July 22, 2017

78 Lagi Hujah Dangkal Dibuat Pendebat @syedsaddiq 'Palladium' cc. DS @NajibRazak


Ketua Armada Parti Chap Bunga bersuara lagi. Setiap kali beliau bersuara menampakkan ketidakmatangan (bahasa lembut bagi kebodohan) beliau dalam berpolitik. Di dalam laman sosial Facebook beliau, di dalam beliau mempertahankan 'Top Dog' Pakatan Harapan, Tun Dr Mahathir, beliau menyalahkan parti UMNO disebabkan berlakunya masalah kroni dan 'bail-out' dalam perkhidmatan awam semasa 'Top Dog' menjadi Perdana Menteri selama 22 tahun.

Sukacita dimaklumkan kepada Syed Saddiq 'Palladium' semenjak DS Najib mengambil alih pentadbiran pada tahun 2009, ini yang beliau lakukan untuk pengangkutan awam di Malaysia:

1. Landasan elektrik berkembar 'Electrified Double Track Train Project (EDTP)' dati Ipoh ke Padang Besar sepanjang 329  kilometer dan siap digunakan pada tahun 2009 dengan kos RM12 billion.  

2. EDTP Seremban ke Gemas sepanjang 100 kilometer dan siap digunakan pada tahun 2010. 

3. Sedang bina EDTP Gemas ke Johor Baru sepanjang 197 kilometer dengan kos RM7.13 billion. 

4. Mula membina ECRL Gombak Wakaf Bharu sepanjang 600 kilometer. Kerja-kerja ambil tanah sudah bermula dan pada tahun 2018 dijangka mula kerja pembinaan besar-besaran. Projek ini adalah sebanyak RM55 billion.

5. Projek ECRL Gombak ke Port Klang sepanjang 88 kilometer. Pada peringkat 'feasibility study' tetapi kontrak sudah diberi sebanyak RM9 billion pada tahun ini. 

4. Di dalam Lembah Klang, DS Najib telah menyiapkan MRT1 dan MRT2 dan sedang membina SSP Line laluan Serdang ke Putrajaya sepanjang 52 kilometer dengan kos RM32 billion.

5. Tidak dilupakan pembinaan LRT3 laluan Bandar Utama-Klang-Johan Setia sepanjang 37 kilometer dengan nilai RM12 bilion. 

Ini semua belum lagi termasuk pembinaan Lebuhraya Pan Borneo tanpa tol dan keretapi laju daripada Kuala Lumpur ke Singapura.

KESEMUA PROJEK DI ATAS TIDAK DISWASTAKAN DAN MILIK PENUH KERAJAAN MALAYSIA. 

Kesemua projek di bawah Kerajaan DS Najib yang dilakukan sepanjang 7 tahun pemerintahan beliau ini adalah infrakrakyat yang mampu dinikmati oleh marhaen dan bukan simbol untuk menunjuk lagak pada masyarakat dunia saja.

Jadi, kesimpulannya, parti tidak salah kalau berlaku ketirisan, kroni dan 'bail-out'. Yang salah adalah pemimpin, wahai Syed Saddiq.

78 comments:

Anonymous said...

sebenarnya Tunnel Boring Machine TBM milik kerajaan negeri pulau pinang telah pun memulakan projek lama dulu...namun hingga skrg tbm itu hilang tak dapat dikesan...
Dipercayai tbm tersebut berada di sekitar perairan singapore...

Anonymous said...

Kombinasi torbaekkk madey kerala dan sadiq sigaraga... sorang nyanyuk sorang kaki auta
....kasi rusak ana punya programmmmm....

Anonymous said...

Memang salah Umno kerana memberi jalan orang seperti Mahahtir , Anwar,Muhaiddin ,Mat Tab dan Mukriz naik keatas.Menilai apa yg mereka lakukan sekarang Mahathir ,Anwar dll memang tak layak mendapat kepercayaan Umno,hati perut mereka bukan sangat memperjuangkan Melayu Islam,tapi lebih memperjuangkan nafsu serakah mereka dan kroni mereka sahaja.Umno memang parti bodoh mempercayai org seperti Mahathir& geng.Sekarang biarlah pula DAP Pan dan PPMB menjadi parti bodoh seperti Umno dulunya.Umno kena memperbaiki diri nya,tolak mereka yg tidak ikhlas,walau pun ini kerja sukar namun ianya boleh di laksankan.

Untuk ini, perubahan dalam Umno kena bermula dari bawah,iaitu ahli bawahan kena cerdik memilih ,jangan ikutkan nafsu dan mata menjadi buta bila di tabur dedak.Hati -hati, dalam Umno sekarang masih ada orang seperti Mahathir ,Anwar ,Muhyeddin,MUkriz dan Mat Taib ini.Bila kehilangan kuasa mereka bertukar menjadi pengkhianat Umno .Nilailah,bahawa mereka itu adalah tokoh besar dalam Umno ,tapi merek pula boleh bertukar menjadi pengkhianat Umno,ini satu perkara seriouse yg perlu ahli akar umbi fikirkan.Mengapa dan bagaiman mereka boleh melakukan kesilapan begitu besar dalam membuat pilihan?.Kita tidak mahu mebunuh Umno ,tapi perlu melenyapkan para pemimpin dan mereka yg ingin jadi pemimpin tapi berpotensi satu hari nanti menjadi PEMBELOTseperti mereka tadi, bila sudah tidak berkuasa.Ini bukan kerja pemimpin ,tapi kerja ahli akar umbi utk menentukannya,supaya Umno tidak lagi melahirkan pengkhianat.

Anonymous said...

Sy Sadiq memang sesuai menjadi penyokong Mahahtir dan pemimpin dalam parti Mahahtir.Hujah beliau memang setaraf hujah Mahahtir yg sering memeperlekehkan minda rakyat.Semuga Sy Sadiq selama-lamanya berada dalam parti Mahathir.Kalau bersama Mahahtir ,orang yg cerdik pun akan jadi bodoh,lihat saja apa yg berlaku kepada para pemimpin DAP sekarang apa tah lagi para ahli PPBM.Nilai lah hujah mereka langsung tak ada class,semuanya semata-mata kerana hanya mahu memngkut dan akur dgn apa yg Mahahtir kata dan lakukan.

Anonymous said...

Kalo najib buat pengangkutan awam tanpa potong bajet tanpa tarik subsidi tanpa cukai baru tanpa stop elaun guru pelatih kan lagi baik....tanpa i rompakan 1 mdb...

Anonymous said...

Ini saya katakan penyokong Mahahtir bukan puak yg cedik,mereka tak tahu pun dari mana sumber kewangan pembenaan kemudahan pengangkutan awam MRT,LRT dsb,yg sangat di cemburui oleh ramai pihak dari pembangkang ,bila PM Najib begaya dgn perasmian sistem MRT Sg Buloh Kajang.Itu yg mereka kata ' kalau najib buat pengangkutan awam tanpa potong budget.......'.Nak argue dgn orang macam ni,langsung tak ada standard ,biarkan saja mereka terus bersama Mahahtir dan PPBM,tak rugi.

Anonymous said...

Bila fool dog bahalul komen sah2 makin nampak bodohnye..kikiki

Anonymous said...

Puad tawar diri ganti Najib berdepan Mahathir

Anggota Majlis Tertinggi Umno Datuk Puad Zarkashi menawarkan diri menggantikan presidennya Datuk Seri Najib Razak untuk berdebat dengan Tun Dr Mahathir Mohamad.

Puad berkata beliau sedia berdepan bekas perdana menteri keempat itu jika Mahathir serius untuk “mencari kebenaran” dalam isu 1MDB.

“Saya menawarkan diri untuk berdebat dengan beliau dalam Nothing to Hide 2.0 yang mereka nak anjurkan,” katanya yang juga ketua pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA), Kementerian Komunikasi dan Multimedia.

“Jadi tak perlulah dia mencabar Datuk Seri Najib untuk berdebat dalam forum Nothing to hide 2.0 mengenai isu 1MDB ini.”

Belajar nikmati detik intim cara Umm Muladhat
Berdasarkan video yang dimuat naik sebuah portal, Puad percaya beliau setanding dengan Mahathir yang dilantik sebagai pengerusi Pakatan Harapan.

Dakwanya, jawatan Mahathir sebenarnya tidak mempunyai sebarang kuasa.

“Oleh itu tidak ada sebab untuk (dia) tidak debat dengan saya sebagai anggota Majlis Tertinggi Umno,” katanya.

Mengulas lanjut, Puad bagaimanapun berkata Mahathir sebenarnya tidak serius untuk “berdebat secara ilmiah, secara bersopan” dan didakwa hanya mahu memalukan Najib.

“Mereka datang nak buat kecoh seperti Datuk Seri Najib dimalukan di khalayak ramai.

“Ini terbukti dalam townhall (dialog terbuka) 1.0 di PWTC, walaupun beliau tak dijemput,” katanya.

Mahathir dalam acara Nothing to Hide yang pertama membuat kejutan dengan benar-benar hadir dalam acara dialog perdana menteri dan NGO itu.

Beliau malah berucap dalam acara itu mengkritik Najib, tetapi kemudian diberhentikan dan diiring untuk beredar oleh pihak polis.

Anonymous said...

Top dog senyum simpul mengucapkan welcome to my party..position available:FOOL DOG.. Kikiki

Anonymous said...

Tog dog makin gila meroyan bila najib pangkah semua kroni2 dia..
Kalau top dog gila meroyan..fool dog apatah lagi..rabies terus...kikiki

Anonymous said...

Puad tau najib penakut berhadapan dengan madey
Tapi adakah Puad yg kalah di batu pahat ade kewibawaan berhadapan dengan tun madey?
Puad rasa dia lebih hebat dari najib kerana dia ade dokter palsampah...najib degree pon tarak...hehehehe...

Anonymous said...

Ade degree pun kalau perangai menyondol macam babi tak guna jugak..
Welcome to my party hihihidung...
Position available: FOOL DOG

Anonymous said...

Najib berjuang melindungi jho lo dan anak tirinye dari ditangkap dan di dakwa...

Anonymous said...

Undedog bladifool lagi bodos...kikikikikiki..

Anonymous said...

Hahaha...bajet pendidikan dan kesihatan tak kena potong?..

Anonymous said...

Menyondol mcm uderdog bela prompak..hihihi..

Anonymous said...

Position available: FOOL DOG.. Welcome..welcome...hihihi dung dog...

Anonymous said...

Welcome...welcome.. Hihihi dung
Position available:FOOL DOG

Anonymous said...

Welcome...welcome to my party hihihi dung...
Position available: FOOL DOG

Anonymous said...

Penyembah kitab jho lo sudah mula bertugas menyalak.. Kahkahkah
Fool dog cap hidung..

Anonymous said...

Dengan bergaya Najib umumkan Mrt telah berjaya meningkatkan pendapatan pengguna kajang sungai buluh dan kl..ringgit mesia telah naik mendadak lebih tinggi dari sing dollar dan US dollar...najib akan tambah brim...ininlah sebab najib di cemburui kerana kehijaksanaannye..bapak pengangkut harta awam...

Anonymous said...

Itubjer ler komen ko...undedog bladiFOOL

Anonymous said...

Cakap pasal Jho Lo buat apa tunjukkab buktinya?

Anonymous said...

TUN M DIPILIH KERANA PENGARUH DAN KEYAKINAN, PAKATAN HARAPAN DI LANDASAN BETUL MENUJU KEMENANGAN

Dilihat daripada cara pemimpin UMNO menyerang Tun Mahathir Mohamad dan dalam masa yang sama terus mempropagandakan bahawa DAP yang sebenarnya paling berkuasa dalam Pakatan Harapan berikutan memiliki lebih kerusi Parlimen, ia tidak lain memberi gambaran mereka sedang terancam dan kelemasan.

Jika dulu mereka mempersoalkan kenapa DAP tidak menerajui Pakatan Harapan serta seolah-olah bersimpati kerana tiada pemimpin DAP disenaraikan dalam tiga kedudukan teratas gabungan pembangkang itu, kini mereka sendiri yang menjaja cerita bahawa Tun Mahathir hanyalah boneka semata-mata.

Bolehkah dipercayai Tun Mahathir sedia menjadi boneka kepada sesiapa?

Adakah mereka fikir Tun Mahathir sama seperti Najib yang mudah diperkuda dan dikuasai oleh Jho Low?

Tambah mereka, oleh kerana DAP memiliki 37 kerusi Parlimen berbanding Bersatu hanya satu, sebenarnya parti itulah yang paling berkuasa, menentukan haluan dan pembuat keputusan dalam Pakatan Harapan.

Dengan terus menjadikan DAP sebagai belasahan untuk menyerang Tun Mahathir, ia dengan sendirinya mengesahkan UMNO dalam keadaan kebimbangan dengan penguasaan mereka terhadap kerajaan yang bakal hilang.

Hakikatnya, mereka tahu bahawa struktur kepimpinan Pakatan Harapan dengan Tun Mahathir menjadi pengerusinya,  ia adalah ancaman sebenar kepada hayat politik Najib, UMNO dan BN.

Tun Mahathir dengan kedudukan tersebut kini berada dalam keadaan cukup selesa untuk mencetuskan bukan saja tsunami Melayu, bahkan juga tsunami rakyat Malaysia secara keseluruhannya.


Siapakah lagi yang paling dipercayai untuk memulihkan negara, menstabilkan ekonomi dan memberi harapan baru kepada rakyat melainkan sosok Tun Mahathir yang terpacak banyak mercu tanda sepanjang 22 tahun pemerintahannya untuk dikenang dan diingati oleh seluruh rakyat Malaysia?

Anonymous said...

Sudah lah madey , kmu trlah memerintah selama 22 tahun , selama 22 tahun kmu telah bertindak zalim, zalim pada pembangkang penentang kamu dan zalim pada penentang kamu d dalam parti kamu juga. Kami tahu siapa kamu madey jgn ingat kami lupa apa y telah kmu lakukan

Anonymous said...

mercu tanda 22 tahun dimulai dgn rci forex akan dikenang dan diingati taknlama lagi
diikuti rci bmf..proton ..mas..misc..memali ..

Anonymous said...

Hihihidung fool dog... Kikiki

Anonymous said...

Hihihihi dung fool dog..kiki

Anonymous said...

hahahaha... yg paling dipercayaiii hahahaha untuk memulihkan .. menstabilkan ekonomi... hahaha.... mahdey simaha firaun tu yg diharapkan... hahahaha... malaysia semasa mula diperintah mahdey situa kutuk ni sebuah negara yg kaya... banyak hasil bumi.. minyak... jauh dari bencana alam... segala peluang untuk memajukan negara ni teserlah... kerana pemimpin yg sebelum ni telah menyedia 1 formula yg sangat baik.. dapat aje ke mahdey situa kutuk ni.. hahaha yg pada mula nampak cantik... lepas dah mula nampak duit bebillion ringgit.. kepercayaan rakyat disebabkan jasa pemimpin terdahulu umno, dia mula berubah... mula bekongsi ngan para kroni.. memenuhi tembolok.. syarikat utk ank pun beratus buah... siap kikis habis yg tinggal tulang... tulang ni le dicampak kat anjing kurap hina yg dari mana dapat idea org yg paling dipercayaii si mahdey tua kutuk ni.... hahahahahah... mampus mahdey situa kutuk ni ko tengok lah... tanah melayu yg berdaulat ni tak terima bangkai sial tua kutuk ni... kubur berasap... manusia yg paling keji pernah jadi pemimpin di malaysia ni.. terkutuk ko mahdey..

Anonymous said...

BAIK MAKAN DEDAK DARI AKAN TAHIK PRESIDEN PARTI CAP HIDUNG.

Anonymous said...

Ape yg nak dibanggakan sangat sistem pengangkutan awam yg dibawa najib...Tun M telah meletakkan asas yg kukuh untuk sistem perhubungan negara yg memberi impak yg baik untuk rakyat dan ekonomi negara...Tun M telah merangka KLIA pelabohan kelang pelabohan tg pelepas sistem lebuhraya rail sistem untuk kl dan jembatan pulau pinang...kalo ini semua blm ade najib tak mampu nak buat mrt dan lain2.... Sistem yg dibuat T M tidak perlu kerajaan memotong bajet tiada gst yg membebankan rakyat hutang negara rendah dan subsidi tidak ditarik balik..

Anonymous said...

Dedak Tahik Jho Lo..

Anonymous said...

Selepas 15 tahun madey pencen baru ko nak kutuk....hehehe...ko baru sedar rupenyer...

Anonymous said...

RCI tak kemana pon..RCI bukan mahkamah...hehehe..

Anonymous said...

1.49.. Ko ni dulu pembangkang?...hehehehe...
pembangkang yg kutuk pembangkang..

Anonymous said...

asas yg kukuh.. pelabuhan kelang... yg sah dikikis segala harta gomen dikongsi sesama kroni tu asa yg baik... hahaha. lebuh raya yg bertol... jika untung sapu sendiri.. bila rugi gomen bail out... tak naik tarif gomen bayar.. tu yg bagus.. yg berasas... asas kepada mengikis harta rakyat... tu betul.. syarikat monorel bagai ... semua nye kena bail-out.. tu bagus... dulu masa mahdey tak de gst... tu sebab ada company yg menipu cukai... sebab sistem tu sendiri tak mampu nak monitor dari awal lagi kemana pergi keuntungan yg didapati... cukai tetap ada... cuma nak monitor tu yg tak mampu di buat... sebab tu le gst ni 1 sistem yg lebih baik... tapi sebab ko ni bodoh... penyokong mahdey hanya anjing kurap... ketua anjing tertinggi.. tapi tetap najis muhalazah... mana nak tau ni semua...mahdey tu tarik balik TUN ganti TAN... pengikut seTAN...

Anonymous said...

jgn kufur nikmat...madey pun penyambung legasi dari tun abdul rahman .tun abdul razak..tun hussien onn.. bukan bina malaysia dari scrap...
jika tak kerana kroni madey yang sponsor ..tariff letrik ..tol dah tentu tak setinggi sekarang

Anonymous said...

Hahaha ko duduk gus ulu mana tak tau pasal bukti...hehehe...
Penyembah jho lo dah marah...

Rizal Zainal said...

btl la tu bro , lps tu kraajaan yg kn tnggung bbn , bla syarikt konsesi nk naikkn tmbng .

Anonymous said...

Puad nak tunjuk dia lebih layak jadi presiden umno...najib penakot...

Anonymous said...

Kontak pernah bantah pon seblm ni..lepas 15 tahun baru nak bantah?..hehehe

Anonymous said...

Itu semua pon ko tak pernah bantah..selepas 15 tahun pencen barub ko nak bantah?...hihihi..

Anonymous said...

Selepas 25 tahun madey pencen anjing underdog bladifool baru jadi cedik hihihi..

Anonymous said...

anon243
15 tahun lepas ko tu netek lagi ..tak tau mende
bapak ko pun tak brani nk protes..mau ISA la madey bubuh...
...dah pak ko tak leh netek ....

Anonymous said...

Najib tak de kroni?...

Anonymous said...

KUALA LUMPUR, 10 April: Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar (gambar) menuntut kerajaan menjelaskan mengapa YTL Communications Sdn Bhd (YTL Comms) dianugerahkan projek 1Bestarinet.

“Sejak tahun lalu lagi pasaran dan media telah mempertikaikan mengapa YTL Comms berada di hadapan dalam saingan untuk mendapatkan projek itu.

“Ia syarikat baru dan tidak ada rekod untuk diukur kualiti perkhidmatan dan kualiti rangkaiannya,” kata beliau yang mengesyaki ada sesuatu yang tidak kena dengan penanugerahan projek itu kepada syarikat yang pernah dihebohkan sebagai syarikat kroni Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak itu.

Mahfuz mempersoalkan, mengapa tidak dianugerahkan projek itu kepada Telekom Malaysia Berhad (TM).

“TM mempunyai infrastruktur talian kepada sekolah-sekolah tersebut.

Anonymous said...

Fool dog hihihidung jual kitab jho lo tak laku2...kahkahkah

Anonymous said...

Baru sedar rupanye dia top dog hihihidung...kikiki

Anonymous said...

Rci tak ke mane...tapi awat mengelupur buat drama air hihihiduunggg...kikiki..

Anonymous said...

KUALA LUMPUR 7 Ogos: Ucapan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak semasa melancarkan Model Ekonomi Baru (MEB) untuk menghapuskan kronisme hanya sekadar retorik politik tetapi dalam masa sama meluluskan kontrak projek kerajaan untuk kroni.

Berikutan itu, Setiausaha Publisiti DAP, Tony Pua mempersoal penganugerahan projek tambahan LRT Ampang kepada George Kent walaupun syarikat tersebut tidak mempunyai kepakaran dalam bidang pembinaan rel.

"Kami benar-benar terkejut bagaimana Najib boleh terus bercakap tentang Model Ekonomi Baru dan Transformasi Ekonomi apabila kroni Barisan Nasional terus memenangi tender kerajaan yang lumayan dan 'rent-seeking' bukan melalui kecekapan, kualiti dan daya saing harga," katanya.

"Pertama bagaimana George Kent memenangi bidaan projek LRT walaupun harga yang ditawarkan lebih tinggi daripada tawaran asal oleh Syarikat Prasarana berjumlah RM167 juta.

"Kedua, walaupun gagal dalam penilaian teknikal dan ditolak oleh perunding penilaian profesional, George Kent tetap memenangi projek ini," kata Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara itu lagi dalam kenyataan.

Anonymous said...

Hihihidung fool dog syiok sendiri...terlebih melancap depan laptop la ni.. Kahkahkah

Anonymous said...

Fool dog hihihidung sebenarnye nak bagitau yang dia duduk kat kandang babi sembah kitab jho lo.. Tapi malu nak terus terang..tu yang bkias2...kahkahkahkah... Hihihiduunggg dog cap kandang babi..

Anonymous said...

bila jidin mika join ph ... Mahpus hello hello terus srnyap kannn...
PH takmau mintak RCI ke... nnt boleh la semua tau siapa sifu 1Bestari.net...
kroni siapa ..anak siapa..menantu siapa

Anonymous said...

Hihihi dunnggg...kikiki
Meroyan pakai kitab tony puaka pemakan babi...kikiki

Anonymous said...

KUALA LUMPUR, 15 FEB: Anugerah kontrak pelbagai projek mega dan penswastaan bernilai lebih RM20 bilion oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) kepada kelompok tertentu menguatkan lagi spekulasi parti pemerintah itu akan “menemui ajalnya” pada pilihan raya umum akan datang.

“Kebarangkalian besar Pakatan Rakyat (PR) akan menjadi Kerajaan Persekutuan bukan sesuatu yang mustahil,” demikian kata Setiausaha Publisiti Kebangsaan DAP, Tony Pua.

Rasional ini dijelaskan lagi dengan penangguhan beberapa kali Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak kerana takut BN akan hilang mandat memerintah.

“Namun yang jelas, pilihan raya yang ditangguh ini nampaknya memberi keuntungan kepada kerajaan BN apabila tawaran projek penswastaan dianugerah kepada pihak yang menjadi pilihan mereka,” jelas beliau.

Pua berkata, terbaru yang mengejutkan ialah anugerah konsesi oleh Jabatan Perdana Menteri (JPM) sebanyak RM1.55 bilion untuk projek penswastaan Lebuhraya Lembah Klang Timur (EKVE) secara runding terus kepada Ahmad Zaki Resources Bhd (AZRB) pada Rabu, baru-baru ini.

“Tempoh konsesi ialah selama 50 tahun dan merupakan lebuhraya kedua terpanjang dalam sejarah Malaysia. Apa yang menjadi persoalan lain, bagaimana kontrak kerajaan itu boleh membabitkan pemberian pinjaman mudah sebanyak RM635 juta kepada AZRB?

“Lagi pun, kerajaan telah mengeluarkan pinjaman hampir separuh daripada jumlah modal untuk membina lebuhraya itu, kenapa mahu diswastakan pula?” tanya Pua.

Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara itu berkata, kebimbangan paling besar ialah tawaran kontrak itu dikeluarkan sendiri oleh JPM.

“Empat minggu lalu pula, satu lagi rekod tercipta. Sebanyak RM5.2 bilion dimuktamadkan bagi projek konsesi dengan tempoh 60 tahun untuk pembinaan Lebuhraya Pantai Barat oleh Kumpulan Europlus.

“Selain mendapat pinjaman mudah sebanyak RM2.24 bilion, kerajaan juga menanggung kos pengambilalihan tanah sebanyak RM980 juta,” jelas Pua.

Sehubungan itu, beliau turut menjelaskan pada awal tahun lalu, kerajaan BN juga menganugerahkan projek Lebuhraya Kinrara Damansara (KIDEX) bernilai RM2.2 bilion kepada syarikat yang mempunyai hubungan dengan peguam UMNO, Datuk Hafarizam Harun dan mantan Ketua Hakim Negara, Tun Zaki Azmi yang juga bekas Pengerusi Lembaga Disiplin UMNO.

“Pada November tahun lalu, kerajaan BN juga memberi anugerah kontrak bernilai RM19.8 bilion kepada MRT Corp dan hanya minggu lalu sebelum cuti Tahun Baru Cina, lagi RM322 juta kontrak diberi,” kata beliau.

Tidak terhenti di situ, kerakusan kerajaan BN menganugerahkan projek kepada kroni mereka bukan lagi satu rahsia.

Anonymous said...

Ko pakai kitab najib ketua prompak berjemaah..kikikik

Anonymous said...

Fool dog bebal ni main copypaste je tak tau hujung pangkal... Kitab mr.bean pun korang sembah yek..kahkahkah.. Din pagoh terkedu bila mr.bean menyalak pasal 1bestarinet.. Kahkahkah

Anonymous said...

Sembah kitab pemakan babi yek..? Kahkahkah... Kitab jho lo tarak laku try jual kitab tony puaka pulak...kahkahkah

Anonymous said...

Berhempas pulas fool dog copypaste sampah2 masuk sini...kahkahkahkah
Blog sendiri dah tak laku ke..?

Anonymous said...

Itu andaian rekaan ko jer..

Anonymous said...

Andaian...??? Kahkahkahkah

jalil backer said...

Pungkoq khairulryezall terbahagi 4!

Anonymous said...

Hahahaha...dah kena terjah...merapu undedog bladifool ..

Anonymous said...

Hahaha...uderdog bladifool kena terjah...

Anonymous said...

Ko sembah kitab ketua prompak dan jho lo yg tak makan babi...hhahahaha..

Anonymous said...

Terjah..?? Ape yang kau terjah..?? Terjah kandang babi ke..? Kikikiki
Fool dong hihihidung terlebih melancap ni mengigau ke..? Kikikikk

pungkoq nepal said...

Ketika Parti Pribumi Bersatu Malaysia mahu didaftarkan dengan Pendaftar Pertubuhan pada Julai 2016 dahulu, Zahid Hamidi dengan pantas memberi jaminan pihaknya tidak ada masalah untuk meluluskan pendaftaran parti baru itu.

Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Dalam Negeri dilaporkan berkata, jika semua syarat-syaratnya sudah dipatuhi, beliau akan menyegerakan kelulusannya.

Katanya lagi, sebarang keputusan akan diketahui dalam tempoh 30 hari selepas ia dikemukakan kepada Pendaftar Pertubuhan.

Sebagai Menteri Dalam Negeri, Jabatan Pendaftar Pertubuhan adalah di bawah tanggungjawab saya, kalau syarat-syaratnya dipenuhi, kelulusannya Insya Allah, akan disegerakan, demikian Zahid Hamidi dipetik sebagai berkata.

Dan sebagaimana yang terbukti kemudian, Parti Pribumi Bersatu Malaysia atau PPBM yang dipengerusikan oleh Tun Mahathir Mohamad akhirnya menerima kelulusan pada 9 Ogos 2016, iaitu tidak lari daripada tempoh sebulan sebagaimana yang dijanjikan oleh Zahid Hamid.

Muhyiddin Yassin selaku Presiden PPBM sendiri ketika itu berkata, "Kita nak ucapkan terima kasih kepada Pendaftar Pertubuhan dan Menteri Dalam Negeri kerana memberi kelulusan ini dalam tempoh 30 hari sebagaimana yang pernah dijanjikan."

Kini, setelah PPBM didaftarkan, Tun Mahathir akan memasuki fasa kedua dengan mendaftarkan pula Pakatan Harapan, sebuah gabungan rasmi untuk menentang BN.

Sama seperti PPBM, Tun Mahathir juga adalah Pengerusi Pakatan Harapan.

Dengan struktur kepimpinan dan logo HAR��PAN sudah dipersetujui dan diumumkan minggu lalu, yang terpenting sekali ialah pendaftaran Pakatan Harapan itu akan membolehkan penggunaan satu logo untuk berlawan dengan dacing yang mewakili BN.

Permohonan untuk mendaftarkan Pakatan Harapan dijangka akan dikemukakan pada minggu depan.

Soalnya, apa jaminan Zahid Hamidi kali ini?

Akan disegerakan? 30 hari akan diluluskan? Atau bagaimana?

Masihkah ada jaminan daripada Zahid Hamidi sama seperti kepada PPBM dahulu atau layanan kepada Pakatan Harapan kali ini akan jadi berbeza?

Anonymous said...

Jho lo memang tak laku...sebab ko punye pojaan hati...hihihikhihk..

Anonymous said...

Terjah ape fool dog..?? Kikiki..
Terjah kandang babi ke..?? Opocot.. Terkejut top dog kena terjah..kikiki
Hihihidung...

Anonymous said...

Kitab kalau tak laku jangan salahkan pembeli ye fool dog bodoh...kehkekeh.. Jual kitab penuh taik paksa orang beli pulak...aparaaa..bodohnye punya fool dog..kehkeh

Anonymous said...

Penyembah kitab jho lo meroyan kitab tak laku2 lagi ni.. Haritu dah suggest jual kat kandang babi..takkan kat kandang babi pun tarak market..?? Kahkahkah

Anonymous said...

Saya teringin juga nak menyertai PPBM,kalau PM Najib seorang 'perompak'seperti yg mereka lebelkan .Tapi sampai hari ini saya tak di beri bukti apa yg PM Najib rompak.RM 2.6 billion,derma dari Raja Arab Saudi dan PM najib gunakan utk PRU 13.Siasar PAC tak ada pun memutuskan duit 1MDB hilang.DoJ buta saman sivil kerana aduan dan adak mereti utk mempercayai money loundring berlaku,tapi bukti belum kukuh.Lagi pun nam PM Najib tidak di sebut,manakala 1MDB pula kata duit dia tak hilang.Betulah tu 1MDB bayar duit pada IPIC,kalau pihak IPIC kemudiannya nak beri pinjam pada sesiapa pun itu dia punya pasal,peminjam pula kena minta dari pihak IPIC bukan dari 1MDB.Mungkin ini aja lah asasnya yg DoJ kata terdapat unsur money luondring,tapi IPIC tetap kena bayar balik duit 1MDB,jadi siapa yg merompak.Orang yg pinjam dari pihak IPIC pun kena bayar balik pada IPIC,itu urusan IPIC dgn clients mya.Tapi tak dengar pun peminjam berkenaan tak bayar duit yg di pinjam mereka dari IPIC.Kes di Spore pun macam ni,lah ,pengurusan yg berkaitan memusing cara nak laburkan wang dan melaburkannya melalui institusi mana.

Memang kena pusing,kalau tidak susah.Saya sendiri nak melabur di BSKL secara kecil kecilan pun susah juga kalau tak kena aturannya.Duit saya ada dalam akau syarikat ,saya nak beli saham nak bayar dari duit tersebut,tapi bank pelaburan tak boleh terima duit dari third party,saham saya dah beli ,date sudah due.Minta isteri guna akau dia puntak boleh ,minta dia buat bankdraf,bank pun tolak kerana tak ada dokumen sokongan atas nama isteri saya utk keluarkan bank draf tersebut.jadi terpaksalah isteri saya keluarkan tunai utk buat bayaran tersebut.Dapat lah ,tapi hakikatnya ianya masih dari third party,kalau ikut tadi keluar cek dari third party tak boleh.So berpusing-pusing kan?.Walhal semuanya ok bukan curi duit orang lain pun,cek syarikat sendiri,duit pun dari isteri sendiri dgn kebenaran pulak tu.

Berbalik kepada PM Najib,memang senang Pembangkang terutama kaki putar macam Mahahtir nak kata beliau merompak atau melesapkan wang 1MDB.Kaki putar laha katakan,walhal masa beliau dulu lebih teruk di putarnya.Macam macam syarikat proksi yg di tubuhnya utk mengumpul wang,kononnya utk Umno ,tapi bila akhirnya semua syarikat tersebut lesap ,wang pun lesap.Dalam kes PM Najib ni tak ada satu pun bukti yg Mahahtir kemukakan,yg boleh di pertahankan di Mahkamah,kecuali pada orang -orang bodoh pengikut beliau. Itulah sebabnya saya muktamad tak akan menyokong PPBM,yg di ketuai oleh Kepala Taik Kaki Putar.kalau Pak Shanon masih sihat ,saya berharap beliau boleh menulis nobel sambungan yg bertajuk demikain-Kepala Taik Kaki PUtar'.

Anonymous said...

bila lulus ..ros bagus
Bila tak lulus..ros tak bagus...
macam la orang lain ngok... kalo PH menang PRU..confirm mafey jadi PM walaupun parti munge cuma menang 1atau 2 jer kerusi sbb posisi madey adalah pengerusi @Top Dog..
Stray dog duk bawah ...anguk anguk

Anonymous said...

Bodos..temberang...

Anonymous said...

Anon7:10 kau jgn mudah tuduh orang bodoss atau temberang... Dah cakap Melayu screw ni..IQ..low..so terpulanglah.. Kau nak percaya apa yang kau nak percaya... Silakan...sbb kami juga percaya apa yng kami nampak dengar..dan yng penting kami selalu mohon pertolongan Allah agar tunjuk kami jalan yng lurus... Bukan jalan sesat lagi menyesatkan

Anonymous said...

Fool dog hihihidung 7.10 kan geng melancap depan laptop.. Otak ade tapi suka guna lubang jubor untuk berpikir...hik5

Anonymous said...

Jgnlan lah debat dgn orang nyanyuk..kesian dia..nanti leleh air liur..cakap pun dah meraban2..

Anonymous said...

Sudah lah medey..zaman kau kau kau dah berlalu..taubat lah..

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates