May 1, 2017

129 Apa Yang Cuba Kamu Buktikan @TeresaKok Dengan Bermain Isu Perkauman



Ahli Parlimen Seputeh di dalam kenyataan di dalam laman sosial Twitternya cuba mengingatkan Mantan Perdana Menteri 22 tahun bahawa DAP masih lagi menguasai kaum Cina dan kaum Cina mempunyai kuasa penentu.

DAP sering melaungkan bahawa parti itu adalah parti Bangsa Malaysia. Hakikatnya, parti berkenaan hanyalah sebuah parti cauvinist Cina yang cuma mempermainkan kaum Melayu untuk kepentingan mereka.

Jadi sedang eloklah DAP mempergunakan kedua-dua Atok dan Nenek ini sekiranya mereka ingin mengambul hati orang-orang Melayu. Itupun hanya sebahagian kecil yang menjadi balaci dan barua DAP.

129 comments:

ted manoff said...

Ryezall2...jgn jadii batuapi..tun m bkn bodo dn dia ada strategi sendiri utk menasihati pemimpin dap..tkde isu pun..jauhi politik adudomba khairulryezall..😽😽😽😝😜

Anonymous said...

DAP sekarang mewakili kaum cina...tapi dlm PH melayu masih ramai...tiada parti dominan mcm umno tapi ikut telunjuk kapir bn...

Anonymous said...

Dlm screenshot mana ade isu perkauman?

Anonymous said...

Strategi kepala bapak ngkau. Dap tak ada strategi ke?
Ted babi usah tunjuk bodoh laa..

Anonymous said...

Salam CTS

Dalam gambar tiada apa2 pun isu perkauman....hanya tafsiran CTS sahaja....isu digambar jelas....isu Kleptokrasi...bagi yang tidak tahu maksud kleptokrasi....kleptokrasi bermaksud...PEMIMPIN MENCURI DUIT NEGARA,RAKYAT...yang kini diakui seluruh negara serta dunia bahawa PM CTS adalah seorang PENCURI,PEROMPAK,PENYAMUN,PENYANGKAK duit negara....

#IniBukanPMSaya #SelamatkanMalaysia

Ikhlas

Bijan Legend

Anonymous said...

Ikut telunjuk? Kapir mca gerakan ugut tapi Ruu dpt dibentangkan. Tak macm kau bersekongkol dgn kapir harbi. Dari dulu sampai sekarang konsisten tolak Islam termasuk kau yg bersubahat dgn kapir Dap.

Anonymous said...

Takde ape yg diherankan...biasala kan atok 1/2 india
Bertambah pelik ada melayu harbi 4 dlm 1 keje menyondol kat sini je

Anonymous said...

1258...

Dlm BN,mca ke jd BOS n PM..
ape le BIOL sgt ko niii..

MENGAKU je ler ORG CINNAA mmg KETUA dlm PH..

jgn igt smue org bodoh

Org Bijaksana said...

Kalau tengok riak muka si Atok Tua Otak Merepot tu semasa berucap dlm gambar kat atas tu, ia sedang menahan sakit krn dah lama terputus urat malu, tidak semboh2 malah semakin berterusan parah sarafnya.

Lenggok kepalanya kalau dilihat secara peribadi pun nampak sangat dah takde sengatnya, hanya spt seekor singa tua yg dah tercabut kuku dan terpatah taring. Cuma menderam serak2 basah ala penyanyi rock aje, tak menggerunkan langsung, malah spt badot yg amat melucukan.

PRU14 terlingkuplah parti bunganya. LAYU SEBELUM BERKEMBANG.

Anonymous said...

Wei bahalul 12:58..umno yang jadi penentu halatuju bn.. Melayu dalam ph jadi ape..? Jadi hanjing belaan je..jadi tukang menyalak tokong.. Bodoh...itu yg kau nak banggakan..?

Anonymous said...

Tanpa segan silu, macamlah di zamannya suci bebeno sampaikan tak ujud elemen kleptrokrasi atau sebagainya . Ini menjadikan rakyat yang bijaksana merasa mual.

Anonymous said...

Kalau ikut tafsiran kitaorg ni kau tu cuma sepupu sepapat sekandang sebabi je pun.. Menyalak semata2 nak claim tulang babi je.. Menyalak la kau puas2 sampai mampus..

Anonymous said...

Setahu kami yang dah hilang rasa malu ialah MO1 buat muka Sadin,, macam tak ada apa apa berlaku,, walhal sedunia perhatikan dia.

Mat Gunong said...

Syukur Alhamdulillah, dah terbukti , benih yg baik walaupun dicampak ke laut tetap jadi PULAU untuk nelayan berlindung. dan memberi manafaat .Kalau benih tak baik dicampak kelaut jadi LANUN dihindari nelaya dan banyak memberi .mudarat.. heeheehee.

Org Bijaksana said...

Mat Gunong. Syukur Alhamdulillah ... bagus bidalan itu buat renongan bersama ...

Dan wajib juga kita yakini sbg seorg yg mahu diterima sbg 'hamba' disisi yg Maha Pencipta, kita telah di'program'kanNya utk tidak terlepas dari melakukan kesilapan dan kesalahan dlm hidup kita, semata2 utk dinilai keikhlasan kita dlm memohon maaf sesama manusia dan mengharapkan ampunan dari Yang Esa. Krn itu adalah sbhgn dari tugas kita utk menjaga hablumminannas dan hablumminallah supaya dgnnya kita terhindar dari sifat2 yg tidak baik dan tercela.

Kita sama2lah tepok dada dan tanya 'selera' masing2 adanya. Wassalam.

Anonymous said...

Nik Ajis banyak ilmu ugama yg suka kata Chelako Chelako Chelako tu pun gagal nasihat China Dapigs ini kan pula Hindu Tua Kerala yg kuat bela kroni. Cheh

Anonymous said...

Memang bodoh.
Sapa yg joint dgn DAP memang sah bodoh. Kan DAP kata guna mamak tua tu utk screw melayu. Melayu pembangkang semuanya bodoh. 1MDB, tlg bg bukti. Dah didakwa du mahkamah ke belum?? Poorraahhh.

Anonymous said...


Batuapi apa pulak!!!, kalo tak ada isu berambus saja lah.

Anonymous said...

Sedunia perhatikan dia sampai raja bahrain pun turun KL nak jumpa najib. Mr U-Turn siapa la nak jumpa dia tua-tua ni ek?? Hanya cina yang nak skrew melayu je semangat nak jumpa mamak kuda tua....

Rapiji Romli said...

Anak dia semua senarai orang terkaya dalam Malaysia ni semua anak dia.... Mirzan cukup kaya, kapal dia punya..lori dia punya. Rumah-rumah banglo..rumah agam besar di Kanada semua Mirzan punya. 

Sekarang ni Mokhzani anak dia... Mokhzani pun tauke cukup kaya, semua kapal dan semua kontrak minyak semua dia punya dan yang terbaru ni kayanya anak-beranak Mahathir ini sampai dia boleh beli kilang arak di Filipina.

Dengan duit kilang arak tu jugak, dia beli stesen-stesen minyak Esso... Tu yang dia tukar jadi Petron nye tu....

Jangan beli minyak di Petron lepas ini. Beli minyak di Petron samalah bagi duit dekat Mirzan dan Mokhzani. 

Samalah kita mengkayakan tauke judi daripada Malaysia ni, tauke arak dari Malaysia

Anonymous said...

Kenapalah Allah Ta'ala menciptakan kamu sebagai manusia terbonggok,, evident di Malaysia memang MO1 dah suruh OSA kan supaya dia selamat,,namun di Singapore, America,Switzerland,Italy & beberapa lagi Negara sudah ter bentang evident..Tak cukup bodoh lama,,bodoh baru pulak yang kau bawak..

Anonymous said...

3:40 pm.

Ko sibuk komen2 bodoh ni, ko dah siapkan homework ko ke?

Ingat. Hujung tahun dah nak ambik UPSR ... jgn leka aje ..

Anonymous said...

Ha3...najib takut cina dan kapir serawak dan sabah lari dari bn...Ruu boleh bentang okeh pas tapi tak boleh lulus dulu...umno tak boleh bentang...syarat siapa tu?...mao pusing lagi?...bidooh

Anonymous said...

Larilah hai kuda tuaku
Larilah ayuh lari
Larilah hai kuda tuaku
Larilah ayuh lari
Gerakkan keretaku
Kawanku telah menunggu
Ayuh lari … uh

Haaaa … …. a … a… a…
Kuda tuaku lari gagah berani
Ayuh lari hai kuda tuaku lari
Haaaa … …. a … a… a…

Kuda tuaku lari gagah berani
Ayuh lari hai kudak tuaku lari
Kuda tuaku lari kencang
Rasa hatiku girang
Kawan kawanku riang... uh

Haaaa … …. a … a… a…
Kuda tuaku lari gagah berani
Ayuh lari hai kuda tuaku lari
Haaaa … …. a … a… a…
Kuda tuaku lari gagah berani
Ayuh lari hai kuda tuaku lari
Kuda tuaku lari kencang
Rasa hatiku girang
Kawan kawanku riang
Ah … ha …

https://www.youtube.com/watch?v=vGRnOsFFTKU

Anonymous said...

Larilah hai kuda tuaku
Larilah ayuh lari
Larilah hai kuda tuaku
Larilah ayuh lari
Gerakkan keretaku
Kawanku telah menunggu
Ayuh lari … uh

Haaaa … …. a … a… a…
Kuda tuaku lari gagah berani
Ayuh lari hai kuda tuaku lari
Haaaa … …. a … a… a…

Kuda tuaku lari gagah berani
Ayuh lari hai kudak tuaku lari
Kuda tuaku lari kencang
Rasa hatiku girang
Kawan kawanku riang... uh

Haaaa … …. a … a… a…
Kuda tuaku lari gagah berani
Ayuh lari hai kuda tuaku lari
Haaaa … …. a … a… a…
Kuda tuaku lari gagah berani
Ayuh lari hai kuda tuaku lari
Kuda tuaku lari kencang
Rasa hatiku girang
Kawan kawanku riang
Ah … ha …

https://www.youtube.com/watch?v=vGRnOsFFTKU

ted manoff said...

Aduhh..caii2 byk komen merapu..politik takutkn melayu dgn dap dah xlaku..jika umno tumnang segala rahsia pm najib akn terbongkar..niilah yg ditakuti pemimpin umno sekarang.. Media2 sosial pro bn cuba saiko org melayu kononya dap akn hapuskn hak bumiputra..hakikatnya umnolah yg byk jual hak bumiputra..khairulryezall bila nk sedar...πŸ“±πŸ“²πŸ“±πŸ“²⌚

Anonymous said...

Sepupu seoapat babi mca pandai putar isu...sekabdang dengan kapir bn...kena sergah tercirit...pas yg kena bentang Ruu 3355...

Anonymous said...

Sepina dari perancis dah sampai ke belum wahai si bongok 3:40???

Anonymous said...

Kalo mca bukan bos kenapa najib tak jadi bentang Ruu 355 bila kena sergah¿..Najib dah umum dlm PAU nak bentang Ruu 355 demi islam..

Anonymous said...

Muka slamber jenus sardin..

Anonymous said...

Dia dah lame jual kilang arak tuu...kilang arak tu dinegeri kapir untuk orang kapir....irang islam menyokong perompak di begara islam...

Anonymous said...

Bukti 1 mdb?...khalid bapak jetua polis tak berani nafikan rompakan wang 1 mdb hasil siasatan fbi...ko bodooo masih terlalak cari bukti...hi4...bodoo betul...

Anonymous said...

Sibongok 3.57 tak reti apedia sapina...hi4...melalak sapina ...

Anonymous said...

Peluang tawan Kelantan cerah tapi Umno tak boleh selesa, kata Annuar
FMT Reporters | April 30, 2017
Annuar berkata jangan terlalu awal membuat bayangan mahu memerintah Kelantan dengan mudah kerana tidak semua perkara yang dilihat itu mudah dicapai.


KOTA BHARU: Umno Kelantan tidak perlu berada dalam kedudukan selesa walaupun terdapat pihak membayangkan Barisan Nasional (BN) mempunyai peluang cerah untuk kembali mentadbir negeri ini pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).
Dipetik Bernama, Ketua Penerangan Umno, Tuan Haji Annuar Musa berkata, Umno Kelantan sepatutnya perlu membuat persiapan rapi bagi menghadapi pilihan raya tersebut.


APA JADI

DENGAN DEAL

DENGAN PAS

BETUL KE PAS

NAK 40 KERUSI

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

Anonymous said...

2 presiden yg baru bersahabat akan perang besar kerana nak rebut kelantan dan selangor....nanti pru boleh dengar kutuk2 pas dan umno...hi4...

Anonymous said...

mempertahanjan perompak adalah kerja mungkar...bala lah balasannye..

Mat Gunong said...

Berniaga dengan menyamun banyak beza.

Mat Gunong said...

Pada Mat Gunong, bila seorang pemimpin mempunyai 3 ciri nie, tidak layak jadi pemimpin umat melayu.
Zalim
Bohong.
Curi

Mat gunong said...

Jangan keji dia. Dia kurang cerdik sahabat. Jenis ni, kalau beri makan kismis yg didoakan wali satu kontena pun , belum tentu jadi cerdik. Maaf kan lah dia ye!!. Hehehe

Anonymous said...

Setuju bro....otak dah berkarat dgn dedak haram...

Anonymous said...

Pas kata SR fitnah...Hadi dah saman SR...
Macai kata SR fitbah 1 mdb....bila najib nak saman?...dah setahun habus selasa....adakah Hadi lebih berani dari Najib....ato adekah Najib pengecut sama mcm macai bongok...he4...

Anonymous said...

Umno mengharapkan 3 penjuru untuk menang...Pas harapkan umno bagi laluan nak menang...bodooh lobai pas harap menang mudah...harapkan ehsan perompak...

Anonymous said...

Ini namanya "giler Esim" menuntut salah ilmu

Anonymous said...

Cts tak faham bahasa inggeris

Anonymous said...

Cts tak faham bahasa inggeris

Anonymous said...

Kau memyalak la wahai hanjing 5.03..najib tetap pm malaysia.. Kau hado..? kandang babi je la yg kau hado..kahkahkah

Anonymous said...

Muka selamber sardin kira ok lagi dari muka selamber babi...kahkahkah...

Anonymous said...

Makin teruk hanjing 3.53 ni.. Terlebih melantak tulang babi ke..
Sabah sarawak lari dari bn..? Kahkahkah... Lawak2.. Hantam la labu.. Cakap la ape pun.. Screw dah tak laku weeihhh..

Anonymous said...

Tak sesia ibubapa namakan anak mat saman ,istiqamah menjalankan tugas kipidap

Anonymous said...

Hehehe..sekali dapig sergah melompat2 meleyharbi tolak ruu...hehehe

Anonymous said...

Bila pulak najib umum. Babi ni siang hari pun menyondol jugak. Babi menyondol malam weei. Tak cukup tulang babi ke?

Anonymous said...

Elok sgt pas & umno berbalik. Bergaduh pun dah lama. Biar Melayu makan babi menyalak sambil berebut-rebut tulang babi.

Anonymous said...

Pas dan umno bekerjasama dalm.hal ehwal islam.dan.bngsa Melayu..Pas ni...dia tak tamak klau tamak dah lama dia minta kerusi MB Selangor tapi tu lah takut jadi Nizar walau Pas perintah tapi kafi balavi Dap juga..so lebih elok Bn dan UMNO perintah...Pas jadi pembangkang yang berkredibiliti..maksudnya apa pemimin Bn umno yang tak buat kerja Pas boleh komen..kaw kaw baru Malaysia boleh maju bukan mcm.pembangkang sekarang.kerjanya mak kenyang tembolok masing2 sebelum dijatuhkan.rakyat contoh guan end.. teressa kok.
Asmin..zuraidah.. Adam tgh tunggu masa dgn hilman

Anonymous said...

Ha4 ...nak berbaik2...pru sama2 nak berebut menang....nak kuasa...macam mana nak berbaik2...alam fantasi...

Anonymous said...

Pas tak mintak kerusi MB tapi dlm senyap berunding dengan umno nak ug dengan umno...dikacamata umno pas ni bodooh....perompak takkan biarkan orang lain memerintah...

Anonymous said...

Pas mungkin enggan tarik diri dari kerajaan Selangor’
Posted By: Pentadbiron: May 01, 2017 Print Email
Keputusan PAS sebulat suara memutuskan kerjasama politik dengan PKR sekadar mahu menunjukkan lagak sombong dan ego parti berkenaan, kata seorang pemimpin DAP Johor.
Kata Sheikh Omar Ali, pada hakikatnya jauh di lubuk hati PAS parti itu tidak mahu kehilangan kuasa yang mereka ada di Selangor ketika ini.
“Dalam hal ini, saya berpendapat ‘tuhan’ bukan segalanya bagi PAS apabila mereka bertembung dengan isu kuasa,” katanya dalam kenyataan hari ini.
Sheikh Omar yang juga penolong setiausaha publisiti DAP Johor mengulas perkembangan terkini dibuat PAS semasa muktamar parti itu semalam.
Perhimpunan tahunan PAS menerima sebulat suara usul supaya tahaluf siyasi antara mereka dengan PKR diputuskan. Ia adalah proses formaliti selepas hubungan antara kedua-dua parti semakin renggang sejak akhir-akhir ini.
Bagaimanapun, PAS berkata, keputusan muktamad mengenai hal itu akan ditentukan Majlis Syura Ulama yang akan membincangkannya selepas ini.
Belum ada tarikh ditetapkan untuk perbincangan berkenaan.

Mat Gunong said...

Kelmarin did landa ribut, semalam tiba tiba vladimir, hari ni pulak kepanasan. Sah !!! Ini semua petanda dari langit. UMNO~ CASH IS KING
PAS ~ GOD PAY CASH
Hehehe,kikiki,hahaha,kahkahkah.

Mat Gunong said...

Ribut sudah, blackout sudah, kepanasan pun sudah. Lepas ini apa pula???

Anonymous said...

Ribut pas benar...
Blckout pon benar...

Yg x BENAR blckout rPIJI.smpai leni macai PH kene kencing..

Kihkihkihk

Lepas ni MB SELANGOR dri PAS...

Huaaaaaaaa

din pagoh said...

Berangan!; puii

Anonymous said...

Hehehe...caiharbi bongok...
Niaga jual arak lps tu jual kilang arak...hasil nya tetap sama boh...hasil duit arak boh...bongok

Anonymous said...

Hahahahaha

Din pagoh..BUNGA RAYE xtau sape IMAM sape MAKMUM..

Kihkihkih

Tukar ler parti bunga raye kpd PARTI HARI RAYER

Huaaaaaaa

Mat Gunong said...

Tadi mat gunong terbaca kat satu blog tu, isunya berkenaan Presiden Donald Trump menjemput Presiden dan PM dari Singapura,Filipina serta Thailand ke "White House" tetapi tidak piem kita. Kemudian mat terbaca pula kenyataan menteri Indonesia yg menyindir iaitu " pemimpin yg baik akhir nya bergelumang dengan masalah rasuah apabila mempunyai isteri yg tamak".. kesian PM ku dihina sebegitu rupa. Jilake betul mereka mereka itu,langsung hilang hormat pada Piem kesayangan mat gunong.
# INI KALI LAH.

Anonymous said...

Blog BIOL Rpiji mane bole PERCAYA mat gunong..

Kaki KENCING n KUAT TIPU..

kihkihkihkih

KALINI pas jdi MB slngor..

Huaaaaaa

Anonymous said...

Terbaik Mat Gunong,,out you go MO1

Anonymous said...

Imam umno perompak imam pas makan rasuah dan khianat kawan..

Anonymous said...

Mungkinkah FBI terlupa nak tangkap Najib semasa ke Amerika 2 kali?
Kes sama Presiden Pranchis yg datang melawat Malaysia terlupa bawa sapina dak gitu mg

Anonymous said...

Pm umno pon jadi badut bahan lawak antarabangsa....penghormatan dunia kpd pm malaysia...kali pm umno nak bagi duit baru ade nagara jemput mcm china kiminis dan india...

Anonymous said...

KISAH BENAR) Strategi Cina Halang Perniagaan Telco line Altel Milik Melayu


Telco line Altel milik Melayu, internet dan line diceruk kampung juga tiada masalah. Kalau korang terer baca sampai habis. Kalau terer lah. LIKE PAGE >> Boikot Barangan Cina Dap ORI

**cerita diambil dari fan BBCD yang inbox**

(1)PENGENALAN

Semasa aku berjalan-jalan di Plaza Lowyat dalam melihat kemewahan perniagaan yang dimonopoli oleh kaum cina, aku terus tersentak dan tekad untuk tukar telco milik Melayu iaitu line Altel milik Syed Mokhtar Bukhary. Beliau telah banyak membantu orang Melayu Islam dimana hasil keuntungan perniagaannya telah disumbangkan kepada orang Islam sebanyak RM1,600,000,000 (billion). Sebelum aku ceritakan kisah kepayahan aku nak membeli sim card telco Altel ini, aku cerita kan dahulu ringkas mengenai Syed Mokhtar Bukhary.

Fakta tentang RM1,600,000,000 (billion) yang diderma oleh Syed Mokhtar diambil dari sebuah Majalah Antarabangsa iaitu Forbes Asia, dimana majalah ini memberi anugerah gelaran kepada Syed Mokhtar Bukhary sebagai 'Wira Dermawan'. Menurut Forbes Asia, Syed Mokhtar selain menderma kepada kaum Melayu di Malaysia, beliau turut menderma di luar Malaysia sejak 10 tahun lalu dengan menubuhkan kem pelarian di Pakistan, rumah anak yatim di Guinea dan program pemulihan untuk mangsa bencana di China serta Indonesia.

Syed Mokhtar juga membuka hospital dan institusi lain bagi penduduk Islam Uganda, Afrika Selatan, Nepal dan Australia. Kesemua derma dan pertolongan jihad ini dibuat bertujuan untuk mempromosikan Islam dalam masa sama dapat memperluaskan dakwah Islam di Seluruh Malaysia. Itulah sedikit sebanyak cerita pendek mengenai Syed Mokhtar Bukhary ini.

Jadi dengan berbekalkan semangat mahu terus membantu usahawan Melayu ini terus berjaya, supaya dengan harapan hasil duit pembelian ini dapat aku turut menyumbang derma. Aku sebelum ini 10 tahun pakai telco Digi/Maxis. Aku pun tak tahu hasil dari keuntungan aku pakai Digi/Maxis dimana pemilikya salurkan. Boleh jadi membina rumah ibadat tokong/kuil, boleh jadi dia membuat pelaburan perniagaan perjudian, boleh jadi pelaburan minuman alkohol dan berbagai-bagai lagi.

(2)PENCARIAN PEMBELIAN SIMCARD

So aku dengan semangatnya terus buka google phone dan taip 'lokasi altel'. Lalu keluar linkwww.altel.my/en/where-to-buy . Scroll punya scroll akhirnya aku jumpa alamat kedai yang menjual sim card Altel. Aku lihat ada dua alamat di Lowyat iaitu:

Effective Marketing
Lot 2-101, 2nd Floor, Plaza Low Yat, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur.
03-21455281

Broadband Solution Sdn. Bhd.
Lot 3-It-16, Level 3, Plaza Low Yat, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur
013-3376668

Aku call nombor kedai pertama tak angkat. Aku dengan sabarnya cari lokasi kedai pertama dekat tingkat 2 akhirnya jumpa. Sebelum aku nak tanya beli sim card Altel, aku tengok peniaganya cina, al maklumlah mana ada peniaga Melayu jual phone di Lowyat. Apa boleh buat, demi nak bagi usahawan Melayu Syed Mokhtar untung dalam jangka masa yang lama. Aku pun dengan bad moodnya tanya cina ni:

Aku: "Kawan, sim card Altel ada? I mau beli".
Cina: "Mana you tau ini kedai?" (muka terkejut)
Aku: "I tengok website Altel maa, ada tulis you punya kedai ada jual!"
Cina: "aaa..aaa...(garu kepala) sim card lain mau? Digi ada, Umobile ada"
Aku: "You ada jual ke tak,kalau tak jual, i kira you tipu la ni, nanti i report dekat Altel" (aku bengang)
Cina: "Aiyaa ada la, i saja bagitau ada sim card lain maa, mana tau you minat loh, sebenarnya Altel kami tak ada jual disini, kami jual di kedai satu lagi tingkat 3, ini nombor 013-3376668 you kasi call, nanti orang tunjuk jalan"
Aku: "I customer you kasi la tunjuk jalan, ni tingkat 3 kedai you juga apa?!"
Cina: "Aiyaa sikalang manyak customer mali ma, nanti susah tak ada orang"

Anonymous said...

Yg berniaga cina mca....cina mca lebih bahaya dari cina dap...mca kawan baik umno...

Anonymous said...

Cai 9.03....buta undang2...fbi hanye siasat najib terima duit dari jho lo yg merompak 1 mdb...najib osakan laporan odit 1mdb....khalid kpn tidak nafikan siasatan fbi....bodooh...

Anonymous said...

Yang cakap FBI nak tangkap Najib atok ko madey dh sah ko dan madey bodos

Anonymous said...

80% pungutan suara sutuju selangor akan beralih kuasa...hahaha..
Mat gunong bertambah meroyan...

Anonymous said...

Klw mcm tu perangai kompom cina dapig haramjadah...

Mat Gunong said...

Siapa yg sokong Pas di Selangor? Tanpa Semangat 46, gagasan rakyat,Angkatan Perpaduan Ummah dan terbaru sekali Pakatan rakyat. Berapa kerusi parlimen yg Pas menang tanpa bekerjasama dengan gabungan ini. Sembang bagi menyedapkan hati boleh lah. Mat Gunong nak bagi tips kepada yg dok layan perasaan perasan tu. Kamu bogel depan cermin ,kamu lihat dan tenung dalam cermin tu lamalama Tentu kamu akan lihat Toyol Tua tak baca sejarah. Hehehekikikihahahakahkahkah.

Mat Gunong said...

Cina tu belum lagi tahap bugima. Yg bugima ialah cina yg bernama Jho Teak Low. Habis melayu satu malaysia di kencingnya. Dah sebat duit 1 Malaysia Dapat Bala, boleh pula bayar hutang JUDi di Las Vegas puluhan juta . Lagi gampang bila tiada usaha untuk membawa beliau kembali ke Negara kita untuk disiasat atas pelbagai tuduhan songlapan harta negara. Nasib dia mungkin beruntung kerana apabila dia BERAK ,orang UMNO rebut rebut nak tolong CEBUK KAN. Hehehekikikihahahakahkahkah.

Anonymous said...

Cina perompak kesayangan macai2 umno...semua bisu dan takut biarkan cina ni kayer free....melayu yg kena tanggong bayar utang 1mdb...bodooh melayu umno...

Anonymous said...

Dia rompak pakai pistol atau pakai parang babi ooit

Mat Gunong said...

Subjek : Matematik mudah kira.
Soalan.:
Seorang mamat telah berhutang sebanyak Rm 3.50 sen pada seorang saudagar Unta . Kemudian mamat telah membayar hutang nya itu sebanyak Rm 3.50 sen. Berapakah baki hutang mamat pada saudagar Unta itu???.
Kalau kita memberi jawapan nya Rm 0 ,itu menunjukkan kita masih tidak bijak mengira. Jawapan sebenarnya soalan diatas adalah Rm 7.00.
Kalau kamu masih ragu ragu dgn jawapan 7 tu , kamu boleh tanya semula pada Arul Kanda. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Ruu355 tu isul persendirian pas wahai bongok barua dapig, cuma, kembalilah pd, pas tp umno tetap sokong sbg kapasiti satu Aqidah Islam, dn boleh dibetangkan kali ke2. Xpyh nk fitnah mca lh, mereka gagal dihasut dapig dn barua mcm ko utk halang umno pas.

Plg kecewa bila mca xbntah pu . Plan macai gagal. Ni kira sambutan kegagalan lh ye. Tetiba main isu basi.

Yg terang2 menentang ru355 ialah dapig fn barua2 anjingnya pgayr pan chao munge mamak, knpa ko tipu alih citer pd org lain..

Terdesak pelik, selongkar2 archive pkai kitar semula isu cuba nk lagakan mca, tp bodoh itu isu dh lepas..

Anonymous said...

Hahaha matgunong gila ni dtg kje jgk harini tp dgn hujah pelik,kitar semula, stelah mati akal dn perasan bijak 3,4 hari lps.. Kikiki..

Isu kitar basi mcm ni ke nk hidang oleh boboi lembam jt jerlun nnt, aku tkut penduduk PIDA Air Hitam tu pkt muntah jerr. Kikiki

Tmbh pula ko heppy sgguh mengejek pas dgn musibah ujian ribut tu... agk2 apa respon bls org jerlun nnt khususnya bla macai mcm ko main isu semurah ini?

Xrse malu ke Nek Semah lihat laki die Madey Kuttey jd alat prkakas DAPig utk screw melayu... kesian kn.. Tua2 terhina..

Anonymous said...

Ko bengong...ketua menteri serawak awal2 lagi tolak Ruu 355...nak nafikan berita yg dah tersebar...bodooh betul...mca gerakan dan bn serawak dah gertak najib jangan bentang ruu....biar pas saja yg bentang...najib dan ko tercirit ketakutan...cakap berdegar2 demi islam...kena sondol dengan babi terus senyap...ikut perintah...

Anonymous said...

Dah umum nak bentang...kena sondol dengan babi terus ikut perintah...cakap jer lebih...tai koo cing..kena batang hidung konar sana konar sini...

Anonymous said...

Kena sondol dengan babi mca tercirit...kikikiki...cakap besar...

Anonymous said...

5.49 ...terkepit melalak lah..najib tetap pm...ko duduk dlm kandang babi yg lebih besar...kena sondol dengan babi besar dlm kes ruu terus tercirit tapi masih nak melalak..
Hahaha4.

Anonymous said...

Ko bodoo rupenye...kena main dengan madey...hahaha3
Orang bodooo patut dipermain2kan...
Kwang kwang kweek..

Anonymous said...

Ha3... Melayu bodoo yg kena sondol dengan babi mca dah jadi bertambah bodooo...dah lah bodooo masih nak tunjukkan bodooo....hahaha4...tak tahu pon jho lo merompak pakai pistol air...satu dunia dah lama tau...tinggal melayu bodooo ni yg kena sondol dengan babi mca tertinggal bas dak tahu aper poon...ciannye ..

Anonymous said...

Macai bodooo selalu kena klentong..akibat kena sondol dengan babi besar mca otak jadi mengong...hi3

Anonymous said...

Hanya propa untuk menggertak Azmin?
Dakwaan lompat parti hanya propaganda
MARLIA ZAKARIA - 1 MEI 2017

Shuhaimi Shafiei

SHAH ALAM - Khabar angin tentang empat Adun PKR akan lompat parti bagi menubuhkan kerajaan campuran baru di Selangor disifatkan sebagai propaganda semata-mata.

Ketua Penerangan PKR Selangor, Shuhaimi Shafiei berkata, spekulasi tersebut mungkin berpunca daripada pihak yang ‘ingin kembali’.

“Itu hanya propaganda dan spekulasi semata-mata. Mungkin ada pihak yang kecewa kehilangan kedudukan satu ketika dahulu berharap untuk kembali.

"Sejak 2008 ramai Adun dikaitkan melompat sana sini namun ia tidak berlaku. Jika ada pun hanya satu kes terpencil di Selangor.

“Kita sedar ada sedikit usaha pihak tertentu ke arah itu sejak November 2014 lagi dan terbaru, mereka merisik khabar dengan beberapa adun. Mungkin mereka terlibat dengan penyiaran propaganda itu,” katanya kepada Sinar Harian.

Anonymous said...

Citer teresa lagi basi ...cts putar citer...itu lah macai bila tak de isu...

Anonymous said...

Bukan ke macai2 SUKE DENGOR kabar angin/hearsay ke????

Kihkihkih

Kabar angin yg akan jdi PUTING BLIUNG dlm krajaan PKR slngor...

Hehehehehe

Anonymous said...

80% pungutan suara sutuju selangor akan beralih kuasa...hahaha..
Mat gunong bertambah meroyan...
Mulalah keluar tips celah kangkang...hahaha..toyol tua

Anonymous said...

Ha3... Melayu bodoo yg kena sondol dengan babi Dapig dah jadi bertambah bodooo...dah lah bodooo masih nak tunjukkan bodooo....hahaha4

Anonymous said...

Macai bodooo selalu kena klentong..akibat kena sondol dengan babi besar Dapig otak jadi mengong...hi3

Anonymous said...

1MDB tlg bg bukti.

Anonymous said...

Ko bengong....nak nafikan berita yg dah tersebar...bodooh betul...Dapig gertak melompat2 caiharbi2 mcm ko tolak ruu355...hahaha

D.L.C. said...

Nak tengok apa komen cai2 sekelian :

Penyiasatan DOJ dan Switzerland

Dasar asas saman sivil DOJ Amerika Syarikat Julai 2016 dan penyiasatan Switzerland adalah berlandaskan fakta bahawa 1MDB mengesahkan ia telah membayar wang kepada IPIC tetapi IPIC dikala itu terdahulunya ditahun 2016 menegaskan mereka tidak menerima wang tersebut - dengan itu terdapat kehilangan wang dan ia merupakan penggubahan wang haram.

Sekarang IPIC telah mengakui memang terdapat pembayaran tersebut maka ia bermakna tidak ada “wang hilang” dan dengan itu tiada penggubahan wang haram.


Bukan saja IPIC mengaku telah menerima pembayaran dari 1MDB, ianya dikuatkan lagi dgn surat rasmi kerajaan BVI (British Virgin Islands) yg mengesahkan bahawa AabarBVI adalah anak syarikat milik penuh IPIC Abu Dhabi.

Menurut khabar Atok Tua Otak Merepot dah terkancing gigi dgn perkembangan terbaru ni ..

Anonymous said...

Sepupu sepapat babi Dapig pandai putar isu...kena sergah Dapig tercirit lompat2 tolak Ruu 355...haha

Anonymous said...

Pungutan suara fantasi syok sendiri...

Anonymous said...

Hehehe..sekali dapig sergah melompat2 meleyharbi tolak ruu355...hehehe
Caiharbi2 pun ikut lompat2...haha

Anonymous said...

Tersepit si bahlol...ha4......tak de modal lagi nak jawab..orang bodooh....berpihak kpd yg salah....

Anonymous said...

Kena sondol dengan babi Dapig tercirit lompat2 tolak ruu355..kikikiki..

Anonymous said...

Hahaha4...macai umno bodooo....hidup di alam fantasi...berangan nak menang...masa ade kuasa songlap sana songlap sini...lupe duri...bila diterajang jadi gila bayang...hehehe4....cianbye

Anonymous said...

Zalim mcam mahazalim..
Bohong mcam tokong dan trowong berangan..
Curi mcam Assamin rasuah betina..
Hehehe

Anonymous said...

Bagi bukti najib tak merompak 1 mdb...he3

Anonymous said...

Hehehe..Kena sondol dengan babi Dapig tercirit lompat2 tolak ruu355..kikikiki..

Anonymous said...

Pas ug dgn Umno..
Pan ug dgn Dapig...ok lah tu apa masalah....hahaha
Caiharbi lompat2 Kena sondol dengan babi Dapig tercirit tolak ruu355..kikikiki..

Anonymous said...

Pungutan suara fantasi syok sendiri cuma mamakder jar pandai buat smpi sejota...hahaha

Anonymous said...

Ha3....1 mdb bayar kata Arul kanda...Ghani bedul kata bayar kpd syarikat sah milik IPUC...IPIC kata bayar syarikat palsu ....kalo dah bayar kenapa najib setuju bayar semula usd 3.5 billion....mana pegi wang yg dah dibayar...orang gila jer bayar 2 kali...hi3...
Kalo IPIc yg kemudian mengaku dah terima saman lah IPIC...
Bijak kaki putar ni...mana surat pengakuan IPIC kata dah tetima bayaran?...kalo dah jenus putar dimana2 pon nak putar...abang beca...orang gila her sokong orang gila...hehehe4...

Mat Gunong said...

Yang IPIc buat kenyataan pada Bursa Saham London tu apa yeop. Saudara DLC boleh bagi link yg menyatakan IPIC mengakui terima bayaran???. Atau sekadar gebang kedai kopi je??

Anonymous said...

Tiada penggubahan wang garam...jho lo dan reza aziz tak berani declare kpd doj sumber pembelian aset yg dusita dianereka...bohong sunat yek cai...ha4...

Anonymous said...

Anon 9:35 am.

Kalau ko nak bukti org merompak 1MDB, senang aje, coba kao ingat2, pernah tak lubang jubor ko terasa berdenyut-denyut kembang-kincup luar-biasa enaknya?

Kalau ada terasa mcm tu, maknanya itu tanda ada org tgh rompak 1MDB. Kalau 2 kali denyut sedap atau berapa kali pun, itu tanda berapa kali 1MDB telah dirompak.

Tapi kalo ko hendak lagi enak ko serah lubang juboq ko pada abang Fizi, dia pandai screw tau, pasal dia termasuk Melayu yg DAPigs dah ajar habis ttg cara2 Melayu screw Melayu ...

Anonymous said...

DLV kaki putar tapi bodoooh terlajak...otak senget kena sondol dengan babi besar mca dlm kes ruu...he4..

Anonymous said...

Ha4...cai bodoo tak jumpe bukti sebab najib sorok laporan 1 mdb dlm bilik kebal OSA...cai bodooh tak tahu aper poon...bahlol cai ..

Anonymous said...

Atok Tua Kerala terkencing dlm seluar bila dengar IPIC dah ngaku mmg terima wang pembayaran dari 1mdb apa? Apa yg beruk2 dapigs kat sini nak pertikaikan?

Oooooo lupa, dorang ni suma kaki putar alam barua muka tampal kulit babi dapigs, mana tau malu punya ... kahkahkah. spin cai jgn tak spin ...

meracau msg2 tak dapat terima kenyataan ... cian ko ..

Anonymous said...

1MDB tlg bukti.

Anonymous said...

2017 9:52:00 AM
Ha4...cai bodoo tak jumpe bukti sebab najib sorok laporan 1 mdb dlm bilik kebal OSA...cai bodooh tak tahu aper poon...bahlol cai..suruh najib keluarkan laporan odit 1 mdb kalo ko brani..hi4..

Anonymous said...

Auta sama dgn DLC...hi4...ko petik dari tang sampah mana?...hi4...

Anonymous said...

Nak auta tapi bodooo terlajak sangat cai..kutip sumber berita dari tong sampah..

Anonymous said...

Ko tanye khalid kpn kenapa dia tak nafikan najib merompak...itu pon kalo ko cedik sikit...ha4

Anonymous said...

9.56 dan DLC dlm kandang yg sama....dua2 kepala dah kena sondol dengan babi besar MCA dlm kes ruu...otak mereng...tak de obat daa...ciannye...hehehe4...

Anonymous said...

rupanya masih ramai yang tidak memahami bagaimana dap menjalankan modus operandinya. prinsip dap yang paling utama ialah menghapuskan apa sahaja entiti melayu Islam dalam perlembagaan malaysia. kenapa dap menguar-uarkan bahawa partinya adalah parti pelbagai kaum? supaya orang melayu dan india akan tertipu. sungguh! ramai yang tertipu. bukan sedikit melayu dan india yang sekarang ini begitu menyanjung dap. dari dahulu sehingga terkini dap kekal sebagai parti cauvanis cina. tidak pernah berubahpun sejak dahulu, cuma ada beberapa kerat akal melayu sudah termakan hasutan. tak percaya? bila berkawan dengan pas dalam pakatan harapan, adakah membawa kebaikan kepada pas? pas hampir hancur kerana perpecahan dengan tertubuhnya amanah. satu parti melayu Islam sudah berjaya dikucar-kacirkan. begitu juga dengan umno, asakan-asakan berkaitan 1mdb serta gerak kerja pejuang mayanya telah berjaya mempengaruhi sebahagian ahli dan pemimpin umno sehingga tertubuhnya bersatu. namun melayu kekal berfikir seperti melayu dulu-dulu. ular yang jinak tidak mengapa jika dibawa tidur sekali!!! yang paling lawak (atau sedih sebenarnya) ramai juga melayu yang percaya bahawa perjuangan dap adalah ikhlas dan semata-mata untuk selamatkan malaysia kononnya. selamatkan malaysia daripada apa sebenarnya? cuba kaji data ekonomi, kadar kenaikan gaji, perbandingan kuasa beli dahulu dan sekarang dan sebagainya. orang sekarang susah? mana lebih ramai yang mampu beli kereta, dahulu atau sekarang? harga rumah terlalu mahal? adakah rumah yang murah dahulu ramai yang mampu membelinya? dap mengajar manusia untuk lupa ucap syukur, biar mulut sentiasa mengeluh kesah dan kufur nikmat. bila melayu Islam ni lalai, senanglah kerja mereka.

Anonymous said...

memang benar. walaupun dahulu harga rumah bolih dikatakan murah. murah dari harga sekarang. tapi tak mampu beli. sebab gaji pun ciput. lainlah sekarang gaji besar. anak aku yang baru kerja 4 tahun pun mampu beli rumah. bermacam jenis peringkat perumahan yang kerajaan adakan.
yang banyak songih sekarang ni..budak baru tumboh tanduk. kereta dulu. toyota honda. melaram. cukup bulan gaji habis. meroyan. nak isi minyak..selongkar bawah bantal dalam laci.
nak sembang apa. dah lalui masa dulu dan sekarang.

Anonymous said...

suroh orang tanya buat ape? tanyalah sendiri. kata hebat cerdik. tunjukanlah. kalau ada pelir. sembang jer mau hebat kan?

Mat Gunong said...

Link mana?. ITU WANG MANA???. ITU SURAT MANA???. MANA ITU WANG PIGI???
Hehehekikikihahahakahkahkah

Mat Gunong said...

Cuba kamu kaji sikit, gunakan akal yg sihat kurniaan Allah itu menilai najib berbangga bangga kononnya penerima BRIM meningkat setiap.tahun, itu menunjukkan Rakyat semakin miskin. Terbaru ,dijangka kan 100,000 kakitangan awam akan menghadapi bankrupsi menjelang akan datang akibat tekanan kos sara hidup, Mat Gunong tak kutip fakta tepi longkang dan spin seperti cybertrooper PICISAN umno. Ini kenyataan dari presiden cuepacs sendiri. Nak link ke??? Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

1MDB tlg bg bukti.

Johan said...

Melayu skrew Melayu tagline manis DAP...

Anonymous said...

Ted...Medey telah berjaya menasihati Lim Kit Siang dari memperbesarkan
Isu Forex Bnm.Tengok ..LKS dah senyap.Bijak sungguh Medey.
Nenek Kipas pun dah senyap ttg konspirasi Anuar

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates