July 20, 2017

90 Budiman Bawa Ambulans Bantu Rakyat Susah, @RafiziRamli Bawa Lori Susahkan Rakyat



Ini bezanya Ahli Parlimen (MP) Barisan Nasional (BN) dengan MP Pakatan Harapan (PH). MP BN memikirkan bagaimana untuk membantu Rakyat di kawasan beliau manakala MP PH memikirkan bagaimana untuk menyesatkan Rakyat dengan dakyah-dakyah politik. Pengundi-pengundi MP PH pula terbiar dan membuat hal sendiri sehinggalah Pilihan Raya Umum akan datang.

Sebagai contoh perbandingan, MP Sungai Besar, YB Budiman Mohd Zuhdi berusaha untuk mendapatkan sebuah ambulans untuk kegunaan pengundi-pengundi di kawasan Parlimen beliau manakala MP Pandan, YB Rafizi Ramli pula membelanjakan sebuah lori untuk kegunaan beliau menyebarkan fitnah.

Agak menarik cerita bagaimana YB Budiman memperolehi ambulans berkenaan seperti yang dikisahkan di dalam laman sosial Facebook beliau seperti di bawah;
Bagaimana ia bermula?  
- Saya diundang ke Parlimen Sumut1, Sumatera kebetulan Prananda Surya Paloh adalah kenalan. Apabila saya ke Pusat Khidmat beliau, sebuah bungalow, saya melihat ada kelengkapan ambulans.
- Mentol saya menyala.
- Idea ini boleh dikembangkan ke kawasan saya. Bukan untuk saya, untuk kemudahan rakyat di kawasan saya.
- Saya bertemu DS Najib, beliau hanya senyum dan angguk. Hari ini bulan itu jatuh ke riba.
Terima kasih Perdana Menteri dan YB Budiman kerana merealisasikan impian ini dan tahniah juga pengundi-pengundi Parlimen Sungai Besar yang membuat keputusan yang bijak. 

90 comments:

Anonymous said...

nak kena faham...sotong tau bercakap jer..bagi dia mic..pentas..adalah sorang dua tepuk tangan up jadi la tu...
jgn kata nak jaga warga Pondan...opsss Pandan ... nk jaga bini sendiri pun fail big time

Anonymous said...

Publisiti murahan. Masa pilihanraya nanti orang sg besar beratur pjg ambik claim rm200 seorang dari umno.

Anonymous said...

apesal sotong tu? mati pucuk ke dia?
ato terlalu sibuk main pungkoq?

Anonymous said...

Ini Budiman yg tak jadi angkat sumpah MB baru2 ni angkars PAS selangor...dah syok nak angkat sumpah tapi kempunan akhirnye...pru nanti Jamal jamban dah booking kerusi MB...

Anonymous said...

tu yg sampai 9 org rasmi flyover 4 km buksn publisiti murahan ke..
nek jijah pun duk tepi jer ..tak gamak nak join..kelako riben tak cukup..9 org pun dah penuh jalan

hihihihi

Anonymous said...

Ketua umno sungai besar pun tiada peluang bertanding di kawasan sendiri. Budiman mp, budiman adun. Budiman bawa ambulance. Kesian jamal..

Anonymous said...

Sotong dah kuat sekarang...menang saman...tahun ni sotong fitnah lagi tapi tarak sape berani saman sotong lagi...Apundek yg ade kuasa terbesar mendakwa pon takut dakwa rafizi...hehehe...
Macai underdog bodos kena merapu ler nak lepas geram...

Anonymous said...

Andaian bodos dari underdog bodos...

Anonymous said...

Dia main punkoq altonya...

Anonymous said...

Umno selangor hidup segan mati tak mahu. Peruntukan cawangan untuk jalankan aktiviti parti : tiada. Habis kena sapu dengan noh omar.

Anonymous said...

Jamal nak up sikit...nak rebut jawatan Ketua Pemoda umno tak guna...kalo menang pemuda yg tak berguna akan jadi samsing tai koo cing ikut Jamal Jamban..

Anonymous said...

Pemoda umno selangor dah menangis awal tahun ni bajet tak de lansong nak lawan AMK..

Anonymous said...

selangok lagi haru...bayar RM62 jota buat flyover 4 KM boleh.. nak ganti atap zing stadium melutut kat KBS..... sadisnya

hihihihihi dung

Anonymous said...

Tak sabar aku nak tengok sapina dr Perancis tu menatang lagu mana. Lambat betul sampai. Tak sabar... Dah 6 tahun rakyat Malaysia tunggu.

Lembab betul kerajaan Perancis buat kerja, mcm pondan.

Anonymous said...

Kalah di selangor dan penang boleh jadikan umno gila. Najib jadi gila, noh omar jadi gila, jamal awal2 dah gila.

Anonymous said...

FAS dulu buat kecoh, bila peruntukan stadium tak boleh guna, peruntukan tak dapat, baru sedar langit tinggi atau rendah. Baru meratap merayu dah berjuta duit sendiri hangus, mintak bantuan rm5 juta. Hehe..

Anonymous said...

Budiman tak de idae sendiri...orang politik indonesia lebih bagus...budiman kena tengok ape yg orang buat baru dia datang idea..

Anonymous said...

Najib dah suap peguam perancis...peguam malaysia najib boleh suap...

Anonymous said...

Tak ade lagi yg cedik dlm umno...yg ade bodos samsing dan prompak..

Anonymous said...

bagus la tu..kalo contoh baik ..praktikal apa salahnya tiru
ada juga contoh dari luar tak bagus ditiru..macam taram pungkuq ke..makan ice cream dalam jamban...bahaya untuk kesihatan

Anonymous said...

Rakyat makin sedar dengan putar belit umno dan Najubur...rakyat bertambah kenal perompak negara dengan penerangan Rafizi...rakyat makin tahu nilai ringgit merudum...

Anonymous said...

Mcm najubur taram punhkoq altonya...ponkoq artis zz tonggek selepad peristiwa PD..hehehe...

Anonymous said...

hanjing sida sida try nk cover line..malangnya bukti video ketum taram pungkuq jantan betina ... aksi assmin berkolom sakan tak terdelete dialam maya.....

Anonymous said...

Gerard Lourdesamy: 

Indeed, Zahid, why are you then telling the ROS what to do? The ROS is part of Umno, is it?

The BN has one chairperson but 14 party presidents. Their boat has yet to sink despite 60 years in power. So, how is it different from Harapan?

Dr M is the chair and other party leaders are represented in various capacities. Anwar is merely an advisor in his capacity as ‘ketua umum’ because his conviction and imprisonment disqualify him from any party position.

If the BN record is so great why are they attacking Harapan day and night?

Truth be told, the BN is not a coalition of equals. Umno calls the shots and the rest follow. The Chinese and Indians feel neglected and unappreciated. The Malays feel betrayed by Umno's self-serving corruption and deception.

The rich seem to be getting richer. There is zero integrity and accountability among the political leadership and the rakyat are angry and just fed up.

Anonymous said...

Sudah kah hanjing bodos...ko nak putar benda yg sama...Rahim tamby cik dah ngaku buat video sec...sex dan umno tidak berjsuhan...

Anonymous said...

Kau je yg baru bangun tido, org lain dah lama sedar Malaysia dah 2 tahun bangkrap. Kereta sesak di plus hala utara sbb org Malaysia nak lari ke siam lah tu. Kau bila nak pindah? Takkan nak duduk negara perompak kot?

Anonymous said...

Ko jer sibok asmin kolom...kalau moral asmin rendah sultan dah pecat asmin dari kerusi mb..pemimpin2: umno dah melalak suruh letak jawatan...otak bodos nak temberang...

Anonymous said...

Top dog...hihihidung

Anonymous said...

Itu sebab bajet kena potong subsidi kena tarik elaun guru dibatalkan...selama ni ki tak ngaku...sekarang baru nak ngaku...underdog bodoos ...

Anonymous said...

Underdog bodoss...

Anonymous said...

Wow. Nama Gerard..nama last ..Samy
hahahaha
Auta kare.gak ni....

Anonymous said...

Banyak lagi kes saman sotong tu kena hadap.. Kes bafia pun tunggu masa nak sumbat sotong ke sg buloh.. Fool dog bahalul baru keluar kandang ke..? Hik5

Anonymous said...

Andaian ape nye..? Siap masuk paper...kahkahkah... Fool dog reti membaca ke tak..? Bahalul selamanye..hik5..

Anonymous said...

Yang dah terbukti main jubo nun ade kat sg buloh tu haaa... Kahkahkah

Anonymous said...

Top dog fool dog kandang babi cerdik..? Kikiki..

Anonymous said...

org bagi kiasan ..ko bukan paham pun..buduhh

hihihihihihi

Anonymous said...

Elok je najib jd pm..elok je noh omar jadi menteri... Tak gila pun...kehkehkeh

Yang netizen nampak gila meroyan ni geng2 top dog.. Geng fool dog lagi la gila..kitab keling mabuk dah mampus pun di sembah..ni tambah satu kitab lagi..kitab jho lo pulak.. Kahkahkah...

Anonymous said...

Kiasan bodos...hihihi...dai orang bodos...

Anonymous said...

Fool dog pakai kitab perancis pulak dah...kahkahkah

Anonymous said...

Dah terkena tuu..kikiki..

Anonymous said...

Patut la fool dog bahalul tak kisah berketuakan peliwat antarabangsa.. Perilaku jijik macam tu pun di julang.. Patut la ruu babi di sanjung bagai nak rak.. Kikiki

Anonymous said...

Hihihidung fool dog mane ade yang pandai..kiasan lagi la dia tak faham.. Belajar pun kat kandang babi..mane ade ajar kiasan kat situ.. Muka selamber babi je claim IQ tinggi.. Sudahnye menyalak ratip kitab keling mabuk yang dah mampus...Hik5..

Anonymous said...

no wonder la top 10 most kayo people in malaysia is Malay

Anonymous said...

Budi ajak kiah kawin supaya boleh kontrol rumah besar asimin...kiah tak setuju...kiah masih sayangkan acimin yg kayer...
budi membawa hati yg lara ke sumatra...di sumatra budi terpandang sebuah van yg dijadikan ambulans...balik ke selangor lantas budi beli sebuah ambulans dan bawak lah ambulans ke hulu ke hilir nak menghilangkan dukalara...
harapan budi dengan bawak ambulancs boleh pikat hati kiah...kesian budi takat lu jer lah kepandaian budi...

Anonymous said...

Karangan ni nak hantar ke top dog ke..? Agak2 top dog nak baca ke..? Hik5

Anonymous said...

Najubur paling kayo .

Anonymous said...

Nak hantar kpd underdog bodos
.peneroka felda ulu pahang...kikikikik.

Anonymous said...

Sape..? Aljubori..? Kahkahkah.. Tersedak si tua kutuk tu kau sebut pasal jubor...kahkahkah

Anonymous said...

fool dog kurap kayap dah tambah kitab baru... Kitab felda pulak.. Hik5..

Anonymous said...

Kandang babi hadiah jho lo.untuk underdog bodos upah sembah jho lo.......kahkahkah...
Kitab keling mabuk buat najibur takut...

Anonymous said...

Najubur yg hentak bontot altonya...zz pon...kahkahkah..tonggek bontot zz...
.

Anonymous said...

Penyembah kitab jho lo dah mula meroyan..hik5.. Penat promote kitab tapi tak ade sambutan pun.. Habis kitab keling mabuk yang dah mampus pun fool dog usung...kahkahkahkah

Anonymous said...

Ajaran dari kitab keling mabuk yang dah mampus tu ye..? Sembah la sorang2 fool dog oii...kahkahkah

Anonymous said...

Peneroka felda ulu pahang dah panas hati...hahahahahaha..

Anonymous said...

Sendiri ratip sendiri sembah lagi mau hasut orang lain ikut ka..? Sembah sorang2 la fool dog kurap..

Anonymous said...

Ape ko peduli...najib tetap bisu...hahahahahaha...masih tersa bontot altonya...hhuhuhu..

Anonymous said...

Penyembah kitab felda mau alih tiang gol ka..? Hik5.. Kitab keling mabuk yang dah mampus tak keluarkan sekali ke..? Hik5

Anonymous said...

Semah punyer dah luas...monggolia masih sempit depan belakang...abis depan belakang pusing kasi taruk...hahahahahahahahahahahahuhuhu..zz zz zz?

Anonymous said...

Bab bontot boleh tanya aljubori kat sg buloh.. Masa melawat dia jangan lupa bawak kitab keling mabuk yang dah mampus tu sekali tau..kikikiki

Anonymous said...

Hahaha...makin marah peneroka fejda ulu pahang ni...peneroka pon bijsk juger...ko jer yg bodos sembah cina prompak...hahahahahahaha..

Anonymous said...

Penyembah kitab keling mabuk meroyan cerita pasal bontot.. Kikiki.. Sama selera dengan al jubori ni... Patut la kemain beria sembah penyandang juara 2kali berturut2 peliwat semalaysia...kikiki

Anonymous said...

Najuburi lagi hebat..depan belakang dia taruk...artis pon dia taruk...monggolia datang mesia cari najubur hihihihihihihik...huhuhu

Anonymous said...

Sendiri ratip sendiri meroyan siang malam lagi mau alih tiang gol ka fool dog kurap..? Kitab jho lo sembahannye.. Bila orang tak nak ikut mula meroyan dog rabies...kikiki

Anonymous said...

Penyandang juara 2x berturut2 tu bhai.. Takat ni belum tewas lagi.. Masih setia di sg buloh...kikiki
Fool dog kurap buat2 lupa pulak..kikiki

Anonymous said...

Budi gagal pikat kiah...Noh omar dan jamal jamban marah giler kpd kiah...kiah buat dek aje...cian noh omar berkerut muka...budi yg merana...

Anonymous said...

Hahahaha..penjaga tiang gol bodos..

Anonymous said...

Pe eroka felda ulu pahang part time jaga tiang gol ...kerja malas hingga orang boleh alih tiang gol...bodos..makan gaji bota...hahahahahahajahaha...huhuhuhuhuhuhu..

Anonymous said...

PULAU PINANG – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Penanti daripada PKR, Dr. Norlela Ariffin terus memberi tekanan kepada Kerajaan DAP Pulau Pinang selepas membandingkan projek MRT Sungai Buloh-Kajang dengan projek transit aliran ringan (LRT) yang dirancang dibina kerajaan negeri.

Dalam status laman sosial Facebooknya semalam, Dr. Norlela mempertikai kos projek LRT sepanjang 30 kilometer (KM) di negeri ini yang menelan kos lebih tinggi berbanding projek MRT yang lebih panjang iaitu sejauh 51km.

Menurut beliau, laluan MRT yang turut mempunyai lebih banyak stesen berjaya disiapkan dengan kos hanya RM21 bilion iaitu jauh lebih rendah daripada projek LRT yang dicadangkan Kerajaan DAP Pulau Pinang yang dijangka menelan kos RM27 bilion.

“Saya akan tanya kenapa Pulau Pinang tidak boleh membangunkan MRT? Kenapa LRT menelan kos RM27 bilion tetapi MRT ini, dari Kajang ke Sungai Buloh, hanya menelan kos RM21 bilion untuk 51 km, 31 stesen, tujuh stesen pertukaran dan tujuh stesen bawah tanah.

“Bagaimana kos MRT ini boleh menjadi lebih murah (berbanding rancangan projek LRT kerajaan negeri)?

“LRT kita (Kerajaan DAP Pulau Pinang) perlu menambak 1,800 hektar laut dan membuat pinjaman kewangan dengan Exxim Bank China.

“Tetapi pada akhirnya, apa yang kita ada hanyalah satu laluan LRT dari Komtar ke Bayan Lepas,

Anonymous said...

Cts upah jaga tiang gol...ko pegi semvah cina jho lo...nak kandang lebih besar?...hahahahahahaha..

Anonymous said...

Fool dog kurap meroyan kitab jho lo tak laku.. Kahkahkahkah...
Sembah la kau sorang2.. Sendiri alih tiang gol lagi mau sembang kencang..bodoh..kahkahkahkah

Anonymous said...

Kitab dah tak laku fool dog oii.. Pi jual kat kandang babi tu haaa..
Hik5

Anonymous said...

KUALA LUMPUR, July 19 — A PKR assemblyman has asked Lim Guan Eng's administration to explain why the state's proposed light rail transit (LRT) will cost more than the entire Mass Rapid Transit (MRT) system.

PKR's Penanti assemblyman Dr Norlela Ariffin made the query after personally trying out the MRT in Kuala Lumpur following the launch of the second phase this week, according to the Star Online news portal.

“I am going to ask why Penang can't have an MRT. Why an LRT that cost RM27 billion while this MRT, Kajang to Sungai Buloh, costs RM21 billion for 51km, 31 stations, seven interchange stations and seven stations underground.

“How come this MRT is so cheap? Our LRT, we have to reclaim 1,800 ha of the sea and borrow RM1 billion from China Exim Bank. At the end of the day, we do all that just for one LRT line from Komtar to Bayan Lepas. For all that, for what?” she said in a Facebook post.

Norlela also complained that her constituency was not part of the Penang Transport Master Plan and said she would raise the matter during the state's public transport council meeting.

Following her remarks, Penang Transport Council chairman and state exco member Chow Kon Yeow clarified that the projected cost for the LRT in the island from Komtar to the South coastline was expected to be RM8.4 billion.


He added that the actual cost will only be determined after detailed engineering designs and open tenders are finalised.

Anonymous said...

Hahaha..pada ko tak laku ler...najib tetap bisu...dah sapu depan belakang...sodapnyer..

Anonymous said...

Ko pegi ksit buah dulu...hahahahaha

Anonymous said...

Sape nak layan bloodyfool kurap dog tu meroyan pasal jho lo .. haaaaaaaaaaa ..
Begini lah bloodyfool kurap dog, aku bagi satu cadangan,
ko pegi jumpa TOP DOG mintak dia topup prepaid DOJ tu, pasal topup lama tu dah tamat tempoh, sbb tu DOJ tak berfungsi.
lepas tu suruh TOP DOG desak DOJ tangkap jho lo yg jadi musuh ko tu.
amacam boleh tak?
kalo tak brani maknanya ko akan mati mata terbeliak mulut berbuihlah pasal hajat nak tangkap jho lo tak kesampaian.

Anonymous said...

Full dog tgh seronok sbb Top Dog kasi dedak

Anonymous said...

Kasi balun full dog.. Dia yg bodoh menjilat siang malam Top Dog.. Tk sedar diri..rasa mcm bagus

Anonymous said...

Puak ni tkhenti sindir ketua umum mereka. Top Dog dlu ckp Ketua Umum kakiseks pelampau.. Skrg boleh angkat jd boss??

Anonymous said...

Statement syok sendri nk cover pegang ribbon 9 org badut menipu rakyat.. 1km fly over rm14juta.. Cerdik ke bahlol rakyat SelaNgok pro asimin jamban???

Anonymous said...

Macai top dog masih trauma dgn MRT. fhm je la.. Ayat meroyan dan dengki tgk pemimpin Umno.

Pntng tgk muka org umno mcm kena Rabie Anjing Gila. Sbb tu Azeez Rahim tak tumbng.. Time haji cari Azeex jugak.. Time lain blagak samseng mcm haram.. Pakatan Fool Dog. Kah kah kah

Anonymous said...

Geng Top Dog tgh diserang Rabies. Sbb tu mereka nmpk org lain mcm gila.. Yg mereka gila tk sedar.

Teruskan DS Najib menggempur Pakatan Top Mad Dog sampai btl2 mereka jd gila.. Kikik

Anonymous said...

Masih belum laku ke kitab tu..?? Kahkahkah... Patut la meroyan teruk fool dog bahalul ni..kahkahkah

Anonymous said...

Suap pulak.. DoJ Madiir Top Dog suap 50 million hg x menyalak pun.. Nmpk sgt panic dan gila.. Kikikiki

Anonymous said...

Tak kan kat kandang babi pun tak laku jugak kitab tu..? Hik5.. Fool dog bodoh...jual kitab pun tak laku2..

Anonymous said...

Ayt makin sedar tu ialah pd penipuan PAKATONG. Cuba ckp ikhlas lah.. Beli bas bas lori berjuta utk bodek ketua umum buat roadshow fitnah tp utk beli prasarana untuk projek Langkah Kajang sampai tenggelam banjir masih duk maij kipas cina.. Najib akhirnya menguasai Langkah Kajang

Jd rakyat sgt sedar dan terharu.. Gi la check sendiri ratusan ribu rakyat tersentuh hati dgn Langkah Kajang Najib UMNO BN berbanding langkah kajang top dog.. Pakatong..

Inilali mesti tumbang ranaplah Pakatong SelaNgok. Silent voters tggu masa je nk benamkan hgpa.. Bnci meluap2 dgn perangai bongkak liberal asimin jamban dan sekor2 mp adun pakatong!!

Fitnah je pndai.. Time rkyt susah suruh mngadap umno bn.. So sial lah u all pakatong!!

Anonymous said...

Ko marah benar doj saman jho lo..sembah jangan tak sembah...

Anonymous said...

Paria top dog jelmaan omputih.. Berlagak kulit cerah mcm european kikiki..

Ye lah ini tanah melayu.. Umno jd ketua. Itu yg kita nak. So jelaslah pakatan haram mmbawa agenda mahu hapuskan sistem ketua Melayu Islam.. Dn melawan perlembagaan.

So klu 20 president parties takkn 20 tu semua nk jd pi emm.. Bongok oiii mcm ni ke sistem ' harapan' rakyat pakatan haprak?? Patut sakan mereka cipta fitnah pd umno.. Sbb nk kuasa org melayu di tamatkan.. No wonder la top dog sokong.. Sbb dia Kerala bkn malay!!

Anonymous said...

Mampoih le si Norlela ni bila persoalkan tokong.. Tokong akan jerat u habis2 la lps ni.. Ramasamy pariah tu akn hantar gangster top dog kasi ajar sama u.. Jgn main2 sama tokong lim sial.. Dgn mmbndingkan dia dgn kjyaan Najib blh mmbawa malapetaka besar pd Norlela!!

Anonymous said...

Apehal ko.marah sgt Arab derma pd Najib? Pasal Arab xmau derma pd penyangak tua..ko fitnah Najib siang mlm.
Fbi awat tk tngkp jho lo..???top dog menyalak sampai merasuah 50 million pn jho lo tk ditngkp.. So salah Trump ke Obama??

Kikikiki kaum fool dog panic tk hbis lg

Anonymous said...

Ada k peneroka ulu pahang yang beri komen kat sini....Terbaiklah..saya ingat saya jer..tapi sebenarnya saya bukan peneroka atau anak peneroka..tapi pernah buat tesis mengenai peneroka so peneroka felda mcm dekat di hati saya..susah senang mereka dan harapan mereka terhadap felda..saya orang bandar. BANDAR KAJANG tempat nenek jijah..dibesarkan di Kajang sekarang duduk di KL..so..saya gembira saesangat ada peneroka felda yang sokong Umno komen di sini.Cayalah...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates