June 21, 2017

78 Ahli Parlimen Tanjong Ng Wei Aik Adalah YB Tong Gas


Ahli Parlimen Tanjong, Ng Wei Aik sekali lagi menimbulkan kontroversi apabila sebuah video yang memaparkan beliau bersama-sama dengan penguatkuasa Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) telah bertindak menyita sebuah restoren. 


Lebih ironi lagi apabila beliau bertindak melebihi had kuasa beliau sebagai Wakil Rakyat dan Ahli Parlimen dengan bertindak mengangkat tong gas. Amat wajarlah netizen mengelarkan beliau YB tong gas. Ng Wei Aik adalah Raja Kontroversi. Bukan sekali dua beliau timbulkan kontroversi yang bersifat samseng. 

14/04/2015, Ng Wei Aik menimbulkan kontroversi apabila beliau tidak mahu membayar caj perkhidmatan 10% apabila makan di sebuah cafe. Rentetan peristiwa berkenaan, beliau telah dilarang dari makan di cafe berkenaan selepas itu. Baca di sini.


14/01/2015, ini pula video yang pernah viral mengenai Ahli Parlimen Tanjong yang bertindak samseng tidak mahu membayar bayaran parkir.


25/04/2016, Ng Wei Aik mengeluarkan kenyataan di dalam laman Facebook yang memaki hamun PKR dengan perkataan, "Ask PKR go to hell."


20/03/2017, Ng Wei Aik pernah menimbulkan kontroversi apabila meletakkan kenderaannya di kawasan larangan parkir iaitu bersebelah pili air Bomba. Baca di sini.


Ng Wei Aik mewakili Wakil Rakyat samseng di bawah kepimpinan Rejim DAP Joseph Lim Guan Eng. Ini sahajalah kualiti Wakil Rakyat yang terdapat di Pulau Pinang. Hendak buat macam mana. Ini pilihan pengundi-pengundi di Pulau Pinang.

78 comments:

Anonymous said...

MP tong gas ni idola ted kentot.. Jangan maki hamun dia tau..

Anonymous said...

Elok kita adukan cina ni dengan mat ober...tengok mat ober berani tampo cina samsing ni..
Ato adukan dengan jamal jamban...sama2 samsing...
Ato adukan dengan tajudin nyalak..

Anonymous said...

Kat penang takde mat ober.. Semua melayu ph kat sane jenis penjilat sejati bontot cina macam tong taik ni

Anonymous said...

Apa kata minta si rapiji selongkar MP ni. diakan rajin nak bongkar2 ni.

ted manoff said...

Ko merepek apa nii syaitoooonnn..prOoTt arghhh lega baq hang..

habibur rahman kadir shah said...

Pui

Anonymous said...

menyalak sakan siang malam.. labur rasuah ke yayasan Klentong..

usd5million duit mader lesap.. last2 xde ape2 impact pun lepas isu doj di mainkan..

najib trus ceria menjalankan tugas negera.. isu FGV juga diselesaikan dengan pantas.. Zakaria pun setuju dgn cadagan.

apa lah macai.. dedak lumayag tp hasil longkang level.. kikiki

Anonymous said...

dua ekor macai tetap ditugas di bolog CTS ni sudha xde idea nk lawan cts..

ted kentot dh makin lembik.. semua pakai idea gurauan lapiji lembu

yg sekor lagi plak berlakon mcm2 nick..karektor pondan nyah.

syg sekali impact doj version 3 tk laku.. wayang tutup.. hangus usd5million duit mader..

kekekeke

ted manoff said...

Hahaha..najib ceria..?kahkahkah...sian ko caii..

Anonymous said...

najib ceria..

kekekee sian ko chai.. ko xblh terima doj3 wayang tak laku..

xblh trima najib bebas menjadi pm.. mader melopong xtau ble boboi sembap tu blh naik ats

Anonymous said...

Din pagoh Nika gee org yg paling kusut dan xceria..

kekekeke

Anonymous said...

Bila mader nak saman RPK?
usd5millionm rasuah yahudi doj..

arab gila pun tk dpt terima hakikat mader snggup bersekongkol dgn yayasan Klentong

habibur rahman kadir shah said...

Ayat penyedap hati macai najib,

Anonymous said...


Exco armada cakap boboi pengkhianat, tikam belakang anak muda chap munge

sptutnye die membela Ketua Armada.tp boboi sembap lebih taat d daddy nya..

anak muda rasa ditipu chap boboi.. ribuan ahli dh kluar parti..

Anonymous said...

hello wenny

bab forex dan macam mana teknik untuk menyamun dan merompak billion melalui forex sila contact sir Maderrr Kotty..

di Yayasan Kepimpinan Penyangak.. Putrajaya..
jgn lupa kasi no phone ye

nnt boboi akan contact kamu..

Selamat Siang


kekekeke

Anonymous said...

Hello Wenny

bab forex dan macam mana teknik untuk menyamun dan merompak billion melalui forex sila contact sir Maderrr Kotty..

di Yayasan Kepimpinan Penyangak.. Putrajaya..
jgn lupa kasi no phone ye

boboi akan contact kamu..

Selamat Siang


kekekeke

ted manoff said...

Apa nii ryezall.. Hujah2 caii2 pm najib semua kelaut..byk alih tiang goll..sejak bila tulisan rpk jadi rujukan caii2 najib nii..kalau gitu kes altantuya tuu betullah melibatkn kakmah seperti dakwaan rpk....

Anonymous said...

Apa ni ted.. hujah2 macai ko membebel je lebih.. mencarut siang malam tak kire bulan ini bulan Puasa..

sila rujuk tulisan 'bernas' eri maknyah sebagai bukti

Anonymous said...

3 exco belot, Syed Saddiq perlu kemuka bukti Raja Petra terlibat

ALOR SETAR 21 Jun - Ketua Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Syed Saddiq Syed Abdul Rahman digesa segera mengemukakan bukti kukuh tentang dakwaan tiga exconya belot akibat bersekongkol dengan Raja Petra Kamaruddin.

SHAIFUL HAZIZY ZAINOL ABIDIN
SHAIFUL HAZIZY ZAINOL ABIDIN
Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Kedah, Datuk Shaiful Hazizy Zainol Abidin berkata, dakwaan tersebut adalah berat dan ia perlu dibuktikan segera. 


“Pemuda UMNO Kedah juga amat meragui dakwaan tersebut dan percaya ia adalah semata-mata ingin menutup kelemahan kepimpinan Armada yang dilihat tidak matang serta kebudak-budakan.


“Pemuda UMNO Kedah juga percaya desakan tiga exco Armada adalah serius dan ia perlu disiasat dengan segera,” katanya di sini hari ini.


Advertisement

Powered By YuMe
Beliau mengulas tentang kenyataan Ketua Armada itu dalam satu sidang akhbar semalam yang mendakwa tiga exco yang melancarkan serangan terhadap Tun Dr. Mahathir Mohamad dan Tan Sri Muhyiddin Yassin dipercayai bersekongkol dengan pengendali blog, Raja Petra Kamaruddin.


Tambah Shaiful Hazizy, Pemuda UMNO Kedah juga memandang serius dakwaan wujudnya perancangan dan konspirasi pemimpin PPBM bersama Jabatan Kehakiman (DoJ) Amerika Syarikat untuk mencalarkan imej negara. 


“Bagi Pemuda UMNO Kedah DoJ seolah-olah ada benda yang tidak kena di mana wujudnya perancangan besar ‘grand design’ dimana tiada pendakwaan berlaku dan bersifat acah-acah,” katanya.


Oleh yang demikian, Pemuda UMNO Kedah ingin mengesyorkan agar pihak berkuasa perlu mengambil tindakan segera membuka kertas siasatan bagi mencari kebenaran tentang kewujudan ‘perancangan besar’ ini. -UTUSAN ONLINE




Anonymous said...

Tukar nama ke jing..?? Kikiki

Anonymous said...

Dah lama basi jing.. Kau ratip la smpai mampus..kikiki

Anonymous said...

ted mongok a.k.a. eri a.k.a. macai tetap cts..

kekekeke

Anonymous said...

Umno ramai...umno ketua pembangkang dun..jangan nak klentong..pemoda umno selalu buat demo depan komtar..tanye reezal naina

Anonymous said...

Dorang demo sebab ape..? Kau tau tak..? Kau ingat dorang demo sebab nak pertahankan ruu babi kau tu ke..??

Anonymous said...

Kejap cahaya al majid.. Salwah bedal..tedngok.. Hihi

Anonymous said...

Ko jual temberang...kalo madey beli doj kenape najib tak beli doj saman madey
..najib tak reti ker?..

AnonymousWednesday, June 21, 2017 11:09:00 AM
Patut isa kena tendang ke spad...sprm panggil isa dan bini bagi keterangan...zakatia kena surat tunjuk sebab.....selesai?

Anonymous said...

Bekas exco tojan umno

Anonymous said...

Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DOJ) berkata saman sivilnya untuk merampas aset yang dikaitkan dengan dakwaan penyelewengan dana 1MDB adalah termasuk semua butiran yang relevan supaya kepercayaan yang munasabah dapat dibuktikan semasa perbicaraan.

Ia menjawab kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Abdul Rahman Dahlan yang mengatakan bahawa DOJ memberi gambaran seolah-olah isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor terlibat dalam salah laku jenayah dengan mengaitkannya dengan berlian yang didakwa dibeli menggunakan dana yang disalahgunakan dari 1MDB, walaupun ia tidak berniat untuk merampas barang kemas tersebut.

DOJ memberitahu Malaysiakini menerusi emel bahawa undang-undang menghendakinya menyatakan fakta yang cukup terperinci untuk membuktikan satu kepercayaan yang munasabah bahawa ia akan menang dalam perbicaraan.

"Ini bermakna kita perlu menyatakan fakta yang mencukupi untuk menunjukkan satu kepercayaan yang munasabah bahawa undang-undang pengubahan wang haram Amerika Syarikat dan undang-undang jenayah yang lain telah dilanggari dan bahawa aset subjek adalah terlibat dalam atau dikesan kepada transaksi haram ini.

"Di samping aduan itu memberikan satu butiran yang mencukupi untuk secara khusus mengenal pasti harta yang tertakluk kepada pelucuthakan dan untuk memperjelaskan asas kes kerajaan sekiranya sesiapa yang mempunyai tuntutan yang sah ingin mencabar kes kami. Mengenal pasti orang dan entiti membantu fungsi itu," tambahnya.

Menurutnya, tiada kesimpulan yang sepatutnya dibuat, dalam apa cara sekalipun, tentang status individu-individu atau entiti-entiti, hanya kerana mereka dinamakan dalam dokumen.

DOJ dalam pemfailan baru minggu lepas mengatakan bahawa AS$4.5 bilion (kira-kira RM19 bilion) telah didakwa dicuri dari 1MDB.

Ia berusaha untuk merampas aset bernilai AS$1.7 bilion (RM7.3 bilion), yang dikatakannya dibeli dengan wang dicuri itu di AS dan di tempat lain, di bawah undang-undang pengubahan wang haram negara itu.

Saman DOJ setebal 251 halaman yang difailkan pada hari Khamis tidak menyebut nama Rosmah, tetapi menyebut bahawa isteri "Malaysian Official 1" (MO1) yang tidak dinamakan, diberi hadiah kira-kira AS$30 juta barang kemas oleh individu yang berkaitan dengan 1MDB, Jho Low.

DOJ memberitahu Malaysiakini bahawa ia tidak akan merampas barang kemas yang diberikan kepada isteri "MO1".

Abdul Rahman semalam menamakan Rosmah dalam hubungan dengan tuntutan DOJ itu. Beliau pada tahun lepas juga mengenal pasti MO1 sebagai Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, tetapi menegaskan bahawa Najib tidak dinamakan sebagai defendan dalam kes itu.

Najib telah menafikan semua dakwaan salah laku yang berkaitan dengan 1MDB, manakala Peguam Negara Tan Sri Mohamad Apandi Ali telah membersihkan Najib dan mengecam DOJ kerana membayangkan PM seolah-olah ada kaitan dengan salah laku jenayah.

Low, yang dinamakan oleh DOJ, adalah sahabat keluarga Najib manakala seorang lagi defendan, Riza Aziz adalah anak lelaki Rosmah.

Sebagai responnya, Low berkata dakwaan DOJ itu tidak berasas

Anonymous said...

3 trojan umno yg dah balik ke umno..kebuloran tak dapat dedak?.

ted manoff said...

Semakin mereka memperkata tentang BERSATU sebenarnya gelisah dengan BERSATU.. Exco2 BERSATU telah ditawarkan wang tunai sehingga 6 angka utk berpaling tadah..hanya 2 tewas akibat kuasa cash is king..pekerja2 ditv3 dh komplen mereka hanya mengikut arahan saja..BERSATU akn ganti umno utk membela nasib org melayu..kalau betul umno kuat dh lama pm najib bubar parlimen...dimalam keputusan pru kita akn lihat pm najib dn menterinya akn cabut keluar negara...dan perkara pertama yg aku lakukan sebaik saja umno tumbang aku akn cari khairulryezall utk ambilalih blog cts.....πŸ’πŸ’πŸžπŸŒΊπŸŒΎπŸπŸ‚πŸŒΌπŸŒΈπŸ’πŸ„

Anonymous said...

Pemida umno kedah bodos...ini saman sivil untuk sita harta dulu...kalo prompak gagal buktika harta dari sunber halal baruboerbicaraan rampas harta dan dajwa kes jenayah..

Anonymous said...

Tinggi betul angan2 ted babi ni..kikikiki

Anonymous said...

Sape yang lantik dorg jadi exco cap munge..?? Dah tanya boboi ke belum..?? Kikiki

Anonymous said...

Ikut cakap nacai dah abis kluor ahli bersatu..najib dan umno bimbang aura madey...sokonga kawasan felda dengan pelbagai masalah dah merosot...najib terpaksa alihkan Usa..
Anak peneroka terpaksa tanggong hutang puluhan ribu tanam semula dari arwah mak bapak mereka...sekarang masa peneroka ajar umno plak...

Anonymous said...

Sape lantik dorang jadi exco..?? Dah tanya boboi ke belum..??
Kikiki

ted manoff said...

Korang sembanglah dulu ya...aku nk sambung kerja..ryezall nii mesti tgh menapau nasi kambing..kahkahkah..letih tangan guna 2 hp hantar post...kahkahkah..πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜„πŸ˜ƒπŸ˜πŸ˜‚

Anonymous said...

Copypaste merata ye jing..ni mesti kes nak kejar kuota tulang babi ni...

Kikikiki

Anonymous said...

Baru belajar menyalak ke jing...kikiki

Anonymous said...

Dia nak pertahan ko yg bodos tu ler ngok..

Anonymous said...

Kenapa ko susah hati jing?..kepala ko kena luku?..

Anonymous said...

Ade name rpk dlm blog temberang rpk?..

Anonymous said...

Kenape plak kotanye saper lantik( ko ni mata mata gelap?..

Anonymous said...

Kalo samun repit ler polus ngok...hik3.. Bodoonye

Anonymous said...

Cubaan alih tiang gol...kehkehkeh..
Jangan malu2 nak jwb jing..

Anonymous said...

Ko mata2 gelap ato penyisat dari mana?..

Anonymous said...

Tak de la susah ati...cuma kesian tengok jing bekerja keras nak cukupkan kouta tulang babi..

Kehkehkeh... Jangan sentap ye jing..jangan meroyan tau..

Anonymous said...

Ko yg bsru pandai nak nyalak...hik3..ye tak jing?..

Anonymous said...

Tu la..kau ni lama sangat bertaoa dalam kandang babi..tu sebab tak tau sebab ape dorang berdemo..

Kehkehkeh

Anonymous said...

Malu nak jawab ke jing..?? Kikikiki

Tak payah siasat jing..semua orang tau sape yang lantik..kikiki

Anonymous said...

Kikikiki...sentap ke jing... ?? Start meroyan pulak dah...

Kahkahkahkah

Anonymous said...

kelakar la pulak..doj hantar lapuran kat malaysiakini bukan pada AG.. ialah kalo dah nama individu pun tak berani nak sebut ..nak dakwa siapa yek...
Lebur 5juta usd...habuk pun tarak

Anonymous said...

Hahaha jing posing tiang gol yek...

Anonymous said...

Bersatu pun tak bersatu...ada ati nak satukan orang...
kat rumah takde cermin ke

Anonymous said...

Demo bodos...

Anonymous said...

Tak de kaitan dengan ko pon...

Anonymous said...

Kesian...hanjing pakaton komen pun macam nak tak nak je.. Kikikiki

Anonymous said...

Tak de kaitan pon dengan ko jing..

Anonymous said...

Macam tak semangat je jing.. Camne nak kejar kuota tulang babi kalau malas nk komen.. Kerja malas..tulang babi kau sapu...ceehh

Anonymous said...

Cian anjing najib ..cakap penoroka nak ajar umno dah menggelupor meroyan...panas hati.. Hik3... Nak nafi tak reti..

Anonymous said...

Demo peliwat jubor pandai ke..??

Kikikiki..

Anonymous said...

Tak bersatu aper?...ko nerepek?...

Anonymous said...

Kikikiki...hanjing pakatoon bodoss dah putus urat...

Anonymous said...

Najib relax je...kikiki.. Kau pulak yang tetiba meroyan pasal peneroka..kikikiki



Anonymous said...

Kasi chance ko ler kejar tulang babi..ko dah dapat 1000 tak cukup lagi...

Anonymous said...

Kenape plak sibok...

Anonymous said...

Doj jawab email kpd mkini ngok..buat ape hantar kpd Apandir...apandir tak bukak kertas siasatan terhadap jho lo dan riza aziz..

Anonymous said...

Aku tak usik tulang babi jing oii.. Haram...kehkehkeh... Lain la kau.. Semua kau balun.. Kikikiki..

Anonymous said...

Sentap ke jing..?? Kikiki

Anonymous said...

Meroyan pebendanye..ko yg bodos tak faham..hik3..

Anonymous said...

Jangan mencarut tau jing.. Ingat sikit ramadhan ni.. Kehkehkeh

Tu pun kalau kau ni islam la...kikiki

Anonymous said...

Malaysiakini tu sape..?? Loyer..?? Malaysiakini boleh bukak kes ke..??

Ape bahalul la hanjing pakatoon bodoss ni..

Anonymous said...

Aku pon tanye najib relax ke tak relax
..lantak mampoos dia ler rileks tak rileks...bukan urysan aku ngok..

Anonymous said...

Relak jing.. Kikiki.. Sendiri bahalul jangan alih kat orang lain jing...tu namanye alih tiang gol...kahkahkahkah

Anonymous said...

Itu jer laa kepandaian ko tiap hari sebut allh tiang gol jer....hik4...bodos macai ni ...

Anonymous said...

Cubaan alih tiang gol ke jing...? Kikiki..

Kira ok ape aku kata lagu tu.. Kau nak aku kata alih kandang babi ka..? Kehkehkeh...

Satgi aku kata lagu tu hang lagi la meroyan...kahkahkah

Kalut sungguh nooo...

Anonymous said...

Haha kan dah cakap..kau usik jer telor Dapig pasti kau akan kena kentot..ted klw meroyan pasti terkentot...haha

Anonymous said...

Bukan merepek jing...tu kenyataan jing... Lama sangat kau ni bertapa dalam kandang babi..tu sebab bingai 7 keturunan..

Anonymous said...

kasihan macai Mader.. terpaksa buat skrip yg sama mcm dulu..
mcm lah umno nk sgt berok2 pakatan expired tu.

Nk busukkan nama UMNO.. pakai skrip zaman Mader jadi ketua penyangak dulu..

sogok sana sogok sini.. mcm Nuar jugak.. tragedi lompat parti 16 sept.. nk sogok beli mp2 Borneo..

kerja mereka sbrnya yg main rasuah lepas tu menyalak tuduh pihak lain.

Insya Allah UMNO terus maju dan kukuh dibawah kepimpinan DS Najin Razak.

UMNO bkn lagi KELAB KONTRAKTOR cari makan cari laba dari parti.. itu zaman Mamak Kerala half Pariah punya time.

Hidup UMNO!

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates