January 31, 2017

34 DS @MukhrizMahathir Masak Nasi Goreng Tanpa GST, Tanpa Api


Inilah kelebihan anak 'Daddy' seorang. Pastinya Mat dan Minah Bunga berbangga Timbalan Presiden Parti merupakan seorang tukang masak yang terkenal. Bayangkan DS Mukhriz boleh memasak nasi goreng yang pastinya tanpa GST, tanpa menggunakan api. Begitu dahsyat aura Mantan Menteri Besar Kedah ini.

Kalau dulu heboh satu Malaya apabila Datuk Ahmad Maslan memasak masakan orang Melayu Johor, kononnya tanpa menggunakan api. Yang dikacau oleh Datuk Ahmad Maslan adalah kuah ramuan resipi nasi minyak ataupun nasi jagung, sebelum diceduk untuk dituang ke dulang-dulang berisi beras tersusun tinggi di belakang dalam gambar. Kaedah masak sebegini di namakan kukus atau stim, di Johor kaedah masak seperti ini sangat popular.

Namun, dalam kes nasi goreng DS Mukhriz, belum pernah CTS dengar orang masak tanpa api. Api mana api? Oooo mungkin pakai dapur elektrik kot? Kita fikir baik ya Tuan-Tuan.



34 comments:

Anonymous said...

Mahathir lantik Anwar tutup kesalahan

KUALA LUMPUR 30 Jan. - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad didakwa terpaksa melantik Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Menteri Kewangan pada 1991 untuk menutup kesalahan melibatkan kegiatan perdagangan mata wang asing yang dilakukan oleh beliau dan Tun Daim Zainuddin.

Pengendali blog, Raja Petra Kamaruddin mendakwa, sejak akhir 1980-an Bank Negara Malaysia (BNM) terjebak dalam perdagangan mata wang asing atau forex dan mengalami kerugian.

Menurutnya, seawal tahun 1989, media Barat telah mendedahkan bahawa BNM merupakan spekulator tukar mata wang a­sing (forex) terbesar di dunia tetapi pada masa itu BNM dikatakan sudah mengalami masalah.


“Mengapa pada 1991 Dr. Mahathir terpaksa menggantikan Daim dengan Anwar adalah mudah. Bank Negara telah terlibat dengan aktiviti forex dan mengalami kerugian, hanya me­nunggu masa sesuai untuk dunia menge­tahuinya. Jadi lebih baik untuk Daim meletakkan jawatan dan membiarkan Anwar mengambil alih,” katanya yang dipetik melalui portal www.malaysia-today.net hari ini.

Raja Petra mendakwa, tugas Anwar ketika itu adalah untuk menutup kerja-kerja kotor yang dilakukan oleh Dr. Mahathir dan Daim.

“Pada September 1992, George Soros te­lah menyerang pasaran tukaran wang a­sing dengan AS$8 bilion (RM35.4 bilion) di­pinjam daripada Bank Negara yang sudah hampir tenggelam. Pada waktu itu, Bank Negara hilang AS$10 bilion (RM44 bi­lion) manakala Soros pula meraih keuntungan AS$1.2 (RM5.31 bilion),” jelasnya.

Katanya, walaupun Dr. Mahathir mengetahui Anwar me­rupakan seorang yang bercita-cita tinggi, namun beliau tidak mempunyai cara lain bagi menyelamatkan dirinya serta Daim.

“Pada waktu itu Dr. Mahathir memerlukan Anwar dan berbaloi untuknya mengambil risiko tersebut,” katanya.

ted manoff said...

Alahaii ryezall.. Benda nii pn ko nk buat entry..byk lagii isu yg boleh diutarakan..jgn bingaii sgt ryezall...raja petra kerr..? Jalau gitu betullh apa yg dickp olehnya yg rosmah tetlibat bnuh atantuya....org mcm tuu pun ko percaya ryezall.... Kahkahkah

Anonymous said...

kami sokong raja petra. ayuh bongkarkan semua isu bank negara , bmf dan lain-lain di zaman pemerintahan kuku besi mamak medey.

REFORMASI Juboq Anwar Ibrahim said...

3 APRIL 2011
Kes Altantuya: Saya tak pernah tuduh PM, isteri terbabit, kata RPK

"Saya tidak pernah menuduh Perdana Menteri atau isterinya terbabit dalam kes pembunuhan kes Altantuya Sharibuu."

Itu pengakuan pengendali lamanweb Malaysia Today Raja Petra Kamarudin dalam temubual eksklusif dengan Pengarang Kumpulan TV3, Ashraf Abdullah di Perth, Australia baru-baru ini.

Sebaliknya, Raja Petra mendakwa, beliau didesak dan dipengaruhi untuk berbuat demikian oleh beberapa individu yang tidak mahu Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak mengambil-alih sebagai Perdana Menteri.

Berikutan adalah transkrip temubual tersebut yang disiarkan dalam lamanweb TV3.

Raja Petra berkata, akuan bersumpah yang dibuat beliau pada 18 Jun 2008, hanyalah bersandarkan maklumat yang diperolehi daripada beberapa individu ini

Menurut Raja Petra, ramai orang termasuk polis, membuat tuduhan tanpa meneliti akuan bersumpahnya.

Dalam akuan bersumpah itu Raja Petra berkata, beliau menerima maklumat daripada beberapa individu kononnya isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor berada di tempat kejadian ketika Altantuya dibunuh.

RAJA PETRA KAMARUDIN, PENGENDALI BLOG MALAYSIA TODAY

"Di dalam SD saya tadi saya telah bercerita bahawasanya orang ini telah beritahu dan biarlah orang ini yang datang dan bercerita. Dan pihak berkuasa perlu siasat dan panggillah orang ini. Itu yang saya tulis dalam SD. Saya sendiri tidak timbulkan apa-apa tuduhan. Saya tidak kata saya tahu yang isteri timbalan perdana menteri semasa itu ada di tempat kejadian. Saya tidak cakap. Saya tidak buat satu tuduhan seperti berikut. Yang saya kata ada orang yang bercerita tetapi bergantung kepada pihak berkuasalah untuk menyiasat perkara ini lebih lanjut lagi dan untuk orang-orang ini kedepan. Dan saya sebut nama-nama orang ini. Saya sebut semasa siasatan polis."

Raja Petra berkata, beliau menerima maklumat berkenaan, daripada beberapa individu yang mempunyai kaitan dengan beberapa tokoh politik, termasuk Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Mereka ialah Nik Azmi Nik Daud, John Pang dan penulis blog Din Merican.

Menurut Raja Petra seorang pegawai perisik angkatan tentera dikenali sebagai Leftenan Kolonel Azmi Zainal Abidin juga memberi maklumat yang sama.

"Saya tidak terima lagi cerita itu. Sebab saya rasa mungkin mustahil kot. Takkanlah isteri Perdana Menteri nak pergi tempat itu kerana tempat itu kerana kawasan itu tempat hutan dan saya dok fikir dia nak panjat bukit, masuk hutan tengah tengah malam, pukul 12 malam, saya ingat mustahil kot."

Tambah Raja Petera, tujuan mereka ialah untuk memastikan Datuk Seri Najib tidak mengambil alih sebagai Perdana Menteri apabila Tun Abdullah Ahmad Badawi meletakkan jawatan.

Menurutnya dalam pertemuan dengan Nik Azmi, beliau bertanya kenapa beliau didesak untuk membuat akuan bersumpah itu.

"what do you hope to achieve? Dia kata pak lah akan letak jawatan, kalau kita tak block Najib, Najib akan menjadi Perdana Menteri, ganti Pak Lah"

Menurut Raja Petra, beliau kemudian meminta Din Merican untuk mendapatkan pengesahan Datuk Seri Anwar.

"Din Merican pun contact saya balik dia kata dia dah cakap dengan Anwar dan Anwar pun bagi green light. Dia kata ok, orang ini no problem, apa dia cakap kita boleh percaya. Anwar pun kenal baik dengan dia ini dan dia pun biasa jumpa Anwar…leftenan kolonel ini. Dan dia pun banyak bercerita kepada Anwar tentang isu ini…dia kata proceed. Saya pun proceed."

Beliau berkata, kesemua individu ini berjanji akan menjadi saksi sekiranya beliau di dakwa di mahkamah.

Anonymous said...

sr, wsj, bloomberg takde kisah pasal bmf, forex, perwaja, maminco zaman madey kerala ke?

Anonymous said...

Blogger Cucu Tok Kepit..ngko da abis modal ker??!!

Anonymous said...

BLOGGER PEMFITNAH!!!

Anonymous said...

Blogger Cucu Tok Dedak Sekampit Barua Pemimpin Kleptokrat!!

Anonymous said...

Modal Blogger inin adalah Fitnah dan pemakan dedak!!

Anonymous said...

Macam mana Melayu nak Maju!!!???

Bangsa lain pandang ka hadapan tapi bangsa Anjing2 Melayu/UMNO pandang ka belakang!!!

Segala tuduhan dulu tak terbukti tapi segala tuduhan Pemimpin sekarang terbukti malah diperingkat Antarabangsa!!!

Anjing tetap Anjing!!!

Anonymous said...

Semaki jahanam negara Malaysia disamun oleh Lanun Bugis dan kuncu2nya!!!

Anonymous said...

Cakaplah apa pun..kami orang Umno..tetap..yakin Allah bersama dgn perjuangan ikhlas kami..kepada pemimpin Umno yang terdahulu dan kini andai kamu tidak amanah tidak ikhlas..kamu akan menjawab depan Allah..dan kepada Rba yang cakap admin..blogger mcm2... Bebal ke bodoh ke tolol..tak suka jgn baca blog ni..bacalah blog che det ke celah..ke atau blog sewaktu dgn kamu...itulah tahap rba..cerita recycle..isu recycle..tak dp tepis..tak ada info...nak.goreng maklumlah mereka ni suka copy n paste..senang salahkan admin..ini olang boloh
.

Anonymous said...

KAH KAH KAH

Anjing kapir lgbt dapigs menyalak dari 1156am sampai 1204....berturut turut.Steady la Jing!

Mesti dapat ang pow CNY baek punyaaaaa....hongleong bank masyyyuuukkkk.

Anonymous said...

Malaysia dah 6 bulan bangkrap. Kakitangan awam dah tiga bulan tak dpt gaji.
Kereta bersesak di setiap tol lebuhraya kerana rakyat nak lari ke Singapura dan Thailand.

Anonymous said...

kakakakakak...UMGOK dan bodoh berpisah tiada...makan lg dedak....perjuangan kalo berlandaskan rasuah xyah nak libatkn allah la yea...

Ted Manoff said...

Dia ada fakta. Biarkan lah

Ted Manoff said...

Dia ada fakta. Biarkan lah

Ted Manoff said...

Ekonomi negara dah bankrap . Tapi bila Aku jolok kad kat ATM keluar pulak duit gaji aku. Atau adakah ini definisi baru Bangkrap?

Ted Manoff said...

Bila Allah bagi tau ngko jangan libat kan dia? Ngko pon naik buraq ke Sidratul Muntah malam Chinese New Year lepas kah?

Ted Manoff said...

Bila Allah bagi tau ngko jangan libat kan dia? Ngko pon naik buraq ke Sidratul Muntah malam Chinese New Year lepas kah?

Anonymous said...

APALAH LAGI YG MACAI PEMBANGANG MAMPU NAK KOMEN?

HANYA MERAPU BUAT TUDUHAN TANPA FAKTA .. ITULAH SISA PERJUANGAN YG TINGGAL DAN CUBA TERUS DIHIDUPKAN.

NAK SURUH MENGAKU APA YG BERLAKU SECARA REALITI? NYAWA DAH SAMPAI HALKOM PUN MRK TAKKAN MAMPU MENGAKU PUNYA. MALU OOOIIII ...

HARAPKAN RAMAI AJE - 93.4%. DGN 6.6% DAH CUKUP BERBALOI KENA HENTAM .. PASAL MRK SEMUA BODOH2, BENGAP DAN BIOL ..

LAST2 SALAHKAN BN DAN PM NAJIB. BAHLOL BERTINGKAT2.

KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH ..

Anonymous said...

Ted Manoff a.k.a. pembina tamadun/peramal kematian (sendiri declare)

..hang ni mane satu..sekejap jual ikan sekejap gaji bulan..soheh Pariah

p/s: ..apa yg hang jolok..

Anonymous said...

Ted Manoff a.k.a. pembina tamadun/peramal kematian (sendiri declare)

..hang meghoyan apa ni..buraq la chinese new year la...aku suh hang mandi bawah jambatan buang sial hang..hang da buat dakk??!!

p/s: ..hang tunggang apa ??..jgn tunggang arak sudah la

Anonymous said...

Ted Manoff a.k.a. pembina tamadun/peramal kematian (sendiri declare)

..fakta??!!.. fakta buah peliaq abah hang!!

p/s: Pariah sembang pasal fakta..lawak larr..

Anonymous said...

12:53 jangan libatkan Allah? Pengikut setia ajaran sesat tuhan harun.

Anonymous said...

Jgn layan anon 12:53 tu kafir laknatullah tulia nama Allah huruf kecik. Dah nampak dah...boloh punya anon mahu tipu kitaolang ka...hello bro kita orang Umno tak bodoh..

Anonymous said...

Raja petra lg tau apa yg berlaku berbanding menteri dan pegawai kerajaan?
Kikikikiki...

Xhairanlah bila 1MDB berhutang sekonyong konyongnya tanpa pengetahuan penasihat emeritus dan menteri kewangan.
Kikikikiki..

Sian cacai najis.
Xdibekalkan maklumat yg sepatutnya. Sebaliknya terpaksa bergantung kepada pembongkar skandal scorpene yg jauh dimata.
Kikikiki

Anonymous said...

X.
Xde cash dlm akaun peribadi.

Lg pun kerajaan yg dipilih boleh mengambil tindakan jika terbukti wujud salah laku.

Sayangnya kerajaan hari ini terlalu lemah dan lembab

Anonymous said...

Perjuangan ikhlas?

Boleh pecah amanah boleh salah guna kuasa boleh mencuri boleh terus memerintah tapi nnt jawab dgn tuhan je.

Sementara kami melayu bawahan tiada hak utk bertanya dan berfikir. Sekadar menurut dan percaya sahaja kata pemimpin.

Jikalau xde datuk seri najib, melayu akan bangsat.

Anonymous said...

Fakta?

2600 juta dlm akaun najis fitnah?
1MDB idea najis juga fitnah?
Penasihat emeritus 1MDB adalah najis juga fitnah?
Menteri kewangan adalah najis juga fitnah?
Riza aziz anak tiri najis fitnah?
Riza aziz terima 1000 juta lebihcjuga fitnah?

Oklah.. saman selasa depan

Anonymous said...

Hati hati senduk sebelah tu.

Anonymous said...

cash takde dalam akaun peribadi, sebab semua dah beri kat anak beranak. Bapak negarawan, anak-anak bilionwan... mana dapat?? Songlap 22 tahunan...

Anonymous said...

so what?... tu saman lim kit sial kepada pas ke??

Anonymous said...

Dh bg kt anak beranak kenapa masih lg xsiasat?
Cacai najis semua dh ada bukti kenapa najis masih berdiam diri?

Ala lemahnya najis. Ada kuasa xnk guna. Guna utk sebat duit je.

Kesian dekat cacai semua tgk mamak masih bebas dgn harta 7 keturunan.
Celaka punya najis mughallazah

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates