November 15, 2016

80 Antara Dua Darjat - Pemandangan Dari Atas Rumah Ketua AMK Ampang, Dato (28 tahun) Adam Rosly cc. @SPRMsia

Posting mengenai rumah Ketua AMK Ampang yang berpangkat Dato dan berkelulusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) telah mendapat viral pembaca yang paling tinggi dalam sejarah sepanjang CTS berblog, baca di sini. Sebagai ucapan terima kasih, CTS sertakan gambar-gambar rumah beliau dari pemandangan atas. 

CTS teringat bagaimana mantan ADUN (BN) Pelabuhan Klang yang juga Ketua UMNO Klang, Datuk Zakaria @ Zainal Md Deros dimalukan dengan gambar-gambar rumah beliau di Kampung Idaman.


80 comments:

Anonymous said...

wooww...rumah mcm disneyland studio kat amerika....mesti duit dari untung jual buah buahan sekitar ampang ni...hu..hu..hu

ted manoff said...

Hek eleehh..rumah tuu celah gigi ketua cawangan umno saja..aku cabarr ko ryezall cuba ko siarkn gambar umah pemimpin umno ada beranii kerr..prOoTt😝

Anonymous said...

Ted manoff tu budak "terencat akal kerana jatuh motor" ke apa. Orang cerita pasal berak dia cerita pasal kencing lagi pulak. BODOOOOOOHNYA.

Anonymous said...

Tak ada rumah beratap nipah disekeliling rumah dato..

Anonymous said...

Bagaimana plak rupe rumah mewah reza aziz di AS...riza kerja ape?

Anonymous said...

Kerajaan DAP tambah peruntukan lagi pada Sekolah Agama Rakyat


PENANTI - Buat kali kelapan, Kerajaan Negeri Pakatan Harapan pada petang tadi menyampaikan sumbangan RM1.75 juta peruntukan tambahan kepada 178 sekolah agama rakyat (SAR) pelbagai kategori di Pulau Pinang.

Mengulas lanjut, Ketua Menteri, Y.A.B. Tuan Lim Guan Eng berharap, sumbangan itu adalah sebagai menghargai 1,427 ustaz-ustazah, guru-guru Al-Quran, cikgu-cikgu sekolah agama serta barisan tuan guru pondok pengajian agama yang membantu Kerajaan Negeri dalam memartabatkan Islam di Pulau Pinang.

"Ia (RM1.75 juta) adalah tambahan pada apa yang telah pun diperuntukkan (RM1.75 juta).

"Tentulah saya berasa kesal dengan sesetengah pihak yang mengatakan kita hanya memberikan sebanyak RM1.75 juta sahaja dalam setahun.

"Sebenarnya, sejak 2009, Kerajaan Negeri melalui Jabatan (Hal Ehwal) Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP) telah memberikan sebanyak RM45 juta, dan, ini tidak termasuk tanah yang diberikan secara percuma untuk pembangunan sekolah agama rakyat.

"Bantuan tambahan (RM1.75 juta) ini tidak pernah dilakukan oleh Kerajaan Negeri (era Umno Barisan Nasional, BN) sebelum ini, sama juga bantu (RM1.75 juta) dan 'bonus (raya)' untuk guru-guru sekolah agama rakyat yang kita (Kerajaan Negeri) bagi kebelakangan jni.

"Sebagai Kerajaan Negeri yang terbuka, kami rela diperbetulkan, sama seperti ajaran Islam yang menuntut taubat jika salah," ucapnya dalam Majlis Perasmian Bangunan Baru SAR Maahad At-Tarbiah Guar Jering petang tadi di sini. 

Turut berucap, Exco Hal Ehwal Agama, Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Dato' Abdul Malik Abul Kassim serta Ahli Parlimen Permatang Pauh, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail yang juga Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia.

Hadir sama, Timbalan Ketua Menteri I, Dato' Mohd. Rashid Hasnon; Exco Kerja Raya, Pengangkutan dan Utiliti, Lim Hock Seng; Exco Pertanian & Industri Asas Tani, Pembangunan Desa dan Kesihatan, Dr. Afif Bahardin; Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Penanti, Dr. Norlela Ariffin; ADUN Permatang Pasir, Dato' Mohd. Salleh Man yang juga Yang di-Pertua Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang (MAINPP); Ahli Parlimen Nibong Tebal, Dato' Mansor Othman dan Pengarah JHEAIPP, Dato' Sazali Hussein.

Dalam perkembangan berkaitan, Guan Eng mensyorkan penerapan Sains, Teknologi Kejuruteraan, Bahasa Inggeris dan Matematik (ESTEEM) di semua jenis institusi pengajian agama Islam di negeri ini.

"Selain buat kuliah agama, buat juga kuliah sains dan teknologi kerana kalau kita lihat zaman keemasan Islam, ilmuan Islam banyak menyumbang pada dunia sains dan teknologi.

"Tanpa ilmu nombor dan al-Jibra yang disumbangkan oleh ilmuan Islam (Al-Khawarizmi), ilmu matematik, sains dan komputer yang menggunakan al-jibra tidak wujud.

"Bagi kami, sesiapa yang mendalami pendidikan Islam, ia adalah penegak pada keamanan," ujarnya sambil menolak dakyah Islamophobia oleh pihak tertentu di peringkat global.

Sebelum itu, Abdul Malik memberitahu, majlis pecah tanah projek pembinaan bangunan SAR Maahad At-Tarbiah Guar Jering bernilai RM1.3 daripada peruntukan tambahan Kerajaan Negeri tersebut disempurnakan bekas Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia merangkap bekas Ahli Parlimen Permatang Pauh, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 31 Ogos 2014.

Tambah beliau, kerja-kerja pemajuan adalah selama 12 bulan, mulai pada 2 Februari 2015 hingga 1 Februari lalu.

"Ini sebahagian usaha Kerajaan Negeri dalam mengutamakan pendidikan anak-anak kita, di bawah maksud Al-Islam Rahmatun Lil 'Alamin," jelas Abdul Malik.

Manakala Dr. Wan Azizah pula dalam ucapannya menzahirkan penghargaan Anwar atas komitmen pentadbiran Guan Eng dalam memartabatkan perkara pendidikan Islam di negeri ini.

"Bangunan baharu ini adalah suatu benih ilmu untuk anak-anak kita. Anwar begitu gembira dengan komitmen yang ditunjukkan oleh Kerajaan Negeri," ujar belia

Anonymous said...

KOTA BHARU – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak kini dilihat semakin takut dengan kekuatan pembangkang, jelas Naib Pengerusi Amanah Negeri, Che Ibrahim Mohamed.

Menurutnya, tindakan Najib mengeluarkan kenyataan bahawa masa depan negara tidak boleh bergantung pada pakatan politik yang hipokrit memperlihatkan kebimbangan pemimpin nombor satu negara itu kepada kekuatan sebenar yang ada dalam pembangkang kini.

“Apa yang paling ditakuti oleh BN ialah apabila parti-parti pembangkang berjaya mengetepikan perselisihan di kalangan mereka untuk membentuk satu pakatan pembangkang yang jitu melawan BN dalam PRU 14 nanti,” katanya kepada Sinar Harian.

Menurutnya, pertembungan yang didakwa wujud antara Tun Mahathir Mohamad dan Lim Kit Siang adalah ketika kedua-dua tokoh tersebut dalam aliran politik yang berbeza di mana Tun Mahathir adalah Ketua Kerajaan, manakala Kit Siang pula adalah Ketua Pembangkang.

Namun kini mereka berada dalam satu barisan pembangkang yang semakin mantap dan mempunyai cita-cita politik yang sama untuk menentang BN.

“Itulah yang digeruni dan cuba dielak oleh Najib, beliau tidak mahu dan tidak selesa jika pembangkang berada dalam satu persepakatan yang kukuh, lebih-lebih lagi jika barisan pembangkang bertanding dalam PRU14 nanti menggunakan satu simbol dan satu manifesto.

“Pakatan BN sebenarnya bukanlah satu pakatan yang kukuh, kekuatan mereka semata mata kerana sebagai parti yang memerintah, jika ditakdirkan BN kalah, saya yakin pakatan BN akan pecah dan akan ada komponennya yang akan bersama Pakatan Harapan,”katanya

Anonymous said...

Mahkamah Singapura diberitahu - Jho Low 'penasihat' 1MDB
Mahkamah Singapura hari ini diberitahu bahawa ahli perniagaan kelahiran Pulau Pinang, Jho Low adalah ‘gatekeeper’ dan juga penasihat kepada 1MDB.
Bekas pegawai bank BSI, Yeo Jiawei memberi keterangan bahawa Jho Low membawa ‘urusan besar’ kepada BSI Bank (Singapore) Ltd dan urusan itu berkaitan dengan 1MDB.
Antara urusan itu membabitkan AS$100 juta daripada SRC International pada tahun 2011 manakala satu lagi melibatkan AS$2 bilion daripada Brazen Sky Ltd pada tahun 2012.
Kedua-dua firma berkenaan adalah anak syarikat 1MDB ketika masa kejadian. Sejak tahun 2012, Kementerian Kewangan diperbadanankan mengambil alih SRC International.
Yeo dibicarakan atas dakwaan mengganggu saksi dalam siasatan Singapura ke atas urus niaga berkaitan 1MDB. Antara lain, beliau dijadual dibicarakan pada April atas tuduhan pengubahan wang haram.
Urus niaga berkenaan diaturkan oleh Yak Chee Yew, seorang pengurus kanan di BSI Bank, yang kemudiannya memberi arahan kepada Yeo.


Minggu lalu, Yak mengaku bersalah atas tuduhan pemalsuan dan kegagalan melaporkan urus niaga mencurigakan. Yak dihukum penjara 18 minggu dan denda S$ 24,000 (RM72,850).
Sebahagian besar daripada jutaan wang yang diperolehi oleh Yak daripada transaksi berkaitan 1MDB juga dirampas.
sumber

Penguatkuasa negara ni masih buat bodo atau dah memang sedia bodo.???
Apapun rakyat terbanyak tak bodo beb..!

Anonymous said...

LEBIH BAIK JAMAL TINJAU SAMA RUMAH DAN KERETA MENTERI2 UMNO

Selepas pulih daripada insiden hidung berdarah semalam,  esok pemimpin Baju Merah, Jamal Md Yunus dilaporkan akan membawa sekumpulan wartawan menaiki helikopter untuk meninjau rumah banglo seorang pemimpin PKR di Ampang, Selangor.

Dakwanya, pemimpin Angkatan Muda PKR itu memiliki banglo dan pelbagai kereta mewah meskipun baru sepenggal memegang jawatan dalam parti berkenaan.

Terbongkar kisah bagaimana seorang yang baru berusia 28 tahun dan baru sepenggal memegang jawatan dalam PKR, namun memiliki kekayaan yang luar biasa...banglo, kereta berbelas biji yang bernilai berjuta-juta ringgit, katanya lagi.

Makin kacau nampaknya Jamal ini...apa masalahnya jika seseorang yang kaya dan banyak duit memegang jawatan dalam parti politik?

Jika pemimpin muda tersebut tiada apa-apa jawatan dalam kerajaan negeri Selangor, GLC atau sebagainya, salahkah dia kaya dan memiliki wang yang banyak dan di mana boleh dikaitkan dengan rasuah atau salah guna kuasa?

Mungkin dia pandai berniaga, berasal dari keluarga berharta, ada bapa mertua kaya atau menang loteri dan sebagainya?

Berbeza dengan apa yang berlaku dalam UMNO dan BN selama ini, mereka yang dipersoalkan itu selalunya ada jawatan penting dalam kerajaan. 

Tidaklah rahsia bahawa bukan saja menteri dan timbalan menteri yang diketahui ramai yang kaya dengan memiliki rumah besar, banyak kereta, isteri bergaya dengan perhiasan mahal-mahal,  bahkan setiausaha sulit, setiausaha akhbar dan pegawai khas pun tidak sedikit yang berubah gaya hidupnya secara mengejut.

Mereka ini memang wajar dipersoalkan kerana ada jawatan dalam kerajaan serta terlibat menguruskan dana yang berkaitan rakyat. Maka, ia wajar dipersoalkan.

Untuk itu, terlanjur Jamal sudah membawa wartawan dengan helikopter esok, eloklah jika beliau meninjau sekali kekayaan dan besar mana rumah serta berapa banyak kereta yang dimiliki oleh sebahagian besar pemimpin kerajaan itu.

Antara  kawasan perumahan yang boleh ditinjaunya ialah Taman TAR di Ampang, Bukit Damansara, Taman Duta, Mont Kiara, Tropicana serta Country Height di Kajang di mana disitulah bersemayamnya sebahagian besar pemimpin kerajaan yang kaya-raya itu.

Dikhabarkan sesetengah menteri, timbalan menteri dan setiausaha-setiausaha itu bukan sekadar memiliki lebih daripada satu rumah, malah orang rumah juga lebih daripada satu bilangannya.

Ambillah gambar serta video tentang rumah dan kereta-kereta yang mereka miliki dan dedahkan kepada umum, barulah Jamal akan dikenali sebagai  "Hero Rakyat"  bagi orangramai.

Sekadar mendedahkan kekayaan pemimpin muda PKR yang tiada jawatan dalam kerajaan, kata orang bendang padi Sungai Besar, ia hanya "menghabiskan beras" saja. (SH 14/11/2016).
Shahbudin Husin at 20:11
Share

Anonymous said...

Jamal jamban busuk naik heli saper?niaga ikan bakar pun bankarap..

Anonymous said...

Kita Mesti Hapuskan Umno Ini ! - Tun Mahathir


Saya percaya ramai yang dah dengar atau baca kenapa Tun Mahathir sanggup bertindak meninggalkan Umno yang beliau bersama selama 55 tahun sehingga ke tahap mahu menjatuhkan Umno !

Semasa berucap di majlis forum anjuran PPBM Shah Alam baru ini, Tun Mahathir sekali lagi mengulangi perkara itu. Cuma kali ini saya berdetik untuk mengambil sudut dekat ( zoom ) kepada muka Tun supaya kita dapat sedikit sebanyak menyelami hati beliau melalui raut wajahnya.

Bukan kerana faktor Najib seorang. Sebelum Najib pun, Tun pernah tidak sehaluan dengan Tunku dan PakLah dan beliau samada dipecat atau keluar juga dari Umno tapi tidaklah sehingga beliau bersama pembangkang. Kerana pada Tun, yang masalah adalah pemimpin bukan parti.

Tapi kenapa kali ini Tun bukan saja keluar Umno tapi berusaha mahu menjatuhkan Umno ? KLiK untuk ke Youtube

Sebab Umno sudah rosak teruk ! Najib sudah merosakkan Umno ke tahap Umno sudah tidak boleh diselamatkan lagi.

Makanya tidak harus timbul persoalan lagi apakah sekiranya Najib diturunkan dan pemimpin Umno lain ambilalih, Tun akan kembali bersama Umno.

Kerana Umno sekarang bukan lagi Umno yang dulu.

Orang2 Umno harus sedar bahawa kamu adalah sebahagian daripada sebuah parti yang tidak bersemangat sama sekali. Yang hanya berjuang untuk diri sendiri.

Sebab itu Tinggalkan Umno !

Ayat yang dipilih oleh Tun juga menggambarkan tekad dan kenyakinan beliau -

KITA MESTI HAPUSKAN UMNO INI ! !Nothing personal ... bukan untuk kepentingan diri tapi tidak lain dan tidak bukan, semata2 kerana Agama, Bangsa dan Negara. Demi rakyat Malaysia dan generasi kita seterusnya ....

Anonymous said...

ECRL - Kenapa Syarikat Tempatan DIketepikan DAN Isu Ringgit Jatuh - Fendi Ahmad ( Video )Masih ingatkah anda kepada aksi seorang pensyarah muda dari Melaka yang petah bercakap ketika majlis Muhyiddin bulan lepas ? KLiK untuk tonton kembali. 

Di majlis Forum bersama kepimpinan PPBM di Bukit Jelutong anjuran PPBM Shah Alam baru ni, saya berkesempatan bertemu saudara Fendi Ahmad sekali lagi dan sempat sekali lagi merakam komen serta pandangan beliau mengenai dua isu yang hangat diperkatakan ketika ini iaitu Isu ECRL dan Isu Kejatuhan Ringgit berbanding Dolar Amerika.
KLiK untuk ke Youtube

- Ringgit Malaysia dan Dolar Australia antara dua matawang yang mencatatkan kejatuhan teruk di rantau ini

- Kejatuhan RM lebih teruk berbanding Rupiah, Peso atau Baht

- Di sebalik dakwaan macai yang ia tidak bawa implikasi, ekonomi negara mantap bla bla bla, kejatuhan ringgit menyebabkan harga barangan import naik. Banyak barangan keperluan yang kita terpaksa import seperti susu bayi dan lampin pakai buang di mana kejatuhan ringgit beri impak besar kepada kehidupan rakyat biasa

- Belum diambilkira kesan GST dan lain2 ... semuanya menghimpit kehidupan rakyat

- Faktor utama kejatuhan ringgit adalah kerana kejatuhan nilai komoditi seperti harga minyak, kelapa sawit dan lain2

- Tapi kenapa ringgit jatuh lebih teruk berbanding negara2 jiran ?

- PERSEPSI memainkan peranan besar. Nilai ringgit bergantung kepada supply and demand. Bila persepsi orang luar kepada negara kita negatif, pelabur2 asing akan menjauhkan diri dari melabur dalam negara, menjual pegangan saham mereka, tidak lagi menyimpan rezab mereka dalam bentuk ringgit dan tidak lagi melabur dalam negara kita.

- Ketidakyakinan kepada masadepan Malaysia akan menyebabkan mereka mula menjual ringgit mengakibatkan berlaku lambakan ringgit di pasaran dan kesannya nilai ringgit akan jatuh.

- PERSEPSI NEGATIF itulah yang kita kena tangani segera !

Mengenai projek landasan keretapi Patai Timur ( ECRL ), Fendi mengulas -

- Adakah projek ECRL bernilai RM55 bilion secara 100% hutang itu sesuai pada masa ini dalam negara berdepan hutang yang menimbun ?

- Syarikat2 Malaysia sendiri punya kemampuan untuk membina landasan keretapi dan membangunkan projek2 hartanah, kenapa perlu pakai syarikat dari negara China ? Malah syarikat kita menerima kontrek pembinaan landasan keretapi di India !

- Adakah syarikat tempatan yang terbukti berjaya itu tidak mampu untuk melaksanakan projek ECRL ?

- Begitu juga dengan projek Bandar Malaysia dan TRX, apakah syarikat tempatan tidak layak ?
                                             **********************************

Komen anak muda ini buat saya tertanya akan satu persoalan - Kenapa Najib begitu taksub dengan negara China hingga mengenepikan syarikat2 tempatan yang sudah terbukti mampu melaksanakan projek2 yang diberikan kepada syarikat2 China ?

ECRL dan Bandar Malaysia ..... berbillion2 ringgit tuh ! Contohnya ECRL .... tetiba jer Najib macam terdesak nak buat landasan keretapi di Pantai Timur itu .... bukannya Najib tak tahu yang negara yang dipimpinnya tengah sarat dengan hutang yang menimbun, ekonomi pula tenat, ringgit jatuh .... bukannya tak boleh tunda sehingga keadaan pulih ? Kontrek pula secara terus bukannya melalui tender terbuka.

Ya dua faktor itu harus kita tanya - Kenapa terdesak dan Kenapa pilih China ?

Adakah kerana dengan China yang terbukti boleh kautim sehingga disenaraihitamkan oleh Bank Dunia mampu bantu Najib menyelesaikan masalah hutang 1MDB ?

Kita TANYA jer .... sebab keputusan Najib itu pelik dan main redah tanpa memperdulikan pandangan rakyat terutama mereka yang sememangnya pakar dalam bidang berkaitan. 

Kerajaan Najib macam biasalah .... mereka akan jawab tapi jawapan mereka sekali dengar macam dah jawab, dua kali dengar baru perasan yang mereka sebenarnya tidak menjawab soalan yang kita tanya. 

Skill mengalih topik memang kepakaran macai Najib.  Yang itu kita kena akui. 

Anonymous said...

Lepas dapat habuan lawan kuning jamal boleh buat rumah mewah mcm riza aziz di AS..siap rumah jamal boleh duduk diam2..hasrat tercapai

Anonymous said...

Jangan itu macam Tun..sampai nak hapuskan umuno..kita tumbangkan umuno dan dakwa najib dengan konco2nye termasuk malaon loyar buruk negara Apandir cukup laa..

Anonymous said...

Tun makin lantang..pas pun tun nak tentang..ini maknanye Bersatu makin teguh dan bertambah sokongan..beraat umono..

Anonymous said...

Ini berita buat macai2 bebal tambah marah..macai2 cetek ilmu...diupah untuk pertahankan najib walaupun merapu2

labu said...

zaman madey ringgit jatuh siap kene tambat,bursa saham menjunam masuk longkang duit kene sesah dek soros kita relek jer.. stakat 1mdb apalah sangat...

Anonymous said...

28 tahun dapat datuk? Duduk Ampang, kerja di Ampang dapat datuk dari Pahang? Sijil SPM, rumah rm7 juta. Apa jasa kepada negara/Pahang? Ini terlajak misteri....

Anonymous said...

Fuhhhhhh RUMAH AGAM cm disneylnd mlysia..

Cam HAMJADAH puak2 PKRR b dapig13may niii..

Mentedarah DUIT RAKYAT cukup main teror lgi..

Kihkihkih

Anonymous said...

Lokasi istana tuh sesuai patut dibina sebelah istana segambut....tak pun istana sg buluh....la apa nak heran deig duit 31b tu pun diuruskan sykt 2 henggit.....bermodalkan air liur pun boleh dapat untung 500j....banyak reta karun kat m sia..mat bangla ngan mat indon angkut berbilion balik kampung.....

Anonymous said...

yer ke?

Anonymous said...

Mana SPRM?!! Heran betul aku; asyik TANGKAP Pengarah2 IKAN BILIS! TANGKAP ahli2 POLITIK serta MAFIA depa mcm. si BETINA zuraidaBABI SONDOL PKRHOMO ni dan GIGOLO JANTAN dia ni!

Begitu juga puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZIONIS BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO yg. dah diLAPURkan sini sana termasuk oleh Razali dan media2 tempatan/asing yg. boleh diPERCAYAI, tentang puak TERORIS ni menerima RASUAH dr. Soros-MOSSAD/ISrael-CIA/NED! Dahlah PDRM/KDN lansung TAK nak MENYIASAT bawah AKTA TERORISMA - apa KEJADAHnya ni?!!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Dahlah; BENCI betul aku drama HARAM JADAH KDN/PDRM ni! Bayangkanlah KPN ni cakap TAK tau kat mana puak TERORIS PENJAJAJAH PARASIT ZIONIS KAFIR HARBI BerSHIT DAPJUBOQ BABI akan berDEMO di DM?! TAK ke PELIKnya tu?! KDN/PDRM ni TAK dak PERISIK yg. CANGGIH kah; sampai kononnya TAK tau kat mana puak TERORIS GANAS BerSHIT DAPJUBOQ BABI ni yg. dah TERANGAN nak mengGULINGkan YAB PM tercinta kita, NEGARA ISLAM kita serta DEMOKRASI kita akan buat DEMO HARAM sini sana dan asyik memPROVOKASI majoriti bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu sampaikan kita terpaksa BERGANTUNG kpg. PERWIRA2 TULEN kita dr. GM utk. MELINDUNGI keselamatan dan kebajikan YAB PM, majoriti RAKYAT dan NEGARA ISLAM kita ni?!!! Tapi yg. asyik diTANGKAP/diGARI/diKASARI- adalah YAB DS Jamal Yunos dan GM! Kenapa TAK juga TANGKAP puak TERORIS BerSHIT DAPJUBOQ BABI tu yg. asyik mengGERTAK nak buat DEMO2 HARAM terutamanya kat DM tu?!! Kat China dan Russia pun dah HARAMkan mana2 'NGO' yg. menerima RASUAH dr. Soros-MOSSAD/NED-CIA ni!

Maka, ZAH*D - lu JANGAN ingat lu akan jadi PM mahupun PRES. UMN* - BANGSAT lu dan DRAMA amat JIJIK lu dgn. TUAN AnwaqHOMO-PKRHOMO/BerSHIT-DAPJUBOQ BABI lu selama ni! Lu telah MENIPU bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu BULAT2!

Lihat kenyataan BERNAS dr. Tunku Abdul Aziz ni tentang kehairanan beliau terhadap KEBEBASAN yg. sungguh menCURIGAkan yg. diberikan pd. puak TERORIS PENJAJAH BerSHIT DAPJUBOQ BABI ni! Di - https://www.utusan.com.my/berita/terkini/ambil-tindakan-sebelum-terlambat-tunku-abdul-aziz-1.407960:

Ambil tindakan sebelum terlambat - Tunku Abdul Aziz

KHAIRULANUAR YAHAYA | 15 November 2016

Tunku Abdul Aziz Tuanku Ibrahim menunjukkan aktiviti George Soros menyumbang dana untuk menjatuhkan pemimpin yang tidak disukai.

PETALING JAYA 15 Nov. - Bekas Naib Pengerusi DAP Kebangsaan, Tunku Abdul Aziz Tuanku Ibrahim sekali lagi mengesa pihak berkuasa agar mengambil tindakan terhadap penganjur Bersih sebelum mendatangkan kemudaratan terhadap Malaysia.

Tunku Abdul Aziz berkata, banyak bukti telah dikemukan terhadap badan bukan kerajaan (NGO) itu yang menerima dana asing termasuk daripada Soros Foundation dan National Endowment for Democracy’s National Democratc Institute yang berpangkalan di Amerika Syarikat.

Beliau yang juga Ahli Panel Penasihat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), menegaskan terdapat bukti bahawa kedua-dua institusi tersebut menyumbang dana bagi mencetuskan revolusi untuk menjatuhkan kepimpinan sesebuah negara dan digantikan dengan pemimpin yang menjadi proksi mereka.

“Adalah menjadi satu rahsia terbuka bahawa NGO ini bekerja dan menerima dana secara terus daripada institusi ini. Ambiga Sreenevasn sejak tahun 2011 mengakui bahawa Bersih menerima dana daripada kedua-dua institusi tersebut.

“Kita mengetahui aktiviti submersif mereka sejak bertahun yang lalu dan apa yang memeranjatkan adalah mereka terus diberi kebebasan untuk mengancap kesatuan, keamanan dan keselamatan negara melalui arahan yang disampaikan oleh tuan-tuan mereka dari bumi asing,” katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.
Justeru, Tunku Abdul Aziz mengulangi gesaan beliau agar tindakan diambil terhadap Bersih sebelum terlambat.

“Jika tiada tindakan diambil, sekarang kita akan membayar harga yang mahal. Saya tidak fikir adalah adil untuk menjangkakan berjuta rakyat Malaysia yang patuh kepada peraturan dan undang-undang dan setia kepada negara terpaksa berhadapan dengan bencana ini.

“Pihak berkuasa mempunyai tanggungjawab terhadap keselamatan dan kebajikan rakyat keselamatan negara terpelihara. Justeru isu ini memerlukan campurtangan aktif daripada pihak keselamatan,” tegas Tunku Abdul Aziz.

Tunku Abdul Aziz mendakwa demonstrasi jalanan yang dilakukan Bersih sebelum ini terbukti mendatangkan banyak keburukan dan bencana kepada negara. Antara lain terdapat insiden anggota polis disepak dan kenderaan diterbalikkan oleh peserta Bersih. - UTUSAN ONLINE

(Nek Tempoyak)

Anonymous said...

Nota: ADUAN2 aku mengenai SALAH LAKU POLIS - satu pun TAK pernah diambil TINDAKAN; walau aku dah berkali MENGADU kat Suruhanjaya Integriti BANGANG tu!

Tengok juga haritu, PENGARAH IMIGRESYEN cakap nak DEDAHkan nama2 MAJIKAN di akhir bulan OKTOBER, yg. HARTA depa diSITA kerana mengGAJI PATI2?! MANA -MANA???!!!!!! Ingat kami RAKYAT ni BANGANGkah?!! KDN tu - mesti diBERSIHkan HABIS2an!

Maka, KD* ni mesti diBERSIHhan HABIS2an - seolah dah jadi pusat YAKUZA/MAFIA PKRHOMO/BerSHIT DAPJUBOQ BABI HARAM JADAH!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Dulu masa kecik arwah ayah ada cakp Dap nak bawa ke bulan naik roket dia tapi tersalah landing masuk BONTOT besar punya...waktu tak faham apa maksud arwah ayah..dah besar baru tahu...Dap dan PKR pergunakan P A S...utk dapat lebih kerusi.... PAS...jangan mimpi lagi ok mana mungkin Ya..ayuhal kafirun boleh jadi.KKhalifah UMAr ABd AZIZ..

Anonymous said...

Merapu...yang kamu tu kerjanya recycle jer cetita 1 mdb.... 2.6 billion dan merompak...tu lagi..tongong bin biol...cerita ni dah mula sebenarnya sejak...awal.lagi...langkah kajang...rafizi...mereka dah ada geng nak jatuhkan Najib..PKr dah tahu cerita ni dari mula...tapi malang seribu kali malang..tanpa izin. ALLAH semuanya..terburai dan terbarai....so sekrang...nak buat apa...utk sedapkan hati pembangkang berceritalah mereka seumpama.penglipurlara..recycle recyle...but when...we..y.generation.. Asked..who..the thief is..how much. Yang dah di curi...dan...bagaimana dia mencuri...tak.ada sapa yang dapat jawab... So maksudnya apa...tu semua.fitnahlah

Anonymous said...

Heeee, takutnya dgn pembangkang di Malaysia ni. Membangkang dari lubang taik.

Anonymous said...

Sapalah yang tongong dan biol..tu...yang kata Najib songlap.duit rakyat 2.6 billion...dah tu eh eleh masuk pulak.kat akaun peribadi pulak...nama betul pulak..tu..dah tu..ex gebenor bank..tahu pulak tu cuma buat2 bodoh...sbb kena ugut kot pasal.kes laki ex gabenor bank tu...sapa lah..tongong dan biol..tu percaya pulak...waduh...semua yang percaya tu dah kena kencing..kenapa tak kecoh pasal...dana yahudi yang diterima DAP.. RAZALI.bekas orang kuat Guan end dah bukak.mulut demi..agama Islam selepas dia insaf...ni adam rosly ke zuraidah nenek lampir ni...kau kaya sbb kau jual harga diri kau kepada tokey2 di sekitar Ampang dan Pandan kan..kau biar tokey tu bukak rumah urut..judi...kilang tanpa lesen..kalau kau rasa kau boleh bahagia dengan duit kotor.silakanlah...tak ada sapa marah...buatlah..tapi ingat Allah Maha Mengetahui....sekarang Rafizi...mulit kaki fitnah tu dah terima kifarah...tu baru sikit belum.lagi kes LTAT.kes BAfia..kes TH...itu pun ciput jer..dia kena..tunggulah kat alam barzakh ke..padang mahsyar ke...kalau orang yang dia fitnah dan percaya fitnah dia tu..tak maafkan... Tak tahulah..rafizi.. Nasibkaulah..

Anonymous said...

kalau umno perintah selangor pun mcm tulah jg..2x5 ja
rumah pemimpin umno kat negeri2 lain semua kecik2..puiii

Anonymous said...

Singapor dah korek punggung Jho lo..kisah najib akan sampai..jadi tak adalah 2.6 billion dlm akaun najib?tahik najib ko nak tutup dengan tempurung berlubang laa..he3

Anonymous said...

Dia orang tak layan sebab diaorang tahu skru otak ko dah tercabut..he3

Anonymous said...

Ko nak tutup tahik najib dengan tempurung berlobang?bodooh tongong bebal ko..polis singapor dah korek punggung Jho lo rakan kongsi najib sekarang...he3

Anonymous said...

Mcm orang risau jer?

razali said...

PUKIMAK TEMPOYAK BILA MASA AKU CKP DAP TERIMA DANA YAHUDI CIBAI KAU TEMPOYAK, BILA NK MAMPOS SIAL,NAJIB GUNA BANK YAHUDI KENAPA KAU DIAM SYAITAN!

Ted Manoff said...

Takut?..sebab chakap macham tu pon takut? Orang macham Madey yang sendiri burukkan Nuar dan penjara dia lepas tu kempen bebas kan Nuar pulak. Boleh ikut orang pelik macham ni? Tak berapa tinggi lah IQ pengomen ni.

Ted Manoff said...

Ish Ish...nak tumbangkan Umno. Chita2 dah sampai ke langit pertama tu. Kita ni nak tengok betul ke tumbang nnt atau orang lain yang tumbang..

Ted Manoff said...

Apa nak risau. Setiap sesuatu dah di tulis dalam kitab di langit. Usah lah buat persepsi orang risau bagai.

Anonymous said...

Ye la gone eng mampu beli banglo xde swimming pool je...terlajak murah lak tu...nga ngek dan ngok kat perak mampu beli pondok durian je....nuar lagi terok mampu dok bilik sekangkang kera di istana sg buluh

Ted Manoff said...

Dah minta Izin pada Razali x-Dap nak guna nama dia ke? Kalau belum minta dulu. Kalau nak komen satu benda pon kena minta izin dulu. Tak boleh main ikut suka saja tu lambang IQ minus 1000

Anonymous said...

Wow...cantiknya jalan/lorong tepi rumah tu diterap....

Ale Utoh 'anak muda' yg mengkhianati bangsa sanggup jadi baruah kapir!

Anonymous said...

citer 2.6 bil tu adalah citer 'kepala taik' yg penyokong pembangkang korek dari kisah 1001 ketol taik dongeng Mahathir. busuk betul bau nya.

Mad Musrz said...

rumah ni banglo biasa...cuma design bumbung nampak cantik......xde la mcm penthouse/mansion pun...kalau kat tgh2 kl pun xsampai 7juta...kalu kat ampang selangor mungkin 3-4juta...sapa pulak ckp 7juta tu

Anonymous said...

Patutlah ada beberapa ekor Melayu yg seronok jadi anjing kapir.....besar ganjarannya!

Anonymous said...

Ko ni dah ketinggalan zaman..najib sendiri tak nafikan sebaliknye berdalih derma raja arab,ko plak mengada2 cakap dongeng...biol ato bebal?..ko pilih sediri...he3

Anonymous said...

Ossh.tu belum lagi tengok castle..BOBOI.n..siblings...anak Pm. 22 tahun tu..yang disibuk anak tiri Najib...Reza...sbb tu jgn suka tunding jari telunjuk kat orang lagi 4 jari tunjuk kat diri sendiri...

Anonymous said...

Bukti taman manggis mana?kat mana?..he3

I'm not a robot said...

736 pm cakap polis singapork dah korek punggung jho low. wah !! hebat tu. rupanya polis s'pork pandai main lubang punggung jugak mcm si Anu ...

Anonymous said...

Baru anjing kurap macam adam dah kaya macam nih? Bayangkan khalid gereja,hatta, zuraida, dan lain2 baruah dapigs Tier2.
Itu belum lagi baruah2 dapigs Tier1 macam keluarga Nuor, Azmin, rafizi, mat sabu, dll.

Anonymous said...

Dan cerita mereka yang hasad dengki ni.asyik2. Reza anak.datin rosmah...tapi mereka lupa...anak2 si sembab.anak2 atok terlajak tua....Pm 22 tahun.dan anak.shafiee bedal....rumah..wah...macm..castle...cuba admin...tolong siarkan...rumah..anak2.... Mereka...tu blum lagi rumah perempuan simpanan....dan.. Kereta mewah..zahidah rafiq kekasih gelap shafiee bedal yang telah dibongkar oleh Captain M..

Anonymous said...

Banjir kat penang cTS sibuk komplen lGE..banjir diperak CtS senyap...tak cakap Zambri tamil sibok berpolitik..agaknye di Perak bencana alam..macai bebal cakap balasan tuhan...he3...biasalah kaki putar alam..

Anonymous said...

ehh castle BOBOI jgn sentuh tau.
dia jimat2 simpan duit menabung lama sebelom mak bapak dia lahir lagi..
jadi jgn ungkit ..

Anonymous said...

Jadi tak payahlah tulis blog ni?

Ted Manoff said...

Banyak duit haram yg tak berkat di atas sana. Hati2 .

Anonymous said...

Dan..cerita terbaru ex minister ahmad husni..suruh bini dia jadi macm nenek jijah..cover cerita..demi kelangsungan family mereka...kesianlah isteri mcm ni...tak mahu teriima hakikat yang laki kau orang tu..muka jer nampk warak tapi...Allah jer tahu. perangai..tapi...kerana.nak hidup senang..sanggup menipu demi menjaga aib suami konon..

Anonymous said...

Ted tahniah ko adil..nek ni suka merapu..

Anonymous said...

KEPALA BUTOH lu si razaliHOMO JIJIK PENYAMAQ PEROGOL/PEMBUNUH DAPJUBOQ BABI, PI MAMPOS lu ANAK HARAM PUKI Mak HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu! SHIT MAK/BAPA/KELUARGA HARAM lu si BANGKAI BABI HARAM JADAH!

Anonymous said...

Dahlah; BENCI betul aku drama HARAM JADAH KDN/PDRM ni! Bayangkanlah KPN ni cakap TAK tau kat mana puak TERORIS PENJAJAJAH PARASIT ZIONIS KAFIR HARBI BerSHIT DAPJUBOQ BABI akan berDEMO di DM?! TAK ke PELIKnya tu?! KDN/PDRM ni TAK dak PERISIK yg. CANGGIH kah; sampai kononnya TAK tau kat mana puak TERORIS GANAS BerSHIT DAPJUBOQ BABI ni yg. dah TERANGAN nak mengGULINGkan YAB PM tercinta kita, NEGARA ISLAM kita serta DEMOKRASI kita akan buat DEMO HARAM sini sana dan asyik memPROVOKASI majoriti bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu sampaikan kita terpaksa BERGANTUNG kpg. PERWIRA2 TULEN kita dr. GM utk. MELINDUNGI keselamatan dan kebajikan YAB PM, majoriti RAKYAT dan NEGARA ISLAM kita ni?!!! Tapi yg. asyik diTANGKAP/diGARI/diKASARI- adalah YAB DS Jamal Yunos dan GM! Kenapa TAK juga TANGKAP puak TERORIS BerSHIT DAPJUBOQ BABI tu yg. asyik mengGERTAK nak buat DEMO2 HARAM terutamanya kat DM tu?!! Kat China dan Russia pun dah HARAMkan mana2 'NGO' yg. menerima RASUAH dr. Soros-MOSSAD/NED-CIA ni!

Maka, ZAH*D - lu JANGAN ingat lu akan jadi PM mahupun PRES. UMN* - BANGSAT lu dan DRAMA amat JIJIK lu dgn. TUAN AnwaqHOMO-PKRHOMO/BerSHIT-DAPJUBOQ BABI lu selama ni! Lu telah MENIPU bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu BULAT2!

Lihat kenyataan BERNAS dr. Tunku Abdul Aziz ni tentang kehairanan beliau terhadap KEBEBASAN yg. sungguh menCURIGAkan yg. diberikan pd. puak TERORIS PENJAJAH BerSHIT DAPJUBOQ BABI ni! Di - https://www.utusan.com.my/berita/terkini/ambil-tindakan-sebelum-terlambat-tunku-abdul-aziz-1.407960:

Ambil tindakan sebelum terlambat - Tunku Abdul Aziz

KHAIRULANUAR YAHAYA | 15 November 2016

Tunku Abdul Aziz Tuanku Ibrahim menunjukkan aktiviti George Soros menyumbang dana untuk menjatuhkan pemimpin yang tidak disukai.

PETALING JAYA 15 Nov. - Bekas Naib Pengerusi DAP Kebangsaan, Tunku Abdul Aziz Tuanku Ibrahim sekali lagi mengesa pihak berkuasa agar mengambil tindakan terhadap penganjur Bersih sebelum mendatangkan kemudaratan terhadap Malaysia.

Tunku Abdul Aziz berkata, banyak bukti telah dikemukan terhadap badan bukan kerajaan (NGO) itu yang menerima dana asing termasuk daripada Soros Foundation dan National Endowment for Democracy’s National Democratc Institute yang berpangkalan di Amerika Syarikat.

Beliau yang juga Ahli Panel Penasihat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), menegaskan terdapat bukti bahawa kedua-dua institusi tersebut menyumbang dana bagi mencetuskan revolusi untuk menjatuhkan kepimpinan sesebuah negara dan digantikan dengan pemimpin yang menjadi proksi mereka.

“Adalah menjadi satu rahsia terbuka bahawa NGO ini bekerja dan menerima dana secara terus daripada institusi ini. Ambiga Sreenevasn sejak tahun 2011 mengakui bahawa Bersih menerima dana daripada kedua-dua institusi tersebut.

“Kita mengetahui aktiviti submersif mereka sejak bertahun yang lalu dan apa yang memeranjatkan adalah mereka terus diberi kebebasan untuk mengancap kesatuan, keamanan dan keselamatan negara melalui arahan yang disampaikan oleh tuan-tuan mereka dari bumi asing,” katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.
Justeru, Tunku Abdul Aziz mengulangi gesaan beliau agar tindakan diambil terhadap Bersih sebelum terlambat.

“Jika tiada tindakan diambil, sekarang kita akan membayar harga yang mahal. Saya tidak fikir adalah adil untuk menjangkakan berjuta rakyat Malaysia yang patuh kepada peraturan dan undang-undang dan setia kepada negara terpaksa berhadapan dengan bencana ini.

“Pihak berkuasa mempunyai tanggungjawab terhadap keselamatan dan kebajikan rakyat keselamatan negara terpelihara. Justeru isu ini memerlukan campurtangan aktif daripada pihak keselamatan,” tegas Tunku Abdul Aziz.

Tunku Abdul Aziz mendakwa demonstrasi jalanan yang dilakukan Bersih sebelum ini terbukti mendatangkan banyak keburukan dan bencana kepada negara. Antara lain terdapat insiden anggota polis disepak dan kenderaan diterbalikkan oleh peserta Bersih. - UTUSAN ONLINE

(Nek Tempoyak)

Anonymous said...

Nota: ADUAN2 aku mengenai SALAH LAKU POLIS - satu pun TAK pernah diambil TINDAKAN; walau aku dah berkali MENGADU kat Suruhanjaya Integriti BANGANG tu!

Tengok juga haritu, PENGARAH IMIGRESYEN cakap nak DEDAHkan nama2 MAJIKAN di akhir bulan OKTOBER, yg. HARTA depa diSITA kerana mengGAJI PATI2?! MANA -MANA???!!!!!! Ingat kami RAKYAT ni BANGANGkah?!!

Maka, KD* ni mesti diBERSIHhan HABIS2an - seolah dah jadi pusat YAKUZA/MAFIA PKRHOMO/BerSHIT DAPJUBOQ BABI HARAM JADAH!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

GERAM betul aku tengok VIDEO ni - terutamanya POLIS2 yg. seolah dgn. MELAYU/GM aja BERANI hang nak KASARI/GARI/TANGKAP memanjang!

Yg. puak TERORIS PENJAJAH PARASIT BerSHIT DAPJUBOQ BAB-KULI Soros/MOSSAD-ISrael/CIA - bukan main TAKUT lagi ´hang nak TANGKAP! HARAM KEJADAH betul!

KDN/PDRM - SIASAT habis2an SIAPA yg. TUMBOK dan MENCEDERAkan mcm. BABI SONDOL YAB DS Jamal Yunos terCINTA kami?!! Siapa pula yg. BAJU2 HITAM tu?! Dan SEKOQ polis berUNIFORM tu yg. asyik TOLAK GM mcm. SAMSENG dgn. begitu GANAS; BANGSA apa dia ni?! Kalau dgn. puak BerSHIT; TAK dak lansung PERANGAI BUAS mcm. ni oleh POLIS; bahkan terSENGIH2 pun ada!

Dan kenapa asyik TANGKAP aktivis2 GM kami ni?! ZAH*D - PI BERAMBOS hang!

Lihat di http://gerakan-anti-pkr-new.blogspot.com/2016/11/video-jamal-kena-tumbuk-berdarah-idung.html :

VIDEO JAMAL KENA TUMBUK BERDARAH IDUNG.. SAKSIKAN.

Monday, 14 November 2016
(Nek Tempoyak)

NOTA: YAB DS Jamal Yunos mesti berjumpa DOKTOR utk. memPASTIkan tiada PENDARAHAN DALAMAN dan mesti PASTIkan ada PENGAWAL2 setiap masa mulai skrg. kerana NYAWA beliau skrg. nampaknya sedg. diANCAM oleh puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZIONIS BerSHIT DAPJUBOQ BABI dan KULI2-DALANG DUA MUKA depa!

Dan mana juga suara2 PU utk. MENGECAM habis2an JENAYAH nak MEMBUNUH YAB DS Jamal Yunos ni?! JANGAN jadi PENGECUT DAYUS oi!

Anonymous said...

Polis singapor cekap..bukan bebal mcm ko

Anonymous said...

Ha..ha..ha..kalau dah tak ada maruah diri.. Sanggup jual pada kafir demi wang...ni cerita baru dapat..cuma betul ke tak hanya TNB dan Syabas jer boleh..beri jawapan..betul ke rumah agam.. Adam tu curi air dgn letrik...

I'm not a robot said...

ni ramai2 berkomen komenan disini, jgn lupa pulak 19 Nov ni. turun jgn tak turun. ramai2. baru meriah ..

polis dah confirm mrk sediakan mandian dan minuman percuma, 'air' semburan.
utk yg nak test mata, ada disediakan semburan gas pemedih mata ..

Anonymous said...

polis singpork cekap mengentot? meliwat?

Anonymous said...

Nuarkan dah umum maafkan tun..depa lebih fikirkan nasib negara ditangan perompak dari hal peribadi..

Anonymous said...

pembangkang Malaysia membangkang dari lubang taik soros dan madey.

I'm not a robot said...

soros dan madey tu kan ke kawan sepermainan semasa mrk masih 'dalam rahim ibu' masing2?

Anonymous said...

Jadi anjing pelindung perompak pun suka jugak..

Anonymous said...

Ko anjing kerapu

Anonymous said...

Jamal kebal dah kecundang blm masuk gelanggang..

Anonymous said...

931 pm ni keturunan anjing ke? anjing educated le kan? pandai membaca menulis ..

Anonymous said...

Hidup Penjilat Lidah Sendiri, Madey ... nak suruh tumbangkan Najib yang dikatakan telah teruk, Umno telah teruk... aku nak kata aorang tua tak sedar diri mmg patut pun ....
Apa nak buat Melayu kita dah jadi tongok .... dah kena spin
Kesian Melayu tongok@bahalol ....semangat tak tentu hala, sembang kedai kopi dari pagi sampai petang, bini kat rumah bising laki aku tak keje, harapkan subsidi, derma ehsan, harap kaum lain bagi duit sikit sengih sampai nampak gusi busuk .....
Maaf la ye siapa yang terasa.

Anonymous said...

Ahahaha..dia nak entot ko sebab ko bebal

Anonymous said...

Jgn spin..fokus cerita amk pkr ni...atau ko mmg tiru MO yahudi lahanat...tak blh jawab spin cerita lain...

Anonymous said...

Hehehe...anon 915 hearsay anggok2 bongok...bukan nasib negara tapi nasib boboi...hehehe

Anonymous said...

KITA MESTI HAPUSKAN UMNO INI ! !
Hehehe..kita mesti bersahabat dgn Dap yahudi lahanat anti islam ini utk menghapuskan pemerintahan melayu islam ini....hehehe.
..nyanyok terok dahhhh...

Anonymous said...

Hehehe...cer tanya asamin 2.7bil duit rakyat utk splash..asamin dah dpt komision blom...hehehe blh le tukar ferrari baru...hehe

Anonymous said...

3 SUKU tingkat tu..
baru rumah AMK.. rasuah serdak je..
belum korek lgi Ketua2 atas..

nilah kate perang propaganda.. fokus serang UMNO BN rasuah spy penyamun2 sbnr ini boleh menyamun dgn melahapnya.

mereka tau nk kekal tdbir krjn bkn boleh lama mcm UMNO BN.. so alang2 nk menyamun.. samun habis2.

baru sekor ketua AMK pgayr. beratus2 ekor yg lain kena keep track.. sumber mana tiba2 kaya luar biasa!

Ketom bwk dana berapa billion dr soros utk membela malaun2 AMK tp rakyat susah dipersalahkan Krn UMNO BN.. awat tk salurkan kekayaan kpd rakyat??

Anonymous said...

kekayaan luar biasa Asimin Asekerim dlm toilet tu sudah sangsi sejak beliau xjd MB lg.. tmbh2 smasa berkongsi 'kaseh' dgn Anwar..

pada usia dn income rendah mcm tu.. mana Asimin Asekrim Tandas ni dapat beli

FERRARI MULETTO F450 coupe 2 seaters je pon... hage RM 1 juta lebih xmasuk cukai kastam semua tu...

woii Tedbarua.. ko tlg jwb jp.. MB jenis apakah yg disanjong molia sgt oleh geng pakatan haram ini kalo MB jenis high class skdr nk mengorat anak dara jual nasi lemak cari publisiti murah.. boleh belahhh laa!

Anonymous said...

zuraida mak lampir sial tu pn kaya terlajak sekelip mata..

adam hingus belum kering ni pon kaya terlajak.. pdhal keja apa pn xtau.

atas bumbung Fantasyland die pakai SOLARHART.. fuhhh kemainn air shower mau panas.. hage xkurang dr RM10 sebijik... woww ini dia 'penjuang rakyat'... atau PENYAMUN RAKYAT???

kutip komisen bg pehak ketua betina penyangak , mak lampir zuraida... sng sgguh idop jd AMK.. aku doa smg cpt lh ko kena tangkap dek sprm whai adam dn tuan balaci ko zuraida.. biar pdn muka ko menghina UMNO BN tp ko yg menyamun merompak merasuah dgn melahapnya!

Anonymous said...

Kata Pm Najib perompak...tapi tiafa bukti...tapi yang terbukti...anak ikan Zuraidah nenek lampir... Tu lagi ketua penyamun..cukup ada bukti ada video lagi...hussh..Nak tahu dia samun apa...Air dan letrik ...TNB.dan Syabas segeralah kenakan..tindakan undang2....

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates