April 21, 2017

5 @NgaKorMing Terdesak Fitnah Kerajaan Kononnya Berhentikan Skim Bantuan Makanan Pelajar MiskinKita tahu Pilihanraya Umum Ke 14 sudah dekat. Mana-mana Wakil Rakyat yang selama ini dorman, tiba-tiba aktif menjuarai isu Rakyat. Ahli Parlimen Taiping, Nga Kor Ming, hari ini, baca di sini, menggesa kerajaan supaya mengembalikan skim bantuan makanan percuma kepada murid-murid miskin yang telah dihentikan sebelum ini.

Mengikut 'Guradian Angel' ini lagi, Nga Kor Ming mengambil inisiatif menaja makanan kepada pelajar-pelajar miskin  Sekolah Kebangsaan Sri Kepayang dekat sini selama dua tahun. Sedih dan sayu mendengar cerita sedih MP berkenaan membantu pelajar-pelajar miskin.

Cumanya, kita mahu tanya MP berkenaan, skim bantuan makan percuma yang mana yang Nga Kor Ming maksudkan? Nama skim pun tak tahu, lagi mahu buat fitnah? Apa yang kita tahu adalah Program Rancangan Makanan Tambahan (RMT) telah disediakan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia sejak 1979, tidak pernah diberhentikan.

RMT merupakan bantuan makanan tambahan kepada murid sekolah rendah golongan miskin dan bertujuan menyediakan makanan yang berkhasiat dan mengandungi nutrien seimbang bagi membantu murid-murid memberi tumpuan kepada pembelajaran dalam kelas. Maklumat lanjut untuk RMT, boleh baca di sini dan di sini. Kesian kedua-dua guru sekolah berkenaan menjadi 'barua' DAP memegang banner.

5 comments:

ted manoff said...

Sudahlah ryezall.. Siapa yg sebenarnya terdesak sekarang..byk lagi entry yg boleh ko buat khairulryezall.. Bos ko apa cerita ryezall.. Kikikikikiki

Anonymous said...

ngakormingTaik.

Anonymous said...

Taja murid miskin makan babi ke?? Patut la dapat mangkuk macam ted kentot tu...!!!

Anonymous said...

selagi warung makan babi gantung @ carlberg tak di ubah dari sebelah masjid kat tengah pekan Pantai Remis ni ... jgn harap ko bole menang lagi
kalo sekarang baru nak terhegeh hegeh nak buat sbab nak PRU .. your time is over

Anonymous said...

...whatever...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates