May 19, 2017

182 Betul Lempang Tidak Berlaku Di Zaman Tun Dr Mahathir, Hanya Semburan 'Pepper Spray'


Insiden serangan terhadap pengarah filem David Teo pada sesi dialog TN50 malam Rabu lalu telah memalukan rakyat Malaysia di seluruh dunia, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad. Kata beliau secara langsung kepada netizen di Facebook hari ini, 
"Pertama macam ini tak pernah berlaku dahulu pada saya, atau PM lain sebelum saya. Ini berlaku di zaman Najib kerana semua benci terhadap pemerintahan Najib, tetapi apabila mereka cakap, mereka akan menghadapi masalah. Surat khabar ini ditapis sehingga tidak ada news lagi, demikian juga dengan TV3 dan lain-lain lain."
Melayu mudah lupa Tun. Melayu mudah lupa. Pertama lempang di zaman DS Najib Tun Razak bukan ditujukan kepada beliau. Ini berlaku kerana salah faham di antara dua atau tiga artis iaitu David Teo, Dato Rosyam Noor dan juga Sulaiman Yassin atau lebih dikenali sebagai Mat Over.

Kedua, kejadian berkenaan selesai pada masa itu juga di mana semua pihak bersalaman dan bermaafan. DS Najib berjiwa besar memaafkan semua pihak dan pihak yang terlibat (3 artis berkenaan) sudah bersedia melupakan kejadian berkenaan.

Ketiga, memang benar di zaman Tun Dr Mahathir tiada kejadian lempang. Namun semasa zaman sebelum DS Najib Tun Razak menjadi Perdana Menteri, seorang ahli perniagaan, Datuk Nik Sapeia Nik Yusoff pernah menyembur bahan pemedih mata ke arah Tun Dr Mahathir Mohamad pada 2006. Jadi, zaman Tun Dr Mahathir memang tiada kes lempang tapi zaman selepasnya ada kes semburan bahan pemedih mata kepada Mantan Perdana Menteri.

Keempat, Tun Dr Mahathir berjiwa besarkah dengan memaafkan pelaku jenayah tersebut? Tidak! Hakim Datuk Mariana Yahya membuat keputusan menjatuhkan hukuman penjara enam bulan terhadap Nik Sapeia pada 14 Januari 2010.

Kesimpulan, Melayu memang mudah lupa, seperti kata Tun Dr Mahathir.


182 comments:

Anonymous said...

BEWARE GOD’S RETRIBUTION: MALAYS NO LONGER KNOW HOW TO FEEL SHAME – MAHATHIR

Dr Mahathir Mohamad has been touring the Malay heartlands in a bid to convince them to vote for his Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) in the next general election instead of Umno.

In his latest blog posting, the former premier decided to touch a raw nerve.

He noted how the Japanese were willing to kill themselves out of shame when unable to perform a task or for doing something which is considered wrong.

However, he argued that the feeling of shame is different among the Malay race, whom he claimed are not perturbed when failing to execute a task given or entrusted to them.

“They do not feel shame even when embezzling money entrusted to them…. There is little shame amongst the Malays.

“Today, this feeling of shame has eroded further. Though having sufficient income, when there is an opportunity to embezzle money, shame does not prevent them from committing this wrongdoing.

“Many are willing to accept whatever that is given for free without reservations. The source (of the funds) is never questioned,” he added.

The former premier also criticised the act of apple polishing, stating that some are willing to do certain things out of the desire to earn praise from their master.

“There is no shame when the person’s action is detected. The person feels no shame in abusing rights to apple polish his master,” he added.

Anonymous said...

Ini bukan salah faham.Mat Over terlebih over ...nak jadi samsing tua umno kerana Jamal jamban dan Tajudin Pasir menyalak dah letak jawatan samseng umno...
Pertikaian antara David Teo dan Rosyam Nor...Mat terlebih over yg terlebih perasan plak...
Mat terlebih over ambik kesempatan depan Najib konon nak bela Najib...Melayu umno memang suka tarik perhatian untuk dapat sesuatu...Najib tak mungkin ambik Mat terlebih over jaga kediaman najib ato pon tukang kebun kerana dah tua bangka tak sedar diri...nak berlakon pon david teo tak sudi ambik...
Main bola pon Mat terlebih over tunjuk samsing flying kick pemain lawan...

KIAH MURAI said...

Malu Kiah nak baca!. Malu..Malu..Malu..

Anonymous said...

Ade plak barua najib paksa david teo mintak maaf..melalak depan pejabat david teo....walgal david dah maafkan mat terlebih over....mungkin david teo anggap melayu memang bodooo dah lah miskin......

Anonymous said...

Jangan buat persepsi bangang Mat Over nak tunjuk hero. Pi tanya Mat Over dulu. Amek pandangan dia. Kalo tidak nnt ngko jadi lidah setan suka memanjangkan sesuatu.

Anonymous said...

Kes hon dan pukul cina di jb belum reda sepenuhnye...sekarang mat terlebih over plak cari pasal dengan cina...
Peratus cina nak undi bn dan umno ...mungkin zero....umno bodoo tak pernah abis....ape nak heran kalo mat terlebih over dan macai bodoo kerana Phd umno pon bodooo...

Anonymous said...

Dua memang samseng....main bola pin gaduh bangang ooi..nak tunjuk terer...

Anonymous said...

Mak Dara:"jantan tak tau malu,menangis konon"
P Romli :"mengapalah Tuhan jadikan kau matnusia,kan lebih baik jadi hewan"
Patut dimuat naik gambor jantan tuh semasa PAU 2015...

Anonymous said...

Ko bangang tak baca kenyataan mat terlebih over...dia tak sesal poon..

Anonymous said...

Kalau ada seorang dua Melayu yang berani bertindak keras sikit melawan puak Babi Kafir dan sifat kurang ajar benci kepada pemimpin kita maka ada MACAI akan label sebagai 'samseng UMNO'

Tapi akalu samseng sebenar yg control rumah urut yg didalangi pemimpin2 DAPig kenapa ko xkesah nak label sebagai samseng?

Demo gilababi Bershitty selama bersiri ganas, pukul polis dan samseng menghina pemimpin Melayu Islam ko tidak rasa marah atau anggap samseng?
Sejak Bro Jamal dan Baju Merah buat Himpunan.. baru nampak rupanya telor2 mereka cina2 babipig dapig dan macai melayoo pan pgayr telah kecot atau mungkin sudah masuk ke dalam. Nk samseng sgt.. mcm org lain xboleh buat jg?

Inilah otak MACAI. MACAI tetap MACAI.. krn hati perut mereka telah diliputi LENDIR BABI!


Syabas Mat Over. Macam ini kita mau. Lembik sgt kalau Cina kurang ajar

Anonymous said...

Lakonan jer..untuk bolot harta negara...biar macai bodoo percaya...

Anonymous said...

Sepatutnya Mat Over lempang 10x si BabiTeoh ni
BabiTeoh ni membawa aspirasi tokong Lim. Dr dulu dia anti kpd Kerajaan.
Sedangkan banyak peluang bisnes filem bodohnya itu diberi support oleh kerajaan melalui kontrak2 bekalan ke stesen2 TV

Macai mmg xde maruah. Asal sentuh cina dapig je mereka sanggup bermatian sesama Melayu. Tp masa Melayu dibalun Cinapek sekor macai ni xpeduli. Ruu355 melayu macai yg jd kepala syaitan!
So mcm mana org2 mcm Mat Over tk geram dan dendam!

Syabas Bro Mat Over. Semoga kebaikan dan kekuatan kpd kamu!

Jgn takut dgn cemuhan macai pro-babiTeoh. mereka cari makan dedak maaa! kurang ajar!

Anonymous said...

Berlakon Kling Tua Penyangak ke macam Nuar Menyontot China doll lepas bedah tulang belakang di Germany??

BABI pon Boleh Terbangg woooooo... kah.kah.kah..kahhh!

Anonymous said...

Ade ker david teo tunjuk benci najib?..tolol ko ni..mat over terlebih prasan nak tarik perhatian najib...nak cari publisiti murahan..

Mat Gunong said...

Dari laporan Doktor pakar mengatakan , tindakan GANAS Mat Over itu didorong oleh kurangnya kandungan Gula dalam darah, yang mana ini akan menyebabkan saraf otak beliau tidak lagi mendapat mengawal pergerakan tangan. Simptom ini dipercayai berpunca dari gara gara langkah Mat Over megurangkan pegambilan gula harian sebagai langkah jimat cermat ,atas desas desus yang mengatakan bahawa HARGA GULA AKAN NAIK 30 SEN MENJELANG HARI RAYA INI NANTI.

Anonymous said...

Perompak ko sokong...samsing pon ko sokong...

Anonymous said...

Ko ulang tayang china doll yg rahim tambi chik dah ngaku...bodooo sampai kiamat..

Anonymous said...

Nik sapiea & mat over dua-dua orang kelantan. Dua-dua orang bn. Samseng serambi mekah. Nik sapiea macai dollah badawi, mat over macai najib.

Anonymous said...

Rumah urut haram tu kerja polis...kenapa ko plak sibuk...jamal pegi raba bontot..

Anonymous said...

Tapi polis pon rasuah sebab najib rompak..

Anonymous said...

Babi boleh terbang = rosmah mansor & riza aziz. Terbang naik pesawat kerajaan. Penyangak guna harta kerajaan. Rakyat tanggung kos minyak ratusan ribu setiap kali berlepas. Sial!

Mat Gunong said...

Hehehekikikihahahakahkahkah. Mat Gunong terpaksa akui, dailog tu memang ada humor nya. Tapi semasa tu TUN bukan lagi Piem. Bodiguard pun tak de.

Anonymous said...

Yang tak boleh control panas baran macam mat over IQnya pasti rendah. Tu pasal jadi pelawak.

Anonymous said...

Mat over orang kuala brang hulu trengganu...negeri kaye minyak tapi mat over merempat di kl..mat over nak cari publisiti kerana susah nak cari makan sekarang...produser tak ambik mat over berlakon lagi kerana samsing taik koo cing..

Anonymous said...

Pelawak pon tak laku...macai umno pon tak mao tengok lawak bodoo..

Anonymous said...

Ikut citer macai burung bersayap pon tak boleh terbang...

Anonymous said...

Lahir tahun 1952 rupanya. Dah tua bangka tunjuk samseng

Anonymous said...

Tun M mudah lupa lagi, zaman dia pun suratkhabar dan TV kaw-kaw kena tapis. Zaman reformasi time berjuta orang nak dia letak jawatan internet very-very limited. Hanya orang bandar yang ada. Social media macam Whatsapp dan Facebook langsung takde. So kalau orang tak baca paper atau tengok TV orang boleh tengok YouTube atau social media yang lain.

Adakah semua media dikawal? Dan adakah media-media individu macam blog dan website semuanya melaporkan benda yang benar? Yang pasti kebanyakannya pembohong je.

Personally Tun M is acting like a grumpy old man dan tak sedar diuntung. Pity him. Dulu dengan Pak Lah bolehlah dia nak taruk kaw-kaw. Najib ni melawan Tun M dalam diam. Masalahnya ramai macai-macai DAP yang ambik peluang kononnya nak jatuhkan Najib dan nak selamatkan negara la konon tapi haramjadah ni semua menangguk di air keruh.

Dulu mungkinla ramai yang percaya apa Tun M cakap bila dia kritik Pak Lah, zaman sekarang ni ramai yang menyampah pulak.

Anone...

Anonymous said...

First of all there wasn't town hall meetings during the olden time. So people will never know what Dap supporters reaction would actually be toward the old man if happened to have organised similar event. Comparing Dap's reaction then and now, especially in this case is akin to comparing orange and apple which is skewed and totally not correct.

Anonymous said...

David teo: sekali itu ombak sampai ke pantai

Mat over: time tu juga penampor aku sampai

Anonymous said...

Memang ianya memalukan ,tapi hanya memalukan Mahathir,kerana di zaman beliau tak ada org Melayu sanggup kedepan memberi penampar kepada mereka yg di anggap biadab terhadap Mahathir.Bayangkan dizaman 'Reformasi' ,Mahathir di maki hamun sehingga di gelar Mahafiraun ,Mahazalim dsb ,tapi tak ada makhluk apa tah lagi org Melayu yg tampil kehadapan mebela Mahathir ,kecuali FRU yg menyembur air kuning itu pun mengikut 'perentah ' Mahahtir,bukan sukarela kerana tersinggung dgn kebiadaban terhadap Mahathir.Ertinya org Melayu tak ambil pot ,terhadap Mahahtir ,malah dal PRU 1999,Mahathir di tinggalkan dan orang Melayu berpindah menyokong PAS.

Bagi saya ,Mat Over melakukan sesuatu yg agak wajar .

Anonymous said...

Apa relevannya isu pelempang ni? Bukan Najib kena lempang dan bukan Najib yang melempang. Tapi punyala kalut harmjadah ni seolah2 Najib juga yang nak dipersalahkan sebab David Teo kena lempang.

Come on man, where do you put your pea brain? Under your knee cap or up on your arse.

Anone...

Anonymous said...

kat Penang pengawal lalu lintas pun fanatik pakai baju bertulis nama LGE. dalam kata lain fanatism bukanlah satu yang luasr biasa. fanatism pada Lee Watt contohnya membuatkan insan2 anggap Lee Watt adalah seumpama MakSom.

Anonymous said...

Hahaha...kiah sorang jer ade kemaluan...umno dan macai2 bodoo tak berkemaluan....perompak dijulang samseng tai koo cing dipoja2...

Anonymous said...

Hahaha....macai pon kurang gula sejak gula naik harga...tapi macai buat muka sardin...

Anonymous said...

Nk kencing zaman skrg ni boleh lah. Sbb Madey dh ckp Melayoo Mudah Lopaa..
sbb tu Mamak boleh tipu melayu. Dia boleh ckp benda yg dia buat sakan dulu pd org lain pd masa ini..
Zaman xde wassap tweeter, pc laptop pun xjenuh mcm skrg.. boleh lah hang muhong MadeyTahik oii..

Mcm dia tarak pernah buat apa dosa dan silap.
100billion lesap ppun xpe.. janji anak2ku dan kroni2 aku kaya.

Babi pon boleh terbang maaa.. kakakkakak

Anonymous said...

Ko bodooo facebook dan whatsappp tahun berapa baru ade...masa madey hanset besor mana?

Anonymous said...

Jgn main2 dgn Macai babi-teoh aka Babi-Dapig.. babi-Teoh tetap bagus walaupun babi-kurang ajar.

Jgn main2 dgn macai babi-dapig.. BABI PON BOLEH TERBANGG wooo...

kakakakakakka

Anonymous said...

Bush dapat balingan kasut tetapi tiada macai Bush yang berani beri penampo pada pembaling kasut berkenaan.

Dinosor kena sembor tapi tiada cai Dinosor berani beri lempang kepada penyembor.

Jibo cool tapi cai sanggup buat apa saja bagi melindungi Jibo dari pembiaDap. Kalau Jibo hilang cool, tak tahu apa kesudahan nasib biaDap2!

Wakakaka

Anonymous said...

Dulu Anone bodoo pon percaya cakap madey...sejak dapat dedak dah tak percaye lagi...

Anonymous said...

Mat over penjenayah sama dengan najib..

Anonymous said...

Penjebayah memang wsjar melakukan jenayah...macai memang wajar sokong penjenatah...najib dan mat over..

Anonymous said...

Ape punye bodooo daa...tulisan nama lge pon fanatik..

Anonymous said...

Bayangkan berapa biji telor tembelang yang akan melekat kat muka Uturn kalau kebetulan Uturn buat mesyuarat town hall di kawasan Pass selepas insiden Memali? Ada siapa boleh buat anggaran? Muahahaha

Anonymous said...

Zaman madey ko kena tipu dengan madey pon kata tak jena tipu...herannye 1000 billion lesap sampai sekarang polis takot nak siasat...hebat benor madey ni..

Anonymous said...

Semenjak Tun M baik dengan pembangkang maka macai haramjadah yang dulu kena ketuk kepala dan kena sembur gas pemedih mata sudah pun mengampun dan memaafkan perbuatan Tun M yang lalu. Dinasor tua LKS dan tokong Lim juga sudah lupa peristiwa makan percuma dalam sel. Cai haramjadah rasa gembira yang teramat kerana musuh ketat mereka sudah lunak dan mesra kembali.

Kasih antara bapa dan anak (baca peliwat) sudah kembali bertaut. Lebam di mata sudah menjadi cerita lama. Lekuk di kepala cai haramjadah kerana ketukan FRU juga diibaratkan tepuk-tepuk mesra. Namun adakah Tun M akan melantik peliwat tua menjadi pee yem? Apa sudah jadi dengan TS Muhyiddin. Sonyap je. Kesian TS, jadi macai Tun M je. Nama dia tak tercalon pun untuk jadi pee yem.

Cai oh cai. Their pea brain is definitely under their knee cap.

Anone...

Anonymous said...

Kalo david teo kurang ajar bukan ko dan mat over yg pegang undang2 ...sesuka hati bertindak...polis pon tak boleh pukul orang..

Anonymous said...

Teori bodooo..

Anonymous said...

Cai pea brain kalut dengan "JENAYAH" lempang. Dulu masing2 mengaku hera kena ketuk kepada dan sembut gas pemedih mata takde pulak kata itu aksi "JENAYAH" polis. Pea brain dah lupa ke? Oh ye, mana nak ingat. Sel2 otak dah tak berhubung sebab asyik kena ketuk je.

Anon...

Anonymous said...

Peliwat tua liwat ko dulu sblm ladi pm...sebab ko bodooo...seifool yg muda boleh diliwat....ko pon senang jugak nak diliwat...hi3...

Anonymous said...

apesal ko kasih sgt dgn david-babi-teoh tu wahai MACAI?
kaoo david-babi-teoh boleh buat sesuka hati nk tunjuk samseng depan PM dan org ramai maka org lain pun boleh suka hati juga membalas tindakkan babi tersebut

oelh itu JANGAN MULA buat SESUKA HATI.. nanti org lain BALAS SESUKA HATI..padan muke ko babi-teoh. Macai jangan salahkan UMNO/BN/Najib ok.. sbb yg baloun china doll pon boleh ckp jam hilanhg itu ada.. Jijah tk disalahkan, Eskay tak salah.. Najib jugak salah.. tak ke BABI namanya macai tu??


BABI PON BOLEH TERBANGG Woooooo!

Anonymous said...

Citer ape ko ni....nak banding kes mat over dengan polis plak...teruk sangat kebodohan ko ni...ki ade ijazah?...ko banding kera dengan berok kagi baik..

Anonymous said...

Anonymous said...
Kalo david teo kurang ajar bukan ko dan mat over yg pegang undang2 ...sesuka hati bertindak...polis pon tak boleh pukul orang..

Friday, May 19, 2017 5:34:00 PM

---------------
Eh... dulu KPN tumbuk mata Anwar dalam keadaan kepala bertutup sebab Anwar provok KPN. Apa kes. Mendiang Karpal pun pernah kena lempang dengan guru silat sebab biadap dan ia berlaku zaman Tun M. Tun M lupa lagi.

Anone...

Anonymous said...

sejak bile pulak MACAI-babi kasih pada undang2? aiseee tibe2 plak tunjuk WOROK bagai kene pegang undang2?

Woii MACAI BABI.. mase korang menyalak di KL bershitty tu undang2 BAPAK Peliwat ke Bapak Kit Sial punya??

Bila MACAI BONGOK mcm korang boleh buat sesuka hati awal2 dulu.. semua org perhati dan pendam.. skrg jgn salahkan bila Jamal ke Mat Over ke buat balasa yg sama.. BODO!!

BODOHH plus BANGANG = MACAI PAKATON+TAHIK!

Anonymous said...

Teo tunjuk samseng depan ko ker yg ko sibok sangat...sanggup jadi bodooo

Anonymous said...

MACAI-babi..

Mat Over lempang ko ke sial yg ko sibok sgt nak hentam dia?

Anonymous said...

Ko bodoo ...permit dah lulus ngook

Anonymous said...

MACAI-babi-Pakaton

Mot Over rogol mak ko ke sial ko asyik meroyan dr pagi tadi???

Najib arahkan mak ko dirogol ke yg ko sikit2 nk bantai najib?? BANGANG BAHLOL!!

Anonymous said...

Mst over lempang ko ker bodooo...ko sibok sangat...

Anonymous said...

Mat over nak rogol bini ko...ha3 dah tersepit babi bodoo..

Anonymous said...

Permit kepala otak ko.. babi-kuning man apernah dpt permit. Polis suruh membabi dalam staidum kepala babi taknak.. tak boleh provoks org.. so nk juga membabi di tgh2 jalan..

ade ko kesah pasal undang2 ke MACAI-babi oii??

Marina madeytahik separuh bogel mase bershit.. ade madey kesah?? sbb kepala otak dia pikir duitan. anak die dlm gereja ke ape ke dia xde kisah janji Najib mesti di tangkap.. boboi berkuasa?

Anonymous said...

MACAI-babi..

kah....kah...kahhh. sah le mak ko ken arogol dgn Mat Over. bkn Mat Over yg lempang david teoh babi tu tp mat over syabu!

sbb tu ko mengamok kah kah kah

Anonymous said...

Itu ketua samsing negara yg dah dihukum oleh _mahkamah...ko bodoo mana tau...merappo jer yg ko pandai...ha3

Anonymous said...

Kalo taj de pernut polis dah tangkap ngook..nak auta ato otak memang bengong?

Anonymous said...

MACAI-babi..
entah2 ko tu hasil anak rogol mak ko dulu.. oleh cine bukit.
pastu bapak ko jd pak sanggup

sbb tu ko SIAL semacam. asyik nk jilat cina-babi je tk tentu pasal

kan..sbb benih ko dgn benih kit sial ade persamaan!
tnye mak ko tgk?

kkakakakakkaka

Anonymous said...

Dan bayangkan berapa biji penang pau yang akan singgah kat muka atok biaDap 13 Nmei kalau atok tersesat macam rusa masuk kampung susulan penggunaan mulut gampang atok yang menaikkan darah owang kampung. Ada hadah menanti untuk peneka yang tepat. kah3

Anonymous said...

Hahaga ...mak ko dan bini ko yg kena rogol dengan mat over...tu pasal ko takut mat over

Anonymous said...

MACAI-babi

permit pala ko.. babi-kuning mana pernah dpt permit BONGOK oii!

kepala babi-bershit kena tangkap aritu.. marina chin chong tu kena tahan kejap menyalak mcm anjing MACAI-babi kt luar

ade aku kesah??

Anonymous said...

MACAI-babi

mak ko pernah kena rogol dgn cine-bukti pemakan babi
sbb tu ko jd SIAL
asyik nk mrh kalo cina-babi di sentuh

mak ko share benih dgn jantan cine mane ehh terlepas dpt ko.. sbb SIAL nak mampos!!

kecik2 xmo mampos.. besar2 dengki kt Melayu. elok Mat Over tu lempang kepala ko 10x!

Anonymous said...

MACAI-babi

ko balik tnye mak ko kejap.. ko ni hasil benih jantan mana?
mak ko mesti malu2 nk ckp

perangai SIAL ko pelik xmcm melayu yg baik2. sama ada ko ni cine kapir menyamar atau ko melayu campor cine babie bukit.. hasil rogol. sbb tu bodoh bangang!

Anonymous said...

Bolehkah DeFaktod dilebamkan kalau tak ada tangan ghaib di belakang yang arahkan pelebaman? Siapa tangan ghaib itu? Jibo? Mat Ober? atau dotdot? Kik3

Anonymous said...

Ko anak haram sebab tu ko ikut ajaran setan...penjenayah ko bela ...setan suka j
Kerja jahat..ko pon tak tahu padal ajaran islam..

Anonymous said...

Andaian bodooo...tak de idea daa...

Anonymous said...

Ko anak haram sebab tu ko ikut ajaran setan...penjenayah ko bela ...setan suka j
Kerja jahat..ko pon tak tahu padal ajaran islam..

Anonymous said...

MadeyTahik la dalang

kalu 1984 pun CIA ckp dia dalang BMF, terkorban seorang pegawai bank

kalo 1986 boleh mati satu kampung ditembak mcm binatang.. hnya kerana kg itu taksub PAS.. siapa beri arahan kalau bukan si mahazalim firaun mamak sekor tu??

Kalo 1998 Peliwat negara boleh di tangkap ganas dgn UTK, black maria. lepas tu usung tilam bertompok air mani selama bertahun2 ditayang satu dunia

itu keja sapa??

betapa bodoh bangangnye puak bangang ini boleh jilat ludah mahatahik dn duduk sebaris skrg.. puak ini pasti gagal!

Anonymous said...

Kalo dah bodooo memang susah nak diajar..

Anonymous said...

Ko kena tipu...mana laporan cia?.bodoo mudah kena tipu...mana siasatan?

Anonymous said...

syaitan2 jgh sebut kuat2
nant MadayTahik marah
sbb dia dh ckp..dia suka berkawan dengan syaitan dikenali

sapa ekk?? byk syaitan skrg dlm Pakaton,, dlm byk2 tu...syaitan mane yg madeytahik paling sukeee???

kah..kah..kah..kahhh

Anonymous said...

MACAI-babi anak luar nikah hasil perogolan tgh meroyan...

mana...mana..mana kah..kah..kah ko tnye mak ko le mane jantan yg rogol mak ko tu..

kakakakakaka..

Anonymous said...

1 ndb dah buang kes?...mana pegi 28 billion lesap

Anonymous said...

Ko anak haram hasil rogol sebab tu ko ikut ajaran setan...penjenayah ko bela ...setan suka
Kerja jahat..ko pon tak tahu pasal ajaran islam..

Anonymous said...

Anak haram anak setan ...pengikut ajaran setan...penjenayah dibela dan di pooja..

Anonymous said...

Tadi diberitahu najib ade panggil mat over mintak mat over lempang orang nak kaco najib hi4...

Anonymous said...

Mat Over pahlawan melayu terbilang yg terakhir..

Anonymous said...

Nasib baik penampau ala Arab (penampau ihsan), hanya satu gigi melayang

Kalau kena penampau Melayu, habis semua gigi melayang-layang

Kah5

Anonymous said...

Mat over tak de kerja ..boleh bukak syarikat penang pau...hi3... Macai boleh kerja di syarikat mat ober..

Anonymous said...

Mat ober bukan saje pandai menampar...tendang dan flying kick pon boleh..

Anonymous said...

Mat Over mengharapkan habuan atau saguhati dengan membela MO1 kononnya.......$$$

Anonymous said...

anon tu pernah tengok mat over main bola? dengar cakap atau jumpa baca mana2 artikel..sambong citer. ini baru lidah setan.

Anonymous said...

su tampar: Afdlin Shauki salahkan Rosyam Nor


PETALING JAYA: Pelawak, Afdlin Shauki hari ini menyalahkan Datuk Rosyam Nor atas kejadian tampar yang berlaku dalam Dialog Transformasi Nasional 2050 (TN50) bersama perdana menteri yang dipengerusikannya semalam.

Beliau turut mempersoalkan tindakan pengacara memburukkan keadaan dengan kenyataan “dia ni memang kurang ajar” yang merujuk kepada penerbit filem, Datuk David Teo yang ditampar pelakon veteran, Sulaiman Yassin atau Mat Over.

“Pada saya, yang paling bersalah adalah moderator yang tak mengawal keadaan dengan baik. Lepas tu satu Malaysia dengar audio dia cakap kat PM ‘dia ni memang kurang ajar Datuk Seri’.

“Apa tujuan memburuk-burukkan keadaan? Bukankah lebih baik sekadar meminta maaf atas kelakuan anak-anak seni yang terlalu nak menonjolkan diri,” tulisnya di Instagramnya hari ini.

Dialog TN50 bersama Datuk Seri Najib Razak yang berlangsung malam tadi kecoh selepas Mat Over menampar Teo di depan perdana menteri.

Insiden itu berpunca daripada Teo meminta Rosyam memberi peluang kepada hadirin di barisan belakang untuk mengajukan soalan kepada Najib, sebelum Mat Over tiba-tiba muncul dan menampar Teo ketika Rosyam membuka ruang kepada penerbit itu untuk tanya perdana menteri.

Pada masa sama, Afdlin menggesa Presiden Persatuan Seniman Malaysia, Zed Zaidi mengambil tindakan terhadap Rosyam yang kelakuannya disifatkan memalukan dan mengaibkan penggiat seni.

“Sudahlah memang orang kurang respect pada orang dalam industri ini…kelakuan yang memalukan ini lebih mengaibkan kita. Zed Zaidi kena ambil tindakan,” katanya.

David mana ada hina Najib... dia cuma tegor Rosyam Nor cara mengendalikan majlis dengan memintanya supaya turut memberi peluang kepada mereka yang duduk agak jauh untuk bertanya...

Tiba-tiba pula ada kalangan yang cuba nak jadikan trajedi lempang ini sebagai isu perkauman pula... Bodoh punya Melayu !

Anonymous said...

VIDEO] Che Det Jawab Pelbagai Soalan, Dulu Hadi Juga Peluk Kit Siang

China, ekonomi, Islam… dan tips jantung, Dr M jawab semua

Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini berkata kecenderungan pentadbiran Datuk Seri Najib Razak sekarang kepada pelaburan China adalah dengan niat untuk mendapatkan wang negara itu.

“Dia (Najib) nak duit China. Dia beri kontrak besar kepada China. Bila dia tidak ada duit nak bayar hutang, dia akan serahkan wilayah negara kepada China,” kata bekas perdana menteri itu dalam serangan terbarunya terhadap dasar ekonomi Najib yang memberikan tumpuan kepada pelaburan dan penglibatan syarikat China.



Menjawab soalan pengguna Facebook dalam sesi ‘live’ pagi tadi, Dr Mahathir berkata negara banyak berhutang dan atas kesedaran ini, kerajaan perlu mendapatkan dana asing dengan cara menyerahkan kontrak projek besar seperti keretapi dan pelabuhan.

Menurutnya, pembayaran balik hutang institusi tempatan masih boleh ditunda tetapi hal sama tidak terpakai melibatkan hutang luar.

“Hutang bank dan institusi antarabangsa perlu dibayar, jika tidak Malaysia jadi muflis,” kata Dr Mahathir.

Sesi soal jawab menampilkan pengerusi PPBM itu, “Hangpa tanya, #Chedet”, menarik lebih 4,000 penonton di Facebook.

PAS dan Islam

Dr Mahathir yang mengetuai kerajaan selama 22 tahun dari 1981 ke 2003, turut ditanya mengapa beliau tidak melaksanakan pemerintahan Islam sepenuhnya.

“Polisi rasmi kita ialah menerapkan nilai-nilai Islam, sebab bukan semua penduduk negara ini Islam,” katanya, sambil berkata nilai Islam merupakan nilai universal.

Dr Mahathir berkata sebarang pendekatan mengenai Islam perlu mengambil kira masyarakat pelbagai agama.

“Kita perlu cari formula yang tidak mencetuskan huru hara dalam negara berbilang agama.” Seorang penyokong PAS turut bertanyakan Dr Mahathir mengapa PPBM membelakangi PAS dalam Pakatan Harapan (PH).

Beliau menjawab ia tidak benar kerana PPBM sudah berkali-kali berusaha untuk bekerjasama dengan PAS.

“Sehingga kita lewatkan penubuhan Pakatan Harapan kerana mahu mendapat persetujuan PAS. Tetapi PAS lebih utamakan hubungan dengan Umno,” katanya.

Beliau turut menyelar Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, dan keengganannya bekerjasama dengan DAP dan PKR sedangkan sebelum ini ia menyebut tentang “tahaluf siyasi” atau kerjasama politik.

“Dulu saya tengok Hadi peluk (Lim) Kit Siang,” sindirnya.

Menurutnya, istilah tahaluf siyasi hanya bertujuan mengaburi mata penyokong PAS.

“Ia hanya bahasa Arab, kalau dalam Melayu, tak bunyi Islam sangat. Janganlah tipu orang dengan mengatakan ia suruhan agama.”

Ekonomi di bawah PH

Sementara itu, Dr Mahathir berkata PH akan memastikan pengangguran dikurangkan dengan cara memberi keyakinan kepada pelabur asing mendirikan perniagaan mereka di Malaysia.

“Dasar Najib ialah untuk menambah pendapatan. Tapi itu sahaja tidak menyelesaikan masalah, sebab apabila pendapatan bertambah, kos pun meningkat.

“Cara mengatasi pengangguran ialah mengadakan keadaan aman dan selamat, menarik pelabur tempatan dan asing supaya mewujudkan peluang pekerjaan yang banyak,” katanya.

Dr Mahathir berkata kerajaan baharu itu juga tidak akan mengulangi masalah seperti yang dihadapi 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Katanya, pembangkang kenal siapa yang bersalah dalam skandal 1MDB.

“Kita akan kejar orang-orang ini sehingga ke lubang cacing.” -FMT

Anonymous said...

1MDB, tlg bg bukti.1. Kenapa tak di dakwa.2 Kenapa jwp utk no 1 tak dibukti
Kan. KenPa jwp utk no 2 tak berjaya dijelaskankan. Kenapa jawapan utk no.3 pulak tak berjaya diheret ke mahkamah? Kenapa jwp utk mo 4 gagal. Kenapa jwp utk no.5 gagal.
Cuba buktikan jawapan utk no 6.Susah sangat ke nak buktikan jwp utk no 7. . Ekeke alahai BARDAP. (Barua DAP).

Anonymous said...

sampai tahap kronik dah penyakit nyanyuk madey karala ni...
udah la madey .. rehat la
percaya la apa apa pun yang tun cuba kenakan pada orang lain pasti berbalik pada tun semula
tun tak malu sebab urat malu tun dah putus..tapi kami ni la yg terpaksa hadap soklan maut dari bangsa asing dalam mahupun di luar negara ...

Anonymous said...

Dinosor yang pernah gagal tidak mungkin akan berjaya buat kali kedua melainkan kalau bumi terdesak untuk beri peluang kedua.

Anonymous said...

Satu dunia menyaksikan ini era madey berkuasa dulu...

------------------

"Demokrasi mengurniakan mohor keabsahan yang perlu untuk pembaharuan agar berkesan." Tambahnya lagi: "Oleh itu, di kalangan negara yang mengalami krisis ekonomi, kita masih mendengar laungan demi demokrasi, laungan demi pembaharuan, dalam pelbagai bahasa - People Power, doi moi, reformasi. Kita mendengarnya hari ini - di sini dan sekarang - di kalangan rakyat Malaysia yang berani" - Al-gore

-------------
Natijahnya lempang tiada... Tapi merasa la ahlul-ahlul reformasi dengan semburan gas pemedih mata fru... arahan atok madey koyakutty...

Tapi melayu pembangang tetap mudah lupa...

Anonymous said...

Senang cerita sapa yang sayang kan David Teo lepas ni bila dia buat filem mengarut pg tgok wayang..ok biar dia jadi jutawan.. Filem dia orang cina pun tak tgok cuma Melayu biol jer..kan kan kan

Anonymous said...

Hehe... Satu sen duit aku pun tak pernah keluar nak tengok cerita cina syok sendiri ni...

Kalau cerita dia masuk tv pun, aku ubah ke channel lain je... Lawak bangang je banyak dalam filem dia tu..

Anonymous said...

Tolong jelaskan kemana 28 billion yg leaap tak dapat dikesan seperti dilaporkan PAC...kenapa laporan odit 1 mdb di OSAKan?...
Kenapa hutang IPIC najib setuju bayar 2 kali...dah gila?

Anonymous said...

Oman panggil madey bagi ucapan bagaimana madey majukan malaysia walopun dah 15 tahun berhenti
dari jawatan PM ....Oman tak panggil najib dan macai kerana Oman ingat Najib dan macai dah nyanyok..

Anonymous said...

Tengok lawak bodoo mat ober lagi muak...nyanyi pon lintang pukang...

Anonymous said...

Macai pencinta lawak beruk david teoh, berpantun-pantun... David teoh jual, mat ober beli.. Sekali beli dengan pelempang... Kalau beli dengan penyembur lada, dapat la muka atok madey al-keralali...

Anonymous said...

Yg menyokong MO1 bukan jenayah...mat ober ambik kesempatan untuk mencari publisiti murahan kerana dlm bidang lawak lakonan dan nyanyian dia sudah merudum....

Anonymous said...

Uganda bila nak panggil atok madey pulak...??

Anonymous said...

Cuba tengok dalam jubor mak kamu... Pasti jumpa 28 billion tu...

Anonymous said...

Betul tu... Macam anwar peliwat gak.. Keluar masuk mahkamah sebab mencari publisiti supaya org ingat pada dia... Padahal bintang politik dia dah merudum bila dapat gelaran PELIWAT...

Anonymous said...

Hehe.. Nasib baik penampau.. Kalau pkr punye majlis, jangan katakan penampau.. Kerusi pun melayang sama...
Ade hati nak perli orang lain...

Kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Mejar david teoh nan sing,
Kene penampar berpusing-pusing...

Muahahahahahaha

Anonymous said...

Permit kepala bapak kau.. Lagi mau tipu ka wahai hanjing..??

Anonymous said...

Dulu maki DAP sekarang jilat Dap..memang tak tau malu. Betullah tu

Anonymous said...

Siasatan ade kat celah burit mak kau.. Pergi la selak burit mak kau tu..

Anonymous said...

Peliwat => penjenayah.

Dibela dan dipooja oleh macai pembangang laknatullah...

Anonymous said...

Dalam jubor mak dia penuh lendir bapak dia taram..

Mat Gunong said...

Salam
Mat Gunong mahu sarankan pada cybertrooper umno yang cuba merosakkan imej TUN dengan cerita cerita rekaan merapu kamu itu, tinggalkan lah kerja sia~sia ini. Ianya tidak memberi kesan pun. .Bancian maya yang dijalankan oleh Portal Malaysiakini,mendapati,sebanyak 68% koresponden bersetuju agar TUN kembali menerajui semula Negara.
** ini statistik real,bukan diubah suai seperti mangkuk ayun yg memutarbelit statistik IDE.

Mat Gunong said...

Keputusan Bancian itu setakat petang ini. Bermula dari sekarang cybertrooper umno sepatutnya memberi tumpuan untuk menjawab persoalan yg menjadi buah mulut rakyat. Bukan mengalih tiang gol..

Anonymous said...

Anwar dah hentam jubok ko...

Anonymous said...

Macai umno tak mao terima kenyataan kerana ketakotan...harapkan mat ober samseng yg dah merudum untuk popular...

Anonymous said...

Terrbaikk artikel CTS...teruskan usaha anda...kami tetap menyokong anda.

Anonymous said...

Tak payah la nk label orang perompak...selagi tak dibuktika. bersalah oleh mahkamah...klu stakat tuduhan atas angin..buat tambah dosa je..

Mat Gunong said...

Umno memang gusar dengan serangan berterusan TUN. Dengan kehadiran ribuan rakyat setiap kali program ceramah yg disertai TUN. Umno tahu,masa untuk Tumbang semakin menghampiri. TUN ada calon yg amat sesuai untuk MERENTAP NAJIB KEBAWAH DARI TAMPUK KEKUASAAN. BARU BUKU BERTEMU RUAS.

Anonymous said...

apa nko nk pemimpin malaysia naik fokker bayar sendiri ke pegi uruskan,hal kerajaan kat luar negeri...nanti klu nko jadi PM..nko buatla camtu...ada akal letak kat lutut...

Anonymous said...

Cina banyak duit...dia tak perlu balas depan orang...dia boleh upah penembak jer kalo dia mao..

Anonymous said...

Walo banyak fitnah kpd tun dan ph majoriti rakyat tak percaya...yg percaya hanye yg bebal...

Anonymous said...

tak payah la nak kutuk org sangat...buat tambah dosa kat org yg nko kutuk tu...nko ingat diri nko baik sangat ke...kat akhirat esok sibuk cari dia mintak maaf..diapun bukan buat salah dgn nko pun...muhasabah diri la bro...

Mat Gunong said...

InGaT,!!!. Dengan masalah yg dihadapi peneroka disebabkan pengurusan FELDA yang lemah, meletakkan TUN sebagai Panglima Perang Pakatan Harapan. Terus terang mat gunong nak habaq!!
FELDA BUKAN LAGI FIX DEPOSIT UMNO.

Anonymous said...

dok kutuk orang..nko tu hebat sangat ke...klu setakat melalak kat keyboard komputer nko tu...duduk diam2 je la...

Anonymous said...

Komen terbaik anon 5:04...

Anonymous said...

Hindu Tua ni pon satu hal. Ashek dok kata Dulu Hadi pelok Kit Siang. Memang betul. Tapi Hadi tak buat dah tentu ada sebab. Awat Hindu Tua tu tak tanya Hadi? Nnt Hadi jawab bau Kit Siang bau Pekong Busok. Yang Hang pi berkawan pula pasai apa Bodo

Anonymous said...

walaupun keje polis..tp masyarakat pun kena ambik berat..ni tpt maksiat camtu contohnya kat selangor..tak nk berjuang nk hapuskan..tp benda remeh temeh psl mat over tu bersungguh2 nk tunjuk hero..

Mat Gunong said...

Senario di SABAH dimana Parti Warisan yang dipimpin oleh DSSA,berkonsep SABAH UNTUK SABAHAN dan SABAH UBAH,menjadi candu kepada Rakyat Sabah untuk melihat perubahan agar hasil bumi lebih dinikmati oleh anak tempatan dengan lebih saksama. Sambutan penuh semangat penduduk Sabah pada program Warisan cukup jelas.
Mat gunung nak habaq lagi!!
SABAH PUN BUKAN LAGI FIX DEPOSIT UMNO

Anonymous said...

hahaha...komen akal letak kat lutut..

Anonymous said...

hahaha...komen anon 10:35..letak kat lutut..

Anonymous said...

Tabong felda dah hampir nak kering...saham fgv malapetska kpd peneroka felda...

Anonymous said...

hahaha...komen anon 5:38..letak kat lutut..

Anonymous said...

Johsr dan kedah dah goyang2...macai masih main2 kan boboi dan din pagoh...

Anonymous said...

nko punya komen yg bodooo wahai anon 5:46..

Anonymous said...

hahaha...lawak bodo ke apa ni...nko tahu sgt ke tabung felda tu nk kering...guna nujum pak belalang ke...kalo tak puashati bawak bukti..jgn cakap kosong kat sini...pasti g repot polis...kan dah kena sekolahkan..

Mat Gunong said...

SERAM TAK !!!!!!.
TUN M BEKAS PANGLIMA PERANG BN YANG TELAH MEMENANGI 5 PERTEMPURAN PRU DENGAN KEMENANGAN 2/3. SERAM kan!!~
Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Pencacai MO1 haramjaddah

Anonymous said...

Zaman atok tua kutuk mata sheikh anwar aljuburi hitam lebam kena tumbok.

Anonymous said...

Mak dan Ayahmu yang Hindu

Anonymous said...

1MDB: Youth group want steps to recover US$3.5 billion revealed
V Anbalagan
ShareTweetPinMail
haniff-khatri-1mdb
PETALNG JAYA: A youth movement today delivered a notice to Prime Minister Najib Razak and the current 1MDB board of directors demanding to know what action has been taken to recover US$3.5 billion admittedly paid to Aabar BVI.

The Gerakan Anakmuda Tolak Najib (Ganti) also demanded to know what legal procedures – criminal or civil – had been initiated against the previous 1MDB management, board of directors and advisors.

Najib also chairs the fund’s advisory board.

Their lawyer, Mohamed Haniff Khatri Abdulla said in the event no explanation was forthcoming, Ganti would pursue legal action which included seeking an injunction to restrain 1MDB, the current board of directors and the Finance Ministry (MOF) from making a settlement payment.

“We will give them 14 days to comply with the demand, failing which, legal action will be started,” Haniff said.

Lawyers for Ganti today served the notice to representatives of Najib, the finance ministry, 1MDB and its board of directors and Mohd Irwan Serigar Abdullah.

Haniff said the other two 1MDB directors, Kamal Mohd Ali and Norazman Ayob would be served with the notice soon.


He also said his client had initially mooted for such action to be taken in the middle of last year, following the announcement that the Abu Dhabi sovereign wealth fund, International Petroleum Investment Company (IPIC) had made a claim in the London Court of International Arbitration.

IPIC is seeking US$6.5 billion from 1MDB and its sole shareholder, the finance ministry which had failed to perform their obligation to IPIC.

Anonymous said...

Uganda panggil ko dan najib ...cara2 nak rompak wang negara.

Mat Gunong said...

Dan Umno hanya berbangga dengan Panglima NYUT~NYUT yang baru memenangi 1Pertempuran PRU, yang mana kemenangan itupun tidak boleh dibanggakan sangat,apatah lagi semasa pertempuran ,Panglima NYUT~NYUT dibantu juga oleh Bekas Panglima, untuk menawan kembali WILAYAH HIJAU KUNING dari penguasaan TALIBAN MELAYU.
Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Nanti PRU 14 nanti macam-macam bentuk penipuan akan MO1 & pembodek nya buat hanya semata-mata untuk menang..

Anonymous said...

Cakap sedap sangat...ini jawapan macai tak sekolah tinggi..

Anonymous said...

Pegi cek sendiri dengsn felda....bajet makanan untuk kolej felda dah dipotong...naya student kolej felda...macai tetap bodoo..

Anonymous said...

kau ni nak bela cina nampaknya..sah jiwa kau sebabi dgn dapigs..otak bodoo..

Anonymous said...

Babi 11.20 sembang lebat.. Semua dia tau.. Kalau tanya bulu burit mak dia pn dia tau banyak mane..
Kikikiki

Anonymous said...

puak2 haram jadah akan termasuk ditua kutuk akan segera bersuara bila nampak isu yg jadi perhatian rakyat unt jadikan isu politik sempit mereka..bukan ke ini kerja puak2 pakatan yg kurang akal untuk berfikir..

Anonymous said...

Babi 10.11 punya ayat boleh bikin seram tau.. Takutnye...kikikiki

Anonymous said...

Majoriti tu banyak mane..? Sembang tepi kandang babi ke..?

Anonymous said...

Yang banyak mampus kena tembak cina dengan india.. Kau nak jadi melayu pertama yang kena tembak mampus ke?

Anonymous said...

Abis tu kau nak uganda belajar cara2 nak jaga kandang babi ke. ?

Anonymous said...

Jubor mak kau memang sedap..kalau kau tak percaya tanya la bapak kau..dia yang taram hari2.. Takkan bapak kau pun kau nak panggil macai

Anonymous said...

Mak kau sundal bapak kau hanjing..kau..dh terang2 babi

Anonymous said...

penyamun politik macan anon 4:49 berotak dangkal mana tau berfikir..apa org kata ikut bulat2..di korea selatan pres dipecat kerana sudah ada bukti..tapi di sini x ada bukti tapi puak2 pakatan haram masih nak menuduh yg bukan2..patutlah laknat2 dapigs berani kurang ajar dek adanya org melayu jadi balaci dapigs..

Mat Gunong said...

En Bigfoot suruh tanya. ITU WANG MANA!..MANA ITU WANG!...MANA WANG ITU!

Mat Gunong said...

En Bigfoot suruh tanya. ITU WANG MANA!..MANA ITU WANG!...MANA WANG ITU!

Anonymous said...

Kerja menyondol siang malam macam babi tabur fitnah ajaran islam..?

Anonymous said...

China kurang ajar penganut DAPigs memang patut makan penampar dan y lebih dari itu.

Anonymous said...

5.58 Babi macam kau ni cukup belajar ke..? Belajar ape..? Belajar jadi kurang ajar ade la.. Tak sangka pulak babi pun boleh belajar.babi 5.58 kira dah dpt ijazah la tu kononnye.. Ijazah menyondol siang malam

Mat Gunong said...

Mat Gunong nak beri AMARAN ni. HATI~HATI KALAU BERKEBUN TU. SEBAB ADA BABI TUNGGAL NAIK MINYAK , Kabarnya sedang mengamuk menyondol~nyondol najis nya sendiri di laman Cucu Tok Selampit ni.
Kepada sesiapa terserempak dengan makhluk ini, bacalah apa apa ayat suci alquran, kerana dipercayai BABI INI JUGA ADALAH JELMAAN IBLIS.

Anonymous said...

Umno tak hingin undi cina tongsan bongok

Anonymous said...

hahaha...semua BarDap kepala lutut..jom kempen penampo BarDap sehari sorang...hahaha

Anonymous said...

Jubok mat sabu dah rabak anwar peliwat kerjakan.. Kalau tak, masakan mat sabu panggil peliwat tu sheikh al-juboori...

Anonymous said...

Seramnya... Sampai ke waktu dia bersara pun kelantan tak mampu dia nak tawan kembali... Cukup serammm...

Anonymous said...

Itu wang ada dalam jubor mak mat gunong... Cuba periksa..

Anonymous said...

Haah.... macam blackout, 40k bangla, dakwat kekal tak kekal, pengundi hantu cindia.... Bila hantar petisyen satu pun trak menang.

Akhirnya dun hantu dapig yang kena terajang dari sarawak...

Muahahahahahaha

Anonymous said...

Nama lama babi tunggal tu adalah TED KENTOT aka DIN PAGOH.

Nama baru dia MAT GUNONG BABI TUNGGAL.

Anonymous said...

Kempen "Jom Tampo BarDap" mcm 3 ekor bardap ni sedap penampo mahu bersepai bulu hidong...haha

Anonymous said...

Sertai kempen "Jom Tampo BarDap" mcm bardap atas ni sedap penampo mahu bersepai bulu hidong...haha

Anonymous said...

Kempen "Jom Tampo BarDap" mcm bardap1105 ni sedap penampo mahu bersepai bulu hidong...haha

Anonymous said...

Hari2 nakan dedak Dapig pun IQ makin rendah boh...

Anonymous said...

Kempen "Jom Tampo BarDap" mcm bardap524 ni sedap penampo mahu bersepai bulu hidong...haha

Anonymous said...

Kempen "Jom Penampo BarDap" mcm bardap534 ni sedap penampo mahu bersepai bulu hidong...haha

Anonymous said...

Komem bodooo

Anonymous said...

Kempen "Jom Penampo BarDap" mcm barbap542 bodoo ni sedap penampo mahu bersepai bulu hidong...haha

Anonymous said...

Kempen "Jom Penampo BarDap" mcm barbap548 bodoo ni sedap penampo mahu bersepai bulu hidong...haha

Anonymous said...

Kempen "Jom Penampo BarDap" mcm barbap546 bodoo ni sedap penampo mahu bersepai bulu hidong...haha

Anonymous said...

Kempen "Jom Penampo BarDap" mcm barbap555 bodoo ni sedap penampo mahu bersepai bulu hidong...haha

Anonymous said...

Kempen "Jom Penampo BarDap" mcm BarDap 3 eko tu sedap penampo mahu bersepai bulu hidong...haha

Anonymous said...

lagi satu..dapigs suka yang jenis celop2 ni. BIOMETRIK diorang mana berani. sebab pelancong china akan kena detact. 40 ribu bangla yillek. 400 ribu china bakal dikesan.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates