January 7, 2017

54 Kisah Si Tanggang II - Adakah Ainina Lupa Jasa Bapa?


Malam ini kita buka cerita santai. Cerita anak-anak Tanggang moden yang melupakan jasa Ibu Bapa. Posting sebelum ini CTS ceritakan bagaimana Menteri Besar di sebuah negeri termaju di Malaysia sanggup bercuti di London meninggalkan Ibunya yang sedang nazak.

Kisah kedua malam ini cerita satu lagi pemimpin pembangkang yang baru saja disingkirkan dari parti. Ainina Sainuddin, Mantan Ketua Srikandi Parti Cap Bunga Raya dikatakan sanggup ke sini ke sana mengembangkan karier politiknya, meninggalkan Bapa beliau yang sedang sakit di rumah.

Menurut maklumat daripada kem TS Muhyiddin Yassin yang membekalkan maklumat ini, Ainina hanya balik kampung berjumpa Bapa beliau hanya untuk minta duit sahaja. 

Kata sumber lagi, Ainina sibok hendak menolong orang lain, sedangkan Bapa sendiri sakit, kaki bengkak, hendak makan pun susah sebab tidak ada orang sediakan makanan. Ada Anina kisah? Kata sumber, Bapa Ainina merangkak untuk ke dapur untuk masak Maggie.

54 comments:

ted manoff said...

Kahkah...ko mabuk ayaq ketum kerr ryezall..sudahlah byk lagi isu yg boleh ko utarakn..mana video jamal campak beg 1juta tuu..jgn sembang jerr lebat habuk takdaq...๐Ÿ™‰๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฐ

Anonymous said...

Sundal laknat....dulu, kini dan selamanya....

Anonymous said...

Anak TANGGANG derhaka yg akn dSUMPAH mnjadi MESIN judi online..

Hahahaha
Hasil masyukkkk

Anonymous said...

lorr... anina dah kena buang dari parti bunga bodoh....???

kah kah kah kah kah... pasal apa kena buang tu???

ted manoff said...

Kepada Pembacaku Yang Budiman,

Jika anda terpaksa menggunakan "Anonymous" sebagai pengenalan diri, sila letakkan nama anda atau nama samaran pada penghujung komentar anda. Ini adalah sebagai tanda keikhlasan anda memberi komen atau ulasan.

Sebarang cubaan untuk 'cut and paste' artikel bloggers ProTun dan minions pembangkang dalam ruangan komen akan dipadam. Harap maklum.

Terima Kasih.

Anonymous said...

jamal tak sebut pun pasal video... tapi pembangang macam ko ade sebut pasal 'kes mahkamah' bahawa jamal curi letrik tnb.... mahkamah mana satu tu???

Anonymous said...

salam 4 kali pancut...

Anonymous said...

Ted,
Hebatnya blog cts ni, komen manusia bebal dan cacat otak mcm kau pun admin siarkan.

Jika dibandingkan dgn blog Celah Gelegar, hanya komen manusia bebal dan cacat otak mcm kau shj yg akan disiarkan.

Selamat berblog ted.

Ted Manoff said...

Blog CTS baguih la

Anonymous said...

Bukan the original ted, tapi ted kentot maksud saya.

Anonymous said...

gmbr ainina dlm hotel tu mcm mna tedkentodd.. serupa china doll kantoi jam omega jgk ?

Anonymous said...

itu beza org yg benar dgn puak yg pengecut dn byk buat salah..xbrani dgn realiti. xbrani nk siar real comment... BACUL admi2 pro madey mcm blog celah kangkang tu

geng macai madeykutty depa sma ja mcm tuan dedak depa.. iaitu PENIPU dan TAKUT DENGAN BAYANG2.

1 komen kutuk madey terpapar pn blh buat macai propaganda tdo xlena... nuuu takot payment DEDAK kena sekatt laa.. ampu tk kemass.. mau tnjuk ampu puak madey solid tnpa kurang satu habuk pun... kah..kahh

Anonymous said...

ted kentodd dgn ted sekor ats ni sbrnya puak yg sama.. main wayang dn watak berbeza.. jenis mkn dedak duit haram cytro apa depa nkheran..

mkn keliling xpa..jnji masyukk.. betoi dk Ted Manokk? tedkentodd barua uphn tu adik hg kot.. ka hg jgk mnyamar...

kah..kah..kah... written style dua ekor Teds dua bapak satu mak ni kku perhatikan sama sja.. 'GENRE' LOYAR BURUK!

dua2 ekor Teds ni aku xpercaya.. sekor mmg sah BARUA TEGAR TONTAIK.

watak sekor lg ala2 ats dawai...puihhhhh... hrmjdh!

Anonymous said...

Ted Manoff a.k.a. pembina tamadun a.k.a. peramal kematian (sendiri declare)

..yang tak baguih..Pariah mcm hang

p/s:..ermm..hang tak jawab lg ni..selipar saiz berapa

Anonymous said...

30 saat je pancut.. tu pun melelehh ke celah kngkng.... lemahhh... kah..kah..kah teddngok

Anonymous said...

parti bunga layu tu pn tggu msa nk dipacak nesan. melacor sana sini xlaku.. pelacor tua.. sjrh kotor hitam 22 tahun satu donia taw...

Anonymous said...

penyamun teragung 22thn ttp nk boboi jgk jd piemm cmne pon... bhye sgt2 klo bg undi.. boboi bkn teri buat bkeja.. daddy yg duk bg arahan slma ni..

kah..kahh..kah

Anonymous said...

next month kita tgguuu.... komplot terhebat sjk pnubhn chap bunga taik ni utk jatuhkn org no1 nya.... plan dh siap.. tggu nk execute je... dr sumber blh diprcyai..

jeng..jeng... mu xknl madey.. mu wt dia kwn mu mmg bodoh bi bhlol la din oiii...

Anonymous said...

2 butir Ted Manoff Laknatullah!!

ted manoff said...

Apa nii bro..main tuduh2 jerr ak 1orang saja yg pakai nama nii๐Ÿ™Š...yg lain semua klon penyamar...mana ada ak guna nama lainn..๐Ÿ˜ธ

ted manoff said...

Kihkih...kesian ko caii..kena game dgn TONGKU aziz..tongku aziz nii dpt arahan dari pm najib.. Takde sapa pun nk caya kecuali tv3suku tuu..BERSATU kian kukuh dan bakal mengantikn umno..itu yg ditakutkn oleh pimpinan umno skrang...๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ’ธ๐Ÿ’ธ

ted manoff said...

Segala drama tentang pasukan bola sepak Kelantan akhirnya terlerai dengan "bekas" Presiden KAFA, Tan Sri Annuar Musa bersetuju untuk membantu melalui jaminan konsortium yang ditubuhkan dengan jumlah RM 3 juta kepada Kelantan menerusi kepentingannya sebagai Presiden dua syarikat, Al Hamra dan RedOne.

Ironinya sebelum ini, pada Julai 2016, Tan Sri Annuar sendiri yang mengumumkan Kelantan tidak punyai bajet yang mencukupi dan kekurangan dana sebanyak RM 6 Juta untuk meneruskan kelangsungan dalam Liga Super meskipun ketika itu Kelantan ditaja oleh sebuah syarikat produk kecantikan bumiputera, Qu Puteh.

Setelah tamat saingan Liga musim 2016, Annuar buat keputusan melepaskan jawatan sebagai Presiden KAFA pada 8 November.

Dan kemudian bermula sekali lagi kitaran drama yang pernah seperti tahun-tahun sebelumnya apabila KAFA sekali lagi terpaksa menagih simpati rakyat Malaysia tentang status kewangan mereka yang kian meruncing. 

Cuma yang menariknya tahun ini, masalah kewangan KAFA mendapat perhatian sehingga ke Putrajaya sehinggakan Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak terpaksa memberi saranan kepada Annuar untuk membantu KAFA dan menggesa agar jangan pasukan The Red Warriors menarik diri daripada saingan Liga Malaysia musim 2017.

Setelah beberapa minggu laporan media, termasuk Nadi Arena melaporkan perihal KAFA yang sekejap tarik diri, sekejap jangan tarik diri, sekejap tak cukup bajet, sekejap kena bincang dengan "saya dahulu", dan pada masa yang sama di laman sosial pula, pasukan Kelantan tetap teruskan latihan seperti biasa dengan turut melancarkan kit latihan yang baru, dengan rekaan seakan jersi kebangsaan England, dan ia juga dibuka untuk dijual kepada umum.

Pada 6 Januari, seperti yang dijangka Kelantan akhirnya mengesahkan penyertaan mereka dalam liga musim ini.

Peminat bola sepak di Malaysia sudah boleh meramalkan jalan cerita " The Red Warriors Saga" sebenarnya. Rata-rata komen netizen di Facebook sudah mengagak bahawa Tan Sri Annuar Musa akan kembali ke pangkuan KAFA sebagai adiwira untuk membantu bekas pasukannya. Jika dipandang positif, Annuar membuktikan yang dia seorang pejuang yang sebenar, bukan hanya sembang kencang menaikkan status di Facebook.

Dan syukurlah, Annuar buat keputusan yang bijak dengan menukarkan kembali jersi Kelantan kepada warna merah.

Dalam banyak yang telah dibincangkan dan diselesaikan, ada satu lagi benda masih dalam dilemma, stadium warna merah jambu tu apa cerita?

- https://www.stadiumastro.com
celahgelegar at 5:24 AM

Anonymous said...

RM2.6 billion dalam akaun Najib terbongkar di Mahkamah Singapura

SUMBER sebenar wang RM2.6 billion yang dimasukkan ke dalam akaun peribadi Najib Nazak akan terbongkar secara rasmi tidak lama lagi dalam perbicaraan di Mahkamah Singapura.

Ini kerana, pegawai bank yang didakwa terlibat mempermudahkan transaksi haram wang daripada 1MDB ke dalam akaun peribadi Najib kini sedang didakwa di Mahkamah Singapura.

Jens Fred Sturzenegger, 42 pegawai Falcon Private Bank Singapura dituduh dengan 16 tuduhan — 6 tuduhan 'membersihkan wang haram' dan 10 tuduhan memberikan maklumat palsu dalam siasatan pemindahan wang secara haram milik 1MDB.

Kertas-kertas pertuduhan dalam Mahkamah Singapura terhadap pegawai bank yang berasal dari Switzerland itu turut telah tersebar di laman sosial.

Dalam salah satu daripada 16 kertas pertuduhan yang dikenakan ke atas Sturzenegger, dia dituduh gagal atau ingkar untuk melaporkan transaksi wang berjumlah USD1.265 billion (RM5.66 billion) yang jelas sekali mencurigakan.

Mengikut kertas pertuduhan, wang itu telah dimasukkan ke dalam dua buah akaun Falcon Private Bank Singapore dengan nombor akaun 8550298001 dan 8550299001 pada tarikh 21 dan 25 Mac 2013.

Hanya dalam tempoh beberapa jam sahaja, wang itu kemudiannya didakwa telah dipindahkan sebanyak USD681 juta (RM2.6 billion) ke dalam akaun Ambank peribadi milik Najib Nazak.

Satu demi satu bukti bakal terdedah, hanya masa yang akan mentukan.

Jika Najib masih mahu menggunakan hujah lapuk mengatakan semua ini fitnah terancang untuk menggulingkan pentadbirannya, maka beliau harus memasukkan mahkamah Singapura sebagai satu lagi pihak yang berkomplot mahu menggulingkan beliau

Anonymous said...

Salam 4 hari x mandi

Anonymous said...

Ah jib anak haram

Anonymous said...

Ni dah tahap bangsat punya blogger main letak gambar mak bapak orang..

Anonymous said...

Ni dah tahap bangsat punya blogger main letak gambar mak bapak orang..

Anonymous said...

Ni dah tahap bangsat punya blogger main letak gambar mak bapak orang..

Anonymous said...

Ni dah tahap bangsat punya blogger main letak gambar mak bapak orang..

Anonymous said...

Ni dah tahap bangsat punya blogger main letak gambar mak bapak orang..

Anonymous said...

Ni dah tahap bangsat punya blogger main letak gambar mak bapak orang..

Anonymous said...

Ni dah tahap bangsat punya blogger main letak gambar mak bapak orang..

Anonymous said...

Ni dah tahap bangsat punya blogger main letak gambar mak bapak orang..

Anonymous said...

Ni dah tahap bangsat punya blogger main letak gambar mak bapak orang..

Anonymous said...

Ni dah tahap bangsat punya blogger main letak gambar mak bapak orang..

Anonymous said...

Ni dah tahap bangsat punya blogger main letak gambar mak bapak orang..

Anonymous said...

SHAH ALAM, Jan 7 ― Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) leader Anina Saadudin was removed as leader of the party's women's wing Srikandi because of performance issues, party's president Tan Sri Muhyiddin Yassin said today.

He said Anina was given “space” to develop the wing, but was subsequently sacked from the position after she failed to show any developments with the wing.

“We gave her ‘space’ to develop Srikandi but due to certain issues she could not develop Srikandi as required,” Muhyiddin said after the launch of the party's official song and website.

“But she is still a supreme council member of PPBM and we hope she would remain with the party,” he added.

Malay Mail Online had earlier reported Muhyiddin saying that Anina lost her post as she failed to develop the wing after given an undisclosed sum of money.

However, Muhyiddin’s aide insisted later that the PPBM presiden had said “ruang” (Malay for “space”) instead of “wang” (money).

- See more at: http://m.themalaymailonline.com/malaysia/article/performance-issues-cost-anina-srikandi-chief-

Anonymous said...

Pelik Datuk Qu Putih dah stop taja red warrior...tak ngam dengan Anuar ke?

Anonymous said...

Macai tak boleh nak nafikan lagi najib merompak 1mdb...perbicaraan seblm ni macai kata nama najib tidak disebut dlm mahkamah singapork..kali ini macai2 tercirit laa...mana mau belit..hi3

Anonymous said...

Hewan politik...hilang segala sifat2 kemanusiaan...demi laba yg sedikit,kuasa dan nafsu menguasai diri...lupa ada mahsyar syurga dan neraka...dunia akan hancur lebur...renung-renungkan.

Anonymous said...

Hakikatnya, tak kira siapa pun, kalau seseorang itu bergelumang dengan maksiat, macamana nak pimpin rakyat demi agama, bangsa dan negara. Nauzubillah.

Anonymous said...

Pukimak punya blogger. Politik punya pasal kau boleh campur aduk dengan hal mak bapak orang. Kau ni kurang ajar. Kau sanggup ke kalau orang libatkan keluarga kau pula?

Anonymous said...

Pukimak punya blogger. Politik punya pasal kau boleh campur aduk dengan hal mak bapak orang. Kau ni kurang ajar. Kau sanggup ke kalau orang libatkan keluarga kau pula?

Anonymous said...

Wah..gempak gempita para pembangkang komen kat blog ni kononnya mahkamh Singapura akan dedahkan duit 2.6 billion...tu...Najib curi dari 1 mdb...so..kita tunggu jerlah..betul ke atau saja jer media Singapore tu nak jaja cerita yang dah basi..maklumlah Singapore pun sedang bersilat dgn kemerosotan ekonomi dia..so nak alihkan kemarahan rakyat Singapore kerana kegagalan kerajaan mereka cerita sensasi mcm ni..mereka besar besarkan..tgoklah..tak percaya...duit 1 Mdb tu dicuri oleh pegawai bank yang kena dakwa tu...sbb salah guna kuasa bukan Najib..sbb Najib dapt duit derma bukan mencuri..hai kan Menteri luar Arab Saudi dah sahkan..sudah2 lah recycle cerita.. Fed up lah..mami ulas

Anonymous said...

Marahnya..apasalahnya..mungkin jiran tetangga Anina tu dah tak tahu nak mengadu kat sapa tentang susahnya hidup bapa Anina.. Kesian orang tua tu..anak jenis apalah si Anina ni..kalau duit banyak kau tak mampu nak bela kau hantar bapak kau ke rumah penjagaan orang tua2.. Kau bayar jer..ada orang uruskan bapa kau...terimakasih admin..dgn pendedahn ini rakyat dan pembaca blog yang seramai 9 juta ni dapat menilai..pemimpin jenis apakah mereka ini..keluarga sendiri tak yerbela ni terpekik konon nak bantu rakyat... Terimakasih jerlah..mami ulas

Anonymous said...

Melayu Islam ambil berat perihal amal ma'ruf nahi munkar.

Anonymous said...

pukimak balik pd puak konkek pakatan jahanam.. korang main mak bapak org lain blh.

asl kena pd umno 7 ktrunan mak bapak cucu cicit puak ko hina maki dn fitnah boleh plk?

PUKIMAK KO LAH ABON 9.47 BABI OII.. MAK PAK KO MAKAN BABI KOT SBLM BERSETUBUH DPT KO.. DH BESAR JAHAT LAHANAT JD BARUA TALIBARUT MUSUH NEGARA!

Anonymous said...

kita tungguuuuu jer airliur barua2 chap bunga mahataik ni gebang... mcm.kes sapina Perancis.. dh berakar aku tggu.. dgn berdebarnya aku nantikn FBI gari Najib bulan Sept 2016 lps.. dgn dgn penuh yakinnya Swiss AG nk hntar surat pndkwaan najib.. najib..najib.. 5 huruf ni bg macai dn kepala2 macai hidup mereng otak.. sewel meroyan smpai tahap sekor mamak penyamun tua tu brani ambk alih keja Mufti kuarkn patwa. dh trus ambk keje Tuhan jatuhkn hukum akhirat.. tk mabrur..

kita yg waras blh tntukn dgn jelas siapa penipu sbrnya.. tgguuuuuu next chap bunga taik punye moviee.... crita kongkek xhbis2 jdkn model mamak utk jtuhkn musuh...

Anonymous said...

slh ayat tu barua chap bunga taik oii.. macai dh hbis ikhtiar dh xblh nk sabitkn najib.. DoJ US pn surrender dn terpedaya dgn lobi duit Matthias Chang, syaitan uphn madey.. game plan dh lebur... Sgpork msih brdndm dgn madey.. xde asas lgsg nk heret pm dl. kes pgawai bank. pgawai bank Sgpork yg pecah amanah ape hal najib plk kena tggung dosa... gilerr oiii meroyann baruaa sekor desprate ni buat troll

kah..kah..kahh..

Anonymous said...

meroyan lh barua parti chap boboi botox nih.. jk pgawai bank yg buat salah laku.. xpsl2 Najib kna tggung dosa org tu? undng2 pariah madey kot ajr?...

tkpe la kita tggu wayang free ni.. cmne plotnya.. kah..kah..kahh

Anonymous said...

barua mamak bunga tu mencarut maki mrh dbb xthn dh rsa bengang. dedak dh nk hbis.. boboi xde harapn dh nk jd piiemm. klu ye pn magic dpt jd pieemm blh brthn 6bulan stgh je sblm kena gulingkan.. bodoh bongok mcm tu jd mb pn failed, cerdik lg Ahmad Badhah yg lulus spm je..

jd mb kna full time si boboi tu wt part time. 1 mlm xblh pelok bini brckp dgn wartawan p herot bibir dh.. punye kemaruk...

so jgn hrple si boboi ni blh jd piiemm.. enth2 jd cgu pn failed. klo xsbb daddy dia menyamun.. dh duduk bwh jmbtn dh

Anonymous said...

ko tu yg bangsat.. msuk blog org ngamok maki2 tuan tanah.. beramboss la macai.. gi cuci kngkang ainina ksygn ko tu... klo dh busuk.. busuk jgk.. chap bunga taik...

Anonymous said...

heran ngan pembangang ni... kalau kena ngan keluarga najib bolih pulak. dijaja seantero dunia.
memang bangang.....

Anonymous said...

Ni komen cari makan. Muak tak baca pon. Tengok Ni jer tau pengpmen bodp desperado. Copy paste kaut dedak. Tapi tahap copy paste ni pon dpt dedak ke? Desperate tol.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates