October 19, 2016

0 Macai Pembangkang Kitar Semula Artikel Idris Jala Tahun 2010 Bersempena Bajet 2017


Pembentangan Bajet 2017 akan dilakukan oleh Perdana Menteri, DS Mohd Najib Tun Razak Jumaat ini. Macai-macai ProTun dan minions pembangkang berusaha 24 jam sehari 7 hari seminggu untuk menyebarkan dakyah bahawa Malaysia akan muflis. Mereka bersandarkan kepada artikel The Star oleh Idris Jala yang diambil bertarikh 27/05/2010! Baca di sini.

Sungguh istiqamah macai dan minions ini untuk memburukkan negara sehingga mereka sanggup mengambil berita lama untuk didendangkan kembali. Cumanya, seperti biasa, minions dan macai ini tidaklah bijak seperti yang mereka sangka. Macai dan minions seharusnya berhenti dari mengitar semula berita lama. Untuk pengetahuan macai dan minions, orang yang sama iaitu Idris Jala telah mengeluarkan kenyataan di bawah pada 29/03/2012, dua tahun selepas berita kitar semula di atas. Baca di sini.

Nota kaki: Cuba tanya macai dan minions pembangkang yang menyebarkan berita Malaysia akan muflis ini, apa latar belakang dan pengalaman kerja mereka. Kemudian nilai sendiri samada mereka lagi hebat membicarakan tentang ekonomi berbanding Fitch, Moody’s, S&P dan Menteri Kewangan. CTS tanya saja.


0 comments:

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates