November 8, 2016

5 Tun Dr Mahahir Buat Gimik 'Political Stunt' Dengan Datang Ke Parlimen Hari Ini


Betullah kata Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamed, "Melayu mudah lupa". Terasa kelakar apabila melihat Tun Dr Mahathir datang ke Parlimen semata-mata bagi membicarakan soal kebebasan bersuara. Sangat-sangat kelakar. Mungkin beliau terlupa Uncle Tua yang duduk di sebelahnya dalam gambar di atas pernah dipenjarakannya tanpa bicara di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) kerana kebebasan bersuara.


Tun Dr Mahathir Mohamad juga terlupa wanita di sebelah kirinya juga suaminya diaibkan dengan hal paling jijik dan dipenjarakan selama bertahun-tahun, dan kini beliau sanggup menjilat ludahnya kembali duduk bersama. Setelah 18 tahun mereka hidup dengan caci mencaci, hina menghina, aib mengaib, hari ini mereka bertentang mata dan duduk bersebelahan.


Jadi tidak hairanlah apabila Tun Dr Siti Hasmah dihantar ke rumah DS Dr Wan Azizah sebagai posmen supaya Tun Dr Mahathir tidak dimalukan di Parlimen hari ini dengan ketidakhadiran DS Dr Wan Azizah. Lihatlah kifarah Allah sudah nampak di dunia lagi. 

5 comments:

Anonymous said...

ISA tu bukan untuk menutup kebebasan bersuara. ISA tu tujuan utamanya bagi pemimpin yang tak sebulu duduk rehat di luar gelanggang sementara waktu, tak lama pun 2 tahun je. Makan minum semua ditanggung PERCUMA, duduk dalam ISA hanya baca buku komik dan novel cina je pun.... kehebatan zaman pak madey.

Anonymous said...

Biarlah...atok tua tu...buat apa pun tanpa izin.dari Allah...tak.jalan jugak...bergandinglah dgn bapak komunis Lim Kit Siang ke..Bapak Yahudi ke George Soros...atau bini raja peliwat..nenek jijah...tanpa restu Allah...semuanya HANCUSS

Anonymous said...

ISA gunanya utk mngubat PENYAKIT VIRUS BIOL tahap kronik..
2 tahun jer kmungkinan akn sihat n baik sprti SEDIAKALA..

Krajaan njib mnghabiskan BERJUTA2
RM utk mnubati n membasmi penyakit VIRUS BIOL yg sdang mnular dmlysia ni..

Anonymous said...

MALU PUN MALU LA.... MUKA DAH TAMPAI KULIT BABI. TEBAI. TAK TERASA DAH.
YAHUDI PUN MAI SINI....TAKDAK HAI PUNYA. JANJI NAJIB BUNGKUIH.
MALU LETAK TEPI....

Anonymous said...

Dah bersekongkol dgn komunis dtg dgn komunis la..muka dah setebal kulit getah. Melekit...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates