February 5, 2017

22 Tokong @cmlimguaneng Kata "I Love Penang", Betulkah?
Anak kelahiran Batu Pahat, yang dibesarkan di Melaka, dilantik oleh Rakyat Pulau Pinang menjadi Ketua Menteri mereka, Joseph Lim Guan Eng, hari ini, telah melancarkan slogan "I Love Penang" sempena kempen Pilihan Raya Umum ke 14 (PRU14). Katanya di  Rumah Terbuka Tahun Baru Cina Di SJK Shang Wu,
Pilihan raya akan datang akan menjadi sangat penting dalam memelihara dan memastikan kewujudan Pulau Pinang. Kami tidak akan terlalu agresif. Kami tidak akan menggunakan cara yang keji seperti orang lain. Apabila mereka menggunakan kebencian, kita akan menggunakan cinta. Saya cadangkan kita melancarkan kempen di seluruh negeri untuk menunjukkan kita suka Pulau Pinang, untuk menunjukkan kita mahu Pulau Pinang untuk terus hidup, untuk memberitahu mereka untuk tidak menyentuh Pulau Pinang.
I Love Penang. Saya Sayangkan Pulau Pinang. Sayangkah kepada Pulau Pinang apabila kesemua Ketua Menteri dan Timbalan-Timbalannya bukan berasal dari Pulau Pinang? Lim Guan Eng Ketua Menteri Pulau Pinang berasal dari Melaka. Rashid Hasnon, Timbalan Ketua Menteri I pula berasal dari Selangor manakala P Ramasamy, Timbalan Ketua Menteri II pula orang Perak. Chow Kon Yeow Pengerusi DAP Pulau Pinang juga asal orang Selangor. Sayangkah Pulau Pinang apabila Kerajaan Negeri menjual hampir kebanyakan tanah pulau di Pulau Pinang? Bukankah mereka lebih menyayangi kontraktor dan pemaju? 

Sayangkah Pulau Pinang apabila mereka mengimport orang luar seperti Mat Sabu untuk duduk di dalam Lembaga Pengarah, syarikat GLC Pulau Pinang dan mengenepikan anak tempatan? Sayangkan Pulau Pinang apabila mereka melantik Saifuddin Nasution, orang luar sebagai penasihat Kerajaan Negeri Pulau Pinang dan mereka mendabik dada mengatakan "I Love Penang"? Adakah Joseph Lim Guan Eng memberi amaran agar jangan menyentuh Pulau Pinang supaya Pulau Pinang dapat di'wakaf'kan dan di'faraid'kan kepada anak cucu keturunan beliau?

22 comments:

Anonymous said...

Mesti ler LGR LOVE PENANG sbab ada BANGLO DISKAUN kt situ...
Kihkihkih

Anonymous said...

Dia love penang sbb melayu pembangkang kat sana mcm ba bi kena cucuk hidung. Apatah lagi dgn macai pembangkang yg akan komen kejap lagi.

ted manoff said...

Apa masalahnya ryezall... Pm najib dulu yg mulakan..i lap piem...memang sukar utk umno/bn nk tawan p.pinang apatahlagi dgn keadaan sekarang..🌸🌺⛄🌛🎲

Anonymous said...

i lap tokong...

nak beli rumah mewah kat penang boleh dapat diskaun juta-juta tak?? Aku nak beli rumah mewah yang noswimmingpool punye... kalau dapat yang badfengshui pun takpe, asalkan ada diskaun juta-juta...

Anonymous said...

SIAL lu si tedHOMO-lahap TAIK kit SIAL KANIBAL JUBOQ BABI/TERORIS2 PENJAJAH KAFIR HARBI HOMO JIJIK PENYAMAQ PEROGOL/PEMBUNUH DAPJUBOQ BABI, PI MAMPOS lu ANAK2 HARAM SUNDAL BABI HANYIR-penuh NANAH yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu!

Dan apahal aaahhh yg. lu nak CURI mcm. PENGGANAS KANIBAL Zionis IS/ISIS - identiti “Ted Manoff” (huruf besaq T & M)?!Sekrg. juga puak PENGGANAS PENAKUT DAPJUBOQ BABI ni CURI identiti "Nek Tempoyak" pula (termasuk guna nama “cucu nek tempoyak“)!

lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

Anonymous said...

PAS pertikai campur tangan kerajaan negeri

SABTU, 4 FEBRUARI 2017 @ 9:10 PM

KUALA LUMPUR: Pemuda PAS Pulau Pinang mendakwa wujud campur tangan politik Kerajaan Negeri berhubung pelantikan Mufti dan urusan fatwa di negeri itu.

Ketuanya, Afnan Hamimi Taib Azamudden, berkata campur tangan politik kerajaan negeri dalam urusan fatwa itu pernah dibincangkan dalam Mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Pulau Pinang dan di peringkat dalaman parti berkenaan pada 2015.

Katanya, masalah berkenaan sudah beberapa kali dibangkitkan di peringkat dalaman parti, yang mana mesyuarat itu dipengerusikan sendiri oleh Presiden Parti Amanah Negara, Mohamad Sabu, yang juga bekas Timbalan Presiden PAS dan Pesuruhjaya PAS negeri ketika itu.

"Sebagai seorang bekas Ahli Jawatankuasa Fatwa Negeri Pulau Pinang hingga Disember 2015, saya menegaskan bahawa dakwaan wujudnya campur tangan politik terhadap proses mengeluarkan fatwa adalah benar dan bukan fitnah yang direka.

"Mesyuarat Badan Perhubungan PAS negeri yang membincangkan isu itu pada waktu itu juga turut bersetuju supaya Mohamad Sabu sendiri akan mewakili PAS bagi menyuarakan bantahan melalui saluran dalaman pakatan pembangkang," katanya dalam satu kenyataan di sini, baru-baru ini.

Afnan Hamimi berkata, PAS negeri mencabar EXCO Agama Pulau Pinang, Datuk Abdul Malik Abul Kassim, mengambil tindakan undang-undang terhadap parti itu jika dakwaan berkenaan adalah tidak benar.

Sementara itu, dalam catatan di Facebook, beliau mendakwa kontrak Mufti Pulau Pinang, Datuk Seri Hassan Ahmad sebelum ini tidak disambung dan dipercayai kerana ada kaitan dengan isu fatwa kalimah Allah di negeri berkenaan.

Katanya, kontrak pelantikan Mufti adalah di bawah bidang kuasa EXCO Agama dan menjadi tanggungjawabnya untuk menjawab isu berkenaan bagi pihak kerajaan negeri dan tidak meletakkan isu fatwa kalimah Allah untuk dijawab.

"Agaknya, mengapa Datuk Seri Hassan bekas Mufti Pulau Pinang tidak disambung kontrak sebagai Mufti sebelum ni? Adakah kerana isu fatwa kalimah Allah di Pulau Pinang? Kontrak mufti di bawah bidang kuasa Exco Agama.

"Khabarnya selepas isu fatwa kalimah Allah tu, Ketua Menteri, Lim Guang Eng minta EXCO Agama keluarkan arahan supaya semua fatwa mesti dimaklumkan terlebih dulu dalam mesyuarat Exco Kerajaan Negeri sebelum dipersembah kepada Yang di-Pertuan Agong.

"Datuk Seri Hassan selaku mufti bantah arahan itu. Hujahnya ialah tiada keperluan dan tidak kena dengan Seksyen 48 Enakmen Pentadbiran Agama Islam (Negeri Pulau Pinang) 2004. Kemudian selepas itu kontrak Hassan tidak disambung dan digantikan dengan Datuk Dr Wan Salim Wan Mohd Noor (mufti sekarang)," katanya.


Sebelum ini, Setiausaha PAS negeri, Iszuree Ibrahim, mendakwa PAS mempunyai bukti bahawa kerajaan negeri sengaja mencampuri urusan fatwa apabila mengarahkan semua fatwa yang diputuskan Mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Pulau Pinang perlu melalui Majlis Mesyuarat Kerajaan (MMK) Negeri terlebih dahulu, sebelum dipersembahkan kepada Yang di-Pertuan Agong.

Katanya, keadaan ini sekali gus melanggar Seksyen 48 Enakmen Pentadbiran Agama Islam Negeri Pulau Pinang 2004, dimana fatwa hendaklah terus disyorkan terus kepada Yang Dipertua Majlis Agama Islam negeri dan tidak perlu melalui MMK.

ted manoff said...


CELAH GELEGAR - Mencari Kebenaran yang Sebenar

Sunday, February 5, 2017
Rupa-rupanya Dengan UMNO P.Pinang pun Ku Nan TAK PERNAH BINCANG


KEPALA BATAS - Umno Pulau Pinang akan mengadakan perbincangan dengan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dalam masa terdekat berhubung cadangan menjadikan Pulau Pinang sebagai sebahagian daripada Wilayah Persekutuan.

Pengerusinya, Datuk Seri Zainal Abidin Osman berkata, pihaknya mahu mendengar dan meneliti terlebih dahulu pandangan serta cadangan sebenar Tengku Adnan berhubung perkara berkenaan.

"Selepas perbincangan itu baru kami akan adakan pertemuan dengan parti komponen BN bagi memberi penjelasan seterusnya memaklumkan kepada rakyat sebelum membuat sebarang keputusan berhubung perkara itu," katanya kepada pemberita selepas mesyuarat Umno Pulau Pinang di sini, hari ini.

Dalam temu bual dengan stesen radio berteraskan kandungan perniagaan,  BFM pada 1 Februari, Tengku Adnan berkata beliau mahu perluaskan Wilayah Persekutuan untuk memasukkan Pulau Pinang, Langkawi, Kedah dan sebahagian Melaka.

Negeri-negeri berkenaan akan terletak di bawah pentadbiran Putrajaya secara langsung dan Tengku Adnan mendakwa dengan pembabitan kerajaan persekutuan, negeri terbabit akan mendapat lebih peruntukan dan lebih perhatian.    
Ketika ini di bawah Wilayah Persekutuan ialah Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan.   

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng pada 2 Februari lepas dilaporkan berkata, beliau tidak bersetuju dengan cadangan itu dan mendakwa kenyataan Tengku Adnan adalah berunsur hasutan kerana ia bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan.

Dalam pada itu, Zainal Abidin menasihati rakyat Pulau Pinang agar tidak terpengaruh dengan isu itu sehingga menimbulkan kebencian kepada kerajaan pusat kerana setakat ini ia baru cadangan serta perlu diperhalusi terlebih dahulu.

"Kalaupun ia dipersetujui oleh kerajaan Pusat, ia perlu mendapatkan kebenaran kerajaan negeri malah keputusan itu melibatkan perlembagaan serta undang-undang negara. Bukan boleh dibuat dalam masa sehari," katanya. - Bernama

celahgelegar at 8:11 PM
Share

No comments:
Post a Comment
Links to this post
Create a Link


Home
View web version
Powered by Blogger.

Anonymous said...

HAPUSkan rejim2 amat SETAN dr. si puak TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madeyBANGSAT anak BERANAK JAMBAN! Ini puak BINTANG semua!

Aku setuju dgn. cadgn. YAB SR Ku Nan utk. jadikan PP sbg. WP - terutamnya utk. BINA sebanyak mungkin PERUMAHAN RAKYAT PPR dan PRIMA; terutamanya utk. bangsa BUMIPUTERA islam/Melayu yg. makin TERHALAU dr. PULAU PINANG, tanah pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita - yg. semakin menjadi tanah jajahan SingaPORK2! TERUSkan YAB Menteri amat BERANI kita ni!

Tengoklah Pulau Jerejak mungkin nak dijadikan pulau KASINO - HARAM JADAH betul si puak TERORIS PENJAJAH PARASIT/PEROMPAK DAPJUBOQ BABI ni!

Dan apahal si zah*d; PENYAMAQ/DALANG-no 1 tu , nak sewenangnya bercadg nak beri KEWARGANEGARAAN pd. PENDATANG Cina di S'wak? Berapa JUMLAHnya dan apa usual asl PENDTG: ni sampaikan TAK dak kewarganegaraan(sekrg. kat Qatar, di mana raja dia; yg. mana sistem beraja ni disyaki sudah diresapi EJEN2 MOSSAD melalaui perkahwinan dgn. KERABAT RAJA; yg. sebenaqnya menubuhkan AJazeeraMOSSAD tu yg. asyik MENYOKONG puak BerSHIT/DAPBANGKAI BABI dan ANTI-YAB PM kita serta juga ANTI-Pres. Syria;aku punya komen habis ditapis tapi EJEN2 MOSSAD/IS-rael asyik BEBAS mengGERTAK nak mengHAPUSkan ISLAM/umatnya di AJ ni)?! Apa jadi kpd. kes 10,000 PELANCONG Cdr. China yg. dilapurkan HILANG tu??!!

Tok Landak.

Nota: MEKASIH pd. YAB PM terCINTA kita yg. telah SELAMATkan HAK/KEBAJIKAN/KESELAMATAN/SEJARAH bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu di KUALA SELANGOR dgn. penunbuhan HUB NELAYAN SG. SEMBILANG di KOMPLEKS LKIM - termasuk para NELAYAN kita menjadi USAHAWAN sendiri tanpa ORG. TENGAH! Harapnya juga, diTUBUHkan juga KOPERASI NELAYAN di situ dan seluruh negara spt. diMINTA para NELAYAN kita ni!

Malangnya SELANGOR terutamanya TANAH2 KPG2 MELAYU kita di tepi LAUT SELAT MELAKA di KUALA SELANGOR (dan SELURUH Malaysia termasuk LANGKAWI), yg. makin diIDAMkan si PENJAJAH DAPJUBOQ BABI PARASIT - mahu juga diHALAU bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu mcm. kat P. Pinang dgn. menggunakan MO agama (cthnya disyaki melalui cadangan penubuhan kubur Cina gergasi di tengah2 kpg. Melayu di Kuala Selangor), apalagi KUALA SELANGOR amat PENTING juga utk. industri PELANCONGAN sungai paya (mangrove) dan laut SELAT MELAKA yg. berBILLION; yg. mana SELAT MELAKA (serta LAUT CHINA SELATAN) yg. amat STRATEGIK, sebenaqnya mahu diKUASAI tuan PENJAJAH DAPJUBOQ BABI ni, IS-rael/MOSSAD-CIA/NA*O!

Anonymous said...

SUBMARINE NUKLEAR Teroris2 ZIONIS-NA*O-MOSSAD/IS-rael ini yg. berPUSAT di DIEGO GARCIA (disyaki di mana MH370 kita diRAMPAS) juga disyaki senang menyelinap masuk sesuatu negara di samping menyeludup masuk senjata2 NUKLEARnya, melalui bah. laut-amat-dalam (maka susah dikesan) – dan disyaki secara terus atau melalui ejen2 dia, telah menyebabkan letupan NUKLEAR kecil bawah laut dan tanah - yg. boleh menyebabkan GEMPABUMI, BANJIR (cthnya yg. disyaki MELANDA negara ISLAM kita ni sekrg., terutamanya bila berHADAPAN dgn. SELAT MELAKA), CUACA PANAS amat bahang-ala-El-Nino serta empangan/air sungai surut ke bawah tanah serta tanah/batu merekah, , letupan bawah GUNUNG BERAPI, Tsunami kecil & besar (termasuk disyaki yg. MENENGGELAMkan banyak kapal PELARIAN Syria & Palestin di laut Mediterranean yg. MEMBUNUH beribu pelarianISLAM di dlm GENOSID), serta TSUNAMI2 di Acheh yg. lepas dan terbaru (Acheh waktu itu baru mendapat separuh kemerdekaan sbg. NEGARA ISLAM yg. KUAT serta juga KAYA minyak-gas; dan juga di Fukushima, yg. menyebabkan KEPANASAN BAHANG di Lautan Pasifik dan kemudian dilabelkan secara palsu sbg. tragedi semulajadi “El-Nino”- lihat di Welcome to Fukushima 3/11 Truth, March 5, 2014; dan di - Fukushima Site Still Leaking After Five- Years, Research Shows, Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI), March 7, 2016) dll, dsbnya!#

Tok Landak.

Anonymous said...

Tak boleh menang penang, rampas jadi wilayah persekutuan. Ingat setiausaha agung umno buat kenyataan bagi pihak siapa? Najib la..sapa lagi. Dah mati akal agaknya. Sama juga cadangan nak hapuskan kapcai di kl. Sapa tegur kl banyak kapcai? Rosmah. Tak boleh tidur malam katanya..rumah di jalan duta.

Anonymous said...

Betul

Anonymous said...

Tak betul

Anonymous said...

Sokong

Anonymous said...

Pulau pinang dan seberang perai hak sultan kedah. Pajakannya pon masih berjalan dan dibayar oleh kerajaan persekutuan. Jadi adalah wajar pulau pinang dijadikan wilayah persekutuan dan seberang perai dikembalikan kepada sultan kedah.

Guan Eng akan berjaya menghalau melayu dari pulau pinang sekiranya tidak disekat. Hampir semua tanah kerajaan negeri dijual kepada pemaju cina. Ada pemaju yang default tak bayar progress paymet dekat PDC ratusan juta ringgit tapi tindakan tidak diambil kerana pemaju sudah kawtim dgn Guan Eng.

Anonymous said...

Kalau milik sultan kedah, kenapa nak diserah jadi WP? Melayu sendiri jual tanah, jadi broker tanah2 milik melayu macam musa sheikh fadzir, disalahkan pulak CM.

Anonymous said...

Cai 1102

CM lge jd broker tanah berapa ekar dia jual?

10ekar ker???

Kihkihkih

Anonymous said...

I LOVE PENANG pasal disitu senang dapat amoi transit bijik kelentit masih pink lagi dan kincing talak munyi maa.

kahkahkahkahkahkahkahkah

Anonymous said...

HAPUSkan rejim2 amat SETAN dr. si puak TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madeyBANGSAT anak BERANAK JAMBAN! Ini puak BINTANG semua!

Aku setuju dgn. cadgn. YAB SR Ku Nan utk. jadikan PP sbg. WP - terutamnya utk. BINA sebanyak mungkin PERUMAHAN RAKYAT PPR dan PRIMA; terutamanya utk. bangsa BUMIPUTERA islam/Melayu yg. makin TERHALAU dr. PULAU PINANG, tanah pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita - yg. semakin menjadi tanah jajahan SingaPORK2! TERUSkan YAB Menteri amat BERANI kita ni!

Tengoklah Pulau Jerejak mungkin nak dijadikan pulau KASINO - HARAM JADAH betul si puak TERORIS PENJAJAH PARASIT/PEROMPAK DAPJUBOQ BABI ni!

Dan apahal si zah*d; PENYAMAQ/DALANG-no 1 tu , nak sewenangnya bercadg nak beri KEWARGANEGARAAN pd. PENDATANG Cina di S'wak? Berapa JUMLAHnya dan apa usual asl PENDTG: ni sampaikan TAK dak kewarganegaraan(sekrg. kat Qatar, di mana raja dia; yg. mana sistem beraja ni disyaki sudah diresapi EJEN2 MOSSAD melalaui perkahwinan dgn. KERABAT RAJA; yg. sebenaqnya menubuhkan AJazeeraMOSSAD tu yg. asyik MENYOKONG puak BerSHIT/DAPBANGKAI BABI dan ANTI-YAB PM kita serta juga ANTI-Pres. Syria;aku punya komen habis ditapis tapi EJEN2 MOSSAD/IS-rael asyik BEBAS mengGERTAK nak mengHAPUSkan ISLAM/umatnya di AJ ni)?! Apa jadi kpd. kes 10,000 PELANCONG Cdr. China yg. dilapurkan HILANG tu??!!

Tok Landak.

Nota: MEKASIH pd. YAB PM terCINTA kita yg. telah SELAMATkan HAK/KEBAJIKAN/KESELAMATAN/SEJARAH bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu di KUALA SELANGOR dgn. penunbuhan HUB NELAYAN SG. SEMBILANG di KOMPLEKS LKIM - termasuk para NELAYAN kita menjadi USAHAWAN sendiri tanpa ORG. TENGAH! Harapnya juga, diTUBUHkan juga KOPERASI NELAYAN di situ dan seluruh negara spt. diMINTA para NELAYAN kita ni!

Malangnya SELANGOR terutamanya TANAH2 KPG2 MELAYU kita di tepi LAUT SELAT MELAKA di KUALA SELANGOR (dan SELURUH Malaysia termasuk LANGKAWI), yg. makin diIDAMkan si PENJAJAH DAPJUBOQ BABI PARASIT - mahu juga diHALAU bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu mcm. kat P. Pinang dgn. menggunakan MO agama (cthnya disyaki melalui cadangan penubuhan kubur Cina gergasi di tengah2 kpg. Melayu di Kuala Selangor), apalagi KUALA SELANGOR amat PENTING juga utk. industri PELANCONGAN sungai paya (mangrove) dan laut SELAT MELAKA yg. berBILLION; yg. mana SELAT MELAKA (serta LAUT CHINA SELATAN) yg. amat STRATEGIK, sebenaqnya mahu diKUASAI tuan PENJAJAH DAPJUBOQ BABI ni, IS-rael/MOSSAD-CIA/NA*O!

Anonymous said...

#SUBMARINE NUKLEAR Teroris2 ZIONIS-NA*O-MOSSAD/IS-rael yg. berPUSAT di DIEGO GARCIA (disyaki di mana MH370 kita diRAMPAS) juga disyaki senang menyelinap masuk sesuatu negara di samping menyeludup masuk senjata2 NUKLEARnya, melalui bah. laut-amat-dalam (maka susah dikesan) – dan disyaki secara terus atau melalui ejen2 dia, telah menyebabkan letupan NUKLEAR kecil bawah laut dan tanah - yg. boleh menyebabkan GEMPABUMI, BANJIR (cthnya yg. disyaki MELANDA negara ISLAM kita ni sekrg., terutamanya bila berHADAPAN dgn. SELAT MELAKA), CUACA PANAS amat bahang-ala-El-Nino serta empangan/air sungai surut ke bawah tanah serta tanah/batu merekah, , letupan bawah GUNUNG BERAPI dan TSUNAMI2 kecil & besar [termasuk disyaki yg. MENENGGELAMkan banyak kapal PELARIAN Syria & Palestin di laut Mediterranean yg. MEMBUNUH beribu pelarianISLAM di dlm GENOSID, serta TSUNAMI2 di Acheh yg. lepas dan terbaru (Acheh waktu itu baru mendapat separuh kemerdekaan sbg. NEGARA ISLAM yg. KUAT serta juga KAYA minyak-gas); dan juga di Fukushima, yg. menyebabkan KEPANASAN BAHANG di Lautan Pasifik dan kemudian dilabelkan secara PALSU sbg. tragedi alam semulajadi “El-Nino”- lihat di -
http://whale.to/b/vialls2.html, Asia Tsunami Proved Biggest War Crime in History, Tsunami Part Two. Copyright Joe Vialls, 24 February 2005 (Joe Vialls disyaki diBUNUH mellaui MO sakit jantung selepas pendedahan ini , dlm. thn 2005 juga); di -
https://311truth.wordpress.com/ , Welcome to Fukushima 3/11 Truth, Page last updated on March 5, 2014; dan di - http://www.whoi.edu/news-release/fukushima-site-still-leaking , Fukushima Site Still Leaking After Five- Years, Research Shows, March 7, 2016] dll, dsbnya!#

Tok Landak.

Anonymous said...

PEMBETULAN:

YAB DS Ku Nan, maaf!

Tok Landak.

Anonymous said...

Putrajaya asalnya milik selangor. Selepas itu dijadikan wilayah persekutuan. Tak mustahil bukan?

Anonymous said...

Tanah Bayan Mutiara 100 ekar dijual oleh Guan Eng kepada Ivory sebanyak RM1 Billion. Lima tahun selepas tu harga tanah meningkat kepada RM4 Billion tanpa sebarang infrastruktur tambahan. PDC kerugian RM3 Billion.

Sekarang Ivory terhutang kepada PDC RM400 juta lebih.

Tanah2 yg lain rujuk kepada LSS Report. Jangan jadi katak bawah tempurung.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates