Saya Ahli Jumaah Najibur...Doj Saman Saya Melayu Bodos Mesti Marah Doj...

Anonymous said...

Hihihidung fuckaton fool dog meroyan bodoh...hik5

Anonymous said...

French prosecutors charge 2 execs in Malaysian Scorpene submarine scandal

Asian Correspondent Staff
18 hours ago
Scorpene-submarine-1024x684
Malaysia's first submarine,'KD Tunku Abdul Rahman', docks in Port Klang outside Kuala Lumpur, Malaysia, on Sept 3, 2009.
131
Social Buzz
AUTHORITIES in France have indicted two former top executives connected to an extensive investigation into graft allegations involving the sale of Scorpene submarines to Malaysia in a scandal believed linked to government officials and the murder of a Mongolian woman.

According to the AFP (via Free Malaysia Today), sources close to the inquiry on Tuesday said the two are French naval dockyards unit DCNI former chairman Philippe Japiot and French defence and electronics giant Thales former chief executive Jean-Paul Perrier.

One source said the two, who were interviewed in May, were indicted for corruption, with Japiot receiving additional indictment for “abuse of social assets”. Perrier was indicted for “complicity in the abuse of social assets”.

Since 2010, French investigators have been probing the US$1.2 billion sale of two submarines to Malaysia’s Defence Ministry, with investigators believing at least some of the money funnelled through a Hong Kong-registered company, Terasasi (Hong Kong) Ltd, went into the pocket of Malaysia’s Prime Minister Najib Razak.

SEE ALSO: Malaysia’s sub scandal resurfaces

The authorities investigated DCNI for allegedly paying commission of more than EUR114 million (roughly US$131 million) to a purported shell company linked to Abdul Razak Baginda, Najib’s close confidante.

At the time of the US$1.1 billion deal involving the two Scorpene-class submarines in 2012, Najib was serving as Malaysia’s defence minister.

According to the AFP, Japiot headed DCNI, the international branch of France’s centuries-old naval shipbuilding operations, from 2001 to 2007. Last month, the company changed its name from DCNS to Naval Group.

The French state holds just under two-thirds of Naval Group, and Thales slightly more than a third, the AFP reported.

Anonymous said...

Tak ade sape pun yang keluar statement membela jho lo.. Sendiri siang malam ratip jho lo menyembah setia kitab jho lo lagi mau alih tiang cakap orang lain bela.. Lu sembah la sorang2...hihihidung fool dog bahalul...

Anonymous said...

Teringat scorpene teringat Altonya....ingat scorpene dah tutup kes...

Anonymous said...

Mau kencing ka fool dog bodoh oiii..

Anonymous said...

Penyembah kitab keling mabuk mau alih tiang gol ka..hihihidung fool dog bodoh sokmo.. Hik5

Anonymous said...

Since 2010, French investigators have been probing the US$1.2 billion sale of two submarines to Malaysia’s Defence Ministry, with investigators believing at least some of the money funnelled through a Hong Kong-registered company, Terasasi (Hong Kong) Ltd, went into the pocket of Malaysia’s Prime Minister Najib Razak.

Poket kiri ato poket kanan?...

Anonymous said...

Najib tak teringat bontot altonya ker?...

Anonymous said...

Penyembah kitab jho lo meroyan.. Sendiri sembah sendiri dah jadi bodoh lagi mau alih tiang gol tunjuk bodoh...kahkahkah

Anonymous said...

Penyembah kitab jho lo pagi2 dah menyalak..kahkahkah
Fool dog bodoh meroyan...

Anonymous said...

Kalau pasal bontot elok sembang dengan aljubori selaku penyandang 2kali berturut2 kejuaraan meliwat semalaysia...kikiki kau punya top dog jugak tu...kikiki

Anonymous said...

Kes rompak kandang babi ke..? Report la..tuggu ape lagi.. Fool dog menyalak bodoh..suruh report terus alih tiang gol...

Anonymous said...

Nk rasmi menatang gula2 ini pun perabih duit lagi buat gerbang.. Sungguh elit dan high taste si Asimin Jamban ni.. Maklumlah usia muda pu sudah bergaya dengan Ferrari...

Macai bodoh terus menjilat penyangak muda ini..

Anonymous said...

Full dog berasee bangge sbb ketua penyangak tua tu mengaku dan melantik diri dialah 'TOP DOG' Pakatoong..


KAHH KAHH KAHHHH..

woi kit sial SU Agong parti kerusi byk pakatoong tu hg nk buang ke mane Madiirr oiii???

Anonymous said...

Top dog tu ckp dlm berita smlm describe bgitu detail si Nuar tu vkn skdr 'sodomy' tp apanamaaa.. Dia jg buat sex dgn pemandu dn juga 'masturbate' sekali.. Bgitulh pbh kurang ayat TOP DOG

Dia yg telah memahkamahkan dan menghakimkan Nuor ketom.. sblm pnghakiman rasmi.. Dn skrg dia pula yg ubh tiang gol..


Mmg btol2 Top Dog leer kikikiki

Anonymous said...

Sapina Perancis bila mau sampaiii..???

Anonymous said...

Kahh kahh kahhh..lawokk!!

Mat Bean@ Mahposs Bodo tu hg jgn celen.. Lulus srp pun boleh cakap pasal nuklear lynas tuuuu...

mister Bean Ori Uk pun tkboleh celen dia. Si.Mahhposs Beann

Anonymous said...

Saya bukan penyangak.. Saya hanya ambil duit Petronas, Tabung Haji, kwsp dn konsesi2 berpuluh tahun utk bg anak saya kaya dan senang.. Ada salahh kaa?? Apanamaa... saya Pakatan's TOP DOG tau..

Kikikikiki

Anonymous said...

THE PUPPET


19th July 2017

1. During Dr Mahathir Mohamad's 22 years as Prime Minister, he never held open town hall debates with his political enemies. Perhaps because he was a dictator, as he himself has confessed.

2. Dr Mahathir now claims that as opposition Chairman he is their top dog and Prime Minister equivalent. But he is either delusional and divorced from reality or deliberately deceiving the people, because the real dictator of the opposition is Lim Kit Siang - who is kept invisible on their leadership chart.

3. Dr Mahathir's party has just one Parliamentary seat compared to DAP's 38, the vast majority of opposition seats. So in reality Kit Siang is the master, and Dr Mahathir the puppet.

Just as all the publicly listed top leaders of the opposition are Malay, camouflaging DAP's real control.

DATUK SERI TENGKU SARIFFUDDIN,

Anonymous said...

Kerajaan Selangor korup. Jalan berlubang sana sini dan lampu jalan kebanyakannya padam. Negeri maju taik kucing. Duit berbilion di songlap sapu bersih masuk poket.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates