February 25, 2017

26 Kalau Nak Merokok Pun Janganlah Di Tempat Awam, Awak Tu Ahli Politik

Susah jadi seorang Ahli Politik. Setiap gerak geri akan dipandang masyarakat. Mungkin agak tertekan menjadi ahli DAP. Kami faham. Tambahan pula kalau mendapat kawan lelaki seperti Zairil  Khir yang gagal menguruskan bola sepak Pulau Pinang. Asyik kalah saja.

Alahai Dyana Sofya kalau nak hisap rokok pun janganlah tempat terbuka. Tak elok dengan status awak. Awak perempuan dan pernah menjadi calon Ahli Parlimen dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) walaupun tewas. Lagipun, yang paling penting, bukankah awak ikon perempuan Melayu terakhir di dalam DAP?


26 comments:

ted manoff said...

Ok..kalau betul cubalah cari jln berhenti merokok..kalaupun ianya bersifat peribadi tetap tk manis dipandang..setakat rokok apalah sgt..jgn ambil rasuah sudah..boleh buat calon menantu nii ryezall... Byk vip umno nk pikat dyana ni tapi tk dilayan..aduhh mana satu nk pilih nii antara dyna dgn nurul izah..😍😍😍😘

ted manoff said...

Ryezall.. Mohon komen nek tempoyak tuu didelete..buat sakit mata saja..πŸ‘ŽπŸΎπŸ‘…

Anonymous said...

Macam ayam berak kapur

ted manoff said...

Media Shah Alam
Berita Dari Berita


Sabtu, 25 Februari 2017
Wanita Merokok Dijadikan Isu Hanya Buang Masa








Fenomena wanita merokok seingat penulis dah lama berlaku ,bezanya kalau dahulu rokok pucuk nipah yang digulung setelah di isi dengan tembakau.

Takkanlah kerana perbezaan politik dia dengan kita,merokok pun nak dijadikan isu.

Mereka yang jadikan orang dalam gambar sebagai isu kerana merokok rasanya satu pekerjaan sia-sia dan tidak memberi kelebihan kepada parti yang disokong dan tidak merugikan parti yang tidak disokong.



Media Shah Alam di 8:59:00 PTG
Kongsi

Tiada ulasan:
Catat Ulasan
Pautan pada catatan ini
Buat Pautan


Laman utama
Papar versi web
Dikuasakan oleh Blogger.

Anonymous said...

Dah nampak mcm pompuan jalang

Anonymous said...

Betul kata Ted, janganlah kerana perbezaan politik kita kutuk zaid al-araki tu. Biarlah dia nak togok arak sampai pecah perut pun.

Anonymous said...

Aku setuju, ntah apa2 yg dicakapkan.

Anonymous said...

HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD

Duboq
A njing
P anggang

SELAMAnya!

PI MAMPOS lu si ted HOMO JIJIK PENYAMAQ–si PENJILAT JUBOQ BABI-puak TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG HANYIR dpt. RASUAH berBILLION dr. Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BURIT2/LUBANG2 JUBOQ HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/kok-maria GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!


Anonymous said...

Inilah jenis BETINA SUNDAL PELACUR tepi jln. yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT tu! Patutlah dia dok punya KHAYAL-hisap rokok kat tpt. awam mcm. si BETINA SUNDAL!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

NEK TEMPOYAK

Takpyh la nk menaip pjg lebar.. takde org nk baca.. tulisan kejap besar kejap kecik.. pastu maki hamun je lebih... isi kandungan elekk... no material..
Phuiii... ntah2 nek tempoyak ni RBA menyamar nk memburukkn org2 pro kjaan

Anonymous said...

ted kontuik...isap rokok ni dikhalayak ok lagi. isap rokok yang satu lagi tu...kena sembunyi2 sikit.

Anonymous said...

Sumpah
Seranah
Mencarut
Memaki hamun
Tulisan besar kecik

Trade mark nek tempoyak.

Anonymous said...

Cucu Bahalol Tok Selampit

Ngko stim lebih dyana sofea..dok asyik citer dia aje yg keluor..
Yg azalina dok hisap cigar tu tak jadi isu pulak??!!
Ngko syok dgn dyana sofea..cakap aje la

Anonymous said...

Inilah jenis BETINA SUNDAL PELACUR tepi jln. yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 JAMALJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT tu! Patutlah dia dok punya KHAYAL-hisap rokok kat tpt. awam mcm. si BETINA SUNDAL!
Nek Tempoyak menadah jubor di lorong lorong CHOW kit..takda SAPA Nak HIGHlite..mana aci ni SIAL??

Jiran Nek Tempoyak

Anonymous said...

Woii nek tempoyak/tok landak..macai ameno pun menyampah dgn hang...huhuhuhuhuhu!!!!

Anonymous said...

Merenung jauh nampak...berpolitik boleh...matlamatnye ke mana...salah pilih merana badan...terpilih bersama babi susah nak keluor...

Anonymous said...

Ye ke?? Berapa ratus ringgit service 2 jam? Nak book dah ni

Anonymous said...

Hehehe.sembunyi dlm jamban...

Anonymous said...

Ini menunjukan perangai liar nya...ted suka ni.

Reformasi juboq rizal said...

Muslim Cyber Army – PELAJARAN BUAT SELURUH RAKYAT MALAYSIA : Artikel kiriman pembaca ini boleh ditafsir dari berbagai sudut mengikut tahap pemikiran dan haluan politik pembaca. 
Ia dikongsikan sebagai mengulas ucapan PM Singapura menjelang Pilihanraya Umum negara Singa itu yang tersiar baru-baru ini. Kami tidak berminat mengulas apa yang berkaitan dengan scenario politik Malaysia walaupun isi penulisan ini kelihatan ada kaitannya.
□ Sebenarnya apa yang diluahkan oleh rakyat Singapura ini sememangnya ‘berdetik’ di hati kami sewaktu menonton video itu. Terasa kasihan juga melihat wajah-wajah ‘MELAYU SINGAPURA’ yang sedang ‘digula-gulakan’. Sama sahaja situasinya dengan ragam ‘gula-gula’ pilihanraya di negara kita atau di mana sahaja di dunia ini. Tetapi situasi di Singapura ini kelihatan lebih menyedihkan.
□ Kami padankan isi surat ini dengan luahan hati beberapa rakyat Melayu Islam Singapura yang merasa amat tertekan lalu memohon kerakyatan Malaysia. Ada lebih 60,000 orang Melayu Singapura memohon kerakyatan Malaysia katanya. Perbualan dengan rakyat Singapura itu amat panjang dan ada rakaman videonya.
□ Kemudian kami tanyakan pula dengan beberapa warga Johor yang ‘biasa’ dengan situasi ini, samada kerana mereka bekerja di sana atau mempunyai ramai sanak saudara di Singapura.
#Noted : Walau siapapun kita, mari sama-sama kita nilai dan pertimbangkan betul salahnya. Bersyukur kita menjadi Rakyat Malaysia. Mari sama-sama kita renung dan cari jalan untuk menjadikan Malaysia lebih makmur dan aman selepas ini.
□ Selama ini Singapore tidak galakkan sesiapa cakap bahasa lain kacuali bahasa IBUNDA SINGAPORE iaitu bahasa INGGERIS. Tahun ini orang Melayu Singapore pun terperanjat dan ‘confused’.
□ Untuk pengetahuan semua, Singapore mahu cuba tarik pengundi Melayu dalam pilihanraya akan datang ini. Ramai Melayu dan anak2 muda di sana telah mengundi pembangkang.
□ Yang PM Lee kata pasal 2 orang PILOT, itulah saja pilot Melayu yang mereka ada di RSAF. Selama ini RSAF tidak boleh ambil pilot Melayu. Melayu hanya boleh jadi tukang masak, maintenance atau pencuci kapal terbang sahaja. Army dalam ‘Special Force’ pun Melayu tidak boleh masuk.
□ Kenapa saya boleh kata begitu? Saya berkerja di NATIONAL SAFETY COUNCIL OF SINGAPORE selama 6 tahun. Kami yang menjaga semua urusan Singapore Security Forces termasuklah, Army, RSAF, Polis, JPJ dan Traffic Police.
□ Pasal masjid, Mendaki etc, yang disebut oleh PM Lee, ingin saya beritahu semua bahawa SEMUA warga Melayu/Islam Singapura di WAJIBkan menyumbang dengan potongan gaji setiap bulan ke tabung Mendaki, Masjid etc. Jadi, semua pembinaan atau jagaan masjid di tanggung oleh orang Melayu / Islam sendiri.
□ Orang sering cakap Singapore negara terkaya di dunia. Jawapannya Singapore di’control’ oleh PAP. Bahasa mudah bagi kami rakyat Singapore, PAP bermaksud, “PAY AND PAY”.
□ Mana ada government clinic atau hospital lagi. Semua telah di‘privatise’kan. Warga Singapore WAJIB ada Insuran Medisave dan Medishield sebelum masuk hospital. Dah pergi check doktor, dapat prescription ubat, kena pergi beli sendiri ubat2 itu di farmasi.
□ Semua pekerja kena potong gaji setiap bulan untuk biaya rawatan. Bagi orang tua-tua yang tidak mampu, anak-anak kena tanggung bayar. Kalau tidak, sakit sampai mati pun mereka tidak perduli.

Anonymous said...

syukur aku jadi rakyat malaysia. setelah aku dengar uncle cina singapore bergolok bergadai untuk membayar rawatan kanser bini dia.
yang mana memuji memuja singapore bolih cuba pindah kesana.

Anonymous said...

Azalina hisap curut xpe.
Yg itu patuh syariah 355.

#tulisan anak osman sampah.

Anonymous said...

Aku tak heran kalau setakat 60,000 Melayu Singapura mohon jd warganegara Malaysia sbb warganegara Malaysia yg mohon jd warganegara Singapura setakat stastik Januari 2017 ialah seramai 6 juta orang.

Anonymous said...

Anon 6:51..Tak mahal ...dia lebih RM50 jer dari harga EMAK ngko

Anonymous said...

Ok la dari trade mark isap cerut dlm jamban..hehe

Anonymous said...

Betul tu.
Tgk kj dan hishamuddin.
Manede minum

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates