May 7, 2017

0 Siapa Sebenarnya Lim Kit Siang?


Siapa Lim Kit Siang? Itulah persoalan yang sering berlegar ke atas diktator pemerintah parti politik paling lama memegang jawatan di Malaysia. Persoalan di atas terjawab dengan sendirinya sekiranya kita tahu apa strategi Lim Kit Siang. Strategi tersebut didedahkan sendiri oleh bekas pemimpin parti pembangkang itu, Hew Kuan Yau atau dikenali sebagai 'Superman Hew'. 

Lim Kit Siang menggunakan strategi jahat. Beliau menggunakan Melayu untuk membinasakan masyarakat Melayu sendiri. Disebabkan itu dia enggan menjadi Pengerusi Pakatan Harapan (PH) dan Ketua Pembangkang di Parlimen. Strategi itu sengaja dirancang oleh Lim Kit Siang bagi menampakkan seolah-olah orang Melayu yang akan menerajui negara ini sekiranya Pakatan Harapan memenangi pilihan raya umum nanti.

Dengan strategi ini, Lim Kit Siang berharap orang Melayu percaya jika Pakatan Harapan menang maka orang Melayu yang akan berada di kerusi kuasa untuk memerintah negara ini dan bukan Lim Kit Siang atau DAP. Malah, langkah Lim Kit Siang berbaik dengan bekas Mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad yang suatu ketika dahulu adalah musuh ketatnya, dilihat sebagai langkah yang bertujuan untuk meraih sokongan masyarakat Melayu kepada pembangkang.

Bagaimanapun, langkah ini agak skeptikal di mana agak mustahil kedua-dua pemimpin itu mampu bekerjasama memandangkan masing-masing mempunyai agenda kepentingan peribadi dan ianya tidak akan mampu bertahan lama apabila hubungan ini berasaskan kurang kepercayaan antara satu sama lain.

Tontonlah video penerangan yang menarik di bawah daripada TS Annuar Musa, Ketua Penerangan UMNO di Ceramah Rakyat Negaraku Generasiku P088 Temerloh, Pahang untuk mengetahui siapa sebenarnya Lim Kit Siang.

0 comments:

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates