July 25, 2017

53 Ketua Armada @SyedSaddiq Paladium Merenggek Pemuda UMNO Kasar ... Awww!


Ketua Armada, Syed Saddiq 'Paladium' melahirkan kekecewaan beliau di dalam laman sosial Facebook beliau apabila dikatakan Pemuda UMNO bertindak kasar ke atas anak buah beliau yang dipercayai menghantar undangan jemputan debat 'Nothing To Hide 2' antara Tun Dt Mahathir dan DS Najib Tun Razak.

Pertama, kalau datang rumah orang untuk menghantar apa-apa undangan, tidak perlulah sehingga mewar-warkan ke media sosial dengan memanggil geng untuk berkumpul dan berarak. Itu macam hendak bergaduh gayanya. Kalau sudah gaya menjual, tidak salah Pemuda UMNO membeli.

Kedua, geng Armada tidak tahukah dalam zaman moden ini sudah ada Pos Laju dari Pos Malaysia. Kenapa perlu hantar tangan. Kalau tidak mahu guna Pos Laju boleh pakai pwrkhidmatan syarikat swasta yang lain seperti GDEX dan sebagainya. Pernahkah geng Armada mendengar perkataan e-mail? Sekarang orang hantar kad kahwin pun pakai e-mail lah!

Ketiga, kalau betul niat datang adalah murni, kenapa hendak dibawa poster-poster provokasi seperti contoh di bawah? Kenapa sanggup menjadi keldai DAP untuk memecah belahkan orang-orang Melayu?

Keempat? melihat video pemuda Armada datang ke PWTC. Ditanya kenapa datang beramai-ramai? Nak timbulkan provokasi ka? Mereka menjawab "Tidak. Mereka datang beramai-ramai, selain menghantar kad jemputan, mereka nak datang beraya". Bang, sekarang dah masuk bulan Zulkaedah. Armada punya raya berapa bulan? 24 Julai bersamaan 1 Zulkaedah. Mengalahkan budak kecik beraya.

Apapun saya 'salute' Pemuda UMNO mempertahankan pemimpin dan organisasi parti dan menghalang barua-barua DAP dari mencemar PWTC.

Nota Kaki:

1. Tun Dr Mahathir ni masa tidak berkuasa galak ajak orang berdebat. Cuba ajak beliau berdebat sewaktu beliau di tampuk kekuasaan selama 22 tahun. Tidak ditangkap dan dihantar ke Penjara Kemunting di bawah Akta ISA sudah cukup bagus.

2. Di bawah pula adalah drama sebabak. Geng Bunga janganlah terlalu emosi pulak.

Pemuda Armada: Boss hari ni kami nak gempur PWTC, kasi ajar sikit budak-budak PEMUDA UMNO ni.

Mukhriz : Okay ...









53 comments:

Anonymous said...

Tahniah UMNO. Begitu lah caranya.Belum berdepan dgn Bang Jamal lagi.

Anonymous said...

Jangan harap najib berani betdebat dengan madey...kucing tumbuh tanduk pon najib takkan berani debat...nak jawab soklan waatawan pon najib takot...kalo suruh najib bersyarah dihadapan penonton tiap2 hari pon najib berani...

Anonymous said...

Puad Zarkerusi telah menawarkan diri untuk ganti najib kerana puad tahu najib penakut...Puad berani tawar diri kerana dia tahu najib takkan benarkan mcm nazri...lakonan puak2 umno..

Anonymous said...

Bukankah armada dah menentang madey kata macai2?...

Anonymous said...

Pihak pemilik asal begitu kecewa apabila kempen memulangkan karikatur hihidung besar tidak mendapat sambutan drp penyimpan koleksi hihidung besar berkenaan.
Pemilik asal menyatakan, dia hanya mahu mengecilkan saiz hidung shj tanpa sebarang bayaran.

Anonymous said...

TERAJANG jer budak baru naik ni..
Jgan bgi muke lgi..
Zman AIR LIUR n sembang kosong nothing 2hide dh lame brlalu..

Zman skrang zman bkrja dpat hasil n RM...


Kalu nk brsembang PUISI,BERSJAK ajk pak said n PIJI..

Kihkihkihkih

Anonymous said...

Satu kerusi nak tunjuk samsing dg 88 kerusi , boleh belah . pakat jentik sorang sekali pun dah lebam...

Anonymous said...

Saya yakin najib akan terima pelawaam debat tersebut selepas apanama...selesai melakukan pembedahan mengecilkan hihidung

BUKAN PEMUJA TOP DOG said...

TOP DOG dah mati akal dah takde apa2 lagi isu yg nak dibangkitkan utk buat rakyat bangkit menolak dan menentang kerajaan BN bagi menghadapi PRU14.
Pakatong Taik melalui parti serabai TOP DOG yg sudah terdesak cuba2lah hidupkan balik isu 1MDB.
Sedangkan seluruh rakyat tau, sama ada penyokong BN atau penyokong Pakatong Taik, abang besar yg berkuasa dlm Pakatong Taik adalah DAPigs.

Jadi kerahkan ajelah semua KURAP DOG buat acara 'Nothing To Hide' tu utk timbulkan persepsi konon2nya PM bersalah dan takut utk berdebat.
Kalau tidak sia2 ajelah terbang ke London tempohari kalau rancangan tak berjalan dan berjaya.
Dorang ingat PM tu takde kerja mcm dorang, selain yg pandai hanyalah menabur fitnah keseluruh alam jagat raya, berbakti utk rakyat langsung habuk pun tak tau nak buat. Pigi dah !!!

Pak Cik Din said...

Nanti Tok Gulu kit siang keluar petikan Al Quran atau Al Hadis baru hampa tau....terkedu Mahafiraun mendengar nya...betapa sucinya bapa tokong Pakatong...maklumla pejuang Islam sebaris dengan Mat Sabutoh dan SIS dan anak badak yang bakal kena rogol...bangla pun tak hingin...

Anonymous said...

Tak guna berdebat dengan orang gila. Biar Mahathir meroyan, Najib tak payah layan. Asik asik nak berdebat,puih!

Anonymous said...

Mengaku Top Dog tapi tiada kuasa. Yang ada kuasa adalah Top Pig aka DAP. Kebanyakan orang Melayu tak bodoh kecuali Mat dan Minah bunga.

Syed albudin said...

Debat bukan budaya kita, kata mohd najib razak

Anonymous said...

Debat tak pernah menyelesaikan masalah.

Mesyuarat dan muzakarah selalunya mencari penyelesaian kepada masalah.

Anonymous said...

22tahun mader kutty jadi pm tak pernah berani berdebat pun...lagi mau sembang kencang..fool dog bahalul menyalak meroyan macam hanjing giler bila najib bolayan..kahkahkah..tak payah di layan perangai hanjing2 gila ni..biar dorang mengelupur bodoh sendiri...kahkahkah...

Anonymous said...

Alasan pengecut...kalo ade brani debat ler...ade brani?...tarak...hehehe...ketaq lutut...muka oecat...sembang jer lebih..

Anonymous said...

Madey tak debat kerana tak de ape2 siasatan dlm ato luar negara...yg ade hanye andaian temberang...yg cabar debat tak setaraf dengan madey..hehehe...berbeza dengan najib yg ade siasatan gubah wang haram 1 mdb
Di sekeliling dunia...kalo najib nak nafikan tiada gubah wang haram 1mdb di luar negara debat lah...
Itu pon kalo ade brani...kalo anak jantan dan najib tak rasa taraf madey lebih tinggi.....hehehe...meow...meow

Anonymous said...

Tak der ker alasan nampak jantan sikit....seperti nasihat doktor tak boleh debat sebab teloq sakit...heheheh...meow...meow..

Anonymous said...

Slepas teloq dipulangkan pempuan mat salleh SR....meow...meow...palawan bugis pengecut ...hahahahahaha..

Anonymous said...

Maknanye selama top dog jadi pm 22tahun dia pun telur sakit jugak la ye..? Kahkahkahkah... 22tahun tak pernah sekali pun berdebat walau di cabar beratus kali musuhnye.. Lama betul telur top dog sakit...22tahun tu...kahkahkahkah

Anonymous said...

Mesyuarat ker muzakarah pon palawan pengecut tak berani...fobia tengok hidong madey...ketaq lutut dengar suara madey...macai underdog bladifool berhempas pulas mencipta alasan nak bela palawan pengecut.....hehehe
..meow...meow..

Anonymous said...

Merompak berjemaah budaya najib nazak.. budaye umno...meow...meow..

Anonymous said...

Fool dog mau sembang kencang.. Tanya kat top dog tu dulu.. 22tahun jadi pm dia pernah berdebat tak dengan musuh dia.. Tanya jugak dia pernah saman tak orang yang fitnah dia selama 22tahun jadi pm..? Tak payah nak tunjuk bodoh menyalak.. Pi tanya dulu top dog tu.. Baru sekarang top dog nak cabar sana sini.. Masa 22tahun jadi pm awat bisu..?? Dah jadi barua top dog baru nak kalut berdebat.. Rakyat bukan bodoh..rakyat tau menilai.. geng2 fool dog bahalul je yang menyalak bodoh tak tau guna akal..

Anonymous said...

Lks keluaq ayat dosa subahat bela perompak baru hang cabut.....

Anonymous said...

Pengecut...? mari la sini...aku nak kencing kat muka kau..cakap je kau kat mane.. Kitaorang boleh turun.. Hehehehe

Anonymous said...

Kuasa ape top pig ade?...temberang sibahlul ni...meiw...meow

Anonymous said...

22tahun jadi pm telur top dog sape pegang..? Kikiki..
22 tahun sakit telur ke..?

Anonymous said...

Tak payah tunjuk sangat bodoh kau kat orang...ingat orang yang komen kat sini semua baru setahun dua kenal top pig ka..? Ke kau ni baru belajar jadi barua top pig..?

Anonymous said...

Sembah la kau top pig tu..kikiki...
oig..oig...oig...

Anonymous said...

Berjemaah jilat tulang babi ye...
Kikikiki

Anonymous said...

Si bahalul fool dog komen tunjuk bodoh... Tiap2 hari ade mesyuarat kat jabatan kerajaan..tu sidang parlimen pun salah satu kaedah bermesyuarat... Lu sembang ape fool dog bodoh oii..komen tunjuk bodoh tahap tertinggi ke fool dog bengap oii...? Kikikiki

Anonymous said...

Entah berapa kali mat sabu masa belum diceraikan Pas ajak berdebat...sekali pun pm 22 thn tak sahut cabaran

Entah berapa kali Ketum ajak berdebat masa era Reformasi, sekali pun tak berani nak sahut cabaran.

Bila dah 92 tahun, berani pulak cabar orang.

Eloklah sekarang mereka bertiga duduk dlm kandang yg sama.

Anonymous said...

KUALA LUMPUR 26 JULAI: Kegagalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Azalina Othman memberi jawapan berhubung kos lawatan rasmi penaung Permata, Datin Seri Rosmah Mansor dan dua menteri lain ke London seolah-olah terdapat sesuatu yang disembunyikan.

Perkara itu dinyatakan Ahli Parlimen Kapar, Manivanan Gowin ketika ditemui di lobi Parlimen, semalam.

Menurutnya, Putrajaya perlu menjelaskan pihak yang menanggung belanja Rosmah ke luar negeri.

"Dana yang digunakan adalah dana rakyat biasa maka rakyat perlu tahu daripada mana datangnya dana ini, berapakah jumlah dana ini dan adakah dana rakyat ini dimanfaatkan dengan sebaik mungkin.

"Jawapan yang diberikan menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Azalina seolah-olah menutup rahsia apabila tidak menjelaskan daripada mana dana ini datang.

"Itu menunjukkan wujudnya persepsi bahawa elemen-elemen ketidaktelusan, elemen penyelewengan wujud di sebalik lawatan isteri perdana menteri yang dipersoalkan wakil rakyat itu," katanya.

Ahli Parlimen Kulai, Teo Nie Ching bertanyakan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengenai kos, butiran perjalanan dan hasil lawatan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor ke London, dalam rombongan yang turut diiringi Azalina dan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rohani Abdul Karim.

Azalina dalam jawapan bertulis memberitahu kos lawatan itu dipersetujui Kabinet memlalui memorandum kabinet yang dibentangkan 26 April lalu menggunakan peruntukan sedia ada Jabatan Perdana Menteri.

Pada masa sama, Teo turut menyifatkan jawapan Azalina seperi 'sampah' ekoran jawapan yang diberikan tidak menjawab persoalan yang ditanya beliau.

Beliau turut mempersoalkan adakah kos yang digunakan rombongan tersebut sangat melampau hingga tidak boleh diterima rakyat.

"Kalau Azalina yakin dalam lawatan ke London ini cukup mengagumkan, kenapa tidak boleh beritahu kosnya. Adakah kosnya sangat melampau hingga tidak boleh diterima rakyat?," soalnya dalam sidang media di Parlimen.

Anonymous said...

Saper yg bodoh penakut ni?...meow...meow...mesyuarat ker muzakarah ker debat dengan
Madey daa..blafifool ler lu ...pandai posing2.. ngok...kikikikikik.

Anonymous said...

Yg lain2 tak klepek...tak perlu debat..najib klepek...madey bagi peluang najib bersihkan dirinyer yg dah busuk dan busukkan malaysia di seluruh dunia.....itu pon bodos susah nak paham...meow...meow...

Anonymous said...

Ko jilat tulang bsbi jho lo berjumaah...penyokong najib pengecut....neow meow...najib pussycat...hahahahaha..

Anonymous said...

Sembah lah pussycat dan perompak jho lo..onik...oink..meow...meow...hrhehe
.

Anonymous said...

Ko dah tunjuk kebodosan....ko temberang lebih...penyembah pussycat...jilat jubo cina perompak jho lo...meow..meow..

Anonymous said...

Hahaha tak de saper berani main2 dengan madey....pempuan mat saleeh boleh pulas telo najib...takut bini ...takut madey...lari tonggang langgang pucat lesi..hahahahaha...meow...meow... macai takut tolong najib....cian najib lintang pukang..

Anonymous said...

Anak kucing bertuankan bapak anjing

Anonymous said...

Najib berani main2 kan wan jijah...kena gempak dengan madey bisu...macai yg melalak...hihihi..
orang tua mainkan budak najib penakut...palawan bugis paling pengecut dlm donia....meow...meow...HAHAHAHAHAHA...TAK PERNAH KU JUMPA SEORANG PALAWAN PALING PENGECUT...macai bagi ubat berani sikit supaya palawan ko jadi berani...macai underdog bladiFool bagi ubat penakut kpd palawan bugis ...hehehehehehe..

Anonymous said...

Pigidahhh..22 tahun sakit telur jadi bisu lagi mau sembang bodoh...kakaka...

Anonymous said...

Kelepek..? Kahkahkah.. Mahkamah kandang babi yang sahkan ke..? Hanjing fool dog menyalak bodoh lapar tulang babi...hehehe

Anonymous said...

Top dog debat dengan sape..? 22thun sakit telur bisu lagi mau sembang tunjuk bodoh ke fool dog kurap..

Anonymous said...

Alih tiang gol taktik basi la fool dog bengap... Pakai taktik baru la...kahkahkah

Anonymous said...

Taktik basi...lamaaa dahhhh...apanamaaa..alih tiang gol...kahkah

Anonymous said...

Terang2 sendiri tunjuk bodoh sembah kitab kandang lagi mau komen kat sini...kahkah..hajing kurap fool dog dengan bodoh berpisah tiada...kikiki

Anonymous said...

22tahun sakit telur.. Bisu.. Sape melawan kena ISA.. Kahkahkahkah
Sembang bodoh boleh la fool dog oii..baru belajar jadi barua ye..? Kikikik

Anonymous said...

Hehehe...berdebat dgn fooldog2 bahaya ooo..
Silap2 berjangkit penyakit fooldog+bongok...hehe..elok jibo jauhkan diri...heha
Oppp jgn lupa teori babidap klw tak debat kira salah tau boleh dipenjara..hehe

Anonymous said...

Belum debat dgn mader lg dah masuk bamboo river kena Isa...hehe fooldog bongok

Anonymous said...

Itu kerusi pun songlap dari umno...hehe
Mana ada kerusi parti munge menang pru...kehkeh

Anonymous said...

Kelepek konek fooldog...hehehe
Fooldog mati akal..pusing2 ratib kelepek..hehehe

Anonymous said...

Pada pendapat saya DEBAT ni..... BUANG MASA .PM NAJIB ADA BANYAK LAGI PERKARA YANG LEBIH PENTING NAK DIFIKIRKAN...DEMI RAKYAT.
Atok terlajak tua tu nak debat pasal apa...bukan dia anak beranak kebulur k merempat k...tak kan...
DIA NAK DEBAT SBB NAK ALIH ISU..RCI FOREX.. Lks..tak boleh nak tolong dah...sbb buku lks tulis padal gorex tu pun dah kira bukti...
MOHAMMAD YAKUB..mcm nak uturn...
SO DEMI NAK ALIH ISU DEBAT yang kononnya boleh... SELAMAT KAN MALAYSIA PERLU DIADAKAN
Cuma MELAYU BIOL jer Yng percaya ATOK TERLAJAK TUA tu nak selamatkan mereka
Padahal di fikiran atok tu cuma anak2 dan kroni
TU YANG NSK DISELAMATKANNYA...PERCAYA LAH

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates