March 4, 2017

63 Buruk Kelakuan Seorang Negarawan


Dalam usia meniti 90an, di saat insan lain menghabiskan masa di tikar sembahyang, Atuk dan Nenek ini menghabiskan masa dengan berperangai kebudak-budakan di akhir usia.

Sanggup terbang ke Forest City dan bergambar dengan papan tanda seperti budak-budak raven. Masya Allah. Mungkin kerana marahkan Kerajaan Negeri kerana tidak memberikan projek berkenaan kepada kroni-kroni Ananda dan Vincent, maka tindakan Atuk dan Nenek berkelakuan sedemikian diharuskan?

Mustahil Atuk selaku seorang mantan Perdana Menteri 33 tahun tidak mengetahui bahawa apa saja berkaitan dengan tanah adalah di bawah bidang kuasa kerajaan negeri yakni Tuanku Sultan atau Yang Di Pertuan Negeri sebagaimana termaktub didalam Kanun Tanah Negara.

Atuk dan Nenek risaukan sama ada tanah Forest City, Johor berstatus hak milik kekal (freehold) atau pajakan (leasehold) sedangkan ini tanah tambakan di dalam laut yang tidak seincipun menggunakan tanah asal Negeri Johor. Bukan seperti Atuk dan Nenk yang memfaraidkan tanah-tanah di Kuala Lumpur untuk kroni-kroni.

Tanah-tanah tambakan laut ini digunakan untuk membina kondominium mewah. Baik kondominium, apartment atau flat, di atas rumah orang, di bawah rumah orang, tanah apakah yang digadai oleh Kerajaan? Jangan lupa, sekiranya tiada tambakan laut oleh pemaju, Atuk dan Nenek itu sedang berdiri di dalam laut. Tua-tua pun bodoh.


63 comments:

Anonymous said...

Biaq pi laa...

amir zahini Sahrim said...

Waaa...burok kelaku.wtf!!!

Mofo.........

Anonymous said...

Seribu jasa atok ni beri pada negara. Apa jasa atok kau selain dari makan tido?

Anonymous said...

Nasib baik rambut palsu nenek Semah tu diikat kuat...
Kalau tidak...lesap diterbangkan angin Selat Teberau..
Kih kih kih...

Anonymous said...

tun m pegi melawat Tanah yang dikatakan lease oleh pm tetapi papan tanda freehold. Mungkin pm salah dapat info kot.
pembantu pm dan blogger penyokong kena bantu pm dengan ikhlas dan maklumat yang tepat agar rakyat tak keliru.
john george

Anonymous said...

Sasauwan meracau tak keruan,heret sama nek dogol semue tu demi boboi yg semakin blur...tidak berkemampuan,asyik harapkan deddykasi.

Anonymous said...

Jasa umno tu.bukn jasa dia.tk de umno mna dia bole jasa

ted manoff said...

Kikikikikiki.. Marah kerr ryezall..apakah usia tua saja perlu sembahyang ryezall..mati tk kenal usia ryezall.. Kemungkaran dpn mata takkan nk biarkan..jgn bongok sgt ryezall....bangsa johor mampu kerr beli rumah dkt forest city tuu ryezall...😅😆😄😃😉

ted manoff said...

TUN M MEMANG HEBAT....

Malam tadi, Tun Mahathir Mohamad mengadakan program ceramah di Johor Bahru dan melalui gambar-gambar yang bertebaran di media sosial, terbukti bahawa kedatangan beliau mendapat sambutan hangat daripada orang-orang Johor.

Di sebalik adanya laporan polis yang dibuat oleh beberapa NGO yang cuba menghalang kedatangan bekas Perdana Menteri itu, bukan saja Tun Mahathir yang tidak rasa terganggu, bahkan orang-orang Johor sendiri menjadi lebih bersemangat untuk menghadirinya.

Nanpaknya laporan polis itu tidak ubah seperti "promosi percuma" kepada kedatangan Tun Mahathir.

Dari sudut yang lain, kita juga tentunya hairan dan tertanya-tanya bagaimana NGO-NGO tersebut boleh cuba menghalang kedatangannya kerana Tun Mahathir adalah seorang negarawan, selain Bersatu yang dipengerusikannya adalah sebuah parti politik yang sah di sisi undang-undang.

Pagi ini pula, Tun Mahathir meluangkan masa meninjau-ninjau sekitar Forest City yang kerapkali dibangkitkannya sebelum ini.

Dalam usia sepertinya, beliau boleh saja memilih untuk berehat dan menikmati kehidupan tenang bersama keluaga dan anak cucu, tetapi demi sayangkan kepada bangsa dan negara, beliau sanggup mengenepikan semua keselesaan itu dan memilih untuk terus berjuang selagi hayat dikandung badan.

Memang Tun Mahathir seorang yang hebat....

Anonymous said...

Andai burok kelakuan NEGARAWAN yang sangat dihormati rakyat...hanya kerana membuktikan PM01 sememang nya PENIPU, PEMBOHONG, PENYAMUN, KAKI KELENTONG, DASAR TEMBERANG, PEROMPAK (walau terlalu banyak BUKTI tapi masih belum didakwa)...lagi BEROK KELAKUAN blogger SEMBELIT nih maka lebih lebih lagi TEROK KELAKUAN PERDANA MENTERI BUGIS-LANUN...

Anonymous said...

Awat hang tak buat report? Setakat pung pang dlm blog cts apa kelas.kalau anak jantan pi lah buat report. Membising je lebih.

Anonymous said...

GAMBAR STESEN MINYAK PETRON n JANAKUASA ytl madey x selfie kerrr???

Kihkihkihkih

Anonymous said...

Kau tak penah jejak kaki di johor tak payah bising

Anonymous said...

Ramai tu sbb nak dgar celoteh atok tua..apa yng nak di merapukan..nanti bila. Pru 14.. Orang johor pangkah Umno gak..tak caya..tgoklah...orang Selangor dan penang sbb dah biasa tu tak heran nak dgar.. Orang johor ni jarang2 dengar..tu mereka dtng ramai2. Sekadar nak dengar tak jadi kudislah...

Anonymous said...

Hebat mmg hebat...tapi hebat ada makna tu...boboi mesti jadi piemm

Anonymous said...

Kelakar blog ni. Dah terkantoi menipu. Tun M cuma nak membuktikan sahaja. Itupun kalut.

Anonymous said...

Raven gagak..bodoh punya CTS. Bangang nak mampus. Hanjing

Anonymous said...

Jasa umno? Kahkahkah. Sial mana bagi komen..

Anonymous said...

Najib Razak berkata, Tun Mahathir Mohamad telah melakukan fitnah besar terhadap Kerajaan Negeri Johor dan Malaysia berhubung kenyataannya mengenai projek Forest City di Johor Bahru.

Perdana Menteri menafikan dakwaan Tun Mahathir kononnya seramai 700 ribu warga China akan dibawa masuk dibawah projek itu dan diberi kerakyatan.

“Bila Kerajaan Johor luluskan Forest City, bila tanah itu ditebus, reclaim land, kita jual kepada orang luar atas leasehold (pegangan pajak) untuk tempoh 99 tahun sahaja.

“Bila mereka membeli rumah, rumah itu di atas tanah kita. Jadi, di mana soal kedaulatan negara kita terkorban,” kata Najib lagi.

Petikan berita diatas adalah bersumberkan Bernama, sebuah agensi kerajaan yang turut dipetik oleh beberapa portal, antaranya Sinar Harian.

Lebih lanjut mengenainya – http://www.sinarharian.com.my/nasional/forest-city-kenyataan-tun-m-fitnah-besar-1.614440.

Tetapi kemudian tersebar di media sosial satu papan iklan Forest City yang memberitahu tanah di situ adalah freehold (pegangan bebas) dan bukannya pajakan 99 tahun sebagaimana yang disebut Najib.

Jadi, mana satu yang betul? Pegangan bebas atau pajakan?

Untuk lebih lanjut, apa kata layari pula laman web Forest City sendiri – http://www.forestcitycgpv.com/en/garden.aspx?type=2

Dalam pada itu, jika kita semak kembali berita Bernama tentang kenyataan Najib mengenai Forest City itu, ternyata ia telah diubahsuai dan tidak terdapat lagi sebutan mengenai pajakan 99 tahun sebagaimana yang disebut Najib sebelum ini.

Ia boleh dilayari di sini – http://www.bernama.com/bernama/v8/bm/ge/newsgeneral.php?id=1321767

Pokoknya, kenapa agensi berita kerajaan iaitu Bernama turut melakukan U-Turn berkaitan ucapan Najib itu?

Adakah Najib sendiri hanya bercakap semberono saja mengenai fakta Forest City itu tanpa mendapatkan maklumat yang sahih mengenainya?

Sementara itu, Tun Mahathir dalam tulisan di blognya semalam menegaskan, kritikannya mengenai pembelian tanah oleh rakyat China bukan bermaksud beliau anti Cina.

“Saya mengalu-alukan pelaburan langsung asing (FDI) dari China sebagaimana mengalu-alukan FDI dari mana-mana negara. Apa yang saya membantah adalah jenis FDI dari China.

“Ia bukan mengenai pelaburan dalam industri pembuatan di Malaysia. Ia adalah mengenai memperolehi tanah di Malaysia, membina penempatan, pekan dan bandar yang akan dijual kepada warga China yang akan datang dan tinggal di sini.

“Migrasi berskala besar yang kami membantah. Jika projek itu oleh kaum India dan beberapa juta kaum India untuk datang dan tinggal di Malaysia, kami juga akan membantah sekeras-kerasnya,” tambah Tun Mahathir lagi.

din pagoh said...

Khairulryezall a/l osman bila ko nk mampos

Anonymous said...

Leasehold ya najib??? Lanciauuuu..

Anonymous said...

Cucu BAHALOL Tok Selampit.

..sekalipun laut ianya tetap milik negara!!..
..ape BAHALOL sangat hujah ngko admin??!!...kalo laut tu da di tambak jadi orang luar bole mendapat hak milik kekal ker BAHALOL??!!
bila low ngai yuen/kaki seni, dapat dedak lebih banyak dari ngko ..tau pulak ngko jeles..ngko nak back up penyamun tu bior la cerodik sikit..BAHALOL tu simpan..

Anonymous said...


Blog CTS ni adalah blog yg menyediakan tempat utk cai2 Pakatoon dan parti cap bunga MELEPASKAN RASA KECEWA DAN KERESAHAN HATI mrk dgn harapan mrk tidak terus dlm keadaan stress yg boleh mengakibatkan cai2 biol ni tergamak membunuh diri mrk sendiri. Syabas admins ..

Mrk tau semua pemimpin2 atasan mrk adalah dari golongan dinosor dan otak dah tak mampu utk berfikir sbg manusia biasa lagi .. tapi demi politik mrk terpaksa dipertahankan walaupun kemengongan pemimpin2 tua otak berkarat ni makin lama makin teruk dan amat memual dan memalukan.

Selamat jadi pembangang kpd pembangkang yg hanya tau kerja membangkang dari longkang, utk selama2nya.

Kesian tengok, diakhir-akhir usia menonjolkan diri sbg PARIAH POLITIK SEJATI ...

Anonymous said...

Cantik budi bahasa dan adab budi din pagoh. Anak siapa lah ni. Pandai mak ayah dia didik dia.

Anonymous said...

Duta Besar China ke Malaysia, Huang Huikang semakin melibatkan diri dalam politik tempatan di sebalik hubungan rapat Malaysia-China, menurut seorang diplomat veteran, yang memberi peringatan akan kesannya terhadap kedaulatan negara.

“Beliau tekun menjelajah negara, dan kerap ditemani ahli politik MCA dan Umno, mengunjungi berpuluh-puluh sekolah Cina dan menyalurkan beratus ribu ringgit dalam bentuk bantuan dan biasiswa,” bekas duta Malaysia ke Kanada, Datuk Dennis Ignatius menulis dalam FMT hari ini.

Menurutnya, Huang juga berjanji mewujudkan program latihan bersama guru sekolah, yang antara lain boleh menyaksikan penyertaan lebih ramai guru dari tanah besar China di sekolah tempatan.

Dennis berkata MCA kini bertindak seolah-seolah ia cawangan kedutaan China dan bukan sebagai sebuah parti politik yang menyertai kerajaan.
“Baru-baru ini, ia menubuhkan sebuah jawatankuasa hal-ehwal China di samping sebuah pusat OBOR,” kata Dennis, merujuk kepada projek One Belt One Road, laluan sutera dan laluan laut yang diwujudkan China bagi mengawal ekonomi serantau.

Tambahnya, MCA mempromosikan OBOR mengalahkan kempen yang dijalankan kedutaan China sendiri.
“Ada yang berhujah tindakan sedemikian menjadikan MCA sebagai penggerak utama pengaruh dan propaganda China di negara ini kini,” katanya.
Katanya, dasar “pro-China” yang diamalkan kerajaan pimpinan Datuk Seri Najib Razak adalah paling ketara dalam sejarah, dan Beijing kini semakin menyerlah memainkan peranan dalam politik tempatan.

Dennis, yang mempunyai pengalaman lebih 3 dekad dalam perkhidmatan diplomasi Malaysia, berkata penglibatan China juga dapat dilihat melalui sokongan terbuka diplomatnya terhadap kerajaan Barisan Nasional (BN), termasuk melalui kehadiran pegawai kedutaan di program politik melibatkan Umno, MCA dan Gerakan.

Tahun lalu, duta besar China menemani Menteri Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, Timbalan Presiden MCA Datuk Seri Wee Ka Siong dan Adun MCA Teoh Yap Kun untuk melakukan lawatan ke kawasan Parlimen Semborong dan kawasan DUN Paloh.

Diplomat China juga dilihat bersama pemimpin kanan MCA menghadiri mesyuarat Persekutuan Persatuan Hakka Malaysia di Raub, Pahang, di samping bersama Presiden Gerakan Datuk Mah Siew Keong di Teluk Intan.
“Dalam semua kunjungan ini, diplomat China mengambil peluang memuji pentadbiran Najib, menekankan kepentingan MCA dan menegaskan yang hubungan yang dibina dengan China akan banyak menguntungkan masyarakat Cina di Malaysia,” kata Dennis.

November lalu, Najib mengetuai rombongan ke Beijing yang turut disertai 8 menteri dan 3 menteri besar, dalam apa yang dilihat pemerhati sebagai kecenderungan Putrajaya terhadap China.

Lawatan itu menyaksikan 14 perjanjian melibatkan pelaburan bernilai lebih RM143 bilion, termasuk penglibatan China dalam Bandar Malaysia dan Landasan Kereta Api Pantai Timur (ECRL) bernilai RM55 bilion.
Dennis berkata sokongan dan kenyataan diplomat China itu boleh dianggap ugutan terhadap masyarakat Cina negara ini supaya mengalihkan sokongan mereka kembali kepada Umno dan BN.

Menurutnya, pihak yang paling rugi sekiranya strategi ini berjaya adalah DAP yang menjadi pencabar utama MCA dalam meraih undi Cina.
Dennis berkata, tekanan Beijing itu memaksa DAP bersikap lebih “sederhana” dalam menentang beberapa keputusan memberikan projek besar kepada China.
Dennis mengakui apa yang diutarakannya boleh ditafsirkan sebagai menyebarkan dakyah anti-China.

“Ini bukan mengenai pro-Barat atau pro-China tetapi memastikan tidak ada negara, sama ada di timur atau barat, yang dapat mendominasi kita sehinggakan kita hilang upaya untuk menentukan haluan sendiri,” katanya.

#najibbangsat

Anonymous said...

Orang JB tuh turun nak tengok sarkis...nak menghiburkan ati...tarikan utama sarkis tentule badutnye...berbakat sungguh badut tua nih...semoga orang JB terhibur eek.

Anonymous said...

Tanah tambak ke..tanah tambun ke..kan ke berada didlm daerah kedaulatam malaysia/johor?klu nk bendul pn jgn la jadi bodo bodo alang

Anonymous said...

Oit..99 tahun pajakkan ke atau free hold?

Anonymous said...

Muka najib tebal, bersalut kulit babi. Tak tau malu. Kih kih kih

Anonymous said...

Oiit aku pung bangsa Johor.Orang Mersin tau,suku sakat Pak Malau hang ape tau.

Anonymous said...

Lepas jual kat china...jual kat arab pulak...hehehe
Itu mgkin kata2 yg bakal kluar dpd mulut mahdey.Mgkin dia ingat dia hebat tempoh 22tahun dulu.Lupa pulak wang pelaburan dan bailout zaman dia paling teruk.Kata pganalis ekonomi nilai skrg adalah lebih rm300billion.Banyak jumlah yg dibazirkan oleh dia...ptuuiiih

Anonymous said...

Rakyat telah dikelirukan...

Forest city dibangunkan oleh syarikat China yg mmebuat usahasma dgn Mlasysia. Syarikat China adalah pemegang ssham terbesar.

Tanah atau harta yg dijual adalah terbuka kepada semua orang termasuk dari Malaysia, Singapura, China , Indonesia, Brunei, dan byk negara yg lain...

Kenapa isu hak mlik kekal dan pajakan nak dimanipulasi ???

Di Perak dulu, bila pakatan rakyat menang, habis hak pajakan yg 99 tahun ditukar jadi pajakan jugak tapi 1000 tahun....kalau 1000 tahun dah macam hak kekal...

Tak kiralah, mereka yg membeli dgn hak kekal pun, masih tertakluk kpd undang undang dan peraturan negara. Bukannya bagi hak kpd mereka utk buat sesuaka hati....

Nilai tanah sekitarnya akan jadi naik, kawasan sekitar akan berkembang, ekonomi akan terjana, peluang pekerjaan akan bertambah, pelabur akan terus datang, mereka pun kena bayar cukai dan byk lagi...

Semua ni win win situation...dan memebri byk kebaikan kpd negara...

Tak payahlah nak diwar warkan kononya menjual negara!!! Hanya org bodoh sahaja yg cakap macam ni

Anonymous said...

Biarlah Sultan Johor atau MB Johor yg beri pencerahan. Afterall di bawah perlembagaan persekutuan, pentadbiran tanah kan di bawah kuasa kerajaan Negeri.

Anonymous said...


Ehhh !!! dah tukar ke?

Bukan ke hal-hal tanah ni bawah kuasa tokong dan pengerusi parti cap bunga ke?

Anonymous said...


Tengok gambar2 kat atas tu, nampak sangat terdesaknya sipengerusi parti cap bunga ni, sampai menjatuhkan maruah diri ketahap paling rendah sekali, ketahap dasar longkang; ketahap pemimpin bawahan dapigs kat Selangor yg mmg suka mencari publisiti murahan spt gaya bodoh spontan mcm tu ..

Anonymous said...

Be careful dengan seorang BEKAS pemimpin ni!!!

Dulu dia lah jugak yg sabotaj 1MDB dengan kerjasama dari media asimg...

Sekarang isu 1MDB dah pudar...Org ramai dah nak muntah bila berita lama yg dah dijelaskan diulang ulang.....

sekarang isu Forset city is a next ISU yang nak disensasikan agar pelabur lari dan orang tak nak invest disana! Tujuannya agar projek ni GAGAL.

Bagi mereka yg dengki ni,..semua uasaha ekonomi kerajaan yang berimpak tinggi perlu disabotaj supaya gagal...

Ted Manoff said...

Hairan juga machamana Raja Mekah pulak boleh berbaik2 dengan si muka tebal bersalut kulit bab. .atau komen Anon 3:52 tak chukop matang

Ted Manoff said...

Hairan juga machamana Raja Mekah pulak boleh berbaik2 dengan si muka tebal bersalut kulit bab. .atau komen Anon 3:52 tak chukop matang

Anonymous said...

Tulah....percaya sgt kpd berita asing dan pengkhinat negara!!!

Anonymous said...

BERITA BAIK 3 BULAN PERTAMA TAHUN 2017



1) Kadar pertumbuhan Keluaran Dalam Negara Kasar (GDP) semakin meningkat 3 suku terakhir tahun 2016.
Suku 2 - 4.0%, Suku 3 - 4.2% dan Suku 4 - 4.5%.

Dijangka terus meningkat oleh pakar ekonomi dalam tahun 2017.

2) Jumlah pelaburan terus negara naik 11% tahun 2016 ke RM207.9bil berbanding RM186.7bil tahun 2015.

3) Kadar pertumbuhan ekspot negara semakin meningkat. Ekspot bulan NOV naik 7.8%, bulan DEC naik 10.7% dan bulan JAN naik 13.6%

4) Pelancong dari luar negara ke Malaysia terus bertambah. Pendapatan pelancongan naik 18.8% dari RM69.1 bilion  tahun 2015 kepada RM82.1 bilion tahun 2016.

5) Akibat usaha kerajaan mengawal bajet dengan ketat, nisbah perhutangan negara berbanding KDNK (Debt to GDP) bertambah baik dari 54.5% ke 52.7% akhir tahun 2016.

6) Kuota Haji naik dari 22,320 ke 27,900 orang dan bakal naik ke 30,000 orang selepas lawatan Raja Salman.

7) Pelaburan RM31 bilion Saudi Arabia di Pengerang telah dimentarikan - merupakan pelaburan asing terbesar pernah dicatat dalam sejarah Malaysia.

WALAUPUN EKONOMI DUNIA MASIH TIDAK MENENTU, MALAYSIA MASIH KUKUH, TERUS MAJU KE HADAPAN

SUHARLI MASROP said...

Bodoh piag hamg ni.... bicara ikut isu lah..... forest city ni projrk najib ker? Tun lakukan begini tak lain dan tak bukan adalah untuk mengbasut rakyat Johor untuk membenci kerajaan Johor dan Sultan Johor.... hanya kerana nak tingkatkan rating parti nya yang sambut tahun baru cina setiap hari (baju merah) - penulis tidak bermaksud menghina kaum cina. HANYA KIASAN SAHAJA. Kenapa dia tak buat tinjauan di projek RAPID? Dah tua2 pun nak busuk hati.....
Anon 2:21.... mana report polis oleh Tun?

Anonymous said...

nape..dah panas punggung ke? hahaha
tahniah TUN...sape yg bohong skrg..TUN atau MO1?
hanya penjilat MO1 je yg pekak dan buta

Anonymous said...

Sian pulak nengok si tua bangka ni...ngan semua orang jadi musuh...nak berselfie takde kawan...bini tua kerepot pun jadile.

Anonymous said...

si tua bangka kepala segala taik.

Anonymous said...

Penyokong pakaTUN ni umpama cerita sekumpulan orang buta dan seekor gajah!!!!!!¿¿¿¿¿¿����������������

Anonymous said...

Laa kenapa dibiarkan atok dan nenek ini merayau2 kat bandar? Mana anak2 atok? Cucu2 atok mana? Bawa atok ni balik.

Anonymous said...

Nak buat macam mana putus tali penambat. Apa lagi merayau sakanlah jantan betina 2 ekoq tu.

Anonymous said...

Bongkar Tun bongkar... sekurang-kurangnya rakyat yg tak sampai ke tempat itu tahu apa yang berlaku di sana.Tunjukkan lagi gambar...

Anonymous said...

DAP DULU SANGGUP BAWAK ROMBONGAN KETAIWAN UNTUK SABOTAJ RAPID PENGERANG. HASILNYA TAIWAN TARIK BALIK PELABORAN SEBANYAK 35 BILION. INILAH PERANGAI PEMBANGKANG. SABOTAJ NEGARA SENDIRI AGAR BANGKRAP.
SAMA PERANGAI MACAM MADEY. HATI BUSUK. TAK SANGKA ORANG YANG KITA SOKONG DAN DOKONG SELAMA 22 TAHUN BERPERANGAI SEPERTI DAJAL.

Anonymous said...

Mcm mn pulak najis dgn konpiden dlm pidatonya kata forest city leasehold.

Najis menipu dgn konpidennye ke?
Ke signboard tu agenda yahudi?

Anonymous said...


Atok Tua tamak dengki gila kuasa pulak akan bawak penjilat2 pungkoq tegar dia kat blog CTS ni kenegara China utk runding cara mana nak batalkan projek Forest City.

Seronok betullah macai2 semua dapat ikut serta ke China. Balik nanti akan dibawak singgah di Dubai pulak utk main dgn ikan lumba2. Bahagia betul macai2 ..

Anonymous said...

Buruk laku?

Malu weh...ketua hangpa si mo1 lebih nyanyuk daripada seorang atok 92tahun baling gelas pun tak pecah..

Ke ketua hangpa pun bangang macam hangpa jugak? Freehold leasehold pun tak faham...

Kah kah kah

usin said...

Tun ingin merasai sendiri pengalaman buruknya perangai pembangkang yang pernah dikutuknya suatu waktu dahulu. Di hujung2 hayat biarlah dia rasai sendiri pengalaman tak cerdik dan tak semenggah sebagai pembangkang. Satu setengah bintang untuk tun.

Anonymous said...

Din pagoh dah mampus ke belom?

Anonymous said...

Din pagoh tak mampus lagi?

Anonymous said...

Setelah Arab Saudi bersetuju melabur di Pengerang maka Spork kehilangan 60 billion setiap tahun... maka ari ni barua barua dan anjing Spork spt Cap Bunga..PKR dan PAN proksi DAP yg bertuankan Singapork menyalak lagi... gagal di Pengerang maka Fores City pulak barua Singapork berķampung...

PRU 14 masa teebaik utk hancurkan semua barua dan anjing Singapork. ...

Skngapork mme tidak senang dan selalu mensabotaj ekonomi negaea jiran2 nya...

Masa bertindakbalas pada Singapork dan hapuskan barua barua mereka di Malaysia pada PRU14 nnti...

UBAH & SIMEN...

Anonymous said...

8:16 pm.

signboard tu tampal pakai photoshop. biasalah cai2 pembangkang .. semua boleh ..

Anonymous said...

Nasib baik blog cts ada. Bolehlah babi-babi yg Putus Harapan menyondol. Babi hutan ni kalau tak menyondol boleh jd haru-biru negara.

Anonymous said...

Percaya lah sejarah telah membuktikan TIDAK ada siapa pun yang boleh berkerja dengan Turn M bagi tempoh yang lama. Lama kelamaan dia akan cari kesalahan orang berkenaan. Turn M bergaduh dg Musa Hitam, Anwar Ibrahim, Pak Lah dan sekarang Najib. Dia nak orang ikut telunjuk dia je, kalau tidak ikut telunjuk dia,dia akan cantas. Percaya lah perkara yang sama akan berlaku kpd Mahyuddin. Turn M akan bergaduh kembali dg Lim Kit Siang selepas PRU 14.

Anonymous said...

Kalau akau beli kondo kat forest city, aku dapat hak milik kekal....so apa yg tergadainya??

So, nanti ada byk kondo yg dimiliki oleh beberapa negara....siapa yg beli kondo tu akan dapat hak milik kekal...

Syarikat China ni hanya pemaju bersam sama dengan syarikat dari Malaysia... Of course, syarikat china pemegang saham yg terbesar...

Apa masalah nyer??? Kat mana yg tergadainya tu??

Rumah aku pun peganagan hak milik kekal...

So wahat???...Bukannya aku boleh buat sesuka hati aku jugak...tiap bulan kena bayar cukai pintu, cukai tanah, cukai kumbahan etc....

Apa masalah pegangan kekal??

Kalau ada pegangan hak milik kekal pun, tapi kalau satu hari nanti kerajaan tukar polisi dan undang2, perubahan hak milik yg kekal boleh berubah...INI negara kita...Tiba tiba kalau kita putus hubungan dgn China, maka semua warga chine boleh diusir keluar...

So apa masalah dgn pegangan hak milik kekal???

Anonymous said...

memang Tun hebat....tapi hebat menipu rakyat selama 22 tahun dahulu, kalau tidak, takkan PKR dan DAP dulu gelar mahathir , MAHAFIRAUN, MAHAZALIM, DIKTATOR, MENGAMAL KRONISM, ETC....

Anonymous said...

Kat Malaysia nih ada KTN...kanun tanah negara,yg memberi kuasa kpd kerajaan utk ambilalih tanah utk pembangunan tak kira freehold atau leasedhold 99 thn.Bagi hartanah buat apartmen, flat telah diperkenalkan hak milik strata.Mungkin che det boleh bagi pencerahan...jika pemilik bukan warganegara balik dan ingin hartanah apartmen tu bolehke dia bawa balik unit apatrmen dan tanah tapak apartmen tu...kita harap beliau boleh bagi jawapan berdasarkan otaknye yg dikatakan genius tuh.

Anonymous said...

Sangat buruk kelakuan seketul taik yg dah mereput.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates