March 10, 2017

99 St Regis Langkawi, Bakal Fitnah Dan Gurauan Terbaru @RafiziRamli

"Tugas kita ialah menghasut. Kita hasut rakyat tiap-tiap hari suruh buang UMNO dan Barisan Nasional (BN). Memang betul, nak menang jadi kerajaan memang tugas kita kena menghasut."
Jangan lupa ini iltizam yang dilafazkan oleh Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli setiap kali fitnah terbaru yang dikeluarkan olehnya. 

Fitnah terbaru beliau yang boleh dibaca di laman blog beliau di sini adalah hotel mewah St Regis Langkawi dan Pusat Persidangan Antarabangsa Langkawi (LICC) adalah milik TS Peter Sondakh. Hakikat yang sebenarnya adalah kedua-dua projek Langkawi yang dituduh dimiliki oleh TS Peter Sondakh sebenarnya 60% adalah milik kerajaan melalui Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA) dan Aset Tanah Nasional Berhad. TS Peter Sondakh memiliki pegangan saham sebanyak 40% melalui suntikan dana dan melalui branding St Regis. Untuk rekod, TS Peter Sondakh juga pemilik hotel St Regis di Jakarta dan di Bali.

Kedua, Rafizi Ramli mempertikaikan bagaimana sebuah hotel mewah seperti St Regis yang dimiliki oleh TS Peter Sondakh, milik ahli perniagaan besar yang bukan rakyat Malaysia pun boleh dibiayai oleh wang rakyat melalui Bank Pembangunan Malaysia Berhad (BPMB)? Bab ini saya hendak katakan Rafizi Ramli seorang akauntan yang bodoh! 

Sejak bila meminjam daripada Bank menggunakan wang Rakyat? Pinjaman dari BPMB memerlukan kedua-dua projek berkenaan dicagarkan kepada Bank. Setiap pinjaman perlu dibayar balik kepada Bank bersama faedah atau keuntungan. Celah kangkang Rafizi Ramli yang mana duit Rakyat digunakan dengan membuat pinjaman dari Bank? Ini bukan duit rakyat percuma. Ini PINJAMAN. Faham atau tidak si sotong ini?

Kesimpulannya, sememangnya tugas Rafizi Ramli ialah menghasut rakyat tiap-tiap hari dengan pelbagai tuduhan dan tuduhan yang tidak masuk akal.

99 comments:

Anonymous said...

DAP parti Rasuah
PGayR parti Songlap
Chap Bonga parti Penyangak


Anonymous said...

Umnonok parti da nak tumbang PRU 14

Anonymous said...

Kes din pagoh dalam siasatan MAIJ.
Tk sabar tunggu presiden parti chap bonga bangangg ini dibicarakan..
nmpak alim dpn org ramai.. siap berbicara pasal 'dosa' Najib.. dia rasa dia tak dak dosa? SIAL!

din pagoh said...

Khairulryezall, biasalah zaman najib ni semua benda nk digadai! Mujur ada rafizi bongkar,kalau tk lebur terus harta rakyat!

din pagoh said...

Oi macai bangang! Dh siasat terbukti fitnah najib&geng! Bangsat punya org! Semuanya kerana 1mdb!

Anonymous said...

Yg tak fahamnya skrg kenapa umno kuat amalkan rasuah? Kihkihkih..kau sembang pasal hotel la pulak. Exco johor tukar lot milik bumiputera pada non-bumi kau tak bising..kan ke khianat namanya tu. Bukan stkt rasuah, tapi khianat bangsa sendiri.

Anonymous said...

Rektorik bangsa johor lebih sangat, bangsa sendiri kena tipu. Tempat lahir & kubu kuat umno. Kau ingat hari2 sprm tangkap org umno boleh buatkan rakyat fikir kerajaan najib ni bersih? Lagi rakyat pandang serong adalah..

Anonymous said...

Bukan main lagi laung julang keris nak mempertahankan melayu, penyudahnya khianat, tipu bangsa sendiri. Belikan bini beg mahal2, belikan anak kereta mewah. Tahniah umno

Anonymous said...

Umno parti songlap 1mdb

Anonymous said...

Ingatkan tukar KP sprm konco najib boleh selamat..padan muka sekor-sekor kena tangkap.

Anonymous said...

Macai bongok tertinggal bas..pengerusi jaringan melayu pun bongok juga..suruh MAIJ siasat berasaskan akuan bersumpah..melayu bongok anak bahlol

Anonymous said...


Bahasa Pemimpin Melayu Lunak..bukan bahasa alam Mamak Kerala.. nak sebut Insya Allah pun susah masa jadi PM. Rupanya ketrunan Kerala ni Liberal & Sekular!

KUALA LUMPUR 10 Mac - Datuk Seri Najib Tun Razak menyeru seluruh rakyat termasuk pemimpin kerajaan dan pembangkang supaya bersatu padu dalam memberikan sokongan penuh terhadap segala usaha membawa pulang rakyat Malaysia yang disekat di Korea Utara ketika ini.

Perdana Menteri berkata, ini bukan kali pertama Malaysia berhadapan saat getir membabitkan hubungan luar negara kerana sebelum ini negara pernah berhadapan dengan beberapa krisis membabitkan hubungan antarabangsa.

“Krisis seperti MH370, MH17 dan pencerobohan Lahad Datu telah membuktikan bahawa Malaysia berpengalaman dalam menangani isu berkaitan kuasa asing yang rumit.

“Insya-Allah, kita diberi hidayah dan petunjuk oleh Allah yang Maha Kuasa sekali lagi untuk mengembalikan rakyat Malaysia di Korea Utara dengan selamat dan merungkai segala persoalan mengenai pembunuhan yang berlaku di tanah air kita,” katanya.

Beliau berkata demikian menerusi rakaman audio yang disiarkan di laman blog najibrazak.com hari ini.

Anonymous said...


DAP parti Rasuah
PGayR parti Songlap
Chap Bonga parti Penyangak

Anonymous said...

Tukar ajelah najib dengan zahid atau hishamuddin. Dah teruk sangat malaysia ni. Bergelumang dengan rasuah dan songlap. Walaupun dua ekor tu pun terpalit macam-macam kes, tapi taklah seteruk najib. Imej malaysia dah tahap sampah. Dalam dan luar negara dipandang hina.

Anonymous said...

Bukan gadai ini kes jual jadi milik asing..kalo gadai boleh tebus..

Anonymous said...

DAP parti Rasuah
PGayR parti Songlap
Chap Bonga parti Penyangak

Untunglah boboi celik mata daddy dah tatang dengan kekayaan.. di Kerala berapa kerat yang kaya?

Anonymous said...

Bapak ketua songlap 2.6 billion nak mewah nak makan busar..takkan yg lain nak makan kecik..same2 kerja kuat..olamak pas pon nak kete mewah..hi3

Anonymous said...

desperate tahap gilababie merayu2 suruh tukar Najib.. sorrylah jgn ditukar Najib. Akhirnya terbukti Najib memang berikan kesan pd Pakatan Haram.. semakin lemah.. longlai.. isu semua masuk jamban.. now.. merayu2 tukar la najib.. puihhh... bangangg!

woii macai.. suluh muka kt cermin dulu.. elok sgt ke parti celaru haru biru ko tu?

parti pakatan haramjadah tu kira CEC pun menipu.. agak2 mcm mana nk kira duit negara?

Anonymous said...

Najib sendiri 1 dunia tahu tak berdih aka kotor

Anonymous said...

Melayu tipu melayu. Lot bumi senang2 dijual pada cina. Exco jual lot bumi sbb nak cepat kaya, najib jual malaysia sbb nak bayar hutang 1mdb.

Anonymous said...

ko sindir bapak boboi ke chai? songlap judi forex.. songlap Perwaja, kronikan Proton utk sanak sedara.. aku rasa bukan 100 billion tp lebih.. elok2 skit chai nk sindir.. kang makan dalam.. dedak haiwan ko kena cantas.. jgn ko meroyan plak salahkan CTS..

Anonymous said...

Ketua menteri sabah masih selamat..ngo gerakan anak muda sabah dakwa najib arahkan sprm jangan siasat kes berkaitan penemuan ratusan juta di jabatan air sabah yg peguam negara batalkan pendakwaan

Anonymous said...

rumah urut 4000 buah tu aktivit berseh ke Asimin Jamban sepatah haram xbrani jawab.. jika exco buat salah tangkap. yg penting xde barua yg jd penghalang mcm macai tedmongok ckp tokong lim manyak bagus..
kah..kah..kah..kah.. depan mata busuk tk nampak.. sibok citer kg org lain.. puiii... pakatan kencing rakyat.. bye2 PRU14. pkt hilang deposit.. merayu2 utk kudakan PAS.. inikalilah.. BANGANGG 93.4!

Anonymous said...

Bila Najib jual Malaysia?

Anonymous said...

Sprm juga sedang siasat anak exco melaka ade simpanan 2 juta...

Anonymous said...

aikk car aayat ko citer pasal arah mengarah tutup lobang ni rasa aku bukan dr Najib tp itu ko terkenang zaman MamakGila aka MAdeyKutty punya style jd Pii Emm dlu. Tkkan ko lupe Tun Musa Hitam ckp 'arahan lagi atas' kasi tembak penduduk Memali.. mati katak.. kalau yg clear mcm tu pun MamakGila boleh buat.. stkt lesapkan duit billion2 sapa boleh halang?? bunuh org pun lepas..amacam?

Anonymous said...

Kan dah bagi tau awal2..jangan ganggu hidup rakyat. Bila lot bumi kau jual pada cina, apa yg tinggal untuk bangsa melayu?? Kau nak menipu, jangan susahkan orang lain yang tak berdosa. Contohnya najib, rakyat cukup marah bila 1mdb diambilalih oleh kementerian kewangan. Penyudahnya, rakyat kena tanggung hutang tersebut melalui pelbagai cara antaranya GST.

Anonymous said...

Hsntar Jamal jamban yg kebal.nazri aziz menteri pasir salak dengan anak dia boleh selesai...ini semua samseng2 besar umno...

Anonymous said...

sprm tgh siasat jambu asimin si muflis tu songlap duit rakyat Selangor pastu agih2kan songlap sesama adun PgayR tu ko x nk citer ke?

SPRM tgh siasat Adam rosli anak ikan zuraida banglo disneyland ko xnk bincing?

SPRM juga sedang siasat individu2 yg ada kaitan dengan Mak Lampir ampang.. mcm mana boleh kaya sekelip mata jual nasi lemak tepi jalan je?

Kes Banglo no swimmming pool sudah masuk mahkamah..jwtn xmau tinggal.. baru Taman Manggis, belum citer pasla jual pulau jerjak pd kroni..

apa macai chaii.. debate pakai lutut ko yg itam tu chaii??

Anonymous said...

Pelik juga bila umno tuduh shafie afdal terlibat songlap berjuta duit air sabah. Sampai sekarang sprm x dakwa dia. Pengarah dan timbalan hanya didakwa di bwh AMLA. Anti penggubahan wang haram. Maknanya mmg shafie tak terlibat.

Anonymous said...

Dulu pembangkang nak maduk felda memang payah...kubu kuat umno...sekaran pembangkang dijemput dan diraikan hingga merisaukan zahid komedi..itulah kesan pH kpd umno dan najib..

Anonymous said...

kah..kah..kah cub ank idupkan citer bangangg 93.4 pasl imdb yg dh sah2 atokgila tu menipu. DoJ pun buang kes, Swiss AG pun ckp lngsung xde kaitan dgn Najib. Sgpore pun ckp hal yg sama. Sapina France.. boleh ckp dlm jamban lah chaii.. lagi?? cer bawak sikit bukti meh kite tengok sape yg akan kena..

Altantunya? Sirul dh bgtau awal2.. Rosmah tk terlibat Najib lngsung xde kaitan.. tp ADA TANGAN LEBIH ATAS.. aku tk rasa Madey sebodoh itu dikantoikan tp dgn Izin dan Kuasa Tuhan akan tunjukkan manusia lahanat ini spt tupai yg jatuh ke tanah..

Anonymous said...

Apa bangang kau ni salahkan ted pulak..kau fobia ke dgn yg komen kat sini atau kau dah takde alasan lain? Bodoh

Anonymous said...

heran jugak MamakGila ckp Najib takut nk keluar negara sbb FBI akan tangkap dia Sept 2016 lepas.. heran kan sampai tukar Presiden Amaaareekaa pun Najib masih takott ke nk ke Amaareka atau bercuti di luar negara?

kah....kah...kahhhh...kahhhh..kahhh.. chaiiiii 94.3 parsenttt BANGANGGG!

Anonymous said...


Sapina Perancis manaa??? bangangg yg terkehadapan..
kah...kah..kahhhhh..kahhhhhh haktuihhhh ke muke ko macaii pakatoon!

Anonymous said...

Bunuh orang pun lepas? Tu sahabat baik najib..razak baginda. Pakai C4 lagi. Yang tukang bunuh pun tak mampus2 lagi. Selamat atas naungan NAJIB.

Anonymous said...

Tanah bandar 1 melaysia ,edra forest city..keretapi laju yg hutang besor berisiko dijual jugak untuk kambus hutang..

Anonymous said...

Paling heran berdentum2 pentas chap bongaa..mamakgila ckp Arab Gila mana yg kasi derma.. tau lah mamakgila mmg spesis bakhil kedekut.. jgn harap ko nk makan sesen duit hartanya. tp bila ada org lain derma dia meroyan..lepas tu sakit ati. Raja Salman dtg telor dia kasi Nek Semah simpan dlm uncang.. sngka ku di ank berdepan dgn Raja Salman.. Mamak jumpa Arab.. MBugis Melayu kompok kalah.. alih2 mamak ilang telor.. macai kecewa.. Raja Salman balik baru telor dia Nek Semah kuarkan.. sungguh SIAL makhluk ini! Sial juga siapa yg jd pengikut mereka!

Anonymous said...

Sirul dh ckp xde kaitan dgn Najib atau Rosmah..tp ada seorang yang lebih atas... aku rasa ko boleh paham tp ko BIOL sbb makan dedak haiwan tajaan mamakdapig jd ko buat bongok tk paham..xpe lah Najib still PM.. boboi terjun lombong lah!

Anonymous said...

DAP parti Rasuah
PGayR parti Songlap
Chap Bonga parti Penyangak

Untunglah boboi celik mata daddy dah menyamun masa ko tgh bertatih..tatang dengan kekayaan.. di Kerala berapa kerat yang kaya?

Anonymous said...

DAP parti Rasuah
PGayR parti Songlap
Chap Bonga parti Penyangak

Untunglah boboi celik mata daddy dah menyamun masa ko tgh bertatih..tatang dengan kekayaan.. sbbtu Boboi aka Mockeris ko tu FAILED.. DUMBEST! sbb daddy ko kasi ko kekayaan. haram halal balun.

Anonymous said...

Laknat dan khianat bangsa sendiri. Tu perbuatan paling tidak boleh dimaafkan. Lot bumi jadi bahan jualan.

Anonymous said...

Exco penyamun. Ikut perangai najib

Anonymous said...

Ko ade bukti tuduh tun madey songlap forex dan perwaja? Kalo ko ade bukti kenape ko takot repot sprm...maday dah cabar ko tahun lepas laagi supaya repot sprm..untuk modal kokok laah..macai memang bodooh

Anonymous said...

Kalau isunya seleweng, ianya harus dilaporkan dan bukan disensasikan. kalau disensasikan makanya ianya bukanlah penyelewengan. Dalam kata lain tiada penyelewengan berlaku dalam isu yang dibangktikan di Pandan. Yang ada hanyalah pempolitikan.

Jamal juga berpolitik tapi Jamal buat perkara yang betul bila ada penyelewengan dilakukan. Bila Jamal nampak duit rakyat Selangor masuk bank dan keluar melalui ATM card milik individu lalu masuk poket individu di Seputeh, laporan dibuat dan itulah whistleblower budiman lagi sejati.

ted manoff said...

Bagaimanakah penerimaan rakyat terhadap kegigihan tindakan SPRM untuk bersihkan kerajaan Najib dari rasuah, penyalahgunaan dan penyelewengan kuasa.

Adakah rakyat  menerimanya secara negatif atau positif.

Tidakkah tindakan ini akan terbatas atau terhenti  bila berlaku tekanan dari dalam parti UMNO sendiri yang melihatnya sebagai memburukkan lagi imej  UMNO yang sudah pun teruk bila ia melibatkan pimpinan UMNO sendiri.

Tidakkah tindakan menahan dan menghadapkan ke mahkamah Exco Negeri Johor Datuk Abdul Latif Bandi Pengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Kerajaan Tempatan Negeri dengan mendedahkan  kemewahan hidup keluarganya dengan kereta mewah, beg tangan berjenama mahal yang menggambarkan style hidup ramai pemimpin-pemimpin UMNO  yang lain?.

Tidakkah ini menyinggung perasaan  Menteri Besar Johor, Datuk Mohd Khalid Noordin,menggelapkan lagi masa depan UMNO  dan  kerajaan BN di Johor.

Rakyat pada  umum bergembira dan berbangga  dengan tindakan tegas dan  berani SPRM sejak akhir-akhir ini tanpa memilih bulu yang  meliputi pegawai tinggi kerajaan,anggota polis,imigresen dan terkini terhadap anak seorang anggota Exco kerajaan negeri Johor dan disusuli dengan bapanya sendiri  (Exco) .

Rakyat telah lama berpendapat bahawa jika tindakan basmi  rasuah diambil terhadap orang kerajaan sendiri termasuk pemimpin parti ia tidak  akan memburukkan lagi imej kerajaan sebaliknya menampakkan  keikhlasan pimpinan kerajaan untuk pembersihan.

Apakah ini merupakan arahan  dari Datuk Seri Najib yang  dilanda dengan berbagai tuduhan terhadap dirinya sendiri dan beliau mahu membuktikan kepada rakyat bahawa beliau terpisah dari semua tuduhan itu dan benar-benar mahukan  sebuah kerajaan yang bersih.

Oleh kerana  kegigihan tindakan basmi rasuah yang  bertubi-tubi itu berlaku  setelah kerajaan sendiri terpalit dengan berbagai prasangka buruk,maka persoalan timbul mengapa jerong-jerong besar masih bebas?.

Mengapa kes rasuah di Sabah yang berstatus juta ringgit masih lewat siasatannya? mengapa kes 8 remaja mati dilanggar di pagi buta yang amat simple, hingga ini belum sesiapa dihadapkan di mahkamah, Adakah SPRM tidak dapat menciumi prasangka rakyat dalam hal ini?.

Jika kelemahan-kelemahan yang jelas yang menampakkan pilihkasih kepada rakyat maka kebebasan SPRM akan terus dipersoalkan disebalik tangkapan yang bertalu-talu.

Lebih dari itu kita dapat menjangkakan tekanan dari dalam parti sendiri akan berlaku ke atas Datuk Seri Najib jika terus  melibatkan orang parti

Tindakan terhadap Exco Johor  tentulah memberi kesan buruk kepada kepimpinan  kerajaan negeri Johor dan kepada MB sendiri kerana hanya berlaku setelah  SPRM mengadap  Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor.

Menteri Besar Johor jelas tersinggung dengan tindakan ini sehingga beliau enggan untuk mengulas.

Dengan kedudukan UMNO yang goyang sekarang dan masa depan BN yang belum pasti, adakah tindakan SPRM ini akan membantu memulihkan keyakinan rakyat kepada UMNO  di seluruh negara dan kepimpinan Najib atau tikaman dari belakang?.

Mungkin Najib berazam untuk tidak mempedulikan apa juga anggapan dan persepsi ramai terhadap dirinya sendirinya dan juga tekanan dari dalam parti untuk meyakinkan rakyat bahawa beliau terpisah dari rasuah dan benar-benar ikhlas mahu  membangunkan semula kerajaan yang bersih,cekap dan amanah.

Bagaimanapun ini adalah uphill battle  kerana beg tangan berjenama, kereta mewah, intan berlian dan kehidupan serba mewah adalah UMNO brand(branded UMNO) yang dilambangkan oleh pemimpin-pemimpin dan isteri-isteri serta keluarga mereka.

Jika rakyat tiba-tiba melihat kegigihan SPRM terhenti dan terkawal maka rakyat akan cepat kembali ke dalam keraguan terhadapnya  kerana  pegawai-pegawainya yang dedikasi pernah menjadi mangsa dari keghairahan mahu menegakkan kebenaran.

Anonymous said...

kata kunci di sini ialah kroni.

ia bukan perkataan baru

bukan amalan baru

kalau diteliti, ia tumbuh bak cendawan lepas hujan dalam tahun 1980-1990 han

dan NEP jadi alat untuk menumbuhkan cendawan-cendawan berkenaan

wakakakakax50

Anonymous said...

kemewahan sebenarnya tiada kaitan dengan kepartian. mewah adalah sifat negatif individu. kat mana individu itu pergi ia akan tetap bermewah. dan mewah juga tidak kenal usia waima usia setahun jagung sudah boleh memiliki Disneytland atau naik jet eksekutif untuk balik kampung yakni tak perlu tunggu usia 90 tahun.

contoh kemewahan rentas partisan ialah bilamana individu itu telah dibuang dari partinya dan masuk sebelah satu lagi, kemewahan akan terus terpamir seolah-olah ianya rutin biasa saja. cumanya dalam konteks mengejar kemewahan, siapa yang lebih dipercayai? anak, kroni atau sedara mare?

Muahahaha

Anonymous said...

Dah songlap pandai pulak cakap rentas partisan. Lanciauuu

din pagoh said...

Tiada kaitan? Sapa hajo kau ni bongok? Nama umno diguna utk besarkn perut sendiri! Byk sgt mkn dedak patut bodo! Kikikikikiki

ted manoff said...

PECAH RAHSIA] 90% pembeli hartanah Forest City dari China


Bekas ejen jualan syarikat Country Garden di Malaysia mendedahkan kira-kira 90 peratus pembeli hartanah Forest City di Johor adalah dari China, demikian lapor South China Morning Post.
Projek Forest City meliputi 1,386.05 hektar, dibina atas empat pulau buatan manusia di Iskandar Malaysia adalah antara hartanah luar negara yang paling terkenal dalam kalangan penduduk China ekoran promosi meluas Country Garden, termasuk pengiklanan di stesen televisyen negara itu.
Country Garden yang berpangkalan di Guangdong adalah pemaju kedua terbesar di China yang mempunyai empat projek perumahan di Malaysia.
Pembangunan tersebut berjaya menarik pembeli China dengan menawarkan harga yang berpatutan dan akses kepada program visa Malaysia untuk jangka panjang.
Jurucakap Country Garden mengesahkan bahawa ia telah menutup semua pusat jualan di tanah besar untuk pengubahsuaian, namun menafikan langkah itu mempunyai kaitan dengan kawalan modal China.
Jurucakap berkenaan menganggarkan terdapat puluhan pusat jualan Country Garden, tanpa memberi jumlah sebenar perkara itu.
Bagi membendung aliran keluar modal, kerajaan China pada Januari lalu mengharamkan rakyatnya daripada menukar Yuan kepada matawang lain bagi pembelian hartanah di luar negara.
Pada bulan sama, pengurus kewangan Country Garden, Wu Bijun memberitahu bahawa beberapa projek di Malaysia terjejas ekoran tindakan tegas kerajaan terhadap aliran keluar modal.
Bermula pada 2013, projek Forest City berdepan pelbagai cabaran. Penambakan besar-besaran yang dicadangkan di antara Singapura dan Malaysia menimbulkan kebimbangan kepada kedua-dua pihak mengenai kesan alam sekitar – kerja-kerja itu digantung pada 2014.
Bagaimanapun, pembinaan itu bermula pada 2015 dengan pelaburan dijangka AS$36.2 bilion dalam tempoh 20 tahun dan pra-jualan dilancarkan pada 2016.- Agensi

Anonymous said...

KAH KAH KAH

Berdegar degar anjing kapir lgbt dapigs menyalak pasal 'pengkhianat bangsa'....sambil tak sedar anjing kapir lgbt tu adalah penjilat tegar dapigs yg TERANG2 adalah ANTI MELAYU DAN ANTI ISLAM.

Cian ko, Jing.

Anonymous said...

Exco johor tu bukan orang si sembab ke...kan dah kena..tgok operasi SPRM mereka tangkap mereka yang tak amanah dan munafik.. Kita orang Umno ok her sokong jer..sbb mereka tu diberi amanah so pandailah pegang amanah...tu..pembangkang sekarang pun mcm cacing kepanasan.SPRm tak pilih orang..sapa salah dia kena..cuma cepat atau lambat...takat ked shafeii bedal tu tunggu masa jer...tangkap zahidah rafiq bocor semua..captain M pun ada detail lengkap..cuma tulah..kita bereskan dulu orang kerajaan di bawah pimpinan Ds Najib bukan apa...nanti pape hal..Ds Najib juga yng disalahkan..diri sendiri rasuah Ds Najib juga yng disalahkan...sabor jerlah

din pagoh said...

Dah takyah nk coverlah,kikikikikiki!

Anonymous said...

Kau tak payah canang dap ke, anti melayu ke, anti islam lah tok landak @ nek tempoyak. Tu zaman tunku abdul rahman boleh la kau kelentong. Julang keris pertahankan melayu konon..rupa2nya bertahun jual lot bumiputera pada cina. Ptuihhhh...ludah kahak kat muka kau. Umno pengkhianat melayu

Anonymous said...

Pandai klentong yer...dari sumber mana ko ambik doj dah buang kes?...terbaru doj tahan kapalterbang jho lo disingapore dan lukisan fine art doj sita diswiss..

Najib terima derma 2.6 billion dari jho lo yg najib luluskan pelaboran 1 mdb diluar negara..wang yg dilencong..ini ikut siasatan money trail fbi..
Di swiss najib memang tidak ade simpanan...tapi wang 1mdb yg diluluskan oleh najib..

Anonymous said...


Sistem dlm UMNO org bersalah diterima bersalah, tkde nk usung lilin ke kayu ke besi ke menyalak atas jalan membela org yang rasuah atau jenayah.

Masa Khir Toyo masuk jail ada ke UMNO Selangor meroyan mcm Bershit meroyan? Jika mahkamah buktikan bersalah, salahlah org itu. UMNO dibersihkan.

Bukan mcm parti2 bangangg.. terang2 balun china doll, merompak duit rakya miskin, beli banglo dn dan dpt betina simpanan sbg habuan rasah...tp terus di bela mcm wali.. ini puak SIAL 94.3 parsentt.. UMNO tetap parti yg menjalankan amanahnya.. yg tak amanah akan terima hukumannya.. so apa yg seronok sgt macai seolah2 ad jaminan ke puak pakatan haram suci dr rasuah??

ckp biar berakal jika tidak org ckp kamu tu haram jadah!

Anonymous said...

ko lagi hebat kencing.. DoJ dh gugurkan kes tkde kaitan dengan MO1 ke Najib ke ko tk citer langsung. Ko cuba nk tegakkan bohong skrip lama.. sapa nak pakai?

Swiss AG dh terang2 beritahu secara rasmi Mohd Najib Pm Malaysia tdak terlibat. Abih tu ko nk kencing mcm mana lagi?

Meroyan tk hbis2 pksa trima Najib curi Najib curi tp satu dunia dh bersihkan nama Najib secara sukarela.. meroyan sgt sbb mamakgila dn regimnya dah laburkan dedak yg sgt banyak dgn confident Najib boleh jatuh.tp dgn Kuasa Allah Najib terpelihara... jd sakit hati amat sgt bila citer bab Najib kalau tak boleh terus ckp curi, jho low, src, imdb, caymand island.. keyword2 mahababie! kah..kah..kah..kahhh

Anonymous said...

Nak menipu, nak songlap, jangan kacau hidup orang lain. Bila bertahun kau jual lot bumiputera pada cina, kau khianat bangsa sendiri. Kau marah tak kalau ada orang makan duit anak yatim? Kau nak curi, kau nak tipu, kau pergi curi duit cina yg kau benci sgt tu. Pergilah curi..tak berani pulak kau nak buat.

Anonymous said...

Suruh najib tanggung hutang 1mdb sendiri. Guna duit mak bapak dia yg berkoyan mkn tak abis tu. Jgn suruh kementerian kewangan ambilalih. Kementerian jadi sasau ikut perintah najib mughallazah. Kuasa allah najib terpelihara? Gila2..taksub dgn najib sampai sanggup cakap allah di pihak najib. Kau sapa nak ckp mcm ni?

Anonymous said...

kalau isunya adalah politik, tiada bezanya si Peter dengan si Vincent atau si Eric.

kalau isunya adalah perlembagaan, tidak termaktub pembiayaan dalam kes ini bertentangan dengan perlembagaan.

jadinya apa isunya yang membuatkan para running dogs terpaksa berlari membabi buta bagi menyokong YB Rafizi?

kah kah kah kah

Anonymous said...

sorong papan tarik papan
buah laici dalam perahu
suruh makan korang makan
suruh undi korang tak mahu

undi tak akan jatuh dari langit.
kalau tak undi pakatun tak dapt undi
tanpa undi pakatun tak menang
bila kalah korang jua terima balasan

kik kik kik

Anonymous said...


"90% pembeli hartanah Forest City dari China"

Aku tak heran langsung pasal dorang kena beli hartanah tu dgn wang sendiri.

Yg aku paling heran ialah Atok Tua Otak Merepot tu selama 22 thn bermaharajalela jadi diktator, dia tak sedar pulak yg dia lantik jadi kroni, proksi dan penama semua tu 99.99% semua org CINA, sampai semua jadi jutawan dan super jutawan.

Kalau dia tolong org Melayu tak kiralah + keturunan keling mcm dia jugak, taklah org2 Melayu mcm ted kentot dan din pagoh (kalau betul Melayu lah) melalak melolong kata kerajaan Malaysia perompak, penyamun, tak adil dan lain2 ikut suka hati dia nak cakap.

Yg menyamun merompak selama lebih 2 dekad tu langsung hilang cerita pulak, sampai org2 Melayu mcm 2 org tu papa kedana nak beli makan pun tak ada duit. kesian .. kesian ..

Anonymous said...

Ko tau tak apebenda sapina tu?..jadi kakak tua ko ni...hi3

Anonymous said...

....

9. Dimana sahaja kita lihat Amerika bersama Eropah dan Israel, tidak berhenti-henti mencuba menjayakan “regime change” supaya dapat mereka kuasai semua negara di dunia.

10. Apakah Malaysia tidak menjadi sasaran untuk “regime change”? Memang pun Malaysia menjadi calon untuk “regime change” kerana Malaysia tidak mengiktiraf Israel dan mengkritik beberapa dasar Amerika Syarikat.

11. Calon Amerika dan Israel untuk mendiri kerajaan boneka ialah Anwar Ibrahim. Sejak awal lagi mereka menjalin hubungan yang rapat dengan Anwar.

12. Anwar pula ternampak jelas menganggap sokongan Amerika boleh menjayakan cita-citanya untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia. Oleh itu Anwar memberi gambaran bahawa ia adalah seorang liberal yang terima dan sokong konsep-konsep kebaratan seperti hak asasi manusia, kebebasan dalam serba-serbi, sikap anti-kroni dan rasuah kononnya, penolakan DEB yang dikatakan menindas kaum tertentu di Malaysia dan bermacam lagi yang boleh mendapat pujian dan sokongan oleh Amerika. Ia cukup berjaya kerana Amerika anggap Anwar amat layak untuk melaksanakan “regime change” di Malaysia.

13. Pelobi yang amat berkesan di Amerika ialah orang Yahudi. Ramai dari kawan-kawan Anwar di Amerika seperti Paul Wolfowitz, Cohen dan lain-lain adalah dari kumpulan neo-con yang mencipta dasar penaklukan dunia oleh Amerika (Project for the new American Century).

14. Demikian apabila Anwar dihadapkan di mahkamah kerana tuduhan liwat, mereka mengecam Malaysia kerana kononnya menghalang cita-cita Anwar untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia. Sudah tentu jika Anwar tidak dapat menjadi Perdana Menteri maka gagallah rancangan “regime change” Amerika.

15. Tidak hairanlah kenyataan Anwar bahawa ia menyokong segala tindakan untuk keselamatan bagi Israel. Sudah tentu ini akan menarik sokongan Amerika dan media mereka. Orang Palestine tidak boleh menolong Anwar.

16. Melihat sokongan Amerika kepadanya Anwar Ibrahim adalah calon Amerika untuk melakukan “regime change” di Malaysia dengan menjadi Perdana Menteri Malaysia. Kerajaan yang ada sekarang tidak disenangi oleh Amerika kerana bersikap berkecuali, berbaik-baik dengan Cina dan Russia dan tidak menyokong sentimen Amerika terhadap Iran dan beberapa negara lain.

17. Adalah menjadi harapan Amerika, apabila “regime change” berjaya di Malaysia dan Anwar menjadi Perdana Menteri maka mungkin Malaysia akan ada hubungan diplomatik dengan Israel dan menjauhkan diri dari perjuangan Palestine. Dengan ini sebuah kerajaan boneka akan tertubuh di Malaysia yang akan sokong apa sahaja usaha Amerika untuk menakluk dunia.

http://chedet.cc/?p=699

Anonymous said...

Kalo orang sembab dia dh kluor umno ikut mat sembab ngook..

Anonymous said...

Apebenda yg ko merapu ni mat?...salman tak pernah sahkan dia kpd najib 2.6 b...

Yg derma kpd najib almalikul shekh jho lo dari duit 1 mdb..

Salman datang tipu najib...beli saham rapid 50% dengan harga 25% dari modal rapid...macai ni bodoo betul2

din pagoh said...

Kahkahkah! Kahkahkah! Kesian khairulryezall a/l osman!

Anonymous said...

dia cakap dengan kuasa Allah la bongok....

Anonymous said...

Sirul terima arahan secara terus dari najib dan rosmah...dia terima arahan darinpegawai najib...persoalannuye kenapa pegawai najib yg beri arahan kpd sirul tidak disiasat dan didakwa...kalo umno lingkup pru kes altatonya akan dikorek semula...ade yg ketar jubor nanti...

Anonymous said...

Sirul tidak terima arahan secara terus dari najib dan rosmah...dia terima arahan dari pegawai najib...persoalannuye kenapa pegawai najib yg beri arahan kpd sirul tidak disiasat dan didakwa...kalo umno lingkup pru kes altatonya akan dikorek semula...ade yg ketar jubor nanti...

Anonymous said...

Ini professor kankong baru...baru pandai bagi definasi...

Anonymous said...

Din pagoh dah mampus ke belom?

Anonymous said...

Isa samsd rasuah pemilihan umno ade didakwa? Bagi ke felda lingkup fgv

kerolrijal said...

Belom,dia tengah tgk maharajaliwat@lawak mega, peace yo!

Anonymous said...


suruh madey tanggung sendiri hutang proton sampai xboleh bayar gaji kakitangan dan kontrak vendor.. kenapa cari kerajaan dan paksa Najib tanggung masalah RM1.5 billion?

Masa anak jantang Madey jahanamkan MISC, kenapa di kacau wang Petronas? Suruh lah Madey pakai duit mak bapak dia atau moyang dia di Kerala. Apasal dia rosakkan MISC lepas tu Petronas pulak kena cuci??

BANGANGG 93.4!

Anonymous said...

Amboi makin tekterarah dh macai barua mamakgila posting sejak Raja Salman dtg sini.

Sejak bila pulak FGV lingkup? BANGANGG tetap kekal BANGANGG 93.4! KO RETI BACE TAK BAHLOL macai Pakaton??


FGV MENCATAT PEROLEHAN 17.28 BILLION DISEMBER 2016

KUALA LUMPUR - Felda Global Ventures Holdings Bhd (FGV) mencatat keuntungan sebelum cukai (PBT) sebanyak RM220 juta bagi suku keempat berakhir 31 Disember 2016, meningkat 13 peratus berbanding RM195 juta pada suku sama 2015.

Bagi keseluruhan tahun kewangan 2016, kumpulan perladangan itu mencatatkan PBT sebanyak RM266 juta.

Pendapatannya bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2016 sebanyak RM17.28 bilion, meningkat 11 peratus berbanding tahun sebelumnya.



Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan FGV, Datuk Zakaria Arshad, berkata meskipun berdepan persekitaran yang mencabar, FGV berjaya mencatatkan prestasi baik pada suku keempat 2016 bagi mengimbangi prestasi kurang baik pada suku pertama dan ketiga.

Beliau berkata, prestasi yang baik pada suku keempat 2016 disokong oleh harga minyak sawit mentah yang tinggi.

Langkah FGV melaksanakan penambahbaikan operasi dan pengurangan kos secara menyeluruh berjaya mengurangkan kos pentadbiran sebanyak RM127



*************************************************************************

macai dedak babie pakaton.. cuba lah berhujah cara cerdik. Kalau bodoh setiap masa dgn fitnah dn membodohkan rakyat.. korang sampai kiamat takkan menang dan boleh perintah!! ADA PAHAM??

Anonymous said...


nama pun berniaga, ada untung dan rugi, yang penting jangan ada penyelewengan seperti kes PERWAJA dn BMF dulu. Itupun boleh kambus cantek.. ada mamakdey kesah?

Tp kenapa imdb, felda mamakdey kesah melampau? ada yg tk kena? nyanyok terlajak??

kah..kah..kah..kah. cuci tahik di badan kamu tu dulu madey oii.. sblm sibuk dn teropong badan org di luar rumah ko tu mamak oii!

Anonymous said...

*DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH KANIBAL/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD/NA*O

Duboq
A njing
P anggang

SELAMAnya - sbb depa nak JUAL Negara Islam kita, PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni pd. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/MOSSAD-NA*O!!!

OI si TERORIS2 HOMO KEPALA BUTOH JIJIK - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/kok-maria GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

Jadi, PI MAMPOS lu si ANAK2 HARAM HOMO JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI dr. MAK2 PELACUR SUNDAL TEPI JLN. /BAPAK2 HOMO JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu!

Anonymous said...

Sebenaqnya si Diktator PARASIT madey anak BERANAK JUBOQ BABI tu nak menutup PENGGADAIAN tanah Rizab Melayu kita bawah depa kat LANGKAWI tu!

BENCI betul aku; mana SPRM ni OI?! Hang TIDOQkah??!!! Makin menCURIGAkan SP*M ni; IKAN2 BILIS cepat benaq diHUKUM/diTANGKAP walau dah berTAHUN lamanya!!

Sdgkan kes2 RASUAH puak JERUNG2 TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madeyBANGSAT anak BERANAK JAMBAN- si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - apa jadi OI??!!!!

Lihat disyaki KES2 RASUAH jual TANAH RIZAB MELAYU kat TELUK DATAI & ANDAMAN kat LANGKAWI - pd. si PENJAJAH PARASIT/LANUN Cina SingaPORK! Sedgkan TELUK DATAI di LAUT ANDAMAN yg. amat STRATEGIK ini sebenaqnya juga amat diIDAMkan oleh rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael-MOSSAD/CIA-NA*O serta KULI2 depa termsk. SingaPORK yg. merupakan HQ si NATO-CIA/IS-rael-MOSSAD di ASIA TENGGARA!

Lihat di - http://theunspinners.blogspot.my/2017/03/jawab-tun-kenapa-rizab-melayu-di.html:

Jawab Tun, kenapa rizab Melayu di Langkawi jatuh ke Cina Singapore?

Posted by SnapShot at 3/07/2017

Tun M masih cuba bermain isu semtimen Forest City. Baiklah, khabarnya dia nak tanding di Langkawi. Seeloknya tanding di Pekan jika nak jatuhkan Dato Najib.

http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&file=article&sid=33872

http://khairulryezal.blogspot.my/2017/03/kalau-tun-dr-mahathir-rasa-kuat-sangat.html

http://bidaman.blogspot.my/2017/03/taubat-di-penghujung-usia-dengan.html

Maka elok benar, beliau jelaskan kepada rakyat Langkawi kenapa tanah resort di Datai dan Andaman yang asalnya tanah rizab Melayu kini jatuh ke tangan cina Singapura yang Tun dr Mahathir konon benci?
Masa resort ini dibangunkan oleh Landmark Berhad kepunyaan kroni Mahathir, sudah diketahui ianya tanah rizab Melayu. Tapi di "adjust"kan.

Kini tuan punya proksi atau kroni Mahathir sudah jual Landmark pada kumpulan cina dari Singapore yang Mahathir benci.

BIla berkempen nanti, sila jawab ye pada rakyat Langkawi????

(Tok Landak)

Nota: YAB DS Ahmad Bashah kena ambil balik TANAH2 RIZAB MELAYU kita ni dr. PENJAJAH/PARASIT/LANUN Cina SingaPORK ni!

din pagoh said...

PAgi khairulryezall! Tengah buat apa tu? Megentot ke?

Anonymous said...

Berpolitik tanpa sempadan...haiwan politik dipilih rakyat,dgn ganjaran bulanan 20k...hanya mampu menghasut rakyat membenci kerajaan...tanpa menyumbang apa2 utk rakyat diwakili...sungguh mengciwakan...pakatan bangang diketuai dinasor tua dan bukannya taik judi...menampakkan kebebalan berpolitik.

ted manoff said...

Hek elehhh..Piiiraaahhhh..prOoTt💨💨💦

Anonymous said...

Cube tnya diri kita ,
APA " PAKATAN alibaba " boleh BERI untk kita ?????

ted manoff said...

Dah tanya dah..umno dan rasuah berpisah tiada..BERSATU akn jadii juara membela nasib org melayu..beri peluang kepada ph dan kami akn buktikn..BARISAN PENYAMUN akn rebah juga akhirnya...🔜

Anonymous said...

Dah tau dah...bagi taik judi jdi pm...anak beranak , suku sakat dan kroni jdi jutawan...rakyat dpt taik...tanggung hutang taik judi 2-3 keturunan.Bagi pakatan bangang rakyat jdi papa kedana...tanggung hutang sampai mampus.[

ted manoff said...

Judii..? Tanya atok pm najib noah tuu..tanggung hutang sampai mampos..? Yaa..hutang 1mdb rakyat kena tanggung sampai mampos..🏧🏧🏧

Anonymous said...

La tok angkat tiri hang pun tak ingat...madey...madey...madey kepala taik tuh...taik segala taik habaq hang.

Anonymous said...

Lah..exco tu..geng si sembab..tpbila di sembab kuar Umno atau kena pecat Umno...exco tu tak kuar sekali sbb dia sedang enak..mencari..bala dari merasuah...orang kalau dah biasa hidup bergelumang dgn dosa..mcm gitulah susah nak lepas..maklumlah..fpt duit juta juta dgn cara mudah..mcm si sembab dia dah lama buat sejak jadi MB johor lg so..duit dia dah berkepuk..exco tu baru nak rasa

chucu nek tempoyak said...

Kahkahkah kahkahkah kahkahkah kahkahkah kahkahkah kahkahkah kahkahkah!!

Anonymous said...

*DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH KANIBAL/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD/NA*O

Duboq
A njing
P anggang

SELAMAnya - sbb depa nak JUAL Negara Islam kita, PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni pd. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/MOSSAD-NA*O!!!

OI si tedBABI HOMO/dinBABI HOMO/TERORIS2 HOMO KEPALA BUTOH JIJIK - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/kok-maria GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

Jadi, PI MAMPOS lu si ANAK2 HARAM HOMO JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI dr. MAK2 PELACUR SUNDAL TEPI JLN. /BAPAK2 HOMO JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu!

Anonymous said...

Sebenaqnya si Diktator PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEMBUNUH/PERASUAH/PENYANGAK madey anak BERANAK JUBOQ BABI tu nak menutup PENYAMUNAN tanah Rizab Melayu kita bawah depa kat LANGKAWI tu!

BENCI betul aku; mana SPRM ni OI?! Hang TIDOQkah??!!! Makin menCURIGAkan SP*M ni; IKAN2 BILIS cepat benaq diHUKUM/diTANGKAP walau dah berTAHUN lamanya!!

Sdgkan kes2 RASUAH puak JERUNG2 TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madeyBANGSAT anak BERANAK JAMBAN- si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - apa jadi OI??!!!!

Lihat disyaki KES2 RASUAH jual TANAH RIZAB MELAYU kat TELUK DATAI & ANDAMAN kat LANGKAWI - pd. si PENJAJAH PARASIT/LANUN Cina SingaPORK! Sedgkan TELUK DATAI di LAUT ANDAMAN yg. amat STRATEGIK ini sebenaqnya juga amat diIDAMkan oleh rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael-MOSSAD/CIA-NA*O serta KULI2 depa termsk. SingaPORK yg. merupakan HQ si NATO-CIA/IS-rael-MOSSAD di ASIA TENGGARA!

Lihat di - http://theunspinners.blogspot.my/2017/03/jawab-tun-kenapa-rizab-melayu-di.html:

Jawab Tun, kenapa rizab Melayu di Langkawi jatuh ke Cina Singapore?

Posted by SnapShot at 3/07/2017

Tun M masih cuba bermain isu semtimen Forest City. Baiklah, khabarnya dia nak tanding di Langkawi. Seeloknya tanding di Pekan jika nak jatuhkan Dato Najib.

http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&file=article&sid=33872

http://khairulryezal.blogspot.my/2017/03/kalau-tun-dr-mahathir-rasa-kuat-sangat.html

http://bidaman.blogspot.my/2017/03/taubat-di-penghujung-usia-dengan.html

Maka elok benar, beliau jelaskan kepada rakyat Langkawi kenapa tanah resort di Datai dan Andaman yang asalnya tanah rizab Melayu kini jatuh ke tangan cina Singapura yang Tun dr Mahathir konon benci?
Masa resort ini dibangunkan oleh Landmark Berhad kepunyaan kroni Mahathir, sudah diketahui ianya tanah rizab Melayu. Tapi di "adjust"kan.

Kini tuan punya proksi atau kroni Mahathir sudah jual Landmark pada kumpulan cina dari Singapore yang Mahathir benci.

BIla berkempen nanti, sila jawab ye pada rakyat Langkawi????

(Tok Landak)

Nota: YAB DS Ahmad Bashah kena ambil balik TANAH2 RIZAB MELAYU kita ni dr. PENJAJAH/PARASIT/LANUN Cina SingaPORK ni!

razali said...

AKU NK PIJAK KEPALA BAPAK TEMPOYAK

PIJAK

PIJAK

PIJAK

PIJAK

BERAK KT MUKA BAPAK NEK TEMPOYAK!


PIJAK KEPALA NI!

TEMPOYAK ANAK HARAMJADAH




KAHKAHKAH KAH

Anonymous said...

AKU NAK PIJAK kat KEPALA & MUKA lu & si BAPA HOMO spesis KANGKANG BABI lu, si razaliHOMO PENYAMAQ PEEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI! Yg. lu nak PIJAK & BERAK atas KEPALA & MUKA Nek Tempoyak apahal?!!!

PIJAK

PIJAK

PIJAK

BERAK

BERAK


atas kepala bapaHOMO lu si razaliHOMO KEPALA BUTOH!

PI MAMPOS lu lu si ANAK HARAM HOMO JIJIK ZIONIS KEPALA BUTOH KAFIR HARBI dr. MAK PELACUR SUNDAL TEPI JLN. /BAPAK HOMO JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu!

Anonymous said...

AKU NAK PIJAK kat KEPALA & MUKA lu & si BAPA HOMO spesis KANGKANG BABI lu, si razaliHOMO PENYAMAQ PEEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI! Yg. lu nak PIJAK & BERAK atas KEPALA & MUKA Nek Tempoyak & BAPA dia (yg. BEKAS ASKAR)apahal?!!!

PIJAK

PIJAK

PIJAK

BERAK

BERAK


atas kepala bapaHOMO lu si razaliHOMO KEPALA BUTOH!

PI MAMPOS lu lu si ANAK HARAM HOMO JIJIK ZIONIS KEPALA BUTOH KAFIR HARBI dr. MAK PELACUR SUNDAL TEPI JLN. /BAPAK HOMO JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu!

Anonymous said...

AKU NAK PIJAK kat KEPALA & MUKA lu & si BAPA HOMO spesis KANGKANG BABI lu, si razaliHOMO PENYAMAQ PEEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI! Yg. lu nak PIJAK & BERAK atas KEPALA & MUKA Nek Tempoyak & BAPA dia (yg. BEKAS ASKAR)apahal?!!!

PIJAK

PIJAK

PIJAK

BERAK

BERAK


atas kepala bapaHOMO lu si razaliHOMO KEPALA BUTOH!

PI MAMPOS lu lu si ANAK HARAM HOMO JIJIK ZIONIS KEPALA BUTOH KAFIR HARBI dr. spesis MAK PELACUR SUNDAL TEPI JLN. /BAPAK HOMO JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diROGOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu!

Anonymous said...

AKU NAK PIJAK kat KEPALA & MUKA lu & si BAPA HOMO spesis KANGKANG BABI lu, si razaliHOMO PENYAMAQ PEEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI! Yg. lu nak PIJAK & BERAK atas KEPALA & MUKA Nek Tempoyak & BAPA dia (yg. BEKAS ASKAR)apahal?!!!

PIJAK

PIJAK

PIJAK

BERAK

BERAK


atas kepala bapaHOMO lu si razaliHOMO KEPALA BUTOH!

PI MAMPOS lu si ANAK HARAM HOMO JIJIK ZIONIS KEPALA BUTOH KAFIR HARBI dr. spesis MAK PELACUR SUNDAL TEPI JLN. /BAPAK HOMO JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diROGOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu!

Anonymous said...

*DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH KANIBAL/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD/NA*O

Duboq
A njing
P anggang

SELAMAnya - sbb depa nak JUAL Negara Islam kita, PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni pd. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/MOSSAD-NA*O!!!

OI si tedBABI HOMO/dinBABI HOMO/TERORIS2 HOMO KEPALA BUTOH JIJIK - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/kok-maria GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

Jadi, PI MAMPOS lu si ANAK2 HARAM HOMO JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI dr. MAK2 PELACUR SUNDAL TEPI JLN. /BAPAK2 HOMO JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu!

Anonymous said...

Sebenaqnya si Diktator PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEMBUNUH/PERASUAH/PENYANGAK madey anak BERANAK JUBOQ BABI ni juga nak menutup PENYAMUNAN tanah Rizab Melayu kita bawah depa kat LANGKAWI tu!

BENCI betul aku; mana SPRM ni OI?! Hang TIDOQkah??!!! Makin menCURIGAkan SP*M ni; IKAN2 BILIS cepat benaq diHUKUM/diTANGKAP walau dah berTAHUN lamanya!!

Sdgkan kes2 RASUAH puak JERUNG2 TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madeyBANGSAT anak BERANAK JAMBAN- si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - apa jadi OI??!!!!

Lihat disyaki KES2 RASUAH jual TANAH RIZAB MELAYU kat TELUK DATAI & ANDAMAN kat LANGKAWI - pd. si PENJAJAH PARASIT/LANUN Cina SingaPORK! Sedgkan TELUK DATAI di LAUT ANDAMAN yg. amat STRATEGIK ini sebenaqnya juga amat diIDAMkan oleh rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael-MOSSAD/CIA-NA*O serta KULI2 depa termsk. SingaPORK yg. merupakan HQ si NATO-CIA/IS-rael-MOSSAD di ASIA TENGGARA!

Lihat di - http://theunspinners.blogspot.my/2017/03/jawab-tun-kenapa-rizab-melayu-di.html:

Jawab Tun, kenapa rizab Melayu di Langkawi jatuh ke Cina Singapore?

Posted by SnapShot at 3/07/2017

Tun M masih cuba bermain isu semtimen Forest City. Baiklah, khabarnya dia nak tanding di Langkawi. Seeloknya tanding di Pekan jika nak jatuhkan Dato Najib.

http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&file=article&sid=33872

http://khairulryezal.blogspot.my/2017/03/kalau-tun-dr-mahathir-rasa-kuat-sangat.html

http://bidaman.blogspot.my/2017/03/taubat-di-penghujung-usia-dengan.html

Maka elok benar, beliau jelaskan kepada rakyat Langkawi kenapa tanah resort di Datai dan Andaman yang asalnya tanah rizab Melayu kini jatuh ke tangan cina Singapura yang Tun dr Mahathir konon benci?
Masa resort ini dibangunkan oleh Landmark Berhad kepunyaan kroni Mahathir, sudah diketahui ianya tanah rizab Melayu. Tapi di "adjust"kan.

Kini tuan punya proksi atau kroni Mahathir sudah jual Landmark pada kumpulan cina dari Singapore yang Mahathir benci.

BIla berkempen nanti, sila jawab ye pada rakyat Langkawi????

(Tok Landak)

Nota: YAB DS Ahmad Bashah kena ambil balik TANAH2 RIZAB MELAYU kita ni dr. PENJAJAH/PARASIT/LANUN Cina SingaPORK ni!

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates