May 4, 2017

63 Kerana Logo, @RafiziRamli dan @LatheefaKoya Teruskan Perang Mulut Sejak Sekian Lama

Semalam selepas Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli memuat naik 3 rekabentuk logo Pakatan Harapan dan menerima pelbagai kritikan dan sindiran tajam daripada lebih 1,000 pengguna Facebook, Rafizi Ramli menafikan beliau mereka bentuk 3 logo Pakatan Harapan berkenaan. Katanya memang sengaja Pakatan Harapan untuk meminta netizen membuat komen yang jujur. Kata beliau,
"Saya tak tahu reaksi pimpinan lain, sama ada mereka teruskan juga atau fikirkan mengenai komen ini. Saya tak tahu."
Kontroversi logo Pakatan Harapan bukan saja mengundang kritikan netizen tetapi juga dari pemimpin PKR seperti Latheefa Koya. Di dalam laman sosial Twitter, Latheefa Koya menulis.
"You have collected millions from the public and you dare come up with this awful looking design - the cheek! putting it for people’s vote? Embarassing!"

Kenyataan Latheefa Koya ini pastinya akan mengundang serangan daripada macai Rafizi Ramli.


Juga penjelasan daripada seorang netizen seperti berikut:


Pertengkaran turut berlangsung di dalam laman sosial group Whatsapp:


Ini komen daripada artis idola PKR:


Macai dan minions PKR dan Parti Bunga membuat komen bahawa artikel yang CTS buat bersifat santai dan tidak memberi impak. Alasan CTS senang, jika hal logo pun boleh berbalah sesama sendiri dan susah nak buat keputusan, apabila jadi pemerintah suatu hari nanti (nauzubillah himinzalik), lagi pasti lebih teruk.

63 comments:

Anonymous said...

Tak kisah ada sedikit perbalahan..daripada jadi lembu dicucuk hidung habis berjuta beli barangan mewah utk bini tercinta guna duit rakyat..BN diperintah oleh BN(Bini Najib)

ted manoff said...

Sudahlah ryezall.. Sejak bila pandangan latipa koyaq penting sgt buat rakyat.. Jgn jadii batuapi plk ryezall.. Hal logo pun ko bising2 buat apa khairulryezall.. Byk lagii isu lain yg lebih penting....tidak lebih hanya utk laga2kan kepimpinan BERSATU saja.....πŸ’©πŸ’©πŸ’©πŸ˜Ί

Cucu Tok Selampit said...

Berapa kau dibayar sebulan Ted sehingga 24 jam 7 hari seminggu dan 365 hari mengawasi blog CTS?

Anonymous said...

Kikikikiki.. grik .. grikk... berambos semua barua pliralist murtad... gay... lgbt.. syiah. .. comango.. g25 dan barua singapork@dap. ...kuttyy babi...


nak logo pun berembat... puiiiii...!!!

ted manoff said...

Takde...satu sen pun takde...sebab perjuangan kam¡¡ ikhlas...berjuang hingga tumbangnya pemimpin2 korupsi yg telah menyusahkan seluruh rakyat malaysia... Ryezall plk dpt berapa..dengar2 dah naikk ke enam angka...dpt samsung free lagii...πŸ‘€

Anonymous said...

Nak jadi blogger terbaik,,hati nak kena kering CTS..!! Samo-Samo lah kita berdoa supaya hajat masing-masing tercapai....!!

Anonymous said...

Aku rasa P>akatan H>apak elok pilih logo #D tu pasal itu ada gambar jari tengah menjolok tu. Mungkin bermaksud 'untuk test keluasan lubang' tu.

Logo ni amat bersesuaian dgn tabiat 'bakal' PM boneka. Rasanya ted kentot dan mat gunong pasti amat setuju tu.

Anonymous said...

din pagoh ori msih dlm ppbm lagi ke?

dengar dia pun nak berambus jugak .. katanya tak sanggup bersekedudukan dgn para penyamun dan peliwat. Dia ada kelas atas sikit ..

Anonymous said...

Kalau guna air liur untuk beli khidmat orang maka hasilnya air liur juga. Kah3

Anonymous said...

logo babi terbang pun ngam....

Anonymous said...

Kalay cybertrompah dibayar dengan air liur, dapatlah komentar2 seperti Mat Ganang dan Din Pagoda: komentar sampah yang mana Latifah Koya pun naik menyampah. Muahahaha

Anonymous said...

Sayang duit tu kalau di bazirkan untuk buat logo. Kalau dibazirkan untuk kroni ada juga pulangannya. Wakakaka

Anonymous said...

Betul tu. Beli brg kemas rosmah lg bagus.

Anonymous said...

Tahaluf siyasi pas dan umno :

Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, kerajaan Kedah kini berada di bawah pemerintahan orang gila Barisan Nasional (BN), kerana tidak mengutamakan sektor pertanian, dan lebih kepada perindustrian.

Beliau turut mengutuk pentadbiran Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Bashah Md Hanipah kerana sebelum ini mengeluarkan kenyataan mencadangkan agar bendang ditimbus untuk didirikan kilang bagi tujuan pembangunan.

Anggota PAS yang tidak bersetuju dengan cadangan tersebut terus menyifatkan cadangan tersebut datang daripada pemimpin yang gila. Menurutnya, tanah di Kedah sesuai untuk tanaman dan amatlah rugi jika beralih kepada negeri industri.

Kahkahkah...

Anonymous said...

Itu je la perangai pembangang.... Dengar2... Hanggok2... Akhirnya 1 jota lembu kuning pun hanya tinggal 15,000 ekor kat padang ragut dataran merdeka.... Tu dari dengar2 jugak tu....

Rapiji Romli said...

Saya pilih #D

Rapiji Romli said...

Saya hanya bergurau

Anonymous said...

PH (Puki Hasmah) diperintah oleh dua dinasour tua sekor mamak, sekor apek sial

Anonymous said...

Zaman PAS memerintah Kedah, tanah pertanian mana yang diorang dah bukak???

Tanah untuk pembalakan banyak la...

Itu lagi kerja orang gila $$$...

Anonymous said...

Nak tunjuk bahawasanya mereka tidak kaya dan tidak boros yakni nak tunjuk wala dan sengkek pada pengundi! last last depa yang senget dibelasah oleh dek akar umbi sendiri. Huhu

Anonymous said...

Banyak tidur boleh jadi gila macam bashah

Anonymous said...

Allah SWT sedang memperlagakan sesama mereka. Siapa sangka puak2 liberal PgayR ini boleh berperang mcm ini. Mereka sebenarnya kecewa dan tertekan, jadi sikit hal menyebabkan mereka emo.

bagus, semoga UMNO PAS BN terus fokus kepada gerak kerja PRU.
Pakatonn tiada apa untuk di'niaga'kan lagi depan rakyat bagi kempen PRU14. Mereka terlalu bodoh membalun PM dan UMNO siang malam sehingga habis peluru, lepas tu rakyat takkan nk ulang makan dedak yang sama..

sbb itu tedmongok ditugaskan utk jd anjing guard blog CTS.

sedar xsedar ranking CTS naik tinggi.. bodohnye puak pakaton.. kekeeke

Anonymous said...

Saya pileh yang ini:

https://pbs.twimg.com/media/CkGg7_WUkAAoTGN.jpg

Anonymous said...

Yang kurang tidur boleh bersujud lepas ngentot chinadoll macam bapak anwar berahim

Anonymous said...

Bapok di belasah oleh tomboy... Agak2 siapa menang?

ted manoff said...

Apa nii ryezall... Baru buka beberapa blog dan tiba2 sms datang...kuota internet sdh habis..aikk biasa seminggu pun masih ada baki tapi kali nii baki kosong..syarikat2 telco tahu untung jerr..entah macham mana mereka hitung kuota pun jadii tanda tanya..saleh keruak sila pantau syarikat telco yg tipu pengguna..jgn asyik nk kondem tun m saja..tlg panjangkn isu nii keperingkat atasan khairulryezall....πŸ“±☎πŸ“žπŸ“‘πŸ’Έ

Anonymous said...

betina sr tertanya tanya. bila balance 30 jota mamakdey nak langsai. keh keh keh.....

Anonymous said...

Na buih Chee bye

Anonymous said...

Tanya ler mamakder & kroni ..hehehe

Anonymous said...

Your comment out of topic beb.. dh xde idea lain ke macai2 PH ni

Anonymous said...

Bila nak langsai hutang 1mdb? keh keh keh...

Anonymous said...

Yg kena tipu dengan china..najib altongong razak. TRX city tak jadi buat. Duit tak ada. Kahkahkah

Anonymous said...

Lembu = sharizat jalil (mak lembu)

Anonymous said...

Najib : Aduihh mah!!..abg dah kena tipu dengan company china
Rosmah : Sabar bang..duit gov kan ada
Najib : Bijak mah ni. Nanti abg belikan intan permata berlian lagi ya..

Anonymous said...

10:38 pm tu tengah meraung dlm hati. KLCC hasil songlapan Madey dari Petronas dah kalah dah dgn TRX.

Setakat hujung bulan lepas ketinggian Menara TRX telah mengalahkan ketinggian KLCC. Dah lebih separuh dah siap.

Suruh Madey lawan lah, bawak David Copperfield ke utk tarik menara KLCC tu keatas kasi tinggi lagi. Bukan apa, takut dia merajuk lagi. Atau masuk IJN pulak.

Anonymous said...

Perjanjian usahasama RM7.41 bilion yang bakal menyaksikan sebuah konsortium antara Iskandar Waterfront Holdings (IWH) yang berpangkalan di Johor dan China Railway Engineering Cooperation (CREC) bagi memiiliki kepentingan 60 peratus dalam Bandar Malaysia gagal menjadi kenyataan.

TRX City Sdn Bhd dalam satu kenyataan hari ini berkata Perjanjian Jualan Saham yang dimeterai pada 31 Disember 2015 dengan konsortium itu kini telah luput.

"Ini adalah kerana, walaupun lanjutan berulang kali diberikan, IWH-CREC gagal untuk membuat pembayaran.

"Hasilnya, perjanjian penjualan saham antara kedua-dua pihak adalah terbatal dan tidak lagi sah berkuatkuasa serta merta," katanya.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak dijadualkan melawat tapak Bandar Malaysia pada jam 5 petang tadi tetapi secara tiba-tiba dibatalkan.

Sebaliknya, kenyataan TRX City dikeluarkan tidak lama kemudian.

Perjanjian Bandar Malaysia sebelum ini disebut-sebut sebagai sebahagian daripada pelan rasionalisasi 1MDB bagi tujuan mengurangkan hutang firma pelaburan negara itu.

Tanah prima atau utama seluas 486 ekar di Sungai Besi, atau Bandar Malaysia, telah pun dipindahkan dan diletakkan di bawah kementerian kewangan.

TRX City berkata kerajaan kini memutuskan untuk membatalkan rancangan untuk menjual tanah berkenaan.

D.L.C. said...

10:38 pm. Ko tau ke apa 1MDB tu. Sedangkan Mat Gunong yg berpengalaman bertapa di Gunong Jerai pun senget akal nak fikir 1MDB tu apa ..

Aku bagi tau sama ko ye. 1MDB tu maksudnya "1 Mamak Dapat Bala". Mamak tu tak lain tak bukan Madey le, sbg KETUA kaki fitnah dan kaki sabotaj projek kerajaan.

Antara bala yg dia dapat, kroni2 dia tak lagi mengikis duit kerajaan dgn perjanjian berat sebelah yg menguntungkan kroni2 dia sehingga kerajaan kerugian RM20 bilion setahun. Tu yg dia jadi sasau tu ..

Anonymous said...

Rm42 juta + rm27 juta masuk akaun najib, a pandikutty gila boleh cakap najib tak tau duit masuk. Total rm69 juta. Adik najib, nazir razak sendiri mengaku terima rm27 dari najib. Mungkin najib mengalami halusinasi atau dipukau atau memang najib hilang ingatan. Kes bunuh letup pakai c4 boleh selamat, inikan pulak kes curi duit..kacang je

Mat Gunong said...

Salam dari Orang Mawas a.k.a Bigfoot !!

Senang sangat buat duit !!!. . Makan dalam ye?. Kira ok lah! kalau ada rasa. Hehehekikikihahahakahkahkah.

Anonymous said...

Pengerusi CIMB Group, Datuk Seri Nazir Razak dilaporkan mengesahkan menerima hampir 7 juta dolar Amerika atau 27.5 juta ringgit daripada akaun abangnya, perdana menteri dan presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak.

Katanya semua jumlah itu dibayar tunai kepada beberapa penerima seperti yang diarahkan Najib. Akaun itu sudah pun ditutup dengan bakinya sifar.

Anonymous said...

Saya keluar umno sbb tak setuju dgn 1mdb. Dulu pun masa pak lah pm saya keluar umno sbb I'm gila babi.

Anonymous said...

Gila = bashah, babi = najib

Mat Gunong said...

Salam dari Gunong!!
Apa pun mat gunong nak ucapkan terima kasih pada Admin CTS.. Bila baca dan hayati entri kali ini ,tak salah jika ianya ditujukan pada mat gunong.. dan masih dikekalkan ke santai an nya. Mengapa CTS berlagak " lebih sudu dari kuah" ?.dan cuba menusuk jarum yg konon nya tiada kesepakatan antara komponen PH hatta memilih logo sekalipun . Falsafah pecah dan perintah menjadi tonik untuk Umno terus segar.

Mat Gunong said...

Pada Mat Gunong, tak kira apapun imej, logo atau simbol,hatta imej babi terbang seperti yg disarankan oleh anon babi terbang,bukan menjadi mudarat pada PH. Yang penting pada PRU 14 ini nanti ,demi meraih kepercayaan khalayak . Saranan Tun kepada komponen komponen PH agar bertanding dibawah 1 bendera akan terlaksana. Ini a man memberi gambaran bahawa PH begitu komited ,bermuafakat serta berazam dan mengetepikan kepentingan kelompok masing masing demi menumbangkan Regim BN tanpa keraguan.

# ini kali kasi simen.

Mat Gunong said...

Tak pe sifar. Yg Rafizi mau rekod aliran wang tunai ni je. Pasti ada yg senak dan sakit perut tapi tak lah rasa nak berak pulak?.
Hehehekikikihahahakahkahkah.

Mat Gunong said...

Orang gila pun tak sanggup nak ucap perkataan I'am gila *tuut..
* perkataan tuut terpaksa digunakan demi menjaga maruah anon 1122..
P/s. Mat Gunong nak pesan kat anon 1122. Makan ubat dulu sebelum komen.

Anonymous said...

latheefa taik koyak dan mat gunong sama je dua2 taik koyak rabak.

Mat Gunong said...

Anon 1056. Dari artikel yg saudara kemukakan, mat gunong boleh membuat kesimpulan bahawa KRISIS KEYAKINAN sedang melanda pentadbiran najib. Bayangkan 10 peringatan dikeluarkan kepada IWH~CREC tetapi tidak endahkan,dan seolah olah sengaja membiarkan mou itu terbatal dgn sendirinya. Bahaya ni yoep!!.

P/s. Agak agak nya depa dah bau awal yg pokok ketum nak tumbang kot??. Seram ni....

Mat Gunong said...

Mat Gunong setuju ide anon 625., lebih cantik kalau dinyatakan." Ini lubang * tuut...anon 625.
Hehehekikikihahahakahkahkah

Mat Gunong said...

Mat Gunong pohon sangat! , jangan percaya dgn geng serban lilit 18 kali ni. Kebetulan terpandang foto Tuan Guru MECANDAT SOTONG bersama Sabudin Chek dalam satu majlis di kuala terengganu hari ini. Kecelaruan dan mencelarukan sepanjang masa.

Mat Gunong said...

Apa pun mat gunong ucap terima kasih kat blog CTS ni. Dapat tumpang kemasyhuran CTS yg memdapat ranking tinggi. Secara tak langsung ,yg pandangan dan pendapat Mat Gunong sampai pada khalayak ramai agar bersama sama mengembleng usaha untuk menumbangkan Umno tercapai . Demi masa depan anak cucu bangsa yg lebih baik.

jaafar on said...

Baguslah rizal ni! Duit banyak peliaq pun besar!!

D.L.C. said...

Halo Mat Gunong. Permintaan ko tu samada terkabul atau tidak, aku tak kisah lah. Dan adakah baik utk rakyat atau tidak pun tak perlulah aku persoalkan.

Tapi kalo berdasarkan pada kelam kabutnya pemimpin2 PH skrg ini dari semua parti gabungannya, aku pasti PRU14 nanti PH takkan pergi kemana-mana pun. Jauh sekali utk ke Putrajaya. Lebih kurang angan2 kosong atau pun mimpi disiang hari lah.

Sama spt kalau ko bertapa atau berwirid atas gunong dgn sepenuh hati pun, aku pasti satu batu kecik pun takkan bergerak oleh energi dari dlam diri ko, malah yg bergerak berpecah-belah berantakan adalah parti2 sokongan ko jugak akhirnya.

Aku konsisten menolak kemungkaran dan tipu helah licik pemimpin2 politik, dari parti mana2 pun, tapi dlm memilih parti bagi pergantungan generasi aku masa depan, selagi aku boleh melakukannya, aku tidak akan memilih parti yg mmg sah berpihak sbg musuh kpd bangsa dan agama aku apatah lagi contoh yg mrk tunjukkan terlalu terang didepan mata.

Ko katalah ko komenlah apa pun utk kepuasan hati ko, diblog ini, begitu juga aku, tapi hakikatnya pilihan ko adalah pilihan ko, dan pilihan aku adalah pilihan aku. Sama jugaklah spt apa yg CTS lakukan, itu pilihan dia, dan ko tidak akan berupaya utk mengubah pendekatan dan pemikirannya. Itu hak masing2.

Anonymous said...

Logo #D sesuai utk caiharbi2 pkr terutama cai10:41 yg selalu lanc*p depan laptop...hahaha

Anonymous said...

Dpt utang mamak forex 100b nanti blh bayar utang 1mdb..ciput jer tu..hehe

Anonymous said...

Gurau2 jer..hehehe

Anonymous said...

Kaki cari peliaq..???

D.L.C. said...

Dan satu lagi Mat Gunong. Artikel yg anon 10:56 terjemah atau cut-paste itu tidak sepenuhnya spt apa yg disiarkan oleh media, mana2 perenggan yg tidak memihak kpd keinginan hatinya tidak disiarkan, semata-mata utk memberi gambaran berat sebelah dan tidak memihak kpd kerajaan.

Jgnlah cepat sangat percaya bulat2, dan sewajibnyalah kita sendiri melakukan semakan kebenarannya.

Samalah juga sblm kita menghukum org lain, elok dahululah kita meng-introspeksi diri kita dahulu.

(Semoga pagi Jumaat ini membawa Rahmat utk kita semua)

Anonymous said...

Anggok ko..menentang penambahbaikan dlm hukum islam ko cakap "Demi masa depan anak cucu bangsa yg lebih baik"..utk bangsa cai2 harbi mungkin baik lah..

Anonymous said...

Hang ni gay ke?

Anonymous said...

Setuju dgn pendapat D.L.C. Setiap daripada kita ada pilihan masing2. Dan lagi satu, kalau
nak beri komen, berilah pandangan tentang dasar2 kerajaan dalam menentukan hala tuju negara utk masa depan dan utk kelangsungan generasi akan datang. Semoga Allah merahmati negara kita Malaysia.

Anonymous said...

setuju. kebanyakanya seleweng maklumat untuk kehendak sendiri demi kepuasan.

Anonymous said...

Saya chop #D - Dyana. Feeewiiitttt....

Kepada macai Zairil tolong jangan kecam saya. Hehehe...

anakbochek.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates