March 7, 2017

36 Lucu Bila Tun Dr Mahathir Bidas Nazri Aziz Beli Kereta Mewah

Perdebatan ala budak-budak di antara Mantan Perdana Menteri 22 tahun dengan Menteri Kebudayaan Dan Perlancongan, DS Nazri Aziz berlanjutan apabila di dalam blog chedet.cc, baca di sini, Tun Dr Mahathir meneruskan usahanya untuk membidas DS Nazri. Antaranya Tun Dr Mahathir berkata,


Kita tidak payahlah campur tangan di dalam pergaduhan ini. Cuma kita hendak tanya, kereta mewah yang Tun maksudkan adakah seperti contoh di bawah?






36 comments:

Anonymous said...

Tu semua kereta mainan... Tanya sama ted kentot, dia pandai nyanyi lagu kereta mainan atok madey... Tak silap tajuk lagu tu 'papa madey pulang dari kota'. Pon..pon..

Anonymous said...

Muka macam anak cina mengaku melayu, tapi ini bukan kat malaysia.... Ini kat uganda lah...kikiki

https://www.youtube.com/watch?v=IG0beUNiewU

din pagoh said...

Nazri dgn nedim boleh pergi meninggal, ank beranak nk tunjuk samseng! Kereta ank exco johor tk tunjuk ke khairulryezall? Gambar ank nazri tk tunjuk ke khairulryezall a/l osman!

lee mon tee said...


spttnya din pagoh dan ted kentot bukak blog sendiri dan post gambar2 kereta2 mewah mrk berdua pulak, baru le betul, dari citer kereta mewah org lain. apa punya baghal laaa ..

takkan sebuah pun takde sejak sekian lama dah jadi kroni, proksi, penama Atok Pelupa Otak Mereput Kaki Merapu tu .. kesian, kesian .. kalo mmg takde keter mewah post aje le gambor kapcai tu (takkan kapcai pun takde kot!!) ..

(bukan apa, sllunya org kategori papa kedana pemalas penido ni lah yg banyak komplen, kutuk org lain akibat rasa dengki dan irihati, tapi mengong tak tau nak berusaha sendiri.)

din pagoh said...

Pagi khairulryezall a/l osman! Tgh buat apa tu? Berak ke?

Anonymous said...

Kereta mewah biasa la untuk Mahathir....

Jet peribadi pun yg berharga puluhan juta pun selalu dia naik...dia kata org lain punya... kalo org lain punya tak dia sentiasa nak pimjam.... kaki putar alam tuh.....

razali said...

AKU NK PIJAK KEPALA BAPAK TEMPOYAK!



PIJAK KEPALA BAPAK TEMPOYAK



PIJAK KEPALA BAPAK TEMPOYAK


SEPAK KEPALA BAPAK TEMPOYAK


BERAK KAT KEPALA BAPAK TEMPOYAK!

Anonymous said...

a ah...kan macai dap suroh berak baru masuk idea. ko dah berak?

Anonymous said...

madey jadi pm...macam keta ada. yang tak ada...keta lembu jer...

Anonymous said...

Kesian nya aku kpd Turn M, akhir akhir ini dia bertindak balas macam budak2. Macam tak percaya pulak itu adalah bekas seorang PM.

Anonymous said...

Kereta anak exco johor takde bugatti veyron.. lebih-lebih yang limited edition. Berapa la harga sebuah kereta camtu eh? RM 200,000 boleh dapat tak?

Anonymous said...

BUGATTI VEYRON Milik Mokhzani Mahathir?


Kereta mewah BUGATTI VEYRON cuma terdapat 3 sahaja di Malaysia. Bugatti Veyron Milik Sultan Johor, milik Mokhzani Mahathir dan seorang wanita di Kelantan.
Harga Bugatti Veyron Mencecah Jutaan Ringgit
Harga Buggati Veyron ini hampir mencecah RM10 juta ringgit setiap satu. Kalau di Malaysia saya percaya sahaja boleh mencecah RM10juta kerana tax dan duti lain yang akan dikenakan. Di United Kingdom, Buggati Veyron based price is approximately €1,225,000 (GB£1,065,000/US$1,700,000) dan Super Sport: €1,912,500 (GB£1,665,000/US$2,700,000).

Unit yang telah terjual dari 2005 hingga 2011 cuma 300 unit sahaja. Road tax dan Insurance sahaja sudah lebih 5 angka di Malaysia.

Mokhzani kini mempunyai harta yang dianggarkan berjumlah lebih RM 2 billion Ringgit, berdasarkan pegangan dirinya dan isterinya dalam 200 buah syarikat tempatan. Dia merupakan orang ketiga di Malaysia yang paling banyak memiliki syarikat-syarikat. (Orang yang kedua ialah abangnya Mirzan bin MAHATHIR dan "orang" yang pertama ialah Kementerian Kewangan Diperbadankan - Minister of Finance Inc.). Hartanya di luar negara tidak dikira lagi...
Ini bermakna Mokhzani bin MAHATHIR mengumpulkan sebanyak RM 54 juta Ringgit bagi setiap tahun yang terkandung dalam umurnya! Semenjak dia keluar dari universiti, purata keuntungan yang diperolehinya adalah RM 167 juta SETAHUN.
Ini adalah bersamaan dengan keuntungan MAS pada seluruh tahun 1998/9 dan lebih 350 kali ganda gaji TAHUNAN ayahandanya sebagai Perdana Menteri!

Kekayaan ini lebih menjijikkan apabila kita meneliti bahawa isanya tidak termasuk kekayaan lima lagi anggota keluarga MAHATHIR-Siti Hasmah yang paling kaya iaitu:

A. Mirzan bin MAHATHIR - tuanpunya Konsortium Perkapalan, Transmile, FOMEMA dll B. Muhriz bin MAHATHIR - tuanpunya lebih 55 syarikat
C. Saleha binti Mohd Ali (ipar MAHATHIR) - tuanpunya lebih 20 syarikat yang
terlibat dalam program francais IPT
D. Hashim bin Mohd Ali (ipar MAHATHIR) - pengelola SUKOM98 yang gagal membawa keuntungan, dan
E. Ahmad Razali bin Mohd Ali (ipar MAHATHIR) - pengurus Tabung Haji yang emesong wang penyimpan untuk menyelamatkan perniagaan anak-anak saudaranya

Anonymous said...

Kalau yg mula cabar mencabar adalah nazri, dia harus berani terima cabaran. Macam nak bertumbuk, kalau yg menyahut cabaran letak syarat, terima je..klu nazri anak jantan la..klu pondan, hangat2 taik ayam la jawabnya. Tak ke mana..poyo lebih.

Anonymous said...

Siapakah Mokhzani bin MAHATHIR hingga beliau "berjaya" merompak begitu banyak wang rakyat?

Mokhzani adalah anak ketiga MAHATHIR. Dia mendapat pendidikan di universiti luar negara dan pernah bertugas dengan sebuah syarikat petroleum tempatan. Sewaktu di sana, MAHATHIR mendapati anaknya ini tidak berapa pandai, tetapi keras hati seperti ayahnya. Oleh itu MAHATHIR mengarahkan Qarun Malaysia Daim Zainuddin supaya "menghadiahkan" beberapa kontrak kepada anaknya. Pada masa itu, Daim merupakan Menteri Kewangan. Mokhzani diberi peluang mendapat "saham percuma" dalam beberapa projek yang dianjurkan oleh peniaga Cina yang baru diperniagakan di BSKL. (Ini dipanggil "pink form")

Semua "kekayaan" Mokhzani adalah hasil kronisme dan penipuan MAHATHIR dan Daim Zainuddin. Daim Zainuddin melakukan pemesongan wamng rakyat ini bukan sahaja untuk anak-anak MAHATHIR tetapi juga kepada anak perempuan sulungnya (yang banyak mendapat habuan kontrak pembinaan kompleks kerajaan) dan adik serta anak Sanusi Junid dan Megat Junid Megat Ayob.

Sebenarnya Mokhzani langsung tidak ada kebolehan berniaga. Dia mengupah orang lain untuk menguruskan "perniagaannya" dan tidak pernah membuahkan ideanya sendiri. Apabila kemelesetan ekonomi muncul, Mokhzani kerugian besar dan terpaksa meminta MAHATHIR merompak wang rakyat di KWSP, Tabung Haji dan PNB.

Kebolehan politiknya juga tidak ada. Kemenangannya sebagai Ketua Pemuda UMNO Bahagian Merbuk adalah hasil usaha Cikgu Arzmi Abdul Hamid, Ketua Bahagian UMNO Merbuk yang juga Setiausaha Politik Daim. Cikgu Arzmi diarahkan membayar sebanyak RM 1.5 juta kepada calon-calon yang akan menentang Mokhzani. Aklhirnya anak perompak bermisai tebal itu menanmg tanpa bertanding!

Mokhzani dilantik oleh Zahid Hamidi sebagai Bendahari Pemuda UMNO kerana dipaksa oleh MAHATHIR. MAHATHIR meminta Najib Tun Razak (bekas "boss" Zahid yang pernah mengambil Zahid sebagai Setiausaha Politiknya) untuk melantik Mokhzani. Zahid patuh, tetapi senjata makan tuan. Kini Zahid merupakan ahli politik yang tidak berparti, tidak berpenyokong dan tidak berpengaruh langsung!

Mokhzani merupakan seorang anak MAHATHIR yang lupa daratan. Sebenarnya kekayaannya malah makanan yang disuapkan ke mulut anak dan isterinya setiap hari hasil daripada usaha ayahnya merompak wang rakyat!

Mokhzani harus dikalahkan dalam pilihanraya umum nanti. Dia akan bertanding sebagai calon Parlimen Merbuk, menggantikan Qarun Malaysia Daim Zainuddin. Pastikan Mokhzani tersungkur! Pastikan si-angkuh ini makan tanah!

http://laksamanabukitbintang.blogspot.my/2012/02/bugatti-veyron-milik-mokhzani-mahathir.html?m=1

Anonymous said...

Fuiyooo...kononnya nak bongkar. Tapi data outdated. Cuba lagi caiii...orang tak kira kekayaan dari sudut berapa banyak company kau jadi pengarah. Kenapa angka kau jauh sgt dari forbes/malaysian business? Kau dapat ilham masa tgh berak ke? Kahkahkah

Anonymous said...

"dan berbangga memperkecilkan kebolehan bangsa sendiri"
Part ni anak osman pemakan dedak xboleh tulis sebab dia sanggup jual apa sahaja demi kekayaan dari umno

Anonymous said...

Sendiri tulis, sendiri komen. Lu gila ke apa?

Anonymous said...

Ryezal, kau kan blogger hebat. Pergi buat report sprm kalau anak beranak mahathir ni curi duit rakyat. Mahathir dah lama bersara, kau tak perlu takut. Dah keluar umno pun. Jangan lupa tunjuk report sprm tu dalam blog kau nih. Got balls?

Anonymous said...

Semakin zuhud madey nih...anak memnadu berkati jebon...dia pula pokcik cheyan...dua2 tuh keta lokal ke? gesa rakyat pakai keta poton...agar kroni terus sembelih dan cekik darah rakyat.Hewan hipokrit sungguh.

Anonymous said...



Madey terpaksa main game banding2 kemewahan ini sbb dia skrg tgh MISKINN..

kah..kah..kah.. beratus billion duit negara lesap.. di aboleh buat bodo kayu.. tp Najib dpt 2.6billion derma dr Arab.. mengamok sakan meroyan dia 4 tahun belum habis.. nasib baik dia tu tua ja.. kalau muda aku rasa mcm nk ludah muka.. manusia haram jadah yg manjadi punca kepada segala kerosakan di Malaysia.. perpecahan teruk umat Melayu di Malaysia bkn kerana Anwar..tp krn game plan Madey Laknatullah ini!

Dia yg breeding Nuar kemudia dia yg pecat Nuar.. skrg dia nk jatuhkan Najib.. kerja manusia jahat lagi gila..yg spnjg hayatnya ialah merosakkan Melayu.. melayu pandai main rasuah sejak madey jd PM.. daim tu punasehatnya!

Anonymous said...

Ciri2 mahafiraun......, kaya raya

Anonymous said...

RM 200,000 boleh dapat tak?

Pakatoon beli pape pun ada diskaun..hehehe
Lge beli bunglow no swiming pool pun dpt diskaun 3 jota....hehehe

Anonymous said...

Din pagoh aka ted kentot kannn..
Dah syok nickname din pagoh...
ted proott dah campak ke??...hehehe

Anonymous said...

Kak Ros kokkokkok pun ko campak dah ke???hehehe

Anonymous said...

Bukan jet aku tak caya cek nama pemilik....tapi aku yg bagi duit suh dia beli jet tu...hehehe

Bukan keta aku tak caya cek nama pemilik....tapi aku yg songlap duit rakyat bagi dia suh beli keta tu...hehehe

Anonymous said...


kenapa din pagoh kena melutut aka jilat tapak kaki madey? Sbb din pagoh mempunyai skandal kotor yg madey lahanat ini akan jdkan ugutan dan londeh kain.

Madey kenal dan berbaik dgn seseorng bkn mcm kita berbaik, dia mesti ada serampang bemata2. Dia tk saja2 baik dgn Jepun dlu sbb kan mahu dana derma/ bantuan pinjaman mudah wang yen, dia pura2 lh buat dasar pandang ke timur.

Tp bila kita buat projek usahasama dgn China dan dpt pinjaman mnggunakan Yuan China.. Madey meroyan mcm nk gila.. mcm jenayah dan satu kesalahan bessar...itu mcm sudah jatuh hukum 'haram'.

Itulah madey.. perpecahan UMNO dan Melayu berlaku krn adanya MADEY!

Pakatan Penipu pun skrg berpecah krn ada Madey.. apa bukti mau lagi ha tedmongok??

Anonymous said...


Madey ni bala musibah buat melayu. Sbb itu Madey kaji otak Melayu dan hasilkan buku Malay Dilemma.
Dia tahu dia mamak kerala. nak dptkan untung sbg Bumi dia kena tunjuk kemelayuannya dulu.. sbg kunci untuk melangkah.. dn membodohkan Melayu.

Dia tahu kelemahan otak org Melayu.. iaitu MALAS dan LEMAH BERFIKIR! Melayu mudah dibeli dengan seringgit dua.. anak bini pun boleh jual murah2..


Kelemahan inilah Madey pakai smpi skrg. Melayu yg skrg ini menjilat kangkang Madey adalah dr kategori diatas yg paling mudah dibodohkan.

Anonymous said...


macai cap bunga tu pakai 'multiple nickname' dan 'anonymous' supaya taklah nampak sangat kebiolan dia bila buat komen org otak mereput ...

dia ingat org pun mcm dia tak tau nak check ip add.

pelet santet said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

RAFIZI MEMBISU BILA MELIBATKAN SKANDAL KRONINYA

Kata Si Chagubard, tindakan yang dipamerkan oleh Si Rafizi terhadap isu penyelewengan dalam pentadbiran Rejim Pakatan pimpinan Azmin membuktikan bahawa dia bersikap 'Suka Memulih Bulu'.


“Kenapa kamu tidak dedahkan seperti yang selalu kamu buat. Adakah sebab kawan kamu korup, satu parti korup kamu tidak mahu dedah dan nak berselindung?
“Tapi bila orang lain buat, kamu dedahkan. Maknanya ada kasta apabila Rafizi berdepan dalam isu rasuah ini,” bidas Badrul Hisham atau dikenali Chegubard itu kepada MalaysiaGazette.


“Yang kedua, selepas SPRM kata tidak ada kes kenapa tiba-tiba kamu seolah-olah menerima keputusan SPRM tersebut. Walhal ini berbeza dengan kes sebelum ini di mana Rafizi tidak terima keputusan SPRM dan kamu melawan dan terus dedahkan,” katanya lagi.


MACAI MADEY BOLEH HADAM KOTT?? Kan Lapiji lembu adalah saudara sebulu mereka... kah..kah..kah..kah MamakGila campor Pondan

Anonymous said...

CTS dan die hard fan MO1..kalau ada bukti salah guna kuasa Tun M dulu, g le report. Mesti AG terima sbb bukan dari UMNO..no hal..tak kira sape2 pun..UMNO ke, PPBM, PAS, dll...cakap tin kosong tak de makna..kalau bersalah, ttp bersalah..cuma yang tak bersalah di Malaysia ni MO1 je..bilis, kembung dan kena tangkap. Jerung dengan paus masih bebas..itulah keadilan di Malaysia

Anonymous said...

Bodoh punye pembangang, tu data tahun 2012 la.Yang ko rujuk data tahun bila? 2016?? Memang la dah lari banyak... Bongok..!!!!

Anonymous said...

Salah tu... Yang tak salah di malaysia ni hanya atok madey je... Siap dah cuci dosa masa perhimpunan BERSHIT 2015 yang lalu.... Jangan buat bodoh lak....

Anonymous said...

betul tu bro....yang tak bersalah suci murni madey dan pembangkang jer....

Anonymous said...

Tak kiralah kekayaan tu milik sapa..klau bukan hak kita tetap bukan hak kita dunia akhirat..so..tak perlu risau..esok kat padang mahsyar.. Diri sendiri hendak dijaga..mungki kat dunia kita nampak seseorang tu mewah semewah nya..takut esok kat sana semuflis muflisnya...so..ada mata pandang.. Ada telinga dengar ada mulut..klau tak tahu cerita elok diam..kan

Anonymous said...

Satu jari tunding kat orang, 4 lagi jari kena ada diri sendiri... Kesian madey orang tua nyanyuk (seperti kata khadam madey bernama zam maidin)

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates