July 19, 2017

74 DS @NajibRazak Naik MRT, DS @AzminAli Tak Mau Kalah Naik Bas Smart Selangor


Tidak sampai 24 jam Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak merasmikan projek MRT di antara Sungai Buloh - Kajang, Menteri Besar Selangor, DS Azmin Ali tidak mahu kalah dengan bergambar menaiki Bas Smart Selangor. Gambar tersebut turut dimuatnaik dalam laman sosial Facebook beliau.

Apa yang melucukan Menteri Besar Selangor hanya menaiki bas berkenaan dari Bangi ke Kajang sahaja. Bolehlah. Kenapa tidak naik dari Shah Alam ke Kajang? Jawapannya mahu berpeluh baju Melayu dan kejang kaki Menteri Besar tersangkut dalam kesesakan lalulintas.

Kita faham kenapa Azmin Ali melakukan 'political stunt' sedemikian. Beliau kecil hati dengan DS Najib Tun Razak yang tidak nenjemput beliau di majlis perlancaran MRT Sungai Buloh - Kajang sehingga beliau mendakwa Perdana Menteri 'hijack' projek berkenaan untuk kepentingan UMNO. Tak tahu malu sungguh Menteri Besar Selangor untuk mengaku projek MRT ada kena mengena dengan Kerajaan Negeri Selangor.


Menteri Besar Selangor tidak perlu bersaing dengan Perdana Menteri dalam isu pengangkutan awam. Berbanding dengan Mantan Perdana Menteri 22 tahunpun beliau tertinggal jauh dengan DS Najib Tun Razak, apatah lagi Azmin Ali.


Kebanggaan Tun Dr Mahathir a.k.a- Top Dog dalam Pakatan Harapan adalah:

1. KL Monorail
2. Putra LRT
3. STAR LRT
4. Intrakota Bus

Akhirnya :

- Keempat-empat syarikat bankrap.
- Kerajaan terpaksa 'bail-out'.
- Kesemua ada perjanjian konsesi.

Perdana Menteri melalui Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) telah terlebih dahulu menyediakan perkhidmatan bas percuma di ibukota Kuala Lumpur. Perkhidmatan bas percuma di Kuala Lumpur telah bermula sejak 2012 dan dikenali dengan nama GoKL City Bus. Bila Azmin Ali atau Kerajaan Pakatan Selangor wujudkan Bas Smart Selangor?



Apa yang Azmin Ali banggakan hari ini dengan bas percuma, Perdana Menteri telah sediakan kepada Rakyat 5 tahun lepas. Sekarang zaman MRT lah Azmin Ali. Zaman orang mengejar masa dan mengelak kesesakan jalan raya dan bukan bas percuma yang dipenuhi oleh warga asing seperti Myanmar dan Bangladesh.

Mungkin kalau mengikut hujah Hannah Yeoh dan Tony Pua, Bas Smart Selangor pastinya mengunakan duit tabungan Azmin Ali sejak kecil dan bukan wang Rakyat (taxpayers money).

Nota Kaki: Berikut adalah ucapan terima kasih seorang anak muda dari Bangladesh untuk Menteri Besar Selangor, "Saiya virterima kazih itu azmin vagi firi vas sini Selangor, local no, vangla, myanmar naik vas." - Abdullah.

74 comments:

Anonymous said...

Selalu fool dog jalan kaki dari bangi ke kajang 5 jam baru sampai. Cukurrrr la ada bas percuma fool dogs fuckatan leh tumpang naik....

Bagi top dog fuckatan pulak, apa kelas naik bas... Naik porsche cayenne lagi hebat.....

Anonymous said...

jajaran sabak bernam sampai kelang takde ke..
Sian anak2 nak keskolah..ipta..ikolej..poli..

Anonymous said...

boleh makan nasik lemak dalam bas tak...

Anonymous said...

Tak boleh kot..kalu boleh..nek jijah mesti ada...

hihihihi. dung

Anonymous said...

Unisel bila nak bagi free education?? Jangan cakap unisel tu kerajaan pusat yang punye pulak...

Anonymous said...

Kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Fool dog kata nasi lemak tu sampah sebab selalu anjing-anjing tu makan tulang babi je.....

Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

aduhh bro...jgn bagi soklan susah...susah hati sida sida nak jawap....

Anonymous said...

Hehe... Fool dog tengah mintak ILHAM dari top dog tu...

Anonymous said...

Dengan MRT Najib underdog ( Semah Top dog) telah terkenal diseluruh dunia...Najib telah mendahului Madey...tahun depan oxford akan jemput Najib berucap bagaimana nak bina MRT yg boleh jimat duit 2 billion....

Anonymous said...

Warga asing bangla dan myanmar Zahid punyer kerja...pakistan pon menganjingkan najib..hehehe...

Anonymous said...

Silap tu jing.. Lu tak reti membaca ke jing kurap..? Lu punya pengerusi sendiri istihar dia top dog..lu jangan suka2 rampas gelaran tu dari dia..lu tu cuma fool dog je..nanti tak pasal2 lu punya top dog sondol lu pakai dia punya hihihi dung..
Kikiki

Anonymous said...

Azmin anjingkan najib...bebas skendel kewangan antarabangsa.....bebas lawak antarabangsa...hehehe...lucu axmin...
Bila plak najib ade skendel kewangan antara bangsa?...
Najib cuma masukkan duit 1mdb yg nak dilaborkan oleh 1mdb dengan petrosaudi kedlm akaun syarikat milik Jho lo....jho lo masukkan balik ke akaun najib di ambank yg blm dinafikan oleh ambank sehingga Bank Negara denda ambank kerana transaksi yg tidak dilaporkan kpd Bank Negara..

Anonymous said...

Kahkahkah.. Fool dog rabies mau alih tiang gol ka..?

Anonymous said...

Pakistan yang tahan bontot dia pada peliwat aljuboori ke yang ko maksudkan tu fool dog?????

Apa nama dia... Anwar.. Munawar... Ala lupa lak aaa....

Kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Sepai fool dog yang tarak tauliah... Tu kronologi ko ikut kitab panduan SR ke?????

Muahahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Ulang skrip ka fool dog..?? Kikiki..
Mana mau alih tiang gol..? Mana mau taruk..? Kajang ka..??
Kahkahkah

Anonymous said...

Hahaha..jing underdog ko yg silap...saper2 pon boleh pakai...

Anonymous said...

Fool dog dah jadi songhai dog.... Bongok tak berkesudahan....

Wakakakakakakakakakaka

Anonymous said...

Altonya yg tahan jubo kpd najib underdog...hihihi..artis zz pon dah toggek jubo selepas balik PD...hik...hik...hik..

Anonymous said...

Hahahaha...najib underdog bisu...ko plak yg nak menyalak...hihohik...macai underdog...

Anonymous said...

Fool dog 10.58.. Sape2 pun boleh pakai gelaran tu ye..? Apa kata kau je yang pakai..hik5.. Kira hari ni kitaorang naikkan pangkat kau sama level dengan top dog lubang hidung kau tu...hik5...

Anonymous said...

tu diaaaa...hanjing level pariah tgh gali lobang cari bahan ..
gali jing ..jgn tak gali..nnt alfa male marah....

hihihihi. dung

Anonymous said...

Altonya bagitau dalam mimpi ko ke wahai fool dog???

Ke tu pun dari kitab panduan SR????

Muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Top dog pun bisu gak..harapkan fool dog kurap menyalak bodoh kat sini..hik5

Anonymous said...

Hehe... Fool dog dah meroyan mintak talian hayat top dog hidung besar tak dapat le tu....

Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

Hihihi tu dia cai underdog merapu tak mampu nak melawan ...hihihi..

Anonymous said...

JIKA BENAR TAKUT ALLAH, SAHUTLAH CABARAN INI?

Ramai yang agak skeptikal dengan kenyataan Peguam Negara, Apandi Ali bahawa beliau hanya takutkan Allah dan tiada apa yang disembunyikannya berhubung skandal 1MDB.

Kata mereka, siapa pun boleh bercakap tentang takutkan Allah, tetapi akhirnya kata-kata itu sama ada benar atau tidak, terzahir melalui perbuatan atau tindakan.

Kadangkala penjahat pun selalu berkata takutkan Allah, tambah mereka lagi.

Hakikatnya, sama ada seseorang itu takutkan Allah atau sebaliknya, tidak cukup sekadar kata-kata, tetapi mesti dibuktikan melalui tindakan atau perbuatannya.

Susulan kenyataan Apandi yang mengatakan beliau hanya takut kepada Allah itu, peguam Gobind Singh Deo tampil dengan cabaran mudah iaitu agar Apandi berani mendedahkan jejak wang RM2,600 juta yang diterima Najib Razak.

Kata beliau, daripada mengatatakan tidak takut Allah, Apandi perlu meyakinkan rakyat Malaysia dengan fakta yang menunjukkan Najib benar-benar tidak terlibat dalam skandal berkaitan dana 1MDB.

Apa yang susahnya untuk buat begitu? Apandi patut berani menyahut cabaran ini kerana dia kata dia tak buat salah, tiada apa yang disembunyikan dan hanya takut kepada Tuhan, tegas Gobind lagi.

Sekadar imbasan semula, laporan DOJ mendapati wang AS$731 juta keseluruhannya, termasuk AS$681 juta yang mengalir masuk ke akaun peribadi "Malaysian Official 1" adalah berpunca daripada dana 1MDB yang diselewengkan.

Meskipun tidak dinamakan siapa "Malaysian Official 1" itu, tetapi Abdul Rahman Dahlan, Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan Pengarah Komunikasi Strategik BN secara jelas mengatakan MO1 adalah Najib dan hanya orang bodoh tidak memahami fakta tersebut.

Dalam perbicaraan di mahkamah Singapura pula, berdasarkan pengakuan Pengurus Falcon Bank, Jens Fred Sturzeneger, sudah menjadi fakta bahawa Tanore Finance Corporation yang didapati memasukkan wang tersebut ke akaun peribadi Najib itu adalah milik Eric Tan Kim Long.

Beliau juga mengesahkan bahawa Eric Tan adalah orang yang sama dengan Jho Low di mana hanya Jho Low yang berurusan dengannya berkaitan dana 1MDB sambil jutawan playboy itu mengakui sesekali menggunakan nama Eric Tan bagi tujuan keselamatan.

Sama seperti dapatan FBI di Amerika, fakta di mahkamah Singapura secara sahih mendapati tiada Pak Arab yang terlibat dalam menyalurkan derma beribu-ribu juta kepada Najib.

Apa macam Apandi, ada berani dengan cabaran Gobind yang bukan pun beragama Islam itu?

Anonymous said...

Najib tak pernah claim dia DOG.. Mader kutty selamber babi je claim dia TOP DOG.. Fool dog berhempas pulas alih tiang gol..kahkahkah

Anonymous said...

Fool dog hihihi dung..kikiki
Sendiri claim sendiri hadam la ye jing...kikiki

Anonymous said...

Keling pariah nak bercakap pasal islam..? Fool dog bersorak sakan..
Kahkahkah

Anonymous said...

Ah Pun Deck kan islam?...jangan bikin malu sama islam...orang islam tidak merompak...tidak subahat melindongi dan membela perompak...betol tak cai underdog?......

Anonymous said...

Ruu 355 kapir lahanat tu tentang bagai nak rak.. Alih2 sekarang nak sembang pasal islam.. Si fool dog hangguk2 sambil jilat tulang babi..bodoh..

Anonymous said...

Muahahahahahahahaha..... Keling tu bila pulak nak dedah jejak rm305jota untuk hantar kertas kosong yang bertahun-tahun tak siap kat penang tu???

Anonymous said...

Susah zahid dan ketua pengarah imigresen nak jelaskan macam mana jho lo boleh dapat 2 passport...mungkin 2 ic...cai underdog mungkin tahu kot...

Anonymous said...

bila plak gobind komen...bukan ke tgh berpeluh dalam court nak bela pemilik banglo murah ngan phoon kat putrajaya skrang ni...

Anonymous said...

Mahkamah mana yang jatuhkan hukuman orang yang dimaksudkan fool dog 11:15 tu merompak???

Mahkamah top dog fuckatan ke???

Muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Fool dog junjung ruu babi..tentang habis2an ruu 355 lagi mau sembang pasal islam.. Balek kandang cermin diri dulu la fool dog oii..

Anonymous said...

Berhempas pulas fool dog alih tiang gol..kahkahkah

Anonymous said...

Ko cai under dog bodos tak tahu ape dia skop kerja perunding dan bayaran perunding...nak menyalak jer...Rahman Dahlan dah diam selepas dijelaskan oleh Exco penang...hehehe..bodoss nak tunjuk pandao...

Anonymous said...

Skop kerja kandang babi ke fool dog oii..? Kandang babi yang kat penang ye..? Kikiki

Anonymous said...

Bila ruu nak dibahaskan...berapa tahun lagi boleh laksana?...korum dah lebih dari cukup untuk luluskan...mao main2 kan ruu355 kar?...

Anonymous said...

Fool dog makin kepanasan.. Ulang skrip bodoh dia..hik5

Anonymous said...

11.26 ko bodos...tanyer lah rahman dahlan...hik2...

Anonymous said...

Hahaha cai underdog dah panas hati...lawan laar...otak mana taruk?...jubo taruk kar?...

Anonymous said...

Lu pesan kat lu punya kepala2 dog kat parlimen tu jangan bikin kacau masa perbahasan ruu 355.. Ade berani ka fool dog..??

Anonymous said...

Hehe... Fool dog minat sangat dengan ruu355, tapi geng-geng top dog dia le yang bakal menentang habis-habisan ruu tu nanti.

Anonymous said...

Ko dan ah pundek dah pening...hihihihi

Anonymous said...

Sendiri claim top dog tak payah buat2 alih tiang gol la fool dog kurap oii.. Hadam je la dog tu.. Kikiki..

Anonymous said...

Korum dah cukup ...jalan ler...kaco tak kaco tak boleh halang pon....cari alasan plak...

Anonymous said...

Ade jugak orang ngaku takut tuhan bela prompak mcm apundek dan cai underdog...main2 kar?...

Anonymous said...

Fool dog bengap tau ke tak perjalanan sesi parlimen..? Ingat parlimen tu macam kandang babi ke..? Bila perbahasan di ganggu akan menyebabkan isu di tunda2.. Ini akan membuatkan masa untuk pengundian akan tertangguh beberapa kali..itu memang permainan dog2 lat parlimen tu.. Bodohh.. Pegi tanya top dog kau tu..dia biasa dengan parlimen.. Takat fool dog kurap macam kau ni biasa dengan kandang babi je..hik5

Anonymous said...

Cina perompak pon cai underdog dan umno nak lindong dan bela...dibiarkan bebas perompak cina jho lo mewah dengan wang rompakan...bodos melsyu underdog..

Anonymous said...

Pandai takat dalam kandang babi je cuma melayakkan kau jadi fool dog je..hik5

Anonymous said...

Speaker ade kuasa halau kluar ngok...bodoss...nak cari alasan plak..cai underdog bodos..

Anonymous said...

Ruu tambah gst 60 barang makanan cepat plak boleh lulus...

Anonymous said...

Alih tiang gol ye fool dog..? Kikiki
Sama je skripnye..top dog kalau baca ni kompom geleng kepala.. Dalam hati dia kata..tak boleh harap betul la fool dog aku ni.. Bebal sangat...kikiki

Anonymous said...

Otak underdog otak pembelit..

Anonymous said...

Ade aku kisaah...tak poon..hehehe..

Anonymous said...

Ah pudek tengah pening kena cabar dengan keling pariah...ah pundek pon takut dakwa rapiji jenayah fitnah TH...polis dah lame siap siasatan..hehehe..amacam cai underfog bodoss..

Anonymous said...

Memang speaker ade kuasa halau keluar.. Tapi lepas tu geng top dog kau buat ape kat lobi parlimen..?? Menyalak..panggil press cakap tu tak adil..speaker tak adil.. Pastu buruk2 sidang parlimen..hasut rakyat..rakyat yang ade otak boleh pikir sendiri..kalau geng fool dog macam kau ni ade otak ke..? Upah tulang sikit kau akan menyalak siang malam ulang skrip yang sama..
Fool dong hihihi dunggg...hik5

Anonymous said...

Kahkahkah...fool dog hihihi dung claim IQ tinggi... Alih tiang gol je la.. Dah malu besar dapat top dog...

Anonymous said...

Ah Pundek pegi ambank jer ..mintak ambank sahkan dari bank mana datang 2.6 billion dlm akaun najib underdog...mudah jer kan kan cai underdog bodos...

Anonymous said...

Skrip tahun bila tu fool dog oii..? Hik5

Anonymous said...

Ruu tambah gst 60 barang makanan cepat plak boleh lulus...

---------------

Fool dog fuckatan kerjanya asyik menipu je...

Anonymous said...

Ah Pundek takut cabar doj dan fbi siasatan fbi tak betol...hehehe..menyalak dari jauh doj bermotif politik...betul kan... kan..cai underdog bodos...hehehe..

Anonymous said...

Kenapa pkak tanye tahun bila...perompak dah dihukum?...cai underdog bodos...

Anonymous said...

Ambank sahkan dari negara arab... Ko ni kenapa bodoh bertingkat-tingkat haa fool dog.????

Sprm dah cek pun takde kes untuk didakwa langsung....

Tu la, kitab panduan fool dog pun asyik2 dari SR, sampai terbelit sendiri pun masih tunjuk bodoh....

Anonymous said...

Kesian...berhempas pulas alih tiang gol.. Cari idea la fool dog oii..
Hik5

Anonymous said...

Fool dog sekarang tengah berlumba2 nak tunjuk kat top dog sape antara dog2 kat kandang babi yang paling bodoh..kikiki

Anonymous said...

Temberang dari negara arab...hehe...lagak bijak sangat cai underdog bodos...

Anonymous said...

Yang kuat temberang tu kaki pembelit pembaca tegar kitab panduan SR. Bodoh nak mampus... Jadi sepai tarak tauliah.....

Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

Takat ulang skrip bodoh tu tak payah perasan la IQ fool dog tinggi.. Dah berpuluh entri yang keluar tetap skrip bodoh tu jugak yang di salak nye.. Pi belajar dengan top dog tu macam mane nak buat silap mata bagi hilang terus tiang gol tu.. Kikiki

Anonymous said...

Itulah kan..semlm lancar FLYOVER dari B.baru bangi k b teknologi..tak tahulah hari ni dah ada pengguna tak guna flyover tu sbb smlm waktu saya ada di Bangi around 11 to 12 sepi jer flyover tu...jgnlah asmin jamban tak sesabar nak rasmi flyover yng belum siap tu..nanti tak pasal2 ada kereta ingat dah rasmi boleh guna flyover..tak ke naya..fly to the sky terus..sapa nak jawab asmin...cukup cukuplah berlakon..spray nyamuk dah..korek longkang dah...angkat sampah dah..basuh kain pun dah... Tolong gerai nasi lemak dara pun dah..yng terbaru naik bas smart bus ..apa lagi belum...oh...belum jengok rumah PPRT..maklumlah PPRt di Selangor mcm tempat kitar semula..duit Kerajaan pusat utk uruskan pprt disapu..tp..duit masuk acc...kerajaan Selangor..bnayak cantik..

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates