June 16, 2017

75 Cerita Khayalan Cincin Rosmah Mansor Muncul Kembali Dalam DOJ Terbaru


Pembangkang pastinya menarik nafas lega yang panjang hari ini apabila pergeseran sesama mereka telah berjaya diredakan apabila portal, blog dan cytro mereka telah berjaya mensensasikan kenyataan yang dikeluarkan oleh Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat.

Perlu diingat bahawa sejak tahun 2016 hingga sekarang DOJ telah mengemukakan dua kenyataan berhubung 1MDB. Sehingga sekarang tidak ada satupun pendakwaan yang dibuat kepada mana-mana pihak. Banyak cerita disensasikan dan tiada pendakwaan dan bukti dikemukakan di mahkamah.

Kedua, berdasarkan senarai defendan di atas, tidak ada nama 1MDB, DS Mohd Najib Tun Razak dan isteri DS Rosmah Mansor berani diletakkan oleh DOJ sebagai pihak defendan atau pihak yang disaman. Kalau adapun cerita di dalam Saman Sivil berjumlah 250 muka ini hanyalah sekadar pukul curi dari jauh sahaja seperti gelaran 'Malaysia Official I' dan 'the wife of Malaysia Official I'. 

Kenapa pembangkang dan DOJ dayus dan penakut untuk mendakwa atau meletakkan nama DS Najib Tun Razak dan DS Rosmah Mansor? Ini bermakna DOJ tidak meletakkan DS Najib Tun Razak, DS Rosmah Mansor dan 1MDB sebagai pihak yang disaman atau pihak yang bersalah dalam tuntutan Saman Sivil ini. Yang pembangkang meroyan kenapa?



Di dalam cerita khayalan atau fantasi di dalam tuntutan Saman Sivil DOJ ada menceritakan pelbagai kisah dongeng seperti cincin 22 karat berlian berwarna pink, DS Rosmah Mansor (DOJ hanya berani meletakkan nama sebagai 'the wife of MOI) menaiki kapal mewah Topaz milik Syeikh Mansour bin Zayid, Timbalan Menteri United Arab Emirates sehinggalah percintaan Jho Low dengan model Australia, Miranda Kerr yang saya sendiri tidak pasti apa sangkut paut dengan Perdana Menteri dan isteri, apatah lagi 1MDB?

Cerita cincin berlian ini dengan DS Rosmah Mansor bukanlah satu perkara baru. Cerita berunsurkan Cinderella dan Snow White ini telah dimainkan oleh Raja Sotong Negara, Rafizi Ramli sejak lama dulu. Cerita ini menjadi isu meroyan minions pembangkang sehinggalah Rafizi Ramli meminta maaf dan berkata di dalam mahkamah beliau hanya bergurau. Kali ini pembangkang bergurau lagi. Gurauan yang tiada asas, apatah lagi sebarang bukti. Jangan haraplah DOJ hendak mengambil tindakan ke atas kenyataan yang dibuat ini.

75 comments:

jalil backer said...

Cover jgn xcover khairulryezall.

Apa yang menarik dalam tindakan kali ketiga dan terbaru semalam oleh Jabatan Kehakiman AS untuk menyita beberapa lagi aset yang dipercayai berpunca daripada dana 1MDB yang diselewengkan ialah ia turut menyebut mengenai pembelian dan hadiah barang kemas mewah untuk isteri Malaysian Official 1.

Daripada wang derma AS$620 juta yang kononnya dikembalikan oleh Malaysian Official 1 kepada pemberinya, DOJ mendapati sebahagian wang tersebut turut digunakan untuk membeli loket dan rantai berlian 22 karat berwarna merah jambu berharga AS$27.3 juta atau kira-kira RM120 juta.

Ia didakwa dibeli untuk kegunaan isteri Malaysian Official 1.

Selain itu, Jho Low didakwa menghadiahkan 27 barang kemas lain lagi bernilai RM5.5 juta atau AS$1.3 juta kepada isteri Malaysian Official 1 dalam beberapa masa yang berbeza.

Senarai barang kemas tersebut ialah:-

- 1 gelang tangan emas putih 18k bertatah berlian berharga AS$52 ribu.
- 1 gelang tangan emas 18k bertatah berlian putih berharga AS$52 ribu.
- 1 gelang tangan "rose gold" 18k bertatah berlian putih berharga AS$52 ribu.
- 2 gelang tangan emas hitam bertatah berlian perang berharga AS$99 ribu.
- 3 gelang tangan emas putih 18k bertatah berlian putih berharga AS$91,200.
- 2 gelang tangan emas 18k bertatah berlian berharga AS$60,800.
- 3 gelang tangan emas hitam bertatah berlian perang  berharga AS$76,125.
- 2 gelang tangan emas hitam 18k bertatah berlian hitam berharga AS$35,500.
- 2 gelang tangan emas putih 18k bertatah berlian putih berharga AS$92 ribu.
- 4 gelang tangan emas putih 18k bertatah berlian putih dan jed hitam berharga AS$68 ribu.
- 1 gelang tangan emas 18k bertatah berlian putih berharga AS$65 ribu.
- 1 utas rantai "rose gold"  berbatu nilam pelbagai warna berbentuk hati berharga AS$150 ribu.
- 1 utas rantai "rose gold" 18k bertatah berlian putih  berharga AS$70,714.
- 1 utas rantai emas 18k bertatah berlian putih berharga AS$55,489.
- 1 utas rantai emas putih 18k bertatah berlian putih berharga AS$40,172.
- 1 utas rantai emas putih 18k bertatah berlian putih dan hitam berharga AS$240 ribu.

Bermakna, jumlah keseluruhan barang yang dibeli untuk kegunaan isteri Malaysian Official 1 yang DOJ percaya bersumberkan dana 1MDB yang diselewengkan ialah berjumlah AS$28.6 juta (AS$27.3 juta + AS$1.3 juta) atau dalam mata wang Malaysia kira-kira RM125.5 juta.

Keseluruhan dana 1MDB yang dipercayai diselewengkan adalah berjumlah AS$4.5 bilion atau RM20,000 juta, manakala harta dan pelbagai aset lain yang dalam senarai DOJ untuk dikejar atau disita ialah sebanyak AS$1.7 bilion atau RM7,000 juta.

Dengan menyenaraikan barang-barang kemas mewah yang dipercayai dibeli dengan menggunakan dana 1MDB itu, apakah DOJ akhirnya akan menyita dan merampasnya juga daripada isteri Malaysian Official 1 sebagaimana sebelum ini mereka berusaha menyita dan mendapatkan balik pelbagai aset, hotel, kondo mewah, karya seni dan sebagainya daripada Jho Low dan Riza Aziz?

Bagaimana DOJ mahu menyitanya daripada isteri Malaysian Official 1?

Adakah untuk tujuan tersebut, DOJ perlu datang ke Malaysia dan menggunakan saluran undang-undang untuk mendapatkan semua barangan kemas yang disenaraikan itu?

Cucu Tok Selampit said...

Malam 10 malam terakhir Ramadhan pun Din Pagoh aka Ted Manoff masih membuat fitnah dengan menggunakan nama Jalil Backer. Bukti mana? Bukti mana?

ted manoff said...

Ko merepek apa nii ryezall.. Bukti..?beruti..?dh bagii bermacham bukti bkn ko percaya pun..sampai bila nk cover pm najib ryezall.. Insaflah ryezall.. Kembali kepangkal jalan..😞😞πŸ˜₯πŸ˜₯πŸ˜₯😸😸😹

Anonymous said...

Hallo jalil...hallo..hallo

ted manoff said...

Byk dapat bonus raya ryezall..?dengar2 dapat 4angka..syukurlah rezeki bodek sana sini..πŸ’πŸ‘‘πŸ’πŸ‘‘πŸ‘£

Anonymous said...

apa baghal la ko ni proot oii...
bukti post kat sini wat pe...suruh la doj hantar bukti kat AG
ikut la contoh cik siti piji..buat report kat sprm..polis pasal kes cincin dulu
....haaa dapat ko piji..malu malu anjing

ted manoff said...

Hantar bukti dekat a.g..? Ag pandir pun ko caya..kahkahkah..gila apa manusia masalah dunia disuruh pandir selesaikan..kahkahkah..cincin tuu mmg wujud pun..bkn fitnah..

Anonymous said...

Setakat tulis panjang lebar tu boleh laaaa...kapal selam, kapal terbang kereta sports yg mahal mahal naper tak senaraikan? Cuba la buktikan dengan fakta...resit pembelian tu semua mana?...takkan DAP tak boleh cari koooott...Rafizi pun cakap pasal cincin tu dia hanya bergurau jer...cakap dalam mahkamah tau tu...banyak ke DAP bayar?

Anonymous said...

Admin..jgn siarkan komen rba ted aka mat gunong aka jalil..biar dia meroyan nak cari blog mana..dia nak cari makan.. HAL doj ni..orang Amerika pun tak ambil hal..sbb mereka ni akan bercakap bila ada bayaran so kita tunggu jer..lah ada kes k tak k jfn jadi mcm sapina dari perancis cukup dah berapa tahun tak sampai2.. Duit tak hulur mana nak sampai yer tak...tak pe kita Umno yakin Allah akan menolong sapa yang difitnah dan sapa yng tak..Anwar tu masuk sg buloh sbb kena fitnah...k...tak..sbb tu mg dia mmg bermasaalah

Anonymous said...

Malaysian Sovereign Wealth Fund tu bukan 1MDB ke?

Jawab dulu cts..lepas tu jgn panggil org lain din pagoh dgn guna nama malam lailatul qadar..

Anonymous said...




Awat tak dak pun jet peribadi seperti yg selalu dinaiki oleh PM22



Anonymous said...

Ooi Ted, Ryezal memasang perangkap...bila saja ko menjawab bermakna perangkap dah mengena....So betullah seperti yang Ryezal kata tu....

Lain Kali cuba ko diam saja..,tak kena le perangkap.

Anonymous said...

Top rating blog cts mane ada blog yg mendapat ratusan komen bagi setiap artikal yg di siarkan. Tahniah cts.

Cucu Tok Selampit said...

Anon 10:50 PM,

Malaysian Sovereign Wealth Fund tu apa? 1MDB adalah singkatan 1 Malaysia Development Berhad. Kalau bangsat DOJ nak mainkan undang-undang dengan tidak menamakan nama khas, apa maknanya?

Cucu Tok Selampit said...

Anon 10:23 PM,

Saya amalkan kebebasan bersuara walaupun saya tahu banyak fitnah dan copy paste. Pembaca saya perlu tahu minions pembangkang hanya pandai copy paste kalau tidak bodoh berfikir.

Anonymous said...

asal fakta je..RBA..cari la lasan logik sikit bro...dah lama pupus dah RBA ni...

Anonymous said...

Syukur Alhamdulillah

Aku menarik nafas lega kali ini skrip DOJ memang totally rubbished bila plot cincin barang kemas Rosmah pula dijadikan plot cerita..

yang paling lega dakwaan entah kali ke berapa ini tidak juga berani menamakan individu sebenar yang mereka mahu jatuhkan; Najib Razak!

kes spin atas nama DoJ ini akan jadi seperti SR. Makin banyak buat fitnah lama2 impak sudah tiada.. FLAT!


Bersabarlah DS Rosmah dan DS Najib, dendam Mahafiraum sangat mendalam.

Hebat org ini.. masakan kes Memali diselesaikan dengan 'mudah' jika orang ini tidak 'hebat'

#SyukurRamadhan

Anonymous said...

Bro Admin CTS.. syabas dan teruskan kekuatan blog ini untuk menjadi wadah untuk kita terus melawan dakyah jahat macai (lebih layak disebut berbanding minion..minion ni makhluk baik.. macai ni makhluk jahat)

Saya boleh agak bila Mahazalim agak slow selepas bertimbun2 isu melanda.. pasti dia akan buat diversion 'hebat' sbb dia bukan seorang yang mengalah.

Bukan sedikit duit untuk dipakai untuk memfailkan pendakwaan kali keberapa ini.

Mahazalim nampak impak lepas boleh beri kesan pada ekonomi, skrg eknomi tengah pulih begitu pantas.. Mahazalim tak seronok melihat perkembangan ini..

Byk2 kita berdoa bantuan Allah SWT menghadapai pengkhianat2 ini. Jika Jho Low itu bersalah sila tangkap.. tiada apa yg perlu dihalang.


Barang kemas kais bukti dulu jika wujud ia dari sumber wang imdb. Senang2 tuduh mcm tu bukti takdak!

Macai!

megat panjialam said...

DOJ keluar dakwaan baru terhadap kes CIVIL menlibatkan 1MDB.

Kali ni DOJ menaikan jumlah kpd USD4.5B yg dikata diseleweng dari 1MDB.

Fakta:
1. Bon USD3.5B yg matang pd 2022.

1MDB telah bayar Aabar BVI USD3.5B sebagai cagaran kpd bon ini.
Ini telah diperakui oleh IPIC dlm review arbitration di LCIA tempoh hari.
So ..bermakna kosong-kosong.

2. Bon USD3B yg matang pd 2023.

Kesimpulan:

1. Tak kan yg diseleweng lebih dari yg dipinjam?
(USD3B - USD2.5B) =
USD0.5 vs USD 4.5B???

2. USD2.5B itu duit 1MDB yg masih ada dlm 2 anak sykt pelaburannya, GLC dan Brazen Sky.

Dlm akuan arbitration IPIC di LCIA awal bulan lepas, IPIC bantu dapatkan "Undisclosed Buyer" utk tunaikan Equity atau Pelaburan anak syrkt 1MDB tu.

Duit ini lah yg 1MDB akan guna utk membayar:
A. hutang USD1B, yg 1MDB ambil dari IPIC
B. Utk bayar FAEDAH kpd Bon USD3.5B (sehingga tempoh matang) dan FEADAH pinjaman USD1B tu.

3. Klu DOJ link kpd duit IPIC yg di seleweng oleh Khadem n Alhusseiny ...boleh juga di terima akal.
4. DOJ hanya buat dakwaan berdasar laporan pengkhianat dari Malaysia.

"According to complainant" kata DOJ.
Bermakna ada dalang BARU dari Malaysia yg bagi feedback kpd DOJ.
DOJ tk rujuk dgn Pejabat AG atau pihak 1MDB pun.

Terus dakwa berdasar laporan pihak complainant saja.
Tak masok akal langsung

IRRATIONAL and lack INTEGRITY nor CREDIBILITY.

5. Agak2 siapa Pengkhianat tu?
Ia Cynthia Gabriel dari ANC.
Orang suruhan baru Madey.
Dia kan dah kata dia memang sedia jadi agent Amerika sebulan lps

Cynthia Gabriel ini lah orang yg kantoi menipu kes Altantuya dulu.

Kali ni Madey guna Cynthia

Saya kata ..
Kali ni kita habiskan madey
Kes DOJ ini 100% bermotifkan politik yg mahu tarik pengundi dari BN.

Saya doakan semoga
Cahaya Matahari sentiasa menerangi balik hati Madey yg dah lama membusuk terhadap DSN.
Cahaya hidayah dah tak lut.

Ps.
Kalau DOJ tidak tambah jumlah baru ... bermakna DOJ tiada kes utk dibawa ke mahkamah Civil.

Kes civil pertama dah mati, jadi DOJ perlu dakwaan baru utk bawa kes ke Mahkamah.

#LawantetapLawan
#SerangMadeyHabis2an

Anonymous said...

Ted Manof...ko ni balaci Dapigs....Spesis Si Rapuji Sotong....

Anonymous said...

Tak sangka Tun M begitu hebat hingga dah pencenpun dapat mempengaruhi DoJ USA.

Siapa makan cili dialah terasa pedasnya. Sila lah saman DOJ kalau rasa dipihak yg benar. Ada berani?

Adi

Anonymous said...

Madey ni mana nak tahu insaf.....asyik dok ingat Duniawi je....

Anonymous said...

SILA BACA ANALISIS LSS.. CUKUP MENARIK DAN SANGAT LOGIK!!

Sungguh hebat grand design musuh-musuh negara! Sabotaj ekonomi adalah salah satu jalan mudah untuk menjatuhkan kerajaan. Untuk rosakkan ekonomi mereka perlu gunakan saluran yang 'mantap' dari akar ke daun... bukan hanya di daun ssemata2.

Kasihan DS Najib dan DS Rosmah.. kerana tidak mahu jadi BARUA Mahazalim, dan tidak mahu mengalah seperti PAK LAH... maka inilah hasilnya..

http://limsiansee.blogspot.my/2017/06/ten-observations-on-dojs-june-2017-1mdb.html

--------------
Thirdly, the timing is suspicious as it comes a week before Malays balik kampung for the Hari Raya where such a juicy story would be discussed.

It is no secret that Pakatan is hoping for a "Malay Tsunami" and such a story at such a timing would benefit Pakatan the most.

It is also no secret that Pakatan is working with and has received funding from George Soros to help topple the BN government and Najib.
Late last year, the famous expose website Wikileaks had leaked details of a March 2016 lobbying by George Soros to the US Government to remove Najib and replace him with Anwar Ibrahim.
please don't call Anwar as a "barua" Amerika
One reason why the USA should remove Najib: China!
The secret documents from Wikileaks showed that Soros told the US Government that PM Najib is not fully loyal to the USA and plays both sides with China.

Soros also told the USA Governmetn that Anwar would be instrumental as the new leader of Malaysia if Najib falls. And even if Najib doesn't fall, Anwar can provide the USA Govt with "insight and strategic leverage" on Malaysia.

Four months later after that lobbying, the USA Government's DOJ launched a civil suit against 1MDB and popularizing the MO1 name to cause maximum damage to PM Najib and BN.

How coincidental and convenient!

Strangely, some pro-opposition individuals in Malaysia are even proud and prepared to be called a CIA agent or foreign agent as was reported just last week in MalaysiaKini.

Why would Malaysians and our opposition leaders want to work with foreign powers to launch propaganda attacks and bad-mouth Malaysia just so they can be the ones in power?

That is sabotaging your own country, bro. It's treason.

8. 1MDB's profitability and progress is unaffected. No Malaysians or their future generations will end up paying for 1MDB's debts.
Due to the April 2017 IPIC-1MDB settlement and also the past rationalization efforts, 1MDB now has assets of RM60 billion compared to still outstanding long-term (up to 2039) debts of an estimated RM41.7 billion.

But now the Pakatan folks are saying that Govt will make huge profits on 1MDB and there is no more debt that will be a burden on your next generation and the generation after that or need to bail-out?
So, there is no question of anyone having to pay for 1MDB's debts. In fact, the possibility of 1MDB being very profitable is high.

9. Unlike in the past, the financial markets did not react to the news of this DOJ suit.
The Ringgit did not weaken substantially and the stock market did not drop.
In fact, the Bursa stock market went up today despite the news. It continued its rally as Malaysia's economy continues to perform well and our prospects continue to brighten. Investors continue to believe in the transformation agenda under Prime Minister Najib.

ARTIKEL PANJANG..DAN SILA SAMBUNG BANCAAN DENGAN SABAR DI LSS.

Anonymous said...

(limsiansee.blogspot.my/2017/06/ten-observations-on-dojs-june-2017-1mdb.html)

Ten observations on DOJ's June 2017 1MDB-related civil suit

Here are my thoughts on the latest civil suit based on that 250 pages court submission from the USA's Department of Justice submission:

1. It is still a civil suit for forfeiture of assets and not a criminal suit.

Nothing has changed since last year except that more assets are listed. It is also important to note that civil asset forfeiture lawsuits are filed against the assets themselves and not individuals (such as Jhow Low etc). Owners of the assets can contest the forfeiture, which they are doing.

2. It is essentially a continuation of the previous suit in July 2016.

Nothing has changed since last year except that more assets are listed. However, the one that caught the public's interest is the allegation of a USD27 million (RM118 million) diamond gifted to MO1's wife - which everyone knows it refers to Datin Sri Rosmah, the Prime Minister's wife. We shall go into detail on this later.

1MDB did not borrow or lose any more money since last year July 2016. In fact, 1MDB actually made significant progress in making money and paying off debts over the last year.

3. None of the money allegedly spent or invest legally belongs to 1MDB.

This means that those money spent is not 1MDB's money. I had proven this extensively last year in this post. Events since my post one year ago had further confirmed this - especially the IPIC-1MDB settlement in April this year where IPIC was reported to have arranged a buyer for the USD2.5 billion worth of units while agreeing to the following: "The parties have also agreed to enter into good faith discussions in relation to payments made by 1MDB Group to certain entities."

This is also the reason why 1MDB keeps insisting that none of their money has been lost.

4. DOJ's allegations that the BSI or Cayman units were over-valued or wrongly-valued are irrelevant to 1MDB
As previously explained, the value of the units are guaranteed by the real Aabar Investments PJS. As far as 1MDB is concerned, the minimum value of the units is what Aabar had guaranteed it for. As was reported by the Singapore press, Aabar had arranged a buyer for the USD2.5 billion units (which includes the USD940 million units remaining in the BSI funds) and that 1MDB had already started to receive the cash proceeds.

In 1MDB's point of view, they had a certain money in the BSI units guaranteed by the real Aabar. Since the real Aabar had now gotten someone to buy the fund units and pay 1MDB the correct amount then there is no question of whether the fund units are worthless or undervalued or overvalued.
5. DOJ's allegations that money was siphoned off from 1MDB's Deutsche Bank loan has nothing to do with 1MDB
DOJ reports that the Deutsche Bank loan was to pay for the cancellation of options held by Aabar in return for IPIC guaranteeing 1MDB's USD3.5 billion loan in the year 2012.

Anonymous said...

Alhamdulillah....jawab jgk cts..jadi bagi membalas kenyataan cts sendiri..

'
Apa yang minions pembangkang harus hadam dalam isu DOJ yang terbaru ini adalah ini adalah Saman Sivil dan bukan kes jenayah. 1MDB tidak disebut langsung sebagai defendan atau pihak yang disaman dalam Saman Sivil berkenaan.'

Benar lah Malaysian Sovereign Wealth Fund itu 1mdb..jadi tolong jgn spin..

Itu je my tot..hehe..1-0 ye..

Anonymous said...



memang 'hebat' Mahazalim.. jika dulu Anwar ditumbuk dan hina di malukan satu dunia dengan tilam berlendir.. permusuhan yang begitu dahsyat dalam sejarah tanah Melayu sehingga memecahbelahkan Melayu begitu teruk sehingga hari ini dengan pemikiran yang ganjil..

tp sekelip mata Mahazalim boleh berubah menjadi kawan Anwar. Ilmu pukau jenis apa agaknya selepas zaman reformasi ratusan ribu reformis berkumpul demi melawan Mahazalim.. tiba-tiba semua itu lenyap dan boleh terus tidur sebantal..


memang Mahazalim snugguh 'hebat'. begitu mudah dia hijacked parti milik Anwar yg berhempas pulas satu masa dulu siang malam menentang Mahazalim..


fikir2kan lah.. begitu bahaya sgt jika UMNO BN tumbang.. Pakatan Syaitan sedang rakus menunggu masa untuk mengubah negara!

Anonymous said...


Memanglah Mader dah lama pencen.. tapi KEJAHATANNYA tak pencen2.. duit yang banyak dengan anak2nya billionaire dicampur dengan kejahatannya.. apa lagi nak dikatakan??

Anonymous said...

sekor minion cuba nak celah..pastu nak spin lagi 360

Semua ALIASING names dalam DOJ prosecution V2.5 minions tidak menamakan IMDB-Najib-Rosmah.

Kenapa pakai ALIASING kiasan macam tu? Apa yang ditakutkan sebenarnya? Sebut jelas-jelas nama IMDB-Najib-Rosmah dalam senarai defenden2 yang bakal didakwa tersebut..so? nampak ia kaedah pukul belakang.. lepas tu spin lah nanti..

Anonymous said...


Satu soalan.. kenapa pendakwaan DoJ 2016 version 1 dulu tak diteruskan??

Kenapa sampai perlu menghabis duit untuk rekabentuk version 2 2017 pulak?

Maknanya version 1dulu memang sahlah fitnah.. so DoJ tak boleh nak teruskan?

So rekabentuk version 2 pulak?

ted manoff said...

Apa nii khairulryezall.. Bila dh xdpt jawab serang peribadi tun..tun dh lama pencen kalau ada bukti tun seleweng sila buat laporan..melalak dlm blog buat apa..πŸ₯🐣🐀🐦

Cucu Tok Selampit said...

Anon 00:30,

Kau ni bengap ka apa? Mana ada 1MDB disebut sebagai defendan dalam Saman Sivil DOJ. Yang kau merepek nama tu nama ini ni kenapa?

Mat Gunong said...

Sepatutnya ahli Umno wajib membuat bantahan keatas kedutaan Amerika ,yang terang mahu memalukan Najib ,diatas tuduhan~tuduhan tidak berasas. Disamping tu,boleh lah selit sekali program sedekah Kurma percuma.Hehehekikikihahahakahkahkah

Mat Gunong said...

Kalau kita mengikut tafsiran KM MELAKA. Tindakan DOJ ini membawa ancaman kepada bangsa melayu dan Islam.JAHANAM AMERIKA.!!Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Bukan JAHANAM Amaareka..
tp JAHANAM Maderr!

kekekekkee

Anonymous said...

Tu le aku ckpkalau bukan keje Mahazalim keje sape lagi..

kalo tak ape pasal le si Mahazalim ni menyalak cepat untuk menyambut semua ini.. bulan Ramadhan orang sibuk dengan 10 malam akhir Mahazalim sibuk menjadi syaitan batu api..


MAHATHIR: TRUMP HAS EVERY RIGHT TO ACT AGAINST NAJIB & CO – ‘USING STOLEN OR DIRTY MONEY TO BUY PROPERTY OR ASSETS IN THE U.S. IS A CRIME IN THAT COUNTRY’

DR Mahathir Mohamad said the US Department of Justice (DoJ) has every right to take legal action by seizing US$540 million (RM2.3 billion) in assets believed to be bought with money stolen from state investment fund 1Malaysia Development Bhd (1MDB), as the crimes were committed in the United States.

In an hour-long interview with Facebook users today, Mahathir alluded to a Malaysian who might have bought massive amounts of assets and property as part of a money-laundering scheme...........

....In the latest suit filed yesterday, Penang-born tycoon Jho Low is accused of using 1MDB-linked money to buy properties that the DoJ wants to seize.

In an immediate response, Malaysia’s Attorney-General Mohamed Apandi Ali described the DoJ’s latest suit as a repeat of last year’s US$1 billion suit, and expressed frustration that US authorities had not alerted it of this latest action.

He said his office had yet to be provided with proof that money had been siphoned from 1MDB.

Meanwhile, Putrajaya in a statement said the latest DoJ suits were “unproven allegations”.

THE MALAYSIAN INSIGHT



Komen : versi kali ini ketua macai @ Mahazalim cuba memperbaiki PLOT baru dengan menampakkan'keberkesanan' untuk mengaitkan Jho Low dan Rosmah pula. Walaupun gagal untuk menamakan Najib dan Rosmah..supaya org boleh ckp nama Rosmah pula terlibat..

hehehehe.. makin gila Mahazalim..! dlm dunia ini jrg ada si tua terkutuk umur lanjut mcm ini 'sehebat' ini boleh kenakan orang lain..

WOWWW!



Anonymous said...

Siasat 4 individu dalang saman DoJ: JMM

KUALA LUMPUR: Saman sivil terbaru dikemukakan Jabatan Kehakiman (DoJ) Amerika Syarikat (AS) berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB), dipercayai didalangi empat individu dari negara ini dengan niat memburukkan imej Malaysia. Presiden Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Datuk Azwanddin Hamzah, berkata mereka adalah Ahli Parlimen Subang, R Sivarasa; Pengarah Centre to Combat Corruption and Cronyism (C4), Cynthia Gabriel; peguam, Matthias Chang; dan Pengasas dan Pengarang Sarawak Report, Clare Rewcastle-Brown. Katanya, mereka dipercayai berkonspirasi dengan pihak tertentu dari DoJ bagi menjatuhkan kredibiliti negara dan pemimpin kerajaan, khususnya Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, selain cuba menggugat ekonomi negara. Sehubungan itu, JMM tampil membuat laporan polis terhadap mereka dan menggesa pihak berkuasa menyiasat perkara itu yang disifatkannya sebagai pengkhianatan pada negara. "Mereka merancang dengan DoJ dan pihak media di AS untuk menghebahkan semula dakwaan berunsur fitnah (terhadap 1MDB) dan memburukkan negara, khususnya pilihan raya semakin hampir. "Saya percaya mereka telah melakukan kesalahan mengikut Seksyen 4A Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954, Seksyen 499/500 serta Seksyen 120A dan 120B Kanun Keseksaan atas kesalahan membuat konspirasi. Saya juga percaya kesalahan mengikut Akta Hasutan 1948 juga dilakukan. "Saya turut menyerahkan beberapa dokumen sebagai bukti dakwaan pembabitan keempat-empat mereka dalam konspirasi berkenaan yang diperoleh daripada blog dan beberapa individu yang kredibilitinya boleh dipercayai," katanya. Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas membuat laporan polis terbabit di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi di sini, hari ini. Semalam, DoJ membuat satu saman sivil berkaitan 1MDB bagi merampas aset bernilai AS$540 juta, iaitu yang ketiga dilakukan selepas kali pertama badan itu berbuat demikian pada Julai tahun lalu. Mengulas lanjut, Azwanddin berkata, dalam laporan polisnya, beliau turut mendakwa Gabriel sebagai ejen Agensi Perisikan Pusat (CIA) AS dan menerima dana daripada agensi itu serta hartawan AS, George Soros. "Saya juga minta Gabriel dan dua yang lain dilucutkan kerakyatan kerana berpaling tadah terhadap Malaysia dan melakukan kesalahan pengkhianatan," katanya.

-BHONLINE

ted manoff said...

Pergi mamposlah dgn jmm nii..entah apa jasa mamat nii dpt gelaran datuk..ntahapaapantah..

Anonymous said...

Mmg licik DOJ ni. Bikin cerita mcm real je. Patut la mrk yg IQ rendah (baca macai pakatan including ted kentut & mat gunung) mudah tertipu.... hmmmmmm

Anonymous said...

tak dapat tanduk..telinga dipulas. kelebihan pembangang. tak dapat pengaruhi otak rakyat..kasi pening pun jadilah.....
sikitul pencen bila nak tobat. dalam bulan posa ni makin kuat buat kerja. takut tak sempat kot.....

Anonymous said...

sepatutnya sepuloh terakhir ramadhan..kita berlomba2 mencari lailatulkadar. ini tidak..demi dunia dan undi sanggup membuat fitnah merata2 sehingga sanggup sabotaj ekonomi negara sendiri. manusia jenis apakah ini?

Anonymous said...

BELI tisu JAMBAN arge rm3.50 kt GIANT pn dapat RESIT..

MANEny "RESIT PEMBELIAN" ooittt DOJ?

"SEMBANG" DOJ cm si TOLOL/BIOL rpiji..

Skrang zman BUKTI BERCETAK n BERTULIS..

Zaman "AIR LIUR" dah berlalu..

Si TOLOL/BIOL ni smue byk dpt "AIR LIUR" LKS mase makan dlm dulang n dgor "CRAMAH" si sibarasa kt mimbar msjid..

kahkahkah BODOH nk MAMPOS dorg ni smue..

Anonymous said...

berani ke DoJ nak namakan 1mdb atau najib dalam lapuran versi ke2 ni...?
berani ke pentadbiran trump dakwa najib..? kalo ada bukti kukuh ..doj tak perlu info dari madey kerala ang the macai's la....

Anonymous said...

Ape pulak jasa kau ted taik..?? Bersihkan kandang babi ke..??

Saje je tanya...kikiki

Anonymous said...

Berani kepala bapak ko..bodoss

Anonymous said...

Haha...cts tanye bukti...kalo tak de bukti maknanye Doj buat fitnah kpd najib tosmah jho lo dan tiza aziz..
Kalo benar fitnah Loyar buruk Apandir boleh cabar Doj ini fitnah...ade brani ker Apandir ato khalid cabar DoJ?....tugas Apandir menjaga nama baik pemimpin malaysia...
..

Anonymous said...

Minions memang bodoh berfikir...kalo dah abis selasa setahun saman masih tak sampai makin banyak ler fitnah....kalo saman wsj maka takde lah fitnah berangkai....ini agaknye dikatakan orang bijak berfikir...kenape takut nak saman?
..kes Ruu tak sampai seminggu Najib berani saman Tony Pua..

.hehehe...omputih tak bodooh...najib nak bodohkan mscai2 upahan sopsya melalak fitnah...fitnah...

Anonymous said...

Bila Apandir berani cabar Doj?...

Anonymous said...

Arul kanda dan johari abdul dah sahkan 1 mdb dah bayar kpd UPIC semasa tuntutan timbangtara IPIC dilondon...sekarang najib setuju bayar tuntutan IPIC kerana nak elakkan perbicaraan...kalo dah bayar kenapa nak bayar sekali lagi?...
Kalo DOj saman berdasarkan maklumat pengkhianat dari malaysia bermakna tertuduh ade pluang menang kes saman....tak perlu bimbang...pengkhianat dari malaysia lebih hebat dari polis malaysia?...polis siasat balik dan boleh cabar dakwaan doj adalah tidak benar...ade brani?...hehehe...menggelupor cts

Anonymous said...

Penyelewengan wang 1 mdb ikut doj USD 4.5 billion...pinjaman USD 3.5 billion...ingat src guna wang kumpulan amanah pencen RM 4 billion
Yy telah ghaib...lembaga pengarah src pon dah ghaib.....laporan PAC RM28 bilkion (USD 7 billion) wang 1 mdb lesap tak dapat di kesan...yg dah dijumpai oleh Fbi/doj baru YSD4.5 billon.....jangan putar fakta...

Anonymous said...

Lim sian see bakaci najib daa...ade brani lim sian see pegi cabar
doj....fakta doj tipu...hehwhe...

Anonymous said...

Riza aziz dan jho lo baru kemukakan affidavit lawan saman...

Anonymous said...

Ini bukan saman tergadap 1 mdb...ini saman perompak wang 1 mdb...saper bengap?...he3...dah fining?

..

Anonymous said...

Ko ni buta undang2...amerika saman nak sita harta perompak yg gubah wang haram dari rompakan wang 1 mdb....kalo najib beli ato simpan wang haram 1 mdb najib pon turut disaman...amerika ade fbi yg siasat semua bukti untuk pendakwaan...andaian orang bodos saje laporan dan saman doj berasaskan laporan madey...madey pandai siasat dan ade akses untuk dapatkan semua maklumat?...hehe...

Anonymous said...

Jmm hanye pa ndai buat toeri semata2...

Anonymous said...

Ape bukti putrajaya allegations DoJ unproven?...takjan nafi oakai air lior jer..

Anonymous said...

Apandir dan khalid yg patut kemukakan bukti cabar DOJ/ fbinajib dan dan rismah tiada kaitan dengan prompak 1 mdb...hehe

Anonymous said...

Khalid yg patut siasat semula semua dakwaan oleh doj terhadap jho lo dan riza aziz...
Kalo riza aziz dan jho.lo tidak merompak khalid boleh cabar doj...bersihkan nama najib dan rosmah...
Kalo jho lo dan riza aziz merompak dakwa dimahkamah...kalo najib dan rosmah ade kaitan dengan prompak dakwa lah jugak...kalo najib dan rosmah tiada kaita dengan perompak bersihkan nama najib dan rismah...ape guna asik nak nafikan tanpa siasatan oleh polis mesia?....kerja bodos...benda yg mudah di buat payah...hehe...ade brani khalid siasat?...

Anonymous said...

Kau yang bodos.. Dah berape banyak agensi yang siasat..bukan polis je yang siasat la bodoss..
Baru kuar kandang babi ke bodoss..??

Jangan sentap naa..
Simpan sikit bodoss kau tu untuk raya nanti...kikikiki

Anonymous said...

Anak hanjing 9.01 nak tunjuk pandai.. Baru kuar training dari kandang babi ke..?? Kalau takat hearsay hangguk2 baik jangan komen la bodoss..nanti nampak sangat bodoss nye kau ni..

Jangan sentap naa...kikiki

Anonymous said...

Kau pulak hanya pandai hangguk2 jilat2.. Bodoss 9.03

Anonymous said...

Dah dia tuduh pun pakai air liur..nafi pakai air liur jugak la.. Dah tu nak pakai air burit mak kau..?? Bodos ank hanjing pakaton 9.05 ni..

Anonymous said...

Teori bodoh seekor anak hanjing pakaton.. Bahalul

Anonymous said...

Anak hanjing pakaton 8.55 nak tunjuk bodoss dia..kikikiki

Elok la balik sambung training kat kandang babi tu..nampak sangat bodoss nye..

Anonymous said...

Anak hanjing 8.52 semakin menunjukkan kebodossan nye..kikikiki

Kau sape nak suruh orang..kau tu anak hanjing claim tulang babi je pun.. Kikikiki

Anonymous said...

8.46 hang baru jumpa fakta celah burit mak hang ka.?

Saja je tanya..jangan marah naa.he5

Anonymous said...

Bila dapat jilat burit mak hang.?

Anonymous said...

ko yg bengong..reza dah bertahun duk sana.. siap boleh cari makan lagi buat filem..bonggok sgt la doj..fbi tk dakwa reza kalo betul ada bukti atau ..atau ko yg simpan bukti...
budussssssss

Anonymous said...

8.23 tugas kau pulak ape.? Jaga kandang babi.?

Anonymous said...

KERJA2 BODOSSSS.. TAK DAPAT TANDUK TELINGA DIPULAS. TAK DAPAT JATUHKAN NAJIB..ROSMAH DISERANG.
BERAPA JOTA LA PULAK KITOL PENCEN UPAH ORANG LUAR UNTUK JATUHKAN NAJIB.

Tanah Melayu Kini said...

Rasanya pm or isteri pm malaysia tak la sebodoh cerita saman ni kot.. bodoh la guna duit mcm tu beli brg personal.. sorang pm tak la sebodoh tu kot.. sendiri pikir logik la.. agak2 la.. shopping guna duit company?? Eerr.
Kalau tgk senarai yang mengarut tu

Anonymous said...

Atok kan bnyak duit..omputih ni ada duit jalan jer..so pengkhianat pada Negara Malaysia perlu dilucutkan kerakyatannya..Peguam negara cari sampai lubang cacing..sapa si talam ni..hindu bernama Gabriel k..

Anonymous said...

Terbaik. Lss...sapa nak percaya..percayalah..tak nak pun tak pe..Kami Umno tak rugi yng rugi orang yang suka dengar fitnah tabur fitnah dan panjangkan fitnah.. Rugi dunia akhirat..Nauzubillah..

Anonymous said...

Berapa soros bayar kat Doj yer utk serang malaysia...dana soros utk Dapig utk tahun ni makin bertambah kan..pru14 pun dah
dekat kan...hehehe

Anonymous said...

Berapa soros bayar kat Doj yer utk serang malaysia...dana soros utk Dapig utk tahun ni makin bertambah kan..pru14 pun dah
dekat kan.. mariah chin makin kenyang ler melantak dedak soros...hehehe

Anonymous said...

Omputih tak bodoh..meley bardap 829 jer yg bodoh ..hehe

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates