March 11, 2017

51 Teressa Kok Agen Pemaju Tamak?

Setelah dibogelkan dalam isu tuduhan skandal penyelewengan dana Yayasan Warisan Anak Selangor (YAWAS), Ahli Parlimen (MP) Seputeh, Teresa Kok pagi ini kelihatan cuba untuk memulihkan imej beliau yang teruk tercalar dengan mengadakan demontrasi kononnya untuk membela Rakyat.

Teresa Kok, semalam, tidak sampai 24 jam Teresa Kok menafikan ada menerima dana YAWAS, telah mengakui bahawa beliau sebenarnya ada menerima peruntukan tersebut. Baca BNBBC di sini. Jelas Teresa yang juga ADUN Kinrara, setiap ADUN di Selangor menerima kad ATM sejak zaman TS Khalid Ibrahim menjadi Menteri Besar Selangor dan ia bukan perkara baharu untuk didedahkan.

Pagi ini, beliau berhimpun dengan tidak sampai 20 orang membuat bantahan pembinaan perumahan di sebuah tapak pembinaan. Teresa Kok telah cuba menghalang pembinaan rumah mampu milik untuk golongan yang memerlukan. Teresa Kok sudah panas. Kejadian telah berlaku berdekatan Dewan Komuniti Taman Desa. Ini menyebabkan kumpulan Teresa Kok telah menggangu sebuah majlis perkahwinan yang kebetulan diadakan di situ. Lihat video-video di bawah:




Disebabkan polisi Dasar Rumah Wilayah Persekutuan (RUMAWIP) Kerajaan Barisan Nasional yang dapat mengawal harga rumah dari terus meningkat, ini menyebabkan para pemaju perumahan mewah merasa bimbang. Perbuatan demonstrasi oleh Teresa Kok menunjukkan beliau menghalang pembangunan untuk membantu golongan sederhana untuk memiliki kediaman sendiri di Ibukota.

Adakah Teresa Kok menghalang Rakyat Marhaen dari memeiliki rumah sendiri seperti yang dibuktikan dalam perumahan Residensi Sentral? Adakah Teresa Kok mewakili pemaju tamak untuk menghalang perumahan Rakyat dari dibina di Ibukota?

Teresa Kok dan penyokong beliau membantah pembangunan rumah mampu milik di Taman Desa. Ini masalah pihak pembangkang. Mereka mengadu harga rumah mahal di Wilayah Persekutuan. Bila Kerajaan buat rumah mampu milik mereka bantah. Bodoh

51 comments:

din pagoh said...

Kes exco johor bila nk buat entry khairulryezall?

Anonymous said...

1.13pm Standard macai low class punya posting

Anonymous said...

Kah...kah...kah baru terasa kok.NYONYA KOK...KOK...KOK...KOK

Anonymous said...

Makin byk petualang propembangkang dlm kjaan BN yg makan rasuah dihambat keluar. Selepas din pagoh dgn madey kluar bersama puak2 mrk, kjaan BN giat membersihkn jentera kjaan dari anasir2 tersebut. Selepas exco johor tu nnt kita tgk sapa lg yg kenaa... syabas DS Najib, PM yg kita sayangi.

Anonymous said...

Memo dh kluar dari KSU semua cuti kktgn kjn dibekukn sbb pru14 dh hampir.
Ni la masa terbaik utk pru ketika pembangkng kucar kacir dgn rakyat dh bosan pd tahap trtinggi meluat tgk perangai haramjadah dan pitnah puak dan macai limkitsiang

din pagoh said...

Apasal najib dpt kredit, kikikikikiki nk coverlah tu! Hidup melayu laungan keramat umno hanya retorik! Sanggup tukar status tanah bumiputra! Haramjadah punya penyagak! BARISAN PENYAMUN!

Anonymous said...

Jgn dLAYAN PENCACAI demo 20 org ni..dorg cam NYAMUK...

HALAU3 dri tlinga lari NYAMUK tu..

Kihkihkih

din pagoh said...

Khairulryezall a/l osman! Najib dh ckp kalau nk samun jgn berjuta tapi berbillion!kahkahkah, exco johor tu ikot perangai najib!

Anonymous said...

Pendedahan najib beli ladang sawit milik cina indonesia sondakh kawan baik najib dengan harga 3 kali ganda dari harga pasaran tak ade macai kata fitnah...hampir kering tabong felda.

Anonymous said...

Tulisan CTS selalunye kena semak dari sumber lain kerana cts ni pon pandai pusing jugaak...

Anonymous said...

Kes exco johor bagai tu ko ler din bongok buat entry...
Cts khas utk kes kebongokan geng din bongok jer..hehehe

Anonymous said...

Tak berminat... pasal ko yg buat fitnah tu...hahaha

Anonymous said...

Meloyakini yg hari2 berpusing kat roundabout pun ko percaya...apela sangat blog cts ni...hehehe

Anonymous said...

Salah tu..ikut asamin samun 3bil harta rakyat masuk deig kompany sehengget....hehe

Anonymous said...

Apa ke jadah, pendemo ramai muka cina je. Mana kuncu tegar kalangan rang melayu nya, turun lah, jilat.

Anonymous said...

Memang ko tak minat sebab berita dah tersebar luas...najib sendiri tak berani nafikan...

Kes hotel peter sondol di langkawi pun najib berani saman rafizi...

Cts pun tak berani ajak rafizi debat...hi3

Anonymous said...

Bila tulisan meloyakini menyebelahi umno yg di copy cts ko tak kata pusing laa ...hi3

Anonymous said...

Macam mana cts tahu demo ni nak bantah projek perumahan?....adekah cts turut same dlm demo?

Anonymous said...

Ko dah repot sprm aasmin samun harta rakyat?

Anonymous said...

Macamana plak si macai bodooh boleh tahu yg rasuah petualang pembangkang...nak tutup malu....hi3.. Bapak makan besar...anak pon nak makan besar jugak...klentong pun sanggup...

Anonymous said...

Dah rembat duit Yawas 2 juta...belakun buat kerja konon...duit tu nak belanja kroni makan kat restoran yg boboi sekeluarga makan baru2 ni ke?

Anonymous said...

Melayu pembangkang takdirnya menjadi penjilat pungkok lks dan lge.

din pagoh said...

Melayu umno jilat pungkoq sapa plk?takut sgt dgn lks/lge pasai apa?

Anonymous said...

Dah repot sprm?...buat ape melalak...

Anonymous said...

Melayu umno jilat jubok jho lo tak sedar diri...kaye free cina ni dibiarkan perompak 1 mdb ni bebas...

Anonymous said...

Sekatan modal China tak jejas Forest City, kata MB Johor
Bernama
ShareTweetPinMail
Mohamed-Khaled-Nordin_Forest-City_new600

JOHOR BAHRU: Projek pembangunan Forest City di Gelang Patah di sini tidak akan terjejas berikutan sekatan keluaran modal dikuatkuasakan oleh kerajaan China.

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, projek mega di empat pulau buatan tersebut tidak hanya menumpukan pembeli dari republik itu semata-mata, sebaliknya terbuka kepada pembeli dalam kalangan masyarakat antarabangsa lain.

“Forest City tidak bergantung dan terhad kepada rakyat China, sebaliknya terbuka kepada seluruh dunia. Kalau kita lihat, pemasaran projek itu turut dilakukan di Australia, Timur Tengah dan Eropah.


Projek ini masih lagi dalam peringkat pembinaan dan belum ada pendaftaran pembeli melainkan hanya tempahan, kata beliau dipetik Bernama.

Beliau mengulas tentang dasar kawalan modal yang dilaksanakan China bagi mengekang aliran keluar mata wang Yuan.

Kata beliau, Forest City yang dimajukan Country Garden Pacificview Sdn Bhd itu bukan hanya sekadar sebuah kondominium tetapi turut menyediakan kemudahan perdagangan, perniagaan, pemasaran dan kewangan.

“Apabila sudah bertapak di situ, sudah tentu ia akan menarik pelbagai bangsa dan rakyat, bukan hanya rakyat China,” katanya.

kerolrijal said...

I dont care, pork u

Anonymous said...

Mana CTS berani...samseng2 umno seperti Jamal jamban,Nazri.Tajudin pasir salak dan anak dia semua tu cina jho lo dah cabut telo inikan plak CTS yg hanye makan upah tulis blog pusing2 roundabout..ha3

Anonymous said...

Berapa orang melayu yg mampu beli rumah di forest city?..
Jangan harap macai2 umno mampu beli...melayu2 umno mampu tengok laa...nak masuk area ni pon tak boleh...hi3

Anonymous said...

Rumah yg harganya mahal memang tak berapa kerat org Melayu mampu beli tp pada masa yg sama rumah mampu milik tetap di bina. Cuba tengok selangor diskaun rumah utk bumiputera dihapuskan tp melayu pembangkang kat sana sokong dan tak berani membantah
Di penang lge tak guna peruntukan utk buat rumah kos mampu milik tp dia beli banglo pd harga yg rendah.
Melayu pembangkang tak berani bersuara langsung. Ini bkn soal takut lge atau lks ini soal melayu pembangkung sanggup jilat pungkok lge dan lks.bg org cina nak cari melayu bodoh mcm pembangkang memang senang dan inilah masanya kerana ada mcm cendawan tumbuh skrg ni. Tp nak cari cina bodoh susah sungguh. Bijaknya cina perkudakan melayu bodoh pembangkang utk tentang melayu umno yg satu2nya gagal dibuli oleh cina.seteruk teruk kami gagal dibuli oleh cina DAP tapi" sesuci" melayu pembangkang takdirnya menjadi tukang lap najis lge dan lks.


ted manoff said...

Kenapa takut sgt dgn dap ryezall.. Jho loq perkudakan pm najib kenapa diam..jho loq perkudakn melayu umno ko diam plk..prOoTtπŸŒ€πŸŒ€❇πŸ’ 

Anonymous said...

Wah shift malam nampak...atok angkat tiri @ taik judi apa habaq?

ted manoff said...

Ko merepek apa nii seytann..tanya atok pm najib pasal judii2 nii..🎰🎰

Anonymous said...

Selangor hapus diskaun kerana harga rumah dah rendah...di penang melayu dapat bantuan lebih dari brim yg tak ade dinegeri bn....

Melayu umno jilat jubor cina jho lo perompak 1 mdb...sampai sekarang dibiarkan tanpa siasatan...negara kapir plak siasat jho lo..

Orang selangor pun dapat kad peduli sihat tak perlu pegi klinik 1 najib...

Dinegeri bn yg kaye mcm terengganu ade kad peduli sihat?...

Anonymous said...

Amboi sombong betui hang ted.Aku nak pinjam duit tok hang...tak banyak 1 juta , kalau tak dapat 1 billion pun jadila...nak beli kereta...yang blog celah kangkang kata china dok tiru kereta porche serupa tok hang pakai tu.Boleh kot ted.

Anonymous said...

Umno dah lebih 60 tahun perintah...kenapa tak berapa kerat melayu yg mampu beli rumah mewah...kroni dan orang politik saje yg mampu...ape yg umno buat selama ni? Kata pembela melayu...setakat bagi brim jer?...kemana hasil bumi negara? Kena songlap?

Anonymous said...

Mula2 dap ambik penang hutang yg ditinggalkan bn 900 juta ... Sekarang hutang dibawah dap 60 juta...hutang negeri bn berkali2 ganda lebih tinggi...pembangkang lebih bijak tadbir...

ted manoff said...

Berita baiik utk ryezall.. Kedah tewas mlm nii..kikikikikiki..aikk tuu hari dpt duit brim dh beli kereta blm..? Kereta tuu celah gigi ketua cawangan umno saja..πŸ¬πŸπŸ›πŸŒπŸžπŸœπŸπŸ’πŸ˜πŸ«πŸ³πŸ¬πŸ‘πŸŸπŸ πŸ‘πŸŽπŸ©πŸΎπŸ²πŸŒ΅πŸŽ„

Anonymous said...

Apa punya klas pecacai protun dgn dapigs yg berlegar dlm blog ni. Komen langsung tak relevan mcm tin kosong.. atau lebih tepat mcm anjing menyalak nyalak taktentu psl. Langsung takde material atau contents. Posting mcm nada kecewa pun ada.
Mcm ni quota dedak dgn pellet kena kasi kurang sbb bikin malu tokey2.

din pagoh said...

Ayat sedapkan hati,kahkahkah kahkahkah!

Anonymous said...

sebenarnya byk spesis rba ni dah blah... tinggal sekor 2 jew. Nak nmpk ramai kononnya penyokong byk kene lah ted kentot pkai byk nick.. kejap ted pastu din pagoh n kdg2 masuk pakai nick Anon.. bkn susah nk tau tektik2 musibat2 ni... hehehe..

Anonymous said...

Din pagoh tu konon gelak2 tp bontot panas kene perli

Anonymous said...

Orang bodooh memang cakap tsk relevan...yg relevan songlap dan rasuah supaya cepat kaye...

Anonymous said...

Rba...rba..dap cakap kalo rba milik dap sila siasat dan ambik tindakan...kerana rba milik umno jadi polis dan salleh tak kruan buat2 diam...amacam csi bongok..

Anonymous said...

Yg bodooh ingat cerdik yg jadi susah...tak boleh selidik yg mana derma yg mana songlap...

Anonymous said...

Din pagoh dah mampus ke belom?

Anonymous said...

Ted babi, kedah mnglah. Babi dah menyondol walaupun masih awal.

Anonymous said...

* DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH KANIBAL/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD/NA*O

Duboq
A njing
P anggang

SELAMAnya - sbb depa nak JUAL Negara Islam kita, PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni pd. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/MOSSAD-NA*O!!!

What the KOK! Dasar lu si BETINA SUNDAL PELACUR TEPI JLN-si PENJILAT JUBOQ BABI lu si KOK!

Ini nak MENUTUP isu RASUAH dia kat YAWASBabi tu lah! Mana POLIS - kalau GM; cepat benaq diTANGKAP; dan mana juga SPRM? OI! Bayangkanlah si BETINA Kok ni serbu majlis perkahwinan bangsa INDIA - takkan berani si BETINA ANJING KURAP ni! Dgn. bangsa Melayu aja nak tunjuk lagak BABI dia, si PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI ni!


Tok Landak.

Anonymous said...

*DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH KANIBAL/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD/NA*O

Duboq
A njing
P anggang

SELAMAnya - sbb depa nak JUAL Negara Islam kita, PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni pd. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/MOSSAD-NA*O!!!

OI si dinHOMO/tedHOMO/TERORIS2 HOMO KEPALA2 BUTOH JIJIK - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ANJING KURAP dpt. RASUAH berBILLION dr. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/kok-maria GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

Jadi, PI MAMPOS lu si ANAK2 HARAM HOMO JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI dr. MAK2 PELACUR SUNDAL TEPI JLN. /BAPAK2 HOMO JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu!

Anonymous said...

* DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH KANIBAL/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD/NA*O

Duboq
A njing
P anggang

SELAMAnya - sbb depa nak JUAL Negara Islam kita, PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni pd. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/MOSSAD-NA*O!!!

What the KOK! Dasar lu si spsesis BETINA SUNDAL PELACUR TEPI JLN-si PENJILAT JUBOQ BABI lu si What-the-KOK!

Ini nak MENUTUP isu RASUAH dia kat YAWASBabi tu lah! Mana POLIS - kalau GM; cepat benaq diTANGKAP; dan mana juga SPRM? OI! Bayangkanlah si BETINA Kok ni serbu majlis perkahwinan bangsa INDIA - takkan berani si BETINA ANJING KURAP ni! Dgn. bangsa Melayu aja nak tunjuk lagak BABI dia, si BETINA PELACUR-si PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI ni!


Tok Landak.

Anonymous said...

teresa kok taik haramjadah

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates