July 25, 2017

10 @cmlimguaneng Tidak Tahu Malu, Diri Sendiri Terpalit Isu Rasuah, Ada Hati Tanya Di Parlimen


Di atas adalah pertanyaan lisan dari Ahli Parlimen Bagan, Joseph Lim Guan Eng. Mengikut aturan, pertanyaan beliau berada pada nombor 54 dan hanya akan dijawab dalam bulan Ogos. Tidak perlu tunggu bulan Ogos untuk menjawab persoalan berkenaan. TS Isa Samad tidak dikenakan siasatan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) seperti didakwa Joseph Lim Guan Eng. TS Isa hanya dipanggil SPRM sebagai saksi untuk memberi keterangan.

Sebaliknya, Joseph Lim Guan Eng telahpun didakwa di Mahkamah atas dua tuduhan rasuah. Bukan itu sahaja, Joseph Lim Guan Eng juga mencabar Akta SPRM 2009 untuk melengahkan kes rasuah beliau dan Kerajaan DAP Pulau Pinang juga tidak mahu menandatangani Ikrar Bebas Rasuh (IBR) daripada SPRM. Joseph Lim Guan Eng sendiri tidak betul, ada hati nak tanya orang lain pasal isu rasuah di Parlimen.


Nota Kaki: Yang di bawah paling kelakar. DAP buat sidang akhbar minta masukkan klausa istihar harta dalam IBR SPRM. Keldai-keldai di bawah telah lupakah tidak ada satu negeri di bawah pembangkang seperti Pulau Pinang, Selangor dan Kelantang yang menandatangani IBR SPRM. Di Pulau Pinang, isu terowong bawah laut dan penjualan tanah tidak berjawab, Ketua Menteri terpalit rasuah tidak bercuti ada hati untuk mendesak SPRM. Lancau lu la. 

10 comments:

Anonymous said...

Babi Eng mana ada malu

macai melayoo mudah lupa support kuat maaa..

Anonymous said...

Cina Bukit DAPig bodoh terlampau rupanya.

samseng saja lebih.. IQ very low. Nk main politik tapi melantun najis ke mukanya sendiri.. dia didakwa di mahkamah.. kes rasuah. Apa rasional pegang lagi jawatan CM? Gila kuasa kah?

Tarak malu..lagi mau tanya org lain? sendiri buang najis, sibuk cerita orang lain??

Anonymous said...

Memang lim gone end tak tahu mulu...lge beli rumah banglo terlajak murah dengan duit rasuah ato duit rompak...hehehe..

Anonymous said...

Apa rasional taknak jawab soalan mengenai 1mdb di parlimen? Takut ka?

Anonymous said...

Soalan tu jatuh no 54 la bodoh.. Kena ikut giliran.. Parlimen ade peraturan...bukan macam kandang babi boleh main serbu je...bonggok..

Anonymous said...

No 54 kepala bapak kau. Ada 30 soalan la cibai

Anonymous said...

Bodo la hai anjing kurap ni.. Tak reti membaca ke bonggok..dah bodoh...membaca pun tak reti..nak main serbu je..ingat kandang babi ke..? Kepala puki mak kau la hanjing kurap...

Anonymous said...

Di atas adalah pertanyaan lisan dari Ahli Parlimen Bagan, Joseph Lim Guan Eng. Mengikut aturan, pertanyaan beliau berada pada nombor 54 dan hanya akan dijawab dalam bulan Ogos.

Reti membaca tak hanjing bodoh..??
Kt kandang babi tak di ajar membaca ke..?? Bodoh bengap punya fool dog..

Anonymous said...

Celah mane la datangnye 30 tu.? Hik5
Celah burit mak dia kot...
Hahahahahahaha...

Anonymous said...

Fool dog bengap selak kat celah kangkang mak dia la tu.. Tu yang nampak 30... Kikiki

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates