July 8, 2017

19 Persoalan Kenapa Muka @cmlimguaneng Masam Di Majlis Sambutan Warisan Dunia Georgetown Terjawab


CTS ada membuat artikel kenapa muka Ketua Menteri Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng amat masam ketika di majlis sambutan Hari Warisan Dunia Georgetown, semalam. Baca di sini.

Terdapat beberapa sebab kemurungan muka Ketua Menteri. Pertama, ini disebabkan oleh pihak penganjur Chinese Clan Association memberi pengiktirafan kepada Mantan Ketua Menteri dari parti komponen Barisan Nasional, Gerakan, TS Dr Koh Tsu Koon di atas sumbangannya sehingga Bandaraya Georgetown mendapat pengiktirafan sebagai Tapak Warisan Dunia oleh UNESCO.

Jadi tidak hairanlah apabila Joseph Lim Guan Eng bermurung durja disebabkan selama ini beliau mengaku pengiktirafan itu diperoleh setelah beliau mejadi Ketua Menteri dan memberi bayangan kononnya beliau dan Rejim DAP yang mengusahakan pengiktirafan itu.

Ini juga sekaligus menjawab persoalan macai DAP semalam kenapa TS Dr Koh Tsu Koon ada di majlis berkenaan semalam.

Kedua, ucapan Joseph Lim Guan Eng di dalam majlis berkenaan telah dipertikai di depan khalayak oleh hadirin yang hadir. Lihat video di bawah:


Di dalam ucapan Joseph Lim Guan Eng, beliau berkata Kerajaan Pulau Pinang bersih dan tidak terdapat sebarang rasuah. Jelas Lim Guan Eng lagi, Kerajaan DAP mempunyai cukup duit untuk menjalankan projek untuk faedah Rakyat.

Bagaimanapun, seorang hadirin mencelah dan bertanya kenapa Kerajaan Pulau Pinang masih memerlukan pinjaman dari Bank China sekiranya dana negeri mencukupi? Untuk soalan berkenaan, Lim Guan Eng terkedu.

19 comments:

Anonymous said...

Hahahaha

DINASTI LKS bole MENANG ke CEC nnti??

almatny MELUNGKUP lerrr

Kihkihkih

Anonymous said...

Duduk di hulu pahang tapi sibuk pasal penang dan selangor. Peneroka gila. Mentaliti felda.

Kihkihkih

Anonymous said...

kah.kah..dasar muka tebal tak tau malu..penipu rakyat..

Anonymous said...

kah.kah..najib kulit muka tebal macam kulit babi..penipu rakyat..

Anonymous said...

Macai BIOL bile kalah "mngomen" asik maki org..

Hehehe..

LGE akn d "GORENG" ke sg buluh..

LKS plak akn d "PENCENKAN" pd CEC nnti..


Kahkahkah..

Masuk pati EZAM ler LKS..
Jwtan PRESEDEN masih kosong..


Huaaaaaaaaaaa

Anonymous said...

anon 4:51 ni seolah-olah di'remote control' dari jauh apa yg dia akan tulis .. kesian, otak masih terjajah .. oleh Kepala Perompak Taik Kering negara.

Anonymous said...

Belau juga telah di malukan dalam majlis tersebut oleh seseorang yg bertanya ,kalau betul PP punya cukup wang mengapa perlu mahu meminjam dari Bank Cina.Pertanyaan tersebut mendapat tepukan sokongan dari hadhirin yg lain.Alangkah malunya.Ini tanda-tand kejatohan Tokong sudah hampir.Apatah lagi bila berhadapan dgn perbicaraan kes Rumah terlajak murahnya nanti.

Anonymous said...

anon 5:14 ni seolah-olah di'remote control' dari jauh apa yg dia akan tulis .. kesian, otak masih terjajah .. oleh Kepala Perompak Taik Kering negara Najib Razak.

Anonymous said...

penyonyot telor Lim Bapak dan Lim Anak sudah mengamuk krn ketandusan modal nak auta. tak lama lagi telor2 kedua Lim akan terus kecut jadi telur kering. apa lagi mau nyonyot?

Anonymous said...

penyonyot telor Najib Razak dan tetek rosmah mansor sudah mengamuk krn ketandusan modal nak auta. tak lama lagi telor2 kedua pasangan akan terus kecut jadi telur dan tetek kering. apa lagi mau nyonyot?

Anonymous said...

Beliau juga telah di malukan dalam majlis tersebut oleh seseorang yg bertanya ,kalau betul kerajaan punya cukup wang mengapa perlu mahu meminjam dari bank cina dan kenakan gst pada rakyat.Pertanyaan tersebut mendapat tepukan sokongan dari hadhirin yg lain.Alangkah malunya.Ini tanda-tand kejatohan Najib sudah hampir.Apatah lagi bila berhadapan dgn perbicaraan kes curi duit 1mdbnya nanti.

Anonymous said...

terus sasau chap munger ...

Anonymous said...

Cai 529..

Mntang2lah KETUA UMUM sorg PENDUBOR..

OTAK BIOL pon cm jubo..

Kahkahkah

Anonymous said...

Duduk kat kandang babi kira ok ye.?
Hik5.. Tanya je..jangan meroyan pulak..

Anonymous said...

Mau alih tiang gol ke mane lagi jing..? Kahkahkahkah
Bodoss hanjing 5.31 terserlah..

Anonymous said...

Hanjing bodoss dah abis modal..kahkahkah

Anonymous said...

Hanjing 5.29 komen nak cukupkan kuota tulang babi je..kahkahkah

Ted Manoff said...

Minyak masak Felda bagus pula dok sental hari2 . Tapi peneroka yg kutip buah Tak Bagus pulak. Ni kalau bukan bodohnya pasti GILA..chabok2 pon MERENG

Ted Manoff said...

Minyak masak Felda bagus pula dok sental hari2 . Tapi peneroka yg kutip buah Tak Bagus pulak. Ni kalau bukan bodohnya pasti GILA..chabok2 pon MERENG

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates