February 15, 2017

59 @NajibRazak Saman @TonyPua - Mana Mau Lari


Menjawab pertanyaan yang seringkali diutarakan oleh minions ProTun dan zombies pembangkang mengenai bilakah Perdana Menteri akan mengambil tindakan undang-undang ke atas fitnah yang diutarakan oleh pemimpin-pemimpin pembangkang mengenai fitnah 1MDB, BERNAMA ada laporannya seperti di bawah:
KUALA LUMPUR 15 Feb.- Perbicaraan kes saman fitnah yang difailkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak terhadap anggota Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua Kiam Wee berhubung isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB), akan bermula dari 18 hingga 20 Sept.
Pesuruhjaya Kehakiman, Datuk Roslan Abu Bakar menetapkan tarikh itu di dalam kamarnya dengan dihadiri peguam Nor Hazira Abu Haiyan yang mewakili Najib dan Alliff Benjamin Suhaimi bertindak bagi pihak Pua. Alliff Benjamin yang ditemui pemberita berkata mahkamah juga menetapkan 3 April bagi mendengar permohonan Pua untuk membatalkan saman Najib.
Najib, atas kapasiti peribadinya, memfailkan saman fitnah itu pada 5 Mac tahun lepas dengan menamakan Pua, 43, sebagai defendan pertama dan pemilik portal Mediarakyat.net, Chan Chee Kong, 52, sebagai defendan kedua berhubung isu 1MDB. Najib selaku plaintif dalam pernyataan tuntutannya, berkata pada 13 Nov 2014, Pua, sebagai penceramah utama pada jamuan malam kutipan dana DAP, telah mengeluarkan kenyataan berunsur fitnah mengenai 1MDB.
Najib berkata rakaman ucapan itu telah dimuat naik oleh Chan sendiri dan atau ejennya dalam laman YouTube Mediarakyat dan laman sesawang Mediarakyat yang didakwa menggunakan tajuk berunsur fitnah. Menurutnya rakaman ucapan itu mengandungi perkataan yang merujuk dan berkaitan dengan dirinya dan memfitnahnya serta individu dikenali sebagai ‘perdana menteri’ dan semestinya merujuk secara spesifik kepada dirinya (Najib).
Beliau berkata penerbitan perkataan-perkataan fitnah itu telah merosakkan reputasinya kerana rakaman ucapan itu boleh diakses secara meluas dan mudah di seluruh dunia melalui internet, blog, forum dan laman web tanpa sebarang sekatan dan boleh dikongsi semula.- BERNAMA
Err ... whats up Doc?

59 comments:

Anonymous said...

tony puaka bergurau tu...

Anonymous said...

Biar sampai tinggal cawat

lee mon tee said...

paling lama pun hujung tahun ni rakyat akan tau le siapa tony puaka tu, pemimpin mana yg bela dia, yg suap dia itu ini suruh buat kerja perosak negara ...

mintak2 april ni dia gagal nak batalkan fitnah tu ... dah pasti kencing dlm seluar punya. dia yg berani gigit polis aje ...

Anonymous said...

Da alang alang saman tony pua tu..saman le sekali WSJ..

ted manoff said...

Ok..tapii kes mdb dh byk mencalarkn imej malaysia dimata dunia..bagus juga pm najib saman..biar kes2 terlondeh lagi..mcm kes liong sik lwn pm najib tuu hari baru tau 42juta masuk akaun pm najib..bila lagii pm najib nk sedar yg rakyat malaysia semakin meluat dgn beliau...💰

Anonymous said...

Najib ada telur bagi kenyataan di mahkamah? Bebola daging najib letak kat mana? Tercicir? Setakat ni tak pernah hadir dalam kes saman ataupun sekadar menjadi saksi. Mesti cari alasan

Anonymous said...

sembang lebat bang, sampai mcm tak tau sapa saman sapa dah bunyinya .. biar betul lu !!!

Anonymous said...

Semakin banyak kutipan GST, bermakna semakin banyak duit rakyat dikutip masuk kantung kerajaan, tapi semakin banyak alasan tak cukup dana didengari.

Anonymous said...

Dalam pada itu, seorang pengguna media sosial yang menggunakan nama Kamisah Wan Boni berkata keluarganya kecewa melihat Jamal melakukan protes dengan menggunakan van jenazah.

Ini kerana arwah pakciknya telah meninggal dunia malam tadi dan keluarga mereka gagal menyewa van jenazah bagi tujuan pengurusan jenazah apabila dimaklumkan tiada kekosongan oleh pihak masjid.

Rupa-rupanya semua van jenazah itu telah digunakan bagi tujuan melakukan protes yang sia-sia dan tindakan Jamal itu menyusahkan keluarganya, kata Kamisah dalam satu status yang turut tersebar di laman sosial.

Anonymous said...

Cantek...
Saman kasi masuk dlm court.

Itu yg rakyat mau

Anonymous said...

aku rasa Najib dah tak perlu saman WSJ dah, pasal last2 hari tu WSJ dah buat U-TURN. Tosonyap Mamak dibuatnya.

Sampai buang terus kitab rujukan SR dan WSJ tu ...

Anonymous said...

Selasa depan ke? Atau selasa tahun depan?

Anonymous said...

Najib saman tapi najib tidak hadir. Hanya diwakili hafarizam harun kahkahkah...peguam sama yg beri kenyataan najib tidak tahu menahu apa yg ditandatanganinya sewaktu jadi pengerusi 1mdb.
Peguam Najib, Datuk Hafarizam Harun dipetik sebagai berkata Rabu lalu bahawa tandatangan Najib pada dokumen 1MDB adalah semata-mata untuk memenuhi keperluan tadbir urus korporatnya.

Beliau juga berkata majlis menandatangani dokumen tidak semesinya bermaksud perdana menteri mempunyai pengetahuan mengenainya atau membuat keputusan mengenai perkara berkaitan 1MDB.Peguam Najib, Datuk Hafarizam Harun dipetik sebagai berkata Rabu lalu bahawa tandatangan Najib pada dokumen 1MDB adalah semata-mata untuk memenuhi keperluan tadbir urus korporatnya.

Beliau juga berkata majlis menandatangani dokumen tidak semesinya bermaksud perdana menteri mempunyai pengetahuan mengenainya atau membuat keputusan mengenai perkara berkaitan 1MDB.
Peguam Najib, Datuk Hafarizam Harun dipetik sebagai berkata Rabu lalu bahawa tandatangan Najib pada dokumen 1MDB adalah semata-mata untuk memenuhi keperluan tadbir urus korporatnya.

Beliau juga berkata majlis menandatangani dokumen tidak semesinya bermaksud perdana menteri mempunyai pengetahuan mengenainya atau membuat keputusan mengenai perkara berkaitan 1MDB.Peguam Najib, Datuk Hafarizam Harun dipetik sebagai berkata Rabu lalu bahawa tandatangan Najib pada dokumen 1MDB adalah semata-mata untuk memenuhi keperluan tadbir urus korporatnya.

Beliau juga berkata majlis menandatangani dokumen tidak semesinya bermaksud perdana menteri mempunyai pengetahuan mengenainya atau membuat keputusan mengenai perkara berkaitan 1MDB.

Anonymous said...

Saman fitnah: Mahkamah tolak permohonan Najib

KUALA LUMPUR - Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini menolak permohonan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk mendapatkan penggantungan bagi memfailkan pembelaan dalam kes saman fitnah berhubung dakwaan salah guna laku dalam jawatan awam berkaitan siasatan kes 1 Malaysia Developement Berhad (1MDB) dan dana 2.6 billion.

Saman itu difailkan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir, Bekas Ketua Umno Bahagian Batu Kawan Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan dan bekas ahli Umno Langkawi, Anina Saadudin.

Hakim Mahkamah Tinggi Abu Bakar Jais membuat keputusan itu selepas mendengar hujahan Tan Sri Cecil Abraham yang mewakili Perdana Menteri dan Mohamad Haniff Khatri Abdulla yang mewakili kesemua responden.

Abu Bakar bagaimanapun memberikan lanjutan seminggu dan mengarahkan Najib menfailkan pembelaan saman itu pada 9 Jun ini.

Pada 10 Mei lalu Tun Mahathir, Khairuddin dan Anina memfailkan permohonan untuk memanggil dan menyoal balas Najib berhubung afidavit bagi menyokong saman fitnah yang difailkan itu.

Dalam permohonan itu mereka memohon perintah mahkamah bahawa sekiranya Najib gagal hadir untuk disoal balas pada masa yang ditetapkan mahkamah, afidavit sokongan itu tidak dibenarkan untuk digunakan dalam prosiding saman itu.

Mereka turut memohon prosiding interlokutori bagi permohonan Najib membatalkan saman berkenaan ditangguhkan sehingga 14 hari daripada tarikh Najib disoal balas.

Tun Mahathir, Khairuddin dan Anina mengemukakan alasan bahawa defendan telah mengeluarkan kenyataan yang samar, bercanggah dan tidak konsisten dengan fakta.

Dalam saman yang difailkan pada 23 Mac lalu, mereka mendakwa Najib sengaja menganggu siasatan berkenaan 1MDB dan syarikat- syarikat berkaitan, serta siasatan aliran masuk wang RM2.6 bilion dan RM42 juta daripada SRC International ke dalam akaun peribadinya.

Mereka juga mendakwa Najib telah melakukan penindasan sehingga menyebabkan beliau dapat mengelak daripada berhadapan dengan kesan dan akibat di sisi undang- undang atas segala dakwaan salah laku atau perbuatan jenayah.

Plaintif-plaintif turut mendakwa Najib menggunakan menggunakan kedudukannya sebagai Perdana Menteri, Pengerusi BN dan Presiden Umno bagi melakukan salah laku berkenaan.

Anonymous said...

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menolak permohonan Tun Dr Mahathir Mohamad bersama dua yang lain untuk menyoal-balas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dalam kes saman RM2.6 bilion.

Selain Mahathir, plaintif lain adalah bekas ahli Wanita Umno Langkawi, Anina Saadudin dan bekas Naib Pengerusi Umno bahagian Batu Kawan, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan.

Bagaimanapun, Hakim Datuk Abu Bakar Jais memutuskan isu percanggahan pembelaan Najib boleh dikemukakan semula sekali lagi apabila permohonannya untuk membatalkan saman itu didengar.

Keputusan tersebut dibuat di dalam kamar dengan hakim membaca penghakiman 50 muka surat itu.

Peguam Mahathir, Mohd Haniff Khatri Abdulla berkata, walaupun berdepan keputusan hari ini, mahkamah akan mengambil sikap terbuka dalam perkara berkenaan.

"Kami akan mendapatkan arahan daripada anak guam sama ada memfailkan rayuan dan kembali ke mahkamah pada 4 Ogos ini untuk memaklumkan hakim mengenai keputusan kami," katanya.

Peguam Najib, Datuk Mohd Hafarizam Harun pula mengesahkan keputusan tersebut dan berkata Najib tidak perlu lagi hadir di mahkamah untuk disoal-balas.

Pada Mei lalu, Najib gagal untuk mendapatkan penangguhan bagi menfailkan pembelaan ke atas saman tersebut.

Hakim Abu Bakar adalah hakim baru yang dilantik untuk mendengar kes itu selepas Hakim Datuk Rosnaini Saub dipindahkan ke Shah Alam.

Anonymous said...

Soal balas tak boleh, kehadiran pun tak perlu...kahkahkah. Apa lanciau lu najib..telur mana? Bebola daging lu mana? Kena saman tapi tak payah hadir..inikan pulak lu nak saman orang..lagi la lu tak hadir. Kahkahkah...bebola daging sudah hilang.

Anonymous said...

Kes pembelian scorpene rm7.3billion pun tak hadir di mahkamah perancis.

Anonymous said...

wah, macam ko perli nuar peliwat je tu macai 93.4%. Angkat sumpah tak mahu, soal balas tak boleh,tapi baca skrip dalam kandang tertuduh boleh.... kata peliwat tu depan penyokong dia lawan tetap lawan....

Oh ye la, bebola daging peliwat dah kene kunyah dengan chinadoll.... sampai jam omega pun tak jumpa-jumpa hingga kini.

Anonymous said...

sepina dari perancis dah sampai ke belum??

Anonymous said...

tunggu hari selasa waktu kematian ko nanti

Anonymous said...

Yg. si PENJAJAH PARASIT ZIONAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI punya KURANG AJAQ nak JUAL Negara ISLAM kami ni pd. IS-rael-MOSSAD/SOROS-NA*O; TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA aaahhh?!!

OI si TERORIS2 GILA BABI si HOMO2 JIJIK PENYAMAQ ZIONIS PENJILAT2 JUBOQ BABI si puak TERORIS PENJAJAH ZioNAZI CASH-is-KING DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak bernak BANGSAT-KULI2 si rejim PENGGANAS KANIBAL/NECROPHILIA ISrael/ZIONIS ni - TAK pula TERLOLONG mcm. PUAKA psl. dpt. RASUAH yg. berBILLION selepas dok lahap TAIK rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/ZIONIS aaahhh??!!

Dan TAK juga si PENJAJAH PARASIT TERORIS DAPJUBOQ BABI ni nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

Itulah, bilalah juga si SPRM tu nak MENYIASAT si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAParasit RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-CIA/NA*O ni yg. boleh dapat RASUAH sbnyk. USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPJuboq Babi yg. diKETUAI si TODI-puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Melaka; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM IS(IS)rael/NA*O (yg. berPUSAT di Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan industri MINYAK/GAS laut dalam yg. berBILLION(“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

DAP Terima Latihan Dari Mossad?

January 4, 2016 By WakeUp Malaya

Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman menegaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
—–
Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya.....

Jadi, PI MAMPOS lu ANAK2 HARAM PELACUR2 TEPI JLN. SUNDAL BABI HANYIR-penuh NANAH yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu!

REFORMASI Juboq Anwar Ibrahim said...

KENYANYUKAN APAKAH ORANG TUA NI KATAKAN?? UMNO MUNGKIN MENANG PILIHANRAYA??

PUTRAJAYA: UMNO atau Barisan Nasional (BN) kemungkinan akan meraih kemenangan sekiranya PAS enggan menyertai Pakatan Harapan serta meletakkan calon dalam pertembungan tiga penjuru pada pilihan raya akan datang, kata Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Penyokong parti lawan akan berbelah bagi dan ini bermakna PAS menolong UMNO atau BN mendapatkan kemenangan. Mana-mana parti, kalau jadi tiga penjuru, maka niat itu adalah untuk menyokong UMNO dan BN," katanya.

Bekas perdana menteri itu berkata PPBM tidak akan merayu kepada pemimpin PAS untuk menyertai Pakatan Harapan walaupun tempoh sebulan diberikan untuk membuat keputusan itu.

"Kami telah cuba menyelesaikan kebuntuan ini dan kami bersabar... Saya tidak akan merangkak dan mencium kaki pemimpin PAS.

"Tetapi kami terbuka dan masih memberikan PAS masa sebulan walaupun mereka kata ini tidak perlu," kata Dr Mahathir kepada pemberita selepas menyerahkan watikah pelantikan ketua-ketua bahagian PPBM Semenanjung Malaysia di sini hari ini.

Pada 1 Feb lalu, Timbalan Presiden PPBM Datuk Seri Mukhriz Mahathir mengadakan mesyuarat dengan Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man di ibu negara bagi merintis jalan ke arah kerjasama antara kedua-dua parti.

Ditanya sekiranya PAS hanya mahu bekerjasama dengan PPBM dan bukan Parti Amanah Negara (PAN) dan DAP, Dr Mahathir berkata:
"Bersatu tidak boleh melepaskan kerjasama dengan DAP, kerana parti itu ketika ini menguasai 36 kerusi di Dewan Rakyat, sementara PAS, bukan merupakan parti pembangkang terbesar, mempunyai kurang daripada 26 kerusi." -- Bernama

Anonymous said...

Yg xdak kerusi...jdi ketua menentukan segalanya...harap pas join sama...boleh diliwati,sempurnalah 3x kena liwat...pan yg ada kerusi CURI pun xberani buka mulut...dok perasan xsudah2...habok pun xdak.

Anonymous said...

tony puaka taik haramjadah.

Anonymous said...

pagi petang siang malam macai-macai 93.4% meratib bahawa fuckatan haprak boleh menang besar walaupun tanpa kehadiran PAS dalam PRU-14 nanti. Tetiba atok madey kata UMNO mungkin meraihkan kemenangan dalam PRU-14 akan datang. Aduh, mana nak letak bebola daging macai-macai 93.4% tu?? KetUm fuckatan yang buat statement tu... bukannya boboi botak salam kosong yang cakap....

Muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

dia masih perasan dirinya yang paling berkuasa dalam malaysia ni. Tak mampu lawan najib, jadi ketua dalam fuckatan haprak pun jadi la...

Anonymous said...

Anon Bahalol 313..macam larr ko takkan mati..bahalol

Anonymous said...

PI MAMPOS lu KEPALA2 BUTOH si puak TERORIS HOMO JIJIK si PENJILAT JUBOQ BABI PEROGOL/PEMBUNUH/PEROMPAK/LANUN CASH is KING si PENJAJAH PARASIT ZioNazi JUBOQ BABI/UMNO HOMO KURAP/NAJIB anak beranak BANGSAT! TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-UMNO JUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. CHINA/ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK MAK BADAK RAMBUT KEMBANG KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/ NAJIB PENYAMUN GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./ANJING KURAP-HANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING JHO LOW KANGKANG BABI BERLENDIR/BABI RIZA SUNDAL KURAP!!

Jadi, PI MAMPOS lu ANAK2 HARAM dr. MAK2 PELACUR2 SUNDAL TEPI JLN. si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 JAMALJUBOQ BABI lu!

Tok Landak Jr.

Anonymous said...

448 Si Bahalol teragong diantara Bahalol Bahalol umnonok maintain memberi komen dan ulasan bahalolnya..Ptuihh!!

Anonymous said...

sentap si mat taik 5:57 pengikut setia atok madey yang nyanyuk.

Anonymous said...

5.57 sibangang yang bahalol bertingket tingket membuat komen bahalol.

Anonymous said...

620/621 Si Bahalol bagi respon...alaahaiii

Anonymous said...

Nuar peliwat mmg bersalah sbb tu dia buat mcm tu..

So najib pun bersalah jgk lah sbb tu takot nk jawab soalan dlm court?

Anonymous said...

Najib sepatutnya mencontohi Maddat dalam soal saman menyaman. Meskipun Maddad difitnah macam-macam oleh Dap selama 22 tahun tapi Maddad tetap tak ambil tindakan saman sampailah ke hari ini. Satu yang jelas sikap 'pekakkan telinga itu klise' dan 'tutup mulut itu elegan', akhirnya Dap yang kelesuan dan kehabisan modal. Wakakaka

Anonymous said...

sanggup ko kata nuar peliwat bersalah... marah si ted kentot penjilat tegar abg non tu

Anonymous said...

Cian ko, Jing. Ketua pembangkang dah cakap akan kalah pru14 tanpa BANTUAN dari PAS.
Apa kata Tuan Besar ko, kapir lgbt dapigs?

@sokongRUU355

Anonymous said...

Ted kentot xde masalah.

So najis takotlah nk jawab kt court sbb bersalah?

Anonymous said...

LKS habis banyak masa tulis buku tentang P22 tapi P22 tidak jugak tumbang. Kini tanpa menulis buku tentang Jib, LKS harap Jib akan tumbang? Wow big dreamer.

Anonymous said...

Dap kaki saman. Adalah menghairankan apabila Supremo Dap dituduh rasis, Dap tak pula menyaman penuduh. Makanya timbul persepsi apakah sudah ada persefahaman antara Dap dan P22 sejak sedari dulu?

ted manoff said...

Jadi, PI MAMPOS lu ANAK2 HARAM dr. MAK2 PELACUR2 SUNDAL TEPI JLN. si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 JAMALJUBOQ BABI lu!

Tok Landak

Anonymous said...

Wow kerjaan setuju tubuh RCI...Forex BNM...xsabor nak tahu pelaku yang bersalah.Mungkin dijatuhkan hukuman rejam dengan batu kat dataran merdeka...seketul batu rega 1k pun mungkin ada yang sanggup mampos ko.

Anonymous said...

yang kena sama tu siapa?? najib ke tony puaka??

Kalau najib yang jadi OKS atau tertuduh dan tak berani nak jawab, relevan la juga soalan bongok ko tu....

Anonymous said...

pembetulan

*sama = saman

ted manoff said...

Ok..jadi bagaimana dgn 1mdb..? Adakah kerajaan akn tubuhkn siasatan diraja..50billion disonglap..ada yg nk jadii kambing hitam kerr..kikikikikiki

ted manoff said...

Kenapa UMNO dan kerajaan hanya menghantar Jamil Khir saja sebagai wakil mereka?

Mengapa tidak Perdana Menteri, Najib Razak atau Timbalan Perdana Menteri, Ahmad Zahid Hamidi sendiri hadir bagi pihak UMNO dan kerajaan sebagai tanda sokongan?

Bukankah pindaan Akta 355 itu merupakan isu besar bagi Pas, tidak saja untuk memartabatkan hukum Islam serta menjadi titik tolak persabahatannya dengan UMNO, malah juga sehingga kerajaan negeri Kelantan mengisytiharkan cuti umum pada 19 Februari bagi memastikan seramai mungkin rakyat negeri itu dapat menghadirinya?

Oleh itu, sewajarnya Najib sendiri atau setidak-tidaknya Zahid Hamidi yang hadiri bagi mewakili UMNO dan kerajaan?

Lagi pula, dalam perhimpunan Solidariti Rohingya di Stadium Titiwangsa dan pelancaran kapal membawa pelbagai bantuan kepada pelariannya di Pelabuhan Kelang baru-baru ini yang dianjurkan UMNO, Pas dengan besar hati telah menghantar Hadi Awang dan Tuan Ibrahim Tuan Man sebagai wakilnya.

Kenapa pula bila Pas menganjurkan programnya, UMNO hanya menghantar Jamil Khir saja?

Bukankah ini merupakan penghinaan dan menunjukkan hanya "sokongan main-main" daripada UMNO dan kerajaan?

Adakah Najib atau Zahid Hamidi takut dengan bantahan MCA, MIC, Gerakan serta parti-parti di Sarawak terhadap Akta 355 sehingga mengelak untuk menghadiri perhimpunan itu? 

Oppssss....Ahli UMNO pula bagaimana, berapa ratus ribu yang akan dikerahkan menghadirinya?(SH 15/02/2017).

Anonymous said...

SH tu apa? SUARA HANTURAYA ke?

Anonymous said...

Ruu 355 tu..yang syorkan Pas.. So Umno tak terlibat cuma kerna kepentingan Islam maka Umno sokong tu jer...takat stadium..waktu dia Ko.Bn dan Umno..pun pas mampu penuhkan..so..tanpa Umno pun ok kan...so tak pyah jadi batu api tanya umno dtng berapa ribu.. Orang..nanti kata Umno menyibuk pulak..nanti kata Umno.nak dpt nama pulak so lebih baik Umno sokong dari jauh jerlah..janji..sokong demi Islam..kan

Anonymous said...

batu api ronson bro... cer tanya bapak pembelit madey kutty...dia hadir tak perhimpunan tu nanti tak? bersih agenda liberal lgbt dia bolih hadir.

Anonymous said...

SIAL lu si tedKEPALA BUTOH HOMO ('t' huruf kecik)/TERORIS2 HOMO JIJIK PENYAMAQ si puak TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

Anonymous said...

Tu dia si ‘tok land*k JR/tedKEPALA BUTOH HOMO2 JUBOQ BABI ('t' huruf kecik) si TERORIS PENYAMAQ PENAKUT KEPALA BUTOH ZIONIS KAFIR HARBI si HOMO JIJIK PENJILAT PENJAJAH PARASIT DAPJUBOQ BABI dah MENGAMUK - COPY PASTE & MENUKAQ komen2 yg. ANTI-PENJAJAH PARASIT DAPJUBOQ BABI utk. mengHINA PEMIMPIN2 Bumiputera (Indigenous) Islam/Melayu terCINTA kita dr. UMN* serta KELUARGA mereka; dan MEROMPAK dgn. amat JIJIK nama/identiti "TOK LANDAK"!!!

PI MAMPOS lu KEPALA2 BUTOH si puak TERORIS HOMO JIJIK si PENJILAT JUBOQ BABI PEROGOL/PEMBUNUH/PEROMPAK/LANUN CASH is KING si PENJAJAH PARASIT ZioNazi DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak beranak BANGSAT! TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/kok-mariaGILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

Jadi, PI MAMPOS lu si ANAK2 HARAM KAFIR HARBI dr. MAK2 PELACUR2 SUNDAL TEPI JLN. serta BAPAK2 HOMO si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu!

Anonymous said...

Bodoh. Org komen psl kes saman lain.
Tony pua ni blum masuk court lg.

Nk back up najis punya psl, main terjah xtau apa.

So bongok baca dl org komen psl apa

cucu nek tempoyak said...

Jadi, PI MAMPOS lu ANAK2 HARAM dr. MAK2 PELACUR2 SUNDAL TEPI JLN. si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 JAMALJUBOQ BABI lu!

Tok Landak

Anonymous said...

NOTIS PENTING:

MO DAJAL -makin AGRESIF oleh puak spesis TERORIS PEMBUNUH/PEROGOL HOMO/PORNO/RASIS JIJIK PENJAJAH/PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI, yg. diLAHIRkan dr. spesis JUBOQ2 BABI, adalah dgn. mengGERTAK bangsa Bumiputera Islam/Melayu, termasuk TOK LANDAK & NEK TEMPOYAK & COPY PASTE & MENUKAQ komen2 yg. ANTI-PENJAJAH PARASIT DAPJUBOQ BABI utk. mengHINA PEMIMPIN2 Bumiputera (Indigenous) Islam/Melayu terCINTA kita dr. UMN* serta KELUARGA mereka; dan MENCURI dgn. amat JIJIK nama/identiti TOK LANDAK dan NEK TEMPOYAK - termasuk dgn. mengGERTAK nak ROGOL/BUNUH MAK/BAPA/ISTERI/ADEK-KAKAK/kita! Supaya kita TAKUT nak BUKA mulut kita kat SOSIAL MEDIA!

Lepas tu, satu lagi MO si PEMBUNUH2/PEROGOL2 DAPJUBOQ BABI adalah dgn. MENYAMAQ sbg. umat Islam/Melayu yg. akan cuba mengGERTAK kita lagi dgn. syarahan 'Islam' depa bila kita buat "COUNTER-ATTACK" dgn. AGRESIF pd. si TERORIS2 PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI ni!

Sedgkan TAK pula si PENYAMAQ2 KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI ni KUTUK si PEMBUNUH2/PEROGOL2 DAPJUBOQ BABI – bahkan sampai nak BUNUH/ROGOL Mak/Bapa/keluarga bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu yg. BERANI mengKRITIK BerSHIT-DAPJUBOQ BABI ni!

Tok Landak.
.

Anonymous said...

Tu dia si tok land*k JR/tedKEPALA BUTOH ('t' huruf kecik)/cucu nek tempoy*k si puak TERORIS PENYAMAQ PENAKUT KEPALA2 BUTOH ZIONIS KAFIR HARBI si HOMO2 JIJIK PENJILAT PENJAJAH PARASIT DAPJUBOQ BABI dah MENGAMUK - COPY PASTE & MENUKAQ komen2 yg. ANTI-PENJAJAH PARASIT DAPJUBOQ BABI utk. mengHINA PEMIMPIN2 Bumiputera (Indigenous) Islam/Melayu terCINTA kita dr. UMN* serta KELUARGA mereka; dan MEROMPAK dgn. amat JIJIK nama/identiti TOK LANDAK dan NEK TEMPOYAK!!!

PI MAMPOS lu KEPALA2 BUTOH si puak TERORIS HOMO JIJIK si PENJILAT JUBOQ BABI PEROGOL/PEMBUNUH/PEROMPAK/LANUN CASH is KING si PENJAJAH PARASIT ZioNazi DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak beranak BANGSAT! TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/kok-mariaGILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

Jadi, PI MAMPOS lu si ANAK2 HARAM KAFIR HARBI dr. MAK2 PELACUR2 SUNDAL TEPI JLN. serta BAPAK2 HOMO si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu!

Anonymous said...

NOTIS PENTING:

MO DAJAL -makin AGRESIF oleh si tok land*k JR/tedKEPALA BUTOH ('t' huruf kecik)/cucu nek tempoy*k- puak spesis TERORIS PEMBUNUH/PEROGOL HOMO/PORNO/RASIS JIJIK PENJAJAH/PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI, yg. diLAHIRkan dr. spesis JUBOQ2 BABI, adalah dgn. mengGERTAK bangsa Bumiputera Islam/Melayu, termasuk TOK LANDAK & NEK TEMPOYAK & COPY PASTE & MENUKAQ komen2 yg. ANTI-PENJAJAH PARASIT DAPJUBOQ BABI utk. mengHINA PEMIMPIN2 Bumiputera (Indigenous) Islam/Melayu terCINTA kita dr. UMN* serta KELUARGA mereka; dan MENCURI dgn. amat JIJIK nama/identiti TOK LANDAK dan NEK TEMPOYAK - termasuk dgn. mengGERTAK nak ROGOL/BUNUH MAK/BAPA/ISTERI/ADEK-KAKAK/kita! Supaya kita TAKUT nak BUKA mulut kita kat SOSIAL MEDIA!

Lepas tu, satu lagi MO si PEMBUNUH2/PEROGOL2 DAPJUBOQ BABI adalah dgn. MENYAMAQ sbg. umat Islam/Melayu yg. akan cuba mengGERTAK kita lagi dgn. syarahan 'Islam' depa bila kita buat "COUNTER-ATTACK" dgn. AGRESIF pd. si TERORIS2 PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI ni!

Sedgkan TAK pula si PENYAMAQ2 DAPJUBOQ BABI ni KUTUK si PEMBUNUH2/PEROGOL2 DAPJUBOQ BABI – bahkan sampai nak BUNUH/ROGOL Mak/Bapa/keluarga bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu yg. BERANI mengKRITIK BerSHIT-DAPJUBOQ BABI ni!

Tok Landak.

Zaharudin Zaharudin said...

Pembangkang harus kekal sebagai pembangkang.

I LOVE ROSMAH. said...

kacian nengok pendedak...depa tak perasan yg puak ameno dedak selalu kalah dimahkamah ngan DAPig.bayaq pree jer jota2.atau memang sengaja kalah? semata2 nk try bg dedak kat DAPIG...cian la kat ko DOP hari2 kena kincing...kurr...kokoko

Anonymous said...

KEPALA BUTOH lu si PENYAMAQ2 HOMO si I love R*s/TERORIS2 si PENJILAT” JUBOQ2 BABI si puak TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI anak beranak HARAM JADAH/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

Maka, PI MAMPOS lu TERORIS PENJAJAH PARASIT BerSHIT-DAPJUBOQ BABI asi ANAK2 HARAM si MAK2 PELACUR2 TEPI JLN. dan BAPAK2 HOMO lu si BABI2 HANYIR-penuh NANAH yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu tu!

Anonymous said...

Tahniah! prosiding RCI forex sudah mula, harap dapat siasat kembali skandal PKFZ, Perwaja, BMF dsbnya. Akan terserlah rahsia 22 tahun madey kukubesi. Teruskan comolot kitsiang&mahathir kerana kamu pemimpin hipokrit.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates