June 19, 2017

101 Tony Pua Panas Bontot Apabila Presiden MCA Menemplak DAP, Err ... Whats Up Doc?


Kelakar betul Ahli Parlimen (MP) Petaling Jaya Utara melenting apabila menerima kencaman panas daripada Presiden MCA, DS Liow Tiong Lai yang mengatakan mengundi DAP adalah merupakan bala bencana kepada negara. Seperti modus operandi DAP sebelum ini, Tony Pua akan mengaitkan MCA sebagai 'budak suruhan' UMNO. Hakikatnya, MCA adalah rakan UMNO yang setia dalam gabungan pakatan Barisan Nasional (BN) sejak puluhan tahun. Tidak seperti gabungan pembangkang yang berkali-kali bertukar ahli gabungan dan nama pakatan.

Kekecewaan pemimpin DAP seringkali akan cuba mereka kaitkan dengan Perdana Menteri dan isteri. Kenapakah Tony Pua tidak ada telor untuk meletakkan nama sebenar DS Najib Tun Razak dan DS Rosmah Mansor sebagai 'pencuri' dalam kenyataan beliau di atas? Kenapa menggunakan tanda soal dan menggunakan nama 'MOI & Mrs MOI'? Pengecut untuk menjawab saman di mahkamah? Seperti mana tindakan pengecut beliau memanggil Polis Di Raja Malaysia (PDRM) sebagai 'Royal My Foot'? 

Oh ya, jangan lupa, DS Najib Tun Razak telah memfailkan saman fitnah terhadap Tony Pua, berhubung rakaman 'Live Video'  berhubung pembentangan Rang Undang-undang (RUU) Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 (RUU355). Baca di sini. Kita tunggu 'bugs bunny' DAP ini menjawab di dalam mahkamah.


Apa yang dikatakan oleh Presiden MCA bahawa DAP adalah parti tidak berprinsip ada kebenarannya. Bukankah DAP telah membuat 'u-turn' dalam kes BMF dan kerugian Skandal Forex Bank Negara Malaysia (BNM) apabila parti berkenaan telah mengadakan kerjasama dengan Mantan Perdana Menteri 22 tahun, Tun Dr Mahathir di dalam Pakatan HOPE? 

Adakah Tony Pua terlupa beliau sendiri pernah 'flip flop' dalam kes rasuah Setiausaha Agong DAP yang juga merupakan Ketua Menteri Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng? Bagi yang telah terlupa, pada 21/03/2016, Tony Pua berkata, Lim Guan Eng tidak perlu mengambil cuti jika dia hanya sedang disiasat oleh SPRM. 

Bagaimanapun, beliau berkata bahawa jika Lim Guan Eng dikenakan tindakan oleh SPRM maka beliau mesti pergi bercuti. Pada 30/06/2016, Lim Guan Eng didakwa oleh SPRM untuk dua rasuah dan penyalahgunaan caj kuasa, mana suara Tony Pua? Adakah Tony Pua kecut telor sama Lim Guan Eng atau 'ask how high when Lim Guan Eng says jump'?

101 comments:

Pak Cik Din said...

Tak ada pula lalat langau hurung taik ari ni.....mana pi Mat Gunung ngan Ted Sekentut....sunyi pula...

Anonymous said...

Merajuk la tu....dengar kata kawaq tua penghisap darah rakyat bayar Doj US 5 jota....lain2 pun dapat jota2...tapi mengenangkan jadi macai picisan dapat tulang saja...sedih sendu
la tu...jangan toyak...hu...hu...

Anonymous said...

Selama ni si Tony Puaka tu rasa diri dia kebal dari tindakan undang2, tu pasal dia bercakap ikut rasa sedap mulut dia aje (maklumlah keturunan pengganas komunis) ..

Sama lah mcm si tokong bos dia, tuduh org lain dgn perlakuan buruk utk tutup keburukan diri sendiri, akhirnya spt bidalan 'sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ketanah jua'.

Si Puaka tu hanya tunggu masa aje, PASTI akan terjadi ..

Anonymous said...

Mca nemang setiarakan baik umno
...mca cakap najib lu jangan
Kasi bentang itu ruu.biar pas yg bentang dlm parlimen...najib angguk2 terus umum umno tak jadi bentang...macai semua bisu... Mca istihar dia jadi juara halang bn bentang ruu...
The star akhbar mca tudud melayu ketua pengganas islam umno dan macai bisu rakut nak tegur mca....hik3...

Anonymous said...

Ko dengar cakap orang temberang jer...ko tak reti aper aper pon..hik3...

Anonymous said...

Kalp dia tak kebal kenapa tak ambik tindakan undang2... Hik...bila tony oua cakap pasal rompakan 1 mdb tak dak sape pon berani ambik tindakan undang2..hehehe

Anonymous said...

Orang2 cina dah lari dari Mca ...orng cina beri sokongan kpd DAP...Mca bukan lagi parti yg mewakili orang cina...Ahli ramai tapi dapat undi sikit ...ape yg umno boleh harap dari Mca?...bila mat ober samseng tampar vina teo makin ramai cina yg benci umno...hehehehe...Oas pon dah bagi signal akan lari dari umno...perkasa kempen jangan undi calon mic...sabah dah ubah...felda dah benci najib dan isa...
Mati beragan umno pru kali ni...hahaha...

Anonymous said...

Pak cik din masih hidop...hidop untuk ditipu oleh umno...

Anonymous said...

Cina jho lo yg di saman oleh doj mesti penyokong setia MCA...

Anonymous said...

PH...dah nak melingkop dah...akan berbaling kerusi sebelum PRU...parti cap Munge semakin layu....macam macai dan tuannya...Lahanat Dapigs...

Anonymous said...

Parti cap Munge...nak bersamara dengan Dapigs....bodos.....

Anonymous said...

Tony pua tuduh najib perompak...najib tak perlu saman..najib hanye repot dan bayar kpd doj biar doj saman tony pua...hik3...doj kluar saman ikut irang yg lapor dan bayar...

Anonymous said...

Pas tak jadi berasmara dengan umno...hik3...

Anonymous said...

Fantasi sblm tumbang ...hik3...

Anonymous said...

macai 1101 boleh join cik siti piji la lepas ni ..
sembang kencang habuk pun tarak...main hanguk jer
nanti bila BN yang usulkan RUU355.ko meroyan
biarlah PAS yang usulkan ..dah itu yang PAS perjuangkan selama ini walaupun pada mulanya ada sikit kontroversi dari adun BN.. akhirnya semua setuju sebab memang RUU tak libatkan non muslim
camana pulak dgn yb pembangkang yang Islam...?? beriya iya nak gagalkan usul RUU355 pesal...Mr Lim suruh ke ??
The Star tak lama lagi akan pergi star lah ..tak kembali
hik 4

Anonymous said...

PAS talak tiga ngan PKR...Hik...Hik...Hik....macammana ni Jidin....

Anonymous said...

Bila PAS keluar PH....lagi bertambah meroyan si Madey....tu yang dia mengamuk tak tentu pasal sekarng ni...berehatlaa....macai cap Munge Lu Pikik la sendiri....

Anonymous said...

11.46 gila talak ke.? Kiki

Anonymous said...

Dasat mimpi hanjing pakaton bodoss ni...kiki

Anonymous said...

Dah kena saman pun.. Hanjing bodoss baru kuar kandang babi ke..?

Anonymous said...

Kau lagi bodoss..hangguk2 jilat2 jubor babi..

Anonymous said...

Madey akan gunakan kekayaan nya serta kroni dan pembodek beliau untuk jatuhkan Najib....Raja U Turn. ni dah kena perangkap Dapigs....Lim Kit Sial anak beranak ketawa melalak.......tu macai cap Munge masih tak faham...Lu Pikik la sendiri....Lahanat Dapigs....

Mat Gunong said...

Salam dari Gunong

Baik cina MCA atau cina DAP. Pada mat gunong, kelompok ini boleh pakai lagi. Yang tak guna adalah cina Penang yg bernama Jho Taek lho. Duit tabung haji pun dapat disakaunya atas ketololan orang melayu yg diamanahkan.
** Tentu seronok berbelanja atas duit terpijak,7 keturunan makan abis, rakyat pula makan ikan bilis. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Cina Penang Lim Guan End tu ko tak cakap....suruh dia letak jawatan....cakap tak serupa bikin ...pencacai Dapigs.....

megat panjialam said...

Anjing DAPigs detected. RUU355 tiada kena mengena dgn UMNO namun lim kit sial yg kecuh bangun itu perkala 14. Kepala hotak dia perkala. Macam haram buka puasa dlm dalam berjemaah RUU halang.

Anonymous said...

60 jenis makanan asas akan dikenakan GST bermula 1 julai depan. Celakalah kerajaan. Celakalah najib selamanya.

Anonymous said...

Spesis si Rapuji Sotong dah nak meroyan.....bengap....

Anonymous said...

terima kasih buat Kerajaan Barisan Nasional kerana tidak mengenakan GST ke atas kangkung, ini jelas menunjukkan keprihatinan Kerajaan terhadap rakyat.

Anonymous said...

Ni mesti suka makan kangkung je .....sayur lain tak mampu nak beli...macai bengap....

Anonymous said...

Makan kangkung pun sodap...nak-nak goreng ngan sotong bertopung rangup...lagi sodap.....

Anonymous said...

KUALA LUMPUR 9 NOV: Pembohongan Datuk Seri Najib Razak dan bekas Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan berkaitan kesan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) terbongkar secara tidak sengaja.

Ia berikutan jawapan bertulis Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Hamzah Zainuddin kepada soalan Parlimen berlawanan dengan kenyataan mereka sebelum ini.

Jawapan bertarikh 21 Oktober lalu itu menyatakan 70 peratus barangan dan perkhidmatan di negara ini termasuk Sabah dan Sarawak mengalami kenaikan akibat pengenalan GST.

Sedangkan, katanya Najib pada pembentangan Bajet 2015 menyatakan hanya 56 peratus daripada 532 item dijangka mengalami penurunan harga sehingga 4.1 peratus dan hanya 354 barangan naik harga tetapi kurang 5.8 peratus.

Beliau berkata, Ahmad Maslan pada Mei tahun lalu pula memberi jaminan tiada kenaikan terhadap 48 peratus barangan manakala 42 peratus barangan lagi dijangka turun, hanya 10 peratus mencatat peningkatan harga.

Anonymous said...

Kalau kita menang PRU...kita akan kekalkan GST...Fukatan...cakap tak serupa bikin.....Lahanat Dapigs...

Anonymous said...

Terdesak sungguh najib razak kali ni..dah boleh tukar nama kepada Najib Nazak. Semua jenis barang nak dikenakan cukai. Apa alasan utama bila makanan asas pun nak dicukai??

Anonymous said...

Najib ke Madey yang terdesak ni.....

Anonymous said...

Tony PUAKA mulut longkang.....serupa macai...

Anonymous said...

Pakatan harapan bukan kerajaan. Najib selaku menteri kewangan kena jawab isu barangan makanan dikenakan GST. Nak cover bayar hutang ke?

Anonymous said...

Rakyat tidak ambik peduli kenyataan dan isu politik. Pergi mati dengan agenda politik anda. Mereka bekerja. Cukup bulan dapat gaji. Bila harga makanan naik mendadak, kos masak nasi goreng di rumah macam disaran oleh pemimpin umno yang bodoh2 belaka pun akan meningkat. Agak2 anda, rakyat marah atau tidak kpd kerajaan?

Anonymous said...

Kalo ko tak bodos ko suruh najib bayar kpd doj supaya saman madey plak...

Ko kena temberang dengan RPK...hik..
Doj bukan saman najib ato rosmah...Doj saman jho lo...ape kepentingan jho lo kpd madey?...akai ade tak?...

Anonymous said...

Najib saman kes
Ruu...kes 1 mdb najib takut nak saman ngok....hik2..

Megat Alam Sengketa. said...

Psssstt!!!. Wang sudah tarak, itu 11Mdb bukan kasi kaya negara.itu 11Mdb kasi papa negara. Kiah murai jual goreng pisang pun lagi pandai berniaga. Hehehekikikihahahakahkahkah
**macam jilake teraju negara.

Anonymous said...

Kp hanjing bodos tak tahu perkembangan di sekeliling...hik3..

Anonymous said...

Dulu siap keluar senarai barangan tidak dikenakan gst. Kononnya barangan asas takkan dikenakan gst bagi menjaga kepentingan rakyat terutama golongan miskin. Apa guna senarai tersebut pada hari ini? Baru 2 tahun perlaksanaan, kerajaan dah ubah pendirian??

Anonymous said...

Baca lah ulasan TITm

Anonymous said...

Hahaha...saper yg bersungguh umumkan nak bentang ruu?...sampai masa suruh pas sendiri bentangkan
...hik mau auta ker?..

Anonymous said...

Najib kena perangkap doj...doj saman jho lo kerana rompak 1 mdb...macai sibok marah doj dan madey...mao jilat jubo jho lo ker?...hik3...

Anonymous said...

Macai dan menteri umno memang bodos...doj saman cina jho lo nacai dan menteri marah doj...jilat ler jubo jho lo..

Anonymous said...

Kalo tak kena mengana kenapa najib dan zahid gatal umum umno akan bentangkan...bila kena sergah dgn mca terus suruh pas bentangkan...ko pon kaki auta jugak...
..

Anonymous said...

Tak bankrap sebab tambah cukai..kalo tak tambah cukai bankrap...subsudi dah tarik...cukai hotel 1 july jugak..

Anonymous said...

Saoer brani saman rapiji bila rapiji dedahkan najib agihkan duit dana pencen kakitangan awam?...hebat rapiji...

Anonymous said...

Klentong nemang kerja najib dan umno..

Anonymous said...

Lagi bagus doj pohon keluarkan waran tangkap interpol terhadap jho low..sekali kena tahan & disoal siasat di amerika, penyamun bermuka babi ini pasti pecah macam-macam rahsia. Masa tu telur datuk seri najib sudah pasti masuk dalam.

Anonymous said...

Nak elak bankrap...macai bodos tak ngaku..

Anonymous said...

1 mdb kasi mesia bangkrap...

Anonymous said...

Kedai jual barangan 2 ringgut tempat simiskin membeli pon najib nazak hentam gst...

Anonymous said...

Kau sorang je yang kalut tak pasal2.. Dedak kandang babi kurang ke yang kalut sangat ni.?

Anonymous said...

Kalo najib tak terdesak kenapa macai dan menteri bodos matah doj?...doj tak pernah saman najib...hik3...

Anonymous said...

Najib tokey kedai tu ke..?? Bahalul..

Anonymous said...

Kalut apebendanye wahai babi bodos..

Anonymous said...

Kau sorang je yang terdesak menyalak tak pasal2.. Tau la raya dah dekat..ni kes nak claim tulang babi lebih la ni.. Tu yang tekun menyalak siang malam..kikiki

Anonymous said...

Yeke bangkrap..? kikiki..
Ratip la kau sampai mampus...
Kehkehkeh

Anonymous said...

Najib songlap duit. Hutang serah pada kementerian kewangan selesaikan. Bila kutipan tak cukup, macam2 idea mengarut timbul.

Anonymous said...

Macai pakaton bingai kalut sungguh..

Kahkahkah

Anonymous said...

Jilat jubor babi memang kerja kau..

Kehkehkeh

Anonymous said...

Tengok muka dlm gambar megat mcm rupe anjing najib...megat panjialam ni ke yg kena tikam dengan hang tuah?...hik3...

Anonymous said...

Ini anon adalah anjing yg dibayar tuk mememantau blog cts berdasarkan 24 jam bergelumang kt cts membalas setiap komen pelawat yg tidak sependapat dgnya.

Anonymous said...

Si sotong kuat kelentong tu pun kau kata hebat.. Patut la geng pakaton bodoss2 belaka..

Kehkehkeh

Anonymous said...

1.48 ko memang bahlol..saper yg buat undang2 gst ngok...

Anonymous said...

Tulang babi bagi mamak penang @ macai mat bashah makan

Anonymous said...

Padan muka pakaton geng2 pakaton bodoss.. Selama ni pernah ke korang bersyukur..??

Anonymous said...

Najib memang cekap tadbir ekonomi negara...

Anonymous said...

Muka hang macam jubor babi hang tak mau cerita ka..?

Kikiki

Anonymous said...

Ko yg kuat menyalak hik3...nak bela jho lo konon...jilat juoi cina ... ..

Anonymous said...

Dah btahun2..tangkap je la.. Menyalak siang malam habuk pun tarak..Kata bukti dah banyak..doj takut dengan jho low ke..? Takan takut kot..

Anonymous said...

Kahkahkah...najib letak jaga kedai runcit pun boleh bangkrap. Hari2 keluar kenyataan "malaysia berada di landasan ekonomi yang betul". Entah berapa puluh kali ratib benda yang sama. Menteri kewangan apa macam ni?

Anonymous said...

Kalo tak bankrap tak kena lah mcm 2 cukai naj elaj bankrap ngok.ngek....

Anonymous said...

Teori kandang babi ke jing..?? Siang malam ratip doj.. Tangkap je la.. Ape bodoss sangat..??

Anonymous said...

Megat kunji alam atau megat putar alam?

Anonymous said...

Sape bentang tak penting..yang penting sesama islam yang bentang.. Sesama islam yang sokong.. Islam pakaton bodoss sokong ke..??
Hanjing pakaton bodoss sokong ruu tak..??

Anonymous said...

Kalo tak hebat dah kena saman ato repot polis pendedahan yg dia buat..Apandir tak berani dakwa jenayah fitnah TH...hik 3... Bodos macai..

Anonymous said...

Perkembangan dalam kandang babi memang kitaorang tak nak amik tau.. Kitaorang peduli ape hal ehwal kandang babi...kikiki

Anonymous said...

Nak syukur pebendanye?..bodos..serba serbi dah mahal nak syukur plak...minyak nasak melambong harga angkara najib...ato macai beli yg seludup dapat murah...hik3...

Anonymous said...

Ape kes dia nak saman..? Nama dia pun dorang tak berani petik.. Petik la nama dia kalau berani.. Takat main kias2 je ape barang..tulur tak dak ka jing..??
Kahkahkah

Anonymous said...

Megat umno semua megat putaq alam adik beradik raja putaq...hik3..

Anonymous said...

Ape hal najib nak bayar doj..? Baik bagi kat rakyat.. Bodoss hanjing pakaton ni.. Suruh la doj petik nama najib jelas2.. Baru la ade tulur...berani kias2 je ke..?? Rakyat bukan bodoss macam hanjing pakaton..kalau betul salah rakyat sendiri yang akan turunkan najib..tak payah tunggu doj la bingai..

Anonymous said...

Ade undang2 kena letak jawatan?....najib kena siasat dengan jawatankuasa petugas khas tak cuti pon...

Anonymous said...

Ko yg jilat jubo v
Babi jho taik lo...hik3

Anonymous said...

Pakaton bodoss 1.57.. Najib yang buat undang2 ke..? Kau mengaji kat mane..? Kandang babi..??

Kahkahkah

Anonymous said...

Kahkahkah...pakaton bodoss mengelupoq ka..?

Anonymous said...

Kdnk naik harga barang naik...pendapatan tak naik2... Barang macai pon tak naik walo minum ketum...hik3...

Anonymous said...

Tak menyalak pun..dah cakap banyak kali kan..bukti dah ade..tunggu ape lagi..awat doj tak pi tangkap..?? Tangkap je la.. Ape susah sangat..bodoss sangat ka nak faham.?
Ke memang hanjing pakaton bodoss2 belaka..

Kehkehkeh

Anonymous said...

Bankrap ka..??
Kehkehkeh...

Hang pi la ratip sorang2 sampai mampuih...kikkk

Anonymous said...

2.17... Bukan najib buat undang2 ...bapak ko yg biol bodos buat undang2 kat parlimen...hik 3...

Anonymous said...

Dah tak ade idea ke cai bodoss...
Kehkehkeh

Anonymous said...

Kalo ko tak gelipoq ko tak nyibok ler..hak3..

Anonymous said...

Hebat tang mane tu.?

Anonymous said...

Nak murah pakai la minyak babi...kehkehkeh... Tak kan tak biasa kot..jilat jubor babi boleh tak kan minyak babi tak boleh...

Kehkehkeh

Anonymous said...

Teruk betul kena sindrome babi gila ni...

Kahkahkah

Anonymous said...

Mau putaq belit ka cai...?

Putaq la selagi boleh putaq..
Kikikiki

Anonymous said...

Dalam parlimen tu najib duk terconggok sorang ke cai..? Simpan sikit bodoss kau tu cai..
Kehkehkeh

Anonymous said...

Kira hang tengah cukupkan kuota claim tulang babi untuk bulan ni la ye..?

Awat tak habaq awai2..
Kehkehkeh

Anonymous said...

jaga kandang babi dah kelupoq tu bro....

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates