February 6, 2017

75 Ceramah Parti Cap Bunga Raya dan PAN Semakin Mendapat Tempat Di Hati Rakyat

Suasana dan sambutan Ceramah Pakatan Harapan dan PPBM anjuran PAN di Batu Gajah, Perak malam tadi.

Di bawah pula adalah Majlis Hi Tea bersama-sama YB Shah Alam, Khalid Samad anjuran PAN di Taman Alam, Jalan Cheras juga semalam.


Gambar di bawah jangan tanya CTS. Inilah kemampuan pembangkang yang sebenar. Mereka mampu mengadakan ceramah dengan orang-orang bunian. Maaf kamera yang digunakan tidak dapat mengesan kehadiran makhluk halus di ceramah berkenaan.

75 comments:

Anonymous said...

Madey kalu bawa SEGUNI duit baru org dgar ceramah.
Kalu xde duit BOLAYAN..
Duit bnyak2 pon MENTEDARAH sorg2 n anak branak jer...

Kihkihkih

Anonymous said...

KAH...Kah...kah...ko ingat lanun tuh nak bagi duit...duit rakyat lagi disakau,disonglap,dijarah adele.Duit rakyat duit dia...duit dia..hanya untuk anak beranak dia.Baru dia tau sambutan rakyat cukup hangat...kerusi lebih banyak dari orang...kok3

Anonymous said...

Nak sedapkan hati sendiri

pelet santet said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

*&% tak buat kerja??

Anonymous said...

lawak pagi Senayan. senaman minda ceria suasana, kah kah kah

Anonymous said...

Akhbar Taiwan lapor Rosmah belanja 200 juta 8 tahun guna kad kredit

DATIN Seri Rosmah Mansor terus menjadi bahan berita kontroversi akhbar luar negara. Kali ini perangai boros beliau berbelanja mewah sehingga hampir 200 juta dilaporkan dalam sebuah akhbar harian di Taiwan.

Dalam masa 8 tahun, akhbar itu melaporkan, Rosmah berbelanja sehingga kira-kira 200 juta menggunakan kad kredit untuk membeli pelbagai barangan mewah.

Ini terjemahan yang diberitahu kepada aku oleh salah seorang kawan berbangsa cina, aku manalah faham tulisan cina. 

Apa yang aku faham dalam laporan tu pada tajuknya ada tulisan nombor 2 (aku anggap ada kaitan dengan terjemahan 200 juta) dan ada tulisan nombor 8 (aku anggap ada kaitan dengan terjemahan 8 tahun).

Selain itu, aku nampak ada 4 kali laporan itu tulis perkataan '1MDB' dari situ aku faham, tak ada lain laporan akhbar Taiwan ini tentu ada kaitan dengan skandal 1MDB dan kleptokrasi Najib Razak.

Anonymous said...

SELEPAS ASB, TABUNG HAJI PULA MENGECEWAKAN KITA....
Sebelum ini, ASB bagi tahun keuntungan 2016 telah mengumumkan dividen sebanyak 6.75 sen serta bonus 0.50 sen seunit, suatu angka paling rendah dalam sejarah sejak amanah saham itu diwujudkan.

Baru-baru ini, Tabung Haji pula mengumumkan keuntungan untuk pendepositnya. Bagi tahun 2016, bonus tahunan yang diumumkan ialah 4.25% beserta bonus haji sebanyak 1.5%.

Sekali lagi, ini juga merupakan kadar terendah berbanding tahun-tahun sebelumnya.

Tahun depan, berapa agaknya?

Bolehkah kita mengharapkan, selagi negara dipimpin oleh Najib Razak dan Tabung Haji dipengerusikan oleh Azeez Rahim, ia mampu memberikan pulangan yang memuaskan? (SH 05/02/2017).

Anonymous said...

kalau City buat persembahan hari-hari pun akhirnya hanya kerusi yang jadi penonton. kalau setahun sekali boleh menambah minat tapi kalau terlalu kerap ia menimbulkan ini:bosan, bosan, bosan!

Anonymous said...

Nasib "perjalanan terakhir" syarikat automotif negara PROTON bila dijual 51% kepada syarikat CHINA
(Keringat dan AirMata)

Proton membina kilang di Tg Malim dengan cash tanpa hutang.

Itulah ketika Proton di zaman Tun M. Sentiasa mencatat keuntungan.

Harini kita dikejutkan dengan berita syarikat automotif Geely dari China akan membeli 51% pegangan di Tg Malim Plant yang diluluskan oleh KERAjaan Malaysia.

Nasib anak anak bangsa hanya akan menjadi kuli pada bangsa negara luar bila kepentingan PROTON hilang dari tangan Malaysia. Kilang yang kita bina dari hasil titik peluh kita selama ini dan menjadi jenama kebanggan kita semua dan kebanggaan negara bakal bertukar tangan.

Kilang tersebut bakal bertukar polisi dari mereka cipta dan mengeluarkan model sendiri ke cuma menjadi TUKANG PASANG PINTU, TUKANG PASANG BONET, TUKANG PASANG RIM TAYAR dan TESTER pada kereta keluaran jenama Geely dari China.

Sedih betul. Kita akan sama nasib seperti di Indonesia. Ada plant, ada kilang kereta tapi cuma jadi tukang pasang parts pada Volvo, Mercedes, Toyota dan lain lain.

Beza cuma plant plant tu Volvo, Merc dan Toyota yang keluar duit bina. Tapi untuk Geely PROTON YANG PENAT PENAT BINA DAN USAHA namun akhirnya kerajaan Najib senang senang jual 51% kepentingannya pada Syarikat kereta China.

Bahana 1mdb.

Apa lagi yang tinggal pada anak cucu kita?

ted manoff said...

Kikikikikiki... Sudahlah ryezall hentikn propaganda bongok ko nii...sekarang segalanya maklumat dihujung jari..ahli2 umno yg macham tunggul kayu bolehlah ko auta..ko ingat rakyat bingaii mcm ko kerr ryezall..... PrOoTt arghhh lega baq hangπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜œπŸ˜πŸ˜œπŸ˜

Anonymous said...

Walaupun 99% blogger di AS buat tilikan yang tidak berpihak pada Triump tapi kempen beliau sentiasa pack dari mula sampai kesudah. Dalam kata lain, sambutan terhadap kempen adalah gambaran awal yang tidak boleh dikesampingkan. Lebih baik bubar sebelum hilang deposit dan termaluan. kik kik kik

Anonymous said...

Berwaspadalah mengungkit perkara lama
Berjaga-jaga ungkit perkara lama
Posted on Sunday, February 05 @ 12:57:19 MYT by paktam

Oleh A Kadir Jasin

KEBELAKANGAN ini beberapa saluran propaganda arus perdana telah membangkitkan semula peristiwa yang berlaku masa lampau.Dua daripadanya adalah skandal Bumiputra Malaysia Finance (BMF) dan pembabitan Bank Negara dalam perniagaan tukaran mata wang.

Saya membuat liputan kedua-dua peristiwa tersebut.

Dalam kes BMF, saya adalah antara wartawan terawal membuat berita yang kemudiannya didapati tidak benar. Apabila berita skandal itu mula dilaporkan oleh agensi berita antarabangsa dan media serantau, saya bertanya seorang pegawai kanan Bank Bumiputra mengenainya.

Bank Bumiputra adalah induk kepada BMF yang berupa sebuah syarikat pinjaman yang beribu pejabat di Hong Kong.

Pegawai itu menafikan berita yang BMF mengalami masalah kewangan akibat hutang lapuk. Saya menyiarkan berita itu dalam akhbar saya, Business Times.

Laporan saya itu ternyata songsang dan krisis MBF akhirnya meledak menyebabkan kerugian besar kepada Bank Bumiputra.

Pokok pangkal skandal itu bermula sekitar tahun 1979-80 ketika mana Perdana Menteri ialah Allahyarham Tun Hussein Onn dan Menteri Kewangan, Tengku Razaleigh Hamzah.

Sebelum dilantik Menteri Kewangan pada tahun 1976, Tengku Razaleigh adalah Pengerusi Bank Bumiputra.

Beliau juga pernah menjadi Pengerusi Perbadanan Nasional (Pernas), Petronas dan Kumpulan Fleet yang memiliki New Straits Times Press Berhad.

Skandal itu bermula apabila BMF memberikan pinjaman besar dan mudah kepada seorang jurutera Singapura bernama George Tan.

Dengan pinjaman BMF itulah Tan membeli pencakar langit Gammon House dan harta-harta lain di Hong Kong. Dalam sekelip mata Tan menjadi wunderkinder atau budak ajaib dunia korporat Hong Kong. Waktu itu Hong Kong masih tanah jajahan Inggeris.

Siasatan yang dilakukan di Malaysia, Hong Kong dan United Kingdom akhirnya menyebabkan tiga rang pegawai kanan Bank Bumiputra dan BMF dipenjarakan di England dan Hong Kong. Salah seorang daripadanya adalah pegawai yang memberitahu saya bahawa BMF tidak menghadapi sebarang masalah.

Mereka yang didapati bersalah dan dipenjarakan adalah pengerusi Bank Bumiputra, Lorraine Esmi Osman; Pengarah Urusan Hashim Shamsuddin dan Ketua Pegawai Ekonomi, Dr Rais Saniman. Lorraine meninggal tahun 2011.

Apabila Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri, sebuah jawatankuasa penyiasat yang dianggotai oleh Ketua Juruaudit Negara, Tan Sri Ahmad Nordin, juruaudit bebas Ramli Ibrahim dan peguam Chooi Man Sou telah ditubuhkan. Antara fakta yang muncul ialah lembaga pengarah Bank Bumiputra enggan memberi kerjasama.

Berikutan meledaknya skandal itu, Tengku Razaleigh ditukarkan dari Kementerian Kewangan ke Kementerian Perdagangan dan Perindustrian. Ahli perniagaan dan bekas majistret Tun Daim Zainuddin dilantik menggantikan beliau.

Kes kedua ialah kerugian perniagaan tukaran asing Bank Negara pada tahun 1990-an yang berjumlah AS$12 bilion atau kira-kira RM30 bilion pada kadar tukaran waktu itu.

Tujuan tersirat operasi itu adalah mempertahankan nilai ringgit dan, kalau nasib baik, buat keuntungan luar biasa tetapi ia berakhir dengan kerugian. Gabenor Bank Negara waktu itu, Allahyarham Tan Sri Jaffar Hussein, mengambil tanggungjawab dan meletakkan jawatan.

Pegawai yang bertanggungjawab terus dalam operasi tersebut, Tan Sri Nor Mohamed Yackop, diarahkan berhenti.

Ironinya orang yang digunakan untuk mengungkit peristiwa tersebut iaitu Datuk Abdul Murad Khalid adalah penolong gabenor yang bertanggungjawab ke atas peraturan perbankan dan kawal selia ketika krisis itu meletus.

Apatah lagi Abdul Murad sendiri kemudiannya disiasat dan dituduh di mahkamah kerana gagal mengisytiharkan aset berjumlah hampir RM24 juta. Soalnya bagaimanakah seorang pegawai Bank Negara yang baru berusia dalam lingkungan 50 tahun boleh mengumpul harta sebanyak itu? Beliau didapati bersalah dan didenda RM500,000.

Isu-isu ini diungkit oleh saluran propaganda yang tidak pun tahu keadaan sebenar atau yang berasa generasi muda boleh

Ted Manoff said...

Aku tetap bersyukur atas berapa peratus pon dividend yg dapat. Bersyukur tanda orang beriman. Tak bersyukur dan tak puas hati tanda orang tengah mabuk ketum

Anonymous said...

Bila dunia gawat, yang diperlukan adalah super hero dan bukan idealis. gagal membaca kehendak semasa bakal menyaksikan lebih ramai sore loser dan cerita blackout II dan 400K Bangla II. Mungkinkali ini skripnya dari penjara! Wakakaka

Anonymous said...

Gambar atas sekali yg sedang berceramah tu misti sepupu-sepapat Ted pencuri identiti.
ho ho ho

Anonymous said...



Kalau betul proton membina kilang tanpa hutang. Tentu sekali tuan punya tak jual.

Anonymous said...

Suka hati dia le, yg ko menyebuk apa hal. Lebih baik ko buka kedai cuci kereta.

Anonymous said...

Lebih Baik dari Parti Cap UMNOnok!!!

Anonymous said...

To wan auta kare

Anonymous said...

Betul ... dia bawa DG jet peribadi

Anonymous said...

anon 10:31.
cuba baca nasihat ini. kalau nak melabur, tak perlulah melabur dalam tabung haji sebab tabung haji bukan entiti pelaburan untuk pelabur. pendeposit menyimpan wang dalam tabung haji sebagai simpanan bagi menunaikan fardu haji. jika sudah sampai masa dan simpanan juga mencukupi maka pendeposit akan ditawarkan untuk ke mekah. itulah tujuan utama mendeposit menyimpanduit dalam tabung haji. bagi pihak tabung haji pula, peranannya adalah menyimpan duit pendeposit dan mencari dana untuk menampung pertambahan kos jemaah ke tanah suci. itulah sebab tabung haji perlu melabur dalam bidang2 pertanian dan ladang, perumahan dan sebagainya bagi menampung kos subsidi pendeposit yang layak ditawarkan mengerjakan haji. jadi, apa masalahnya jika tabung haji memberi sedikit pulangan kepada pendeposit adalam bentuk bonus dan dividen kerana iklim pelaburan sepanjang 2016 memang kurang memberangsangkan? malaysia sudah banyak kali mengalami kemerosota ekonomi selari dengan situasi yang sama di seluruh dunia. jangan asyik nak salahkan satu pihak kerana menganggap keuntungan melabur dalam tabung haji mesti sentiasa besar dan menguntungkan. nak untung, berniaga sendiri atau mencari entiti pelaburan yang lain, bukan menyimpan di tabung haji. oh ya, namapun tabung haji. maksudnya menabung untuk mengerjakan haji, bukan menabung untuk jadi kaya dengan makan bonus dan dividen.

Anonymous said...

ramai gila habaq ang... 1 jota tak kurang tu...

Muahahahahahahahaha

ted manoff said...

Sunday, February 5, 2017
PETRON VS PETRONAS
Satu Kenyataan!

Masa aku on the way ke KLIA, Aku nak singgah isi minyak di stesen minyak Petron Salak Tinggi, aku tengok bersusun kereta nak isi minyak. Aku tanya kat budak pam attendan,

"Dik..! Biasanya kat Petron ni tak ramai orang. Kenapa hari ni penuh sesak..? Minyak murah 20 sen ke kat sini?"

Jawab budak tu...,

"Harga sama je bang...! Tapi dia orang kata dari bayar 20 sen lebih kat Petronas untuk Najib balun, lebih baik bayar 20 sen kat Petron untuk Tun M balun Najib...!"

_#CnP jer




# Sketsa di atas menguji iq dan emosi.. Itulah kemungkinan realiti yang kena dihadap oleh 6.6%.

Moral of the story..
Rakyat menzahirkan kesedaran dan bantahan dalam apa jua bentuk yang boleh diterjemahkan.


kluangman at Sunday, February 05, 2017

Anonymous said...

Bagus.....Jadi, berapa ramai pendeposit tabung haji nak keluarkan duit mereka dari tabung haji tu??? Aku harap biar 1 jota yang keluarkan duit mereka dari tabung haji yang 'tak seberapa' dapat dividen mereka tu.

Cepat sikit aku punye giliran pergi haji.

Yang mana keluar duit deposit tu boleh pergi haji naik tongkang tajaan raspussy.....!!!!

Anonymous said...

huh, sedihnya dengor... perjalanan terakhir tu. Lepas ni HARAMkan seluruh keturunan ko beli kereta proton.... takut perjalanan akhir tu menyebabkan seluruh keturunan ko pun berakhir mampos di jalan raya dengan proton...

Amacam, ada berani? Setakat copy paste tu tarak telor la...

Anonymous said...

cuci kereta sorong angkat tulang babi pemberian tokong guan eng noswimmingpool..

Anonymous said...

tu sebab parti 93.4% ni tak berani nak bertanding di tanjung datu. Takot hilang deposit....

Muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

12:28 Si Bahalol bagi komen bahalol

Anonymous said...

Sokong...kalau nak keuntungan besar, melaburlah dalam gunnies staud is good for you

Anonymous said...

Ted Manoff a.k.a. pembina tamadun/peramal kematian (sendiri declare)

..aku ingatkan hang merajuk mati beragan lepas admin delete komen hang..baguih la hang tau bersyukur..hang pun brapa lama pun bole hidup..da tak lama da..

p/s: yg mulut celupar mcm hang tak paya tunggu minum ketum..mengigau pun celupar..

Anonymous said...

12:39 Si Bahalol yg sama bagi komen bahalol

Anonymous said...

tu la, parti umno tak berceramah depan kerusi kosong. Parti 93.4% sembang lebat, bukan sahaja kerusi kosong... audien mereka jembalang, hantu dan setan yang dengar... cukup berminat pulak tu..

Anonymous said...

ted kentot memang bahalol

Anonymous said...

Melabur kt TOTO jer..bgi kawan baik madey KAYERERRRR....
tahun ni madey bole dpt KEK BRTHday 13 tngkat..

hari2 bole tolong ORG tipu ORG..

Anonymous said...



Multi billionaire apa nak gaduh, tak lama lagi petron Thailand n Singapore habis di sapunya

Anonymous said...

Kalo korang nak tau , akhbar di taiwan tu dlm BM

Anonymous said...


Yang p tengok bukannya nak dengar, nak bagi semangat saja

Anonymous said...


Duit yg hilang tu zaman Tun Jadi pm

Anonymous said...

Kegigihan Jing menyalak siang malam melambangkan 'power' pek ang pow yg diberi Tuan BESAR kapir dan lgbt dapigs.

Steady la, Jing!

Anonymous said...

Geli ah bila pihak yg mewakili kapir lahanat nak menyalak pasal Tabung Haji.
Woi Jing, suruh Tuan Besar dapigs ko sokong RUU 355 dulu sblom nak menyebok pasal TH.

ted manoff said...

Juboq nepall..tak habis2 psl ruu 355..nii semua wayang umno utk pikat hati pas..sudahlah jgn nk main wayang plk..πŸ™ˆπŸ™‰πŸ™Š

Anonymous said...

tanda ikhlas parti bunga nak berkawan dengan parti pas, kene la hadir beri sokongan terhadap ruu355 nanti....

hehe, atok madey tu nak ke sokong??? Setakat hantar si boboi botak jadi wakil tarak guna la... boboi cakap lain, atok kerala sembang lain... tu pun ade hati nak tawan majoriti pengundi. Kita nantikan wayang pacak parti bunga...

kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Pengarah2 dan pengerusi th dapat habuan lumayan...penyimpan dapat ciput...bodooh punye pendapat...

Anonymous said...

Jet RM133 juta dibeli dengan duit curi 1MDB tersadai di Singapura

    
SEBUAH jet berharga USD30 juta (RM133 juta) yang dibeli menggunakan duit curi daripada 1MDB, dilaporkan telah tersadai di salah sebuah lapangan terbang di Singapura.

Jet jenis Bombardier Global 5000 milik 'dalang' (mastermind) di sebalik pencurian wang 1MDB, Jho Low itu dikatakan sudah ditahan oleh pihak berkuasa Singapura sejak dua minggu lalu, di Lapangan Terbang Seletar, Singapura.

Jet itu dilapor merupakan sebahagian daripada aset-aset haram yang dibeli menggunakan wang curi daripada 1MDB bernilai lebih USD1 bilion dan sedang dalam proses rampasan oleh Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat, DOJ (Department of Justice).

DOJ pada Julai tahun lalu mengeluarkan satu arahan untuk merampas jet berkenaan di dalam satu fail mahkamah yang menyenaraikan aset-aset bernilai lebih USD1 bilion yang didakwa telah dibeli oleh Jho Low dan rakan-rakan subahatnya menggunakan duit yang dicuri daripada 1MDB.

Dokumen yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa Amerika Syarikat itu antara lain, turut menyebut butiran jet peribadi jenis Bombardier Global 5000 dengan nombor siri 9265 dan nombor pendaftaran N689WM, yang memiliki dua enjin Rolls Royce bernombor siri 12487 dan 12488.

Anonymous said...

Bila cina dh kuasai proton habislah melayu...padan muka macai bodoh..ktm pun nanti jadi hakmilik cina...

Anonymous said...

Kalo ade telor dah lama saman wsj dan tangkap cina jho lo...hi3

Anonymous said...

Najib dan semah dah tersohor di seluruh dunia...setaraf dengan trump..

Anonymous said...

Penyokong umno dan macai2 sukahati perompak2 1mdb tidak di tangkap...bodooh betul...

Anonymous said...

PROF SHAMRAHAYU : HADI BAKAL GAGALKAN PERLAKSANAAN HUDUD SEBAB TAK IKUT ROAD MAP

Pakar perlembagaan Prof Madya Dr Syamrahayu, selaku salah seorang Jawatankuasa Teknikal draf pindaan Akta 355, mendedahkan, Jawatankuasa Teknikal itu memohon dan mencadangkan supaya akta itu diperkenalkan oleh kerajaan. Itu keputusan Jawatankuasa Teknikal.

Tetapi entah bagaimana draf itu telah di hijack oleh Hadi dan Jamil Khir.

Menurutnya, penggubalan dan pindaan Akta 355 sebelum ini berjalan lancar dan Ahli Parlimen bukan Islam tidak pernah mencelah dalam parlimen kerana menghormati hak orang Islam. Malangnya, apabila ia digambarkan sebagai Hudud, maka ia mengundang campur tangan pelbagai pihak termasuk pemimpin bukan Islam sekaligus menyukarnya ia diluluskan.

Lebih menyusahkan lagi, ia tidak akan dibentangkan oleh menteri sebaliknya oleh ahli parlimen pembangkang sedangkan dalam sejarah parlimen negara kita, belum pernah usul kerajaan yang dibentangkan oleh menteri ditolak dan belum pernah usul persendirian yang dibentangkan oleh ahli parlimen pembangkang diluluskan.

Anonymous said...

Kenapa Mydin rugi teruk

Sejak Mydin ditubuhkan, ia berkembang dengan amat pesat sekali. Menjadi satu-satunya pasaraya tempatan yang amat besar yang boleh dibanggakan. Kalau orang nak kata dia bukan Melayu, tapi dia mamak, tak kisahlah, sekurangnya dia rakyat Malaysia yang saya yakin berstatus Bumiputera.

Trajedi mengalami kerugian sudah tentu disebabkan berbagai faktor. Dan salah satu penyumbang kepada cabaran tersebut menurut Mydin adalah disebabkan polisi kerajaan yang tidak membantu. Polisi terutamanya terhadap para peniaga peruncitan seperti mereka.

Malang sudah jatuh ditimpa tangga kemudian diberak ke muka dek ayam apabila secara kebetulan kerajaan mula laksanakan sistem GST. Kemudian kerajaan ketatkan pula akta kawal harga dan seumpamanya. Kemudian nilai RM pula teruk menjunam. Semua itu seperti memalitkan gara pada luka.

Ditambah lagi pula dengan kawalan gaji yang kerajaan buat dengan berbagai levi. Kesukaran untuk mendapatkan pekerja asing dari negara lain meningkatkan semua kos operasi pasaraya seperti Mydin.

Mydin terpaksa tarik brake kesemua perancangan pembesaran mereka akibat dari apa yang sedang berlaku sekarang.

Kuasa membeli rakyat makin teruk

Kerajaan kakat mereka berikan BR1M supaya rakyat boleh guna untuk berbelanja dan galakkan ekonomi negara. Nampaknya terbukti itu semua langsung tidak membantu. Jumlah jualan pasaraya Mydin merosot.

Pasaraya seperti Mydin mensasarkan golongan berpendapatan rendah sebagai pelanggan utama mereka. Dan golongan ini sebenarnya berada dalam keadaan yang parah sekarang. Kos hidup meningkat sedangkan jumlah pendapatan macam tidak bergerak langsung.

Anonymous said...

jho low punye pesawat, apa kene mengena dengan penyokong umno pulak ha bahalol???

Anonymous said...

kah kah kah kah bodohnya mamat yang copy paste ni. Dalam malaysia hanya mydin je ke pasaraya yang ada?? Kalau mydin je paaaraya dalam malaysia dan rugi teruk tak boleh hidup, boleh la nak salahkan gst, br1m dan sebagainya....

bodoh bahalol betul anon 4:53.

Ingat ko mainkan isu tu orang ramai akan undi pembangang ke???

Kah kah kah kah kah kah...

Anonymous said...

Wow dasatle mydin pun terkesan ke?...dengor citer mydin terpaksa menutup pernigaanye...2300hrs hingga 1030 hrs setiap ari sadis sungguh.Kebulurle orang miskin xde tempat nak belibelah.

Anonymous said...

Cara Urut Untuk Besarkan Dan Panjangkan Zakar

Kebanyakan lelaki merasakan zakar mereka tidak menepati saiz yang sepatutnya.Purata zakar normal lelaki dewasa Asia ialah sekitar 4 inci hingga 6 inci, namun perlu diingatkan bahawa kebanyakan lelaki tidak mencapai saiz zakar yang optima.

Maka atas sebab ini kaedah mengurut boleh meningkatkan zakar ke tahap yang lebih besar dan panjang.

1. Mengurut zakar untuk memanjangkannya elok dilakukan pada awal pagi. Sapukan sedikit minyak lintah pada tapak tangan dan gosok dengan laju untuk memanaskannya.

2. Tarik nafas dalam-dalam. Kemutkan dubur, genggam pangkal batang zakar dengan tangan kanan menggunakan ibu jari dan jari telunjuk.

3. Lurutkan batang zakar itu membawa tangan ke hujung zakar tapi hendaklah anda berhenti bila sampai ke takuk zakar. Dengan cara ini, anda menghantar lebih banyak darah ke dalam kepala zakar dan dikunci tenagannya oleh cengkaman tangan tadi. Tahan nafas selama 7 kiraan sambil mengekalkan cengkaman itu. Kemudian lepaskan.

4. Lenturkan batang zakar ke arah paha kanan dubur. Kemudian lepaskan lenturan itu. Lakukan sebanyak 21 kali.

5. Lenturkan batang zakar ke arah paha kiri dubur. Kemudian lepaskan lenturan itu. Lakukan sebanyak 21 kali.

6. Pegang kepala zakar, pusingkan zakar mengikut jarum jam sebanyak 21 pusingan. Kemudian lakukan yang sama pada arah berlawanan jarum jam.

Anonymous said...

atok madey tak sokong ruu355???

Nak buat kerjasama dengan pas kejadahnya tu???

Syok sendiri punye atok kerala....

Anonymous said...

hehehe... bila mak ko, bapa ko, atok ko, nenek ko, abang ko, kakak ko, adik ko atau ko sendiri nak keluarkan semua duit dari tabung haji tu???

Lagi cepat ko keluarkan simpanan, lagi bagus.... ko masukkan duit ko tu dalam saham carlsberg... boleh untung 100% lagi. Tak ciput pun dapat....

Tapi kalau tetap simpan dalam tabung haji, aku kira ko tu tetap bodoh bahalol...

Anonymous said...

bahalol 93.4% memang tak reti bagi komen sebab mereka bahalol-bahalol belaka....

Anonymous said...

saman wsj pakai duit mak bapak ko boleh tak??

Anonymous said...

tapi tak sesohor atok peliwat... seluruh dunia boleh tengok pala bana dia... pondan dan lgbt seluruh dunia cukup kagum dengan peliwat tu...

Anonymous said...

Fuh, petua atok peliwat untuk dapat kepala zakar yang besar dan panjang. Patut la chinadoll cukup suka...

jam omega dah jumpa ke belum?

Anonymous said...

kok kok kok kok kok... tanya ted kentot, dia shopping selalu kat mana?? Cold storage gamaknya....sebab tu tak dengar pulak cold storage nak tutup cawangan...

Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

KUALA LUMPUR 6 Feb. - Pas menyifatkan DAP berani menolak dan menentang kehendak umat Islam untuk mencari penyelesaian berpandukan kepada ajaran Islam termasuk dalam urusan pentadbiran negara.

Ketua Dewan Pemuda Pas, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz berkata, sikap parti itu merupakan satu tindakan permusuhan yang nyata terhadap Allah dan Islam.

“Jika anda bertanya, mengapa Pas menolak DAP dan mereka yang bersamanya, maka jawapannya adalah selaras dengan apa yang dijelaskan di atas. DAP menolak penyelesaian agama untuk negara.

“Bukan hanya untuk negara, DAP berani menolak dan menentang kehendak umat Islam untuk berubat dan mencari penyelesaian dengan agama Islam (dianuti) mereka sendiri. Ia adalah permusuhan yang nyata terhadap Allah dan agama-Nya. Justeru, Pas mengingatkan rakyat Malaysia agar menolak penyelesaian cara DAP,” katanya dalam akaun Facebook miliknya, hari ini

Anonymous said...

Fuh, petua atok peliwat untuk dapat kepala zakar yang besar dan panjang. Patut la chinadoll cukup suka...

jam omega dah jumpa ke belum?

Anonymous said...

suruh rosmah urutkan batang najib kasi panjang. Dah tak naik

khairulryzal osman said...

Teringin nk miliki peliaq besar mcm negro

Anonymous said...

Najib lemah tenaga batin. Rosmah tak puas

ted manoff said...

Juboq ryezall... Habis selama nii pas boleh berSETONGKOL dgn dap apa cerita nik abduh..? Nii semua psl dedaq berjuta2 dari pm najib... Tapi ahli biasa pas tetap bersama ph...πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š✊

Anonymous said...

Kote naajib pendek

Anonymous said...

5:29 Si Bahalol bagi komen bahalol

Anonymous said...

JAM OMEGA MANA JAH. NAK SOROK LAGI KE JAH. KO TUNJUK JE JAM OMEGA..AKU TERUS SOKONG PKR.

Anonymous said...

hehe... hebat najib. Bagi dedak sampai mampu memesongkan pemikiran pas... yang lagi hebat 'dedak najib' tu dah berlaku zaman madey jadi pm dulu, bilamana madey pun pernah kata dap tu anti-Islam... hebat, hebat...

Tapi entah macam mana, 'dedak najib' tak mampu lawan dedak pemberian kit sial, dulu madey kata kit sial tu anti-Islam, bapak segala rasis... kini dah bersahabat baik pulak.... isy, isy.... memang lagi power dedak kit sial punye....

Muahahahahahahahahaha

Anonymous said...

jam omega ada dalam kain nek jijah..

Anonymous said...

bahalol 93.4% memang tak reti bagi komen sebab mereka bahalol-bahalol belaka....

Anonymous said...

Hallo...
Dividen Tahunan Tabung Haji jatuh merudum.
Kpd pengikut ajaran sesat raspussy, harap cepat keluarkan deposit anda.
Lebih ramai lebih cepat lebih bagus.

CEPAT SIKIT GILIRAN AKU NAK PEGI HAJI

Pengikut ajaran sesat raspussy boleh pegi haji naik speed boat.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates