July 28, 2017

101 7 Fakta Kehebatan Rejim Pulau Pinang Yang Wajib Anda Tahu

Antara 7 kehebatan Rejim Dinasti Lim Guan Eng adalah membawa IKEA ke Pulau Pinang. Dikhabarkan Rakyat Pulau Pinang amat berbangga dengan kejayaan ini, sehinggakan ada yang terjun laut dari Jambatan Pulau Pinang kegembiraan. Ini memandangkan perabot-perabot dari IKEA ini amat sesuai untuk menghiasi ruangan Terowong Bawah Laut yang sedang dalam proses disiapkan.







101 comments:

Syed albudin said...

Peliknya, mcm mana rakyat penang terus pilih dap pada pru lalu? Kalau dap tk betul dh lama rakyat peneng tolak, sudahlah admin jgn nk spin

Anonymous said...

Ya lah, aku pun pelik juga, dah 60 tahun umno memerintah negara dlm keadaan yg dituduh tak betul dll, tapi masih rakyat pilih.

Anonymous said...

Tu la.. Cheq pun heran sungguh nooo... 60tahun tu...bukan 60bulan...hehehe..

Anonymous said...

Pulau pinang dan selangor lebih baik pemerintahan di bawah pakatan. Umno/bn sila pindah ke negeri lebih mundur.

Syed albudin said...

Apa yg peliknya, bn mng pun sebab byk dedaq tapi pru ni akn jadi yg terakhir buat umno, umno dh tua selalu uzur tunggu masa utk dikafankan saje

Anonymous said...

Lebih baik...?? Hehehehe

Baru belajar jadi barua ke fool dog bengap..??

Mai turun putrajaya kita sembang lebih lanjut lagi...hehehehe

Anonymous said...

60tahun bhai... Bukan 60bulan..
Baru pegang penang 2,3penggal dah canang bagai nak rak..hehehe
Al babun nak jari tengah tak..?? Hehehe

Anonymous said...

Betul penang lebih baik. Byk perusahaan dadah. Sila check rekod polis.

Betul Selangor lebih baik sekarang.
Byk rumah urut, pusat judi, cukai pintu pun lebih mahal

Anonymous said...

Syed albudin, kau ni syed keturunan atau syed sambal belacan? Lain macam je bodoh kau ni? Dah berapa lama pengalaman kerja jaga kandang babi?

Anonymous said...

Penang dan selangor buang hak keistimeeaan org melayu. Sbb tu depa dikatakan lebih baik. Maklumlah banyak screw.

Anonymous said...

Screw melayu umno. Bukan melayu lain. Padan muka melayu umno tak boleh cari makan. Lagi 1 penggal melayu umno boleh mati kebulur.

Anonymous said...

Putrajaya? Hebat sangatkah anda? Sembang kuat badan lembik.

Anonymous said...

Sekali hilang negeri, tidak mungkin rampas kembali. Rakyat sudah menyampah. Lihat Kelantan, selangor, pulau pinang.

Anonymous said...

Mai la turun.. Hebat sangat tu tak la.. Cuma nak sembang2 face to face je pun.. Bukan nak bergaduh..hehehe
Nanti tau la sape yang lembik...hehehe..

Anonymous said...

Tunggu pru bhai...nanti tau la rakyat menyampah kat sape.. Tak payah kalut sangat..

Anonymous said...

Puak Reformis tahu helah Mahathir adalah untuk menyingkirkan Anwar Ibrahim sepenuhnya. Justeru, mereka menentang kehadiran dan perlantikan Dr. Mahathir sebagai Pengerusi Pakatan Harapan. Mahathir mahu membolot Lim Kit Siang dan DAP untuk dirinya, manakala PKR pula sekadar menjadi pak turut, sebagaimana yang diamalkannya ketika dia masih Presiden UMNO dan Perdana Menteri dahulu.

Dan di sebalik kekuatan mereka yang digembar-gembur dan diakui, DAP juga sebenarnya memerlukan Dr. Mahathir setelah pendedahan demi pendedahan tentang penyonglapan wang rakyat serta tanah milik negeri di Pulau Pinang dibuat dari semasa ke semasa. Gaya hidup mewah dan tamak haloba Lim Guan Eng serta isterinya, Betty Chew merupakan masalah besar kepada DAP. Sama seperti di Selangor apabila Azmin Ali juga terpaksa mencari payung untuk berlindung setelah satu demi satu skandal kewangan mulai didedahkan dan Azmin Ali sendiri tidak tahu siapa di sebalik semua pendedahan tersebut.

Baik keseluruhan DAP mahupun Azmin Ali, kebergantungan mereka kepada Dr. Mahathir amat kuat kerana rekod Dr. Mahathir membela kroni dan proksi telah terbukti selama ini sehingga mendorongnya untuk berusaha menggulingkan Najib Abdul Razak. Yang tertinggal cumalah Wan Azizah dan PKR. Bukan kerana Wan Azizah tidak dapat menawarkan sesuatu kepada Mahathir tetapi disebabkan Wan Azizah sentiasa 'blur' dalam semua keadaan dan otak Wan Azizah tidak mencapai mutu serta standard sebagai seorang ahli politik biarpun telah terlibat secara langsung dari tahun 1999 lagi.

Maka tidak hairanlah puak yang kerap ke jalanraya melakukan flashmob, demonstrasi, bahkan sanggup berhadapan dengan risiko undang-undang menyatakan penentangan keras terhadap Dr. Mahathir biarpun sekarang, Mahathir sudah berada bersama-sama para pemimpin yang menentangnya sebelum ini.

Sebabnya mereka tahu, Mahathir melakukan semua ini hanya untuk kepentingan dirinya sendiri, demi kroni-kroni yang telah dihentikan keistimewaan mereka oleh Najib, demi anak-anaknya yang terlalu bergantung kepada perniagaan berasakan kontrak kerajaan dan demi legasi kuasanya. Mahathir tidak pernah peduli dengan rakyat, sebaliknya mempergunakan rakyat untuk mengkayakan anak-anak, kroni dan proksi.

Deweandewe Dewe said...

Syed 60 banding 92 mana muda.

Anonymous said...

Bagi no telefon anda

Anonymous said...

Cuba lihat di kelantan, setelah berpuluh tahun di bawah pembangkang, melayu umno putus asa nak melawan. Silih berganti panglima, tidak jadi apa. Kali ini kalau pakatan menang lagi di pulau pinang dan selangor, banyak cawangan umno akan tutup dan bubar. Ahli lompat parti. Panglima cabut lari.

Anonymous said...

Muda MADEY lagi baruuuu 29 Tahun.....He...He...He....

Anonymous said...

60 tahun bakal jadi parti yang tidak relevan. Rakyat cop umno parti curi duit rakyat.

Anonymous said...

Anda penakut?

Anonymous said...

Lompat si katak lompat lompat macam Izam....He...He...He....6 kotak tu mana haaaaaa.....Lagi satu nak beritahu LOGO HIDUNG MADEY untuk FUKATAN HAPRAK..tak laku......He...He...He...kalau LULUS pun BUKAN boleh menang PRU pun FUKATAN HAPRAK ni....macai Anjing Kurap Belaan Dapigs.....

Anonymous said...

Anda penakut?

Anonymous said...

Turun je la putrajaya.. Takkan putrajaya pun tak tau... Presint 5.. Mai la...

Anonymous said...

Pelik jugak..60tahun tak tumbang2 pun. Hehehehe

Anonymous said...

Sila bagi no telefon anda

Anonymous said...

Dah bagi location tu.. Turun je.. Nak sembang kat tasik empangan pun boleh...tarak hal punya...

Anonymous said...

Jangan sekadar sembang kuat. Kita tarung kuat. Sila bawa apa sahaja yang anda ada. Anda cabar saya terima.

Anonymous said...

MADEY akan kena KENCING sama To' Kong Penang DAPIGS.....dulu kata RASIS....Sikalang .....sembah sana sembah sini Macam HIDUNG kena cucuk...serupa lembu sapi di cucuk Hidung.........Rumah kata PIGIIIIIII......Kubur kata Maiiiiii.....Maiiiii....

Anonymous said...

Aisey... Turun je la..berape kali mau jemput daaa...hehehe

Anonymous said...

Anda penakut?

Anonymous said...

Saya nak belanja MACAI FUKATAN HAPRAK sokmo....Menu....Anjing Kurap masak pedas sama Sup tulang BABI Dapigs....Freee jerr.....Tapi dengan satu Syarat....Jangan Membazir....

Anonymous said...

Kalau betul anda bukan penakut, sila bagi no telefon. Kita tarung sampai mati.

Anonymous said...

Adakah anda seorang penakut?

Anonymous said...

Selama 22 tahun mentadbir negara, memang benar Mahathir tidak buat apa-apa untuk rakyat. Semua yang dibuat untuk kroninya sahaja. Pemimpin dan rakyat selepas itu yang kena menanggung hutang dan beban Mahathir.

27 Julai 2017, dalam Facebooknya Mahathir mengakui dalam video berdurasi 43 saat yang dia “memang pun, saya tidak buat apa apa”.

KLCC dibuat untuk jadikan kroninya kaya. Wang Petronas diguna untuk membeli tanah Selangor Tuft Club (STC) seluas 96.369 ekar sebagai tapak pembinaan KLCC. Semuanya untuk sahabat baik Mahathir, Ananda Krishnan. Selepas siap KLCC, Ananda terus jadi orang no. 2 terkaya di Malaysia.

Pada 25 Ogos 1997, Mahathir telah buat terma menyerahkan konsesi 30 tahun kepada Konsesi ERL Sdn Bhd mengikut pegangan saham YTL 40%, Tabung Haji 40% dan Abrar Corp (Mun Loong Bhd) 20%. Syarikat terbabit terikat dengan konsep terma kontrak ‘Pembiayaan Inisiatif Swasta (PFI)’ di mana syarikat tersebut perlu membiayai, membina, mengendali dan mengawal selia sistem dan perkhidmatan rel penghubung KL- KLIA. Siapa pemilik YTL? Siapa lagi jika bukan hak kroni Mahathir juga.

Malah, Setelah disemak dokumen perjanjian ERL antara kerajaan Malaysia dan syarikat YTL, didapati ianya ditandatangani oleh abang kepada Siti Hasmah Ali (Isteri Mahathir) iaitu Dato Hj. Ahmad Razali bin Mohd Ali yang merupakan Executive Chairman di dalam Express Rail Link Sdn Bhd yang mewakili YTL.

Nasib sama terjadi kepada TNB. Pada masa itu, TNB menjana elektrik pada harga 8 sen bagi setiap kilowatt sejam (kWh), kata Bekas CEO TNB Allahyarham Tan Sri Ani Arope. Ambil kira kos pengagihan dan penyaluran, iaitu masing-masing kira-kira 6 sen dan 3 sen pada masa itu, penyedia tenaga boleh mengagihkan elektrik kepada pengguna pada harga 17 sen bagi setiap kWh.

Bagi membolehkan IPP memasuki pasaran, aras harga bagi penjanaan elektrik adalah pada harga 12 sen bagi setiap kWh, kata Ani kepada Kinibiz, di mana kedua-dua pihak iaitu TNB dan IPP boleh mengadakan rundingan. Namun Unit Perancang Ekonomi (di bawah Jabatan Perdana Menteri dan di bawah pentadbiran Mahathir), telah menetapkan sendiri harga adalah 16 sen bagi setiap kWh. Dengan klausa terima atau bayar, kos itu meningkat kepada 23 sen. “Saya kata kadar itu adalah mengarut” kata Ani Arope.

Satu lagi klausa yang dianggap berat sebelah, adalah harga kekal yang ditetapkan dalam perjanjian. TNB kena bayar harga yang sama biarpun berlaku penurunan harga minyak di pasaran terbuka.

Anonymous said...

Mahathir beri “budak Daim” iaitu Halim Saad kaya menerusi PLUS. Pegangan kerajaan dan LLM di dalam PLUS dijual kepada proksinya Halim Saad yang mengetuai syarikat swasta UEM.

Padahal mengikut perancangan asal oleh arwah Tun Razak dan arwah Tun Hussien Onn lebuhraya PLUS asalnya dibawah LLM adalah lebuhraya percuma kepada rakyat. Contohnya adalah seperti lebuhraya awal yang dibina LLM dari Sungai Besi ke Labu yang percuma. Ianya menjadi jalan berbayar bila LLM memberi konsesi kepada UEM ketika era Mahathir.

Dilaporkan bahawa syarikat Hati Budi Sdn Bhd, yang dimiliki oleh Daim dan Mahathir membuat untung sejumlah RM18.3 billion menerusi projek PLUS. Litar Sepang juga dibuat oleh kroni kemuian diberi pada anak sendiri dengan “memaksa” kerajaan bayar RM250 juta setahun untuk anjur F1.

Vincent Tan dapat lesen judi Sport Toto dan tanah tanah rizab Melayu di Tioman, Pulau Perhentian dan Sentul. Pada tahun 1980, 80 keluarga di Pantai Chenang Langkawi dihalau keluar untuk buat projek Vincent Tan.

70 ekar tanah di Bukit Kiara dipajak pada Vincent Tan dan dijadikan tempat simpan 40 ekor kuda Mahathir. Puluhan juta projek diberikan pada Mirzan, anaknya untuk projek kapal. Mahathir beri jaminan kerajaan RM2 billion kepada projek Mirzan.

Mokhzani, anak Mahathir menerusi Tongkah Holdings dapat projek bekal peralatan hospital. Mukhriz menerusi Opcom dapat projek fiber optik bekal kontrak pada Telekom. RM102 billion wang rakyat digunakan untuk “bail out” syarikat kroni seperti Intrakota, ParkMay, Danaharta dan PKFZ.

Banyak lagi projek yang tidak disenarai. Perwaja lingkup, Pernas rugi, Proton dan MAS melingkup. Inilah projek projek hasil air tangan Mahathir.

Memang Mahathir tidak buat apa untuk rakyat. Hanya melingkup syarikat sahaja. Derita dan sengsara rakyat kena tanggung.

Anonymous said...

Turun je la bhai...mau ulang berape kali..?? Hehehe

Anonymous said...

teringat iklan kat tv duku...ni apa ayah...burung..apa..burung...apa....burung

hihihihihi dung

Anonymous said...

Adakah anda khairul rizal bin osman bin hashim anak kepada che rohani?

Anonymous said...

Sekali lagi di ulang... Turun ler.. Berbelit2 la mangkuk ni.. Location dah bagi banyak pulak pusingnye..haduii...hehehehe

Syed albudin said...

Ngok, video tu tun m menyindir najib saja, sejak ganti paklah tk byk najib buat utk rakyat, menyusahkn rakyat mmg kepakaran najib

Anonymous said...

Madey buat kerja karut untuk kayekan krono...aneh nye tiada sekor pon umno yg cedik bantah madey...semua sokong...Ani Arpoe yg terlopong...sekarang baru macai kata madey tak betul...brpuluh tahun beb..

Anonymous said...

Nak jari tengah ke..? Kikiki

Anonymous said...

Kenapa umno semua sokong?..takde suara berjuta ahli umno yg bangkang..bodoh bodoh belaka?.

Anonymous said...

Berikan lokasi yang tepat. Waktu tepat. Saya pasti datang.

Anonymous said...

Kan dah bagi tu... Hehehehe

Anonymous said...

Aku bak bagi ko jari tengah sebab ko bodos..dulu ko dan berjuta ahli umno taak bangkang pon ape madey buat...semua betol..forex rugi billions pon bisu...sekarang lagi bodos bela prompak..

Anonymous said...

macai madey yg ada sekarang mungkin tak pernah taupun dulu mmg ada highway free
smpai di labu ada simpang 3....nak ke tampin atau ke seremban
ada gerai sebelah kiri hala ke tampin..sweet memories

Anonymous said...

by the way ..my middle finger always to macai hidung and for madey himself

Anonymous said...

Madey kata dia tak buatape2 pon semua pekerja yg buat...najib bancuh simen sendiri..pasang rail mrt pon sendiri.tu pasal boleh jimat 1 billion..dia rompak pon sendiri...hahahahaha...budok najib bodos kena main dengan madey.

Anonymous said...

Turn bavk to your stupid asshole

Anonymous said...

mana boleh abis ..ingat madey ..ingat hidung
ingat hidung..mesti ingat madey

hihihihi dung

Anonymous said...

Macai bimbang budok najib takut sangat dengan hidong madey yg cute...comey lootee...tengok muka budok najib...selalu berkerut tak keruan
.

Anonymous said...

bavk ..bavk..bavk..bavk
sound like someone barking...right ?

hihihihi dung

Anonymous said...

bak kata orang ..besa periuk besa keraknya
Besa idung..berkelarah taik idungnya

hihihihi dung

Anonymous said...

Macai underdog tunjuk berani?.hehehe..jho lo tak takut pon...

Anonymous said...

Nak jari tengah ke fool dog..? Kikikk

Anonymous said...

Turun je la.. Banyak bunyi la plak... Jangan lupa bawak sekali kitab kandang babi kau tu..
Kahkahkah

Anonymous said...

Besar lobang puki rosmah..banyaklah taik palatnya


Anonymous said...

tak tau la pulok.. tak check pun
tapi rosmah tu pompuan kan ..sama la cam mak ko...cer ko check tengok ..sama tak

Anonymous said...

Cytro umno wajib jilat pantat rosmah. Baru berkat hidup.

Anonymous said...

Kepala butoh la hanjing pakatoon.sembang kencang tarung sampai mati konon.ptuuuiihhh.!!
Sembang temberang punya hanjing

Anonymous said...

Pantat kau hanyir tak 6.47? Betina sundal macam kau hari2 jual depan blkg kat bangla & nepal

Anonymous said...

Bunyi macam biasa jilat pantat mak sendiri je...kahkahkahkah.. Fool dog jangan sentap pulak...kahkahkah

Anonymous said...

Jari tengah mau..? Kahkahkah

Anonymous said...

Pantat mak kau lah sedap bagi benggali toron kahkahkah

Anonymous said...

Bakal peneroka dah masuk...hahahaha. Hoii barua, kau tak mohon lagi ke dgn najib?? Pergi jilat tapak kaki dia la sial

Anonymous said...

Pukimak anak haram ada hati nak jadi peneroka kahkahkah...miskin sangat ke kau barua?? Babi sundal muka takde malu

Anonymous said...

Kelantan tu dpt hidup sbb Kerajaan pusat tak kejam..dlm.pemerintahan Pm.Najib..waktu banjir besar baru ni pun tgoklah sapa yang bertungkus lumus tolong Kelantan..Dap..Pkr..tak kan sbb Pm.Najib tahu..pemimpin perlu adil kepada semua rakyat..tapi Dap kat Penang dan Pkr kat Selangor... Adil tak kat rakyat..
Mereka pantau mana tempat yng Sokong Umno siaplah..air..asyik ada masalah memanjang.. Raya raya pun tak ada air..tanya orang Semenyih.. Siksa..wooi

Anonymous said...

Kan dah cakap daulu daulu waktu atok terlajak tua tu perintah.. Mana ada komunikasi canggih mcm sekarang..susah nak dpt info...so perkara kotor semua sembunyi bawah karpet mana orang Umno tahu melainkanbyang rapat dgn atok tu mcm.Daim...dah baca Malaysian review. Com...sapa Daim..lagi teruk dari Soros rupanya.. Penyangak dan.penyamun..terhormat rupanya..

Anonymous said...

Apa kau merepek ni babi?? Hoii sial penyangak penyamun si celaka najib razak la pukimak

Anonymous said...

TOLONG jaga bahasa..anda..kawal kemarahan anda.. Anda ni semua dah tak ada iman k mencarut.. Memaki sesuka hati..malulah sikit kat malaikat kiri kanan kamu tu...blog ni utk dpt info sapa yang rasa blog ni bukan selera anda tolong blah...cari blog yang serasi dgn anda..tak payah..mencarut bagai..malulah...Malu itu satu tiang Iman

Anonymous said...

Babi kau..baik kau mampus cepat macam kakak kau sial

Anonymous said...

Amboi anon. 7:25 kau panggil aku babi..aku ni manusia ok..so jaga bahasa kau..nampak sangat kau ni manusia yang biol patutlah mudah kena klentong..Melayu Screw rupanya..bahasa mencerminkan peribadi seseorang..ok anon...

Anonymous said...

Yer ajal maut pasti datang...cepat lambat itu urusan Allah..jgn suka mendoakan orang yng buruk buruk takut doa tu tu Allah terbalik kat diri sendiri...dah ready k..dah cukup bekalan k...

Anonymous said...

Mohon cts bongkarkan siapa Daim dan Halim Saat
walaupun dua ni tak terbabit secara langsung dgn politik tapi kaitannya dengan madey mesti dibongkar...

Anonymous said...

Dulu Melayu suka jalan-jalan kat Penang kerana barangnya murah. Sekarang ini kalau ada yang suka jalan-jalan kat Penang, mereka adalah ABU. Itupun kerana nak meraikan Bersih jer.

Anonymous said...

Oii bajang yang dah tua dan uzur tu madey le bajang

Anonymous said...

bila caj air paip di naikkan, produk dan perkhidmatan berikut akat turut menaik:

1. air suam segelas naik dari 30 sen kepada 50 sen

2. caj dobi naik dari 50 sen per KG pakaian

3. air minuman di botolkan naik dari 50 sen per satu liter

bagi menutup kebenaran, akan dijaja pembohongan dan pembohongan itu ialah "GST adalah punca segala-galanya"... bullshit

Anonymous said...

Melayu pakatan ni mai dari mana, kebanyakan nya penyamun y dah kena reject, termasuk bapak kepala penyamun yang tua kerepot dah 92 tahun masih tak sedar sedar masih juga nk menyamun berganding pula dgn yang maha peliwat dan china komunis, bodoh sangat le Melayu yang dok ikut PH.

Anonymous said...

La ni Anwar liwat Mahathir atau Mahathir liwat Anwar atau LKS liwat Mahathir dan Anwa.
Wan Azizah siapa pula yang liwat???

Anonymous said...

Fool dog kurap sembang kencang..kahkahkah.. Nah jari tengah untuk fool dog kurap..

Anonymous said...

Jijah kipas monopos tu..? Try sua kat mat sabutoh.. Rasanye mat sabutoh on aje.. Dia ape kira..kahkahkahkah...
Babi pun dia bedal..dia lagi sanggup makan babi dengan tokong dari makan ayam...
Kahkahkahkah... Title aljubori dia la yang anugerahkan kat nuar jubor...

Anonymous said...

Hahaha...fulu cts penyokong kuat madey dan Daim...ape madey bat tak pernah tak betool....madey asak pak lah yg tak berdoss pon cts hanggok2 mcm bufok najib....sejak budok najib tabor dedak otak cts dah berposing...

Anonymous said...

Altonya saper liwat?...
Umno tumbang hantu altonya akan mersyap cari saper pengarah pembunuhan...hihihi.....sde lah nanti muka yg pucat lesi.
Hahahahaha...

Anonymous said...

https://www.malaysiakini.com/news/390124 Peguam kanan Datuk Gopal Sri Ram membangkitkan dakwaan wujudnya kertas peruduhan terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berhubung siasatan ke atas 1MDB semasa perbicaraan di Mahkamah Persekutuan, hari ini

Gopal, yang adalah juga bekas hakim Mahkamah Persekutuan, mendakwa dua orang, termasuk bekas ahli lembaga penasihat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Tan Sri Rashpal Singh, ditahan pada tahun 2015 berhubung perkara itu.

Ketika itu, Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata bahawa kedua-dua individu berkenaan ditangkap berhubung laporan yang dibuat ke atas Sarawak Report dan pengasasnya Clare Rewcastle-Brown kerana menerbitkan dokumen mengenai isu 1MDB.

Sebelum ini, Peguam Negara, Tan Sri Mohamed Apandi Ali, berkata, dakwaan draf kertas pertuduhan terhadap Najib yang diterbitkan di Sarawak Report adalah palsu, dan adalah sebahagian daripada plot untuk menggulingkan pemimpin.

Mahkamah Persekutuan hari ini mendengar permohonan bekas menteri undang-undang, Datuk Zaid Ibrahim, bekas ahli Umno Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan dan Badan Peguam Malaysia untuk kebenaran merayu keputusan Apandi yang tidak mendakwa Najib.

Sementara itu, Tommy Thomas, yang mewakili Badan Peguam Malaysia, memberitahu mahkamah bahawa 1MDB adalah subjek siasatan di seluruh dunia.

Bagaimanapun, beliau berkata Apandi memutuskan bahawa tidak ada alasan untuk siasatan lanjut atau untuk mendakwa Najib.

"Terdapat perkembangan di seluruh dunia hampir setiap hari dengan tindakan oleh Jabatan Keadilan Amerika Syarikat dan pendakwaan (dan sabitan) beberapa individu di Singapura.

"Namun di Malaysia, AG kata 'saya tutup siasatan'. Terdapat pendakwaan di merata-rata negara kecuali di sini,” katanya.

Anonymous said...

Aik..hantu pun pandai pilih parti..? Sekarang umno perintah hantu tu tak berani cari ke..? Kahkahkah... Nak kena tunggu umno tumbang baru nak cari...? Kahkahkah
Ni spesis fool dog mane la ni.. Bodohnye lain macam la...kahkahkah

Anonymous said...

Tonggang langgang taip komen..
Kahkahkah.. Fool dog wechat ni.. Kahkahkah..
Spesis fool dog baru nak belajar jadi barua... Pi main wechat sana...
Kahkahkah

Anonymous said...

Penceramah DAP, Hew Kuan Yau, yang lebih dikenali sebagai “Superman”, menyamakan Tun Dr Mahathir Mohamad seperti ‘keris’ lama yang boleh digunakan untuk menumbangkan UMNO pada PRU 14.

Menulis di Facebook miliknya, Hew meletakkan imej keris sambil memetik pepatah Cina yang berbunyi “Jika anda ingin menjalankan tugas, anda perlu mengasah alat-anda anda”.

Hew berkata untuk menghapuskan UMNO di kawasan luar bandar, “kuda tua” adalah senjata paling tajam yang sesuai digunakan.

“Ingatlah bahawa kuda tua boleh menjadi alat terhadap Najib,” tulisnya yang merujuk ‘kuda tua’ itu sebagai Dr Mahathir.

Dakwa Hew, orang Cina yang marah apabila DAP mengangkat Dr Mahathir sebagai ketua Pakatan Harapan adalah orang bodoh yang tidak faham strategi parti.

“Menggunakan orang tua UMNO untuk membunuh orang UMNO hari ini adalah strategi Pakatan yang paling tinggi,”katanya.

Anonymous said...

KUALA LUMPUR – Pakatan Harapan terus berselindung disebalik hujah agama bagi memujuk penyokongnya menerima Tun Dr. Mahathir Mohamad yang mereka labelkan sebagai diktator dan bapak segala penyamun selama ini.

Bakal Naib Presidennya, Salahuddin Ayub malah mendakwa penyokong pembangkang akan mencontohi ahklak mulia Nabi Muhammad S.A.W serta pemimpin agung yang bersifat jiwa besar, pemaaf dan tidak berdendam andai menerima Mahathir.

Lagi mengelirukan apabila beliau yang juga Timbalan Presiden PAN sekonyong-konyong mengaku PAN bukan sebuah mahkamah yang boleh berperanan untuk menghukum segala kesalahan dan jenayah perilaku manusia terutama Mahathir.

Kenyataan beliau itu bercanggah dengan realiti politik PAN yang sering bertindak seperti mahkamah apabila secara semborono menghukum Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak diatas pelbagai tuduhan kesalahan dan perilaku meskipun tanpa bukti sahih.

“PAN sebuah parti politik bernuansa Islam yang menawarkan sentuhan rahmat dan kasih sayang kepada sesiapa jua yang bersedia menyantuni setiap manusia dengan dakapan lembahyung “rahmatan lilalamin.”

“Menghukum manusia sekaligus berhias diri dengan dendam kesumat, biarlah menjadi ajaran terlarang dalam PAN khususnya dalam kalangan pimpinan utamanya. Mahathir adalah manusia biasa yang juga ahli politik seperti yang lain,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Kenyataan itu dikeluarkan susulan bantahan keras mula disuarakan penyokong pembangkang keatas Pakatan Harapan kerana melantik Mahathir sebagai pengerusi sedangkan mereka selama ini dihasut supaya membenci Mahathir kerana kezalimannya keatas rakyat semasa menjadi Perdana Menteri.

Sementara itu, Pengarah Komunikasi PAN, Khalid Samad mendakwa kononnya persoalan siapa yang berkuasa dan ada kata putus dalam Pakatan Harapan tidak relevan kerana Mahathir didakwa tidak mempunyai kuasa untuk berbuat demikian.

Sebaliknya, beliau mendakwa sebarang keputusan yang dibuat oleh parti-parti dalam Pakatan Harapan akan dibuat secara `musyawarah’ termasuk dengan DAP. DAP diketahui umum sangat konsisten dalam menentang agenda pemerkasaan Islam di negara ini.

Anonymous said...

"terdapat pendakwaan di merata-rata negara"??

Negara mana yg telah dakwa najib?
Sapina dari mahkamah negara mana yg telah sampai kpd najib?

Bukan nak bela najib, tapi sekali-sekala tu pakai lah otak sebelum hantar komen.

Dah 7 tahun najib tunggu Sapina dr Perancis, dah beruban rambut najib. Bengap betul kerajaan Perancis buat kerja.

Anonymous said...

Madey bapak segala penyamun yg di hormati oleh polis malaysia...

nek tempoyak said...

Najib razak kepala perompak penyamun sila mati cepat

Anonymous said...

Hai ted kau menyamar jadi nenek tempoyak pula..tak ada blog lain k nak cari mkn..blog cts jugak kau menempel.. Kesian kau

Anonymous said...

Syed al babun dah jadi nek tempoyak plakkk
bonggok lain macam betul ni......

Anonymous said...

TEMPOYAK MASAM....SEDAP OOIII....GULAI SAMA SOTONG.....CAMPUR LADA SULAH...TERCIRIT-CIRIT MAKAN......

ted manoff said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

ok...tapi putrajaya yg kat malasia tu tau...
bukan yg satu lagi tu kat Alaska

Anonymous said...

TedBongok cube2 mencuri untuk menyalak di rumah CTS.. hamik ko macai bodoh.. kene delete..

kah..kah..kah..kah pegi lah blog barua2 dapig tuu.. dedak lumayan..

Anonymous said...

Macai pakatong taik mane ade otak.. Dorang berfikir guna lobang jubor.. Bengap lain macam...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates