May 17, 2017

134 Joseph Lim Guan Eng Main Opera Cina Lagi Pulak, Tangan Kanan Pula Berbalut!!!Ketua Menteri Pulau Pinang main opera Cina lagi. Sebelum ini CTS pernah membuat posting, baca di sini, tangan kiri Joseph Lim Guan Eng berbalut. Umum juga mengetahui, sebelum kejadian tangan kanan Joseph Lim Guan Eng berbalut, dahi beliau turut ditampal plaster! Dua hari lepas pula, Joseph Lim Guan Eng dalam sessi temubual dengan KiniTV menceritakan tangan kanan beliau pula berbalut!

Dalam wawancara berkenaan Joseph Lim Guan Eng menjelaskan pergelangan tangan kanannya berbalut disebabkan masalah ligamen antara tulang dan jari kelingkingnya. Namun, yang dibalut pula adalah keseluruhan tangan kanan tersebut. Joseph Lim Guan Eng buat apa ya sampai terjadi sedemikian. Setahu CTS beliau bukanlah seorang ahli sukan yang memungkinkan beliau cedera menggunakan tangan.

Kes skandal rasuah dan salah guna kuasa melibatkan Ketua Menteri DAP Pulau Pinang, Lim Guan Eng semakin menghampiri tarikh perbicaraan. Dua hari lagi, 19/05/2017 ini, Mahkamah Rayuan akan memutuskan status rayuan Guan Eng yang mencabar Seksyen 62, Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009 ditolak atau diterima. Mahkamah Tinggi telah menolak rayuan Guan Eng itu pada 07/03/2017 yang lepas. Ramai berpendapat bahawa rayuan Joseph Lim Guan Eng ini juga akan ditolak Mahkamah Rayuan.

Mungkin sudah terasa dan tahu apa keputusan Mahkamah Rayuan,  maka Joseph Guan Eng cepat-cepat mencari simpati umum dengan memuat naik video rakaman kenyataannya mengenai keadaan tangan kanannya yang berbalut. Bukankah sebelum ini pemimpin pembangkang amat suka belakon sebegini apabila mereka berada dalam situasi tersepit?

Tengok bagaimana  Anwar Ibrahim sanggup berbohong seluruh dunia kononnya mengalami kecederaan tengkuk dan sakit tulang belakang, sedangkan menurut rakaman CCTV yang tular selepas itu sekitar tahun 2001, Anwar sebenarnya sihat apabila berada di kawasan-kawasan yang tersembunyi seperti dalam wad penjara.

Begitu juga Presiden PAN, Mohamad Sabu. Dia menipu kononnya lutut tercedera teruk akibat dirempuh kereta polis pada perhimpunan BERSIH 2.0 pada 09/07/2011. Keadaan Mat Sabu pada ketika itu seolah-olah sudah lumpuh seluruh anggota kaki, namun kembali pulih sehingga mampu belari dan berjoget dalam masa yang singkat selepas itu.

Maka tak hairanlah apabila sekarang ini Joseph Guan Eng pula membalut tangan kanannya walaupun menurut cerita dia hanya cedera di hujung jari paling kecil sahaja. Mungkin dia sudah membayangkan bahawa dia bakal digari, lalu tangan dan jari yang tiada berdosa itu telah menjadi alat pembohongan. 

Alaa ... bukan susahpun hendak membaca auta pembangkang.

134 comments:

ted manoff said...

Sudah2lah khairulryezall @kro...bersangka baiklah..😽😽

Anonymous said...

Simpati aper?...kalo simpati pon tak boleh mempengaruhi mahkamah...kes balut tangan pon nak dikaitkan dengan politik jugak......

Anonymous said...

Simpati aper?...kalo simpati pon tak boleh mempengaruhi mahkamah...kes balut tangan pon nak dikaitkan dengan politik jugak......

Anonymous said...

Berdasarkan dokumen itu, ada 8 urusniaga yang boleh dikenalpasti terus bahawa penerimanya adalah bahagian-bahagian Umno sendiri, atau parti Barisan Nasional atau pun individu yang merupakan pemegang jawatan di dalam Umno.

Saya senaraikan penerima-penerima wang SRC (yang bermula dari wang pencen rakyat) seperti yang terkandung di dalam dokumen SPRMInsider yang berkait dengan Umno:

i. Pada 22 Julai 2014, Barisan Nasional Bandar Tun Razak dilaporkan menerima RM170,000 dari akaun peribadi Dato’ Seri Najib Tun Razak

ii. Pada 22 Julai 2014, UMNO (saya andaikan ini ibupejabat UMNO) dilaporkan menerima RM1.5 juta dari akaun peribadi Dato’ Seri Najib Tun Razak

iii. Pada 24 Julai 2014, UMNO Pulau Pinang dilaporkan menerima RM1 juta dari akaun peribadi Dato’ Seri Najib Tun Razak

iv. Pada 26 Ogos 2014, UMNO (saya andaikan ini ibupejabat UMNO) dilaporkan menerima RM5 juta dari akaun peribadi Dato’ Seri Najib Tun Razak.

Wang ini datangnya dari SRC yang dipindahkan ke dalam beberapa syarikat sebelum sampai ke akaun peribadi Dato’ Seri Najib.

Dalam bulan Februari 2015, ada beberapa bayaran lagi kepada parti Barisan Nasional atau tokoh-tokoh/bahagian Umno seperti berikut:

i. Pada 17 Februari 2015, parti UPKO dilaporkan menerima RM1 juta dari akaun peribadi Dato’ Seri Najib. Nama naib presiden UPKO, YB Datuk Dr Marcus Mojigoh disenaraikan sebagai individu yang bertanggungjawab

ii. Pada 17 Februari 2015, seorang bernama Asmadi Talib dilaporkan menerima RM50,000 dari akaun peribadi Dato’ Seri Najib. Semakan mendapati Ketua Umno Padang Serai, Kedah adalah seorang yang bernama Asmadi Talib

iii. Pada 26 Februari 2015, Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang dilaporkan menerima RM1 juta dari akaun peribadi Dato’ Seri Najib

iv. Pada 3 Mac 2015, Umno Bahagian Johor Bahru dilaporkan menerima RM300,000 dari akaun peribadi Dato’ Seri Najib

Pembayaran di dalam Februari 2015 adalah lebih sensitif kerana dalam bulan Disember 2014, anak-anak syarikat Putra Perdana Berhad telah memasukkan wang sejumlah RM140 juta ke dalam akaun SRC bagi menggantikan wang yang telah diambil beberapa bulan sebelum itu. Dalam bulan Disember 2014 juga, Tabung Haji telah menyuntik sebanyak RM193.5 juta wang ke dalam kumpulan Putra Perdana Berhad.

Ini menimbulkan tanda tanya besar sama ada wang yang dipindahkan dari SRC ke akaun Dato’ Seri Najib selepas Disember 2014 adalah dana dari Tabung Haji, yang kemudiannya dilaporkan digunakan untuk membayar parti Barisan Nasional seperti UPKO dan tokoh-tokoh/bahagian Umno yang lain.

Jumlah yang dipindahkan dari akaun Dato’ Seri Najib kepada tokoh-tokoh Umno, Umno sendiri dan parti-parti Barisan Nasional adalah RM10,020,000 seperti senarai di atas.

Anonymous said...

UPKO pon terima jugak?

Anonymous said...

Tendang keluar adun DAPIGS CILAKA yg berkerakyatan Ostolia!

Dapigs pengkhianat kimak!

Anonymous said...

Saya dengan ini mendesak supaya semua yang dinamakan di atas memberi maklumbalas mengenai dokumen ini dan membersihkan nama mereka.

“Saya juga menggesa supaya mereka memulangkan kembali wang ini kepada SRC, terutamanya Upko yang berisiko tinggi berkemungkinan besar menerima wang Tabung Haji untuk perbelanjaannya; jika mereka tidak dapat membuktikan mereka tidak menerima wang ini seperti yang didedahkan dokumen,” katanya.

Pada 3 Mei lalu, Rafizi membuat dakwaan sama berdasarkan blog sama, dengan mendakwa pelbagai organisasi berkaitan media, syarikat dan individu termasuk seorang pembantu kepada perdana menteri, menerima dana SRC daripada Najib.

Antara lebih daripada 30 penerima yang dinyatakan di dalam dokumen berkenaan, termasuk kedai barangan kemas De Grisogono di Arzachena, Itali, yang kononnya menerima 10 bayaran berasingan yang berjumlah 763.500 Euro (RM3,595,916.53 berdasarkan kadar pertukaran semasa) pada tahun 2014.

Ketika dihubungi kemudian, pemimpin Padang Serai, Asmadi menafikan dakwaan terbaru Rafizi itu.

Naib Presiden Upko Datuk Marcus Mojigoh juga menafikan menerima wang daripada perdana menteri, tetapi berkata adalah "normal" untuk parti menerima dana.

Malaysiakini sedang berusaha mendapatkan ulasan daripada mereka yang lain yang dinamakan itu.

Najib dipercayai menerima sehingga RM74 juta daripada dana SRC International pada tahun 2014.

Sebahagian daripada wang berkenaan yang berjumlah RM32 juta, diperincikan menerusi dokumen yang dipegang oleh Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali apabila beliau membersihkan Najib daripada sebarang salah laku pada Januari tahun lalu.

Anonymous said...

Saper yg dah saman rafixi kerana pendedahan ni?...ostad Nasha diam seribu bahasa...Hj Hadi dan Pas buat dek jeer...
Peguam Negara tak berani dakwa rafizi atas jenayah fitnah TH pon...pegawai TH kata Peguam Negara nak dakwa...

Anonymous said...

Nampaknya gone end ni peminat tegar MADU TIGA.Jangan salah balut nanti kena bungkus...kah...kah...kah
alih balutan jangan tak alih caiharbi.

Anonymous said...

Kalo ko ade kuasa tendanglah...jho lo cina perompak billions ko tak nak tangkap?...

Anonymous said...

Bukti taman mangga kat mana?...dah kena bungkus?...caiPUKI...

Anonymous said...

US to charge Malaysia businessman Jho Low in 1MDB scandal: Report
The planned charges against Low will be separate from civil proceedings filed by the US Justice Department to seize assets believed to have been bought using billions of dollars siphoned from 1MDB, the report added, citing people familiar with the matter.
image: data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

22 Mar 2017 01:39PM
Share this content

KUALA LUMPUR: US authorities plan to file criminal charges against a businessman suspected to be at the centre of a major corruption scandal that has embroiled Malaysia's prime minister, the Wall Street Journal reported.

Allegations that huge sums were misappropriated from the Malaysian state investment fund 1MDB have triggered a scandal which has buffeted Prime Minister Najib Razak, who founded 1MDB, though the leader has denied any wrongdoing.

Najib is a family friend of Malaysian financier Low Taek Jho, also known as Jho Low, against whom the US plans to file criminal charges of wire fraud and money-laundering, according to the report published on Tuesday (Mar 21).

The planned charges against Low will be separate from civil proceedings filed by the US Justice Department to seize more than US$1 billion in assets believed bought with funds siphoned from 1MDB, the report added, citing people familiar with the matter.

Speaking at a global business forum in Kuala Lumpur on Wednesday, Najib did not mention the 1MDB scandal or the Wall Street Journal report, but accused his political opponents of creating "false propaganda"

Read more at http://www.channelnewsasia.com/news/asiapacific/us-to-charge-malaysia-businessman-jho-low-in-1mdb-scandal-report-8581536

Anonymous said...

Eik macai kutip dari tong sampah mana kata DOJ tak de kes dengan perompak bila peguam negara amerika di pecat...

Anonymous said...

hahaha....doj citer pon baru nak rancang...bertahun2 report... baru sekarang nak rancang...hahaha..nampak x logik dia tu....cai bodo piang baru rancang nak dakwa...dah jatuh hukum....bukti bawak pon sekadar kutip artikel sampah...like usual...bukan kenyataan rasmi doj ke fbi ke....muahahaha..x de modal...spin ulang ulang jek boleh... napelaa MACAI PAKATAN BODOH PIANG....buang masa aku jek baca sampah ngarut tu...

Mat Gunong said...

Apa ni!!. Duit Lembaga Tabung Haji tu. Tapi tak pe,! Memang polisi umno sekarang ,Melayu Islam rugi dulu ni.

Mat Gunong said...

Mat Gunong dengan En Bigfoot,hendak buat pengakuan," yang kami tidak terima satu sen pun , duit yang diselewengkan dari LEMBAGA URUSAN DAN TABUNG HAJI.
p/s. Pengakuan di buat dihadapan pesuruhjaya sumpah yg berdaftar.
Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Doj kan tak de kes...peguam negara dah dibuang...saman sivil untuk rampas aset kes berasingan ngook..ini dakwa gubah wang haram plak...ingat us tak dakwa ikut tong sampah caisampah.....kes baru tahun lepas....

Mat Gunong said...

Tong sampah dekat bangunan Umno PWTC.

Anonymous said...

KEPUTUSAN TEPAT PKR YANG PERLU DICONTOHI PAS

Berikutan tindakan Pas membatalkan tahaluf siyasi dengan PKR, Biro Politik parti itu yang bermesyuarat semalam telah membuat beberapa keputusan seperti berikut:-

1. KEADILAN menerima keputusan PAS yang telah membuat ketetapan muktamad untuk membatalkan tahaluf siyasi dengan KEADILAN, tetapi KEADILAN menolak alasan-alasan yang telah mereka berikan. Ini walaupun KEADILAN telah berusaha untuk menjaga dan melunakkan hubungan di antara kedua-dua parti.

2. KEADILAN akan segera mengatur langkah berikut bersama Pakatan Harapan dan sekutu lainnya yang mendokong agenda reformasi untuk menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14.

3. KEADILAN juga telah membuat keputusan bahawa semua lantikan politik KEADILAN di dalam Kerajaan Negeri Kelantan diminta melepaskan jawatan-jawatan tersebut berkuatkuasa serta merta. Perkara ini telah disampaikan kepada Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Kelantan.

4. Kedudukan PAS di dalam Kerajaan Negeri Selangor telah dibincangkan pada malam ini dan akan diputuskan pimpinan KEADILAN bersama YAB Dato’ Menteri Besar Selangor sekembalinya beliau dari lawatan rasmi ke luar negara.

Khamis ini pula, Jawatankuasa Kerja Pas Pusat dijangka akan bermesyuarat buat pertama kalinya selepas muktamar yang antaranya akan memutuskan kedudukan tiga Exco serta semula lantikan politiknya di negeri Selangor.

Mesyuarat kali ini difahamkan akan dipengerusikan oleh Tuan Ibrahim Tuan Man yang kini diberi amanah memangku tugas jawatan Presiden Pas berikutan Hadi Awang sedang menjalani rawatan rapi selepas menjalani pembedahan jantung di IJN.

Mesej daripada mesyuarat Biro Politik PKR ini tentunya merupakan pedoman yang terbaik bagi Pas untuk mesyuaratnya, Khamis nanti dan secara tidak langsung merupakan ujian kepada Tuan Ibrahim.

Pas tidak perlu terus berdolak-dalik, berselindung di sebalik Istana atau sebagainya berhubung tindakan mereka sendiri memutuskan hubungan dengan PKR.

Tidak perlu tunggu Pas menunggu Menteri Besar Azmin Ali memecat semua lantikan politik itu atau masih berharap Sultan Selangor terus memberi perkenan mereka menikmati gaji dan kemudahan, sebaliknya parti itu perlu tegas mengeluarkan arahan sebagaimana yang telah dilakukan oleh PKR terhadap wakil mereka di Kelantan.

Mat Gunong said...

Lepas ni mahu puteh muka Azeez Rahim , patut lah di parlimen terlompat lompat menafikan salah laku terhadap tabung haji. Kantoi nampaknya. Pembangkang akan sebarkan keseluruhan pelusuk kampong, yg Tabung haji kena cabul. Duit hasil keringat orang ramai untuk beribadah menunaikan rukun Islam yang ke 5 diguna untuk bagi entiti kristian.. makcik felda pun tak lama lagi dapat berita MELETOP ni..kesian Umno kan!!!.
HEHEHEKIKIKIHAHAHAKAHKAHKAH HEHEHEKIKIKIHAHAHAKAHKAHKAH

Anonymous said...

PKR gentleman lepas jawatan politik dlm pas...pas geng umno dolak dalik...

Mat Gunong said...

Parti berumur 18 lebih matang dari parti berumur 60 tahun.
Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Upko patti kristian pon dibagi jugak...caiPUKI kata ini fitnah....rafizi gurau pon tak berani nak saman...

Anonymous said...

Kalo rafizi fitnah berkait SRC dan Tabong Haji Peguan Negara Apandir dah dakwa rafizi...kertas suasatan dah siap...bila ditanya Apandir alih tiang gol...takot jugak Apandir nak dakwa rafizi...

Anonymous said...

Lobai pas karib umno kuat belit...

Anonymous said...

Apalah bodoh sgt kau dgn mb Selangor. Buat rombakan exco, lantik yg baru. Yg tak dilantik tu kira gugur leee. Mcm tu pun payah nak buat?

Pegi jaga kandang babi laaa kalau tak reti pakai otak.

Zaharudin Zaharudin said...

Tgn yg berbalut tu yg banyak disalam cium oleh melayu pembangkang.ekeke

Anonymous said...

Tak payah saman. TH dah pun bangkrup. Mulai tahun dpn kalau nak pegi haji, daftar di komtar pejabat km atau pejabat mp pandan.

Anonymous said...

Kiah masih sayang zimin...bapak sendiri ikut telunjuk Budi...bapak kiah terpaksa belit2...
Tak boleh kerjasama dengan parti yg ade kaitan dengan Amanah dan DAP tapi dah dekat pru baru nak putus hubungan sulit dengan PKR...bsngkali Kiah benci bapak sendiri...
Memang Kiah patut benci bapak belit2 ikut telunjuk Budi PUKI..Kiah tahu Budi PUKI hanye nak rumah zimin...lepas pru Budi PUKI AKAN CERAIKAN KIAH...

Mat Gunong said...

Apandi kata; saya penat, saya nak balik tidur.

Anonymous said...

4.03 marah nampak...MB tunggu arahan pas supaya lepaskan jawatan secara terhormat...Azmin nak tujukkan lobai Pas kuat belit akibat ikut telunjuk umno.....hi3

Anonymous said...

Ko yg cium...mcm ahli umno cium tangan samy vello...

Anonymous said...

Yer ke....lsporan bank negara rezab TH negatif...

Mat Gunong said...

Jangan cakap kuat kuat. Bapak Kiah kat hospital tu. Baru lepas operation jantung. Ni semua sebab si kiah tak mahu dengar cakap orang tua lah ni. Kesian Ayah Chik. Sabar ye Ayah Chik, jangan difikirkan sangat hal budak budak ni. Rehat banyak banyak, jangan lupa makan ubat. He he

Anonymous said...

Hearsay WSJ musim 2017.. mcm EPL
kah kah kah. xde modal pru14 dh. Sbb modal utk main isu imdb src ni bukan sikit pelaboran dedak yg mereka belanja..

kekekekeke

harap Trump layan je la macai2 ni.. bg heppy skit.. nngt kang ckp Trump mkn dedak cash king pulak.. kukikuikuikui

Anonymous said...

Patut pon dividen TH makin kurang...beli tanah trx terlajak mahal...duit beku dlm tanah yg tidak dibangunkan...
Beli saham fgv terlungkup billion...

Anonymous said...

Dah bimbang tuuu...dekat pru baru dibicarakan....

Anonymous said...

Alaa selagi Jho Low yg di ratibkan tu boleh ke sana ke mari.. kite dgr je lah wayang macai. Sapina Perancis pakej sekali ke?
Harap2 pru14 ni macai boleh la naik pentas cerita pasal ni.

kot2 ade la yg berminat lagi.

Sendiri yg seram, ahli cabut lari. chap munge oiii.. bapak hearsay pon xlry nk cover dh.. kekeke

Anonymous said...

Wsj dah setahun tunggu surat saman...salah alamat kot...saman tak sampai2..

Anonymous said...

Jho kemaba?....dan dimana?...tak berani kluor...

Mat Gunong said...

Alamak. Cybertrooper PICISAN umno pun gelak pun pendek je. Sakit perut ke?. Apa lah umno ni. Di amanahkan jaga hak dan harta orang MelayuIslam pun khianat!!. Apa pun tak boleh!!!

Anonymous said...

Jho bow lo kirim salam dan ucapkan time kasih kepada cai2 pembela...

Mat Gunong said...

Orang arahkan buat PELABURAN PATUH SYARIAH, SI mangkuk cawan buat PELEBURAN TAK PATUH SYARIAH.
HEHEHEKIKIKIHAHAHAKAHKAHKAH

Anonymous said...

senang keje pemfitnah
tabur mcm najis lepas tu cabar suruh saman.
kalo 100 fitnah jadi 100 saman pakai lumpuh negara pm sibuk main saman.
Dan saman perlukan kos tinggi, masa yg panjang, jd mmg musuh nk alihkan perhatian spy jgn tumpu pd agenda negara.

So bile xlyn saman itu lah macai sakit ati kah.kah.kah. yg penting mo1 pon xde brani sebut nama siapa.

WSJ mkn upah dedak 2017. kah.kah.kah.

Anonymous said...

kah kah kah matgunon asyik ckp picisan, sbb itu lah ko bertenggek sini siang malam. makna nye picisan bg ko tu ialah yg menyeramkan pakaton.
blog budin tu baru kita ckp picisan betul sbb sudha le xde rating, asyik recycle citer.

Anonymous said...

tngkap la dlu cpt2 jho low tu.. ratib ape dh 2 tahun cina tu bebas je.
lepas fbi tangkap jho low (dalam mimpi macai), baru kite citer pasla mo1.

itu pon jk ade telor le nk umumkan sape mo1. sapina perancis mana?

din pagoh ori kes nika gee tu dh ada dlm fail pendakwaan pejbt Agama Johor ??

Mat Gunong said...

PELEBURAN BERSAMA CENDANA DESTINI KEPUNYAAN JHO LOW, konon untuk cover balik duit SRC yg teeeeer tranfer ke akaun pribadi tanpa pengetahua Najib. Najib ingat duit DERMA ARAB. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Wsj kata bodoo melayu umno...kena fitnah pon dah setahun selasa aman tak sampai2...

Anonymous said...

Ko yg ade kuasa kenape tak mao
tangkap...makan dedak?...bodooo cai..

Anonymous said...

Arab giler yg nak bagi derma...beli saham rapid pon tipu najib..

Mat Gunong said...

Ini kalau makcik felda tau, dah tentu dia balun Umno dengan PENYAPU. HEHEHEKIKIKIHAHAHAKAHKAHKAH

Anonymous said...

ka kah kah kah..
ko mengaku pulak duit tertransfer tanpa pengetahuan Najib
So bukan Najib yg transfer atau arahkan duit ditransfer, kenapa macai ratib bertahun ckp Najib curi wang SRC?

skrip belit apakah ini??

kalau chapter ini pun dh nampak unsur2 nak mengenakan Najib, bagaimana cerita2 lain?

nk gempar keling pulak macai matgunong.
Yg penting DoJ tak meneruskan pendakwaan pd Jhow Low. Mo1 tidak dinamakan sesiapa.. boleh jd Atok Penyangak kah? kekekeke

Anonymous said...

Arab yg dikatakn gile tu pada Mamak Kuttey dan seluruh macai yg mmg gila dedak. Arab tk hingin nak labor apa2 pd zamannya.Anonymous said...

tp sgt menghairankan ye.. kalo le atok hearsay penyangak 22 tahun tu hebat..
Masa Raja Salman datang tu kenapa tk keluarkan isu ini..

yg aku ingat Atok Hearsay Penyangak 22 Tahun membisu 1 minggu masa Raja Salman di KL.

kan baik wktu itu mengadap terus.. boleh tanye sekali ye ke Rapidtu bayar murah?

kah.kah.kah.kah

Anonymous said...

Itu istilah untuk cai bodooo...

Anonymous said...

Kite tunggu bile FBI nk tangkap Jho Low.
lepas tu kite tggu DoJ sebut nama Mo1 siapa.

jgn gelojoh sgt macai. Pru14 macai chap munge sgt perlu dgn isu kerak nasi ini. man atau kot2 boboi boleh jd piiii emmm kah.kah.kah si bodoh lembap tu elok buang ke laut je.. useless!

Mat Gunong said...

Cybertrooper PICISAN umno,dalam keadaan PANik ,mula melepaskan tembakan RAMBANG ,untuk menutup langkah yang SUMBANG.
HEHEHEKIKIKIHAHAHAKAHKAHKAH

Anonymous said...

Zaman madey arab tak boleh tipu...zaman najib arab berani tipu sebab najib dan cai2 bodoo sangat..

Anonymous said...

macai madey mmg bodo2 belaka.

sbb tu xboleh jawab bile tanye.
modal diorng - " saman lah.. reportlah.. "

nodoh plug bongok! jwb le kenapa raja Salman dtg xbrani tanya kenapa bg derma.. org gila kah???? heheheh

Anonymous said...

Salman datang urusan negara...mana boleeh kavo...bodoo ko ni..

Anonymous said...

Atok madey penyangak yg masih ditakoti polis dan sprm walo 15 dah tak de kuase...hebat atok madey...atok najib tumbang pru terus ditangkap polis...

Mat Gunong said...

Sikit punya panjang teeer yg mat gunong tulis, macai tak faham sindiran. Ini umno pakai cybertrooper peringkat mumayiz ke?. Bingai semacam je....Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Baru ni cakap tak de kes...ari ni suruh tunggu plak..

Mat Gunong said...

Usah khuatir. Cuba dengar ini. Tik..tok..tik..tok..tik..tok...
Seram tak?. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Kali kena fitnah ...saman...kalo samun repot dan tangkap...makin hari makin bodooh caiSampah...

Ko ingst raja salman ade buat sidang nedia supaya sesiapa boleh tanye...bodoo berganda2...

Anonymous said...

Kenape ko sendiri tak ranye raja salman...mintak sahkan derma dari dia...ko macai najib...najib bebenaran ko jumpe salman..

Mat Gunong said...

Spesis mengkarung. Berubah ikut situasi bau pekong. Hehehekikikihahahakahkahkah

Mat Gunong said...

Berapa lama taik gajah mahu ditutup dengan pampers saiz S. Akhirnya terpijak jua. Hehehekikikihahahakahkahkah

Mat Gunong said...

Ini kalau pakcik Felda tau duit Tabung Haji dok suap anak cina dengan anak kristian. Pasti di sebat nya Umno dengan kain batik.
Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Bodoh punya hanjing cap munge ni.. Dia yang persoalkan tapi kita pulak yang kena tanya..? Hanjing 5.46 ni hanjing kurap mane lah yang geng korang kutip ni..bodoh sangat2

Anonymous said...

Belum malam babi ni dah menyondol. Babi jenis baru.

Anonymous said...

Ko yg cakap derma arab...ko sahkan lah dengan raja arab...madey dah ade laporan fbi najib terima duit 1 mdb...

Anonymous said...

Dah tersepit cai najib...

din pagoh said...

Petang KRO!!! Lu apa bikin? Berakkah? Jom minum KRO, wa tgh lepak putrajaya ni,����⬅tak jadi emo ni,haha, yg ni baru jadi,➡πŸ™ŒπŸ™ŒπŸ™ŒπŸ™Œ

Anonymous said...

Duit derma dalam akaun ada sampai 2+ bilion. Kalau aku Doi pun aku tak akan buat apa-apa kalu duit derma sebanyak itu kerna kebarangkalin semua wang yang diagihkan adalah wang derma. Melainkanlah kalau tidak ada wang derma dalam akaun makanya bolehlah disahkan semua wang tadi adalah wang bukan wang derma.

Anonymous said...

Katakanlah dalam akaun Dapig ada duit jualan babi dan ada duit pemberian tauke judi dan ada duit derma. Macam mana ABU nak tahu wang yang Dapig berikan pada mereka adalah wang jualan babi atau wang pemberian tauke judi atau wang derma yahudi? Siapa ada cara?

Anonymous said...

Dah kau yang tak percaya..kau la yang pergi tanya.. Awat bodo sangat..? Ape punya banggang la hanjing sekor ni.. Makan taik babi banyak sangat kau ni..

Anonymous said...

Makmah sudah sahkan bahawa pemimpin tertinggi bukanlah seorang penjawat dan ini bermakna tidaklah jadi port kalau pemimpin tadi nak simpan duit derma dalam akaun apa sekalipun asalkan wang tadi diagih-agihkan untuk urusan yang tetapkan oleh pemberi derma. Selepas ini, kalau nak simpan bawah bantal sekalipun tak jadi port dan kalau nak beli jam Omega sebagai upah simpan rasa-rasanya tak ada siapa yang ambil port melainkan kaki kepoh.

**dalam cap bunga banyak kaki kepoh dan mulut murai makanya pahat terus ketuk-ketam dan mulut berkicauan meskipun rumah depa Jibo dah luluskan dan dah siap pun.

Anonymous said...

Hp baru nampak dp , atau ko curi tk punya ,atau ko pinin tersalah kepala ulor mana yg patut keluor.
Tahniah calon pee em pilihan ramai? dengor citer survey tuh mcm deklarasi rakyat tempoh hari
Nak ucap selamat ulangtahun kedua kantoi jdi pee em 29 julai nih...jgn lupa celebrate ngan nyonya tau...

Anonymous said...

.
Rakyat akan buat spekulasi kalau ternampak tangan pemimpin kesayangan berbalut. Mereka sayangkan Tokong makanya mereka ambil berat. Rakyat tidak ada cara untuk sahkan masalah yang dihadapi oleh Tokong selain bermain spekulasi. Rakyat AS tidak perlu bermain spekulasi kerana rekod sihat/sakit pemimpin tidak disembunyikan. Apa yang ada disini ialah sistem yang diwarisi: sistem yang mengundang spekulasi.
.

din pagoh said...

Mlm KRO!!! Apa bikin? Menyahut seruan KRO, marilah kita beramai2 menghayati bacaan alquran peringkat antarabangsa yg sedang berlangsung,sekor pun takde cai2 najib share perkara ni!!! Penat betul buat tinjauan pendapat tempoh hari hrp khaled ambil serius perkara ni!! Mari minum kopi berjemaah dulu,kikikikikiki

Anonymous said...

Bekas hakim mahkamah rayuan cakap hakim mahkamah khilaf buat keputusan....kes ke mahkamah rayuan...
Jangan syok sendiri dulu...nanti malu muke sendiri..

Anonymous said...

Ko buat perbandingan bodoo....
Akaun najib ni khas untuk derma bapak arab sheikh Jho Bow taik lo 2.6 billion...

Anonymous said...

Duit ni datang dari bank di singapore...walo bercampor dengan wang sendiri pon rekod kemasukan duit boleh buktikan dari mana wang tu datang...nok posing terus tunjuk bodooo...

Anonymous said...

Pak cik mak cik felda masih pening...simpan saham ingat rege naik ikut cakap najib dan Iso Samad

.tapi melopong rege menjunam ....

Anonymous said...

Rakyat tak peduli pon
..macai najib dan CTS yg sibuk lebih2... Tak de korje daa
..

pelet santet said...

KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor yang AKI
beri 4 angka [0627] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus .
dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu KI. insya
allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI JAYA,,di no (((085-321-606-847)))
insya allah anda bisa seperti saya…menang NOMOR 690 JUTA , wassalam.

Anonymous said...

Alahai tunjuk warak nampak..tak perlu ckp..orang Umno tonton tilawah. Quran senyap senyap bukan nak pung pang pung pang mcm nampak berlagak kan lagipun kerana Umno lah Islamb berkembang pesat dari sejak merdeka hingga kini... kerana Umnolah...Islam dimuliakan..di negara kita...hingga ramai juga orang Cina orang India masuk Islam..so mat gunong..Dap. Pas pkr ada jasa tak...kat Malaysia ni...ada..memecahbelahkan..rakyat yng berbilang ksum dan agama.. Nasib Pas dah insaf

ted manoff said...

Kahkahkah... Izinkan aku ketawa..kahkahkahπŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„πŸ™ŒπŸ™ŒπŸ˜πŸ˜œπŸ˜πŸ˜œ

Anonymous said...

.
Kalau ada lompang yang ditinggalkan oleh legasi maka pihak yang meninggalkan lompang itu patut rasa bebai. Dan kalau individu gunakan kemahiran dan kegeniusan yang ada untuk elak lompang2 yang ditinggalkan, ia tidak boleh dipersalahkan. Lompang yang ada perlu ditampung tapi melihat kepada perkembangan yang ada, even pembangang nak biarkan lompang legasi seadanya.
.

Anonymous said...

Reform bermakna ada perubahan dan penambahbaikan pada diri dan kerja. Melihat pada insiden2 plaster di dahi, tangan berbalut dan bangalow yang terlajak murah, nampaknya perkataan reforms tidak lebih dari pemanis bibir bagi mendapatkan kerusi semata2.

Anonymous said...

Betullah arwah nik aziz sebut, pas sanggup berkawan dgn syaitan.

Tapi itu dulu, masa tu kawan2 semua syaitan. Sekarang baru pas sedar bhw kawan mereka dulu syaitan apabila bapak segala syaitan join pakatan syaitan.

Anonymous said...

PAKATAN TIADA NILAI TANPA PAS


Kedustaan apa lagi yang nak ditegakkan oleh puak - puak Pakatan Haprak ni apabila orang ramai mendakwa gabungan pembangkang itu tiada nilai tanpa sokongan dan dokongan dari PAS.

Buktinya cukup jelas apabila setiap kali puak Pakatan Haprak tu mengadakan sesi ceramah dan bertemu dengan rakyat, tiada sambutan yang menggalakkan dari kalangan penduduk setempat.

Dan yang terbaru, situasi tu berlaku apabila puak Pakatan Haprak tu turun 'menyerang' kawasan Dewan Undangan Negeri Pelangai yang diwakili oleh YAB Menteri Besar Pahang.

Jelas kelihatan sambutan dari kalangan penyokong puak Pakatan Haprak itu sendiri hambar, tidak seperti mana ketika mereka mengadakan siri Road Show bersama dengan PAS sebelum ini.

Sebagai rekod, sewaktu Si Nurul Izzah menjejakkan kaki mereka di Pelangai sebelum ini, kehadiran penyokong puak Pakatan Haprak tu boleh dikatakan dalam lingkungan ratusan orang.

Tapi semalam, laporan yang diterima menyatakan bahawa kehadiran penduduk setempat ke Ceramah Umum Pakatan Haprak tu tidak sampai 20 orang pun. Itu pun ramai yang datang dari luar.

Diantara penceramah yang turut hadir ialah Timbalan Presiden parti Ternakan DAPigs, Si Din Pudu tu sendiri serta Pengerusi Himpunan Hijau DAPigs, Wong Tak bersama beberapa orang lagi.

Yang menariknya, semua Pengerusi yang mewakili parti gabungan dalam Pakatan Haprak tu turut serta KECUALI Pengerusi DAPigs Negeri Pahang dan Pengerusi PKR Negeri Pahang.

Ketidak-hadiran kedua - dua pemimpin itu menjadi tanda tanya dikalangan penyokong puak Pakatan Haprak tu sendiri. Kenapa diorang tidak turut serta sedangkan yang turun ni bukan calang - calang? Adakah mereka tidak menghormati Si Din Pudu ni sebagai Timbalan Presiden PAN???

Sumber :Blog Semuhitam


-------------------------------------------

p/s: bagai nak runtuh macai Atok Penyangak Berlesen pong pang2 kt sini..
rupanya kat luar dah nak mampos.. kekekekek

#HidupNajib!
#HidupUMNO
#NyahPakatanHaprak


Anonymous said...

Org2 UMNO kt DUN aku rilek je aku tgk xde pulak panik ke gelabah ke.
Masa sambutan UMNO 71 larian bendera, org PAS pun bg support.

Betullah style macai Atok Kerala Penyangal Berlesen, sesuatu yg diucapkanny aatau macainya selalunya 'inverse' dr yg sebenar.

Maksud skrg bukan UMNO yg panik tapi Chap Boboi Botak yg kehilangan ahli. LESU woiii camne nak hadapi PRU.. banyak mana dedak nak di tabur berapa kontena kalau akar umbi tak wujud..

nak wujudkan grassroot bukan semudah atok kerala menyamun duit Petronas lesap sekelip mata mcm FOREX Losess 100billion. ia ambil masa dan pengorbanan pemimpin, yg ikhlas.. kepimpinan membentuk kekuatan parti seperti yg dibina DS Najib sekarang setelah UMNO dirosakkan Madey Kerala


Madey mana ikhlas.. dia nk boboi je naik. lepas boboi naik kroni2 boleh ambil tempat masing2 untuk menyamun seperti sediakala.. no way lah!

Mat Gunong said...

Mat Gunong dan En Bigfoot pun nak tumpang gelak gak. Kita gelak sama sama ye!
Hehehekikikihahahakahkahkah

Ujang kolopir lah said...

Asik sebut Lompang !lompang !,Den lompang ekau nanti, bisu seumur hidup!!!

Mat Gunong said...

Pas dah upgred sekarang ni. Dah tak kawan syaitan lagi. La ni kawan ngan IBLIS pulak.
Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Kah kah kah matgobok tgh syok sendiri..
biar je lah.
yg penting kt luar sini chap munge tgh kritikal
pru xtau sape nk wt kje.. mungkin boboi dan abg2 billionaire kot
kah.kah.kah

DoJ bila nk dakwa mo1? tk sabo aku tggu lame dh weih..kekekekke

Anonymous said...

iblis penentang ruu355 ada di Shah Alam.. kwn2 korang jugak kn.
Boboi dh balik melancong ke belom?

daddy cover sorg2. kah.kah.kah.

buat ceramah depan kerusi kosong. ahli cabur lari, chap munge main blkng kuat..tikam sana tikam sini.. lepas tu masuk blog buat cerita UMNO tgh panic.. kah.kah.kah.

Mat Gunong said...

Alamak !! Rafizi bom lagi lah.. lepas satu satu bom dilontarkan Nya. Tak sempat nak cebuk berak. Bom dah sampai. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Din Pagoh bile nk saman org UMNO
yg lapor pd pejabat agama.. kes nika gee tu

haiyaa manyak slow mahh.. lu ala kantoi arr??

kikikiki

bakal piii emmm pakatan HALAPANN..

kekekekeke

Anonymous said...

kah.kah.kah
macai chap munge kena bergayut pd lapiji soton pulak. che det blog xnk dedah2 ke?
lapiji tgh lepas kentot ko kate bom.. kah.kah.kah berderet saman. kaki temberang looser mcm tu korang amik jd hero propa. waaooow..

kekekekeke

Anonymous said...

matgunong tgh berselera menjilat najis ber*k lapiji.
kah.kah.kah syok sendiri pastu tnye org lain seram x?
gile mamat sekor ni.. ptut sape pn xnk lyn ko matsenget.

sorg2 ke je lah meroyan sini. kekekeke

Mat Gunong said...

Hang dah tengok jelajah rakyat BERSATU di JITRA KEDAH. Ada Dato seri mukhriz, ada Tan sri mahyuddin dan ayahanda TUN. Seronok dengar. Ribuan rakyat hadir dan sorak apabila TUN cerita pasai KAWAG NEGARA. Tahu ke apa makna KAWAG tu??.
Hehehekikikihahahakahkahkah

Mat Gunong said...

Hehehekikikihahahakahkahkah. Siapa lah mat gunong ni kan. Hanya tempat cybertrooper PICISAN Umno lepaskan geram,sehingga mengigau ,asyik menyebut nyebut nama mat gunong..
p/s. Maki lah lagi, carut lah lagi,cerca lah lagi Hehehekikikihahahakahkahkah. Semoga kalian dapat mengurangkan stress.. . Kata kata mat gunong memang Tajam lagi Berbisa. Makan dalam kan!!!.

Anonymous said...

oooo itu ka ramai.. byg tu ja ke yg nk hantaq boboi botak ke putrajaya?

tabur dedak paksa hadir sbb ayahnda penyangak mai.. kah.kah.kah.. hg takkira pulak yg mai stadium sokong Najib UMNO 2 minggu lepas
gerun gelabah nak pujuk hati ckp umno paksa student uitm wajib hadir..

kah.kah.kah.

hang ingat x himpunan bershit 2-3-4-5 berapa joota macai turun..
bila mengundi apa jadi?

kah.kah.kah.

upah siam nuu org kg belah Padang Sera, Guaq Napai, Napoh.. bg minyak moto rm25 berduyun la mai.. kekekeke

Anonymous said...

dlm sejarah politik melayu Islam
siapa yg gunakan konsep kutuk dan cerita fitnah pihak lain.. sampai bila pon puak mcm tu xpernah berjaya naik memerintah

Program UMNO xcerita pon pasai KAWAQ TUA yg la ni berlakon mcm tok alim tkpernh sentuh sesen pun duit rakyat.. kah kah kah..kah

KAWAQ TUA terpaksa lari ke Jitra.. selepas BOBOI Bodoh gagal di Jerlun bulan lepaih..

harap Siam seluaq katok je yg dtg makan free

kah.kah.kah.. Jerlun petanda besar Boboi Tumbang!

Anonymous said...

aku pernah lihat mlm reformasi Nuar bg ucapan di masjid negara..time tu..1998

dahsyt lautan manusia..

kalau tgk ratusan ribu rakyat turun.. boleh pikir confirm UMNO kekal pembangkng sampai skrg.. tp berkat Ayahnda Kawaq Tua turun dr takhta.. akhirnya UMNO berjaya terus memerintah.

yg ramai tu dtg nk tgk.. yg betul2 ahli berapa kerat ha?

kah.kah.kah.. sapa nk gantung bendera chap munge nanti?

Anonymous said...

Dari Jerlun lari ke Jitra
Boboi dah terketar tak boleh kata apa
Minta Daddy Kawaq Tua bikin cerita
Pru14 bungkuih laa Chap Bungaaa!!

kah.kah.kah.kah

Matgunong.. klu hang terra hg balas balik laaaa..
macai ngok chap boboi lembap..anak si KAWAQ TUA

kah.kah.kah.kah

Mat Gunong said...

Boss kaki kawag, macai kaki putaq
Boss tabur dedak, macai terus sambaq
Boss kaki kawag , macai kaki putaq
Boss sudah senak ,macai mula ketaq

Anonymous said...

kah kah kah.. matgunong
hng khayal apa
dewan wawasan jitra besaq sekangkang kera
buat kenduri kendara boleh la
tahun 2016 punya cerita
duk perasan sampai la.

kah.kah.kah

matgunong bangang super dedak haram

#HidupUMNOPAS
#HidupDSN
#TumbangPakaton

Anonymous said...

Kawaq Tua Samun harta negara
Anak cucu dia kaya sekelip mata
Macai dia tak buleh apa
Hanya tumpang DEDAK sahaja

KAH.KAH.KAH.KAH

matgila suka tak sangga... kah..kah..kahhhh

Mat Gunong said...

Tu lah kamu. Nak mat gunong kata kamu ni bodoh bodoh cerdik. Nanti kamu marah. Kamu tahu tak , yg menentukan kemenangan parti atau sesuatu gabungan parti bukan ahli parti itu sendiri, yang hanya mewakili 20% dari pengundi. Yang menentukan kemenangan adalah PENGUNDI ATAS PAGAR . BODOH.! ADA FAHAM Tak?

Anonymous said...

Boboi Bengap disangka hebat
Jadi MB tipu rakyat
Hari-hari balik awal datang lambat
Lama-lama rakyat meluat
Akhirnya jatuh Daddy gagal selamat


kah..kah..kah..kah
MatPencacai. picisan.. hang panik ka?

Mat Gunong said...

Hang tengok video lama ,atau pun memang hang raja putaq. Mereka ceramah kawasan lapang ,bukan dalam dewan.. stim pil kuda ke?.

Anonymous said...

matgunong bahlol
mase umno kumpul berpuluh ribu dlm stadium mggu lepas ko ckp itu tipu.
tp ape ceramah boboi dgn Kawaq Tua tak ramai mana pun
ko berbangga kemain.. (nk muntoh dgr)

so nk ckp lah kt ko matgunong.. yg berhimpun sbg ahli dgn berhimpun sbb sokong jauh beza tu.. sbb Nuar dh buktikan dia sgt hebat dlm menghimpunkan sokongan.. tp skrg dia kt mana?

pii emm ke ??

Boboi dan Kawaq Tua ceramah kat mana yg hebat sesak ramai tu? cer bg bukti jap? yg aku tau cawangan dh mampos banyak.

kah..kah..kah matgunong.. BONGOK. otak ko mcm xckup seposen.

kah.kah.kah!


#TumbangPakaton

Mat Gunong said...

Kalau macam tu punya sambutan , mat bashah boleh terus lena tak yah nak bangkit bangkit lagi.
Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

KAH KAH KAHHHH
'seramm' nyerrr akuuu kt boboi chap munge
kah..kah..kah ceramah 16 mei jitra.. ribu2 org ke ribu2 syetan halimunan yg dtg?

kah..kah..kah gambar audience pon xbrani tunjuk..
patut le kwn aku ckp.. Chap Munge dh nak mampos di Kedah..

Jerlun dah terlungkup

daddy kawaq tua cuba balik ke jitra.. konon kot2 bisa masih ada zamn jd wakil rakyat dulu

malangnya.. sambutan HAMBARR

kah..kah..kah!!

Anonymous said...

Boboi Bongkak boleh kalah jatuh tergoleh dengan Org yg dikatakan kuat lena???

kah..kah..kah

daddy boboi aka KAWAQ TUA!

Mat Gunong said...

Mat Gunong seru kepada segelintir ahli ahli Umno yg hanya tinggal saki baki tu, keluarlah Umno. Tak perlu lagi sokong parti yg mengkhianati orang melayu dan Islam dengan tindakan menyeleweng wang dari LEMBAGA URUSAN DAN TABUNG HAJI dengan sewenang wenang nya demi ke penting an diri sendiri. Kalau wang itu dari kantung Umno sendiri,tiada siapa mahu pertikaikannya . Tapi ini wang dari institusi yg diamanahkan untuk menjaga haq dan harta orang melayu Islam.Bukan orang Umno sahaja yang mencarum wang di LUTH .Ada kah kamu mahu memikul sama dosa dan bersengkongkol dengan pengkhianatan pemimpin pemimpin parti kamu ini. Fikir fikirkan lah demi Agama,Bangsa dan Negara.

HAPUSKAN KLEPTOKRAT, MERTABATKAN RAKYAT.

Anonymous said...

cian ko matsengat oii
program chap munge duk tabur fitnah tu makan diri

KAWAQ tu ialah Madey
Madey ialah KAWAQ TUA

sekali dia kutuk Najib 10x kutukan itu berbalik padanya

satu saman pun KAWAQ TUA tak berani buat!

yg pasti CIA dahkan Madey dalang skandal BMF

Kat dunia terlepas kat akhirat merangkak lah cari org2 yg terlibat termasuk yg dibunuh misteri!!

Anonymous said...

kah.kah.kah

matsenget.ko seru sape tu?
Seru syetan ke iblis?

ke ko seru ahli2 chap munge yg tinggal xckup sifat tu?
Buat program pun xde org.
Boleh berlakon mcm hebat
kah.kah.kah

kalo mau bicara pasla duit dan penyelewengan..
bicara dulu penyelewengan zaman KAWAQ TUA menyamun

umum tahu duit Tabung Haji di rompak di zaman abg Nek Semah jadi Pengerusi.
demi menyelamatkan MAS. Kroni tegar KAWAQ TUA

bicara dlu soal penyelewengan BMF. Bersihkan dlu tuduhan CIA. ada telor ke matmacai???

Fikirlah sebelum terpedaya dengan ayat-ayat penipu KAWAQ TUA a.k.a Madey Kuttey!

Anonymous said...

MatSenget a.k.a MatMacai

Esok KAWAQ TUA berceramah di mana?
aku ingat nak join.
Boboi Bengap join x?
BoyFriend Nika Gee ade sekali ke?


kekekekekeke

Anonymous said...

HIMPUNAN PANTUN SELOKA BUAT MACAI CHAP MUNGE BOBOI ANAK KAWAQ TUA

Dari Jerlun lari ke Jitra
Boboi dah terketar tak boleh kata apa
Minta Daddy Kawaq Tua bikin cerita
PRU14 bungkuih laa Chap Bungaaa!!

MatMacai hang khayal apa
Dewan wawasan jitra hanya sekangkang kera
Buat kenduri kendara boleh la
Tahun 2016 punya cerita
Duk perasan bohong sampai la.

KAWAQ TUA samun harta negara
Anak cucu dia kaya sekelip mata
Macai dia tak buleh apa
Hanya tumpang DEDAK sahaja

Boboi Bengap disangka hebat
Jadi MB tipu rakyat
Hari-hari balik awal datang lambat
Lama-lama rakyat jadi meluat
Akhirnya jatuh Daddy gagal selamat

------------------------------------------


p/c: amacam MatMacai?? kah.kah.kah

Anonymous said...


MatMacai.. si picisan, ko dh lari tdo ke?
ke lari masuk bilik cari kangkang bini?
kah.kah.kah.

Anonymous said...

Kesian pd macai2 Pakaton
org lain sibuk dengan ceramah Nisfu Sya'ban dan persediaan menghadapi Kedatangan Ramadhan Al-Mubarak, dna program-program bantuan fakir miskin.. parti2 macai pakaton sedang sibuk 'tarbiah' buat dosa, fitnah, benci hasut sana sini..

siapa syaitan sebenarnya.. fikir2lah sendiri.. tamak dan meroyan untuk berkuasa sehingga tiada sempadan lagi dlm hidup.

Tinggalkanlah parti2 penipu dan perosak minda rakyat ini.
Lihat dengan hati yang ikhlas, parti dan pemimpin mana yang siang malam bertungkus lumus untuk rakyat dan memperbaiki sistem negara.
Kelemahan tetap ada tapi yang penting komitmen dan usaha.

Ayuh, tinggalkanlah parti2 berciri jahiliah DAP-PAN-PKR-BERSATU yang sangat jelas matlamat mereka hanya KUASA dan KETAMAKAN. Tiadapun VISI dan MISI jelas untuk KESEJAHTERAAN RAKYAT

SIANG dan MALAM mereka hanya bercerita tentang Najib Razak + IMDB + SRC + Penyangak. Mana dia blueprint utama untuk rakyat daripada cerita hearsay dan apa untung kepada rakyat sebenarnya?

AYUH. Bersama-sama kita tinggalkan golongan perosak pelampau dan penipu rakyat. Bersama-samalah dengan pemimpin Arus Perdana yang siang malam berhempas pulas berfikir dan berusaha untuk membangunkan rakyat dan negara.

Jangan hanya lambakan cerita dan buah mulut sudah cukup membodohkan rakyat dan menafikan usaha gigih pemerintah UMNO BN dan DS Najib Razak dan Barisan Kabinetnya.

JADILAH KITA PENGUNDI YANG BIJAK DAN BERPIJAK DI BUMI YANG NYATA.JANGAN TERIKUT DENGAN HASUTAN DAN BISIKAN SYAITAN BERTOPENGKAN MANUSIA YANG MENJANJIKAN BULAN DAN BINTANG, TAPI SATU HABUK PUN TIADA SAMPAI KEPADA RAKYAT MELAINKAN KEPENTINGAN MEREKA PAKATAN TIPU RAKYAT SEMATA2.

#JomSokongUndiUMNOBN
#TinggalkanPakatanAnonymous said...

Kau ingat pengundi atas pagar semua bahalul macam kau..??

Anonymous said...

Mat Gunong kau antara baghal yang paling bingung, apa yang dituduh lidah' biawak Rafizi Ramli tu sendiri berbelit - tuduh kemudian mintak kepastian ?

kisah SRC semakin menarik dibawah arahan Rafizi bahkan lebih hebat dari kisah langkah Kajang yang akhirnya menjadi langkah Kengkang, kesian nengok Tan Sri Khalid Gagap kena set-up sebab tunjuk keras kepala (lawan tokey) si Raja Liwat.

sabar la sikit wahai barua (Mat Gunong)
apabila datangnya kebenaran jangan kau pura-pura jadi keldai cacat macam kisah SEPINA from FRANCE. sampaikan si tokong muda di jemput untuk menyelam bersama Scorpene baru terpotong lidah' keldai2 yang mengatakan Scorpene tak boleh menyelam, si tokong muda tidak lagi bicara kisah Scorpene hanya besi scrap.

siasatan sama ada dokumen SPRMinsider berhubung 'rekod' kewangan SRC sedang berjalan. seperti biasa keldai berbunyi dengan nyaring (memang seram) bila keldai berbunyi tanpa henti.

lidah' biawak Rafizi hanya mendakwa tapi dalam bentuk pertanyaan bukan dlm bentuk pembuktian. doakan SPRM ikut skrip lidah' biawak, sebab pengarah yg baru ni bukan macam si sesumpah yang mintak bersara awal (sampai sekarang diam, janji nak bongkar kes jerung). rupanya dia pon jerung jugak jadi spy @ BARUA High Class untuk Pakatan Harapan yang diketuai oleh Parti Babi DAP.

BARUA bising di mana JHO LOW ? sedang FBI pon tak berani nak cari Jho Low di mana dan dengar khabar kapal terbang yang 'ditahan' Singapore sudah berlepas pergi - KELDAI terus diam, tak berani nak kata Singapura dah diberikan dedak.

aku rasa 'seram' bila baca komentar Mat Gunong sampai ketawa macam baca komik Doraemon. hehe

Anonymous said...

awak pernah bersangka baik???

Anonymous said...

merah mata???

Anonymous said...

madey upah media yahudi 100 jota supaya memfitnah najib...astro awani

Anonymous said...

zaman madey kutey pun lagi hebat fitnahnya. satu saman pun yillek.

Anonymous said...

apa sudah jadi. mat gunong kena hempap gunong. sembang tinggi. merayu rayu pulak aeihhh. dari madey upah media yahudi 100 jota untuk fitnah najib..astro awani. baik taboq dedak tu kat rakyat jerlun kasi up boiboboi. ado pekdah...

Anonymous said...

ITU RATIB DIORANG BRO...SEMPENA KEDATANGAN RAMADHAN.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates