May 3, 2017

210 3 Logo Pakatan Harapan Menjadi Lawak Di Media Sosial

Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli di dalam laman sosial Facebook beliau hari ini, baca di sini, menulis Pakatan Harapan (PH) akan mendaftarkan satu logo yang akan digunakan bersama oleh semua parti PH dalam tempoh 2 minggu. Majlis Presiden minggu lalu telah bersetuju menyenarai pendek logo-logo berikut untuk dikongsi dengan rakyat Malaysia untuk mendapatkan maklumbalas.




Kebanyakan pengomentar di posting beliau memandang sinis usaha PH ini. Ramai yang beranggapan bahawa usaha ini diadakan secara tangkap muat dan ala kadar dan tidak mampu untuk menarik pengundi untuk memilih logo berkenaan di dalam Pilihan Raya Umum ke 14 nanti.

Bagi CTS, setuju saja. Cuma apabila melihat logo #B dan #C teringat logo yang telah sedia ada di pasaran seperti di bawah:



Secara peribadi, saya suka logo PH seperti di bawah:


video

210 comments:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 210   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Logo pon nak dijadikan isu...

Anonymous said...

Lebih baik banglo yg dibeli oleh lge terlajak murah dan bangunan yg dibeli MARA di ostralia terlajak mahal(33 juta mahal dari harga pasaran) di jadikan isu..

Anonymous said...

Suka hati CTS lah nak cerita apa, dia punya blog.

Tak suka jgn komen malah jgn baca. atau jgn datang keblognya terus.

Bila dah rasa siuman sikit baru datang balik. Ini sendiri cari stress, kemudian nak marahkan CTS dan org lain pulak. Ceriakanlah diri tu sikit semasa masih hidup ni ...

Anonymous said...

Buat Blog untuk tontonan ramai kalau tak boleh terima tutop blog!!

Tapi tak boleh kan sebab kalau tutop blog tak dapat dedak haram hasil mencuri dari 1MDB!!!

Anonymous said...

Letak LOGO BERSIH lerrr..

Ni logo "kacang ngan nyin" kihkihkihkih

"Kacang jer PAS nk KALAHKAN yb2 PH.....Huaaaaaa

"HARAPAN"??? Harapkan pagar,pagar makan padi...

Kihkihkihkih

Anonymous said...

Idea yg keluor dri kepala lutut...letak je logo masing2 , takot rakyat ingat parti bebas mana nih pulak?
Kacang goreng sedap dimakan dak gitu...kacang hantu @ ulor kepala 4

Anonymous said...

Logo gambar u-turn yang paling sesuai....

Dulu atok madey kata kit sial cukup rasis, kini di buat kawan..

Dulu mat sabutoh kata anwar ibrahim syeikh aljubori wal liwati, kini anwar la bakal pm yang maha agung....

Dulu kit sial kata madey pengangak matawang dalam kes bmf dan forex, kini dia pejam mata buat-buat xde apa berlaku...

Dulu keluarga anwar (nenek jijah, nurul izzah puaka, dll) kata madey yang jatuhkan papa mereka dengan cerita konspirasi, kini boleh duduk satu baris kerusi pulak....

Inilah barisan pemimpin-peminpin yang PALING HIPOKRIT pernah wujud dalam sejarah malaysia...

Jadi layaknya, guna logo U-TURN sebagai simbol pakatan haprak ni...

Anonymous said...

GEORGE TOWN – Mahkamah Tinggi hari ini menolak saman malu difailkan bekas Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu terhadap Ketua Pengarang Kumpulan Utusan, Datuk Aziz Ishak dan Utusan Melayu (Malaysia) Berhad dengan kos RM70,000.

Peguam Wan Azmir Wan Majid yang mewakili Aziz dan syarikat akhbar itu ketika dihubungi Bernama memberitahu Hakim Datuk Seri Zakaria Sam memutuskan bahawa artikel dikeluarkan akhbar Utusan Malaysia berhubung ucapan Mohamad Sabu atau lebih dikenali Mat Sabu berhubung serangan komunis di Bukit Kepong , Muar dan pejuang kemerdekaan pada 21 Ogos 2011, tidak berunsur fitnah.

Katanya selain itu mahkamah turut memutuskan bahawa pembelaan yang dibuat defendan iaitu justifikasi komen berpatutan dan perlindungan bersyarat adalah terpakai.

Beliau berkata mahkamah turut mendapati Mat Sabu telah membuat ucapan kontroversi yang membuka ruang untuk dirinya mendapat kecaman.

Oleh itu mahkamah memerintahkan Mat Sabu yang kini merupakan presiden Parti Amanah Negara selaku plaintif membayar kos sebanyak RM70,000 kepada kedua-dua defendan, katanya.

Pada 21 Disember 2011, Mat Sabu memfailkan saman itu dan mendakwa bahawa kedua-dua defendan dengan berniat jahat menerbitkan artikel berhubung ucapannya berkaitan serangan komunis di Balai Polis Bukit kepong, Muar pada 27 Ogos 2011 dan dua lagi artikel hari berikutnya, yang dikatakannya mengandungi elemen fitnah.

Ketiga-tiga artikel itu dikeluarkan selepas Mat Sabu menyampaikan ceramah di Pusat Asuhan Tadika Islam (Pasti) Al Fahmi, Markas Tarbiyah PAS Padang Manora, Tasek Gelugor dekat sini pada 21 Ogos 2011.

Mat Sabu mendakwa penerbitan artikel-artikel itu secara tidak langsung menunjukkan bahawa dia merupakan penyokong komunis, telah menyimpang daripada ajaran Islam dan hilang keyakinan dan mengiktiraf Muhammad Indera sebagai seorang pengganas komunis. – BERNAMA

Anonymous said...

Yg ajuk mengajuk, ejek mengejek ni kerja budak baru nak kenal politik.

Anonymous said...

Bila 6% cytro budak2 yg tinggal, inilah jadinya..tulisan sampah. Berbeza kalau orang lama dalam politik menulis.

Anonymous said...

Inikan baru cadangan saja samdol

Anonymous said...

Tahu takpe..

Anonymous said...

Cemburu dan sakit hati tanda nya sayang

Anonymous said...

Org "lame" tpi kalu smue BIOL nk wtpe???

Anonymous said...

Dah baca Malaysia Today.. Third force. Dah tulis..padan muka sr..tamak sangat..rugi terus..atok tua hutang dia rm 20 ke 30 million..bnyak kan duit atok tua ni...

Anonymous said...

Dah baca Malaysia Today.. Third force. Dah tulis..padan muka sr..tamak sangat..rugi terus..atok tua hutang dia rm 20 ke 30 million..bnyak kan duit atok tua ni...

Anonymous said...

Hahaha...Malaysia today milik RPK...

Anonymous said...

Sunyi sepi je blog nih
Mane otai2 menghilang ?...gamaknye ikut azmin tengok tarian gelek kot
Ulor 4 kepala mane? sembunyi lobang taik ke?

Anonymous said...

Allah SWT akan kaffarah dan ambil semula harta yg diambil secara tidak betul oleh Atok Tua dengan menjerumuskan dirinya ke kancah politik NAJIS Pakatan Haprak.

Sapa fikir org pencen ternama mcm Atok Tua ini tiba2 nak menggila untuk jadi presiden parti semula dan mahu mencatur negara mcam 30 tahun lepas..akhirnya habis duit harta merdaknya yang dirompak dulu tanpa disedari..

Ade ke org nak join parti BERSATOO chap BOBOI BOTAK? Makin ramai yg keluar dgr khabarnya? Hijrah ke PAS.. sbb PAS dh independent.

Anonymous said...

RPK tak citer dia kena saman dengan SR dan kena bayar kpd SR...kaki temberang jer yg percaya cakap kaki temberang....hahaha4...

Anonymous said...

matgunong salwah ted albabie tu tgh perah otak pikir amenda nk spin hari ni.
stok skrip lama dh habis kitar semula..xtau nk pusing mana

Raja Bahrain Arab pulak datang semalam.. lagi pening puak ni nk kutuk Najib. Lagi kutuk lagi mari ramai pedagang dan lawatan kerajaan besar.

Alhamdulillah RINGGIT mengukuh dengan trend terbaik. Menjurus ke RM4.0/1USD dalam masa singkat. Kerja jahat Atok Sial dan Konco2nya utk sabotaj ekonomi telah gagal.. dgn beberapa puluh million pelaburan bersama Soros itu tak mampu untuk patahkan fundamentals ekonomi yang kukuh negara yg diurus oleh Bank Negara dan Kementerian Kewangan

bertambah meroyanlah Daddy Boboi.. kelam kabut cipta logo Chap Tangan.. kah.kah.kah.kah!

Mohamad Sabu said...

Kat sekolah saya gagal matapelajaran sejarah

Anonymous said...

Lapiji tk citer plak dia dh kalah 5 saman.. bapak fitnah negara.. kaki kencing paling besar auta dlm negara.. ada macai yg duk sembah lidah barua dapig sekor tu.. apa ke jadahnya?

Anonymous said...

Allah tak ambik balik harta 1mdb yg dirompak oleh najib and the geng?....

Kalo ko tahu madey ambik harta secara tak betol kenapa ko tak repot sprm?..hari2 ko melalak...kenape?...

Kalo ramai dah masuk pas pru nanti umno boleh kajol...bagus jugak umno kojol...

Anonymous said...

Ringgit dah naik?...fantasi untuk capai bawah 4 hinggit...

Anonymous said...

Najib tengah terima banyak hasil dari pelaburan IMDB..jgn cemburu ye tiap tahun beratus org Islam dapat pergi Ibadah Haji dengan dana Yayasan IMDB. itu tanda berkat. Dana yayasan Rompakan Madey mana mau bab2 Ibadah ni.. nanti Marina marah..dia ckp Gereja pun mau jugak. LGBT pun mesti mau tolong

Akhirnya harta haram Atok Tua sedang menyusut. Ambil secara haram maka akan hilang secara tak disedari. Reportlah kes IMDB pd FBI, tp kenapa tk tangkap pon? Maka terbuktilah fitnah IMDB itu oleh mereka..macai AtokGila


kah.kah.kah.kah.

Anonymous said...

Ko tak tahu plak berapa kali dia dah menang...najib saman najib suruh court tolak affidavit rapiji..hi3...najib takot saman tony pua kes 1mdb...penakut no 1 dlm dunia...

Anonymous said...

Haji 1 mdb ...duit hutang bank yahudi pon ade ...ha4..,rak lah aku...

Anonymous said...

RInggit dh naik byk bro.. dr RM4.6 kepada 4.3 skrg dlm masa 1 bulan lebih. orait lah tu menunjukkan kestabilan, Tk menunjukan turun naik.

Lgpun pelaboran AtokGila dengan Soros utk sabotaj tkberbaloi sbb asas ekonomi Malaysia teguh. Syukur pd Allah Taala rakyat terus kenyang makan minum sampai berak pun lupa berapa kali sehari!

mcm tedmongok.. masuk je citer pasla berak.. puak TAHIK=MAHATAHIK

kkekekekeke

Anonymous said...

1mdb berhutang dibwah nilai aset. jadi apa2 cairkan aset imdb masih tk bangkrap.
yg bodohnye Atok Tua.. dia pulun nak sabotaj duit dia jugak yg habis. Skrg apa dia dapat? Boboi terus lembap dan bodoh tk reti apa2. daddy atur semua

Anonymous said...

amat bodohlah kalau ikut troll fitnah macai lapiji kaki kencing kuat tu.. kalau 10 fitnah dia tabur 10 nak kena saman.. habislah duit..itu bukan penakut itu namanya bongok kalau ikut rentak musuh

yg berat2 kita samanlah.. mmg itu kerja macai tajaan dapig yahudi..duit byk utk tabur fitnah. permatang pauh terus dhaif xde pembangunan..duit ditabur utk biayai media dan propa. last2 kena sama berderet.. najib cerdik tak sahut.. ingt sikit ke nak saman..

PAS kena sediakan kira2 RM4 juta untk melawan SR Laknatullah di London. mmg itu umpan mereka kepada Org Melayu Islam supaya ikut permainan mereka

Najib cerdik dia buat kerja dan kerja.. biar puak ni pening dan akhirnya lembik. Fitnah rakyat dh muak. Akhirnya keluarlah logo Kacang Chap Tangan..

KAH>KAH>KAH>KAH!

Anonymous said...

Kahkah..najib tak mao saman...biar sr lembik..tapi maruah najib yg lembik...
Permatang pauh dah banyak pembangunan...ko tengok kat Pekan berapa ramai lagi melayu yg miskin hidup dlm rumah burok di kampong2...

Anonymous said...

Pas kena sedia 4 jota...pas dapat 90 jota ...ape yg nak diherankan...

Anonymous said...

1 mdb tak bangkrap tapi hutangnye rakyat kena bayar ngook...

Anonymous said...

Kalo dah bawah 4 hinggit baru patut ko melalak...

Anonymous said...

Ahli pas kena kuar 5 henggit nak saman ratu clare@madey
Lain pula ahli pan bayor 3henggit setenggah mat sapu kalah kes fitnah
Chap bunge kena pau 10j sorang hutang ratu clare...habis ahli2 kena halau madey la..la...la...la.aku kaya aku kaya

AKU INGIN TAU said...

BUKTI MANA NAJIB ROMPAK 1MDB?

Ada link tak supaya semua org boleh baca?

Tlg bagi link kat mana yg cakap RPK kena bayar saman kpd Clare yg hampir bangkrap tu? Boleh ramai baca dan tau cerita sebenarnya.

Anonymous said...

Third force abah kau

AKU INGIN TAU said...

BILA KERAJAAN MALAYSIA WARTAKAN YG SELURUH RAKYAT KENA BAYAR HUTANG 1MDB?

Berapa sen yg setiap rakyat kena bayar? Tlg bagi pencerahan ye berserta dgn link dimana dan bila pengumuman itu dibuat.

Anonymous said...

Yg bangkrap adalah rpk

Anonymous said...


PAS hampir pasti mendapat berjota2 Dari SR Kerana kerugian yg ditanggong akibat fitnah dp SR

Anonymous said...

Barua mat bashah dah mula merapu kahkahkah

AKU INGIN TAU said...

RPK mmg dah lama disytihar bangkrap. Dan ramai org dah tau pun.

Part yg kata RPK kena bayar saman kat Clare tu berita dari mana? Mana link?

Takkan semua pertanyaan jawabnya hanya 'Third force abah kau' aje.

Anonymous said...

nak tau jugak...tak kan nak dengar hearsay aje. lepas tu angguk angguk....

Anonymous said...


Yang aku tahu kerajaan ada wartakan setiap rakyat akan mendapat bantuan yang dinamakan Bantuan Rakyat Sa Malaysia

Anonymous said...

Dah tau bangkrap, kaki kelentong buat apa kau bodoh pegi percaya apa rpk cakap. Bodoh macai mat bashah. Sama bodoh macam mat bashah kahkahkah

Anonymous said...

itulah nak tau jugak. duit dari celah mana pulak aku kena bayor.

Anonymous said...

Kahkahkah..buat2 nak tau. Lanjiau lu

Anonymous said...

yang bodo gi dengar mamak tua punya sembang tu buat ape? dia nak kroni dia hidup mewah. sebab mereka punya dedak dah putus. meroyan sana sini.

Anonymous said...

Apa sangkut paut antara bangkrap, kelentong, bodoh, rpk, mat bashah, boleh percaya atau tidak ni?

Jawab ajelah apa yg A.I.T. tu tanya. Tak boleh jawab dan bagi link maknanya kau lah yg bodoh dan kaki kuat kelentong tu.

Anonymous said...


Clare Rewcastle mana berani datang ke Malaysia, dia akan diangkap kerana meng edit lapuran Jusco Dan membuat fitnah kpd kerajaan Malaysia. Dia dapat dedak dp hulubalang tua.

Anonymous said...

Fuiyoo..barua mat bashah bagi komen bebal macam bos dia jugak. Kahkahkah

Anonymous said...

24jam jaja 1mdb yg dah basi..kehkehkeh

Anonymous said...

Nak jawab buat apa? Kau sapa..hahahaha. lanjiau punya orang

Anonymous said...

Duit dari celah kopek mak hang la wakakak

Anonymous said...

Hehehe..mcm blog manakder yg dah bersawang...haha

Anonymous said...

Poorah...Pas takut saman husam..sr ambik husam bagi keterangan money trail di bank Affin lobai Pas lari bertaboran daa...Pas yg kena bayar SR...hi4...

Anonymous said...

Ko kaki auta kutip temberang RPK...RPK dah kena saman dengan SR...

Anonymous said...

PARTI CAP NGAN YIN....!!!

HAHAAHA

Anonymous said...

Itu pasal dimana dan bila pun kau bagi komen takkan ada org yg akan percaya.

PASAL KAU HANYALAH SEEKOR ANJING KURAP DAPIGS PH.

Kau tak tau apa2, setakat menyalak utk bos kau supaya mrk masih nampak releven dlm politik Malaysia. Sbnrnya seluruh PH dah hampir hancur berantakan.

Anonymous said...

Kahkahkah..barua mat bashah bersyarah

Anonymous said...

Orang bengong tak tau bukti najib rompak 1 mdb...ha4...bukti ade dlm laporan odit 1 mdb yg najib osakan..ko mintak lah...kalo ko pandai omputih ko baca kertas saman doj...kalo ko berani gi mintak siasatan fbi...khalid bapak polis negara takut nafikan najib merompak..ko plak lebih2 mengada.

Anonymous said...

3:06 pm.

Kalau aku percaya apa kau tulis, SAMA lah mcm aku juga percaya juboq kau telah kena sontot dgn Peliwat Negara, walau pun kau nafikan ..

Mat Gunong said...

Salam dari Gunong buat semua.
Mat Gunong hairan gak,bila melihat posting CTS kebelakangan ini agak santai. Lebih menjurus kepada perang propaganda untuk memburukkan DAP pada kacamata orang orang melayu PAGAN. Dan ada juga kemungkinan CTS tak berani menyentuh isu isu besar kerana takut ianya mendatangkan " backfire " kepada Umno, kerana seperti yg kita maklum cybertrooper PICISAN umno tidak mempunyai daya pemikiran yg berintelektual . Ini boleh kita lihat bila mereka memberi hujah hujah balas.(.totally kelaut ,) Berkenaan entries kali ini, Mat Gunong tak mahu komen apa apa , cuma mat gunong terfikir pula, sekiranya ,PH di Selangor hilang majoriti dan digantikan dengan pakatan antara Pas,Umno dan tan sri khalid ibrahim. Apakah nama yg sesuai diberikan kepada pakatan ini???
P as + U mno + K halid I brahim. = P.U.K.I

Hehehekikikihahahakahkahkah.

Anonymous said...

Kahkahkah..barua mat bashah merapu

Anonymous said...

ketawa didalam kesedihan nampak .. buat2 ketawa le tu ..

Anonymous said...

Mana warta setiap rakyat malaysia dapat brim?...bayar hutang ni tak perlu warta ngook?...makin lama makin bongok...ha4...ko bayar cukai tu untuk sebaguannye bayar hutang ngook...reti tak dengar pembentangan bajet tahunan?...

Anonymous said...

apa ni mat gunong, ko baru lepas minum tuak kelapa gunong ke ..

Anonymous said...

Mat, cts cuma berani hentam rafizi sedangkan rafizi dah ckp dia mungkin tak bertanding pru 14. Serangan terhadap dap pun takde makna..cts ingat melayu peduli semua tu. Pergilah bebel kat pengundi cina pasal dap..aku setuju kalau cts posting letak gambar najib, cerita pasal najib, pasti tercirit cytro bn nak jwb balik

Anonymous said...

KESIAN BOBOI YE.

BARUA BOBOI MERAPU MEROYAN KAT BLOG CTS NI.

KESIAN DIA DAN BOBOINYA ..

Anonymous said...

Taknak bersyarah lg ke bashah?

Anonymous said...

Kalo dia edit email justo ...dah kama justo ditangkap khalid kerana jual email kpd sr...khalid kpn berulang alik ke bangkok siasat justo...akhirnye khalid bisu...waran tangkap sr melalui interpol pon tak laku...malu khalid...najib terus takut nak saman SR dan wsj...tak ade backup...ha4..

Anonymous said...

Hahaha...eksperimen berjaya. Barua mat bashah terpaksa tunjuk tembelang. Cacing kepanasan

Anonymous said...

Rapiji dah saman rpk yg bankrap.. ...bodooh...ko boleh mintak link dengan Rafizi rpk kena saman dengan claire...tak susah pon...ko kurang baca sebab tu ko bodooh..

Anonymous said...

Cts berani hentam secara oenulusan...berhadapan seperti debat cts pengecut macam najib...

Anonymous said...

Barua ni nunjuk bijak tanye bukti jeer...tapi bodooh...

Anonymous said...

Pakatan PUKI...hahaha...kepandaian umno merampas kuasa....di Perak pas pernah kena rampas kuasa...

Mat Gunong said...

Pada Mat Gunong kurang amik pot siapa " third force ni "???. ( RPK= mamat halusinasi). Yang Mat Gunong tumpu dan beri perhatian ialah " DARK FORCE " iaitu najib,umno.dan BN

Anonymous said...

kerajaan Selangor dah nak tumbang sebab bukan manusia yang menjaga tapi segala macam jenis binatang buas yg jadi ketua

yang menyokong Pakatan Harapan ni ialah golongan yang paling takde akal. Dengan manusia dia tak percaya tapi dengan binatang buas (political animal) pulak dia percaya .. ����

Mat Gunong said...

Sokong Anon 132. Agak nya dia ni tak faham faham sebab sel sel otak dia kebanyakan dah reput. Itu sebab Mat Gunong dan syor kan dia makan kismis minda yg dibacakan ayat ayat alquran buat amalan Baru otak dan akal bertambah TAJAM dan FOKUS.

P/s ini bukan mengata tapi realiti. Spesis ni makan kismis satu kontena pun ,belum tentu bijak. Sebab dah jenis benak.
Hehehekikikihahahakahkahkah

ted manoff said...

Amboi35xπŸ˜πŸ˜‚...suka2 ko ckp xde akal..abis ko sokong penyamun tuu ada akal kerr..rasanya ko xpunya otak...kenapa ko xdilahirkan jadii chipanzii jerr...πŸ™ˆπŸ™‰πŸ™Š

Mat Gunong said...

SOROS yang mana satu???. Yusof Soros orang kuat KM Melaka yg didakwa terlibat dgn kegiatan rasuah dan pengubahan wang haram. Punya lah panik KM, sampai urusan SPRM pun minta najib campurtangan. Awat ketaq lutut. ??? Ada syer sama kaa. Banyak ooooo,harta yg SPRM rampas termasuk JONGKONG EMAS YANG BERNILAI RM 8 JUTA. Dari kepala sampai ke ekor dah BUSUK..BERULAT.. PERLU DI BUANG!!!!.

Mat Gunong said...

Anon 138 ini tentu tergolong dalam kumpulan B40 ( benak 40 tahun). Apa aset yg 1 Malaysia Dapat Bala ada lagi Selain tanah yg dimiliki. EDRA dah tergadai kat NEGARA KOMUNIS CHINA. . Akhir dari syarikat yg kononnya untuk memperKAYAkan negara berubah kepada memPAPAkan negara!!

P/s. Adakah bijak bila beli aset mahal ,kemudian jual murah. Falsafah Ekonomi mana yg dipraktikkannya pun Mat Gunong pun tak faham. Tapi kalau tanya cybertrooper PICISAN umno tentu mereka amat faham! . Ce citer!!!.
Oooo!!! agak ni lah yg dikatakan perniagaan " buloh kasap, hilang untung,aset pun lesap"

Hehehekikikihahahakahkahkah

Mat Gunong said...

Gud jub bro!!!. Kipidap Dongibab. . Percaya lah, Kemenangan pasti dalam genggaman kita.
# INI KALI LAH
# SABAH UBAH

Anonymous said...

Menyokong dan mempertahankan ketua prompak ialah iblis dan syeiton..

Anonymous said...

Malaysiakuini

Antara 4 doktor ini:

doktor visi +
doktor penswastaan +
doktor sosialis +
doktor syiah

yang mana satu bakal mengisi urutan ini:

1st fiddle
2nd fiddle
3rd fiddle
4th fiddle

tiada hadiah untuk penjawab yang tepat.

Muahahaha

Mat Gunong said...

Lupa nak gelak lah entri mat gunong diatas tu tadi. Ini sambungannya..........Hehehekikikihahahakahkahkah !!!

Anonymous said...

Malaysiakuini

Pembenihan PH:

harap-harap dapat masuk Pas semula

harap-harap anak dapat teruskan legasi bapa

harap-harap bapa dapat bebaskan anak dari kes rasuah

isteri berharap dapat keluarkan suami dari "cells"

Makanya terbentuklah Pakatan Harap-Harap

Dan logo yang direka Harap-Harap bawa tuah!

Woit! berapa banyak pengharapan daa

Wakakakaka

Anonymous said...

Ted Manoff kau menyalak pasal 1MDB dah dekat 10 tahun, apa hasilnya ?

anjing kalau dia menyalak mesti ada sebab - beza antara kau ngn anjing ialah kau ada akal tapi tak mau nak gunakan (malulah sikit, anjing tak menyalak bukit lagi dah zaman ni sebab kau dah ganti menyalak bukit)

Tokong DAP menyamun di Pulau Pinang
Kartel Azmin Ali menyamun Selangor

Mana kepala bapak kau kat luar negara sampai hari ni tak berani nak saman Najib. Mana kepala bapak kau dalam PH sampai sekarang tak berani nak heret Perdana Menteri ke makamah. apa yang tinggal kat org macam kau ni selain dari menyalak dan menyondol siang malam ??.

malam ni sebelum nak tidur gi tepi jalan renung aktiviti anjing tak bertuan, betul ke tak apa yg aku cakap (anjing tak akan menyalak tanpa sebab) pastu nengok org2 cam kau (menyalak tapi tak tau apa-apa)

Org2 cam kau lagi hina atau anjing jalanan tu lagi mulia ?

10 tahun bukan sekejap tempoh waktu untuk kau gunakan akal betul atau tak 1MDB dirompak Perdana Menteri

apa kau nak menyalak sampai mampus ke Ted Manoff ??

Mat Gunong said...

Sponsor pesta arak ngan judi lagi. Dah lah faedah pinjaman boleh dikategorikan kadar RIBA MELAMPAU. . RiBA tu HARAM. Dah lah nak bayar hutang syarikat pun terKIAL.Hutang keliling pinggang. Antara syarat menunaikan haji iaitu rukun ke5. " BERKUASA sekiranya mampu. LAYAK KE 1Malaysia Dapat Bala untuk beramal sedangkan yang WAJIB pun dikesampingkan demi mendapat credit dr rakyat. Pada Mat Gunong utamakan DISIPLIN bukan KOSMETIK.

Anonymous said...

Kah3. Kelakar sungguh aku tengok cadangan logo pakatan barua DAP tu. Tahniah cts. Nak tergelsk lagi ni...
1MDB tlg bg bukti. Kah kah kah.

Anonymous said...

Logo pon nak dijadikan isu...
blogger cari makan mcm nilah..apa nak hairan..
klu blh tahi pun nak buat isu..yg penting dedak masuk..

gome said...

buat apa ler korang bertekak maki hamun sesama sendiri....pemimpin2 yg korang sokong atau yg korang benci...hidup senang lenang harta banyak tujuh keturunan makan tak habis...korang apa dapat?dapat dosa tak pasal2 jer...insaf lah...org politik sama jer...politik dh jadi profession...jgn bodohkan diri kita bro2 sekelian...

Sahabat AKU INGIN TAU said...

Tang dosa pahala, syurga neraka tu Tuhan aje yg tahu ..
Betul pada manusia belum tentu benar disisi Tuhan.
Yg tak betul ikut piawai manusia pun belum tentu lagi tak betul ikut kiraan Tuhan.
Jadi jgn pecah atau peningkan kepala.

Yg penting skrg, tlg bagi link kat mana yg kata PM rompak 1MDB.
Kat link mana yg kata RPK kena bayar saman kpd Clare.
Kalau setakat acah2 baru nak saman tak payah cerita, buang masa aje ..

Jgn pulak aku tanya ni kata aku barua Mat Bashah lah atau bagai (mcm kat atas tu), tak kiralah aku sapa .. Aku tak pernah jejak kaki kat Kedah pun. Kalau dia datang KL dan berlanggar bahu dgn aku pun, aku takkan kenal dia tu Mat Bashah.

Dan jgn pulak suruh aku mintak salinan dokumen sana sini, dgn DOJ lah, dgn SR lah. BAGI LINK AJE DAH CUKUP. Biar aku baca dan fahamkan betul2.

Anonymous said...

Setuju sangat2 dgn Gome 5.42pm.
Hari2 asyik bertekak, maki hamun, adu domba dan fitnah. Macamanalah hidup nak berkat.

Anonymous said...

Setuju dgn Sahabat aku ingin tahu. Deyy macai, bagi itu Link lah. Hearsay tak main naa.

Anonymous said...

Jgnlah mintak sesuatu yg depa tak boleh bg.Harapan depa pd DOJ sampai la , hampes.yg ada perkara2 yg ada bunyi 1MDB tp tak kuat bukti untuk didakwa.Frust menonggeng wwwooooo. 1MDB, TLG BG BUKTI.

Anonymous said...

10:00

Bapa segala pembohong..,... Kalo dah di osa kan, macam mana ko tau.....

Anonymous said...


Elok di jenama kan semula pakatan harapan kepada pakatan angan2 sesuai dg pengikut2nya yg over angan2 tapi malas berusaha.


Anonymous said...

RPK manusia bejat dan tak boleh dipercayai,,dulu sokong kuat Tun M lepas tu sokong pulak Anwar Ibrahim lepas tu Najib,,,apa jenis manusia begini????

Anonymous said...

Yang penting rakyat rata-rata dah muak dan menyampah dengan MO1,Umno, Pas & BN....!! Tunggu tanggal PRU14 saja,,kita akan ajar cukup2 pengkhianat Negara dan agama.

ted manoff said...

TAMPIL MENJELASKAN, NAFI DENGAN AKUAN BERKANUN ATAU SAMAN?


Dalam sidang akhbar oleh Rafizi Ramli sebagai menunaikan janjinya untuk terus mendedahkan aliran wang daripada akuan peribadi Najib Razak yang dananya didakwa berpunca daripada SRC International, anak syarikat 1MDB yang memperolehi pinjaman RM4 bilion daripada Kumpulan Wang Amanah Pencen atau KWAP, tiga pihak lagi dinamakan sebagai penerimanya.

Janji Ahli Parlimen Pandan untuk meneruskan pendedahannya mengenai wang SRC International yang diterima Najib setelah sebelum ini menamakan Nasaruddin Mat Isa, bekas Timbalan Presiden Pas sebagai salah seorang penerimanya.

Tiga penerima yang disebut Rafizi hari ini ialah:-

Pertama, Amhari Effendi Nazaruddin, seorang penasihat di Pejabat Perdana Menteri yang dikatakan berperanan membangunkan aplikasi "NajibRazak"  dalam telefon pintar serta terlibat dalam rundingan penyelesaian hutang antara 1MDB dengan IPIC, baru-baru ini.

Beliau didakwa menerima RM2 juta daripada Najib.

Kedua, Najib sendiri yang didakwa membelanjakan RM3.28 juta untuk pembayaran kepada sebuah kedai barang kemas di Italy.

Rafizi mempersoalkan pembayaran itu untuk pembelian apa dan untuk siapa kerana katanya, "Najib sudah tentu tidak membeli barang kemas di Italy itu."

Ketiga, Yayasan Al-Abrar, sebuah badan yang menganjurkan program "Malaysia Berselawat"  pada 7 Disember 2013 di Kuala Lumpur.

Rafizi mendakwa yayasan tersebut menerima RM5 juta melalui akaun peribadi Najib di Ambank Islamic Berhad.

Nama dan jumlah wang yang diterima atau dibelanjakan telah disebut secara jelas oleh Rafizi dan ia tentunya sudah tersebar luas ke seluruh negara ketika ini, termasuk ke pengetahuan makcik Felda dan pakcik-pakcik di kedai kopi.

Sudah barang tentu juga ia sudah pun menjadi modal perbualan mereka sekarang ini.

Ini sudah bahaya!! Lalu, apa yang harus dilakukan oleh tiga nama yang disebut itu?

Setidak-tidaknya tiga pilihan harus dilakukan oleh ketiga-tiga pihak itu - tampil dengan berani menjelaskan mengenai wang tersebut, membuat akuan berkanun menafikannya atau segera menghantar surat saman kepada Rafizi.

Pilihan kini di tangan mereka?

Oppps...dengarnya Nasaruddin Mat Isa yang namanya disebut sebelum ini pun masih belum lagi menyaman Rafizi, walaupun sudah hampir dua minggu melafazkan janji untuk berbuat demikian.

Bila lagi nak saman, Sheikh? 

Dalam masa yang sama, SPRM juga harus melihat pendedahan demi pendedahan oleh Rafizi ini sebagai rangsangan untuk segera bertindak dalam erti tanggungjawab kepada negara serta takutkan Tuhan.

Tidakkah amat memalukan jika SPRM tidak berbuat apa-apa sedangkan pendedahan secara berterusan dilakukan sebagaimana dijanjikan Rafizi dan di ketika yang sama, agensi pencegah rasuah itu terus juga melakukan tangkapan demi tangkapan berkaitan kes lain di sana sini?

Kes yang sudah diletakkan di depan mata oleh Rafizi harap-harap janganlah SPRM diam dan buat tak nampak saja. (ShahbudinHusin 03/05/2017).

Anonymous said...

Biasa ler...caiharbi2 mcm ko pun baru najib terkentot pun ko buat isu...hahaha

Anonymous said...

Hehehe...oppp link takde..
Aku gurau2 jer...piji suroh gurau2..hehehe

Anonymous said...

Hehehe...dlm mahkamah pun piji blh cakap...maaf saya bergurau jer...hehehe..tapi caiharbi tetap percaya anggok2...haha

Anonymous said...

Tunggu kiamat baru nak saman,, poodah dei.....!!

Bekas Ameno said...

Sebab itu saya keluar dari Ameno,, malu sangat-sangat dengan perbuatan pemimpin.

Anonymous said...

Jom sokong BN (bini najib)

Anonymous said...

Good riddance.

Anonymous said...

Jom sokong PH (Puki Hasmah)

Anonymous said...

Gelak syok sendiri

Anonymous said...

Tak boleh celen ringgit zaman mamak madey jadi PM dulu... $1 = RM 4.88...

Menteri kewangan waktu tu sama dengan PM dia sama-sama bodoh

Anonymous said...

Moral of the story:
Jangan mengata, mengumpat, memfitnah isteri orang. Kesannya kena pada diri sendiri. Org akan mengumpat, mengata dan memfitnah isteri kita balik. So jagalah dan didiklah isteri masing2. Ok bro??

Anonymous said...

Dengar tu anus 7:01..

Anonymous said...

Rafizi membebel bagai orang tua nyanyuk

Pemimpin muda PKR, Datuk Adam Rosly Abdullah, hari ini mengumumkan untuk bercuti daripada jawatan parti selepas dia didakwa di mahkamah baru-baru ini.

Adam Rosly yang dipilih sebagai ketua Pemuda PKR Ampang berkata, surat makluman mengenainya sudah dihantar kepada Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Surat sama juga, katanya, dihantar kepada ketua cabang Ampang.

"Sementara itu saya akan terus membantu dan menyumbang dalam perjuangan menentang ketidakadilan serta pentadbiran menindas BN mengikut cara yang termampu.

"Saya juga komited meneruskan perjuangan suci PKR untuk mendapatkan Malaysia yang lebih baik.

"Saya akan kembali menyambung tugas bersama PKR selepas dibebaskan daripada tuduhan yang dikenakan pada saya," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Adam Rosly, 29, didakwa di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur pada 21 April lalu.

Dia berdepan enam tuduhan membabitkan kesalahan memberi keterangan dan dokumen palsu kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Hakim memutuskan 29 Mei ini untuk sebutan semula kes berkenaan.

Sementara itu dalam kenyataan sama Adam Rosly turut menempelak naib presidennya, Rafizi Ramli, yang didakwanya seolah-olah menunjukkan dia bersalah atas tuduhan yang dihadapi.

"Dia tidak menunjukkan rasa hormat kepada prinsip bahawa seseorang itu tidak bersalah kecuali dibuktikan sebaliknya.

"Komen Rafizi juga tidak wajar sama sekali kerana kes saya masih dibicarakan di mahkamah.

"Bebelannya mengenai saya berniat jahat dan didorong oleh agenda tidak wajar," katanya.

Tiga hari selepas didakwa, Rafizi berkata, PKR wajar menjauhkan diri daripada Adam Rosly terutama menjelang pilihan raya umum ke-14.

"Saya berharap seluruh kekuatan parti dari akar umbi ke peringkat pimpinan mengambil langkah untuk menjarakkan parti daripada kemelut peribadi seperti ini.

"PKR mesti dilihat tegas dan berpegang kepada piawai moral dan keamanahan yang jauh lebih tinggi berbanding parti-parti lain," katanya.

Hari ini seorang lagi Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar, mengumumkan jawatankuasa disiplin parti itu masih meneliti kes Adam Rosly.

Dua pemimpin yang diberi amanah melihat isu berkenaan, kata Nurul Izzah, ialah Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Azmin Ali, dan ketua wanita parti terbabit, Zuraida Kamaruddin.

Rapiji Romli said...

Saya hanya bergurau

Anonymous said...

Mulai tengah malam ni, harga petrol Ron 95 dan Ron 97 turun 10 sen. Diesel turun 6 sen. Harga utk minggu 4 mei hingga 10 mei. Alhamdulillah.

Anonymous said...

Dikecam dengan teruk, Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli, tetap gembira kerana warga siber bersikap jujur dengan memberikan reaksi masing-masing kepada tiga logo cadangan Pakatan Harapan (HARAPAN).

Kata Rafizi, beliau berpendapat logo cadangan itu perlu dipamerka kepada orang ramai supaya pemimpin parti yang bergabung dalam HARAPAN dapat melihat sendiri reaksi orang ramai.

"Tapi jangan bimbang. Logo itu bukan ciptaan saya," katanya kepada media di Sungai Besi hari ini.

Rafizi hari ini memuat naik tiga rekaan logo di akaun media sosialnya dan meminta pengguna Internet membuat pilihan rekaan yang sesuai.

Bagaimanapun, reaksi warga siber sangat negatif dan hampir tidak ada satu pun komen yang menerima rekaan lambang itu dengan positif.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

Anonymous said...

6:54....lepas keluar umno kau terus terjun masok kadalam tong taik ph...bagus..bagus...bn tak perlukan taik mcm kau..ada faham.

Anonymous said...

Macai pembangang kata tu hanya sandiwara... Kalau mereka memerintah, mereka kata boleh beri 50¢ / liter...

Tapi minyak mentah terus dari tong la...

Muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Selamat mengundi kacang cap ngan yin, itupun kalau madey cap munge terima la...

Anonymous said...

TAIK FORCE = lge + lks + madey+ nenek kipas + mat sabun

Anonymous said...

Kamu hidup sampai kiamat ke?

Anonymous said...

Cadangan ditolak, pergi buat logo baru... Bahalol..!!!

Anonymous said...

KENA BUAT LAMBANG BABI TERBANG MESTI NGAM.

ted manoff said...

Wahhh..rajin update harga minyak ryezall... Baguslah macaii setia katakn..kurung skit kutukan terhadap pm najib mlm nii..tapi pm najib nii bijak..mnyak turun barang lain plk naikk...πŸ‘…πŸ‘…πŸ‘Ÿ

Anonymous said...

Nasi lemak adam rosly naik harga tak nanti?

Anonymous said...

Alhamdulillah syukur Petrol turun lagi. 10 sen tu.

Terima kasih kerajaan UMNO BN.

(salah satu syarat bersyukur dlm Islam ialah berterima kasih pada manusia - Imam An-Nawawi R.H.)

Anonymous said...

Ini merupakan satu sindiran bahlul

Anonymous said...

Najib memang bijak sbb itu ekonomi gagal disabotaj oleh macai.

Ko yang bodoh + bahlol. Harga barang bukan najib yg berniaga, cian dapig yg jual. Ko pergi lah menyalak pada LGE dan Kit Sial apa pasal dewan perniagaan cina dapig @ kongsi gelap mereka tak kasi turun harga brg?

bodo bertingkat ted bongok!

Anonymous said...

Org beriman sentiasa bersyukur wpun mendapat sebelah buah tamar.
Org Beriman takkan compare2 dgn nikmat yg org lain dapat.

Atau menyalahkan itu ini. nnt macai akan compare pulak.. menteri gaji besar boleh lah.. bla2. itu ayat puak sosialis yg PAS ckp lebih bahaya dari mslh UMNO BN!

Anonymous said...

Sebab tu ringgit ditambat pada Rm 3.80 utk 1 usd...lari habis pelabur
Madey hanya patut tambat lembu ngan kambing...dan..dan..paling penting lidahnya

ted manoff said...

Naikk turun harga minyak kerana umno bn kerr....tlg jawap khairulryezall b¡n osman...⛽⛽

Anonymous said...

Komen Anon 7:01 lebih bermakna
Komen Anon 7:23 mencarut dan maki tanda tiada akhlak dan tidak terpelajar

ted manoff said...

Hidup khairulryezall..!!! Mat¡ umno..!!!!πŸ˜πŸ˜‚πŸ‘…πŸ‘…

Bekas Ameno said...

Alhamdulillah dah keluar Ameno lega rasa oleh kerana tak nak bersubahat dengan orang-orang jahat dan zalim sangat-sangat...

Anonymous said...

Memang bijak pun,,merompak..??

Anonymous said...

Ted Kentot Proott dah kekeringan modal malam ni .. nak fitnah pun tak menjadi jugak ..

Hanya ada sekor dua anjing liar PH kong2 nyalak PM merompak 1MDB. Sama le tu gonggong ketul tulang babi yang dah kering ...

Anonymous said...

Tolong bagi bukti najib tak merompak sebagaimana siasatan fbi...hi3...

Anonymous said...

Tolong bagi link najib tak merompak...ingin tahu..

Anonymous said...

Dah beraps kali naik daa...turun sikit jer..

Anonymous said...

Belum ada tindakan undang-undang dari Nasharudin, kata Rafizi

 Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli berkata, beliau belum menerima sebarang surat tuntutan atau tindakan undang-undang dari Datuk Nasharudin Mat Isa kerana mendakwa bekas timbalan presiden PAS itu menerima dana dari SRC International Sdn Bhd.

 Katanya, sudah kira-kira dua minggu sejak beliau mendedahkan dakwaan jejak aliran dana dari akaun bank peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dari SRC International yang didakwanya akhirnya kepada Nasharudin.

 "Walaupun saya tidak menerima sebarang surat tuntutan atau tindakan undang-undang, apa yang paling penting adalah untuk Nasharudin mengosongkan jawatan lantikannya di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)," kata Rafizi kepada Malaysiakini semalam.

 Nasharudin, yang kini ketua pegawai eksekutif Yayasan Gerakan Kesederhanaan Global (GMMF) dilantik menganggotai Panel Perundingan dan Pencegahan Rasuah SPRM pada Ogos tahun lepas.

 Rafizi berkata SPRM perlu memulakan langkah untuk mengeluarkan Nasharudin daripada panel penasihat itu jika beliau enggan mengosongkan jawatan tersebut.

 Dalam responnya kepada dakwaan Rafizi terhadapnya, Nasharudin menafikan menerima dana dari SRC International, yang pernah menjadi anak syarikat 1MDB.

Anonymous said...



Berani sungguh PAS ya?, tolak mentah2 pujukan Mahathir, PKR.Amanah Dan Dap untuk menyertai PH. Hebat .. Hebat.


Anonymous said...

Tak ada hal lah dengan Pas Pus Pus

Anonymous said...

Pas dah lama jd barua. Kini giliran pkr, amanah dan bersatu pulak pikul tugas barua.

Anonymous said...

Sampai kiamat si 6:51 menjadi bahlul..

Anonymous said...

Siapa la yang kasi komen jam 7:23 tu... Si bahlul 8:43 kot..

Anonymous said...

Pikul jawatan pengilap kaki dapig pulak

Rapiji Romli said...

Saya hanya bergurau senda

Anonymous said...

Mampus fuckatan haprak!!

Anonymous said...

Sekarang pas jadi barua umno plak setelah disuap 90 jota.....pas bertanding bukan untuk menang...

Anonymous said...

Siapa lebih berani?...Lobai Hadi ato Najib?
Siapa ade telot?...Lobai Hadi ato Najib?
Malu aku berketuakan orang jantan pengecut tak bertelor...hi4...
Ketua aku mesti seorang yg berani...

Anonymous said...

Saya bergurau dengan penyokong pengecut...hi4...

Anonymous said...

Jd barua umno dpt gak 90 jota. Jd barua Dap dpt babi panggang. Elok sgt kau belajar makan babi panggang. Hahahaha...

Anonymous said...

Elok sgt kau ambik pondan pandan jd ketua kau. Dia sgt berani. Telur dia pun besar walaupun pondan.

Mat Gunong said...

Apa pun, PRU 14 ( ibu segala PRU ) ini pasti mencipta sejarah tersendiri kerana komponen komponen PH akan bertanding dibawah 1 simbol. Bertanding dibawah 1 simbol, Rakyat akan lebih mempercayai bahawa PH benar benar komited dan berkebolehan untuk mengambil alih pentadbiran Putra Jaya. Mencari titik titik persamaan serta bermuafakat tanpa memperjuangkan inspirasi kelompok bangsa tertentu . Ini sudah terbukti ,walaupun komponen PH berlainan inspirasi ,TETAPI MEREKA TETAP BERSATU UNTUK MENUMBANGKAN REJIM umno/bn ,demi menyelamatkan Malaysia untuk Anak cucu kita
# pssttt!. Jangan habaq orang yg PH memiliki senjata ampuh * MOTHER OF ALL BOMB " Iaitu isu 1 Malaysia Dapat Bala. . Pada pemerhatian Mat Gunong,

Anonymous said...

tunggulah...kalau panjang umor baru tau sape zalim...

Anonymous said...

Sembang kencang..chap Bunger Boboi.. ahli baru sehari dua daftar dah berterabur lari.. xtahan politik mamak ganas dan zalim.

Lepas tu lapiji sotong kencing sibok nk tiru BN buat logo.. sekali gopoh kuar logo Kacang Menglembu Chap Tangan.. macai pun marah.. kah.kah.kah

Anonymous said...

Time bahan api naik maki hamun Najib tak cukup tanah.. babi barua haram jadah semua kluar di grup wassp kwn2 aku puak macai PH..

time turun.. boleh puak ni ckp sbb harga minyak dah ok.. bukan sbb Najib pon..

dlm ati aku ckp.. korang memang BABI hahahaha..

level mcm tu ke rakyat nak undi korang.. BABI pun lari taww..

Anonymous said...

Khabar angin bertiup kencang..
Din Pagoh (ori) bukan barua tedbabie dapig sekor kt sini tu.. akan keluar PBPM.
desas desus makin kencang. silap2 Madey rebah masuk IJN.. boboi mungkin terus tersengeh.. kalu aku jd daddy boboi.. aku lempang muka dia..

dhle manje pastu bodoh pulak.. bikin sial pada daddymamak.. kekekekek


UMNO Kedah awal2 menyepak keluar Boboi dr kerusi MB satu tindakan sgt tepat!

Syabas Tok Bashah!

Anonymous said...

921 pm, nak tanya ni .. apa yg fbi tengah siasat tu ye?

cuba tanya mak ko, mungkin fbi tengah siasat sama ada mak ko masih dara lagi ke atau tak ... sori aaaa .. gurau2 aje ..

kahkahkahkahkahkah

Anonymous said...

Tetap MO1 perompak harta Negara dan rakyat,,sesiapa bersekongkol maka haram hukumnya.

Anonymous said...

sesuka hati kau saje hukum org cmtu.. ko tu yg HARAM JADAH. mana bukti mo1 tu perompak? cer bg link jap nk tgk pendakwaan siapa dr mana negara mana???
ko baru lepas gian pil kuda ke air ketom?

atok kerala yg bertimbun harta luarbiasa pon kite tak hukum dia haram jadah.
so hati2 le same macai..jgn main2 sgt bab hukum nt makan diri ko.

Anonymous said...

Link apa jaddah,, seluruh dunia dok siasat hal MO1 nak link apa lagi,, dan kalau MO1 tak bersalah kenapa tak saman SR,DOJ & WSJ bukankah boleh buat duit sikit jika menang kes,, ingat semua orang Malaysia bodoh ke,, dengan Pencacai Umno/pas bolehlah kena bodoh-bodoh...

Anonymous said...

macai gelabah.
ahli keluar berterabur
di Perak macai tgh berperang sesama sendiri

di Jerlun boboi hanya mampu upah siam buddha utk support

Din Pagoh (ori) dikatakan tunggu masa nk letak jwtan dan keluar parti.

lapiji pulak kelam kabut nk buat logo.. meroyan apekah budak2 ni?

UMNO BN teguh, laga melaga MCA-MIC melalui RUU355 telah gagal.. akhirnya DAPig yg meroyan.. Zairil kantoi curang Dyana pulak ckp itu privacy.. WAAAOOWWW... what da hell happen to pakatonn nih.. KARMA??



Anonymous said...

gilebabie dh gamaknya macai mamak kerala sekor ni..

ade ke pulak puak giler tu yg tuduh mcm2 pd MO1, MO1 tu pulak kena komit utk saman..then kalau tak saman terbukti bersalah?

woi macai ko guna mahkamah BABI ke buat hukuman mcm tu?
atau ko mmg pemakan BABI tegar??

giler.. best le gitew lapiji soton hanceng buat fitnah.. keje main saman je..pakai duit byk mane nk bazir.. bodoh btol!

macai babie oii.. org yg betul ada kes jenayah, FBI dtg le tangkap.. kluarkanlah waran, AG Swiss hantar le sapina, mslh skrg xde satu negara pun ckp mo1 sabit dgn apa2 tuduhan..

ko mabok ke giler chai?

Anonymous said...

Sekarang dah tahu sangat-sangat pun

Anonymous said...

tgh pikir nk lukis logo.. kikikiki

better letak symbol pig. lambang kesepakatan parti macai bersama tuan besor..DAPiG

kah.kah.kah.

mat sabon gelak sakan tadi..

Anonymous said...

Terima kasih dengan manusia mesti kena pada tempatnya bukan membabi buta saja,,yang salah tetap salah dan yang betul tetap betul...kalau setakat nak ambil hati rakyat boleh belah lah

Anonymous said...

BLOGGER MACAI MAMAK CELAH KANGKANG SEDANG SIBUK PROMOSI BAKAL LOGO BARU PAKATON?

Daripada sibuk citer pasal logo.. nak alih isu2 besar Pakaton, lebih baik Blogger Celah Kangkang tu dedahkan perkembangan skandal FOREX.. rakaman dan tuduhan Nuor, Lim Kit Sial dan lapiji lembu untuk membantu menangkap siapa kepala PENYANGAK besar yang lesapkan wang negara 100 billion.

Kupas semula kes tersebut mengapa tiba-tiba Nuor u-turn, Lim Kit Sial membisu mcm tokong batu.. Lapiji juga tidka segalak selalu..?

Kalau kes imdb berhutang sudah dianggap salah mo1, dilabel penyamun, wpun satu kes pun tak jadi tuduh dimana2 negara, sedangkan duit satu sen pun tak xlesap, ditakrif sebagai hutang perniagaan, aset masih ada dalam genggaman, mcm mana pula takrifan bagi wang 100 billion lesap tanpa jejak? habuk pun tak dapat??

harap sblm bulan Puasa dpt bertaubat ye macai2 PH. Rugi la nnt puasa buat ibadat tapi bertugas sebagai talibarut kafir harbi dan penyangak tua.. sia2 je ibadah, Aqidah bagaimana bila bersekongkol dgn kafir harbi dapig laknatullah tu?


Anonymous said...

terima kasih itu perintah Agama, bukan suruhan mo1.

apa ko panas sgt perut kenapa? DAPig dh kasi hidangan babie ke? pastu ko kena ubah2 skrip Agama ikut rentak pakatan babie malaysia ini?

kesian ko kan.. org buat baik mcm mo1 tolong rakyat kasi brim, prima, utc, teksiM, rebat sana sini, dana SAR, bak kata terlalu byk jasanya kpd rakyat marhein. xnk bertima kasih, tp ko jd benci pulak??.. itu tnda ko sudah jd sbhgian dr puak BABIE kafir harbi..

better ko bertaubat sblm trlambt

Anonymous said...

Babi panggang beri pada Tok Ayah kau cekek, baru lah mantap.

Anonymous said...

Link apa jaddah,, seluruh dunia dok siasat hal MO1 nak link apa lagi,, dan kalau MO1 tak bersalah kenapa tak saman SR,DOJ & WSJ bukankah boleh buat duit sikit jika menang kes,, ingat semua orang Malaysia bodoh ke,, dengan Pencacai Umno/pas bolehlah kena bodoh-bodoh...no way tak tertarik pun hujah nonsense kau.
Bodoh punya melayu 24jam makan najis.

Anonymous said...

1259 am. eh ko tak pergi kepersidangan malam ni?

Persidangan para2 babi sedunia diadakan malam ni. ko tak tau ke?

Kalau ko nak pegi ko tengoklah mana2 kalo ada bendera lambang seakan2 rupa logo kacang menglembu ngan yin, itulah dia.

kihkihkihkihkihkih kok

Anonymous said...

Cerita dongeng zaman purba..

Anonymous said...

Cerita dongeng zaman purba.

Anonymous said...

(Hanggok hanggok) "ye bos yes tokey .. terima kasih krn bos bagi babi panggang ini malam. terima kasih bos. Banyak sedap lah dia punya sos ..."

Apa yg terpancul dibibirnya begitulah juga apa yg terdetik dihati mat munger ketika dia selesai meratah babi panggang yg dihadiahkan oleh bosnya pada malam itu.

Bukan dia sorang yg dijemput, ramai. ada yg dia kenal, tapi ramai lagi yg dia tak kenal. Dia menegok dgn rakus baki bir didlm gelasnya sblm menambah segelas penuh lagi.

"Kasi tambah, loo, kasi tambah" kata pembantu bosnya yg melewati semua meja dlm restoran yg ditempah khas utk para baruanya yg berbangsa pribumi.

"Aiya, jgn malu2 ma. Ini malam kita ada hadiah istimewa utk olang paling manyak bikin komen kasi hantam itu BN dlm itu blog aaaa. Itu Cucu Tok Selampit punya blog. Manyak cibai dia punya olang atak lamai aaa kasi hantam sama kita"

"Nanti sikit lagi bos kasi tip mcm mana mau screw itu lu punya olang." tambah pembantu bosnya memberi keyakinan.

"Tapi kita mau cerita apa lagi bos? itu 1mdb pun kita sudah tak boleh pusing lagi." kata mat munger memberi kepastian.

"tengok saya punya spin kat komen 1:50am baru ini pun sudah tak laku. org kasi hantam balik. saya pun sudah rasa mcm betul2 bodoh lah. semua orang sudah tahu. itu MO1 pun satu dunia sudah tau itu bukan PM lah bos. doj punya cerita pun sudah senyap. lagi apa kita mau hantam?" mat munger meluahkan rasa tidak senang yg bersarang dihatinya.

mat munger mmg terasa takut kalau2 dia tidak diundang lagi keperhimpunan babi panggang. manalah tau. kalau diundang paling tidak pun dia dapat jugak merasa habuan perahan otaknya yg dia anggap amat bernas utk mematahkan hujah2 pihak lawan. dlm masa yg sama dia juga tau yg komen2nya adalah setaraf najis disaluran kumbahan ..

(bersambung episod seterusnya)

Anonymous said...

1.08..ape bahalul punya macai ni.. Kalau tak bersalah maknanye kena saman la ye..?? Kahkahkah.. Kau pakai mahkamah mane tu jing..? Mahkamah kandang babi ke..?? Kahkahkah..

Anonymous said...

Orang yang di tuduh kena bagi bukti..?? Mahkamah kandang babi ke..?? Kahkahkah.. Bahalul hanjing 9.21 ni..

Anonymous said...

Syukurlah turun, org kufur nikmat mmg mcm tu. Turun sikit ke byk ke xprnh puas, tp klu cina harbi dapig jual plastik 20 sen bodoh2 cmtu pun xpee.. Naik tarif air pn xpee..itu bgus utk ajr rkyt jgn pmbaziran..kah.kah.kah bongok trserlah. Mcai matgunong

Anonymous said...

Apa ke jadahnye macai haramjadah oii asyik fitnah kering mo1. Sudahlah nama sbnr mo1 pn xbrani declare, acah konon nk bg jd misteri lh ye smbil mngharap rkyt akn ratib pd org di benci madeykutuk tu...

Sapina Perancis mana? AG Swiss sahkah mo1 xde kes, xde kaitan dgn nama anak Bugis, tp CIA ada sahkan nama anak Mamak mmg dalang skndal BMF..

Awat yg tu macai xmnylak mntk mamak kerala saman CIA???

Anonymous said...

Matgunong tgh steam syok sendri.. Nk tergelak aku dgn style bodoh matgunong, mcm ade org kesah sgt dgn khayal mabok die..

Sabah pulak, sapie bedal pon xbrani ckp byk.. Matgonong kemain hebat bikin auta.. chap bonge tgh bertelagah cube sembunyi ke?

Ahli2 pkt kluar beramai2.. Msh xsedar diri lg ke chaii

jaafar on said...

Bagusnya rizal ni, duit banyak peliaq pun besar!

din pagoh said...

Pagi KRO!!! Tgh buat ayaq liur basi ke? Sudah berak belom?

Anonymous said...

Kebodohan melampau caiharbi921...
Ko yg tudoh ko le cari bukti..bongok keturunan ke...hehehe

Anonymous said...

bila mamak madey nak bayar baki 30 jota pada betina sr. kah kah kah........

Anonymous said...

Prinsip Pakatoon..."najib tak bersalah selagi mahkamah belum buktikan bersalah"...dey caiharbi2 bongok sekelian apa lg mau bising2..Lge cakap dia pun belom salah lagi...hahaha

Anonymous said...

Yang penting rakyat rata-rata dah muak dan menyampah dengan PAKATOON...!! Tunggu tanggal PRU14 saja,,kita akan ajar cukup2 pengkhianat Negara dan agama.

Anonymous said...

Alhamdulillah dah keluar Ameno lega rasa oleh kerana tak nak bersubahat dengan orang-orang jahat dan zalim sangat-sangat...
Baru rasa lega dpt bersubahat dgn mamak mahazalim dan perasuah bunglow no swimingpool Lge dan para2 tentera kufar penentang islam Pkr...hehehe

Anonymous said...

Naik ler..nak bayo kos mahkamah..ko le kena share sket bayokan...hehe

Anonymous said...

Naikk turun harga air kat penang kerana Dapig kerr....tlg jawap ted bongok..hehe

Anonymous said...

Tapi mamakder lg bijak merompak...anak2 semua kaya raya..

PM Haprak said...

Najib baik
Rosmah baik
Dua-dua Hancai

Anonymous said...

Ko rapiji bergurau pun ko anggok2 percaya...bongok

Anonymous said...

Ko rapiji bergurau pun ko anggok2 percaya...bongok

Anonymous said...

Ok gak ler...peliaq hang kecik dan terencat apa guna..haha

Anonymous said...

Diorang bukan u turn lg..tapi roundabout terus...muahahaha

Anonymous said...

dulu ada Defecto, harapan boleh jadi realiti

sekarang ada Diktator, harapan tinggal impian

Anonymous said...

Buat je pertandingan mencipta logo ph
Hadiah utama...jdi tukang masak cum pembantu rumah di rumah madey
Tempat kedua ...pembantu peribadi lks dan lge selama seminggu
Tempat ketiga...pembancuh kopi ngan atok peliwat (tertakluk pada kelulusan pihak berkenaan)

Anonymous said...

Hadiah pertama tu pasal tak ada lagi tukang masak ke? kesiannya, anak2 semua bilionar. nak bayar tukang masak pun tak mampu .. atau kedekut mcm bapaknya?

duit songlap main judi forex BNM RM100 bilion tu takkan dah habis bayar SR, WSJ, DOJ, The Guardian, dan Timbuktu Times kot !! heran betul aku ..

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 210   Newer› Newest»
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates