April 30, 2017

38 Hebat Tertuduh Jenayah Berada Di Billboard Ampang


Hebat tertuduh pengubah wang haram di mana kesnya masih dan sedang dibicarakan di mahkamah, Dato Adam Rosly. Boleh pulak letak gambar dekat billboard sebesar-besarnya hingga ke hari ini di simpang tiga berhampiran Hospital Ampang Puteri, Ampang.

ADUN bukan, Ahli Parlimen pun bukan. Ahli Majlis pun bukan. Kakitangan Kerajaan Selangor pun bukan. Dato Selangor pun bukan. Tapi macamana dia boleh pamerkan gambarnya bersama JATA negeri Selangor?

Terang-terang papan iklan itu menyalahi undang-undang dan protokol negeri kerana menyalahguna JATA negeri. Di kawasan yang sibuk di tengah-tengah Ampang pula. Bagaimana MPAJ boleh tidak nampak? Apa ilmu hitam yang si Adam Rosly itu pakai untuk tundukkan MPAJ?

38 comments:

ted manoff said...

Yerr kerr..habis tuu tertuduh gubahan wang haram 1mdb boleh plk kesana sinii...jgn marah ryezall.. Geram xpe...πŸ˜žπŸ˜žπŸ˜’πŸ˜°πŸ˜œπŸ˜

Anonymous said...

PAPAN IKLAN TU ADA PETANDANYA
ASSMIN MAK LAMPO DAN ADAM ROSELY
TITLE MB ASSMIN SINGKAT ADANYA
TUNGGU AJER PRU 14 NANTI...

KIKIKIKI...

Anonymous said...

Hek ele si tokong di Penang yg kesnya di bawa ke mahkamah tak pulak kena turunkan gambarnya. Kenapa dabel standard? Gamaknya itulah jawapan PKR behubung isu ini.

ted manoff said...

Ish.ishhh..ko delete komen pertama tuu ryezall.. Tak patut..meraikan perbezaan adalah tanggungjawab pentadbir blog..jgn sombong sgt ryezall..😽😽😽😜😝

ted manoff said...

Nii mlm...Kedah 0 terengganu 4...πŸ™ŠπŸ™‰πŸ™ˆ

Anonymous said...

Billboard tu ah long yang support... Meraikkan ketaikan ted kentot dengan tilikan nujum taik dia tu...

Anonymous said...

Sudah ketandusan article ke CTS?

Anonymous said...

IMDB bagi bukti......

Anonymous said...

1MDB bagi bukti .....

Anonymous said...

1MDB bagi bukti ......

Anonymous said...

Meraikan perbezaan dan spin cerita banyak bezanya laa bongok....BODOH PIANG X abis3....

ted manoff said...

Buktinya ada kt celah juboq ko...bahlol...πŸ“πŸ“

TheKhairul83 said...

Lebih baik muka ahlong leo yg d paparkan kt billboard tu...senang la kitorang jumpa dia nk wat pinjaman beli rumah...kan pinjam kt dia kn 0 interest πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Mat Gunong said...

KESIAN MAT GUNONG TENGOK BLOG CTS, LESU DAN TERUS LESU, MENANTI UNTUK DITALKIN KAN. Kurangkan mastrubasi ye bro!!!. Tak baik utk kesihatan. Hehehe kikiki ,hahaha,kahkahkah.

Cucu Tok Selampit said...

Kenapa masih datang sini Mat Gunung? Cari punca rezeki. Kena block jugak Mamat ni.

Anonymous said...

Rilek abang cts...Jgn risau..X Yah block barua2 ni...kami perlukan hiburan....

Anonymous said...

Piji cakap...Adam tu orang pas... Muahahaha...klakakan orang pas boleh dapat masuk billboard pkr..besar plak tuh..depa punya BODOH PIANG tu memang X dapat dinafikan lg...

ted manoff said...

Ngarut betul..patutnya xde penalti bangsa united main macham haramjadu...ko tgk sambil skod blog kerr ryezall... Jgn marah ryezall.. Xbaik utk kesihatan..πŸŒπŸŒπŸ’πŸ’πŸ’πŸ΅

Anonymous said...

Ted kentot dah kering modal lah ...

Komen pun hanya utk provokasi org aje ...

Kesian, kesian ...

Mat Gunong said...

Takkan Mat Gunong pun CTS nak di SOSMA kan???. RELAX LAH BRO!!!. Ini kira sudah salahguna kuasa bro. hehehe,hihihi,hahaha.

Anonymous said...

Mase tuh 3 sekotak...kena tuduh jawatan pak guard pun kena lucut
Donia donia disanjung,dijulang...kantoi tanggungle sendiri

Anonymous said...

Rezeki yang halal luas terbentang,
Bumi Allah Ta'ala kan luas,jangan cari jalan pintas untuk jadi kaya.

Anonymous said...

Buktinya adam rosly jadi kaya kerana berniaga nasi lemak ada kat celah jubor mak ted kentot...

Muahahahahahahahaha

Rapiji Romli said...

Saya hanya bergurau

Anonymous said...

Kentot baik untuk kesihatan... Lebih-lebih untuk mamat pencinta jubor macam ko...

hehehe,hihihi,hahaha

Anonymous said...

Mat gunong taik tak sempat nak minta resepi nasi lemak yang membuatkan adam rosly jadi kaya raya... Terpaksa la mengemis kat sini dengan komen-komen bongok dia untuk minta perhatian tokong gone end....

Mat Gunong said...

Umno je yg sanjung penjenayah jadi pemimpin. Hehehe, kikiki,hahaha,kahkahkah.

Anonymous said...

Yalah ted bongok, kes 1mdb sedang dibicarakan di mahkamah Amerika, harta telah disita, mengapa mo1 masih jd pm Malaysia lagi?

Anonymous said...

Sapina dari mahkamah Perancis pun dah diterima. Tapi mo1 masih jd pm Malaysia lagi? Tak tau lah ted, samada kerajaan Perancis makan dedak atau kau memang keturunan bongok.

Anonymous said...

Kau ratip la sorg2 smpai mampus...kahkahkah..jgn lupa ajak sekali geng sekandang sebabi kau tu...

Anonymous said...

Negeri yang maju tidak harus pilih bulu dalam penguatkuasaan. PBT di negeri maju harus adil. Kalau struktur haram yg dikatakan milik Jamal boleh dirobohkan dalam tempoh 4 jam makanya billboard yang telah expired (haram) juga harus dirobohkan dalam tempoh 4 jam. Pusat judi haram di Sekincan apa cer?

Anonymous said...

Dengan berbagai isu dan ditambah dengan ketiadaan Pas dalam PH, kerusi AP Ampang terbuka luas untuk mana2 penjuru. My bet is the kerusi will go to Pas.

Anonymous said...

poster untuk motivasi warga Selangor..
berniaga nasik lemak boleh jadi jutawan
berniaga buah boleh jadi jutawan
berniaga ice cream bole jadi sawan

Anonymous said...

Erk.. kat mana boleh jumpa nasi lemak jutawan tu?

Anonymous said...

Kan dah kata... Sejak dulu tilikan ted nujum taik banyak bertaraf kandang babi je....

Muahahahahahahahaha

Tan Kim Tong said...

Hidup DAP

Anonymous said...

Memang sudah sah hanya penyokong2 Pas/Umno yang terbonggok di dunia ini oleh kerana hingga kini masih mempertahan kan pemimpin korup dan KLEPTOKRASI .....!! Kalau di Negara lain Peminpin begini dah kena tendang masuk penjara....!!

Anonymous said...

10.12..lebih baik jadi bonggok dari jadi hamba jadi hanjing tukang menyalak untuk kafir harbi aka tokey babi.. Ko tentu bangga kan jadi hanjing jaga kandang babi..kikiki..

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates