May 29, 2017

13 Mula-Mula Tuduh DS @NajibRazak Ambil Wang 1MDB, Sekarang Sultan Pahang Pula, Gila Iseng Sarawak Report


Ada sesuatu yang tidak kena dengan maklumat yang diperolehi oleh Sarawak Report. Sarawak Report dan minion Pakatan telah menjadi gila iseng. Sekarang dengan maklumat turun dari langit, mereka membuat tuduhan bahawa Perdana Menteri telah membayar DYMM Baginda Sultan Pahang sebanyak RM2 juta untuk mendapatkan perkenan dan sokongan dari Baginda. Sarawak Report menghina Sultan Pahang dengan nilai RM2 juta.

Kurang ajarnya Sarawak Report sehingga mereka sanggup memfitnah dan membuat tuduhan Sultan Pahang menggunakan duit berkenaan untuk bermewahan di London (Sarawak Report menggunakan perkataan 'love of the high life' dan menjadi 'Sultan of London').

Kurang ajarnya Sarawak Report apabila mereka meminta Sultan Pahang untuk mengeluarkan kenyataan membalas tuduhan mereka. Sarawak Report menulis, 
"Sarawak Report trusts that the Sultan of Pahang will issue a statement explaining the payment."
Bodoh sungguh Mat dan Minah Salleh dari Sarawak Report serta minion Pakatan. Kurang ajar meminta Baginda Sultan Pahang mengeluarkan kenyataan penafian sedangkan tiada bukti mereka sertakan untuk membuat tuduhan.

Kedua, Malaysia mengamalkan negara demokrasi dan Raja Berpelembagaan. Mungkin Sarawak Report terlupa zaman kolonial diperintah oleh British telah lama berlalu.

Ketiga, dahulu mereka menuduh DS Najib Razak telah mengambil wang 1MDB untuk kegunaan dana politik beliau dan juga CSR. Mereka juga nenuduh DS Najib membayar yayasan milik keluarga DS Najib Razak iaitu Yayasan Rahah untuk kegunaan membina sekolah, menolong orang susah dan membina masjid di Bangsar South. 

Sekarang dikaitkan pula dengan Sultan Pahang. Mungkin selepas ini jika tiada nama lain lagi untuk dipetik, Cucu Tok Selampit juga turut mendapat RM2 juta dan admin terpaksa buat penafian? Gila puak meroyan ni.

13 comments:

Anonymous said...

Pecacai Pakatoons..
Sila bg komen klise

Anonymous said...

Saman... SR kan ada tuan...

Yayasan Rahah... n Genting ada kaitan tak?

Anonymous said...

Ini bukan Clare punya idea. Clare hanya siarkan saja. Yang berani kurang ajar mesti pernah buat kurang ajar. Agak2 siapa yang pernah kurang ajar dengan Raja2 Melayu sebelum ini. Marilah kita sama2 fikir siapa kah orang itu.. chis bedebah

Anonymous said...

Ini bukan Clare punya idea. Clare hanya siarkan saja. Yang berani kurang ajar mesti pernah buat kurang ajar. Agak2 siapa yang pernah kurang ajar dengan Raja2 Melayu sebelum ini. Marilah kita sama2 fikir siapa kah orang itu.. chis bedebah

ted manoff said...

Deyy ryezall... Ko yg bijakpandaii pun kena tipu dgn pm najib apatahlagii rakyat biasa...duit mdb tuu mmg pm najib guna utk kepentingan peribadi..tuu ko xleh nafikan lagii ryezall..atau mmg ko tkkn nmpk kebenarann kerna sudah ditutup dgn dedaq setiap bulan....insaflah ryezall..πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜œπŸ˜πŸ˜œπŸ˜πŸ˜„πŸ˜…

Anonymous said...



Ko satu habuk bukti pun tarak, naik main tuduh.... Kalo PAS memerintah ko pasti kena sebat bontot punya.


Anonymous said...

kalaulah 1mdb tak bankrab atau Najib tak tombang, besar kemungkinan Minah SR ini meroyan sakan. boleh gantung diri weh.

Anonymous said...

mungkin juga lepas ini SR akan buat artikel tanpa bukti bahawa the Queen of England juga terima wang dari 1 Mdb? dan dalam masa sama minta Queen response? Muahahaha

Anonymous said...

Dah lebih seribu artikel SR buat tentang 1 Mdb dan setelah berjuta-juta wang komisyen diraih oleh SR susulan penulisan isu namun tak dak satu insan pun yang dinamakan dalam penulisan SR yang dijatuh hukum. Kalau penulis SR adalah orang Jepun tentu akan buat harakiri. Wakakaka

Anonymous said...

Mereka dah tiada isu intuk fitnah.. macam mamaΔ· kutty jugak... cap bunga tunggu masa bubar....

Anonymous said...

When over killing takes place, SR ended up in the same league with the paymaster ie PH ... the burden of proving the accusation actually falls wholly on their shoulder. Yes, when SR reaches this stage, people don't believe you any longer. In order to stay afloat, SR needs to give evidence that they received no money from any quarters. Failing that, SR is a rotten meat.

Anonymous said...

Open letter to Castle Brown,

At least no sultan ever plundered the UK like how the majesty of England has had been doing it for decades. What say you madam?

Anonymous said...

ko puasa tak ted kentut. dalam bulan puasa pun nak buat fitnah. jadi jadi la...jangan jadi kafir yang tak tau apa2.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates