July 26, 2017

27 Diperintah Bayar RM300,000 Kerana Memfitnah NFC, @RafiziRamli Mengemis Minta Derma


Semalam, di dalam laman sosial Facebook beliau, Ahli Parlimen Pandan menyatakan bahawa beliau telah menerima Surat Tuntutan agar membayar RM300,000 kepada National Feedlot Corporation (NFC) kerana mahkamah telah mendapati beliau telah memfitnah NFC. 

Sekiranya gagal pihak NFC akan mengambil langkah undang-undang mengistiharkan Rafizi Ramli sebagai muflis. Tulisan panjang lebar beliau menyatakan bahawa beliau tiada duit untuk membayar saman berkenaan dan berharap sumbangan orang ramai membantu beliau membayar saman melalui akaun Invoke. 

Walaupun sebelum ini Rafizi Ramli pernah mengistiharkan harta beliau yang melebihi satu juta dengan tunai berjumlah ratusan ribu, Rafizi Ramli tetap berlakon dan mengemis bantuan orang ramai di atas kesalahan fitnah yang dibuatnya. 

Rafizi Ramli juga membongkar bahawa kini beliau masih ada 12 lagi kes mahkamah masih tertangguh. Oleh itu, penyokong-penyokong setia Rafizi Ramli perlu bersedia untuk menyimpan duit mulai sekarang kerana mereka bakal diperlukan untuk menolong Rafizi Ramli membayar saman kes-kes yang lain pada masa hadapan.


27 comments:

Anonymous said...

Patut la geng2 babi ternak kemain beria jual kitab2 kandang babi... Rupanye nak kumpul derma bagi kat fiji sotong bayar saman fitnah...
Kahkahkahkah...

Anonymous said...

Ini MP menyusahkan rakyat bukan membantu rakyat...fool dog MP

Anonymous said...

Dia banyak duit. Duit diTabubg Haji ratus ribu, belum lagi duit tepi. Duit konsensi pasir pun lebat juga.

Anonymous said...

Welcome to bamboo river utk fiji sotong... Patutnye dia berbangga dengan hasil kerja2 fitnah dia selama ini.. Hehehehe..

Anonymous said...

Saje je dia mintak derma dari geng2 fool dog...si sotong tu tau geng2 fool dog mane ade yang berakal..bodoh2 belaka..senang2 dia kencing geng2 fool dog ni donate bayarkan saman dia..
Kahkahkahkah

Anonymous said...

Mendapat la si sotong tu..ade 12 lagi kes saman fitnah kena hadap.. Fool dog bahalul tetap jilat sampai licin..
Kikiki

Anonymous said...

Kat bamboo river boleh ler dia jubo menjubo ngan hero kesayangannya iaitu aljuburi...hehehe...jubo menjubo sampai tak lagi keluar taik...hik5..

Anonymous said...

Mana pi si kucing kurap belaan bapak anjing?

Anonymous said...

sepatutnya kita harus berbangga dengan anak muda ini yg tidak mengenal putus asa untuk bersama2 idolanya bang non yg sedang berihat di bamboo river inn....
jika gagal sekalipun usahanya kali ini..diharapkan 12 kali peluang mendatang akan membuahkan hasil berpandukan prestasi semasa beliau sekarang
....go rafizi go.....

Anonymous said...

Betul tu..kita kena bagi sokongan kuat agar impian dia berehat kat bamboo river bersama idolanye segera tercapai...
Kikikiki

Anonymous said...

Cepat ler derma fooldog2..setiap ringgit menabahkan lagi fool-dog kamu...hehe

Anonymous said...

Tengah kumpul kitab babi..kejab lagi nak buat sale kumpul derma nak bayarkan saman sotong fiji..
Kahkahkah..

Anonymous said...

NFC & Salleh Kalah Saman Fitnah Terhadap Nurul Izzah, Diperintah Bayar RM50 Ribu
BAN Politik


Mahkamah Rayuan Kuala Lumpur hari ini sebulat suara menolak rayuan National Feedlot Corporation (NFC) Sdn Bhd dan pengerusinya Mohd Salleh Ismail dalam saman fitnahnya terhadap Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar.

Panel tiga panel diketuai Abang Iskandar Abang Hashim mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi yang memutuskan kenyataan Nurul Izzah sebagai bukan fitnah dan berkaitan dengan apa yang berlaku di kawasan parlimennya Lembah Pantai.

Projek KL Eco-City berada dalam kawasan parlimen itu.

Mahkamah itu juga bersetuju dengan penemuan fakta bahawa pinjaman RM71.4 telah diberikan oleh kerajaan yang dikatakan dideposit melalui Public Bank telah digunakan sebagai leveraj dalam kes pembelian lapan harta tanah.
Mahkamah juga memerintahkan NFC dan Salleh membayar kos RM50,000 kepada Nurul.
Dua lagi hakim dalam panel itu adalah Mary Lim dan Badariah Sahamid.

Keputusan itu disahkan oleh peguam Nurul, Razlan Hadri Zulkifli, kepada Malaysiakini.

Salleh dan NFC diwakili oleh peguam kanan Muhammad Shafee Abdullah.

Hakim Hue Siew Kheng dilaporkan menolak saman NFC dan Salleh pada Mac lepas dan memutuskan Nurul tidak memfitnah mereka.

Hue memutuskan tindakan Nurul dalam kenyataannya itu sebagai wajar dan tidak mempunyai niat jahat.
“Undang-undang menghendaki keseluruhan kenyataan dipertimbang dan dibaca secara keseluruhan.

“Saya bersetuju dengan defendan bahawa kenyataan itu, dibaca secara keseluruhan, bukan fitnah terhadap plaintif kerana kenyataan akhbar itu dibuat oleh defendan atas kapasiti dan kedudukannya sebagai anggota parlimen Lembah Pantai,” katanya.
Salleh dan NDC menyaman Nurul pada Disember 2013 susulan kenyataannya berkaitan dakwaan anggota parlimen Pandan Rafizi Ramli bahawa Salleh memberi lapan harta tanah di KL Eco City dengan dana awam yang diperoleh NFC.

Dalam kenyataan tuntutannya, Salleh berkata kenyataan itu menyatakan dia dan keluarganya menyalahgunakan dana NFC untuk membeli harta tanah peribadi dan bukan untuk syarikat.

Salleh akhirnya tidak mengambil kemudahan pinjaman yang ditawarkan oleh Public Bank

Anonymous said...

Salkeh dan nfc berani saman...budak najib dah 2 tahun abis selasa saman tak sampai.

Anonymous said...

Duit pinjaman untuk beli lembu...salleh beli aset...sekor pon tak de lembu...yg ade lembu budak nsjib melalak..

Anonymous said...

kan dah ada contoh kat atas tu..
Nfc saman izzah..nfc kalah. Nfc bayor
Nfc saman sutun..nfc menang..sutun bayor
Ko saman jer la najib..mana tau menang.. najib bayor ler..kalo kalah sendiri mau ingat la...

Anonymous said...

Rafizi didenda 300k kerana memfitnah. Salleh dan nfc kena bayar 50k bukan kerana beliau memfitnah.

Itupun tak reti? Kalau kerja jaga kandang babi tak payah gatal nak komen apa apalah.

Anonymous said...

SUDAH CUKUP DENGAN JANJI-JANJI MANIS UMNO BN, RAKYAT INGINKAN PERUBAHAN
Kenyataan Media | 25 Julai 2017

Saya membaca kenyataan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor yang mengatakan bahawa kerajaan Umno BN sedia memperbaiki segala kesilapan yang telah dilakukan.

Apa yang semua sudah sedia maklum, kerajaan Umno BN memanf sudah terlalu banyak kesilapan yang sengaja dilakukannya.

Antaranya kesilapan dengan memperkenalkan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang begitu zalim terhadap semua lapisan rakyat meskipun negara belum bersedia untuk melaksanakannya.

Umno BN juga telah banyak kali membuktikan bahawa mereka seolah-olah tidak peduli akan nasib golongan bawahan dengan jurang pendapatan ketara, yang kaya bertambah kaya manakala yang miskin bertambah miskin.

Kesan buruk kepada rakyat dan negara semakin menyerlah dengan gejala rasuah yang semakin membarah, keborosan melampau dan skandal dan ketirisan seperti 1MDB, FGV, Felda, Tabung Haji, NFC,KWAP sudah cukup menceritakannya.

Sikap tamak haloba pemimpin Umno BN dengan setiap peruntukan dan bajet negara yang sepatutnya dinikmati oleh rakyat telah 'dicuri' sebanyaknya dan hanya meninggalkan 'hampas' kepada rakyat.

Rakyat sudah terlalu penat dengan kesemua janji yang telah ditabur dan habuan 'saguhati' yang tidak seberapa, pada hakikatnya rakyat semakin ditindas sehingga membebankan kehidupan seharian mereka.

Saya ingin menasihatkan kepada Tengku Adnan untuk letak jawatan dan berehatlah selama mungkin jika sudah kehabisan idea untuk membantu warga Wilayah Persekutuan.

Saya menyeru rakyat Malaysia untuk bangkit dan lawan melalui Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang, sampai bilakah rakyat hendak diperbodohkan lagi?

*Datin Paduka Dr Tan Yee Kew*
Bendahari Agung
Parti KEADILAN Rakyat

Anonymous said...

Salleh berani saman rapiji daa...tak reti ker...budak najib yg tak reti nak saman...reti cakap ini fitnah jeer...hehehe..meow...meow

Anonymous said...

Dengan kalah saman sebanyak rm300k ni, layak lagikah rapussy bergelar YB...????

Anonymous said...

Ada ke yang nak bersubahat dengan rapussy ni...??? Kalau bagi derma mksudnya memang bersubahat memfitnah la.... Tambah saham akhirat masuk neraka....

Jadi sendiri mau ingat la...

Anonymous said...

Layakkkkk...YB = Yang Bongok.
..hehe

Anonymous said...

Yang dah jatuh hukum pun menyembah kat fool dog donate bayar saman lagi mau sembang bodoh...kahkahkah..
Tak payah sembang kenyang la babi bodoh oii.. Pi donate duit tolong sotong tu bayar saman.. Kuatkan usaha jual kitab babi kau tu...
Kahkahkah

Anonymous said...

Masa untuk fuckatoon hidung bodohkan rakyat dah tamat... Tunggu la pru nanti..rakyat tak sabar nak humban fuckatoon hidung ke lobang taik...hehehehe

Anonymous said...

Menyalak bodoh berani la fool dog bengap tu... Jenis bodoh yang sembah kitab keling mabuk yang dah mampus... Kikiki

Anonymous said...

Wakakakakakakakakakaka

Tanah Melayu Kini said...

Pemimpin ker rafizi ni?
Pemimpin tak main petik ja benda2 yg tak pasti.. jaga mulut..
Rafizi seorang pembohong.. bukan pemimpin..

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates