April 13, 2017

76 Bukan DS @HishammuddinH2O Saja Pernah Dilantik Menteri Tugas-Tugas Khas, Tun Daim Pun Pernahlah


Apabila Perdana Menteri DS Mohd Najib Tun Razak melantik DS Hishammuddin Tun Hussein sebagai Menteri Tugas-Tugas Khas Di Jabatan Perdana Menteri, 'gelabah biawak' pemimpin-pemimpin pembangkang membuat teori konspirasi. Ada yang mengatakan Perdana Menteri ingin meletakkan jawatanlah, Perdana Menteri ingin melantik DS Hishamuddin sebagai Timbalan Perdana Menteri lah, DS Zahid Hamidi akan digugurkan dari kabinetlah dan pelbagai teori lagi.

Apa yang pembangkang terlupa terutamanya minion-minion Parti Cap Bunga Raya yang baru mengenal dunia politik adalah Tun Dr Mahathir ketika menjadi Perdana Menteri pernah melantik Tun Daim Zainuddin sebagai Menteri Tugas-Tugas Khas di Jabatan Perdana Menteri yang dipertanggungjawabkan dengan tugas-tugas berhubung perkara-perkara pembangunan ekonomi.

Tidak pula pada masa itu timbul teori-teori Tun Dr Mahathir ingin meletakkan jawatan atau Tun Daim Zainuddin akan dinaikkan pangkat menjadi Timbalan Perdana Menteri.

76 comments:

Anonymous said...

Penjilat telor Atok Tua Otak Merepot mana tau semua ni ... dorang pun belom hidup kat dunia lagi. Skrg pun mcm ted, mat gunong dan salwah tu bersunat pun belom lagi .. masih sibok main pondok2 atas gunong ..

Anonymous said...

Salam CTS

Benar pandangan CTS,Bekas bendahari Umno Tun Daim Zainuddin pula dilantik sebagai menteri tugas-tugas khas pada Jun 1998 ketika pentadbiran Tun Dr Mahathir Mohamad, yang kemudian membawa kepada pelantikan semula sebagai menteri kewangan.

Bezanya...pada ketika itu..beliau hanya memegang jawatan tersebut pada mana beliau bukan lagi ahli dewan rakyat..beliau dilantik menjadi senator untuk jawatan tersebut...

DS Hisham pula kini memegang jawatan Menteri Pertahanan...disini perbagai persepi rakyat marhean berfikir....mengapa harus begitu? Beliau berlatarbelakangkan pendidikan undang-undang...jesteru rakyat marhean berfikir Pasti ada kena mengena dengan penolakan rakyat pada DS Najib yang memuncak...laluan selamat beliau adalah melantik sepupunya...

Pelbagai Teori...Spekulasi kini terjurus kearah tersebut...

Ikhlas

Bijan Legend

Anonymous said...

Teori cap kandang babi...kikiki ko gelabah bewok ape hal..?

Salwah Abdat said...

Oh Hishamuddin hanya kau lah satu-satunya sepupuku dunia dan akhirat, aku lantik kau supaya kau dapat tutup pekong aku rapat-rapat ok.....!!! Nanti keadaan sudah reda aku bagi saham sikit buat kau sekeluarga....!!! I help you and you help me,,ok....!!! Itu saja ceritanya......!!

Anonymous said...

Satu lagi teori yang terhasil dari kandang babi...terbaru dari ladang..kikiki

Anonymous said...

Keu yg gelabah biawak..panggil org babi..

Nak tau kenapa tun lantik daim sebab krosos ekonomi

Daim refuse..tapi terpaksa sebab tun..aku ada zaman tu aku boleh terima..tapi lantik hisham..aku x bleh terima..sebab mmg najib nak lepas kan jawatan pm pada hisham..


Takpe..kita tunggu...tak payah pabggil org babi la...babi

Anonymous said...

dalam konteks dwi partisan, kalau dua2 pihak boleh buat perkara sama, maka tiadalah ia satu kontroversi. contohnya kalaulah ditakdirkan di masa depan Lim Kit Siang jadi PiM dan mahu lantik menteri itu, ini, dan bla, bla ... tidak ada siapa boleh buat apa-apa. waima ABU hanya boleh zip mulut dan telan air liur saja. makanya usah buang masa atas perkara yang anda tidak ada kuasa untuk mengubahnya melainkan ada perubahan pada sistem.

Anonymous said...

Kahkahkah...babi dh gelabah... Ingatkn babi tak tau sentap.... Ko ingat ko sorg je yg hidup zaman tu..? Main sondol je.. Kan serupa babi tu...kahkahkah

Anonymous said...

Apa punya tui. Ini bukan kes bapak pilih anak jadi CM atau laki pilih isteri jadi AP atau bapak mintak anak diberi laluan amek tempat Najib. Makanya usah jadi Bodoh bin Bingai. Buat malaukan kaum, Beb. kah kah kah

Anonymous said...

Najib tak yakin dengan pencapaian pd pru 14..mungkin makin teruk berbanding dulu. Sebelum keadaan makin teruk, baik lantik hisham pegang jawatan yg setara dengan TPM. Kalau hisham loncat jadi PM pun, orang umno takkan bising. Tindakan ni menampakkan diri najib yg amat terdesak.

Anonymous said...

Otak sempit punya cucu tok selampit.

Daim dulu tak pegang portfolio lain la wei.

Skrg hishamuddin kan menteri pertahanan.

Kalau itu pun kau tak tahu, memang betul la apa yang najib cakap..kamu semua memang bangang. Kah kah kah

Anonymous said...

Dunia tidak hairan kalau umno bersalin kepimpinan tetapi dunia akan terkejut kalau Dap bertukar juragan, Muahahaha

Anonymous said...

Langkah terbaik lepas ni..lantik rosmah jadi menteri. Kahkahkah

Anonymous said...

Kau tengok pilihanraya akan dtg najib lantik janda, tukang kipas, tukang ampu shj jadi calon. Biar bodoh tapi setia.

Anonymous said...

Jib nak berhenti? Satu berita giler. Kalau LKS dan Mader berhenti for good selepas ini, ia satu berita yang warash gitu. Wakakaka

Anonymous said...

10 menteri jaga JPM. ni lanciau punya kabinet

Anonymous said...

Terror betul la babi sekor ni aka 10.24 buat teori..tp sayang nye teori datang dari kandang babi.. Kahkahkah...

Anonymous said...

10.24..sondol..jgn tak sondol.. Nanti kejab lagi boleh claim kat tokong aka tokey babi tersohor..kikiki

Anonymous said...

Berat telur najib, berat lagi bahu menteri kena pikul.

Anonymous said...

dulu mantan presiden di asak sampai keluo taek busuk, bila mantan-manten 'murtard' saja, semua taek-taek yang dulunya busuk sekarang dah jadi wangi. keras ulu hati ambo ROTFL, kah3.

Anonymous said...

Najib fobia kesetiaan menteri2nya lebih daripada najib fobia dengan pembangkang. Najib taknak menteri2 hanya jilat bebola dagingnya, malah perlu nyonyot jika perlu.

Anonymous said...

Mana lebih penting? Umno atau najib?

Anonymous said...

Kufar tak akan berhenti sampai mukmin jadikan mereka ikutan. Dua orang dah dapat (pengikut baru), who is next?

Anonymous said...

Takut betul najib jika kes 1mdb dibicarakan dalam negara..macam-macam cara dia buat nak tutup bangkai gajah.

ted manoff said...

Aww..awww..persoalanya sekarang kenapa beliau mohon maaf ketika keris dicium...πŸ˜…πŸ˜„πŸ˜œπŸ˜

Anonymous said...

Macai bongok...Daim pegang 1 jawatan sama menteri di jpm
hishammuddin aaww aaw pegang dua jawatan...sama ker?..otak di kelapa lutut..

Anonymous said...

10.39.. Ko punya komen nampak macam ko yg fobia...kahkahkah.. Jilat tulang babi ok pulak ek..?

Anonymous said...

Aku tak kisah pun sapa PM nak lantik dan jadi apa ..

Kutu berahak kat luar kerajaan (dan dlm blog pulak tu !!) yg lebih2 merana pulak dibuatnya ...

kahkahkahkahkahkahkahkah

Anonymous said...

Emacai pon babi jugak geng babi mca gerakan dan kriste borneo...lagi benar babi ni..

Anonymous said...

Zahid hamidi dah jadi butir-butir tahi dalam umno hahaha

Anonymous said...

kepada klepetokrasi usah bimbang usah khuatir, usah lompat dan usah terbang, selangkah sudah cukup untuk sampai ke 'safe haven' di sebelah sana. mereka ini dekat. usia bukan halangan. 93 tahun pun mampu tiba di safe haven, kik3.

Anonymous said...

Khalid KPN dah bagi signal kapal lanun bugis nak tenggelam...macai geliasah ketakutan..

Anonymous said...

Kahkahkah..babi 10.52 sentap je bunyi nye.. Sondol jangan tak sondol.. Sifat semulajadi babi..kahkahkah

Anonymous said...

Teringat lagu mat jais...Gelisah diambang sore...macai pon gelissh diambang nakk tumbang...hahahahahak

Anonymous said...

bila kapal api tu nak tenggelam ye? bagitau tau, jgn kemot sendiri aje.

paling tidak pun kita boleh yamseng ramai2 kat Bangsar Shopping Complex mcm Boboi buat dulu .. tapi masa tu Boboi kantoi lah ...

Anonymous said...

Betul tu. Bn kalah pun najib tetap jadi presiden umno. Sampai mati.

Anonymous said...

Macai tukang tutup tahik najib dan taik cina jho lo..hikhikhik..

Anonymous said...

Banyak betul teori2 baru yg keluar dari kandang babi pagi ni.. Ni tentu hasil dari mesyuarat yang di adakan dalam kandang babi malam td...kahkahkah

Salwah Abdat said...

Dua-dua tak penting,,yang penting kembalikan senyuman kepada setiap lapisan masyarakat Malaysia seperti dulu,,tingkatkan ekonomi Negara dan tolak GST dan kembalikan keyakinan para pelabur dari luar Negara untuk invest di Malaysia,,,dan yang ter penting sekali mana-mana Peminpin yang rasuah sumbatkan ke dalam...!!

Anonymous said...

Ko ikut ajaran kuffar melindungi perompak..

Anonymous said...

11.01...ko fobia ke kalau najib jd presiden umno..?

Anonymous said...

Ibu tunggal, balu, janda, rizal mansor please get ready. Dah boleh berangan nak jadi calon amenooo pru 14. Parti sampah

Anonymous said...

Ko jilat tulang babi mca gerakan kristian..

Anonymous said...

Ko pulak ikut ajaran Madey Kapoor menyanyangi Godfather of Corruption

Anonymous said...

Teruk betul babi sekor ni meroyan...kahkahkah

Anonymous said...

Kahkahkah..babi 11.06 makin teruk meroyan...kahkahkah

Anonymous said...

Kes pilih darah daging gook..spupu tu bukan darah daging?.

Salwah Abdat said...

Amin 9:32,,macam lembu cocok hidung,,ikut saja apa orang-orang jahat suruh buat,,bloodyfool punya melayu,, tak ada baca punya orang....!!

Anonymous said...

Najib bertambah takut...beli pas 90 juta tak boleh harap..pas plak nak jadi pm

Anonymous said...

Yang ko meroyan dia pegang 2 jawatan ape hal..?? Ade kena mengena dengan geng kandang babi ko ke..??

Anonymous said...

Anon 11.05am: dgn izin Allah dasar2 yg diperjuangkan oleh "parti sampah" inilah yg membolehkan kau, bini/laki, anak cucu kau menikmati kemakmuran, kesejahteraan dan keamanan pd hari ini.

Anonymous said...

11.12..syok sendiri ke..??

Salwah Abdat said...

Di ambang sore......!!!

Anonymous said...

Ap dilantik tugas2 khas mana sama dengan non Ap yang dilantik jawatan yang sama. Ap otomatik layak tapi non Ap kenalah dibuat2 layak. Kenapa Mader lantik non Ap (DaimZ) sedangkan ada ramai lagi Ap yg boleh digunakan servis mereka, haha, semua sedia tahu makanya TST. Hu3

Anonymous said...

Mmg dah sah kalo ikut hukum alam. 93 thn tu mmg dah terang2 bukan diambang sore lagi, tapi diambang sakaratul maut. Dah kira overstay kat dunia ni ... anytime boleh kena hantar pulang ..

kahkahkahkahkahkah. Teh tarik satooo ..

Salwah Abdat said...

Wahai penduduk kampung pening lalat;
Ketahuilah segala urusan jodoh,ajal maut & rezeki adalah urusan Allah Hu Rabbul Jalil,, kecuali bagi orang-orang yang jahil dalam urusan agama.....!!!

Anonymous said...

11.43am. Dengan izin dan ketentuan Allah swt jua yg DS Mohd Najib Tun Razak masih PM Malaysia.

Salwah Abdat said...

Perlu di tekan disini sesungguhnya Allah Ta'ala tidak pekak dan buta, Allah mengetahui segala sesuatu,,dan yang amat Allah Ta'ala tidak suka kepada pen cekek "dedak"......!!

Anonymous said...

12:08. Alhamdulillah, itulah yg aku cuba sampaikan kpd sesiapa yg cuba memfitnah mengadu domba mencaci maki dsbnya seolah-olah Najib sbg PM memusnahkan kehidupan dia dunia dan akhirat bunyinya.

Baguslah 11:43 atas tu sedar pun, segala sesuatu adalah ketentuan Allah jua. Kalau ditakdirkan Najib nak jatuh dari kedudukannya sbg PM, rasanya tak perlulah yg muslim tu membenci, memfitnah, mengadu-domba dsbnya spt org tidak beragama ataupun org kafir yg tidak mempeduluikan kehidupan slps mati. Lambat laun dgn izin dan kehendak Allah jua dia akan mengundur diri juga.

Tapi nak buat mcm mana, manusia hanya nampak salah pd org lain saja, bak kata pepatah "kuman diseberang laut nampak, gajah didepan mata 'buat2' tak nampak". Dan dimasa mencacai kesalahan org lain itulah masanya langsung tak ingat pulak kpd Ketentuan Allah yg setiap sesuatu itu berlaku atau terjadi ..

Anonymous said...

Dan bukankah kamu juga antara "pen cekek dedak"?

SUHARLI MASROP said...

Pembangkang gabra.... tak pandai nak bezakan portfolio menteri tugas khas ngan timbalan perdana menteri. Timbalan perdana menteri tetap memikul tanggungjawab sebagai perdana menteri bilamana PM tiada dalam negara.... so tak nampak ker hirakini? Simpan sikit bodoh tu.... dari zama tunku sampai swkarang belum ada pun menteri tugas khas jadi TPM ... apalagi PM. Mereka masih si bawah perintah PM dan TPM.

SUHARLI MASROP said...

Maksud saya TPM memikul tugasan PM bilamana PM bercuti atau berada di luar negara..... nak cerita sikitlah... dulu yg kononnya Tun berada di luar negara dan tanggungjawab dlm.memutuskan isu memali tu dulu siapa kalau bukan TPM musa Hitam.... bukankah maksudnya TPM punya kuasa ?... jadi apa nak takut kalau menteri lain pegang 5 portfolio pun... TPM masih berkuasa selepas PM.

Salwah Abdat said...

Itulah yang se elok-eloknya,, berundur apabila gagal mentakbir dengan baik.......!!!!

Anonymous said...

1.05pm. setakat ni ok je PM Najib mentadbir. Apa masalah kau sebenarnya?

Anonymous said...

Habis...pembangkang sikit sikit...onar yang mereka sembunyikan..terbuka luas...Dap Penang...salah guna kuasa beli Melayu screw. Jual tanah..hak bumiputra di dibawah..harga..asal..oshh patutlah..gone end dpt banglo no pool..murah...Selangor bila pulak.. Kes Yawas Splash..Deig..oshh..tu lagi..tunngu yer sabar..Sprm. Buat kerjanya...

Anonymous said...

Mustafa mohamad pun pernah jadi menteri tugas-tugas khas la..

Takde pulak dengar kata dia nak cantas TPM masa tu...

Pembangang je yang trrlebih sudu dari kuah.... BODOH TAK SUDAH....

Mangkuk-mangkuk fuckatan, pi tanya assmin, mana dia nama menteri kanan yang nak letak jawatan dalam kabinet najib tu??? Kertas nama dah hilang celah kangkang pantat shamsidar ke???

Salwah Abdat said...

Yang bermasalah adalah diri ANDA

Anonymous said...

Nak buat lagu mana bang , terlampau teruja tak sabor nak tengok kid siang ikan jdi pee em (kencingkan mereka)
Elok dia pakai songkok mcm kuan yew masa pertabalan nanti...kah kah kah
Nanti boleh lantik boboi dia lge jdi tpm
Wow tentu malaysia maju mcm spork

Anonymous said...

Nak takbir macam mana tu?? Madey hu akbar ke???

Eja pun bodoh si salwah mangkuk tu...

Anonymous said...

1.22pm. hehe im ok. Kau tu yg meroyan tak sudah sejak dr pagi, menghasut, memfitnah, jadi batu api etc. Kau ada masalah lah tu. Pagi tadi tak dapat buat peojek dgn laki/bini ke?

Anonymous said...

Berikut adalah senarai yang pernah menjawat Menjawat jawatan Menteri Tugas-tugas Khas:
a) Tun Dr. Lim Keng Yaik (1972 hingga 1973)
b) Tun Ghazali Shafie (1970 hingga 1975)
c) Tun Daim Zainuddin (1998 hingga 2001)

Pergi periksa, antara menteri tugas-tugas khas diatas ni, takde ke yang pegang dua jawatan waktu tu?

Anonymous said...

Jibo turun Pakatun meluap2. Jibo tak turun Pakatun tercungap2, terlungkup-tiarap.

Niagara bankrup rakyat susah. Negara tak bankrup, Pakatun pulak yang resah gelisah.

Wakakaka

Anonymous said...

Salwah al taik, betul tu Allah SWT tak pekak dan buta sebenarnya yg pekak, buta, bodoh dan terkutuk tu adalah kau, pekak dan buta dlm tong taik..kan..kan..

Anonymous said...

Bro, dari komen kau ni, nampak bebenor yg kau ni tak tahu perbezaan antara Jabatan Perdana Menteri (JPM) dan Pejabat YAB Perdana Menteri.

Anonymous said...

Bro, di bawah JPM, terdapat lebih dari 70 agensi (cth:jabatan peguam negara, jpa,spa,spr,jakim, jabt akauntan negara etc) dan lebih dari 55 jabatan (termasuk Pejabat YAB Perdana Menteri). So nasihat saya, sebelum nak "lanciau" para menteri dan kabinet kerajaan Malaysia, check your facts first. Pathetic.

Anonymous said...

Satu tindakan yg bijak oleh PM, this is what we call command and control, right man DSZH dan left man DSHH, mcm main bolah, left wing dgn right wing yg penting utk htr bola ke tengah dan PM tendang goal, baru lah mantap sebagai satu tim,Tim Pembangkang berterabur sape yg nk lead tim pun tk boleh nk diputuskan....sayonara lah Pembangkang nk menang PRU 14,, confirm kalah punya

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates