June 7, 2017

150 Tun Dr Mahathir Mengalami Amnesia Berpilih, Dalam Negara Cakap Lain, Di Luar Negara Cakap Lain



Bercakap pada Persidangan Antarabangsa ke-23 mengenai Masa Depan Asia, anjuran Nikkei Inc pada 06/06/2017, Tun Dr Mahathir mencadangkan ahli-ahli TPPA perlu sebaliknya menjemput China, ekonomi terbesar di rantau ini setakat ini, untuk menyertai gabungan berkenaan. Kata beliau, tanpa Amerika, negara-negara ASEAN boleh memikirkan cara-cara baru untuk bekerjasama antara satu sama lain dengan cara yang lebih saksama. Amerika katanya cenderung untuk menentukan dan memaksa pandangan sendiri. Sumber Nikkei Asian Review di sini dan di sini.

Tun Dr Mahathir terbukti telah mengalami amnesia berpilih. Apabila beliau berucap di pentas antarabangsa, beliau telah memuji China sebagai satu kuasa ekonomi terbesar yang mencorakkan perdagangan dunia. Sebaliknya, di dalam ceramah-ceramah beliau di dalam negara, apabila Perdana Menteri DS Najib Tun Razak, menjalinkan kerjasama dengan Kerajaan China, beliau menuduh DS Najib ingin menjual negara.

Mengenai initiatif 'One Belt One Road (OBOR)', Tun Dr Mahathir berkata ia adalah "satu idea yang baik jika anda menggunakan laluan laut melalui Selat Melaka dan Laut China Selatan." Bukankah projek OBOR mendapat tentangan yang hebat dari pembangkang Malaysia? Sudah 'u-turn' ka? Di dalam ceramah beliau di Malaysia, beliau sering menegaskan adalah merbahaya menjalinkan hubungan ekonomi dengan China. Sekarang beliau menyokong projek OBOR yang mana Malaysia terlibat di dalamnya?

Di Jepun Mahathir memuji negara China pula sedangkan di Malaysia, Mahathir menuduh Malaysia menjual kedaulatan kepada China dalam banyak projek pelaburan negara tersebut di negara ini, termasuklah Bandar Malaysia, pembelian saham Proton oleh Geely, projek ECRL, lawatan Perdana Menteri ke China dan Forest City .

Yang pasti, Tun Dr Mahathir menegaskan sekali lagi beliau ingin menjadi Perdana Menteri sekali lagi, walaupun untuk jangka masa yang pendek. Dulu sungguh sungguh menangis kata "tak mau dah" sebab "dah lama dah". Namun sekarang ini sungguh sungguh hendak jawatan itu balik. Tun Dr Mahathir sudah terdesak sangat. Sanggup buat apa sahaja demi kroni dan anak sendiri. Buat 'u turn' pun tidak mengapa janji matlamatnya tercapai. Ibrata kata, 'the ends justify the means'. Yang tak boleh tahan, apabila beliau berkata,
The prime minister Najib has become too powerful. I was powerful, but I didn't abuse my powers. That is why I was re-elected five times.
Ya lah Tun, yang baik, zuhud dan tidak pernah salah guna kuasa hanya Tun seorang.

150 comments:

ted manoff said...

Aikkkkk...komen macham tuu pn kena delete.. Apa nii ryezall...Rileks2 sudah..jgn sensitif sgt KRO.. Aww..aww..πŸ˜„πŸ˜πŸ˜…πŸ‘…πŸ‘…

Anonymous said...

Ted dah berak blom...hehe

Anonymous said...

Zuhud bagi Ted Manof dan Mat Gunong....Udah-udahle tu Madey...jangan nak ingat duniawi je....

Anonymous said...

Sah...Boboi akan jadi PM ke 8 selepas Madey bersara pilihan....

Mat Gunong said...

Salam dari Gunong...
Pada mat gunong,bukan TUN yg U~turn ,tetapi CTS yg spin kenyataan. TUN bukan menghalang atau menolak pelaburan yang betul betul memberi menafaat kepada rakyat dan negara am nya. TUN mempertikai terma terma pelaburan yang menguntungkan hanya pihak pelabur tanpa membantu mengembangkan sosio ekonomi tempatan . Apa tah lagi yg melibatkan kedaulatan negara pada masa hadapan.
** Teringat adegan pendekar Bujang lapok di sekolah dewasa.
' Alif ,Ya, Mim = Unta. lain yg dieja , lai pula yg dibacanya.
Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

-
Daripada polisi 'pandang ke Timor' yang dah berkubur dan apabila tiada polisi baru lebih signifikan dapat di tonjolkan maka pilihan yang ada ialah mencilok polisi yang sedang popular iaitu 'pandang ke Cina'... inilah matlamat halalkan cara paling klasik yakni dibulan Ramadhan.
-

Anonymous said...

Kecelaruan minda atau mental disorder.
Boboi:"bapak aku nih nyanyok ke gila"

Terlebih puasa atau tak puasa?

Anonymous said...

N.Y.A.N.Y.U.K maknanya nyamuk.

Anonymous said...

.
Kera sumbang yang terjadi dalam AGM PKR, yang mana semua hadirin angkat plakard kecuali beberapa ekor kera sumbang tidak berbuat demikian adalah satu yang memalukan dan haruslah jangan berulang di mana-mana jua kerana ia telah menjatuhkan banyak sangat kemaluan2.

Dan apabila berada di Nikkei, kalau boleh kera yang sama tentunya tidak mahu insiden sama berulang kerana events berkenaan jadi perhatian dunia. Yang mahu dielakkan ialah tatkala semua wakil2 negara2 lain menyokong perdagangan dengan Cina, senario hanya si kera sumbang saja yang masih dilamun oleh Tiger Asia yang lama (Jepun), tentunya akan memalukan si kera sumbang itu sendiri.
.

Mat Gunong said...

CTS jangan buat berita palsu. Mana ada TUN dijemput memberi ucapan di persidangan Antara bangsa di Jepun. Apa punya bodoh Jepun ni menjemput TUN berbicara renggang MASA DEPAN ASIA. Apa kerajaan tak beri maklumat kepada pihak luar negara yg TUN sudah NYANYUK. HEHEHEKIKIKIHAHAHAKAHKAHKAH
** Disebabkan Wabak Sindrom BISU, yg melanda PUTRAJAYA masih lagi menyerang, mungkin sebab itu Nikkei terpaksa meminta TUN yg Nyanyuk BERUCAP.
HEHEHEKIKIKIHAHAHAKAHKAHKAH...HEHEHEKIKIKIHAHAHAKAHKAHKAH

Anonymous said...

Madey ni mana nak tau malu....Dia ingat apa si Jijah tu....dah lama merancang ngan nuar tu nak pekena dan malukan Madey tuuuu....tu lah orang kata berihat...tak jugak...

Anonymous said...

N.Y.A.N.Y.U.K

Anonymous said...

Ayahnda nih buatpe letak jawatan dulu , kan...kan dah susah
Maukalautidak boboi dah tentu jadi pee em ke lima.
Buatpe percaya ngan pak lan dan najib...kan dah naya.

Anonymous said...

Isa Samad sedap vakum duit fgv, tun dan rafizi pulak dijadikan bahan cacian oleh blogger2 umno. Dah tak reti nak jawab, dah tak tahu sapa nak disebelahi. Penyudahnya..tun dijadikan mangsa. Nak harapkan pihak atasan (NAJIB) bagi ulasan kes fgv, sampai kiamat tak jumpa. Macai pun jd blur. Kahkahkah..

Anonymous said...

Aku tengok blog2 ampu najib boleh kata semuanya elak isu FGV. Ada yg dah terposting karangan RPK hentam isa samad, cepat2 tarik balik posting. Takut kena marah dengan najib. Hahaha..barua @ anjing umno memang penakut. Cari makan punya anjing. Menulis dari lubang taik.

Anonymous said...

Hang pi duduk gunung jer .. madeykutty cakap baguih no .. madeykutty mentekedarah duit rakyat bagi perkaya kroni dan anak beranak dia jer ... buat duit setinggi gunung utk hang duduk jaga .. puiii !!! Go fly kite !@

Anonymous said...

sudah2 la di bulan Ramadhan ni...kalau tulis benda yang baik tak apa..ni tak habis-habis memfitnah..focus la pd kewajiban & tanggungjawab yg di amanahkan.. -cucu tok janggut

Anonymous said...

salah gunakan kuasa untuk sekat semua timbalan2 daripada naik ke atas, siapa?

Anonymous said...

too powerful selama 22 tahun sampaikan kren tak boleh tumbangkan, siapa?

Anonymous said...

too berkuasa sampaikan buku Barry Waine tentang kehilangan 100 bilion tidak menimbulkan apa2 kesan, siapa?

Anonymous said...

terlalu lama berkuasa sampaikan bila hendak letak jawatan olok-olok, caidan bar meluru bagi menghalangnya, siapa?

Anonymous said...

too powerful hingga mampu menyondol belakang 'defects two' sedangkan sampai sekarang defects two tak berjaya pulangkan paku dan buah keras, siapa dia?

Anonymous said...

Poster besar tinggianwar kat batu cave dulu dah ada...
Patung kapal singh pun dah ada...
Sok sok tak heran ada pulak patung madey kerala.. ataupun mmg dah ada apa....

Anonymous said...

terlalu lama membangangkan pembangang sampaikan pembangang kemandulan dan tak mampu lahirkan calon PM7 yang selayak-layaknya, siapa?

ted manoff said...

KUALA LUMPUR - Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Felda Global Ventures Holdings Bhd (FGV) Datuk Zakaria Arshad, yang diarahkan bercuti menyifatkan peristiwa yang berlaku sekarang sebagai tidak pernah berlaku dalam sejarah Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) dan syarikat itu.  

"Berita hari ini tidak pernah berlaku dalam sejarah Felda dan FGV. Kebenaran akan menjelma akhirnya.

"Kepada rakan sekerja FGV dan warga Felda, Saya mohon maaf kerana terpaksa meninggalkan pejabat secara tiba-tiba, saya tidak berkesempatan bertemu anda semua," katanya dalam catatan beliau di laman Twitter.  

Zakaria dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif pada 1 April tahun lepas.

FGV telah memaklumkan kepada Bursa Malaysia yang Zakaria akan bercuti sementara menunggu hasil siasatan pelbagai urus niaga yang dijalankan oleh anak syarikatnya,  Delima Oil Products Sdn Bhd.

Selain daripada Zakaria, Ketua Pegawai Kewangan Kumpulan FGV Ahmad Tifli Mohd Talha, Pengurus Besar Kanan Delima Oil Products Sdn Bhd  Kamarzaman Karim, dan Ketua Pegawai Eksekutif FGV Trading Ahmad Salman Omar juga diminta  bercuti.

Semasa dihubungi stesen televisyen tempatan dalam segmen temu bual sebelumnya,  Zakaria berkata beliau  bersedia untuk disiasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung urus niaga yang melibatkan unit FGV, Delima Oil Products.

"Malahan, semasa ditanya sebelum ini, saya meminta SPRM supaya datang ke  FGV dan menyiasat keseluruhan FGV, termasuk kes ini (Delima Oil) bagi membolehkan kami bagi menghapuskan segala keraguan," katanya.

Zakaria juga berkata beliau ada menjangkakan kemungkinan lembaga meminta beliau bercuti, tetapi tidak menjangka sampai seperti ini kerana ia adalah isu kecil.  

"Saya perlu mendepani perkara ini dengan terbuka dan mempertahankan diri saya sendiri," katanya. – Bernama




Dalam sidang medianya, Pengerusi FGV mengancam akan menyaman wartawan yang menanyakan apakah cubaan memberhentikan CEO FGV adalah untuk menutup kesalahannya?

CEO FGV pula mendedahkan antara sebab beliau disingkir ialah:

1. Cuba menghalang pelaburan 100 juta pounds (RM551 juta) untuk kembangkan Felda Cambridge Nanosytems yang kerugian RM117 juta dlm 3 - 4 tahun lepas

2. Membelanjakan RM300 juta untuk membeli 30% saham dalam kilang creamer yang dimiliki oleh syarikat yang bukan menjalankan perniagaan teras.

3. Tidak bersetuju dengan segala rundingan dan kontrak langsung (direct nego & direct contract) yang dirasakannya sebagai CEO syarikat sebagai tidak masuk akal.

CEO itu juga menafikan alasan yang digunakan untuk menyingkirnya iaitu 'melanggar kod tadbir urus' FGV sebagai valid sedangkan apa yang didakwa keatasnya sebenarnya adalah amalan yang telah diluluskan oleh CEO terdahulu darinya.

Zaman sekarang ini, tak perlu dengar apa dikata untuk mengetahui seseorang itu nak menipu. Cukup dengan tindakan yang bodoh dah tahu dia jujur atau penipu.

Anonymous said...

Dua dekad membangangkan Melaise dengan polisi yang molok-molok walhal pihak yang muncul gemok-gedembol adalah suku-sakar je. Siapa ya?

Anonymous said...

Dua dekad memberi kepercayaan kepada bukan Melayu bagi memimpin GLC, contohnya Loraine as CEO BBMB dan Eric as CEO Perwaja namun BBMB dan Perwaja melungkup jua. Siapa dia ya?

Anonymous said...

"Too muscular" sampaikan tak payah sign check buat bayar yuran kepada loyar buruk tapi cukup sekadar cantas je Pak Akim yang enggan take sides. Siapa?

Mat Gunong said...

Hai ! Cepat je SPRM bertindak. Hari ini si ISA dan ZAKARIA diminta menghadiri sesi pertemuan dengan SPRM.

Anonymous said...

Bukan mace Sprm era mangkuk ayun yang mana bila Pkr tuduh Khalid rasuah, Sprm hanya goyang tulor, Khalid dan Saifudin langsung tak dipanggil. Sprm sekarang proaktif!

Anonymous said...

.
ABU diberi peluang belajo tinggi-tinggi agar dapat ambil alih apa jua posisi waima posisi paling tinggi (PM7). Namun semua itu satu pembaziran. Membazir kerana tiada siapa yang layak duduk kat posisi PM7 selain dua dinosor lama. Apa yang tak kena dengan ABU ini hah? Depa tak belajo atau otak dorang tak berhubung secukupnya? Wakakaka
.

Anonymous said...

Kami. UMNO tak.mengelak pasal isu FGV..masih baru dan akan disiasat so buat apa nak berkata benda yang belum disiasat kita orang Umno ok jer.. Sapa salah tetap salah.bukan macm pembangkang recycle benda dah basi sekarang recycle pulak duit 1 mdb... Byar juta juta kat shafeei..pasal blur k tak..SPRm.kan ada..tunggu jerlah..kami tak nak buat fitnah mcm rafizi nanti tak dapt menjawab kat Padang Mahsyar kan kan kan..

Anonymous said...

Kami orang Umno tak takut pun pada Pm.Najib kami takut Allah...so dari bercerita benda yang masih samar samar dan tak ada hitam.putih lagi elok kami Umno senyap jer..
Bukan.memandai mandai buat spekulasi itu ini..last last tak betul..sapa nak tanggung dosa kami..kamu.k anon 1:29 dan anon.1:36 lagi.lagi bulan Ramadhan ni..mana boleh buat cerita yang tiada kesahihah lg tu fitnah namanya
Macm rafixi. Rasanya ini kifarah yng dia terpaksa terima hingga akhir hayatnya iaitu akan mwmbuat fitnah hingga nyawa dah ada di kerongkong...suka sangat fitnah kan..buatlah rafixi..Nauzubillah Allahualam

Anonymous said...

Kau kan suka cari cerita sensasi yang ada kaitan.dgn Pm.Najib.. Mana mana cerita yang ada kemungkinan boleh menjatuhkan PM Najib..kau guling guling mcm beruk dapt bunga..so kalau boleh kau nak kes FGv ni..berlarutan so pembangkang boleh buat fitnah banyak2 tapi sayang SPRM bertindak cepat terperanjat beri mat gunong...bagi kami Umno lagi cepat lagi bagus yang bersalah akan dapt ditangkap..kitaorang ok jer.bukan mcm gone end dah masuk.kes dlm.mahkamah..tangguh itu tamgguh ini.dan tak malu masih pegang jawatan Km..so kalau nak fikir muka tak reti malu.. Pihak Pembangkang lagi tak reti malu..Peliwat nak dijadi Pm. Ke 7..Nauzubillah.. Km tak reti nak cuti.Mb Selangor yang buat kerja terkutuk.kat jamban selamba jer masih pegang jawatan.. Tak fahamlah..mereka yang jadi penyokong pembangkang ni samada meteka ni zombi atau memamg biol sejak azali..dah tak tahu nak pilih pemimpin..Nauzubillah

Anonymous said...

pencuri boleh jadi PM..peliwat takkan tak boleh kot...(dia liwat je pun..tak menyusahkan rakyat..) ha.ha.ha..

Anonymous said...

semua orang adalah 'pencuri'... curi dalam ertikata yang berbeza2: pencuri masa, pencuri tulang, pencuri hati dan bla, bala.

...tapi tak semua orang adalah peliwat. makanya terpulanglah kepada pencuri2 sama ada mahu berketuakan si peliwat... hi3...

Anonymous said...

kalau spicies babi ni...dia pulun sampai habis.

Anonymous said...

Aiiks segundik dua je tampil mempertahankan madey.
Otomatis atok pelawat bontot jantan menjadi calun tunggal ph...

Anonymous said...

ko puasa tak bahalol?

Anonymous said...

when you are to powerful, no enemy can defeat you except for the enemy inside of you. so now grandpa will do it again for the 2nd time!

Anonymous said...

Setuju

N.A.N.Y.O.K.!!!
full stop!

Kasihan MACAI..



Anonymous said...

Kaya nye atok madey.. Pergi jepun tu siapa yang taja?? Takkan maharaja akihito yang bakal bersara dari takhta yang sponsor kot.... Kalau rakyat malaysia yang taja, aku rasa langsung tak munasabah sebab malaysia dah hampir setahun MUFLIS, semua warga malaysia merempat duduk bawah jambatan, nak bayar gst pun tak mampu.... Bukan aku cakap la, aku dengar para pembangang yang cakap.. Aku tukang hanggok2 separuh je....

Muahahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Aai 2.3 orang jer yg pertahankan lanun .lepas ni kes felda lak dia tutup macam 1mdb .biasa la lanun depan muka baik belakang haru biru yg dia tahu jual lepas tu lari..gst bila bole turun barang? Tu lah kitaorang panggil dh la lanun penipu plak tu..bangkai gajah dh tk bole tutup ..tula yg kali berenti berpura2..

Anonymous said...


Ehh ko lupe ke anak jantan dia dua-tiga ekor tu kaya raya..
sekor tu billionaire..
meniaga kacang putih pun belum tentu laku tapi daddy punya pasai..!!

setakat pegi jepun tu mcm tambang ETS pergi Gemas je.. belum kira lagi duit2 sakau 22 tahun jd Maharaja

kekekeke

Anonymous said...

5.54 kakak kau dah mampus kanser tahap 4, kau bila pulak?

Anonymous said...

Tula, nak sangat peliwat jadi PM. Tak sabar la tu..

Anonymous said...



Kalau mau kira lanun sebenar ialah Mader.

100 billion lesap boleh buat senyap bodoh

nasib baik ada org lama bangkitkan.

Generasi Y skrg mampos tak tahu
Atok mereka LANUN BERLESEN

style nk alih isu.. tuudh org lain lanun..

macai spt biasa anggup2 mcm kuda kepang


hahahahahah

Anonymous said...

Jgn risau sgt

PeLeeWatt takkan duduk diam kasi Penyangak Tua naik jadi piii emmm

Mereka akan bertelagah terok nanti..tggulah.

Penyangak Tu adia spt biasa rasa masih 'berkuasa' mcm dulu..

Anonymous said...

Barua umno cuba divert isu..merapu tak tentu pasal. Kahkahkah..

Anonymous said...

Hehehe... Anak kaya raya, tapi tukang masak mak bapak yang nyanyok harapkan kerajaan yang bayarkan..

Anonymous said...


Aku tolong sampaikan as a reminder to M.A.C.A.I.

Please follow teori..

Mader tak saman Mader TAK salah..
Tokong tak saman tokong TAK salah
Jibo tak saman Jibo salah..
Spina perancis tak sampai Jibo salah..
Tokong kena bicara dimahkamah Jibo salah

Teori bongok BabiDap...hehe

Anonymous said...

Hehehe... Sebijik perangai cam anus 3:50 tu kan.. kan...

Anonymous said...

Yeela 22 thn jadi pm mestila kaya yg hetan ada lah mamat tu merada jadi pm tah apa jasa dh pandai songlap sana sini lepas tu dia punya tkda teloor org tanya lari..macam ni ker perangai pemimpin korang lansung tk bole pakai...kslau berani ker tak salah ker mau la steady ni tk tak habis mamat 3/4 yg dok backup dia ..tu yg alasan kelaut.merapu .lari tajuk

Anonymous said...


Divert amende MACAI..
ko pegi lah tolong report ke SPRM, PDRM FBI, DoJ kasi cepat kes FGV ni dibuka

ade sape halang ke macai?

simpan same MAHLOL ko tu ye. Kita tunggu kes perundangan buktikan siapa bersalah.. apa yang ko menggelupor sangat??

Anonymous said...

Atok nyanyok nak jadi PM pun kerusi tak cukup.. kesipuan pulak tu...

Kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...


Bro.. betul tu..
itu nak kasi tau Mader tu K.E.D.E.K.U.T BAKHIL!

Duit kerajaan - duit aku
Duit Pertonas - duit anak2 aku
Duit KWSP - duit kroni kawan2 aku


Filem Haji Bakhil tu P.Ramlee buat tepat kena pada Maderr!!

Anonymous said...

Jibo lari dari wartawan camna lak...duit arab bagi anak tiri buat fildm lucah...pm umno gak

Anonymous said...



oo kalo Mader jd pii emm boleh kena kaya

org lain jadi pii emm mesti mau miskin naik keta Proton Saga ye?

anak2 mader naik Lamboghini tu duit pencen mader ye??

tukang masak sape bayar?


jangan tunjuk MAHLOL sgt chaii..!

Anonymous said...

Aku tergelak je tengok kenyataan moohidin sembab kononnya semua kerusi umno si parti munge dah bolosi....

Dia ingat kalau dia boleh bolosi pun, pkr atau amanah nak bagi kerusi selamat pada dia ke??? Bermimpi je la moohidin di siang hari... Jadi presiden boneka, kerusi TPM pun takkan dia merasa lagi...

Muahahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Filem lucah anwar berahim dengan chinadoll ko letak kat mana pulak???

Celah kangkang burit mak ko ke???

Anonymous said...

Betul apabyer lanun tu dulu dia gak tk ngaku duit masuk acc dia lpas sprm cek baru ngaku..memang muka tk malu..eela pm umno..tipu.kencing .lari biasalatu

Anonymous said...

Suruhla lanun buat pru cepat.itupun kalau dia ada teloor..cakap mcam yeryer bole menang..gi suruh dia buat cepat..ajak debat pub lari...

Anonymous said...

Pm korang bila sprm nk bwak kes ketengah lawyer .sprm .pun kena pecat ajak debat pun lari bila perangai bacul cmni dh tntu rakyat ckap salah..puak umno jer cuba seleweng fakta..yela asyuuk

Anonymous said...

Siapa lawyer sprm yang kene pecat tu bangkai???

Anonymous said...

Najib tak ngaku duit dalam akaun dia tu dari 1mdb... Yang buat cerita kartun tu datangnya dari wsj... Pergi cek fakta dulu baru bagi komen ye bahalol....

Anonymous said...

Hehe.. Sebelum pru13 dulu pun para babi pembangang suruh najib bubarkan parlimen cepat2... Bila najib dah bubarkan, ingatkan pembangang dah bersedia dari segala aspek... Taoi rupanya nak buat penamaan calon pun boleh bertindih banyak tempat... Rupe2nye cabaran SYOK SENDIRI... Tak jugak menang pru...

Kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Harga kesemua jenis minyak petrol dan diesel turun mulai jam 12.01 tengah malam ini.

Harga runcit RON95 turun 5sen kepada RM2.05 seliter, harga RON97 turun 7sen kepada RM2.31 seliter dan harga diesel pula turun 8sen kepada RM1.94 seliter.

Harga petrol baru ini adalah yang kedua terendah sejak penetapan harga mingguan diperkenalkan pada 30 Mac lalu.

Diesel pula bakal mencatat harga terendah esok.

Harga bahan bakar itu ditentukan prestasi harga Mean of Platts Singapore (MOPS) dan kekuatan mata wang pada minggu sebelumnya.

Anonymous said...

Mader tua ni kene duduk luar negara baru ingatan pulih sket.

Anonymous said...

Kah kah kah kah... Lepas ni macai babi pembangang pun akan labelkan datuk musa hassan pemakan dedak terbaru najib.

Kita tengok perangai buruk babi-babi pembangang tu....

Muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Alamak, paria thamby sivarasaserbasalah pun mohon maaf dengan sultan ke?? Apa cerita ni?? Babi-babi pembangang kata dia tak bersalah apa-apa pun... Kalau tak bersalah buat apa mohon ampun dan maaf ni??? Paria tu nak sambut raya jugak ke????

Muahahahahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Madey cakap itu kerusi pm..aku yang punya. Aku yang punya. Ha ha ha....

Anonymous said...

Hehe... Sultan tak cakap pasal ceramah politik pun... Sultan kata ahli poliik bukan Islam jangan masuk masjid dan beri apa-apa ucapan di dalam masjid... Awat ko ni bodoh bahalol sangat ek???

Oh ye?? Apsal sivaparia tu mohon maaf kalau ko anggap dia tak buat salah?? Sultan selangor ahli umno ke?? MAIS kat selangor tu semua ahli umno ke??

Jawab din bongok aka ted kentot aka mat gunong taik... Jangan tak jawab... Berilah hujah bongok ko tu....

Muahahahahahahahahahaga

Anonymous said...

Kerusi pm madey yang punye.. Tapi di istana negara kerusi pm bertanda mamak madey tarak.. Kesipuan tau...

Anonymous said...

Ted kentot bodoh bahalol

Anonymous said...

Hang ade bukti?...kalo ade bukti madey songlap repot polis ler....

Anonymous said...

Buat din ponggong MAHA BAHALOL...

SHAH ALAM - Ahli Parlimen Subang, R Sivarasa memohon maaf kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah di atas kesilapan berucap di dalam masjid.

Sivarasa mengakui secara jelas mengingkari arahan Sultan Selangor sewaktu majlis pemberian sumbangan di Masjid An-Nur, Kampung Melayu Subang pada 24 Mei 2017.

Beliau mengesahkan telah menyerahkan surat peribadi kepada Sultan Selangor, Isnin lalu bagi menjelaskan apa yang sebenarnya berlaku.

"Dalam surat itu, saya telah menjelaskan kepada Tuanku ucapan ringkas saya bukan satu ceramah atau ucapan politik.

"Walau bagaimanapun, saya telah meneliti titah Tuanku yang diberi pada 2 Jun 2017 di Masjid An-Nur Temasya Glenmarie, yang mana Tuanku telah menjelaskan arahan dan peringatan baginda bahawa mana-mana ahli politik baik beragama Islam mahupun bukan Islam tidak boleh memberi apa-apa ceramah atau ucapan di dalam masjid atau di kawasan masjid," katanya menerusi kenyataan, hari ini.

Anonymous said...

Kenapa Tum madey yg dijemput?....Najib yg patut dijemput jerana Najib PM mesia terkenal di seluruh dunia....ha4... Jepon bimbang najib akan berucap bagaimana nak songlap duit kerajaan dengan mudah dan tidak didakwa...hi3..

Anonymous said...

"Walau bagaimanapun, saya (sivaparia) telah meneliti titah Tuanku yang diberi pada 2 Jun 2017 di Masjid An-Nur Temasya Glenmarie, yang mana Tuanku telah menjelaskan arahan dan peringatan baginda bahawa mana-mana ahli politik baik beragama Islam mahupun bukan Islam tidak boleh memberi apa-apa ceramah atau ucapan di dalam masjid atau di kawasan masjid"

AMBIKKKKKK KO....!!!!!

Anonymous said...

Ajk masjid kena buat papan notis dipintu pagar....larangan ucapan dlm kawasan masjid...

Anonymous said...

Macai haprak fuckatan dan fitnah berpisah tiada...

Anonymous said...

Ahli politik bahalol je yang tak tahu arahan dari sultan selangor tu termasuk la mb bernama assmin tanggang..

Anonymous said...

Hehehe... Kalau dia hormat sultan, dah lama dia minta ampun... Ni tunjuk keras kepala.. Tau la kepala paria tu botak licin macam kepala hotak siti asmah bini madey....

Muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Ted prooot dan din ponggong sama-sama haram jadah dan maha bongok...

Har har har har har har

Anonymous said...

Bosan betul la tengok komen din pagoh dan ted manoff palsu tu. Isi takde langsung, maki hamun orang je

Mat Gunong said...

Kalau jemput ajib pun bukan boleh berkata~kata. Sekarang ni wabak sindrom BISU sedang melanda.
Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

MUSA HASSAN TAMPIL BIKIN GEMPAR LAGI!!!

Dakwaan peguam terkemuka Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah dibayar sebanyak RM9.5 juta adalah palsu dan tidak benar, kata Tan Sri Musa Hassan.

Bekas Ketua Polis Negara itu mempersoalkan tuduhan liar dibuat oleh laman portal berpengkalan di London, Sarawak Report memandangkan wujud percanggahan maklumat yang diberikan terutamanya membabitkan tarikh wang tersebut itu dimasukkan.

“Jadi, saya lihat disini kalau kita lihat Malaysiakini punya laporan yang dikeluar pada 8 Ogos 2015 mengatakan bahawa duit 1MDB (1Malaysia Development Berhad), akaun ini telah tutup pada 30 Ogos 2013, jadi macam mana akaun sudah tutup tapi RM9.6 juta ini boleh pula dibayar kepada peguam tersebut,” kata Musa dalam satu sidang media di Petaling Jaya hari ini.

Jelasnya lagi, seseorang peguam akan menerima pembayaran yuran daripada anak guamnya dan ia boleh disahkan dengan resit yang boleh diperoleh daripada syarikat guaman itu sendiri.

“Kerana saya merasakan sekiranya seseorang itu mengambil peguam, ia client fee dan peguam ini apabila bayar mereka ada resit semua, saya rasa perkara ini tidak betul kerana akaun sudah tutup,” ujarnya.

Minggu lalu, Sarawak Report yang memetik kertas siasatan yang kononnya bocor melaporkan sejumlah wang dimasukkan ke dalam akaun Shafee dari akaun sama miliknya di mana dana SRC International dipindahkan.

SRC adalah sebuah firma milik negara, dan bekas anak syarikat 1MDB. Shafee bertindak sebagai ketua pendakwa dalam kes liwat II membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim apabila perkara itu dibawa ke mahkamah rayuan dan persekutuan.

Menurut Musa, dakwaan dibuat oleh Sarawak Report itu menyerupai insiden lama apabila dirinya juga menjadi mangsa dituduh menerima bayaran RM5 juta dari Tun Dr Mahathir Mohamad yang merupakan perdana menteri waktu itu.

Musa berkata, beliau juga adalah mangsa dakwaan seumpama itu apabila beliau menyiasat pertuduhan liwat pertama terhadap Anwar pada tahun 1998.

“Dulu masa saya menyiasat kes liwat pertama, saya pun difitnah, mengatakan saya terima RM5 juta daripada Mahathir, diletakkan dalam akaun saya di Singapura. Bagi saya tak betul la kerana saya tak terima pun duit RM5 juta,” kata Musa

Anonymous said...

Macai haprak fuckatan dan fitnah berpisah tiada...

Mat Gunong said...

Sehari dua ni mat gunong terasa bahang cuasa panas negara ni,agak tinggi sikit. Ramai macai kekuyupan bermandikan peluh demi survival politik Umno. Penjelasan Tun semasa menghadiri persidangan Nikkei inc, berkenaan pencalonan beliau sebagai PM, mematahkan cubaan Umno untuk melaga~laga PH dan memesongkan fokus PH dalam memantapkan hubungan antara parti untuk menghadapi PRU14 yang bakal tiba.Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Marah nya anon..6:53 pm..kakak aku meninggal sbab kanser itu urusan Allah...dan aku..bila bila jer Allah boleh jemputkan..sbb setiap orang termasuk kau ajal tetap dtng.. cepat lambat.tu urusan Allah...cuma kita bersedia lah..sbb itu jgn menfitnah cerita belum sahih jgn disebarkan..dosa kita ngn Allah..InsyaAllah Allah ampun kan sbb Allah Maha Pengampun..tapi dosa dgn manusia selagi orang tu tak ampunkan...tanggunglah..

Anonymous said...

Apaaa??? Atok madey dah nyanyok teruk?

Mat Gunong said...

Malah Umno pula tercungap cungap untuk mendapatkan kelegaan pernafasan setelah berhempas pulas dari badaian tuduhan, demi tuduhan , baik dari dalam dan luar negara. Tak sempat nak jelaskan tuduhan, SR dan Rafizi berkenaan pembayaran dari akaun najib kepada individu tertentu, ombak gadang FGV pula melanda.

** Mat Gunong mahu sarankan agar Ahli UMNO dapatkan dan pakai Jaket keselamatan. Kapal dah senget nak karam tu. Nanti lemas pula. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Gelak lah mat gunong selagi boleh gelak nanti takut keputusan. Pru 14 dah tak boleh nak gelak senyum pun dah jadi senyum kambing...pilih Pm ke 7 seorang peliwat..bukan saja orang yng beriman tolak yang jahil pun pasti tolak..InsyaAllah

Mat Gunong said...

Disebabkan nyanyok lah Jepun jemput TUN. Nak jemput najib, dah kena virus BISU. satu sen pun tak guna kalau dah bisu. Satu benda pun peserta persidangan tak akan faham. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Sebelum ni , macai haprak fuckatan kata TPPA tu cara pemimpin malaysia nak jual negara pada pihak asing (Amerika)... Kali ni madey koyakutty pulak suruh ahli gabungan TPPA supaya sertakan China dalam perjanjian ala TPPA tersebut... Apakah maknanya madey koyakutty juga setuju supaya malaysia 'dijual' pada china pulak??? Hehe... Macai fuckatan pasti setuju apa yang madey kerala ni katakan... Tunggu la mamak tu tulis dalam blog dia nanti... Semua macai haprak pasti hanggok2 punye.....

Cakap murshitdol am pakatan haprak siapa berani lawan... Tiada pemimpin ph yang akan kata madey harus bertaubat la....

Muahahahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Lah yer k..Umno nak karam...tak pe kalau betul Umno nak karam Pas ada dah sediakan kapal besar utk sambut kami...kau pula..pkr.. pan dan cap bunga lahi lah dah nak putus dua..sapa nak tolong..Dap.diaorang pun bercelaru.antara Dap evengelist dgn Dap buddha..nampaknya..pembangkang akan tenggelam..terus ke dasar lautan..InsyaAllah.. AMEEN

Anonymous said...

Terima kasih mat gunong taik kerana mengesahkan atok tua tu sudah NYANYOK.... Ada juga yang sanggup jadi pengikut orang tua nyanyok tu... Kesian....

Muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Kapal umno nak karam sampai 1,000 ahli keluar kat perak tu... Kepala dia hamidah osman... Orang umno la tu.....

Muahahahahahahahahaha

Mat Gunong said...

Pendedahan dari Zakaria Arshad berkenaan beberapa tindakan pelaburan Isa Samad yg bakal memudaratkan FGV, secara tidak langsung undi Umno di 54 KERUSI PARLIMEN yg terletak dikawasan FELDA pasti terjejas. Kehilangan 20 kerusi Parlimen, sudah memadai untuk TERAJU PUTRAJAYA di GANTI. Seram tak!!!
Hehehekikikihahahakahkahkah.

Anonymous said...

Asked if he would again be prime minister if his party wins the election, he said that it is possible for "a short while."

"If there is no candidate ... I might try, only on condition that everybody agrees," he said. But he stressed that his primary intention is to lead the opposition to victory, as he has "a lot of experience in winning elections."

--------------------

Teruk betul nyanyok orang tua ni.... Duduk sebelah menyebelah orang yang angkat plakad "Anwar PM ke-7" pun dia kata fuckatan tiada calon PM..... Malu wooii ahlul fuckatan wooii... ni la dikatakan SYOK SENDIRI....

Muahahahahahahahahahahaha

Kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Weii, mat gunong babi.. Artikel entri ni pasal fgv ke atau pasal madey tua nyanyok???

Kalau nak cerita pasal fgv, sila pergi meninggal macam ted kentot dan din ponggong tu...

Oppss, terlupa lak.. Kan ke ko orang yang sama dengan 'mereka' tu jugak... Sama-sama bahalol...

Muahahahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Mat gunong taik faham ke cakap omputeh tu?

Har har har har har

Anonymous said...

Terpaksa madey buat sekali U-TUrN di Jepun pula.
China diminta sertai...membalas budi China yg sanggup ambil anak cacat dia.
Jepun Germany Prancis pun taksanggup nak mendukung bewak hidup.
Hidup penuh dgn kepura-puraan.

Mat Gunong said...

Macai faham ke makna 'if' tu.Hehehekikikihahahakahkahkah

Mat Gunong said...

Nampaknya Anon 1000 sudah terasa Seram kan!!. Kalau seram, pergi lah menyempil bawah ketiak mak ko.
Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Apa maknanya tu mat gunong taik?? Keadaan sekarang relevan ke dengan 'if' yang disebut oleh atok tua tu??? Cer bagi pencerahan sikit....

Anonymous said...

Seram sekali dengan pertandingan 3 penjuru... Invoke rapussy ramli pun kata fuckatan bakal kalah banyak tempat... Seram sejuk ni....

Muahahahahahahahahahahah

Anonymous said...

'If' tu maksudnya kalau anwar peliwat bakal mereput dalam tanah dalam masa terdekat ni... Betul tak mat gunong taik???

Hihihihihihihi

Kah kah kah kah kah kah

Mat Gunong said...

Kalau bab jual menjual aset negara ni, mana Tun boleh kalah kan najib. Najib memang bijak menjual, apatah lagi beli aset MAHAL jual aset MURAH macam Edra tu.Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Hehehehe... Madey pun setuju nak jual malaysia ke china melalui perjanjian ala tppa la gitu... Kesian macai haprak, sorak bagai nak rak bila tppa tak jadi... Alih-alih atok tua kata panggil china sertai perjanjian perdagangan dengan 11 negara asal tppa balik...

Hehe... Haru betul la atok nyanyok ni... Masa interview tu dah makan ubat ke belum????

Muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Bantuan diambil balik lepas TV3 ambil gambar warga felda anjur protes


SEBELUM ini heboh kisah bantuan yang diberikan kepada mangsa ribut di Felda Jelai 2 Gemas, ditarik balik selepas bergambar dengan TV3. Jika anda terlepas tentang kisah tersebut sila rujuk link di bawah.

LINK — Bantuan diterima warga Felda diambil balik selepas TV3 ambil gambar.

Rentetan peristiwa itu, pada jam 1:00 tengah hari tadi (7 Jun 2017), anak-anak peneroka Felda Jelai 2 bersama warga peneroka sendiri telah menganjurkan himpunan protes depan Pejabat Felda Jelai 2, Gemas Negeri Sembilan.
Mereka menuntut Encik Abas (Pengurus Felda), Encik Nosali (Ketua kampung) dan Puan Ramlah (Ahli lembaga pengarah) untuk meletakkan jawatan selain memohon maaf atas bantuan mangsa ribut yang ditarik balik sebelum ini.

Himpunan itu juga menggesa mereka bertiga meletakkan jawatan kerana banyak berlaku penyelewengan hasil peneroka, serta tindakan memberikan bantuan hanya kepada kroni-kroni mereka sahaja.

Anonymous said...

Hehehehe... Madey pun setuju nak jual malaysia ke china melalui perjanjian ala tppa la gitu... Kesian macai haprak, sorak bagai nak rak bila tppa tak jadi... Alih-alih atok tua kata panggil china sertai perjanjian perdagangan dengan 11 negara asal tppa balik...

Hehe... Haru betul la atok nyanyok ni... Masa interview tu dah makan ubat ke belum????

Muahahahahahahahahaha

Mat Gunong said...

Mak lampir,pun layak apa!. Bukan susah pun jadi PM ni. Sain aje dokumen. Yang lain semua kakitangan yg uruskan. Tak caya ? Tanya najib. Dia kan ada sain dokumen 1Mdb secara buta je,tanpa meneliti dokumen terlebih dahulu. Kenyataan Ini pernah ada Macai yg cakap,bukan mat gunong yg cakap!. Hehehekikikihahahakahkahkah
** Yang penting, tumbangkan Umno/BN adalah fokus utama PH.

Anonymous said...

Kenapa musa yg mengada2 memberi penerangan?...adekah shafee melantik musa jadi wakil?....seorang peguam dah pon mengaku....

Anonymous said...

Rafizi yakin bahawa blog sprminsider.blogspot.com yang telah disekat oleh kerajaan, mengandungi kertas siasatan daripada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang dipercayai bocor.

Walau bagaimanapun, dakwaan beliau pada masa lalu berakhir dengan penafian demi penafian. Namun semua ini berubabah petang tadi.

Dua peguam kanan, Datuk Ghazi Ishak dan Datuk Salehuddin Saidin mengakui menerima bayaran daripada Najib tetapi masing-masing menafikan mempunyai sebarang pengetahuan sama ada bayaran yang diterima mereka adalah dari sumber berkaitan SRC.

Salehuddin juga mengesahkan dakwaan Rafizi bahawa dirinya disoal oleh SPRM mengenai pembayaran berkenaan.

Ini memperkukuhkan spekulasi bahawa dokumen yang dipetik oleh pemimpin PKR itu selama lebih sebulan lalu memang adalah sahih.

Rafizi menganggap pengakuan Ghazi dan Salehuddin sebagai bukti bahawa dokumen yang dirujuknya itu adalah tulen.

"Dokumen itu adalah tulen dan sahih, semua maklumat terkandung dalamnya. SPRM harus mengulas apa yang akan mereka akan lakukan," kata Rafizi kepada Malaysiakini.

Anonymous said...



Di luar negara dia OK. Dalam negara dia pura2 nyamyok supaya org boleh maaf apa2 yg dia terlajak bercakap. Dia guna trick lama, selepas menyingkirkan Anwar dia berpura2 bertindak seperti org kurang waras, dan ramai org UMNO memaafkan si 'nyanyok' ini.



Anonymous said...

Pelaburan “tidak masuk akal”: Apa yang Isa Samad cuba sembunyikan?
Pada 7 Jun 2017
oleh Pentadbir

KUALA LUMPUR, 7 JUNE: Sudahlah mencatatkan kerugian tahun demi tahun sejak ditubuhkan, kini Global Ventures Holdings (FGVH) nampaknya semakin kacau bilau apabila mengumumkan pengantungan empat pegawainya semalam kononnya atas dakwaan salah laku.
Pegawai Eksekutif (CEO) FGVH, Datuk Zakaria Arshad dan tiga lain digantung ahli lembaga pengarah sementara siasatan audit dalaman dilakukan terhadap urus niaga FGVH, membabitkan anak syarikatnya Delima Oil Production dan syarikat Afghanistan Safitex.
Bagaimanapun, Zakaria seperti dilaporkan media menafikan dakwaan yang mengatakan beliau membenarkan Satifex melakukan pembelian tanpa surat kredit yang menyebabkan berlakunya kelewatan bayaran dan mendakwa urus niaga itu diluluskan CEO yang terdahulu.
Beliau berpandangan perkara itu dibangkitkan hanya untuk menyingkirkan beliau daripada syarikat berkenaan ekoran membantah dalam beberapa pelaburan “tidak masuk akal” yang diluluskan ahli lembaga pengarah syarikat terbabit.
Menurut Zakaria, beliau diketepikan dalam membuat keputusan dalam pelaburan Felda Cambridge Nanosystems Ltd yang kini sedang mencari RM550 juta untuk mengembangkan operasinya selepas kerugian RM117 juta dalam tempoh empat tahun.
Selain itu, beliau juga mendakwa telah membantah untuk membayar RM300 juta untuk 30 peratus pegangan dalam sebuah kilang krimer di Klang.
“Mengapa saya hendak bagi RM300 juta untuk perniagaan bukan teras? Mereka juga ketepikan (keputusan saya dan) walaupun EXCO sendiri tidak bersetuju, pelaburan itu masih diteruskan,” katanya dipetik laporan media.
Bimbang dengan gejala rasuah yang semakin menjadi-jadi dalam syarikat berkaitan kerajaan (GLC), Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua justeru menggesa Pengerusi FGVH, Tan Sri Isa Samad menjelaskan dakwaan Zakaria berkenaan.
“Kegagalan pengerusi bukan eksektuif FGVH (Isa Samad) menjelaskan dakwaan skandal di atas akan mendedahkan beliau terhadap ‘pelanggaran kod tadbir urus korporat’,” ujarnya Tony dalam kenyataan, hari ini.
Beliau yang juga Setiausaha Publisiti DAP Kebangsaan turut menarik perhatian terhadap baki wang FGVH yang hanya sebanyak RM1.8 bilion berbanding hutang syarikat berkenaan yang kini mencecah RM4 bilion.

Anonymous said...

Apalah bodohnya mat gunong taik tu... Nampak sangat dia sendiri pun tak faham apa persoalan yng dia sendiri bangkitkan...

Dia tanya faham ke maksud 'if'... Tapi melalut ke kisah syok sendiri mak lampir pulak.....

Kah kah kah kah kah.. Kan betul aku dah cakap.. Mat gunong taik aka ted kentot aka din ponggong ni bodoh bahalol mereka melantun-lantun...

Tak pernah surut pun...

Muahahahahahahahahahaha

Anonymous said...

10:37....Dlm bab jual menjual kau memang pakar menjual jubur...masaalahnya teringin ke atuk peliwat beli jubur kau tu.

Anonymous said...

Macai haprak dah takde idea...terpaksa ubah tiang gol le tu

Mat Gunong said...

Hang la biol, antara perjanjian perdagangan dengan menjual aset negara manakan SAMA!! HEHEHEKIKIKIHAHAHAKAHKAHKAH

Anonymous said...

Sama... Macai-macai fuckatan haprak dulu kata sama... Ko pun tersampuk penyakit nyanyok madey koyakutty ke??? Kesian....

Anonymous said...

Anon 10:55

Bukan OK..Sebenarnya diluar negara dia dah lama K.O..dlm negara dia K.O bertingkat tingkat.

Anonymous said...

Tandatangani TPPA bermakna 'jual negara', kata pemimpin pelajar

06 Oktober 2015 | BORHAN AHMAD

0 Comments
Kini Malaysia menandatangani perjanjian TPPA selepas sekian lama menafikannya.
Tindakan Malaysia bersama 12 negara menandatangani Perjanjian Kerjasama Trans-Pasifik (Trans-Pacific Partnership Agreement - TPPA) bersama Amerika Ayarikat semalam di Atlanta semalam disambut dengan penuh sedih oleh rakyat negara ini.

Tindakan Malaysia bersama 12 negara menandatangani Perjanjian Kerjasama Trans-Pasifik (Trans-Pacific Partnership Agreement - TPPA) bersama Amerika Ayarikat semalam di Atlanta semalam disambut dengan penuh sedih oleh rakyat negara ini.

Bagi mereka, selepas berdolak dalih akhirnya kerajaan bakal "jual negara" dengan termetrinya perjanjian ini.

Antara yang bersedih dengan berita ini adalah Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM).

Hubungan antara negara dalam perjanjian TPPA"Kami menyatakan kesedihan dan kekesalan kami atas berita kesepakatan yang dicapai oleh 12 buah negara termasuk Malaysia dalam perundingan peringkat akhir di Atlanta, Amerika Syarikat, semalam. Ternyata, setelah sekian lama berdolak-dalih, akhirnya kerajaan bakal "jual negara"," kata presidennya Mohammad Fazril bin Mohd Saleh.

Anonymous said...

Mat gunong taik pun dah seram sejuk babi tu....

Har har har har

Mat Gunong said...

Awat CARUT!. Ada RASA kaa?.Benarkan?,apa yang mat gunong katakan!. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Sebab musa tak makan dedak basi rapussy dan sr

Mat Gunong said...

Mat Gunong macam tak caya je insiden macam ni boleh berlaku. Lawak siot.....

Anonymous said...

Mat gunong taik seram dengar pasal jual jubur ni... Sebab jubur dia hitam legam... Atok peliwat tengok pun takde selera...

Kalau jubor mat sabu dah lama bolos dengan pala bana nuar berahim.. Tu yang dia beri gelaran syeikh al-juboori... Satu gelaran terhormat...

Muahahahahahahahahaha

Mat Gunong said...

Lebih baik dari hidup dengan KEBISUAN.
Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Lagi lawak bila persoalan yang ditimbulkan sendiri pun gagal difahami oleh si penanya... Akhirnya ubah tiang gol cerita pasal mak lampir syok sendiri pulak....

Kah kah kah kah kah... Tak pernah aku jumpa mangkuk yang tanya soalan bodoh sebegitu....

Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

Kesian... Atok peliwat pun BISU bila disoalbalas oleh pendakwaraya. luar mahkamah bukan main lagi... Lawan tetap lawan katanya...

Lawak antarabangsa betul la...

Anonymous said...

Hehehe... Mat gunong taik naik SERAM sampai terBISU nak menjawab soalan bodohnya sendiri. Betul-betul kesipuan ler...

Kah kah kah kah kah kah

Mat Gunong said...

Memandangkan isu ini menjadi peluru kepada UMNO utk melemahkan gabungan PH. Biar mat gunong nyatakan pandangan .Dari kenyataan TUN dan juga kenyataan DSA. Siapa yg bakal PM bagi gabungan parti~parti didalam PH akan ditentukan melalui KONSESUS bersama. Kalau keputusan KONSESUS memilih TUN. TUN sedia memikul tanggungjawab dengan bersyarat, Hanya sementara demi memastikan PRU14 BN DAPAT DITUMBANGKAN.Hehehekikikihahahakahkahkah
** Siapa lagi yang lebih layak untuk berhadapan dengan Mappadulung Daeng Mattimung Karaeng Sandrobone Sultan Abdul Jalil melainkan TUN dengan jurus baling gelas pun tak pecah.

Anonymous said...

"If there is no candidate ."... Tu bermaksud jika tiada calon la bahalol.... Takde pun disebut oleh atok madey tentang konsesus bersama... Dalam keadaan sekarang , calon PM yang dipersetujui oleh semua parti komponen ph kecuali parti munge adalah anwar sang peliwat, jadi maksudnya calon tu 'dah ade'... Atok madey kata kalau 'tiada calon', yang boleh kita simpulkan ialah anwar dah mampos tapi ph menang pru dan atok madey hidup lagi... Faham ke tidak????

Kalau bodoh tu bertingkat-tingkat tak payah ulas ler.... Berlagak bijak tapi otak macam letak kat kepala lutut je....!!!!

Mat Gunong said...

Hang ni betoi~betoi MAT JUBO. sampai jubo hitam mat gunong pun pun hang tau. Tak perasan pula?,bila masa mat gunong jadi mangsa skodeng hang!!. Pandai hang buat keja noo...

** Bulan ramadan ni,buatlah aktiviti yg senonoh sikit!!
Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Seramnye kajian rapussy bila sebut pertandingan 3 penjuru.... Berapa peratus fuckatan haprak boleh dapat... Setakat 24% je undi boleh menang tak payah la sebut pasal calon PM segala bagai... Atok madey kata syok sendiri je......

Muahahahahahahaha

Anonymous said...

Dah muka pun hitam legam macam sivarasa, takkan jubor ko puteh melepak macam model qu puteh pulak kot... Sedor la diri tu sikit.....

Kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Sivaparia dah mintak maap ke?

Salah Jibo jugak ke?

Maknanya Sivparia mengakulah dia menderhaka titah Sultan dan mencemar masjid umat Islam.

Macai tak terkata.. pecat semua Nazir masjid. mcm takde orang Islam lain yang boleh bagi sumbangan.. jemput le la Dr Farid Ravi, ilmunya tinggi dan hebat.. boleh kasi macai tazkirah.. kalau ye lah xmo org Melayu sgt kasi sumbangan!


Anonymous said...


Aku suke tgk gaye matgunok tu SYOK sendiri

die macam budak DYSLEXIA.. dalam dunianya sendiri berkhayal ilusi nampak pari-pari, otromen fantasi2..

lepas tu die rase mcm depan die ade 100 org sedang mendengar dengan tekun ape dia citer..

kalau le matgonok ni duduk area aku.. aku kasi pelempang je.. seronok jugak melihat telatah mamat ni!

Anonymous said...

Tanpa PAS apalah nsib PAKATAN HARAPAN tembolok anak branak..

Kahkahkah only 25%..

Pergi MELUNGKUP p harapan..

Anonymous said...


N.Y.A.N.Y.O.K. !

LIDAH BIAWAK !

atok mader.

hehehe

Anonymous said...

tukar buat kerja dalam Pakatan Rakyat dulu ialah akar umbi PAS
unit Amal, pastu duit tabung milo..

pru p14 ni aku nak tengok sape nak gantung bendera PgayR di Permatang Pauh..

tempat2 lain nk tengok pulak berapa lori dedak kena tabur utk gerakkan jentera tanpa PAS. muka2 penyangak PRU tunggu nak melahap je! keje kasi PAS buat!

Anonymous said...

Matgunong Disleksia

dia akan bercerita ikut khayalan ilusi ston sendiri nya


matgunong Otromen Taro dah turun ke belom?? mader pergi cari Otromen kn??

kekekekekeke

Anonymous said...

Ok ke tak ok ke,,pokoknya MO1 wajib disingkirkan ..!!

Anonymous said...

Yang tak tahu malu ialah MO1 oleh kerana mentekedarah wang Negara dan rakyat.......!!

Anonymous said...

Pekong Umno cuba nak tutup rapat rapat ke??

Anonymous said...

Takutkan Allah kebabai,,MO1 & Jho Low punya taik kenapa tak bangun menentang,,pun deh punya orang

Anonymous said...

Din pagoh dah mampos??

Wakakakakakakaka

Anonymous said...

Takutkan Allah versi macai Pakaton ialah menghukum org UMNO semuanya tanpa apa2 bukti.

Perompak mana Perompak? Mahkamah mana jatuhkan hukuman pada Najib?
kalau takde jgn memandai2.. itu tanda ko tak takut pada Allah SWT kerana memfitnah orang lain tak tak berdosa.

dan jika org macai Pakaton pula semuanya tak salah.. bukti terang mcm China Doll pun ckp it pelanduk dua serupa..

sunggung malang mereka yg menyokong pakatan haprak.. otak diputar ke jalan sesat!

Anonymous said...

jika ikhlas nak menentang penyelewengan.. sebelum cerita pasla Jho Low kita kena tentang habis2an penyelewengan Mader.

Begitu juga dengan Asimin tandas asikerim. kenapa semua mereka tidak ditentang?

Mader lesapkan 100 billion kenapa korang senyum malah menjilat ke tapak kakinya??

looser macai pakaton!

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates