February 7, 2017

178 Sidang Media Ditamatkan Apabila Uncle Lim Kit Siang Mengamuk Ditanya Isu Skandal Forex BNM Dan BMF



Sidang Media Datuk Zaid Ibrahim terpaksa ditamatkan lebih awal apabila Penasihat DAP seumur hidup, Lim Kit Siang, gagal mengawal kemarahannya apabila seorang wartawan kanan bertanyakan berkenaan isu Skandal Forex Bank Negara Malaysia dan Bumiputera Finance Berhad (BMF).

Nota Kaki - Bagi yang mudah lupa, di bawah adalah sebuah buku yang pernah ditulis oleh Lim Kit Siang dahulu.

178 comments:

Anonymous said...

kah kah kah kah kah.... dinasour tua mengamuk...

Buku pasal bmf tulisan dia tahun 1980-an, kit sial dah boleh carik-carik dijadikan dedak buat pencacai 93.4%.....

Muahahahahahahahahhaa

Anonymous said...

Mcmana rupa biawak komodo mengamuk

Anonymous said...

Cucu Tok Kepit..

Nape wartawan wartawan yg kononnya kanan tu tak tanye 1MDB kat Kepala Penyamun??!!
Kenapa Kepala Penyamun tak berani jawab soalan soalan wartawan watawan asing ttg 1MDB di dalam negara dan di luar negara??!!...tanye jer jgn sentap pulak

Anonymous said...

Si Bahalol da masuk shif..bagi komen bahalol

Anonymous said...

Dah tanya, engkau je yg pekak.

Anonymous said...

aah..si babi 3:12 memang bahalol pun... tahniah kerana mengaku sendiri bahalol..

Anonymous said...

Macai 3.10 tu bukan pekak tapi bahalol..
Macai jangan sentap pulak..kikiki

Anonymous said...

kah kah kah kah kah... kesian babi 3:10... udah la pekak... bahalol tak ingat dunia pulak tu...

dinasour tua mengamuk buruk rupanya....

Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

Patut la ramai 94.3%.. Pekak + bahalol rupanye..

Anonymous said...

bIJAK tul wartawan tuh...tanya soklan maut...mau mampos dua ekoq dienasore tuh...kepunanle boboi bangang blur tuh...kok3

Anonymous said...

Bahalol Bahalol umnonok dulu kini dan selamanya bahalol bangga bagi komen bahalol

Anonymous said...

Ngapa wartawan tak Tanya,,....
Sebab wartawan 93.6 semuanya bingai2 belaka.

Anonymous said...

2.34 al bahalol yg bangga jd babi belaan..kikiki

Anonymous said...

Si Bahalol bagi komen bahalol

Anonymous said...

Bila nak siasat bmf dan forrex?...nak jadi modal plak...forex diluluskan kabinet...najib menteri kabinet...

Anonymous said...

Muahaaha ni beruk belaan najib..hi3

Anonymous said...

Wartawan 2.6...

Anonymous said...



Bila semua bahan2 bukti terkumpul.

Anonymous said...

satu contoh di mana usia lanjut bukan semestinya matang

Anonymous said...

hihi... babi ternakan kit sial dan madey nyanyuk sentap lain macam lepas tengok dinasour tua mengamuk....

kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

soalan panas dari pihak media akan jadi tumpuan rakyat berbanding soalan ampu dan bodek daripada cai dan cor, kik kik kik

Anonymous said...

Tanya satu soalan dah mengamuk
Tanya dua soalan terus gila babi
Tanya tiga soalan jd babi gila

Anonymous said...

forex menteri kewangan yang bangang luluskan... saya yang mengikut perintah PM... siapa la PM waktu tu ek??

Cer tanya dinasour tua kit sial.... siap buat buku lagi tu...

kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

ada Robin Hood (RH) sebenar dan ada pelakon Robin Hood saja. sidang media sebegini dapat mendedahkan siapa RH dan siapa pelakon. satu tabikan buat Pas kerana dapat melihat apa yang rakan-rakan lain tak nampak: 50 tahun penuh lakonan. muahahaha

Anonymous said...

macai 93.4% ditanya soalan terus keluar prooottt...

kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Najib duduk dalam kabinet sewaktu forex dan BMF berlaku.
Kenapa najib tak berhenti dan menyuarakan pendapatnya pada masa itu??!!.. tak berani? takde telo? Sayang dan cinta pada jawatan?..kenapa sekarang?..nak divert isu 1MDB??!!..blogger pemakan dedak dan macai macai separuh tiang bole la percaya..

Anonymous said...

Broooo ... mohon satu pertolongan broooo... bole dapatkan VIDEO dinasour tua tu mengamok takk... pennting ssgt brooooo.... plssssssss brooo...

Anonymous said...

353/359 jadi bahalol

Anonymous said...

18 hb ni ada satu lagi lakonan dari ular @ bapa ayam... nak sokong ruu 355 ke tak??

Wakil botak dah dihantar kononnya nak buat kerjasama... kiri makan, kanan makan... tanjung datu tak nampak bayang... itulah pengerusi parti bunga... 93.4%...

Anonymous said...

ibarat 'bini' baru yang ada sejarah hitam tetapi kini paling dipeluki, jangan sesekali ditanya sejarah hitam si bini kalau tak mahu sudu dan garpu melayang-layang. kah kah kah

Anonymous said...

Dividen Tabung Haji merosot teruk. Azeez dah samun.
Pengikut ajaran sesat raspussy sila tutup akaun Tabung Haji mereka kerana ia arahan tuan guru raspussy. Pengikut dan pemimpin ajaran sesat raspussy boleh naik haji di kg pandan. Tawaf kat round about kg pandan.

Anonymous said...

hehe... siapa la PM masa kes bmf dan forex tu ek...

macai 93.4% tengah alih tiang gol tu....


Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

Broooo ... mohon pertolongan kedua broooo... boleh dapatkan buku skandal bmf tulisan dinasour tua tu takk... pennting ssgt brooooo.... plssssssss brooo...

Anonymous said...

Dulu itu sejarah sekarang adalah lakonan. Dalam lakonan apabila dua insan berkongsi katil yang sama (sama ada lelaki dan lelaki atau lelaki dan wanita) maka tahap kesensitifan akan bertambah dan paling menyerlah ialah kefahaman bersama untuk "i cover your back and you have mine". A good example of perfect dramatisation of an old scripts. ROTFL.

Anonymous said...

https://www.youtube.com/watch?v=IRGUGdi_bkc

Anonymous said...

kes bmf berlaku tahun 1983... najib menteri kabinet tahun 1983....???

hehe... mari kita alih tiang gol beramai-ramai...

Muahahahahahahaha

Anonymous said...

kalau menurut perkiraan macai 93.4%, sesiapa yang menyertai kabinet waktu kes bmf dan forex, takde telor nak berhenti dan menyuarakan pendapatnya pada masa itu??!!.. Mereka juga dikatakan sayang dan cinta pada jawatan...hehe... termasuk la juga presiden parti bunga sekarang ni...

Cuba periksa, kekasih gelap nika gee si sembab tu pegang jawatan apa tahun 1983??? Jadi pak pacak depan pwtc je ke????

Muahahahahahahahahaha... mari kita angkat tiang gol kasi tinggi lagi...

kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

hihi... babi ternakan kit sial dan madey memang bahalol

Anonymous said...

Haahahahha...jadi bahan gelak semua orang bila dia mengaku dtg drp TV3....patut la soalan2 basi yg bodoh dia tanya....20-30 tahun punya cerita daaa. Kan dah kena sebijik dgn Kit Siang. Skandal BMF dan forex loss tu old news la bingai...berapa kali sudah cakap..parlimen dah bentang...kertas putih dah keluar malah buku2 pon dah byk cerita. Org yg dok ungkit2 dulu dah duduk kt sebelah org yg dia tuduh dlm buku dia...sama2 dah tua...sama2 dah takde issue. Kalau mau kontroversi sgt tanya la psl 1MDB...confirm ko akan famous mcm Karam Singh Walia dulu...isu2 semasa yg sedang panas. Atau pegi buat report polis utk cold cases mcm BMF tu...kasi siasat...gerenti najib akan angkat ko setaraf jamal jamban. Bloody idiot btol melayu sekor nie.

Anonymous said...

Carrian Holding diberi pinjaman seawal 1979. Sebelum Julai 1981 Mahathir Mohamad merupakan Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri MITI. Gabenor Bank Negara Malaysia sehingga tahun 1980 adalah abang ipar Mahathir iaitu Tun Ismail Haji Mohamed Ali (Julai 1962 - Julai 1980). BMFL adalah anak syarikat BBMB, Perbadanan Nasional Berhad (PNB) adalah Pemegang saham terbesar BBMB. Tun Ismail Haji Mohamed Ali (1978 - 1996) adalah Pengerusi PNB malah sehingga Mahathir menjadi PM selepas tahun 1981 abang iparnya tetap berkuasa terhadap PNB dan BBMB.

Jadi tidaklah menghairankan sehingga 1982, BBMB dan BMF di Hong Kong di bawah kuasa penuh Mahathir selaku Perdana Menteri terus melakukan transaksi pinjaman yang melangkaui had yang dibenarkan oleh Bank Negara Malaysia. BMFL seolah-olah bergantung kepada Carrian Holdings dan membuat pinjaman dengan pelbagai nama serta syarikat. Tengku Razaleigh Hamzah adalah Menteri Kewangan yang menjadi kambing hitam!

Lakonan Mahathir ialah pada 16 November 1982 hanya berpura-pura mendengar taklimat dari Bank Negara sedangkan beliau telah mengarahkan sepasukan pemeriksa ke Hong Kong pada 12 Julai 1982. 12 November 1982 BBMB menghantar pasukan juru audit untuk membuat penyiasatan. Hanya 22 November 1982 Allahyarham Jalil Ibrahim Pegawai Jabatan Audit Dalaman sebagai Penolong Pengurus Besar BMFL dihantar di Hongkong. Apa tindakan Tun Ismail selalu Pengerusi PNB yang juga pemegang terbesar saham BBMB bekas Gabenor Bank Negara yang tentu terlibat dengan pinjaman Carrian Holdings itu? misteri!. Akhirnya Jalil Ibrahim dibunuh dan kematian misterinya tidak berjawapan sehingga ke hari ini!. Alfatihah buat Jalil.

Tun Daim sebagai Menteri Kewangan, diarah Mahathir mengistiharkan kes BMF rugi sebanyak RM 2.0 billion ditutup. Pada 17 September 1984, pinjaman bermasalah BMF ditanggung oleh BBMB sejak 31 Disember 1983 telah di 'bailed out' oleh Petronas. Hebat tak Mahathir tutup semua skandalnya. Tidak hairanlah ia tidak berakhir dengan BBMB tetapi terus melingkupkan Perwaja Steel selepas itu.


Melengkapkan lakonan Mahathir, maka dalam Laporan Kertas Putih Laporan Akhir Jawatankuasa Penyiasat Bumiputra Malaysia Finance Limited (Hong Kong) pada tahun 1986, Mahathir membuat surat perakuan kononnya beliau tidak terlibat. Itulah cara Mahathir mencuci tangannya!

Anonymous said...

Menteri kewangann lebih tinggi kuasa dari pm plak...madey tak buat keputusan sendiri seblm dibawak ke kabinet....jangan nak buat andaian...kalo madey bersalah kenapa dah 14 tahun madey tak de kuasa tidsk disiasat?baru sekarang nak heboh...tangkap dan siasatlah tak perlu bising2 pun..orang bodoh jer suka bising...jho lo dah kebas bilion2 buat2 senyap plak...

Anonymous said...

Berok najib biol...perkara mudah jadi rumit..nak siasat madey pun takut...menyalak jer pandai..

Anonymous said...

Tangkap dan siasat madey kalo ade brani...cakap lebih2 buat per

Anonymous said...

kes bmf tahun 1983, kit sial hanya hearsay... macai-macai dapig waktu tu hangguk2 je.

Tapi bila depan madey tak pernah pulak minta maaf secara peribadi kerana buat hearsay pasal bmf tu. hehe... nampak sangat hipokrit dinasour-dinasour tua dalam pakatan haprak berkenaan...

Anonymous said...

memang pun akan disiasat... nape ko sentap lain macam pulak....muahahahahahahahaha

Anonymous said...

MUKHRIZ DAH SAMAN TUNKU AZIZ, NAJIB BILA NAK SAMAN WSJ???? TELUR NAJIB MASUK DALAM ATAU ROSMAH SOROK???

Anonymous said...

Madey tak sorok ape2 pun mcm najib sorok laporan odit 1mdb dalm bilik kebal osa...sampai sekarang najib takut nak debat dengan madey kerala tua...

Anonymous said...

tahun 1983 kau belum keluar dari perut mak kau

Anonymous said...

moohidin duduk dalam kabinet sewaktu BMF berlaku.
Kenapa moohidin tak berhenti dan menyuarakan pendapatnya pada masa itu??!!.. tak berani? takde telo? Sayang dan cinta pada jawatan?..

Anonymous said...

Peluk mak kau lagi sodappp kahkahkah

Anonymous said...

Macai berketuakan orang tak bertelo dan penakut..telo najib dan macai dah jena pulas dengan pempuan mat salleh SR..telo kecik cakap besar...dengan cina jho lo pun macai2 hingga menteri takut..hi3

Anonymous said...

Kalo ade bukti kenapa tak tangksp madey...cerita dan andaian panjang2..madey bukan ade kuasa lagi...tg razali dan murad masih hidup boleh jadi saksi...3 orang kuat bmf yg dihukum tak pasti mssihidupato tidak...

Anonymous said...

Malaysia majal dapat pemimpin lembik macam najib. Suweyy woii..asyik ikut cakap bini pendek bantut. Selera dahlah mengalahkan bini bill gates.

Anonymous said...

Hukum alam bertindak otomatik dalam banyak isu. Sesuatu projeksi akan melahirkan projeksi bertentangan. Dalam konteks manusia, ada masanya manusia hanya memulakan reaksi apabila reaksi awal dimulakan oleh orang lain. Contohnya kalau Atok Tong boleh tetiba ubah pandangan dan perasaan dari negatif kepada positif terhadap Atok Matledey maka adalah tidak hairan kalau ianya merangsang pandangan dan perasaan positif terhadap Matledey menjadi negatif. Dalam kata lain seseorang hanya boleh memenangi hati sebilangan orang saja. Noktah

Anonymous said...

Ko cskap jer akan disiasat ...habok pun tarak...

Anonymous said...

Rakyat tak peduli pun pasal mahathir atau kit siang. Takda kena mengena dgn kehidupan msg2. Yang rakyat betul2 marah ialah NAJIB RAZAK. Pukimak anak haram menyusahkan hidup orang. Celaka pergi matilah cepat! Sial tak sudah najib bawa pada malaysia. Muka tak malu ke dah songlap masih tak segan2 pegang jawatan. Tukar pada zahid atau hishamuddin cepat2 la sial. Babi

Anonymous said...

Ko pandai2 plak arahkan orang tutup akaun TH mcm TH ni bapak ko punyer..

Anonymous said...

Di sarawak dulu wartawan australia kena halau bila tanya soalan 1mdb pada najjebbb razak..mana lu punya telur najeebbb??

Anonymous said...

Dlm politik 2 seteru boleh bergabong bila berhadapan musuh yg sama...musuh yg songlap duit negara..

Anonymous said...

Atuk kau dah mampus ke blom? Mintak2 la dia mampos eksiden kah kah kah

Anonymous said...

madey tak cakap nakkan zahid atau hishamudin jadi PM pun.

Rakyat penyokong PH pulak nakkan anuar peliwat jadi PM mereka... hehe, semuanya yang anti-najib penuh dengan kecelaruan akal...

Anonymous said...

wartawan ostolia tu tanya najib waktu sidang media ke??

Anonymous said...

memang akan disiasat pun... tak perlu la sentap sangat macai 93.4%...

kah kah kah kah

Anonymous said...

Ko keturunan bahlol...atok ko bahlol makan duit haram...miuahahaha

Anonymous said...

hehe... setahu aku, anjing yang menyalak kat sini semuanya jenis macai 93.4%..... udah la jadi anjing menyalak... tambah bahalol lagi tu.... sentap ya amat...

muahahahahahahahaha

Anonymous said...

hehe.... sabar la anjing 93.4%... yang tak menyabor tu dah kenapa??? Meroyan tak dapat lubang anjing betina ke semalam???

kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Kit siang kena LAWAK PRANK skit dah NANGIS..

nak jd HERO cmne gaye gni rupe...

Kihkihkih

Anonymous said...

Dulu umno kutuk pas gila2 musuh no 1...sekarang mana ade umno kutuk pas lagi...ruu 355 pun umno yg akan bentangkan...hadi pun setuju gugurkan hudud...itulah politik...sibahlol tak reti ilmu politik...tapi nak tunjuk pandai kerana upah...kah30x

Anonymous said...

abis tu dah th umumkan dividen rendah, puak anjing 93.4% macam ko menyalak macam gila babi. Ko ingat ko nak suruh th tu bagi dividen tinggi macam th tu mak datuk nenek ko yang punye ke???

Anonymous said...

Ko lah plakjadi hero..najib penakut

Anonymous said...

eh, ye ke.... kalau kote bapak anjing ko tak sunat lagi waktu tu aku tau la....

muahahahahahahaha

Anonymous said...

umno kutuk pas gila2 zaman madey al-koyakutty.. jangan tak tau pulak...

Anonymous said...

Pantat mak kau la 5.21 bodoh tak faham bahasa

Anonymous said...

5.33 kau lahir sbg bayi tabung uji. Doktor suruh keling lancap, benih bagi pada mak kau hahahahaaaaa

Anonymous said...

Dia tanya masa naajib tengah kencing berdiri

Anonymous said...

Cai 531..

Njib penakut ker???

HAKIM DOJ pon terketar2 nk bri sepina aptah lgi hakim pernchis n switzlnd..
Semue kecut perut dgn njib..
Kalu nk harapkn HERO KIT SIANG,almtnya 20taun ler sepina smpai...

Aku BERNASIB BAIK krn tidak tergolong dlm 94% kmpulan VIRUS BIOL..

kihkihkih

Anonymous said...

Pengurusan lemah bodooh anjing belaan najib...thhe rugi dan songlap..duit th pegi beli tanah 1mdb..beli bon 1mdb beli saham fgv yg lingkup...bahlol betul ko ni macai..

Anonymous said...

Kutuk2 lambattt..maki lagi bagus. Sial 5.35. Mak kau celaka pelacur murahan

Anonymous said...

Kau termasuk golongan anak haram jadah
kah kah kah

Anonymous said...

Ahli2 umno dari dulu hingga sekarang jugak..anuar musa tu bukan dari zaman madey?najib tak pernah kutuk pas masa kempen dulu?..bodooh ko ni

Anonymous said...

Patutlah kapalterbang jho lo tak kena tahan..harta anak nsjib di us tak jena sita...kerana doj takut...najib beranidebat dengan madey..

Anonymous said...

Ko pun tak takut cina jho lo ..patutlah cina jho lo tak sunat dah kena tahan untuk siasatan 1mdb...cakap besar...penakut mcm ketuanye...

Anonymous said...

Sudahlah anjing belaan najib...kalo penakot tak payah tunjuk berani plak..kes ni bukan baru 3 tahun..bongok

Anonymous said...

Ko ler pergi tahan kpltrbang jho lo..

Ckap je BANYAKKKK,buatny tidakkk..

Kihkihkih

Sebab tu njib xsuke berdebat..
Golongan 94% BIOL2 belaka..
Ckap n tingkah laku serupe ORG GILERRR lgi tolol..

Huaaaaaa

Anonymous said...

Jwpan HERO kit siang utk BMF..

ilu celita sulah lama maaaa..
Waa tatak lingat taun bilaaa bmf..
Waa sula "apolojis" sama ilu madey..
Sikalang waa manyak kamcing sama ilu madey..

Ilu "stoli" bmf waa GULAU saja maaa..
Lu 94% semua BIOL punya olang..
Semua olang sulah kena tipu sama waaaaaa

Kihkihkih

Anonymous said...

Anuar dah liwat jubur ko berapa kali?hi3

Anonymous said...

Kalo mak bapa datuk ko yg uruskan th tak naik hsji lah pendeposit kerana keturunan bahlol...

Anonymous said...

lulu wa telbulu bulu. wa pun tatak hingat madey bolih u turn. sikalang wa kamceng sama madey woo...

Anonymous said...

Berangan nak jdi tpm...baru tanya soalan dah mengamok...anak beranak sama je...Nuaq peliwat masa interview pun tak tau nak jawab "yes or no"are you gay?...si lanun tua tu lagile polis ambil keterangan...satu bunyi pun tak keluar dari mulut dia...macam ni nak selamatkan Malaysia.

Anonymous said...

Macai umno yg biol...banyak perksra tak tahu...lagak pandai...merapu jer pandai...nsjib takut nak tangkap madey...najib tuu taraf murid lagi bagi madey...macai tongong tak tahu..

Anonymous said...

94% ni kalau jawap pun...mesti pusing pusing pusing. bikin kipala pining.

Anonymous said...

madey tak pernah maki hamun pas ke??

Bukan pas je, kit sial, anuar peliwat semua dia maki... tapi hari ni semua tu la dia nak buat kawan... munafik sungguh mamak tua kerala tu... sama macam macai-macai bangkai 93.4% dia tu juga....

Anonymous said...

wa tatak biol punya olang. wa lulu sekolah husin on pm. sampai madey wa pun ala dengar kedai kopi ciakap madey selupa lanun punyia olang. lulu internet wa tatak. sikalang lu langsi wa hantam.
sikalang kipala lembik punya budak mau tunjuk lansi. lanthuiii...

Anonymous said...

Tidak ada istilah ISU lama dan basi melainkan pemilik isu sudah "expired". Selagi pencetus ISU masih "alive and kicking" tiada ISU yang setua mana pun usianya yang harus ditiadakan dan sekalipun LKS tolong sapu semuanya bawah karpet namun ISU berkenaan tetap dianggap aktif dan bernyawa. Ibarat macam kesungguhan Azmin yang mencuci longkang, baunya terlekat dibaju jua, begitu jualah dengan LKS yang akan berdepan dengan risiko bau dek keterlanjuran mendobi ISU2 panas.

Anonymous said...

kok kok kok kok... buku lama dinasour tua tu carik-carikkan buat dedak bagi bangkai-bangkai 93.4%.... hidup pun macam orang bodoh je... asyik hangguk2...

Anonymous said...

KESILAPAN madey umpama tasik titiwangsa..

Jika 94% menutup tasik tu dgn BONTOT masing2 pon tetap juge akan ternmpak KEHITAMAN airnya...

Psstttt nk TADAH BONTOT kene jage2 skit..
Ada TODAK yg akn MENYUNTUT bontot anda..
BERHATI2..
Amaran n alert..

Hahahahaha

Anonymous said...

kalau bersendirian nampak macam serius nak selamatkan bumi tapi kalau bergabung nampak macam ada udang di sebalik Tokong. malah dari bahasa tubuh, rakyat sudah boleh baca apa yang tersirat. wakakaka

Anonymous said...

Poorah..najib takut kpd madey...kalo nak siasat dah lama boleh siasat..madey bukan ade kuasa lagi...ko jer yg bahlol pandsi reka citer..

Anonymous said...

Bahan bukti dah berlambak ...kes dah 30 tahun dulu..CIA pun ade bukti..hi3..bodoh betul macai ni...hi3

Anonymous said...

Ko tak mengaku anjing bahlol belaan najib...najib takut nak tangkap madey..hi 3

Anonymous said...

Bila 2 vigilante yang kebetulan adalah dua loyer buruk buat perjanjian kerjasama dengan 'penyamun' yang dicari-cari selama ini, apa yang boleh di bayangkan? lucu, serius atau main masak-masak? kik kik kik

Anonymous said...

Pusing ape golongan penakut berani cakap jer...hi3

Anonymous said...

Ko ade sama masa polis ambik ketrrangan..sebab tu ko tahu..

Anonymous said...

Perompak 2.6 billion...hi3...buat pe citer panjang2 gi tangkap madry dulu kalo ade brani...sembang kencang..dengan pempuan mat salleh pun takut ..poorah...muahahahaha..dengan cina jho lo tak sunat pun takut

ted manoff said...

Dah mula dah tv3 nii..patut pun rating semakin jatuh..sekarang segala maklumat dihujung jari..salleh keruak lagii bongokk..dia ingat rakyat duduk dlm gua kerr...πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž✊✊✊✊

Anonymous said...

Takut ke???
Nasib ko lah luncai

Anonymous said...

Salleh berani cakap najib tak terlibat dengan 1mdb tapi takut desak tangkap dan siasat jho lo sebagaimana US,singapore dan swiss...perangai macai2 umno sama belake..cakap berdegar2 tapi penakut...shamsir dap jer yg berani condemn tun madey pasal bnm dan forex..

Anonymous said...

maklumat di hujung jari, anuar tu peliwat tegar. Tapi si bangang 93.4% tetap kata anuar tak bersalah kene konspirasi....

Muahahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Kes tokong pun dah 1 tahun belum jugak dibicarakan..macai bising sprm lambat..sekarang kenape senyap...taman manggis jadi bualan....akhirnye taman manggis gone with the wind...macai bahlol anak beranak lembu...

Anonymous said...

Nuar peliwat dah liwat ko berapa kali?.luas lah lubang jubor ko..hi3

Anonymous said...

mari kita doakan bersama-sama supaya madey cepat-cepat disiasat, ditangkap dan didakwa... banyak kes menyusul lagi ni. Perwaja, maminco, memali...

Anonymous said...

kah kah kah kah... camtu ke bangkai 5:41 lahir dulu... tarak bapak rupanya bangkai 93.4% ni... anak keling lancap dalam tandas rupanya..... kurang kasih sayang....

muahahahahahahahaha...

Anonymous said...

Tan sri annuar musa pengerusi mara, tapi sokong pengiktirafan UEC, bersekongkol dengan Dong Zong. Sepatutnya perkasakan pendidikan untuk anak melayu, bukan perjuangkan bangsa lain. Ini ciri2 pejuang bangsa?????

Anonymous said...

Hahaha sendiri tilis buku skandal BMF...sendiri marah bila org tanya nape u tulis buku tu....hahaha dua2 atok tu dah nyayok...hehehe

Anonymous said...

Tak payah doa2...gi tangkap terus dah heboh kata ada bukti..

Anonymous said...

Kepentingan politik..depan lain belakang lain

Anonymous said...

Bila pekerja2 cina ramai datang bekerja disyarikat yg dijual oleh umno kpd cina kominis anak2 mereka boleh bersekolah cina...

Anonymous said...

Anuar musa nak perkasakan pendidikan melayu?..duit pelaburan mara dan unikl dia bagi trw...

Anonymous said...

Mak badak bini baru najis mmg ada sejarah hitam.
Najis pun ada sejarah hitam di port dickson.
Kalau xqueen control org kuala lipis pun bakal jdk mangsa.
Selamat la mak badak heavyweight. Kalau x mmg terbang sudu dan garpu.

Kahkahkahkahkahkah

ted manoff said...

Juboq nepalll ko ryezall.. Delete2 komen macham bdk kecil saja..πŸ’ͺπŸ‘ˆπŸ‘†

Anonymous said...

Geng penakut...nak bukak gelanggang tapi takut nak bersilat..nak main silapmata jer...hi3

Anonymous said...

Madey berani..steady..tak gelabah isu bmf dan forex...

Anonymous said...

PETALING JAYA: Tun Dr Mahathir Mohamad says he welcomes calls for a Royal Commission of Inquiry (RCI) to be formed to probe the alleged loss of billions of ringgit by Bank Negara due to speculation in the foreign exchange (forex) market in the 1990s.

The former prime minister however claimed that the issue of forex losses was raised to divert attention away from current concerns.

"Don't try to hide by referring to something that occurred 40 years ago," he said.

He was responding to Umno deputy youth chief Khairul Azwan Harun's calls for an independent probe to investigate and confirm whether Bank Negara "went bankrupt" in 1991.

Khairul Azwan said the RCI should also ensure that there was no cover-up on the issue involving losses of US$180bil (RM796bil) from forex trading exposures and forex trading losses.

Former Bank Negara assistant governor Datuk Abdul Murad Khalid was reported to have said that the central bank had suffered US$10bil (RM44bil) in losses in the forex market in the early 1990s, far higher than it had admitted.

Also present at the press conference on Tuesday was DAP adviser Lim Kit Siang who denied claims that he had made a "u-turn" with regard to the forex and Bumiputera Malaysia Finance (BMF) issues.

"I have challenged them to show how I have made a u-turn because I stand by what I have said in and outside Parliament on both these controversies," he said, adding that he stood by his previous calls for an RCI into the scandals.
Read more at http://www.thestar.com.my/news/nation/2017/02/07/dr-m-welcomes-rci-forex-losses/#ImhKESwMUUfy8Ib4.99

Anonymous said...

Laporan the star online milik mca tidak sebut pun pasal lks marah pertanyaan wartawan bahkan jawapan lks beliau tetap dengan pendirian terdahulu...boleh semak sendiri..

Anonymous said...

Nnipu.. tak ddak pun LKS mare2...

Cuba tanya DSN, kenapa 3 juruodits antarabangsa dah lari, tak mahu odit 1MDB...?

I LOVE ROSMAH. said...

makin parah aku nengok penduduk pendedak kat sini...kuat carut lepaih pekena dedak najib...cian kat ko DOP meroyan berjemaah tanpa fakta...kurr...kokoko

Anonymous said...

Keluar UMNO, masok parti lain, seMua dikorek, walaupun kes tu dah berpuloh tahun UMNO dok cover...

Kiranya maseh dalam Umno serta taat dan patuh kpda kebobrokan pemimpin dan sesama mendedak, kamu semua tak akan di dakwa...

INilah undang2 Malaysia@umnoputra...

Anonymous said...

rosmah badak kepala taik, najib pulak ekor taik, dua2 mugallazah.

Anonymous said...

Macam tu cara bakal TPM jwb soalan wartawan.. Belum ada kuasa lg dah nak tunjuk sombong org tanya tu jwb la elok2 jgn jwb mcm komunis...

I LOVE ROSMAH. said...

kacian aku nengok penganut penyembah dedak kat sini..fakta pon cap ayam catok dedak..miskin betoi la..kepit kuat2 perut najid tu ye...adoyaii..cian la kat ko DOP ..kurr..kokoko

Anonymous said...

Juruodit antarabangsa berintegriti dan professinal...depa tak mau pakat tipu....najib dengan macai2 termasuk blogger upahan kuat nipu dan putarbelit fakta...

Anonymous said...

Dia tu samseng tahi koocing..lingkup umno nanti taulah...hi3..jamal pak tongkol dah hilang samsengnye...tak kebal lagi..

Anonymous said...

Macai2 pun sama makan upah yg haram

Anonymous said...

Aduhai UMNO, idea LANGKAWI jadi WP tak masuk akal, tapi PENANG.. pakat setuju pula..!!
Idea Langkawi jadi WP tak masuk akal

PETALING JAYA: Adun Tanjung Dawai menjadi pemimpin Umno pertama yang menolak cadangan Menteri Wilayah Datuk Seri Tengku Adnan Mansor untuk menjadikan pulau Langkawi sebagai negeri Wilayah Persekutuan.

Datuk Tajul Urus Mat Zain berkata cadangan Tengku Adnan itu tidak masuk akal dan perlu mencari cara lain jika mahu mengambil Langkawi.

“Hasrat menjadikan Langkawi sebagai sebahagian kawasan Wilayah Persekutuan itu cadangan tidak masuk akal. Saya tidak setuju langsung.

“Langkawi ialah jajahan di bawah Kedah. Jika Tengku Adnan mahu ambil sila fikir cara lain,” katanya kepada FMT, hari ini.

Bantahan Tajul itu senada dengan pemimpin DAP Pulau Pinang yang tidak bersetuju langsung cadangan Tengku Adnan yang menyuarakan idea itu ketika diwawancara stesen radio BFM minggu lalu.

Selain Langkawi dan Pulau Pinang, Tengku Adnan turut mencadangkan sebahagian Melaka sebagai Wilayah Persekutuan dengan alasan memudahkan urusan kerajaan Persekutuan dalam menumpukan perhatian dan menyalurkan dana.

Tajul berkata cadangan Tengku Adnan itu tidak akan memberi faedah kepada mana-mana pihak serta beberapa sektor seperti ekonomi.

Selepas dikecam teruk, Tengku Adnan berkata cadangannya untuk mengambil alih Pulau Pinang kerana kerajaan negeri itu tidak mengambil berat perihal orang Melayu.

Sejak 1987, Langkawi diberi status sebagai pulau bebas cukai dan sehingga kini ia menjadi antara lokasi beli-belah dan popular dengan keindahan alam semula jadinya.

Anonymous said...

Ambil lah selruh malaysia termasuk sabah dan serawak jadi wilayah persekutuan...idea bodooh...tak boleh dah nak fikir mcm mana nak majukan negara setanding singapore yg tak ada ape2 hasil...pemimpin umno memang bodooh..cedik nak songlap duit negara jerr

Anonymous said...

Kata-kata itu menggambarkan keseronokan Dr Mahathir dengan tindakan Zaid itu. Bagi Dr Mahathir walaupun Zaid tidak menyertai partinya (PPBM), ia tidak menjadi masalah, yang penting Zaid dan sesaiapa sahaja bersedia untuk menumbangkan Najib walaupun mereka berada dalam fraksi mana. Itu perjuangan Dr Mahathir.

Mengenangkan majlis pagi tadi, apa yang tidak disenangi sedikit dan tidak wajar bagi saya apabila Zaid mengkritik Pas. Tidak ada keperluan untuk beliau menyinggung Pas dalam majlis itu. Jika Zaid menguncikan mulut daripada mengkritik Pas orang khususnya puak Pas tidak akan mudah memperkecil-kecilakan tindakannya itu.

Untuk menjadi popular dalam DAP saya berharap Zaid tidak menjadikan parti agama itu sebagai "batang palu" beliau harus lupakan Pas dan janalah politik yang benar-benar berwibawa. Paling penting penyertaanya walaupun tidak diharapkan jawatan tetapi ia benar-benar boleh meletakkan tokoh-tokoh Melayu dalam DAP setanding dengan para pemimpin kebangsaan DAP. [wm.kl. 9:03 pm 07/02/17]

Anonymous said...

Ini citer yg tak berani ditulis oleh cucu tok sempit...najib dan umno sekarang amat bergantung kpd Pas untuk survival dlm PRU nanti..tapi pas bodooh menyokong penipu dan perompak kerana pemimpin pas jugak mahu kemewahan mcm pemimpin umno...melayu alahai melayu..makin layu..

Anonymous said...



Oh kuat lagi dia boleh mengamok no , kalo baling glass misti berkecai nih.

Anonymous said...

Terangkat bontot LKS masa jawab soalan TV3 pasal BMF .. kahkahkahkahkah ..

Aku ingat U-Turn Ular jolok bontot dia lah ... mungkin pedih banget tu .. tu yg sampai menggelesir nahan sakit.

kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah ..

Anonymous said...

DOJ US dah hantar rombongan jumpa Najib mintak ampun mintak maaf pasal tulis MO1 dlm saman sivil krn tertipu dgn omongan kosong oleh bekas PM tu.

Skrg rupanya DOJ US dah serik main tuduh2 sbb mrk dah tahu dari CIA yg bagi bukti2 palsu tu Bapak Ular @ Bapak Ayam.

Anonymous said...

Nasiblah dpt pembangkang yg tak berkualiti.... sampai skrg tak boleh perintah malaysia. Isu semakin banyak, demo pun banyak, pengikut semakin banyak, ceramah semakin banyak tp semuanya "down sindrom". Terpaksalah Umno perintah lg mslaysia ni
Bila korang boleh perintah malaysia ni??? Kami dah letih perintah malaysia ni. Madey kayakutty dan macai, do something please. Suruh doj cpt sikit.mskan gaji buta macai ni... ekeke

Anonymous said...

Rekalah citer citer karut...ko ade sama dlm rombongan tu..patutlah doj dah bebaskan rumah mewah dan hotel mewah anak tiri najib di US...hi3...kaki putaralam..

Anonymous said...

Laaaa .. rupanya di Yaman skrg ni keadaan politik sama dgn Malaysia pulak dah ..

Kedua2 bekas pemimpin mengamuk buat huruhara kacau bilau negara semata-mata krn hendakkan 'BOBOI' dilantik jadi pemimpin atasan negara tapi tidak dihiraukan ..

Adakah dinegara ini apa yg ditakutkan oleh bekas PM tu apa yg terjadi pada Suharto apabila sudah tidak ada kuasa Presiden lagi akan terjadi pada dirinya akibat terlampau banyak memunahkan harta negara? Keadaan nampaknya dah mula menuju kearah tu sikit demi sikit?

Harap2 puak 93.4% yg biol2 tu laratlah nak pikul dan alih2 tiang gol supaya tak hempap pemimpin mrk 'sekor' tu. Sekor tu pasal dia Bapak Ayam @ Bapak Ular le !!!

Anonymous said...

Tak lama dah umno dengan pemimpinnye yg tak berintegriti akan ditonggengkan...tunggu masa pru jer..

Anonymous said...

Ko tahu sangat ke siapa bekas pemimpin Yaman?ko tahu ke kenapa pemimpin tu digulingkan...ko tahu ke siapa yg bantu bekas pemimpin tu...ngada2 tunjuk tahu plak..

Anonymous said...

Cuba ko terangkan harta negara yg mana tun madey dah musnahkan...cakapkosong kerana otak ko biol...ramai orang tahu najib dah hilangkan harta negara...edra dan tanah 1mdb,proton dan ketetapi bakal hilang..forest city?..

Anonymous said...

dah berpuloh tahun dengar pembangkang kuat. kuat fitnah dan pembohong adalah. setiap kali pembangkang memang jadi pembangkang. Allah tak redho mak bagi pembangkang perintah negara. baru diuji menang kat perak. sanggup jadi macai kafir. senang2 kafir ambil kesempatan lulus 999thn pajakan tanah. dalam mb orang melayu tu..kafir bolih main. agak2 la....

Anonymous said...

DOJ USA tu cakap mrk BETUL2 MENYESAL ikut arahan Bapak Ayam dari Malaysia sampai calon yg mrk sendiri sokong, sapa tu (Hairy Kelentit ke?) KALAH dlm pemilihan Presiden Amerika ..

Dorang pun dah tau skrg ni, rupanya Bapak Ayam tu banyak skandal2 besar negara yg masih tertanam bawah reban ayam dia ..

Samping jumpa PM mintak ampun dan maaf dorang juga jumpa pengerusi apa tu Bershit ke utk mintak pandangan macamana nak anjorkan demo jalanan sambil baring2 atas jalanraya dan pegang plakad bertulis 'AKU BODOH ...'.

Anonymous said...

11:36 am.

Pemimpin Yaman tu bapak sedara ko ke? Mcmlah tau sangat.

Patutlah pembangkang putih mata setiap kali PRU, rupa2nya penyong 93.4% suma biol2, tapi belagak pandai ...

Anonymous said...

Ape jadi dengan fgv?kalo jual kpd cina kominis baru saham fgv naik semula ...baru tabong haji boleh dapat untung..biol puak2 macai upahan...

Anonymous said...

Pak sedara ko lah..sebab tu ko lsgak pandai..cakap politik yaman huru hara..poorah..itubukan masaalah politik...ngook..itu perang srdara ...wahai bahlol biola.

Anonymous said...

Memang hebat ko...rombongan US boleh jemput ko sama...

Anonymous said...

Aku tanye harta mana ygtun madey dah musnahkan...ko tak brani jawab sibiola...bahlol nak reka citer...muahahahaaa

Anonymous said...

Eeikk...dah lari macai biola 100% keturunan bahlol...cakap kosong pandai kerana otak kosong..umno upah sibiola 100% untuk merapu...

Anonymous said...

Dan menipu kerana umno memang kuat menipu...kahkahkah..tak ade ker macai yg hebat2 dari JASA yg pandai menipu...hi3...

Anonymous said...

kalau jumlah kerugian dialami Forex dan BMF di gabungkan dan di bahagikan dengan jumlah penduduk Malaysia, hasilnya ialah setiap seorang adalah jutawan. alas apa nak buat ketamakan dan salah handling dipihak yang dipertanggungjawabkan membuatkan kita kempunan kejutawanan wakakaka

Anonymous said...

BLOGGER CUCU TOK SEMBURIT!!!!

Anonymous said...

Jotawan ape kebenda...semua rakyat bayaran ansuran...dah bertahun semata-mata nak kayakan anak beranak.

Anonymous said...

Jumlah kerugian skema Forex ikut kadar semasa ialah 60 bilion. Daripada jumlah itu Sorosh dapat 1.6. makanya kemana dan di mana wang sebanyak 58.4 bilion? Tak mungkin ada dalam poket De Fakto. Apapun ini satu peluang untuk treasure hunter memulakan ekpedisi murni memburu harta rakyat yang lesap puluhan tahun yang lalu. Selamat berjaya.

Anonymous said...

Golongan biol 93.4% kata 1MDB BELUM DISIASAT ...

Kahkahkahkahkahkahkahkahkah ..

Punyalah biol, sampai ketulang som2.

Mcm lah masa siasat tu mrk akan diajak sama ...

Si Tony Puaka seorg akauntan yg company kat Singapork nya hangus bangkrap pun merapu tak tau apa yg dia siasat, jadi ahli PAC tu, sampai berbalah sakan dgn Tan Seng Giaw yg kata PM tak terlibat, inikan pulak yg biol2 nak diajak periksa akaun ? Alamatnya, lagilah mengular tak tau buat kerja !!!

Kahkahkahkahkahkahkahkahkah .. kah ..

Anonymous said...

Bila nak tangkap?..cakap banyak...ade bukti tangkaplah..bodooh hearsay

Anonymous said...

Benarkah dedak RM90 juta tu melalui transaksi Affin Bank?
Ha! Ha! Ha! lawaklah Pas ni! Bila nak saman Sarawak Report? Dah berbulan-bulan woi! Pada 13 Ogos 2016 dulu kata dalam tempoh sebulan nak saman! Sampai sekarang masih macm tu juga...



Benarkah dedak RM90 juta tu melalui transaksi Affin Bank? Terbaru dato Husam Musa mendedahkan :
Dia tidak ambil dedak Fir'aun ... Masalah 90 juta, la ni tak boleh nak jawab lagi. Adik kakak nak tahu bank mana dia guna? Acu tanya hamba... Tanya gak... ~ Dato tahukah bank mana dia guna?

Hamba teka ni... tapi teka hamba tu 99 peratuslah kalau salah... kerana hamba teka tu mengikut hak yang hamba tahu...

Betul ke dok ... duit-duit ni melalui Affin Bank? Jadi masa pilihanraya esok-esok bawa terbitlah.... Kalau dia dengan Umno... Kalau dia tidak mari dengan Umno, Umno bawa terbit... tolong kabor...

Sebab tu, untuk makluman Pas orang bawahan ni, kalau tak ada aral melintang, Pas belah mana pun dia akan bercantum dengan Umno.

Nama dia tu tak usah kiralah... Pak Abu kah... Pak gapa tak usah kiralah...

Anonymous said...

Si biol mai lagi...pelaboran 1 mdb dengan petro saudi dah siasat? Laporan pac 28 billion tak dapat dikesan dah siasat?cer citer sikit..kenapa tuntutan ipic 26 billion...kenapa laporan odit disorok dlm bilik kebal osa?nanti ko cabut lari lagi...hi3

Anonymous said...

Pabila tertubuh aje RCI utk kes songlap BMF dan BNM Forex Trading,

Maka rakyat bolehlah bersama-sama mengambil bahagian dlm pencarian terhebat harta karun negara ...

Segala klu2 utk penemuan harta karun tersebut boleh didapatkan dari Bapak Ular @ Bapak Ayam. Ini jadi kelebihan kpd puak 93.4% yg biol utk mengambil bahagian.

Anonymous said...

Madey dah cabar suruh siasat..ko tak baca ke?dia bukan ade kuasa nak halang mcm najib...

Anonymous said...

masa Memali, depa kata ada superior ghaib
during dharurat, hubungan kemanusiaan ghaib
satu roh ghaib susulan skandal BMF
paling lucu: isteri termangu bila suami ghaib depan ISA
punyalah banyak perkataan ghaib LOL.

Anonymous said...

Tengoklah....ape hasilnye..madey relax jer...kalo ko yg biol nak siasat pun dia tak kisah..

Anonymous said...

BERITA GEMPAR ....

Satu squadron kapal selam Scorpene Perancis telah berkunjung ke Malaysia, yg puak 93.4% ingatkan utk menyampaikan SAPINA dari negara depa ..

rupa2nya HANYA nak bagitau kerajaan Malaysia yg tuduhan2 berkaitan pembelian kapal selam tersebut oleh Malaysia adalah fitnah2 nyata dari puak 93.4% yg biol2 yg didalangi oleh NGO Suara Anak Haram dll ...

Kahkahkahkahkahkahkahkahkah ..

Anonymous said...

Ko buat andaian dari hersay jer..

Anonymous said...

Pandai ko reka citer tapi apebenda sapina tu ko tak tau pun..llagak je lebih2

Anonymous said...

samalah mcm ko, hearsay .. angguk2 .. bukan tau apa pun ..

Anonymous said...

1:06 Si Bahalol umnonok dulu kini dan selamanya bahalol

Anonymous said...

Upah ko patut najib tambah lagi atas usaha keras ko merapu dan mereka citer ...sebenarnye benda 2 yg kocakaptuko tahu pun isinye..kahkahkah.tunjuk bodoooh plak
.

Anonymous said...

Ko yg angok2..bukti tarak..

Anonymous said...

bukan ke yg bodoh2 bahalol2 biol2 dlm umno tu suma dah kuar umno ikut madey, kira2 bodoh mcm madey jugak lah ..

mungkin dorang ni dibayar dedak dari harta karun bmf dan forex trading kot ..

tu yg melanton-lanton bahalolnya ...

kahkahkahkahkahkahkah

Anonymous said...

Apakah buku tulisan Atok Lim iaitu "The BMF Scandal" akan diteruskan penjualan atau di "banned" di negeri-negeri bawah PR adalah antara isu PANAS yang akan diikuti rakyat dengan minat yang penuh. Jika diteruskan, ia bakal jadi hits dan penulisnya akan ketawa berdekah2 menuju ke bank tapi dalam masa sama ia meletak pasir dalam periuk pemilik skandal yang kini bertukar jadi ikon buat si penulis. Bila berdepan situasi 'di telan mati duit dan diluah memberi beban pada ikon', pilihan muktamad penulis skandal BMF bakal memberi lebih banyak kerja buat cai, dog dan bone.

Zaharudin Zaharudin said...

Dh banyak kali aku dengar. Bak kata madey koyakutty "dah lama dah...."

Melayu Pelupa said...

Sedih tengok sesama melayu menghina dan mencaci sesama sendiri.. bangsa lain yang untung

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates