September 21, 2016

24 Yang Ini Kena Puji Anak Muda Cina DAP, Anak Melayu Bodoh!


'Give credit where credit is due' adalah satu pepatah English yang bermaksud kita seharusnya mengakui perkara yang baik walaupun dilakukan oleh pihak yang tidak kita sukai. Tindakan beberapa anak muda Cina DAP yang membuka kaunter bergerak untuk mendaftar orang awam ke dalam daftar Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) terutama di kalangan Masyarakat Cina harus dipuji.

Anak muda Cina DAP ini mempunyai kesedaran politik yang tinggi. Tidak mungkin kaum Cina dapat menggunakan kuasa politik demokrasi di Malaysia melainkan menerusi pilihanraya. Mereka amat bijak. Anak-anak muda Cina DAP sedang mendaftar kaum mereka untuk 'menawan' Malaysia. Tidak seperti anak Melayu yang bodoh seperti Adam Adli, Anis Shafiqah Md Yussof dan ramai lagi yang hanya sekadar menjadi 'lembu tunggangan' yang dipergunakan oleh DAP untuk mengadakan demonstrasi bodoh.

24 comments:

asri said...

Jangan tunggu budak2 yg tak semenggah tu...puteri umno dan putera umno kena mendahului dlm hal2 yg sebegini....ni ramai yg tekinja2 lagi

asri.

Anonymous said...

Asri sibok salahkan putra putri umno..
Mana pg putra putri pan pkr?..dok terkinja kinja lagi kah?..
Asri sendiri ada usahakan tak?..

Anonymous said...

Tidak dinafikan anak2 muda cina menpunyai kelapangan utk fokus perkara2 sebegini...sedangkan anak2 muda melayu masih bertarung membantu org tua dan adik2..merempit..berketum..bla bla bla

Anonymous said...

.

Anonymous said...

UMNO nak menang ke tak nak ?

asri said...

Anon 10.57,
Ade la sket2 usaha daftarkan adik beradik ngan sedara mara yg dekat2....

Anonymous said...

APA BARANG ANAK MUDA MELAYU NAK BUKA KAUNTER DAFTAR UNDI.....ADA KLASS BEB....NI MALAYSIA DIA TUAN TANAH MANA BLH BUAT KERJA LEBIH....... nanti kulit jadi hitam berjemur.... kah...kah...kah.....

Anonymous said...

Huhu dema malas nak isi borang kot...tp nape JPN tak wat secara otomatik yek...cukup 21 thn ikut IC terus daftar ke SPR....tp kalau dah malas tu tak leh nak pe2 gak....

ted manoff said...

Ok...

Anonymous said...

Puteli amno tengah joget lambak arabistak... jangan kaco...

Anonymous said...

Pemuda dan puteri umno buat ape?pueri sibuk gelek..pemuda dok menong gosok telor yg dah hilang?nak desak tangkap jho lo perompak pun tak berani..lagi susah kalo nak daftar pemilih baru..Jamal sitongkol sibuk nak lawan baju kuning..kalau tak lawan tak dapat duit..standard orang umno pembela bangsa..barang lusuh..

Anonymous said...

Ketua pemuda sedang sibuk pertahan diri dimahkamah..cakap sedap baru tau kena saman..cai taik umno fobia dengan saman menyaman..cakap tak mau kalah..eksyen jer leebeeh2

Anonymous said...

Ha camnih baru betul... asik sembang lorong beskal je... reportnye taknak. Takde tolo...

Kepada melayu remaja yg dah daftar tu nanti jgn undi umno plak... susah hidup ... baik undi dap... pkr amanah...

Anonymous said...

Tengok boss la ... boss pun suka kinja kinja...

Anonymous said...

Paling digemari gelek ponggong!!

Anonymous said...

Anak muda Umno daftar sorok2 klau nampak pembangkang mahu pengsan..mana tak...muka india mamak Dap kata Bangla..muka jawa..banjar..minang Dap kata Indon..so daftar senyap2 jerlah..cuma satu jer SPR perlu guna biometrik ketika mengundi sbb cina. Dap ni bnyak guna mykad palsu...orang dah mati pun..mykad diaorang masih guna....ada tu umur dah 50 foto kat mykad umur mcm 20 tahun...cina Dap klau tak menipu tak boleh menang punya

Anonymous said...

Wah biometerik... sedap la guna bangladishhhh... kahkah... ko dgn pemikiran hulu ko tu tak penah hilang...

Anonymous said...

Level bwh gelek... level atas.. jemput kpoop.. r u ready for bnnnnnnnnn

Bubu.murad@yahoo.com Bbuu12 said...

Apa yang hulu...encik..betullah..sedangkan singapore pun klau undi guna biometrik.. Negara uganda pun.. Kita jer Malaysia ketinggalan zaman..ada takut ka. Incik...takut itu china doll tarak boleh undi..so sebelum gelak kan orang..banyakkan membaca.ok incik

Anonymous said...

haha pangkah dap...pkr amanah dorang boleh tolong bayar hutang kreta dan hutang rumah korang...hahhh pangkah la klau nak merasa bawah komunis

Anonymous said...

amat menyedihkan melayu yg tak kenang d untong sampai nanti bila d tarik nikmat mu pon mu akan masih jadi manusia yg tidak kenang d untong mcm kafirin.

Anonymous said...

asri ni sex maniac...tak boleh control benda bawah tu bila minah dan mak budak buat tarian gelek...haha..

Oasispg said...

Korang nk undi dapa terpulang. Tp ingat. Semuanya akan di tanya di padang mahsyar kelak. Kalau rasa cukup tahan api neraka pilihlah pemimpin kapir dan pemberontak negara. Yg x terlibat lg aman dari yg terkena fitnah

Anonymous said...

salah anak melayu sendrik..dh ketuk pintu umh ..mntk ic utk d dftar pon xnak daftar..banyak cekadak.. kona sana sini ada jek alasan.. bongok btol!

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates