June 18, 2017

62 Jagdeep Singh Deo Salahkan BN Akibat Kematian Adik Nhaveen Akibat Kes Buli, Ini Pun Boleh?


Amat istimewa sekali parti DAP. Di saat masyarakat Malaysia berkabung dengan kematian Adik Nhaveen akibat kes buli, EXCO DAP Pulau Pinang, Jagdeep Singh Deo mengeluarkan kenyataan menyalahkan Kerajaan Persekutuan Barisan Nasional (BN) kerana gagal menghalang kejadian berkenaan.

DAP bermain isu politik ketika keluarga mendiang sedang berkabung. Malah penyokong-penyokong parti berkenaan mengadakan upacara perkebumian (cremated) berkenaan secara langsung di mana-laman sosial untuk mendapat laba politik daripada kematian seseorang.

Matanglah Jagdeep Singh Deo. Kejadian berlaku di negeri Pulau Pinang. Negeri yang diperintah oleh Rejim DAP. Kalau hendak salahkan Kerajaan Pusat BN, berilah solusi bagaimana Kerajaan boleh menghalang kejadian buli dari terus berlaku, bukan saja di Malaysia malah seluruh dunia. 

Bukan apa takut-takut kalau ada kejadian buli berlaku pula di Brazil, DAP akan tetap menyalahkan BN. Amat tidak bertanggungjawab DAP menggunakan orang yang telah meninggal untuk laba politik. Bukankah Rejom DAP Pulau Pinang yang telah mengadakan kempen 'Safer Penang'?

Wakil Rakyat DAP ini seharusnya mencontohi pemimpin MCA yang berada di dalam kabinet Kerajaan. Contohnya, seperti Senator Dato Chong Sin Woon yang merupakan Timbalan Menteri Pendidikan. Beliau yang mewakili Kerajaan tidak sekali-kali menyalahkan sesiapa atau mana-mana pihak dalam kes buli. Malah kementerian beliau telah memastikan jumlah kes buli di sekolah mencatatkan penurunan meskipun video buli makin viral di media sosial.

Campurtangan Kementerian Pendidikan pada 2014 menjadi penyebab penurunan ini. Langkah yang diambil termasuklah kaunseling dan pemantauan secara berterusan. Berdasarkan kepada senarai kerajaan, peratus kes pada 2012 adalah pada paras 2.03% dan turun kepada 2.01% untuk dua tahun seterusnya. Pada 2015, peratus turun ke 1.78%.

62 comments:

Anonymous said...

Mati buli di Penang.. BN ada kena juga.. Tokong Lim punya power busarr manaa??

Anonymous said...

NOTA : Amal Makruf Nahi Mungkar bg tentera macai Mahafiraun ialah menabalkan Boboi autisme seberapa segera melalui menumbangkan najib cara mungkar.

Oleh itu jauhi sama sekali kesesatan mereka ini semoga kita tidak terpedaya dengan PAKATAN iblis syaitan!

Anonymous said...

Buat kerja bodoh macam tu salahkan BN, sedangkan kes didalam jajahan Tokong Bnglow Suwei.. Mesti jadi backfire rakyt akn lebih benci mereka..

Anonymous said...

"Hang tuduh Najib hang pi la tangkap dia.." - saya mohon pinjam dan ubat sat ayat tentera Mahafiraun Yesus Eri Ted

Anonymous said...

Tokong sudah tau mau tumbng taun depan.. Itu pasal cari jln mau larii.. Gangster Island of DAPiG

Anonymous said...

good..good
lebih banyak komen Dapig lagi bagus....
hik4......

Anonymous said...

Ted Manof dan Mat Gunong Cuti ke hari ni......

Anonymous said...

Walaupun aku selalu kritik cts..tapi kali ni aku amat setuju dgn cts..semua salah BN..mati kena buli..ini persepsi yg buat bn boleh tumbang kalau org tak tau mana kepala mana ekor..

Anonymous said...

"Adapun usul Bersatu untuk merombak struktur Pakatan Harapan dengan pimpinan utama parti tersebut menguasai jawatan Pengerusi dan Presiden dalam struktur baru Pakatan Harapan, dikhuatiri akan merombak kerangka Pakatan Harapan menjadikannya mirip BN. Maka kesediaan semua pihak dalam Pakatan Harapan untuk meneliti semula dan meminda cadangan tersebut dengan mengekalkan muafakat asal Pakatan Harapan adalah dialukan."

Kah kah kah

Nuar membuatkan DEDAK brand DoJ Mahafirau n hilang bisanya...

HIDUP DS NAJIB!

eri said...




AnonymousSunday, June 18, 2017 11:38:00 AM
Aku tanye ko Ted Eri Yesus .. Sbg tentera frontier macai Mahafiraun ko xsepatutnya suh aku tanya org lain.. Itu melambgkn kau PENGECUT dan cerita ko semua ni PENIPU dan FITNAH..

sbb tu semudah tu pun ko xblh jawab.. Ade hati besar nk goreng skrip dongeng DoJ v3

Kikikikikiki



eriSunday, June 18, 2017 11:51:00 AM
aku suh tanya sebab memang betul aku pun pinjam ayat member hg la jugak...ingat aku Najib ka harta orang hak orang semua aku nak sebat mengaku aku punya....ko tanya ka ko bagitau ayat pun lintang pukang....ni sti ngam2 pak hang nak pancut JAIS mai rush kow loon kan...tu yang dapat anak tak berapa pandai tu kan...berterabur ja ikut suka hati mak hang ja mana nak kangkang...



eriSunday, June 18, 2017 12:00:00 PM
Aku tanye ko Ted Eri Yesus .. Sbg tentera frontier macai Mahafiraun ko xsepatutnya suh aku tanya org lain.. Itu melambgkn kau PENGECUT dan cerita ko semua ni PENIPU dan FITNAH..
tumpang tanya.....bahagian mana yg ko tanya tu???aku ngat hg buat statement...sori la bodoh aku tak setinggi bodoh hang...

sampai sini hg nak tunjuk bodoh hg tu ek????anak-anak hg must've been very proud sebab ada pak piang kan??ya la sekurang-kurangnya depa xda la nak susah payah cerdikkan diri sebab benchmark nya sangat2 lah low...sehina taek low anak tiri MO1 punya bf tu...

Anonymous said...

Giliran Nuar Main Game.. Makin jauhle harapan boboi utk ganti daddy..

Patut le sakan daddy divert masalah besar Pakatoon kpd DoJ version 3.0

Sunday, June 18, 2017
Anwar Tarik Diri Dari Calon Perdana Menteri, Keputusan Ditangan Rakyat Katanya


KENYATAAN MEDIA

Isu Pakatan Harapan dan calon Perdana Menteri

Pakatan Harapan perlu mengekalkan tradisi musyawwarah dan konsensus seperti mana pengalaman Pakatan Rakyat sebelumnya. Semua ketua parti mempunyai kedudukan yang sama, dengan Pengerusi hanya sebagai penyelaras. Segala persiapan/agenda mesyuarat dikendali oleh Sekretariat Bersama mewakili semua parti.

Anonymous said...

Tentera Macai Pakatoon paling Emo setakat ini.. Hehehe

Ko ni mesti kt luar jenis sotong awwww kan..kan hihihi

Cer ko tiru gaye Ted Mangok.. Die steady je jd macai tetap berpencen disini.. Bodoh die xde lah emo mcm ko..

Ko emo sgt.. Membebel2 mcm maknyah.. Memalukan betol.. Geng macai Mahafiraun... Geli geleman aku... kikikikiki

eri said...

dan melalui pengamatan saya melalui penulisan rakan2 diatas ialah definasi amar makruf nahi mungkar Pekembar ialah Jibby,rossy,taeklow makruf yang lain2 semua mungkar...

Oleh itu jauhi sama sekali iblis syaitan ini...

eri awww said...

Bile fbi nk tngkp najib nihh..
Asik fail doj je.. Filem xlaku lah cmni..


Huhuh

Anonymous said...

Syaitan belaan Dapigs.....

Anonymous said...

Tudieee ko tgk eri ori posting bls dendam kt ata tu... berjela2 die pot pet2.. Fuhhh.. sejak ble plk Pakatoon Mahafiraun upah grup MAKNYAH jd tentera siber diorg... hihihi

Dedak murah kott.. Kikikiki

eri said...

ha mula la tu....tapi sebelum tu confirm dulu hg nak ubah tiang gol ka tiang pagar??tu la specialnya aku ni selain bodoh beserta emo...ko ada??jual mak tak laku nak buat geli geleman konon...

Anonymous said...

erii.. awwww.. ewww..

hihihi amende la mak nyah ni bebel.. Pekembar ketumbar tu pokok herba kot.. Hihihi

Anonymous said...

ewwww... eri maknyah udah sergah.. Kikikiki.. Simpan je la posting politic aku klu maknyah eri ni masuk..

Hihihi

eri said...

kalau membebel2 macam mak nyah ka??mana ko tau ni??ooo lupa lak it takes a nyah to know a nyah ek....bapak ko dulu dok kumpul duit nak buang anunya tu dah cukup duit ka??cakap kat dia xyah la pikir2 Tuhan sama kata kat dia...

Anonymous said...

Tuan Blog CTS.. awas blog tuan sudah diminati golongan maknyah.. Rileks la skit kje kite xyh fokus psl politik.. Nyah emo eri ... ewwww

Tgk si eri ni bebel tringt aku dgn lakonan imuda.. Hahaha.

Anonymous said...

Hehehe eri ewww.. amende laa die posting merepek ni... hihi
Teruskan membebel..

Lupe mak nyah mne kisah hukum hakam puase ke pe.. Mencarut marut jnji puas ati..

Kikikiki

eri said...

wah bodoh level baru nyer anon bi12.55....PEKEMBAR pun xtau cakap pejuang AA,BA,TA...pi skolah dulu ek dok bangga sangat ngan org putih kenapa?

Anonymous said...

Spesis jnis eri ni ke yg sgt bnci najib.. Lega aku mksudnye lgbt gay bian tkkn berani bersarang dlm umno

Syukur. Hidup UMNO!

Anonymous said...

eri.. awwww... ewww..
Seronok tgk mak yah membebel.. Hihih

Baru tulisan.. Nth cmne klo btl2 kt luar pot pet2 gini...

Hidup Najib!!

Anonymous said...

eri ewwww..awww
Emo giler die ni.. Kikiki

Ko yg sebut pekembar.. Kutuk2 amnde ntah..pstu mrh2 plk aku xtau ape tu pekembar.m hihihi senget guy..

eri said...

kahkahkahkah....apa nama tuan blog ni??Khairul ka riezal ka apa ntah....tapi bro xkan stakat macam ni ja budak2 lu ni...angkat liat sikit la ni budak2 lembik bodoh xda knowledge yg di harapkan tuk membela pahlawan bugis perompak maksum tu...patutla negara huru hara...jgn marah ek tuan tanah just my nasihat 2 sen....carik la yang ganas2 skit barulah bersemangat skit nak berbincang...

Anonymous said...

Spesis Nuar Al_jubori ke apa ni.....

Anonymous said...

maknyah pun pelior besaq baqhanggg....
hik4....

eri said...

Kah kah kah

Nuar membuatkan DEDAK brand DoJ Mahafirau n hilang bisanya...

ayat nak menyenangkan hati ek...xpa kami paham...ka dok kecut perut teloq semua sebab satu bab xyah pikir dah boleh trus concentrate maki geng2 Pekembar ni....hahahaha...

HIDUP TUN N ANNUAR

Anonymous said...

Hihihi.. Tunggu Nuar akn balun Mahafiraun.. Baca perenggan kedua surat Nuar dr Bamboo River..

eri ewwww tgh seronok nyerr.. Hihihi

Anonymous said...

Madey...dah Monopos dah....harap Nuar.....lagi melingkop.....

eri said...

aku pun lega semua spesis2 bodoh bangang abadi ni yg stakat 6% ja kot semua buat sarang dalam Pekembar...

Syukur.Die Pekembar!

Anonymous said...

Woww.. eri ewwww...Sikit jer cuit.. Beratus ayat perkataan die bebel.. Hihihi.. U are truly maknyah ler... awwww....

Jumpe maknyah sekor ni trus xde mood nk posting politik..hihihii.. Ralit je tgk emo membebel mendee ntah.. Perkembar2 xhbis2. Die yg sebut pstu die pksa kita tau.. Hdoi senget btul..

Anonymous said...

Nuor tgh kenakan madeeerr.
Cer bce btul2 perenggan surat khas tu..

Xde psl le nuor nk kasi mahafiraun sng2 hijack kerusi ksyg tu... nk jd pii emm dh dkt 20 thn xdpt

Anonymous said...

Maderr menopos pon eri nyah ewww ttp jtuh cinte.. Kerala punye brg tu... Wekkkk kikikiki

eri said...

pasal tu la lain kali jangan suka2 tunjuk bodoh dekat public...serius brobi tak tau pekembar tu apa??
Hahahaha alamak level macai pekembar ni ntah la dok dalam tanah ka apa....hg tanya tuan blog Pekembar tu apa??bila dah cerdik skit baru reply ek..

Anonymous said...

eri nyah ewww.. Ko serkap tk mengena lngsung..pstu maki org bodo pulak.. Hihihi kesian tgk gelagat ko.. Promosi mcm tu punye emo blh kasi up keahlian boboi munge keee..
Ramai da cabut larii..

Hihihii

Anonymous said...

Madey lupa kot....Nuar tu kuat membalun.....

Anonymous said...

Ko tak nembebel tapi meroyan...hik3...

Anonymous said...

Nuar dah jubok ko...

Anonymous said...

eri awwww..ewwww..
Pekembar.. Bebel.. Pekembar.. Bebel.. Pekembar.. Bebel..

Kikiki..

Kunci kejayaan maknyah tumbngkn org??

Anonymous said...

Kunci kejayaan maknyah kontrak Maderr

eri said...

PERTUBUHAN KEBANGSAAN MELAYU BERSATU...
tu pun xtau tapi nak citer masalah negara...yg aku x pahamnya bangga sangat ngan UMNO versi omputih tapi mengaku pejuang melayu...bahasa sendiri pun malu nak pakai...Pekembar kan bunyi pun manis ja...tuk budak2 bodoh dalam ni belajar ek...xyah malu2 la nak belajar kalau xtau...

Anonymous said...

eri nyah mental.. Mrh najib punye psl.. Die yg mereng

Anonymous said...

Lorrr eri ewwww.. Cik eri tk hbis membebel lg ke.. Bykkn le 'zikir' bodoh tu ye.. Moga berkat bulan mulia ni bodoh tu sumer patah blik.melekat 7 ktrunn pd ko..eri eli ewwww..

Anonymous said...

OOOh...Parti Cap Munge yang dah layu tu ke.....

eri said...

aku confius ni...hg kata aku nyah tapi smalam...senang citer hg tanya mak hang la semalam pai meraung mintak ampun mintak nyawa kena sontot ngan aku...tapi mak ko pun dasyat gak janji 9 round ja last2 ada la dekat 37 round memantat pai kena panggil kawan2 la tolong....hebat patut la ko pun hebat...tapi aku tumpang simpati la kawan citer ko masa kecik2 dulu...

Anonymous said...

Hi Hi Hi...dah meroyan dah sorang-sorang kat sini.....

eri said...

ala bukannya aku maki orang lain pun...maki ko ja bodoh piang kuda kayu bangang bodoh abadi nyer...lagi satu nak kirim pesan boleh???cakap kat bini ko aku malas la nak berzina....bulan puasa ni sebelum2 ni xpala aku pun x brapa bz...

Anonymous said...

Senggugut le tu...Hi...Hi...HI...

eri said...

hahahaha tadi aku lepak blog budin...pahtu ada cai pekembar ni kata kalau terasa nak kena kitai meh la lepak blog CTS...sebab tu ja aku lepak sini...rupa-rupanya tuk entertainment ok tuk knowledge n experience zero...cuma xda gambar bogel ja kalau tak tak ubah macam blog cerita lucah...apa pun terima kasih la kepada tuan blog kerana sudi melayan sakit kepala saya dan saya memohon maaf jika terkeluar dari landasan...(minta maaf ini untuk tuan blog ja yg lain2 pegi la mampus)xda mencabar minda langsung bergaduh ngan puak2 pembangkang lagi ganas setidaknya kena guna otak jugala nak menjawap...macam ni nak bela agama,negara,bangsa,pekembar,jibby,rossy n low???sila tingkatkan usaha ek n selamat maju jaya dan majulah sukan untuk negara...

Sekian, terima kasih.

Z

Anonymous said...

Kat Blog Budin pagi ni Macai PH mati kutu...HI Hi Hi.....Macai pening cerita Si Nuar ni....syahdu betulll.nak raya la katakana.....

Anonymous said...

Itulah sikap sejati pembangkang terutama Dap dan pkr.. GONE END jual tanah..salah Bn..Anwar cari bontot saiful salah Bn..nurul izzah..buat hal dgn pensyarah pun salah Bn..asmin buat hal kat jamban pun salah Bn...ish ish ish..hebat Bn ni rupanya patutlah..asyik menang jer Pru...

Anonymous said...

Pagi tadi pakaton bodoss nak ceramah pasal amar makruf nahi mungkar..kikikki

Hebat betul hang punya amar makruf nahi mungkar ni yekk.. Nak tanya..tu versi mane..? Versi kandang babi yek..?? Kikkikk
Lain macam je hang punya amar makruf nahi mungkar...
Hang jangan duk kalut mengelupoq macam babi kebuloq pulak naaa...


Anonymous said...

Pakaton bodoss tu dah banyak kantoi dengan amar makfur nahi mungkar nye.. Kikiki.. Nak sorok malu tu yang mengelupoq macam babi lapaq punggoq...kikikki

Anonymous said...

Hang mengelupoq macam babi lapaq punggoq pasaipa..? Amar makruf nahi mungkar hang mane..??
Kikikkki

Anonymous said...

Bodoss punya hanjing pakaton...sendiri posting..sendiri komen kena sergah sikit dah kalut tak tentu arah alih tiang gol..tak tentu arah tunding jari sana sini.. Mengelupoq mencarut macam babi lapaq punggoq..kikiki.. Ni la hanjing pakaton paling bodoss paling emo yang pernah singgah sini...kahkahkahkah... Bodoss punya hanjing..

Anonymous said...

Hanjing pakaton bodoss aka pondan eri ajak bincang..?? Kahkahkahkahkah....

Sedar diri sikit la weei hanjing bodoss.. Hang tu hanjing pangkat perebet je pun.. Dah la tu emo..mental pulak..kikiki..lena sergah sikit mencicit kona sana sini..siap mencarut lagi.. Lagi mau cerita pasal amal makruf nahi mungkar... Kikiki..

Anonymous said...

Ni hang cakap amar makruf nahi mungkar..?? Boleh terpilih2 ye..?

Hang kantoi bodoss jangan tunding jari kat orang lain pulak..ramai saksi ni


Kikikiki..

Anonymous said...

Makyah eri pakatoon dia posting pastu dia puji diri dia hebat.. Hihih aku xnk berlawan byk dgn org sakit mental gini.. Rugi tenaga dibulan puasa ni..

Tp mmg betul.. Dia meroyan makin teruk. Entah amen kejap mencarut, maki caci, pastu citer psl pekembar..pstu kutuk aku..

Kiranya org mcm ni xde effect pn utk kasi org lain minat join chap mungee.. Cuma dia rse syok senderi terlebih..

Sbrnya isu DoJ yg dilancar 4 ekor syaitan di bulan mulia ini GAGAL bg impak besar spt dijngka Mahafirau.

Walau ditokok hebat plot citer versi 3.0 ini rata2 rakyat tk ambik peduli dah..

Sama sje kes mcm Raja Sotong Negara Piji Lumli.. Ape yg dia bohong sgt org dh tk percaya xamik kesah lg..

Saya bergurau.. Hihi

Anonymous said...

Sindrom salh bn makan diri mereka kmbli. Jgn risau. Rakyat tfh melihat gelagat keji mereka.

Kita wajib pertahankan kepimpinann krjn skrg kata rakan2 dr timur tengah dn bbrp Ustaz yg mmhami ilmu siyasah.

Insya Allah

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates