November 14, 2016

65 3 Kali Didenda Dalam Tahun 2016 Dan Hari Ini Dihukum Penjara, @RafiziRamli Memang Hebat ... Menipu


Setiausaha Agung PKR yang juga Ahli Parlimen Pandan Rafizi Ramli didapati bersalah melanggar Akta Rahsia Rasmi (OSA) hari ini dan menjatuhkan hukuman penjara 18 bulan ke atasnya. Berdasarkan kertas pertuduhan Rafizi didakwa memiliki secara salah halaman 98 laporan Ketua Audit Negara berkaitan 1MDB. Justeru beliau didakwa melanggar Seksyen 8(1)(c)(iii) OSA 1972. 

Rafizi juga dituduh mengedarkan dokumen sulit tanpa kebenaran di lobi parlimen pada 28/03/2016 dan beliau didakwa melanggar Seksyen 8(1)(e)(iv) akta yang sama. Bagaimanapun, mahkamah kemudian membenarkan penangguhan bagi membolehkan pihak pembelaan memfailkan rayuan di peringkat yang lebih tinggi.

Mengikut Perlembagaan Persekutuan beliau masih kekal sebagai Ahli Parlimen Pandan.  Berdasarkan peruntukan di bawah Perkara 48 (4) (b) Perlembagaan Persekutuan beliau berhak untuk merayu terhadap keputusan itu. Oleh yang demikian kerusi yang disandang oleh beliau tidak akan menjadi kosong dan kedudukan beliau akan kekal seperti sedia ada sehinggalah proses rayuan di bawah Perlembagaan Persekutuan selesai sepenuhnya.

Perlu diingat Rafizi Ramli tidak dijatuhi hukuman kerana "mendedahkan skandal besar kesalahan 1MDB" seperti apa yang Pakatan Pembangkang katakan, namun kerana mendedahkan satu halaman dalam Laporan Ketua Audit Negara 1MDB yang sudah dibaca oleh 4 Ahli Parlimen Pakatan termasuk Tony Pua.

Rafizi Ramli telah mendedahkan dokumen OSA bahawa Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) mempunyai hubungan dengan 1MDB tetapi belum dibayar sepenuhnya. Seperti yang kita sedia maklum, LTAT diberikan kontrak oleh 1MDB untuk menggerakkan Pengkalan Udara Sungai Besi dan untuk membangunkan 8 penggantian pengkalan tentera.

Dalam mana-mana kes, LTAT tidak hilang sebarang wang dan akan dibayar sepenuhnya oleh konsortium Keretapi IWH-China yang telah mengambil pemilikan 60% daripada projek Bandar Malaysia.

LTAT langsung tidak rugi dan sebenarnya, malah telah membuat keuntungan dan akan terus mengaut keuntungan dari kerja-kerja pembinaan pengkalan tentera dan daripada kontrak untuk menggerakkan Pangkalan Udara Sungai Besi.

Pendedahan maklumat OSA oleh Rafizi Ramli adalah kerja sia-sia. Tiada penyelewengan yang dibongkarkan, tiada salah laku atau tiada kerugian yang dialami oleh mana-mana pihak. Rafizi Ramli sebenarnya sengaja menempah tiket percutian ke Sungai Buloh. Mungkin rindu untuk bersama dengan idolanya di sana.

65 comments:

Anonymous said...

Tiada kerugian mana2 pihak?..1mdb untung besar...najib untung besar..Jho tahik lo untung besar...Riza anak semah untung besar...rakyat bayar hutang 1mdb..

Anonymous said...

Bencana buat kerjaan....tambahan bajet...buat ketum pucuk di cita ulam mendatang....bagi pembayar cukai tersepit menu tambahan karipap serta kopi panas dan.......

ted manoff said...

Ryezall...soalnya sekarang bila penyamun2 mdb nk didakwa..?๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’ฎ

Anonymous said...

Sifat2 macai bebal najib
-Tak bertelor
-Pengecut
-Penakut
-Merapu
-Menipu
-putar2
-Belit2

Anonymous said...

Nak tangkap perompak1 mdb...tunggu lah sampai matahari terbit dari barat ok..buat orang yang terlebih bijak dan terlebih..fakta ni..1 mdb tak rugi cuma salah tadbir urus dan bila dah tadbir urus dgn betul ada jer yang sakit hati danbusuk hati termasuk Ex gabenor..termasuk si sembab..orang jahat dan tak amanah tak selamat..sekarang dah akhir zaman..Allah bayar cash...so tunggu jerlah

Anonymous said...

1mdb tak rugi,,.banyak mana dah untung?odit mana yg berani sahkan penyata kewangan tahunan 1mdb?..kenapa hutang 1mdb besar mencecah 50 billion?perniagaan gali lubang tutup lobang...tuhan nak bayar cash jho lo dulu dimahkamah singapore...konco jho lo disingapor dah dihukum mahkamah singapor..kerajaan cina kapir singapor ambil tindakan menyiasat dan mendakwa pesalah tapi pihak berkuasa Malaysia tidak amanah mendiamkan diri..

ted manoff said...

Ayat saekor macaiii....๐Ÿป๐Ÿบ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ’ซ✨

Anonymous said...

Rafizi dah dijatuhkan hukuman oleh mahkamah sbb dia didapati bersalah. Yang buat onar dalam 1mdb pun kena bicara di mahkamah juga sepatutnya.

Anonymous said...

Kerana hutang 1mdb aset negara yg dimiliki 1mdb menjadi milik china kominis...

ted manoff said...

Mahkamah Singapura hari ini diberitahu bahawa ahli perniagaan kelahiran Pulau Pinang, Jho Low adalah ‘gatekeeper’ dan juga penasihat kepada 1MDB.
Bekas pegawai bank BSI, Yeo Jiawei memberi keterangan bahawa Jho Low membawa ‘urusan besar’ kepada BSI Bank (Singapore) Ltd dan urusan itu berkaitan dengan 1MDB.
Antara urusan itu membabitkan AS$100 juta daripada SRC International pada tahun 2011 manakala satu lagi melibatkan AS$2 bilion daripada Brazen Sky Ltd pada tahun 2012.
Kedua-dua firma berkenaan adalah anak syarikat 1MDB ketika masa kejadian. Sejak tahun 2012, Kementerian Kewangan diperbadanankan mengambil alih SRC International.
Yeo dibicarakan atas dakwaan mengganggu saksi dalam siasatan Singapura ke atas urus niaga berkaitan 1MDB. Antara lain, beliau dijadual dibicarakan pada April atas tuduhan pengubahan wang haram.
Urus niaga berkenaan diaturkan oleh Yak Chee Yew, seorang pengurus kanan di BSI Bank, yang kemudiannya memberi arahan kepada Yeo.
Minggu lalu, Yak mengaku bersalah atas tuduhan pemalsuan daMK
kegagalan melaporkan urus niaga mencurigakan. Yak dihukum penjara 18 minggu dan denda S$ 24,000 (RM72,850).
Sebahagian besar daripada jutaan wang yang diperolehi oleh Yak daripada transaksi berkaitan 1MDB juga dirampas. -
MK
celahgelegar at 5:53 PM

Anonymous said...

Laporan PAC yg menyebut USD 7 billion(RM 28 billion) hilang tidak dapat dikesan...sebahagian nye USD 3.4 billion telah diseleweng diluar negara mengikut siasatan fbi...yg telah masuk keakaun perompak2..adakah ini bukan skandel besar?

Anonymous said...

Kalau sampai tiga kes dan semuanya didapati bersalah, rasanya bukan mahkamah buat silap kut. Silap keangkuhan diri sendiri la.

Anonymous said...

Secara ringkasnya, ia menceritakan tentang ‘pelaburan’ pertama yang dilakukan 1MDB setelah mendapat RM5 billion dari penjualan bon di dalam tahun 2009. Hutang ini dijamin oleh kerajaan Malaysia. Siapa yang mengetuai kerajaan Malaysia sekarang ini? Tidak lain tidak bukan, ianya Najib Razak. Rupanya lebih USD1 billion (RM4,100 juta) telah disonglap oleh penyamun-penyamun 1MDB melalui sebuah syarikat bernama Good Star Limited.
Transaksi berbillion ini diluluskan oleh Lembaga Pengarah 1MDB dan juga oleh Bank Negara Malaysia (BNM). Nampaknya, ramai para pengarah 1MDB dan pegawai di BNM yang takut untuk menjalankan tugas dengan lebih amanah. Ramai di antara mereka yang membisu kerana kita semua tahu siapa yang paling berkuasa di dalam 1MDB dan yang boleh mempengaruhi BNM. Tidak mengapa, kebenaran telah diketahui ramai juga.
Berbalik kepada penyiasatan di atas, pada awalnya USD700 juta dimasukkan di dalam akaun Good Star di dalam bulan October 2009. Tetapi di antara bulan Mei hingga Oktober 2011, sebanyak USD330 juta dimasukkan lagi ke dalam Good Star. Perlu diingat bahawa syarikat Good Star adalah milik Jho Low dan dari maklumat terbaru yang diperolehi dari kes mahkamah di Singapura, wang berjumlah USD153 juta dari syarikat Good Star ini juga telah dimasukkan ke dalam akaun bapa Jho Low bernama Low Hock Peng:

Bagaimana perasaan ahli-ahli UMNO apabila duit rakyat berjumlah USD153 juta (RM627 juta) diberi kepada bapa kepada penyamun bernama Jho Low? Adakah Pemuda UMNO sekarang melindungi Jho Low sekeluarga? Kenapa menikus seribu bahasa? Adakah berbaloi perjuangan mempertahankan pencuri ini?
Dari berita-berita yang disogokkan oleh kerajaan kepada kita, 1MDB telah bertegas bahawa Good Star adalah milik syarikat Petrosaudi. Tetapi Tuhan itu maha adil dan nampak segalanya. Kebenaran telah terburai. Dengan mudah dunia semua mengetahui bahawa satu-satunya pengarah dan pemilik Good Star adalah Jho Low. Siasatan yang dibuat oleh DOJ, telah memecahkan tembelang pihak 1MDB. Pada waktu Good Star ditubuhkan, Jho Low baru sahaja berumur 29 tahun dan secara rasminya tidak ada apa-apa pangkat di dalam 1MDB.
Tetapi semasa menyuarat lembaga pengarah 1MDB di dalam bulan September 2009, Jho Low hadir di dalam mesyuarat tersebut dan telah bercakap dengan Najib Razak sebelum mesyuarat bermula. Minit mesyuarat mendapati bahawa lembaga pengarah 1MDB telah bersetuju untuk memasukkan sejumlah USD1 billion ke dalam syarikat usahasama Petrosaudi-1MDB.
Dan akhirnya, seperti yang diketahui umum, duit itu masuk ke dalam akaun Good Star.
Di bawah pula adalah bukti bahawa sebahagian besar dari wang 1MDB yang dimasukkan ke dalam akaun Good Star, berakhir di merata tempat, termasukkan ke dalam akaun Najib Razak! Apa Pemuda UMNO mahu buat? Buat-buat bodoh kah? Apa guna belajar tinggi-tinggi hingga ke Imperial College kalau tidak faham Bahasa Inggeris? Di manakah penderma budiman Arab yang digembar-gemburkan sebagai penderma kepada Najib? Adakah Jho Low sebenarnya orang Arab? Adakah Good Star sebuah syarikat Arab Saudi? Yang ada cuma seorang putera Arab bernama Prince Turki yang dikudakan untuk menjadi orang tengah kepada pengaliran wang 1MDB kepada Petrosaudi dan Good Star. Dalam masa yang sama Prince Turki juga diberi berjuta-juta ringgit dengan menggunakan duit 1MDB (duit rakyat)! Rupa-rupanya, rakyat Malaysia yang menderma berjuta-juta kepada seorang putera Arab!
Kita dikejutkan dengan kes RM2.6 billion berada di dalam akaun Najib. Itu berlaku di dalam tahun 2013. Tetapi beberapa tahun sebelum itu, berjuta-juta wang telah dimasukkan ke dalam akaunnya. Kes penyelewengan duit rakyat ini bukan sahaja berlaku di dalam tahun 2013 atau 2014. Ianya telah berlaku lebih awal dari itu lagi!

Anonymous said...

Bukti yang tertera di dalam dokumen di bawah menunjukkan wang USD24.5 juta telah dikeluarkan dari Good Star dan diberi kepada putera Arab tersebut. Dan dari USD24.5 juta tersebut, sebanyak USD20 juta (RM82 juta) telah dikeluarkan dan dimasukkan ke dalam akaun Najib. Dia terus menjadi jutawan sekelip mata!
Sebab itu agensi penyiasatan USA melabelkan kepimpinan kerajaan kita sebagai ‘kleptokrasi’! Malangnya, ini baru sahaja penyelewengan peringkat pertama. Ada banyak lagi penyelewengan wang yang dilakukan oleh 1MDB selepas ini.
Dalam pada masa yang sama, Jho Low telah secara keseluruhan mencuri USD368 juta (RM1.5 billion) dari 1MDB melalui syarikat Good Star milik peribadinya. Duit itu sepatutnya digunakan untuk projek pelaburan usahasama Petrosaudi-1MDB. Tetapi ternyata projek itu hanya untuk mengaburi mata rakyat sahaja. Apakah kejayaan besar projek tersebut? Tidak ada. Manakala itu, bukti yang diperolehi mendapati Jho Low mengeluarkan sebanyak 11 kali wang dari bulan Oktober 2009 hingga Oktober 2010. Jumlah kecurian – USD368 juta. Sila lihat jadual di bawah:
Wang berbillion ini lah yang digunakan oleh Jho Low untuk membeli harta-harta mewah seperti kapal layarnya, membeli rumah-rumah mewah, membayar hutang-hutang berjudi di Las Vegas, membeli barang kemas bernilai jutaan ringgit, dan bermacam-macam lagi.
Rakyat Malaysia bagaimanapun, terpaksa menampung kos sara hidup yang makin tinggi, dan membayar barangan yang ditarik subsidi dan membayar GST. Tetapi rakan UMNO bernama Jho Low hidup bermewah-mewah menggunakan wang rakyat yang dicuri. Syabas UMNO kerana hidup anda ternyata hanya untuk memberi kesenangan kepada pencuri bernama Jho Low dan keldai-keldai tunggangannya di dalam UMNO. Macam ini kah perangai kerajaan yang berhemah dan bagus untuk kesejahteraan rakyat?
Soalan penting, bila Najib hendak mengaku secara jujur dia itu Malaysian Official 1?

Anonymous said...

GST story.....a good one.....

Joke ่ฎฉไฝ ็ฌ‘ไธ€็ฌ‘:
SUATU HARI ABU KELUAR KE KEDAI UNTUK MEMBELI SELIPAR RM10 ...

*ABU* : Tauke,, selipar RM 10 ada kah ???

*TAUKE* : Ada....Nahh....
(Abu pun memberi RM10 nya)

*TAUKE* : Tambah 60 sen lagi ...

*ABU* : Apa hal 60 sen ???

*TAUKE* : G.S.T lah ...

*ABU* : Apa itu G.S.T ???

*TAUKE* : Goverment Suruh Tambah ...

*ABU* : Kalau tak tambah ???

*TAUKE* : Government Suruh Tampar ...

*ABU* : Kalau saya elak ???

*TAUKE* : Government Suruh Tendang ...

*ABU* : Kalau saya lari ???

*TAUKE* : Government Suruh Tangkap ...

*ABU* : Kalau saya telampau laju ???

*TAUKE* : Government Suruh Tembak ...

*ABU* : Kalau saya Mati ???

*TAUKE* : Government Suruh Tanam ...

*ABU* : Nanti siapa jaga saya punya anak Bini ???

*TAUKE* : Government Semua Tanggung ...

*ABU* : Pakai apa tanggung ???

*TAUKE* : BR1M lah ..

Anonymous said...

Cerita cai2 VIRUS BIOL boleh d antor ke ASTRO buat drama jam 10...skrip pnjg sgt..6 bulan x abis lgi siri..

Mmg boleh mngalhkan GV..
Kehkehkeh

Shooting dri amerika,swzlnd,france n singapor..

Anonymous said...

Macai bebal mana yg boleh jelaskan kenapa kerajaan cina kapir singapor mengambil tindakan undang2 keatas penjenayah yg menggubah wang haram di singapor

Anonymous said...

Kesan supermoon mlm ni sungguh terasa....lepas ni giliran gone end....assmin dan cap bunga jgn aded yg masok spital ye..

Anonymous said...

Kisah rompakan 1mdb memang panjang..wang ini disorok dandiblamjakan di 7 buah negara ..najib cuba sorokkan kisah 1mdb dengan OSA dan sumpah kerahsiaan,.macai bebal akan pening bila baca

Anonymous said...

Maknany cina kapir bebal singapor ler yg salah..ubahkan wang haram ,yg cai2 VIRUS BIOL kate kan njib tu bersalah buat ape..??njib ke yg naik court???

Pengarah JAS mentedarah rasuah d sabah,xkan cai2 VIRUS BIOL nk salahkan smue staf2 JAS..

sndri mentedarah sndri tanggung ler..
Kihkihkih

Anonymous said...

TH gagal menjual balik tanah yg dibeli di TRX dengan harga 188 juta..satu harga yg istimewa untuk 1mdb..alasan th nak majukan tanah sekangkang kera...selain beli tanah tH,perkeso,dan institusi lain turut membeli bon 1mdb...

Anonymous said...

Tunggu ler siap keretapi CHINA..njib bawak balik 40 kontena RM dri china...

Madey bagikan 10kontena
Boboi 1 kontena,boboi xpyh byk2 sbb da kayer..
Yiden sembab 3kontena..
Vincent toto 8kontena
Ytl bagi 18kontena..


Wahai Cai2 VIRUS BIOL,cukup x 40kontena???
kahkahkah

Anonymous said...

Tengoklah sape yg kena selepas pru14

Anonymous said...

ADIK ANGKAT geoge soros iaitu YB RFIJI akan dpenjarakan..

Ada siapa2 macai2 yg SAYANG pda rfiji sanggup MENGGANTIKAN yb rfji utk DIPENJARAKAN???

SIAPA BERANI VOLUNTIR???

Anonymous said...

Cai Virus BIOla boleh jelaskan?...budak2 mana reti pasal rompak,wang haram dan mahkamah..melalak berapi2 bolehlaa..iQ rendah..

Anonymous said...

Bagus lah Rafizi dipenjarakan ....kenyataan dari beliau sangat2 menjengkelkan. Tak perlulah spin pasal 1MDB. Biarlah mahkamah buat keputusan yang tepat.
Rakyat tak perlu membayar hutang pasal 1MDB pasal semua ni di spin oleh pihak yang membenci kerajaan.

Umno teruskan perjuangan insya Allah akan terus memerintah Malaysia

Anonymous said...

1mdb telah diletakkan dibawah kementerian kewangan..segala hutangnye menjadi tanggongjawab kerajaan...mahkamah mana yg mengadili pesaalah 1mdb?ko ni tak tahu aper2 pasal 1mdb rupenye.m

Anonymous said...

Tujuan penubuhan 1mdb sangat cantik dengan model perniagaan yg dirancang rapi.dlm beberapa sektor terpilih...modal melalui hutang...akhirnye perniagaan 1mdb gali lobang tutup lobang...hutang2 nye dijangka boleh diselesaikan pada tahun 2030...tak pasti pada tahun itu najib masih hidup..
Selepas DOJ pecah lobang wang pelaboran 1mdb di luar negara dirompak oleh najib dan konco2nye...barulah kita faham bahawa tujuan sebenar penubuhan 1mdb oleh najib adalah sebagai 'vehicle' untuk dia jadi billionaire..dan hidup mewah..saya bukan PENYANGAK..

Anonymous said...

Bukan jho lo pujaan hati macai2 saja dapat duit free bilion2 dari 1mdb...bapak Jho lo jugak dapat duit free puluh2 juta...bapak macai2 bebal dan sedara mara macai2 bayar GST....macai2 terkinja2 nak pertahankan perompak .melayu bebal betol macai2 ni..

Anonymous said...


GERAM betul aku tengok VIDEO ni - terutamanya POLIS2 yg. seolah dgn. MELAYU/GM aja BERANI hang nak KASARI/GARI/TANGKAP memanjang!

Yg. puak TERORIS PENJAJAH PARASIT BerSHIT DAPJUBOQ BAB-KULI Soros/MOSSAD-ISrael/CIA - bukan main TAKUT lagi ´hang nak TANGKAP! HARAM KEJADAH betul!

KDN/PDRM - SIASAT habis2an SIAPA yg. TUMBOK dan MENCEDERAkan mcm. BABI SONDOL YAB DS Jamal Yunos terCINTA kami?!! Siapa pula yg. BAJU2 HITAM tu?! Dan SEKOQ polis berUNIFORM tu yg. asyik TOLAK GM mcm. SAMSENG dgn. begitu GANAS; BANGSA apa dia ni?! Kalau dgn. puak BerSHIT; TAK dak lansung PERANGAI BUAS mcm. ni oleh POLIS; bahkan terSENGIH2 pun ada!

Dan kenapa asyik TANGKAP aktivis2 GM kami ni?! ZAH*D - PI BERAMBOS hang!

Lihat di http://gerakan-anti-pkr-new.blogspot.com/2016/11/video-jamal-kena-tumbuk-berdarah-idung.html :

VIDEO JAMAL KENA TUMBUK BERDARAH IDUNG.. SAKSIKAN.

Monday, 14 November 2016

(Nek Tempoyak)
NOTA: YAB DS Jamal Yunos mesti berjumpa DOKTOR utk. memPASTIkan tiada PENDARAHAN DALAMAN dan mesti PASTIkan ada PENGAWAL2 setiap masa mulai skrg. kerana NYAWA beliau skrg. nampaknya sedg. diANCAM oleh puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZIONIS BerSHIT DAPJUBOQ BABI dan KULI2-DALANG DUA MUKA depa!

Dan mana juga suara2 PU utk. MENGECAM habis2an JENAYAH nak MEMBUNUH YAB DS Jamal Yunos ni?! JANGAN jadi PENGECUT DAYUS oi!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Dahlah; SAKIT HATI betul aku dgn. PDRM/KDN ni!! ZAH*D - TEMBELANG hang dah PECAH; hang ni sebenaqnya EJEN si puak TERORIS ANWAQHomo/BerSHIT-DAPJUBOQ BABI HARAM JADAH; utk. mengHANCURkan UMN* dr. DALAM! BANGSAT lu! Lu JANGAN ingat lu akn dpt. jadi PM dan Presiden UMN* - kerana lu ingat kami MAJORITI bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu BANGANG, PENGKHIANAT KITOL dan JIJIK mcm. lu?! Aku cadangkan para ULAMA buat sembahyang HAJAT supaya puak pengKHIANAT KITOL Islam/Melayu ni semua berjaya diTUMBANGkan SATU demi SATU - setelah TEMBELANG depa berjaya diDEDAHkan! Dan SPRM tolong SIASAT!!!!!!

Apa juga jadi kes yg. patut diSIASAT bawah AKTA TERORISMA kerana puak PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT DAPJUBOQ BABI serta media2/NGO2 depa dapat RASUAH dr. SOROS/CIA-MOSSAD utk. mengGULINGkan YAB PM serta NEGARA ISLAM tercinta kita ni – demi MENAKLUK Selat Melaka serta SABAH/SARAWAK kita! Mcm. Terus SENYAP aja! Kalau negara ISLAM kami ni diJAJAH puak TERORIS ZIONIS ni semua – aku harap sesiapa PENGKHIANAT KITOL Islam/Melayu serta para KETURUNAN depa yg. Juga JAHAT mcm. puak PELACUR2/HOMO2 BABI SONDOL juga akan terima BALASAN yg. SEPATUTNya! Kami, MAJORITI bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu dah LAMA berSABAQ!

Asyik GM dan YAB DS Jamal Yunos diGANGGU dan diKASARI/diTUMBOK; dan sampaikan DUA anggota GM kita diTANGKAP pula di AP?! APA KEJADAHnya ni?! Dahlah puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT DAPJUBOQ BABI boleh BEBAS mengganggu/mengancam KETENTERAMAN AWAM dgn. MENGEDARKan RISALAH HARAM dan berDEMO HARAM sini sana utk. memPROMOSI Demo HARAM depa pd. 19Nov ni! Tengok media StarZIONIS DAPJUBOQ BABI yg. asyik memBURUKkan GM dan YAB DS Jamal Yunos sedgkan BerSHIT DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO termasuk BETINA SUNDAL PELACUR-HODOH mcm. BABI SONDOL zuraidaPUKI berNANAH tu dibiaqkan MENIPU sesuka hati; kononnya dia dan puak berSHIT mengedarkan "goodies" - sedgkan telah diLAPURkan depa MENGEDARkan RISALAH2 HARAM puak BErSHIT dan juga berDEMO HARAM kat AP tu!

Lihat di - http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/11/13/jamal-pledges-revenge-blood-for-blood/ , Blood for blood, says Jamal Yunos, Sunday, 13 November 2016; di - http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/11/13/zuraida-ampang-not-us-jamal-yunos-bloodied-nose/ , Zuraida: No yellow shirts were at scuffle, by dina murad, Sunday, 13 November 2016; dan di - http://www.sinarharian.com.my/semasa/jelajah-bersih-5-di-bentong-berjalan-lancar-1.58525 , Jelajah Bersih 5 di Bentong berjalan lancar, AIMAN SADIQ ABDULLAH, 13 November 2016 !

Bahkan, sampai sekarang TERORIS2 PENJAJAH RASIS BerSHIT DAPJUBOQ mahupun mana2 PENDATANG RASIS KAFIR HARBI yg. asyik dok mengHINA/mengGERTAK/memPROVOKASI Islam/umatnya termasuk KENCING/PIJAK/MENGANCAM pemimpin2 BUMIPUTERA Islam/Melayu kita; serta berDEMO HARAM JADAH sini sana dan melakukan pelbagai KEGANASAN pd. POLIS/Org. AWAM – terus BEBAS tanpa diHUKUM lansung! Ya, KDN – JAWAB pd. kami, MAJORITI rakyat!!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

kesian mat2 bunga (atau hanya sekor mat, mat ted kintot) merintih kepedihan hati dan jiwa akibat bulan mengambang besar penuh.

ingin ucapkan tahniah kpd mrk2 yg hebat dlm kerjaya mrk :

1. Rafizi, pemecah rekod mahkamah, terakhir dapat 18 bln penjara.
2. Jho Low dan bapa, berjaya merompak 1MDB (mengikut kata mat bunga).
3. cai2 mat bunga, jing dapigs, dapat terus membebalkan diri dlm propa politik membangkang dari longkang.

kipidap !!!

Anonymous said...

hari ni mat dan minah bersatooo tak bukak meja kat pasar malamkah? atau hari ni rehat nak tengok supermoon....

Anonymous said...

Alhamdulillah rpiji DIPENJARAKAN..

maka tertutuplah segala KEHITAMAN hati,mulut dan keBIOLAN OTAK rpiji..
Akan sentiase BERSUJUD dan BERTASBIH terhadap ALLAH..

Psssttt nsib baik mhkmah mlysia,kalu mhkmah CHINA,kita dah KENDURI ARWAH n mkan free 7hari 7mlm..
Kihkihkihkih

Anonymous said...

Kuat betul gendang RBA tuduh itu ini fasal 1MDB dan Najib. Tapi tak de bukti, klentong je lebih, wa ka ka....

Berani buat berani tanggung. Rafizi yg untung. Bercuti ke sungai buluh percuma, kerajaan tanggung. Ini baru di dunia, di akhirat kelak......

Anonymous said...

Nek polis lepas tumbuk jamal bongok patutnye bukak seluar jamal tengok ada telor ke takada..ato jamal pakai telor plastik...sebab macai2 umono hingga ke menteri semua pakai telor plastik...he3

Anonymous said...

TH tidak rugi...tapi nak bayar dividen kena jual aset dilondon....syarikat yg untung tambah aset dan bagi dividen yg lebih tinggi....tak tahulah untung ato rugi tH ni..

Anonymous said...

Rafizi telah menjimatkan wang rakyat sebanyak 250k setahun......okey who's next.....

Anonymous said...

Cina pujaan hati ko kaye free...ko kayap...berapa sangatlah PMO bayar upah ko...pakai telor plastik..yg ori cina jho lo simpan..he3

Anonymous said...

Atas sokongan macai2 bebal najib berjaya memegang rekod dunia jenayah klepek terbesar didunia..he3 bagus cai

Anonymous said...

Fitnah najib?jadi 2.6 billion dalam akaun najib dari derma bapak ko laa..bapak ko plak rompak bank mana?..telor plastik..

Anonymous said...

Singapor hukum penjara konco jho lo bukan kerana kaitan 1mdb?polis singapor akan dakwa jholo bukan kerana duit 1mdb?ko yg bebal ato polis singapor yg bodoh?ato ko ni nak belit?

Anonymous said...

Jho lo diikuti najib..he3

Anonymous said...

Ooo..rupenye ko keturanan perompak laa...gitu citrernye...

Anonymous said...

840 am - ingat kita org tak tau ke? usah nak buat citer bohong kat sini mcm ted kintot ye ..

ko dgn bapak ko pakat masukkan secara senyap 2.6 bil tu dlm akaun peribadi najib, dan kemudian ko dan kepala bapak ko yg hebahkan keserata buana najib terima rasuah.

aku cabar ko tunjukkan pay-in slip transaksi tu, kalo ko dan bapak ko benar2 ada telor.

ted manoff said...

Sudahlah ryezall..pm najib dh kantoi isu 2.6billion tuu..apalagi yg ko nk cover..atau atok ko yg masukkn dlm akaun mohd najib..prOoTt๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ

Anonymous said...

Takpe la rafizi. Hanya Allah akan balas jasa kau. Besar pengorbanan kau kpd rakyat. Harap bersabar utk keluarga kau dan diri kau...

Tq rafizi

Anonymous said...

Dah ada kat atas tu diterangkan sifat2 macai bebal najib untuk rujukan..he3..jangan nangis tau..cian ko sanggup jadi bebal kerana nakkan upah tak sebrapa..biarkan cina kaye free..telur plastik..

Anonymous said...

Dah sedunia tau najib dan konco2 rompak 1mdb..najib sendiri takut nak bersihkan nama dia dengan cabar kesahihan kenyataan dOJ..ko plak pandai2 cakap itu adalah fitnah kpd najib..kalo ianye fitnah ape bukti?..kalo nak bela...bela cara cedik laa..

Anonymous said...

INI AKU SAJA SALINKAN KESINI, UTK MAT2 BUNGA AMBIK PERHATIN, KALO BETUL2 NAK CEPAT KE SYURGA ... KAH KAH KAH ...

"“Biarlah Nik Abduh (Ketua Pemuda PAS, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz) pergi dengan PAS ke neraka! Kami tak mahu ikut malahan nak pilih ke jalan syurga firdausi!”

Itu kata-kata kesat dilemparkan oleh orang kuat Tun Dr. Mahathir Mohamad iaitu Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan ke atas Nik Mohamad Abduh dan PAS gara-gara berang `pemimpinnya’ itu ditempelak oleh Nik Mohamad Abduh hari ini.

Khairuddin mendakwa kononnya Nik Mohamad dan PAS melakukan banyak dosa kerana bersengkongkol dengan kerajaan, manakala Pakatan Harapan sedang melaksanakan kerja-kerja Tuhan.

“Nik Abduh banyak melakukan dosa kerana bersubahat dengan kerajaan dalam pelbagai kemungkaran serta salah laku. Nik Abduh dan PAS bersekongkol dengan jenayah. Mahathir dan dan kami semua dalam Pakatan Harapan sedang melawan kemungkaran.

“Jadi saya nak tanya Nik Mohamad Abduh siapa yang lebih melakukan dosa? Beliau dengan PAS yang lebih berdosa dari kami semua yang menentang kemungkaran seperti yang dituntut oleh ajaran agama islam yang tulen,” dakwanya dalam satu kenyataan yang tersebar di media sosial hari ini.

Justeru, Khairuddin meminta Nik Mohamad Abduh supaya muhasabah diri serta cermin muka terlebih dahulu dan tidak mengajak orang ramai supaya memilih jalan ke neraka jahanam bersamanya. ..."


Semoga ted kintot dan mat2 bunga lainnya tidak ketinggalan ECRL menuju kannah ... hahahahahahahahahahahaha ...

Anonymous said...

INI AKU SAJA SALINKAN KESINI, UTK MAT2 BUNGA AMBIK PERHATIN, KALO BETUL2 NAK CEPAT KE SYURGA ... KAH KAH KAH ...

"“Biarlah Nik Abduh (Ketua Pemuda PAS, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz) pergi dengan PAS ke neraka! Kami tak mahu ikut malahan nak pilih ke jalan syurga firdausi!”

Itu kata-kata kesat dilemparkan oleh orang kuat Tun Dr. Mahathir Mohamad iaitu Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan ke atas Nik Mohamad Abduh dan PAS gara-gara berang `pemimpinnya’ itu ditempelak oleh Nik Mohamad Abduh hari ini.

Khairuddin mendakwa kononnya Nik Mohamad dan PAS melakukan banyak dosa kerana bersengkongkol dengan kerajaan, manakala Pakatan Harapan sedang melaksanakan kerja-kerja Tuhan.

“Nik Abduh banyak melakukan dosa kerana bersubahat dengan kerajaan dalam pelbagai kemungkaran serta salah laku. Nik Abduh dan PAS bersekongkol dengan jenayah. Mahathir dan dan kami semua dalam Pakatan Harapan sedang melawan kemungkaran.

“Jadi saya nak tanya Nik Mohamad Abduh siapa yang lebih melakukan dosa? Beliau dengan PAS yang lebih berdosa dari kami semua yang menentang kemungkaran seperti yang dituntut oleh ajaran agama islam yang tulen,” dakwanya dalam satu kenyataan yang tersebar di media sosial hari ini.

Justeru, Khairuddin meminta Nik Mohamad Abduh supaya muhasabah diri serta cermin muka terlebih dahulu dan tidak mengajak orang ramai supaya memilih jalan ke neraka jahanam bersamanya. ..."


Semoga ted kintot dan mat2 bunga lainnya tidak ketinggalan ECRL menuju kannah ... hahahahahahahahahahahaha ...

Anonymous said...

Nik abodoo pernah cakap hamPAS tak rugi ape2 kalo umuno kincin hamPAS..dapat 90 juta tak kisah jadi bebal macam macai...nik abodoo pun tak pernah kisah skadel rompakan 1mdb..kalo cina rompak pun lantak lah

ted manoff said...

Ryezall...mati tak kenal usia tua..muda..miskin..kaya..pas sejak dpt dana 90juta terus senyap..betul kata pm najib cash is king..insaflah ryezall mohd najib dihujung terowong sekarang..tunggu masa saja..๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™‰๐Ÿ™Š๐Ÿ’

Anonymous said...

#pulis tumbok saya
#pulis tumbok saya
#pulis tumbok saya


Kehkeh

Melayu camnih ko nak buat ketua?

Anonymous said...

Macaisuka pilih jantan bertulur plastik sebagai ketua...blm masuk gelanggang dah tunggang langgang kena belasah dengan polis..samseng kebal Tai Koo Cing..haa3..polis dah lama benci dengan jamal rupanye..baru dia tau langit cerah ato mendong

Anonymous said...

ALHAMDULILLAH..
rpiji akan "DI UMRAHKAN" xlama lagiiii secara PERCUMA...

rpiji xpyah kluar DUIT dari tabunghaji..smue dtnggung olek KRAJAAN NAJIB..

Aaminn..moga rpiji di PERMUDAHKAN segala urusan dsana..

Anonymous said...

Sampai mahkamah rayuan piji dibebaskan ..terkejut beruk ko nanti

Anonymous said...

OSA mane boleh bebas caiii BIOL..

RAHSIA KERAJAAN..
Kalu d china da lame piji K.O

Kihkihkih

Anonymous said...

Rafizi dri alam persekolahan/pengajian ditanggung kerjaan....diberi peluang jdi ap...akhirnye masih mengharankan kerjaan utk kelangsungan hidup...memilih menjadi banduan seperti si punaisihat....

Anonymous said...

Dlm umuno mcm2 ADE:

Asli
Mamak
Pengecut
Perompak
Telor Plastik
Pengampu
Pembelit
Penari gelek arabista
Penipu
Pemaki hamun
Pendedak
Sakit mental
Samseng Tai koo Cing
Ostad
Pengikut ajaran setan

Anonymous said...

Ko hakim mahkamah rayuan?

Anonymous said...

Dlm Pakatan tiada Harapan mcm2 ADE:

Taik
Semi taik
Kepala taik
Macai taik
Mahataik
Taik bebal
Taik kering
Taik gelap gelita
Samseng taik
Gengster taik
Ostad dan dukun taik
Pengikut ajaran taik
Taik sesat

Anonymous said...

dalam bersatoooo ADE

Orang tua hilang akal
Macai mudah lupa
Pemakan dedak tegar

dalam pkr ADE

pemain pungkoq
penjual aiskerim
penghisap aiskerim
ada hantu mak lampir
ada lgbt
ada macam2 lagi

dalan pan ADE

muka kena burit
pemakan dedak dap
ostad dan oztazah

dalam dap ADE

guna axcel tak tau
kalipah alkelepet
lgbt ramaiiii...
banglow terlajak murah
fengshui swimmingpool
kafir harbi

Anonymous said...

kutuk2 UMNO tp UMNO lh jd payung pd rakyat skg

yg menyalak mcm anjing cikgu2 bebal dlm FB tu.. dibwh dasar dn skim gaji yg krjn UMNO BN luluskan

apakah krjn slain UMNO akn jamin keeadaan skrg konon lebih bagus? atau skurang2nya DAPig tkkan ganggu skim gaji kakitangan awam atau bilangannya?

sapa berani jamin?

so bg mangkok hayun bodoh kt atas tu ko kutuk2 UMNO BN tp mak bapak ko nyot2 dpt ko dlm zmn UMNO BN perintah jgk. sedar le sikit. kalo btul Krjn UMNO BN zalim rsenye ko dh mampos mse lahir sbb fasiliti hospital smue xde..

tkpon ko merepat bwh jmbtn.. kasi susu pekat manis je utk idop

bangla pn ade rumah boleh hidup senng wpun pndtgn.. rkyt bebal mcm ko tu asyik kutuk Krjn.

gi duduk indon la kalo rse Malaysia ni truk sgt dibwh UMNO BN!

Anonymous said...

skrg paling SIAL dlm Pakatan Bersatooo. mak lampir.zulaidah.. ini hati kering punya MP.. luar je pakai mcm org baik..tp dlm banyak jht!

mak lampir skg dh pandai main gangster2.. muka nmpk mcm makcik2 jee.. tp blkng cukup jht punya ahli politik.. brlakon time PRU! penaja samseng2 Melayu knon nk lwn 'samseng' UMNO..

mau kaya cpt punya psl dn kekal kuasa.. diratah idop2 kebodohan rakyat Ampang pilih die jd MP. nah sakali dia merompak dn menaja AMK2 perompak.. padan muke korang le macai2 PR!

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates