January 27, 2017

61 Apabila Kompleks Sukan & Rekreasi MPSP Jadi Restoren Cina cc. @SPRMMalaysia


Kalau diikutkan papan tanda yang ada tertulis "Kompleks Sukan Dan Rekreasi MPSP". Pastinya di dalam fikiran di dalam kawasan ini pastinya ada gelanggang futsal, gelanggang badminton atau setidak-tidaknya trek untuk berjoging. Sayangnya, semua yang terbayang di fikiran tidak menjadi kenyataan.

Yang ada hanyalah Restoren Makanan Cina! Banyak sungguh magis yang berlaku di dalam pentadbiran Majlis Perbandaran Seberang Prai (MPSP) semenjak ditadbir oleh DAP. Dulu semua benda dibangkang. Sekarang semua benda menjadi halal, asal undi DAP tidak hilang.



Siapa Wakil Rakyat atau ADUN di sana ya? Kawasan ini tidak salah di bawah Dewan Undangan Negeri (DUN) Padang Lalang, Parlimen Bukit Mertajam. Wakil Rakyatnya pulak dari DAP, Chong Eng yang juga EXCO Sukan Kerajaan DAP Pulau Pinang.

61 comments:

jamal nasir said...

Pork u rizal

Anonymous said...

Baru kuasai penang dh ditukar jdi hong kong...tuh belum jdi tpm si die na sore tuh xtau apa lagi nak dibuat...sedor2 orang MELAYU agenda REPUBLIK MALAYSIA...kok3

Anonymous said...

Selamat menyokong ruubabi

Anonymous said...

ted kentot dah panas jubor tu... padan muka bangkai laknat tu.

Anonymous said...

kroni nak sewa murah... bagi la dewan sukan satu... itu yang paling mudah. Lebih-lebih noswimmingpool, terlajak murah habaq ang...

Anonymous said...

karang ted kepala jubor 93.4% kata ni semua salah rizal marican naina marican, musa fadzir dengan ketua pemuda umno peneng....

kah kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Batu konkrit huruf rumi seolah-olah jadi topeng untuk melindungi dan mengaburi apa yang ada dibelakang konkrit berkenaan. Sama seperti skim air percuma adalah topeng untuk mengaburi inisiatif pemerolehan syarikat air secara 'runding terus'.

ted manoff said...

Sudahlah ryezall...riwayat Umno akn berakhir tk lama lagii..masih wujudkah blog cts nii...mamq peneng jual melayu kenapa ko senyap ryezall...👯

Anonymous said...

Satu lagi nujum pak belalang muncul dp 94% itu

Anonymous said...

NEP sasar kaum majoriti miliki 30% tapi 1998 menyaksikan ianya mungkin sekadar <5%. Kini dengan adanya polisi baru: 'kaum majoriti anak tiri Tokong di komdiankan', kemungkinan untuk ianya cecah paras 0% adalah jauh lebih tinggi dari kebarangkalian Dap bersalin KM baru.

ted manoff said...

Caii bongok...1998 sapa perintah peneng..? Lagii satuu mamaq peneng jual tanah melayu kenapa umno diam..syarikat musa fadzir dpt byk projek atas angin saja..nmpak mcm membela rakyat tapi nk cekik rakyat sebenarnya...prOoTt dmuka ko

Anonymous said...

Madey xpernah jentk sekali pun isu Penang di gadai pada Cina macam2 negara!

Malah Madey yg menghalalkan Penang jd darulcina sejak zaman Lim Chong Eu.

Macai PorkMAdey tkpernah bercakap benar.. mereka hanya meratib Jho Low sekor tu je sbg peluru politik, pdhal Jho Low bkn terlibat secara langsung dgn 1mdb. Yg yang beratus ekor lagi taikun Cina dikayakan sekenyang2nya zaman PorkMadey.. demi nk mengekalkan kuasa 22 tahun. Sbb itu Cina kelihatan 'skong' Madey time tu.

Madey tipu melayu dan hina bangsa Melayu. Tambah2 sejak tahun 1999 Madey puji Cina setia. Krn pengundi Melayu beralih arah pada BA.

ted manoff said...


Friday, 27 January 2017
HABIS, SIAPA YANG RASUAH?

Di ketika Ketua Pesuruhjaya SPRM, Dzulkifli Ahmad memberi amaran kepada ahli-ahli politik yang korup bahawa masa untuk mereka ditangkap semakin dekat, Setiausaha Agung UMNO, Tengku Adnan Tengku Mansor sebaliknya mengatakan pemimpin-pemimpin UMNO bukanlah terdiri daripada kalangan yang mengamalkan rasuah.

UMNO tidak mengamalkan rasuah, kata Ku Nan lagi.

Beliau bagaimanapun menerima amaran SPRM itu sebagai langkah untuk lebih berjaga-jaga.

Rasuah selalunya dikaitkan dengan kuasa dan di negara kita UMNO adalah parti yang paling lama berkuasa berbanding parti-parti yang lain.

Oleh itu, bolehkah diterima kata-kata Ku Nan bahawa pemimpin-pemimpin UMNO tidak mengamalkan rasuah?

Kalau bukan pemimpin-pemimpin UMNO yang paling terpalit dengan amalan rasuah kerana kuasa paling dekat dengan mereka, siapakah lagi yang boleh dikaitkan dengan gejala buruk itu?

Atau mungkinkah kenyataan yang dikeluarkan oleh Ku Nan itu tidak lebih hanya memberi gambaran bahawa tidak mungkin walau seorang pun pemimpin UMNO yang ada dalam senarai untuk ditangkap SPRM?

Adakah kita hanya akan melihat ahli-ahli politik selain UMNO saja yang bakal ditangkap dan didakwa berkaitan rasuah?

Bagaimana pula dengan Malaysian Official 1?

Ada benarnya juga kenyataan DAP berhubung peringatan Dzulkifli yang mahu menangkap ahli-ahli politik yang korup bahawa amaran itu langsung tidak memberi makna selagi tidak ditujukan kepada Malaysian Official 1.

Ohhh SPRM....(SH 27/01/2017).
Shahbudin Husin at 17:16
Share

1 comment:

cucu tok selampit27 January 2017 at 17:22
Hidup najib! Mati umno!

Reply
Add comment
Load more...

Home
View web version
About Me
Shahbudin Husin
View my complete profile
Powered by Blogger.

Anonymous said...

Hehehe..ni je tahap IQ meroyan ted bongok skang nih?...hehehe kesiann

Anonymous said...

TedBabie.. awt hng tktanya MamakMadey Kutty. Dia boss diktator zaman tu. UMNO hany aikut telunjuk kakinya. Penang digadia tanah pd Cina atas arahan sapa?

Sapa berani buat keputusan tanpa arahan dan restu Madey?? ko nk mampos makan nasi taugeh dlm Kem Kamunting?? bongok TedBabie.. 94 parsentt dedak.. xboleh nk tapau 6%.. makan dedak haram buta! kerja xde impact.

setkt bertenggek blog 6%.. blog ko mane? BANGANG!

Anonymous said...

Dimonopoli oleh salah satu dp 488 kumpulan syarikat terbesar di donia.

Anonymous said...

Hehehe ted karang cerita sambil mabok ketum ke...hahaha merapu terok dah...haha

jho low @ eric tan said...

Terima kasih kerana membela saya,nanti saya jumpa najib, suruh dia naikkn gaji pencacai tetap. Kikikikikiki

Anonymous said...

Hahaha... blog ted tak laku...dgn muka tebal bertenggek kat cts...

Anonymous said...

Ni dia jwpn pd ko TedKentodd.. SPRM akan cari KEPALA SHIT dulu!

KENAPA TIADA SIASATAN KE ATAS DR M, SKANDAL KERUGIAN RM10 BILLION BNM 1991-1993?

KUALA LUMPUR 26 Jan. - Bank Negara Malaysia (BNM) mencatatkan kerugian sebanyak AS$10 bi­lion (RM44 bilion) melalui ke­giatan perdagangan mata wang sepanjang 1991 hingga 1993, jauh lebih besar daripada jumlah yang dilaporkan bank pusat tersebut.
Bekas Penolong Gabenor BNM ketika itu, Datuk Abdul Murad Khalid berkata, Laporan Tahunan BNM pada 1994 hanya mencatatkan kerugian sebanyak RM9 bilion sahaja akibat kegiatan itu, sedangkan angka sebenar adalah jauh le­bih besar.
Menurut beliau, Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) pernah meminta BNM memberi penjelasan tentang kerugian yang dikatakan terbesar pernah dicatatkan dalam sejarah perbankan antarabangsa itu.
“Apa yang pelik, tiada siasatan lanjut dijalankan walaupun kerugian mencecah AS$10 bi­lion. Pihak berkuasa mempersoalkan perkara ini namun ia terhenti di situ,” katanya kepada Utusan Malaysia dan New Straits Times di sini hari ini.
Isu kerugian yang dialami BNM akibat kegiatan perdaga­ngan mata wang itu menggemparkan negara pada 1994 namun tiada tindakan lanjut diambil terhadap pihak yang terlibat.
Pada masa itu, pelbagai pihak termasuk bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin mempersoalkan mengapa BNM dilibatkan dalam kegiatan spekulasi mata wang yang beri­siko tinggi untuk mengalami kerugian.
Walau bagaimanapun, pada 3 April 1994, Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad dilaporkan berkata, kerugian sebanyak RM5.7 bilion yang dialami oleh BNM dalam transaksi perdaga­ngan wang asing pada 1993 tidak menjejaskan


- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/nasional/kenapa-tiada-siasatan-1.436996#sthash.JJSoJdjn.dpuf

Anonymous said...

alaa stkt nk ulang breach out nama Jho Low.. buleh ke lawan beratus babiternak Cina zaman Madey??

Goh Tong free2 dpt seketul Bukit Tinggi Genting tu.. Ekran Berhad Ting Phek Khing buta2 dpt bail out free projek gagal BAKUN.. dkt 1 BILLION RINGGIT MALAYSIA.. macai 94 parsentt.. balik buka buku sejarah dulu khatam elok2.. esok korang pasti akan letak jwtn jd barua 94 parsentttt!!

Anonymous said...

jangan salah sangka, ted kentot dapat ilham tulis komen sebegitu dari lubang jubor dia.... sambil teran prooott tak lepas...

Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

Ko sendiri boleh tahu siapa yg rasuah dg berapa buah rumah ada, berapa org bini ada, berapa biji kereta ada OK?. Kalau ada jet peribadi bersamaan dg 100 kereta.

Anonymous said...

pencacai lubang jubor 93.4% ke???

koh koh koh koh

Anonymous said...


Mahathir Mohamad on corruption and 'saving Malaysia'

We challenge Malaysia's former prime minister, and also debate Ethiopia's treatment of the Oromo people.

See at http://www.aljazeera.com/programmes/upfront/2016/06/mahathir-mohamad-corruption-saving-malaysia-160624110904919.html MAHADEY KENCING HANCENG!! cerita mcm dia malaikat.. suci xde debu dosa... haram api neraka???

kah..kah..kah..

jamal nasir said...

Oh ye ke dpt free seketul bukit? Siapa yg bagi? Tan sri noah yg bagi, siapa noah tu? Lu pikir sendiri!

Anonymous said...

kalau bukan umno siapa yang rasuah...???

Jawapannya: Mestilah pemilik banglo noswimmingpool yang cukup badfengshui....

Anonymous said...

488 company 3 ekor anak jantan Madey boleh makan 10 ktrunan tak habis. Tapi belum cukup kenyang. rompakan terhormat Madey dirancang diteruskan dgn memastikan Boboi Lembek jd Piii Emm. (Nauzubillahiminzalik dr terjadi). Malangnya boboi mmg dasar anak manja dan pampered. Takde keupayaan. Sbb itulah daddy nya teruk dikerjakan!

Anonymous said...

kalau bukan umno siapa yang rasuah...???

Jawapannya: Mestilah pemilik banglo noswimmingpool yang cukup badfengshui....

Anonymous said...

doktrin hanya UMNO shj rasuah dh tak laku. smpai skrg 6 kotak rasuah Ezam pun tak sampai2 lagi ke pejabat SPRM.. yg CIA lapor ialah MAdey bapak penyangak bukannya parti UMNO.

Tggu lps ni SPRM akan tangkap siapa. Kita nk tengok Selangor Darul Urut digempur SPRM... sapa yg akan dinobatkan sebagai CHAMPION rasuah!! 4000 buah rumut urut boleh muncul tanpa sekatan.. telus kepala hotak macai 94 parsennt lah... terang2 itu bukti lubuk rasuah yg sgt dhsyat di Selangor.

baru cite rpasal rumah urut. belum lg pusat karok, judi 'berlesen', kuari haram, kilang haram.. gilababi Selangor sjk diperintah pakatan lanun!

Anonymous said...

tak ke pelik otak2 macai pakatan ruubabie..
khir toyo dihukum sbb beli harta dibawah harga pasaran (umah terbengkalai je pun) di kutuk sakan sbg rasuah bla2.

tp Lim BabiEng dgn banglo noswimming pool, no fengshui, tp umh tu siap molek, auto gate lagi.. macaibabie tk pula terima itu jenayah???? pusing2 plk ckp itu kerja umno.. bbg SIAL btul lah macaibabie pakatan!

pastu terang2 isu taman Manggis tu kaitan terus dengan kes banglo. TERANG2 PENYAMUN! tk ckup lagi.. habuan BODY miss-P sbg proksi dan betina simpanan Lim BabiENG, tk sekor macaibabie PH rase malu.. patutnye mau tunduk muka toksah le ckp sgt pasal UMNO..

suluh dulu BONTOT korang.. especially macai bangsat merepmat xde umah sendiri, bertenggek di blog org siang mlm buat mcm blog BAPAK dia punya>>> TedBabie aka pembangun ketamadunan babie???


kah..kah..kah..kahh 94 parseennnnttttt tu.... takottttttttt nyeeerrrrrr!

Anonymous said...

wow, kayanya tan sri noah.... miliki bukit tinggi genting sejak berapa keturunan tu?? Boleh bagi free2 je..

Anonymous said...

Tiada siasatan atas Dr.M kerana semua mereka gerun dg Dr. M, termasuk raja2, kerana Dr. M ada polis , ada askar, ada ISA Dan macam2 lagi.

ted manoff said...


Friday, 27 January 2017
HABIS, SIAPA YANG RASUAH?

Di ketika Ketua Pesuruhjaya SPRM, Dzulkifli Ahmad memberi amaran kepada ahli-ahli politik yang korup bahawa masa untuk mereka ditangkap semakin dekat, Setiausaha Agung UMNO, Tengku Adnan Tengku Mansor sebaliknya mengatakan pemimpin-pemimpin UMNO bukanlah terdiri daripada kalangan yang mengamalkan rasuah.

UMNO tidak mengamalkan rasuah, kata Ku Nan lagi.

Beliau bagaimanapun menerima amaran SPRM itu sebagai langkah untuk lebih berjaga-jaga.

Rasuah selalunya dikaitkan dengan kuasa dan di negara kita UMNO adalah parti yang paling lama berkuasa berbanding parti-parti yang lain.

Oleh itu, bolehkah diterima kata-kata Ku Nan bahawa pemimpin-pemimpin UMNO tidak mengamalkan rasuah?

Kalau bukan pemimpin-pemimpin UMNO yang paling terpalit dengan amalan rasuah kerana kuasa paling dekat dengan mereka, siapakah lagi yang boleh dikaitkan dengan gejala buruk itu?

Atau mungkinkah kenyataan yang dikeluarkan oleh Ku Nan itu tidak lebih hanya memberi gambaran bahawa tidak mungkin walau seorang pun pemimpin UMNO yang ada dalam senarai untuk ditangkap SPRM?

Adakah kita hanya akan melihat ahli-ahli politik selain UMNO saja yang bakal ditangkap dan didakwa berkaitan rasuah?

Bagaimana pula dengan Malaysian Official 1?

Ada benarnya juga kenyataan DAP berhubung peringatan Dzulkifli yang mahu menangkap ahli-ahli politik yang korup bahawa amaran itu langsung tidak memberi makna selagi tidak ditujukan kepada Malaysian Official 1.

Ohhh SPRM....(SH 27/01/2017).
Shahbudin Husin at 17:16
Share

1 comment:

cucu tok selampit27 January 2017 at 17:22
Hidup najib! Mati umno!

Reply
Add comment
Load more...

Home
View web version
About Me
Shahbudin Husin
View my complete profile
Powered by Blogger.

Anonymous said...


Tiada siasatan, kerana mereka takut dg ISA

Dah bepuluh2 Kali habaq pun tak reti2.

Anonymous said...

Ternyata tun M penakot...sikit2 ISA..cakap sikit ISA..najib gak brani kasi humban ISA mader....

Anonymous said...

CT NOHALIJA SILA KOMEN....... KIKIKIKIKI

keris berayon said...

Fuck...kikikikikiki

Anonymous said...

Zaman mader berpuluh2 org kena ISA...tu pun baru bukak mulut sikit jer pun....Najib gak brani kasi humban ISA mader

Anonymous said...

kalau bukan umno siapa yang rasuah...???

Jawapannya: Mestilah pemilik banglo noswimmingpool yang cukup badfengshui....

Anonymous said...

kesian ted kentot... hari-hari berkeseorangan... nak nampak ramai, letak la nama din pagoh la, jho low la, cucu nek tempoyak la, reformasi jubor nepal la, keris berayon la...

Langsung takde jati diri... jenis munafikun...

Anonymous said...

mana tak laku... nama blog pun celah kangkang... satu hari 5 artikel bongok dia copy paste.. sendiri punye artikel tarak, sebab IQ mengalahkan budak tadika...

Anonymous said...

Rata-rata bisnes MAT dan ABU adalah jual air dan makanan. Kalau pun diberikan sokongan 100% dari kerajaan negeri belum tentu penglibatan dalam sektor ini mampu mengurangkan jurang kejutawanan. Kini dengan sokongan berat sebelah, jangan terkejut MAT dan ABU pulau akan jadi penerima Br1m peratusan tertinggi mengatasi penerima yang sama waktunya di Selangor.

Anonymous said...

yg aku dpt tau, setiap cybertroopers macai 94 parseenttt mereka diwajibkan membuat sebanyak-banyak crowd melalui nick name yg pelbagai didaftarkan.

Sehari mereka mesti mempunyai target bilangan posting, dn bilangan sasaran musuh terutama di FB dan Youtube.

jd seolah2 macam ramailah crowd mereka. sedangkan hanya beberapa individu shj. Kaedah ini menyebabkan viral spread cpt sampai ke golongan sasaran, i.e. pengguna2 aktif media sosial. spt org2 muda, guru2, dn kakitangan awm yg keje melepak dr byk keje hakiki.

So.. sbb itulah Zahid ckp.. 94 parsentttt... berkepol2.. lumayan bahhh.. dedakkkk!

Anonymous said...

blog celah kangkang tu tringn nk jd mcm CTS..tp xlaku xmenjadi.. kah..kah..pastu plak pengecut.. sikit2 tapis komen.. cer lepas semua mcm CTS buat.. barulah anaj jantan...

opsss macai 94 parsentttt...!!

Anonymous said...

memang terbukti bro. Ted kentot antara sekor anjing fuckatan yang ditugaskan sebegitu. Jenis dua telor masuk ke dalam..

jamal nasir said...

Ko merepek apa ni syaitannn

Anonymous said...

Tu yang ada beratus2 komen dlm blog shahbudin, semua tiada standard punya komen.

Anonymous said...

Tun Dr. Mahathir 2nd most corrupt PM in the world?

AS IS WHERE IS BASIS Taxpayers and voters were made to pay for his ‘visionionary’ expenses enriching selected vendors along the way all paid by taxpayer or rakyat’s money. The corruption of Mahathir based on SOROS’ REPLY TO MAHATHIR – Adapted from Bangkok Post (Not published locally)

I have always said Dr Mahathir is a menace to his own people. Now only you can see the effects of his foolishness when the ringgit has halved its value overnight and your economy goes kaput. Single handedly you have caused hardship to millions of your own people. You have built useless mega projects at tremendous cost to the country.

The telecoms tower in Kuala Lumpur and the highest building in the world show how stupid you are. Not only does it cause massive traffic jam, it has totally no purpose.

If you need high ground for telecoms antennae a nearby mountain is there for free.

This tower has no purpose from the ground up to 300 metres. The satelites make this totally unneccesary. A fool and his money are soon parted. The only thing is you are the fool and the money belongs to Malaysians. You make 20% in every project, you have real estate in Japan and billions of shares corruptly acquired.

Your 3 sons are worth 8 billion US$. Where do they get this money? Of course, corruption.

You are known as the Marcos of Malaysia, having enriched yourself to the tune of billions.

You dare to shed crocodile tears during UMNO delegates meeting about the ills of corruption.

Yet you are the most corrupt of all the prime ministers before you. A thief is crying thief and hopes people look the other way. Who dares to say anything when the chief is caught with his hands in the candy jar?

You said wisdom is not the monopoly of the West. So is foolishness. You have more foolishness than most people would believe. Billions are used to build two high rise Petronas buildings that benefit nobody. They now stand tall, a symbol of stupidity and irresponsibility. Instead they just add on to traffic jams. What is this reclamation of 10 islands off Kedah? Totally absurd and stupid. Of course your benefit is 20%. And the bridge across from Malacca to Sumatra across international waters?

Why not build a bridge to the moon? I am sure you still can get your 20%. You called me a Moron. How can a Moron make so much money. By allowing short selling and borrowing millions of shares from your banks we fund managers made millions out of your inexperience and poor regulations.

You lose all Malaysians’ money, therefore you are the Moron. Now you know too late and start crying over spilt milk.


http://www.kualalumpurpost.net/

Anonymous said...

senang je nk kenal post mereka dr org yg sama.

mcm jgk le di blog kluangsetan tu. sekali bace pn leh tau le.. Abu Bakar dedak punya style!

pdhl sekod due je yg jd safe guard situ. din penyu lg bagus.. mati tgh 'berjihat' melawan pemimpin.. terbukti berkorban nyawa demi mahadey..


post sesama sendiri.. da bosan terlajak.. ketagih jgk le nk masuk blog UMNO mcm CTS.. itu psl tedbarua tk serik2 masuk sini.. dia sygkn CTS.. tp apa kn daya dedak lebih utama utk sumbat perot anak bini!

Anonymous said...

Tak semudah itu untuk yakinkan pihak yang ada kuasa untuk luluskan pembukaan restoran besar yang menyajikan "tiada BABI disini" yang akan beroperasi atas tanah awam yang dikhaskan untuk aktiviti sukan. Hanya kilat dan petir yang mampu mengubah fikiran pihak yang ada kuasa tadi.

Secara perbandingan, tentunya perolehan kelulusan untuk jual Bak Kut Teh dalam kompleks kugunaan awam lebih sukar dari chalet atas tanah sendiri. Dan apabila chalet atas tanah sendiri kena tunggu kucing bertanduk, dan dalam masa sama Bak Kut Teh dapat tiket ekspres, apa yang boleh disimpulkan?

Power corrupt; absolute power corrupt absolutely. Yakni kuasa boleh meluruskan kesongsangan dan dalam masa sama kuasa juga digunakan untuk menyongsangkan yang lurus.

Anonymous said...

Tp terSOSMAH org repot polis.
Pegawai sprm yg mnyiasat kes dia pulak kena tangkap polis.
Sprm buat solat hajat.
Pengarah SB kena tukar keje.
Peguam negara kena pecat.
Timbalan masuk tong drum.

Betapa beraninya najib

Anonymous said...

5:33:00 Si Bahalol bagi komen bahalol

Anonymous said...

detik ambang kejatuhan rejim pakatan haprak. Simbolik aiskerim percuma di dpn SUK itu benar2 memalukan dan menghina kedudukan Asimin Jamban..PADAM MUKA kau Asimin.. ko akan tersungkur hina!

Anonymous said...

Tu jer komen bahalol ko jing1127

Anonymous said...

Pegawai sprm ke.. pengarah sb ke..peguam negara ke..dah nak belajar2 hirup dedak yahudi patut pun kena masuk tong drum...hehehe

Anonymous said...

Mader dah tahu "bangkai gajahnya" akan terbongkar juga pada rakyat...kuasa politik sangat diperlukan utk terus menutup bau busuk bangkai gajah mader tu...boboi lah penyelamat..hahaha

Anonymous said...

Belum cerita lesen premis semua naik 300% lagi...mcm haram jadah PH selangor..

Anonymous said...

Jamal pak tongkol aka ted bongok jgn nak drama...hehehe

Anonymous said...

Ramai nye nak rasa aiskrim asamin...hehehe...free lagi...katil pun dah tersedia di 4000 rumah urut...apa lagi cai 94%...hehehe

Anonymous said...

Siasat kejahatan najib je terus jdk yahudi.
Hehehehehe..

Gila punya power dedak najis.
Hehehehehe...

Padanlah 6.6% je. Kena serah akal dan jiwa sekali. Padan ramai xsanggup walaupun dh bagi dedak yg bnyk

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates