January 18, 2017

22 @SyedSaddiq Hendak Jadi Pendamai Pulak Dah!


Ketua Armada, Parti Cap Bunga Raya, Syed Saddiq semalam telah mengeluarkan Kenyataan Media di laman sosial Facebook beliau. Beliau yang sepatutnya memilih untuk taat setia kepada salah seorang pemerintahnya sama ada Tuanku Sultan Johor ataupun Pengerusi partinya, Tun Dr Mahathir dalam konflik pertelingkahan bandar 'Forest City', telah memilih untuk 'play safe'.


Ketua Armada Parti Cap Bunga Raya yang berumur 24 tahun telah menasihati Tun Dr Mahathir yang berumur mencecah 93 tahun supaya Tun Dr Mahathir dan Tuanku Sultan Johor membuat pertemuan empat mata untuk mencari titik pertemuan dalam permasalahan yang timbul. Tun Dr Mahathir mungkin terharu dan terkesima dengan nasihat Syed Saddiq ini yang baru tahu kegunaan sabun.

By the way, Presiden Parti Cap Bunga Raya mana ya? Awak di mana?

22 comments:

Anonymous said...

Asalkan dia tak rembat duit rakyat sudah..ataupun seleweng duit mara taja pasukan bola. Lepas tu tak mengaku. Kihkihkih

Anonymous said...

"Saya tak nafikan memang ada ketirisan dalam felda" - tan sri shahrir samad.

Anonymous said...

Pengerusi FELDA yang baru dilantik, Tan Sri Shahrir Abdul Samad berkata agensi itu akan menjual hotelnya di London bagi mendapatkan sumber kewangan.

Katanya, aset tersebut tidak memberi pulangan banyak selain ia tidak mempunyai ‘nilai sentimental’ kepada rakyat di negara ini.

"Semua aset di luar negara akan diteliti semula dan kita akan jual jika taksiran menunjukkan ia tidak mampu menjana keuntungan seperti diharapkan, sekali gus memberi bebanan kewangan tambahan kepada Felda.

Pilihan Editor

"Setakat ini, kita sudah putuskan untuk menjual aset hotel Felda di London kerana nilainya mengalami penyusutan mendadak," katanya dalam sidang media di Menara Felda hari ini.

Anonymous said...

Seleweng felda, seleweng mara. Rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan.

Anonymous said...

duit mara kena rembat taja pasukan bola??? Fakta mana ko ambik tu bangkai???

Anonymous said...

saddiq segaraga nak jadi pendamai?? Tak payah la.... ko pergi clubbing dengan salena gomez udah la..

Anonymous said...

kenyataan dari anina salam 4 kali takde ke?? Tengah main konda kondi gamaknya....

Anonymous said...

presiden parti bunga pulak tengah tidur lena sejak balik eropah... bangun kejap setakat bagi ucapan kat stadium melawati ahad lepas... lepas tidur balik. Pengerusi nak mampus ke, nak tercirit ke, nak kena sula ke.... lantak hang la...

Anonymous said...

Malaysia sangat2 memerlukan mega lanun , perompak ,penyamun utk menjarah harta rakyat bagi kesenangan anak dan kroni...rakyat hanya jdi hamba abdi sepanjang hayat.

Anonymous said...

mega lanun , perompak ,penyamun utk menjarah harta rakyat bagi kesenangan anak dan kroni ---> mamak madey al-keralali

Anonymous said...

Hehwhe..penyamun mamakdey tak habis makan dah hasil menyamun 22th utk anak baranak..
Jing2 manyalak gak bongok

Anonymous said...

9.18 duit milik entiti mara la bodoh punya keling penang. Pundek punya keling mengaku melayu. Mengaku umno. Ni mesti geng kulit hitam shaik hussein & rafizal rahim kahkahkah

Anonymous said...

Penyamun keling azeez rahim lagi banyak makan harta samun

Anonymous said...

22tahun menyamun. sebatang tiang jambatan pun haram nak tegak kat sabah serawak. nak selamatkan rakyat malaysia konon. rakyat sabah serawak tu rakyat filipin? rakyat indon? makin tua makin mengarut.

Anonymous said...

bukan hanya pandai mengarut,
tapi dia juga diberi hidayah utk mencarut ..
sikit lagi pasti dia akan cuba isap cerut,
utk lengkapkan diri sbg mafia dan tali barut ..

Anonymous said...

Soros + madey + dapig13may = mmg alamatny jahanam n kucalana ..

Kihkihkih

Betul x???

Anonymous said...

duit untuk menaja sukan adalah duit yang diperuntukan untuk tujuan promosi syarikat. Nilainya hanya berapa persen je dari yang diperuntukan. Kalau lembaga pengarah dah bersetuju dan faham akan risiko yang diambil, dimana relevannya duit tu diseleweng pulak???

Ko faham ke bagaimana perniagaan dijalankan??

Duit PMB investment dan unikl tu digunakan untuk bayar biasiswa ke???

Anonymous said...

komen pembangang tarak isi langsung..

Anonymous said...

redho jer la yidin oi.... setakat presiden parti bunga jer la....pm pun bakal orang lain. nak jadi tpm orang dah tempah.
nak naik jadi pm dah kempunan akibat gelojoh. ikut cakap orang..sendiri masuk gaung. redho jer la....

Anonymous said...

Tak payahlah CTS layan anak muda yang seimbang pecapaian dari sudut orator dan berita negatif tentang dirinya. Daripada berikan dia ruang percuma lebih afdhal ruang berkenaan diberikan kepada insan yang lebih hebat dari itu.

Anonymous said...

trw mintak tajaan dengan unikl sebanyak rm1 juta, tapi hanya dapat wang sebanyak rm200,000. Dimana la ada unsur 'paksaan' dan 'seleweng' tu eh???

Anonymous said...

zaman atok u-tun madey memerintah dulu je takde ketirisan... semua duit guna dengan baik 100%. Orang tak berani nak ambil, takut kene potong kedua-dua belah tangan dan kaki... lagi takut rakyat hukuman tu dari hukuman hudud.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates