July 28, 2017

1 Carta Organisasi Pakatan Harapan Pulau Pinang, Mana Wakil Kaum India?


Carta organisasi Pakatan Harapan (PH) Pulau Pinang telah tersebar di laman-laman sosial sejak semalam. Sekiranya carta organisasi ini benar, amat malang sekali bagi kaum India kerana mereka tidak mempunyai wakil di dalam organisasi tertinggi Rejim PH di Pulau Pinang. 

Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, Dr P Ramasamy yang selama ini menjadi wakil kaum India turut disisihkan kali ini. 

Kedua, jawatan penting seperti Pengerusi (Top Dog?), Bendahari dan Setiausaha semuanya disapu bersih oleh DAP. Tokong mana percaya parti lain untuk memerintah.

Ketiga, untuk jawatan Ketua Wanita PH, bukankah bapa Lim Siew Khim terlibat dalam skandal meminta duit dari pembeli flat? Good luck lah.

Keempat, Dr Afif Bahardin telah memegang dua portfolio iaitu Ketua Penerangan dan Ketua Pemuda. Nampak sangat Rejim PH Pulau Pinang ketandusan pemimpin.

Kesimpulannya, yang pulun mai bagi ramai adalah puak-puak Parti Chap Bunga. Yang ramai dapat jawatan pulak adalah puak2 DAP. Kesiannnnnn!!!1 comments:

Anonymous said...

Melayu mcm ni lah yg dikatakan melayu yg digunakan utk screw bangsa melayu sendiri. Tu blm masuk macai pembangkang melayu bodoh yg ada dlm forum ni lg.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates