September 6, 2016

114 Video Pembongkaran KETUM Mengenai Kekayaan Anak Tun Dr Mahathir, Patutlah Bapa Andaian Datang Melutut


Pastinya ramai tertanya-tanya kenapakah Tun Dr Mahathir bersusah payah datang mengadap Anwar Ibrahim di Jalan Duta semalam. Suatu waktu dulu pada petang 02/09/1998, iaitu hari Anwar Ibrahim dipecat, Dr Wan Azizah memandu pajero, PCQ 7 menuju ke Seri Perdana lama untuk menghadap Tun Dr Mahathir bagi mengharapkan sedikit ihsan demi maruah beliau dan keluarga. Malangnya beliau tidak berjaya berjumpa Tun Dr Mahathir. Beliau keluar dari Seri Perdana lama dengan wajah yang sugul dan sedih.

Semalam, Allah membalas dengan ganjaran yang lebih besar kepadanya. Apabila orang yang beliau cuba pergi menghadap 18 tahun dulu, datang menghadap suaminya. "Wama Karu Wama Karallah" atau bermaksud "kita merancang Allah juga merancang" jadi kenyataan. ProTun Minions bersorak kegirangan sejak semalam apabila Anwar Ibrahim bersalaman dengan Tun Dr Mahathir. Adakah Anwar Ibrahim ikhlas? Anwar Ibrahim pastinya tidak lupa dengan pembongkaran kekayaan anak Tun Dr Mahathir di dalam satu ceramahnya seperti di dalam video di bawah. ProTun Minions masih gembirakah?

114 comments:

Anonymous said...

Ini lah bahana bila orang utara terutama dari kedah lama dilantik jadi PM..... semua pemimpin dari kedah lama memang terserlah kimaknya....

mendedak said...

Tak sangka pulak macai Najib percaya dengan kata2 bekas Ketua Pembangkang ni. Tapi itulah dia realitinya. Sejak Tun M keluar UMNO dan berkeras supaya Najib meletakkan jawatan, macai2 Najib sanggup lakukan apa saja demi nak jatuhkan imej Negarawan Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohammad termasuk menggunakan hujah2 pembangkang yang mana sebelum ni, macai2 ni gak yang perlekehkan dan tak amik peduli pun. Tapi apa boleh buat, dedak yang ditaburkan teramat banyak sehinggakan mata menjadi kabur dan sanggup berbuat apa saja demi pertahankan MO1 dan menyerang musuh utama dengan segala peluru yang ada termasuklah hujah2 pembangkang yang terdahulu. Dulu bukan main cakap hujah2 pembangkang takleh pakai la, fitnah la, putar belit la. Nah, sekarang ni kenapa pula hujah2 pembangkang diambil pula semata2 nak jatuhkan Tun M? Kononnya Tun M jilat balik ludah beliau, TAPI para pendedak Najib juga apa kurangnya?? Kong Ka Li Kong, serupa tin kosong!

#no1pendedaktegar
#iluvpmbagidedak

Anonymous said...

Apa yg klong kali kong nyer... sapa yg sebenarnya main kong kakikong tu.... SEMUA PEMIMPIN DAN PM DARI UTARA...kedah lama...FAKTA....full stop

ted manoff said...

Hahaha.. Bongok punya admin tuu video lama dh takde isu pun..nampak sangat ko tertekan ryezall..habis mohd najib dan hadi tuu mcm mana plk ryezall..? Demi perpaduan islam kononya padahal saling berbalah sebelumnya..prOoTt

Anonymous said...

So..kau takut ke wahai cucu tok selampit?

Anonymous said...

Hui bigi palir la kamu..
mun sudah bisai hidup kangi bahapa kian mayahi diri lagi
nukar2 kahajaan.. baungkayah bah mun kian kaya macam besia atu..

Anonymous said...

540 atas ni cara dia tanya admins mcm org otak terencat terkena virus zika ...

Anonymous said...

Cmne nk bg ko IC..ckp org RED INDIAN ko kau ni cai 548..

Cm HAMJADAH bhso ko ni setannnn

ted manoff said...

Bagaii warik kena belacan anon 6:07 nii..kihkih

Anonymous said...

Kena le tengok video lama..
Tak tengok gak sapa dok berselera jilat ludah...hehehe

Anonymous said...

Seblom mampus, mahataik semoat telan kahak hijau....sementara kit sial duduk tepi satu korner gelak sambil yaaaammmm Sseeeeennngg!
Anjing dapigs terus menyalak lompat2....

Anonymous said...

Strategic tun untUK kuatkan umno

ted manoff said...

Kihkih..kahkah..haha..jgn marah geram takpe..prOoTt

Anonymous said...

Rimau tua sama rimau tua nyanyuk dalam satu kandang.....

Mana satu kena ngap.....berdamai tak mungkin sebab sifat
rimau ada ego nya....dalam hati sendri tau...

Atau rimau nyanyuk lupa sangkakan diri nya limau bukan rimau..

Ted Manoff said...

Mencuri identiti orang lain hai si Kentut Proo00t agak2 dapat pahala dari tohan kah?

Anonymous said...

Hahaha proooot prek...hehe..tun m dah jadi desperado sanggup jilat limkomunis dah pulak jilat pak
nuar...belas aku pd org tua nih. Umor2 senja muhasabah la kpd keluarga sendiri pulak...kesian.

Anonymous said...

Semua pemimpin dari utara pengkhianat sambil melacurkan agama .... pak perlu lanyik PM dari utara lagi... sah macam pantekkkk...!!

Anonymous said...

Memang tak tau malu Ted Kentot....mengaku dia punya lak tu...

Memang standart macai pembangkang nipu..bohong..spin..fitnah...
Buat muka tebal macam kulit badak....buat selambe aja....

Pakai la nama lain....semua orang tahu tok sah dok nafi....

Anonymous said...

Lahkahkahkahahaj...

Kesian mocik pocik yg undi parti madey 22 tahun tak tau apa2 pasal ytl yananda vincent tan... skang pun sama .... mocik pocik pun taktau pasal mdb1...

ted manoff said...

Ko merepek APA nii setan..nama dh lama aku guna bongok..entah mamat mana yg chiplak nama ori ted manoff..blog ekspresiku maxis..mblog maxis..m.life maxis..hotdate maxis..prOoTt

Anonymous said...

Walau betapa teruknya org najib percaya kpd kata2 anwar ibrahim, teruk lagi maruah mahathir tersembam ke jamban bila dgn muka tak malu mengadap anwar mintak nyawa....
Katalah apa sahaja, spinlah kot manapun, maruah mahathir dah terbarai kerana pelahap sokongan. Ingat anwar boleh lupa apa mahathir telah buat padanya selama ini.... 18 beb, 18 tahun.

Anonymous said...

umno sdh terdesak..hahaha

Anonymous said...

Yayaya... Kau lebih sesuai guna ted manof sbb kau makan biawak

Anonymous said...

Umno telah terdesak
Mahathir makin tersedak
Najib tabur dedak
Ted manoff makan biawak

Ted Manoff said...

Dah mencuri upgrade pulak dengan maki. Setan la ...memang manyak mengong ini olang maa

Ted Manoff said...


Heran dengan Maddey Kerala-la ni. Dulu2 gelak2 komen kechenderungan luartabiee Anuar siap kata "orang macham ni duduk dekat pon bahaya"..aik..sekarang duduk dekat2 ok pulak. Maddey dah lupa the "Qonquest of Munawar". Memang nak Naya sunggoh orang tua ni

Anonymous said...

UMNO relax jerrr..
PM najib lagi lerrrr

Madey yg ke HULU ke HILIR cari sokongan..

Round the world.

Semakin terbuka PEKUNG BUSUK madey.

Kahkahkah

Anonymous said...

Heran dengan Maddey Kerala-la ni. Dulu2 gelak2 komen kechenderungan luartabiee Anuar siap kata "orang macham ni duduk dekat pon bahaya"..aik..sekarang duduk dekat2 ok pulak. Maddey dah lupa the "The Ultimate Conquest of Munawar". Memang nak Naya sunggoh orang tua ni..

Anonymous said...

BLOGGER CUCU TOK DEDAK SEKAMPIT!!

Kahkahkah.......

Anonymous said...

MANA TAK RILEKS!!!

SAKAU 1MDB BERBILLION2 USD MESTILAH RILEKS CUMA KAU SAJA YG BODOH MCM LEMBU TAK BOLEH DIAJAR!!@

ted manoff said...

Nk heran apa broo..hadi bawang pun tewas dgn dedaq..dulu kata macham2 sekarang macham lembu cucuk hidung..prOoTt

Anonymous said...

hehe ... tak sudah-sudah bertempik pada khabar 2.6b yg dicuri dari 1mdb ..

walaupun setelah DOJ sendiri menerusi kenyataan terbarunya menawarkan pada mana2 pihak yg mempunyai bukti berkait penyelewengan 1mdb serta menafikan Najib adalah MO1...

WSJ juga menyiarkan laporan terbaru yg mengakui bahawa benar 2.6b yg dimasukkan didalam akaun Najib adalah sah melalui sumbangan derma untuk tujuan politik (PRU ke-13)...

bukankah kini si kafir itu berlepas diri setelah si jahil yg sombong itu mencela dan merintih pada khabar palsu yg dibawakannya.

sedih apabila melihatkan si jahil tetap dengan kejahilannya. ...

ted manoff said...

Ayat saekor macaiiiii...

Rosli Ibrahim said...

Orang tua ni buang tabiat. Dah rasa dekat penhujung jalan.

Anonymous said...

Mahathir ni, kenapa awak.jumpa nuar. Aduyai...susah la nk spin cerita mcm ni. Dah la dgn kit siang main comolot, kini dgn anwar yg dituduhnya peliwatpun dah main tepuk tampar. Terdesak sgt ke mahathir ni....please... lps ni jgn minta pulak mat sabu cover up ok...letih mcm ni.

Anonymous said...

Madey terdesak. Madey sekarang dalam keadaan lemas, terkapai2 nak selamatkan diri. Nasib dapat taik yang timbul untuk dijadikan pelampung.

Anonymous said...

Madey terdesak. Madey sekarang dalam keadaan lemas, terkapai2 nak selamatkan diri. Nasib dapat taik yang timbul untuk dijadikan pelampung.

Anonymous said...

Mesti nuar dipakaikan cawat besi oleh pihak penjara ....
Beranile si tua kerala mendekati.....

Anonymous said...

Kalau seketui taik Najib terapung dia jumpa dan berpaut ada harapan Selamat. Elok patah balik jumpa Najib admit error dan bagi tau tang mana Park asset Umno supaya Umno boleh collect balik. Panglima Bugis dan seluroh Umno tu boleh maafkan.

Anonymous said...

Pagi2 buta ko da mencarut..
Berbelit2 ko brckap..org pmbngkng ni hdup mmg brbelit2.
Spatah haram ak xpaham.

ted manoff said...

Rakyat semakin jelas dan faham..! Hanya balaci@macai pemakan dedak berhingus sahaja yang bertungkus lumus menjilat lubang anus..! Hakikatnya yang panas, garing sudah pun hangus..!

Kebathilan tidak akan pernah sekali pun mengatasi kebenaran..!

Layan..

'Jangan hantar penyata kad kredit ke Seri Perdana’
Akhbar, The Wall Street Journal hari ini mendedahkan sekutu Datuk Seri Najib Razak, Low Taek Jho yang kononnya mengendalikan akaun peribadi AmBank perdana menteri.
Menurut laporan itu, Low berulang kali menekankan sensitiviti akaun berkenaan dan menekankan keperluan untuk kerahsiaan.
Beliau juga dilaporkan melarang AmBank daripada menghantar penyata kad kredit yang berkaitan dengan akaun tersebut ke kediaman perdana menteri.
"Jangan biarkan mereka di luar bank atau lebih daripada beberapa orang dalaman tahu mengenai akaun ini, arahnya. Gunakan Gmail, bukan sistem e-mel bank, untuk komunikasi.
“Apa sahaja yang kamu lakukan, jangan hantar penyata kad kredit ke rumah perdana menteri,” petik laporan WSJ yang menyenaraikan arahan yang boleh dan tidak boleh dilakukan oleh Low.
"Tidak tidak tidak, tulis Low, menurut transkrip mesej BlackBerry yang diperolehi oleh The Wall Street Journal. Super sensitif.
"Sebaliknya, beliau mengarahkan seseorang untuk menerima penyata secara peribadi," petik laporan yang disiarkan pagi ini.
Malaysiakini bagaimanapun tidak dapat mengesahkan kesahihan laporan itu.
Laporan itu merujuk kepada transkrip yang dikatakan antara hartawan kelahiran Pulau Pinang itu dengan seorang pegawai bank AmBank yang bertindak sebagai orang perantara mengenai perkara-perkara yang berkaitan dengan akaun berkenaan.
Seorang lagi eksekutif kanan bank itu didakwa mengendalikan akaun berkenaan secara peribadi.
Low dilapor menegaskan bahawa sangat penting yang tidak ada sesiapa kecuali kedua mereka yang harus mempunyai akses kepada penyata bank itu.
"(Ini) kerana jika ia (disebar) di internet mengenai sumber dana itu, kita akan sakit kepala," kata Low yang dipetik WSJ.
Mesej berkenaan juga kononnya membincangkan bagaimana untuk berurusan dengan gabenor Bank Negara ketika itu, Tan Sri Zeti Akhtar Aziz, sekiranya beliau menimbulkan kebimbangan mengenai transaksi berkaitan 1MDB.
Dalam keadaan sedemikian, eksekutif AmBank kanan itu sepatutnya berjumpa dengan Zeti dan memberitahunya bahawa “ini adalah permintaan bos" yang WSJ merujuk kepada Najib.
Najib sebelum ini telah didakwa memiliki ratusan juta dana 1MDB melalui pelbagai perantara yang berakhir di akaun bank peribadinya di AmBank.
Bagaimanapun, menurutnya, beliau tidak melakukan sebarang kesalahkan dan menyifatkan wang yang berada di akaun itu adalah sumbangan derma daripada seorang putera Arab Saudi.
Peguam Negara Tan Sri Mohd Apandi Ali bersependapat dan memutuskan untuk tidak mendakwanya selepas siasatan pihak berkuasa.
Malaysiakini telah menghubungi setiausaha akhbar Najib untuk mendapatkan ulasan mengenai laporan WSJ hari ini.
Menurut laporan akhbar itu, peguam Low enggan mengulas mahupun pihak AmBank dan dua pegawai bank berkenaan yang didakwa terbabit berurusan dengan Low dan akaun bank Najib.
Ia juga mendakwa bahawa dokumen bank menunjukkan Najib telah mengeluarkan lebih 500 cek daripada akaun yang kononnya dibiayai melalui dana 1MDB berjumlah AS$ 400 juta.
sumber
Patut la bertungkus lumus mempertahankan Jho Low..!
Kertas takkan boleh membungkus api bro..!
Lu FIkir La Sendiri!!!

happy family..! family wanemdibi..!

PUTRA MERDEKA at 7:09 PG
Kongsi

Anonymous said...

Mat Bungaraya tu pening.....depa pun tak sangka Mader berlutut
pada Nuar...dok ekor belakang cuci taik Mader...

Sangkakan Mader panglima rimau berantai...rupa2 nya kucing parsi....ahli perkosa pun turut sama melompat katak....

Suatu hari nanti Mader bawa mat bungaraya terjun longkang....
Adakah mat bungaraya akan ikut????....

Anonymous said...

Bersilat la Ted kentot menepis .....rakyat sudah nampak kebenaran berpihak pada Najib.....

Makin Mader bertindak makin sumbang langkah nya....
Buat la kerja cuci taik Mader....memang sesuai dengan kau....

PENCURI IDENTITI ORANG....copy paste sampah.....

Anonymous said...

Ni cerpen ke atau rencana..
Mcm2 cerita cai2 TOLOL cipta...
Kepala otok genius tahap BENGAP terlajak laris..

Kahkahkah

Anonymous said...

Aku tak leh lupa apa Madey dah buat dulu. Paling kelakar Madey sendiri pi jumpa Anwar...pergh terserlah lah Madey sebenarnya....jilat lidah sendiri....muka tak malu oooiii

Negarawan konon ....siapa cakap Madey Negarawan memang bongok le ....

Anwar pulak senyum ??? heheh senyem bermakna....Dia akan kata Aku tak kan lupa ape ko dah buat dengan aku ...sampai maruah aku tercemar, sampai aku masuk penjara bertahun tahun.

Ted, ko percaya ke? kalau lah berlaku penyelewengan dah tentu Najib kena tangkap bro... aku ingat lagi zaman Madey ...pehh lagi hebat drama.....

Walau ap pun najib dah membuat apa yang dia fikir patut buat terutamanya ke atas kroni kroni Madey ... dan terpaksa melalui semuanya

Anonymous said...

Setelah cuba melibatkan kehakiman Amareka tak berjaya....
Mader terpaksa berlutut pada peliwat untuk membantu nya....

Iktiar nya makin terdesak....semua ludah nya dijilat kembali...

Anuar,Kit siang,Guang Eng,Mat Sabu...umpama serigala melihat
singa tua yang dah lemah.....pura2 mesra..tunggu masa nak ngap..

Anonymous said...

Apa yang ko merepek ni labu. Bukan madey ke yang cari seketui taik dari sg buloh untuk berpaut.

Anonymous said...

Ramainye macai cina gemuk jolow dlm nih...tak disuruh pun...tapi beduyun jilat taik jolow n jibun...

ted manoff said...

Kahkah..kihkih..haha..nampaknya caii2 mohd najib semakin tertekan sekarang..nk cipta isu tentang tun m tapi gagal..apa dh jadi dgn bloger2 pro mohd najib ryezall..semakin lesu sekarang..

Anonymous said...

Bile nuar tersenyum,

Haahh ko dtg jumpe ak buat pe setannnn..da susah baru cari aku.18 tahun ko buat ak n fmily ak terseksaaa..

Siape yg boleh bersabar bile 18 tahun dseksa???

Adakah NUAR BRHIM seorg PEMAAF??
kite tunggu n lihatt.

Kalu boboi kene almatny kene pkai rmbut palsu cm samy belu ler plak gmaknyyy

Kahkahkah

ted manoff said...

PrOoTt... Arghh lega baq hang..

Anonymous said...

Tersengeh la Ted Kentot...berpura2 kau menang...tapi hati
di dalam amat podeh.....tunggu masa kau pun akan jilat kentot
kau....

Mana Mah Dedak ???...Pi Uganda tak balek ka...sana tak dak GST

ted manoff said...

Yaa..mana pergi l love rosmah tiba2 hilang..tahiik hanjeng pun takde walaupun sesekali menyamar jadi anon..buat entry barulah ryezall..

Anonymous said...

Woit macai jolow... panda lagi senang hidup la dr mocik pocik felda tu... mocik pocik felda tau tak?

Anonymous said...

Jangan silap la macai taik.....

KAMI ADALAH PENDOKONG KEBENARAN

Sudah jelas hear say kau tanpa bukti amat meragu kan.....
Cari la bukti baru...akan kami pertimbangkan.......

Anonymous said...

Mak Cik n Pok Cik FELDA ada tanah berekar2.....kau apo ado???

Kerjo cuci taik ada loo....

ted manoff said...

Juboq nepal..pendokong kebenaran konon..bukti dpn mata tapi dedaq juga yg nampak..tahii hanjeng..

Anonymous said...

Bukti apa yang kau ada.....kentot kau...

DoJ pun tak pakai bukti kau....jaja la kentot kau tu....

Orang tanya bukti...kau kentot..standard macai taik...

Anonymous said...

Tanah berekar konon... besepah yg berhutang puluh ratusan ribu... sembang taik jolow la macai najis...

Anonymous said...

Dah bg bukti pun. Tunggu saman je dr pok jib selasa... nanti boleh guna kat makamah... tapi ye lah... menyaman tak mau... yg mau nye kasi clear itu ini...

Lantik apandir.. lantik itu ini, buang itu ini... tukar itu ini... maka terus bersih pok jib...

Anonymous said...

Pendokong kebenaran hak tuih...

Lawan la wsj sr tu... tak pun saman je madey yidin...piji tony... dll. Jgn cakap cam pondan...

Pendekar pantang dicabar... akan melawan... tapi nih bukan pendekar nih... nih pondan... yg menyokongnye pun sama pondan... cari alasan supaya tak saman...

Anonymous said...

Kau yang dakwa kau la saman...dengan bukti kentot kau tu...

Wae!!bongok kalau musang berbulu ayam aku pun pecat bela buat apa.....kalau di Cina agak nya dah kena tembak...

Depa tu dok buat konspirasi nak jatuh kan Najib...benak betul
kepala kau....apa nak heran puak pembangkang pun buat macam tu

Kau pergi makan taik lagi....nampak kronik sangat kau ni...

Anonymous said...

Adake orang curi duit simpan dalam akaun peribadi.2,6 bilion pulak tu Fikirkanlah!

Anonymous said...

dio ado gak tanah. tanah rezab 7 kaki dalam 7 panjang jo...

Anonymous said...

sakit ati ko....

Anonymous said...

Kau dok dalam lubang taik kee???
Telah disahkan 2.6 bilion tu duit Pak Arab....bantu Najib..

Terus kan duduk dalam lubang taik..baca blok taik....
Masuk geng macai taik.....selamat sejahtera...

Anonymous said...

ted kontuit yang ado cumo bau kontuit jo....

Anonymous said...

Wah...hebat...nak kutuk Umno..dah nak jatuhlah..nak tersungkurlah..Dah beri buktilah...eloklah tu jangan bukti tu sampai pulak macm sapina kapl selam tu cukuplah...cakap macam hebat sngat...tapi tak ada benda..pembangkang ni.. Hebohnya riuhnya mcm..nak kiamat..last2.... Puak mereka juga yng tanggung malu..guan eng sgn banglo no swimming pool..azmin..dgn paya indah wetland... Rafizi...dgn akta rasmi..so...sbnarnya pembangkang ni yang nak rebah menymbah tanah tapi nak cover kononnya Umno nak jatuh...kita orang Umno tak mendabik dada kerana tu semua rencana Allah...kami Umno hanya brusaha sebaik mungkin dan selainnya berdoa.... Bukan menfitnah... Sebab dosa fitnah tu lebih besar dari membunuh kepada pembangkang yang suka menfitnah...sekarang fitnah tu yang selalu kauorang lontarkan kepada kami Umno..sekarang terkena balik kat muka kamu sendiri.... Rasakan...dulu kata orang tu rasuah...songlap duit...sekarang sapa yang rasuah sapa yang guna duit utk diri sendiri...

Anonymous said...

pokcik2 aku relak lepak jer kat kedai kopi. tengah hari balik umah syoru. lepas asar lepak lagi maing dang dua tiga papang.
tak macang mu tuh...tubit gelak balik malang. anok pung tok kena ayoh...

Anonymous said...

Sape cakap kertas tak bolih bungkus api? Kertas timah bolih panggang atas api lagi. macam madey yang rasa bahangnya. nak kenakan orang.. kena balik hidung sendiri. kata2nya selama 22thn dijilat balik. alahai pojaan hatiku kini aku terpaksa campak kau kedalam lombong la....

Anonymous said...

Burung kakaktua.
Sentiase MENIRU perckpan tuanny..
Itu adlah PEMBANGKANG..

Bile dbri dedak lebih smkin berCELOTEH si kakak tua..

Tpi tiad BEROTOK n sntiase TOLOL.

Anonymous said...

Patut la pokcik2 ko dpt anak sedare bodo supe lembu...main dang due tige papang...

Anonymous said...

Ha ah... ko ngan mak bapak ko pon ado tanah rizab 7 kaki panjang dalam gok....

Anonymous said...

Perak negeri kedua paling miskin : Zambry jangan nak bohong rakyat Perak!

Pemimimpin Pakatan Harapan Perak sewaktu mengadakan sidang media kelmarin
mendedahkan cubaan Zambry yang cuba memutarbelitkan laporan KRI
    Menteri Besar Perak, Datuk Seri Diraja Dr Zambry sangat kecewa dengan laporan kajian yang dibuat oleh Insitut Penyelidikan Khazanah (KRI) bahawa Perak menjadi negeri kedua yang mempunyai isi rumah kurang di bawah RM2,000 sebulan selain 81.1 peratus isi rumahnya berpendapatan kurang RM6,000 sebulan.

 Marah dengan kajian tersebut walaupun ia adalah berasaskan kepada maklumat rasmi yang diperolehi dari Jabatan Stastistik, Unit Perancangan Ekonomi Jabatan Perdana Menteri untuk tempoh sehingga 2015, Zambri telah menggesa KRI membuat kajian kali kedua Keadaan Isi Rumah dengan disertai sama oleh pihak Jabatan Statistik dan juga Unit Perancangan Ekonomi (EPU).

  Pakatan Harapan Perak yang mengadakan sidang media petang kelmarin telah menempelak tindakan Zambri yang cuba memutarbelitkan dan menafikan laporan kajian tersebut dan menuntut Kerajaan negeri BN meminta maaf kepada rakyat kerana Perak kini negeri kedua paling miskin!

Anonymous said...

Teringat aku... seblum wsj bawak bukti... najisb n macainye tegelak tekekeh kehkeh... sbb bodo katanye mencuri masuk akaun sendiri...yg menteri lain pon tumpang sekaki ckp acc tak wujud apa bagai... sekali kantoi da...

Anonymous said...

Sudahla ko macai... nak guna Allah pulak kasi nampak bersih.

Itu puteli gelek pun tak reti nak jaga... ada hati nak jaga Allah ...

Anonymous said...

Siapa yg sahkan?loyar buruk negara?

Anonymous said...

Yitu musang madey birapa tahun lu kasi jaga? 22 tahun baiya... 22 tahunnn... manyak cibai lu kasi jaga itu musang king...

Anonymous said...

Ko kutip berita dari sumber mana?ko sendiri buat citer wsj dan doj..Kenapa najib takut saman sebelum ni?

Anonymous said...

Ted Manoff kaki klentong mcm najib dan cai2 ameno..

Anonymous said...

Pak Su aku dok FELDA rajin berusaha....beli tanah berekar2 di pinggir tanah rancangan....anak2 pun dah bekerja...dah tua
tak kuat macam dulu.....noreh pun upah orang skrang....
Saham FELDA pun ada....dah pi Mekah...syukur penat lelah nya
berbaloi.....

Yang berpekik terlolong tu agaknya pemalas....
Ikut la pembangkang yang susah salahkan kerajaan padahal pelbagai bantuan,insentif..gran dan tunjuk ajar kerajaan beri

Pembangkang kerjanya main taik.....
Tak bantu...seronok jumpa benda tak elok (taik) usung jaja...

Anonymous said...

Sudah la Macai taik...duduk la dalam lubang taik.....
Jaja la bukti kentot kau tu.....

Tok sah sembang saman la...majlis peguam kan sebelah puak kau..
Kalau nak saman laju aja..kalau ada bukti...

Apa pasal lu diam..lu dakwa lu saman la....
Tak da masa mau layan lu punya hear say.....
Sudah lama oo..cakap satu donia tau....ada berani...

Anonymous said...

Iya la....bawa kau punya bukti WSJ..SR...bla..bla..kasi presiden majlis peguam......

Apa susah buat kes..itu tak payah ajar memang kerja mereka....
Kot geleng kepala peguam kau tengok bukti yang kau bawa...

Anonymous said...

Aku rasa polititik pembangkang skrg ini terutama tun m makin lama makin terserlah ketamilannyer..mmg org kata bunuh keling dulu baru bunuh ular..kerana belitnya lebih jahat dari ular..

Wat ever steady tok jib..tak bermakna senyap mengaku kalah..berjuang cara senyap itu cara yg efektif dari layan tahi pembangkang yg pantang jumpa tahi ditgh jalan..habis dijajanyer kata tahi yang dijumpai tu wangi baunyer..

Sekian
wassalam..

Anonymous said...

olang yang gelek...dia yang ghairah....

Anonymous said...

Jibo senyap sebab tengah pikir mana nak sorok Duit Berbillion2 USD tu??

Mula mula kata di Cayman tapi diberi panafian.

Kemudian kat diSingapura itu pon diberi penafian.

Wang tu semua ada ada bersama Rozy Hippo buat beli ubat awet muda Nyut Nyut!!

Anonymous said...

marah??? tau marah bila kena kat idung....

Anonymous said...

bukan cam ko. cumo ado tanah tu jo.

Anonymous said...

dan hakim rakyat....

Anonymous said...

botul tu...nak cito tanah beratus ekar. cito bilon2. yang ado tanah kubo jo.

Anonymous said...

nyut nyut berdonyut kepala mikir macamno nak perkono najib. lamo2 sewel pulak eih....

Anonymous said...

Eleh senyap terpilih... sepatotnye kapir wsj doj keluar kenyataan... maka pendekar kena bingkas lawan... ini... pundekar tarak tolo... diam tak ckp apa. Padahal 1dunia tu becakap bercerita...

Yg macai plak jadi pondan cari alasan mcm pondan... konon diam tu bagus dlm keadaan camtuh... bingai...

Anonymous said...

Heran ngan macai dalam nih...

Bende2 kecik nak pulak diambil kisah... nak pulak berkomen... nak pulak bertindak... tapi bila wsj sr keluar kisah mdb1... eh... tiba2 plak pendekar jadi pundekkah... tiba2 jadi pondan. Tiba2 bagus diam je... lain beno sifatnye ... ini lah... yg orang ckp diam terpilih... dah tak mampu tak sanggup... pandai plak cari alasan merapu memondan... pundekkkk

Anonymous said...

Poorah...kalau kau hero sangat kau la saman.....

Pakai la majlis peguam kau...haprak...

Bukti tak de kee. ?????

Anonymous said...

Otak bingai betol....

Dengan bukti kau dari WSJ dan SR kau la saman.....

Pa pasal Najib nak saman...hak kau la nak cakap....lagi pun kau tu macai saja tak kan Najib nak layan.....tak berkesan pun...

Senang cite kau suroh Mader saman bawa bukti WSJ ngan SR masuk mahkamah....
Kalau bukti lengkap pasti menang.......

Pi main taik jauh2......

Anonymous said...

Sedangkan apandir sendiri pun dah ckp tarak kes... apa plak nak orang lain saman? Lg la tarak kes nanti...

Lain kali jgn kuar tajuk berita beso2 ckp nak saman tau... nalla tajuk ckp nak saman...selasa katanye... tapi tak saman... pastu yg bagusnye siap bg alasan tak mau saman... padahal dah betempik pundekar pundekar pundekar...

Anonymous said...

Tak payah layan sangat Mat2 Bunga Raya 'kembang tak jadi' @ anjing lgbt Dapigs kat sini. Semua mrk mengong2 belaka. Benda yg sama ditanya seribu kali, bagilah apa pun jawapan, semua tak masuk otak, last2 kat bawah nanti mrk tanya dan dakwa benda yg sama balik ..

Bukan apa, Bapak Kepala Andaian mrk dah habis modal nak citer apa lagi. DoJ dah buat2 buta pekak bisu ttg kes saman sivil (disini Madey dah kena belit dah !). WSJ pulak tulis ngaku mmg terdapat sumbangan derma RM2.6b (+-USD700) dari Arab Saudi kedlm akaun peribadi Najib (WSJ bagi belit mati krn dulu sumpah seranah mrk !), apa lagi si mengong semua ni nak cakap .. 'umpamakan pagar, pagar makan padi' begitulah musnahnya harapan kpd DoJ dan WSJ.

Maka akhirnya bertemulah dua org Pejuang Kelentong Rakyat utk bagi andaian baru pada Mat2 Bunga Raya supaya dapatlah mrk menyalak dlm blog2 walaupun bunyi mrk tidaklah senyaring anjing ori tapi ok lah buat masa tengah dlm kelemasan ini ..

Cian Madey ...
Cian ANC ...
Cian Mat2 Bunga Raya diperbodoh2kan ...
Hangus aje duit kroni beratus juta USD tertipu dek DoJ dan WSJ ...

Anonymous said...

Pura2 hairan.....

Kalau kau tak faham rujuk majlis peguam....

Macai macam kau mana nak faham.....

Macam burung kakak tua ulang2......,

Betul bro otak kecik....tak faham2...

Anonymous said...

Jibo tak berani pegi Pbb suruh Jahid wakil..pegi Laos nak jumpa obama tapi obama kincin najib..obama cabut...cancel..cian jibo..

Anonymous said...

Ha..ha..ha...

Macai bawa cerita dari blog taik.....

Ikut suka kau la....giler sorang2

Anonymous said...

WSJ dedah perbualan BBM Jho Low dan pegawai bank tentang akaun rahsia PM

 10 400 0 413

.
SUMBER berita berpengaruh dunia Wall Street Journal, WSJ hari ini mendedahkan satu lagi rahsia tentang ibu segala skandal 1MDB yang bersifat "boom".

Kali ini ia adalah transkrip perbualan rahsia budak cina gemuk bernama Jho Low dan pegawai Ambank melalui Blackberry Messenger, BBM tentang betapa perlunya mereka menjaga kerahsiaan akaun peribadi perdana menteri.



Jho Low menekankan sensitiviti akaun itu dan betapa perlunya akaun itu dirahsiakan daripada pengetahuan orang luar.

Jho Low juga dilaporkan melarang pihak Ambank daripada menghantar penyata kad kredit akaun tersebut ke rumah Perdana Menteri. Sebaliknya individu tertentu dihantar untuk mengutipnya secara peribadi.

"Jangan benarkan orang luar daripada bank atau lebih daripada beberapa pihak dalaman tahu mengenai akaun ini. Gunakan email Gmail, jangan guna sistem email bank untuk komunikasi.

Apapun, jangan hantar penyata kad kredit ke rumah perdana menteri" itu antara arahan Jho Low kepada pegawai bank seperti yang didedahkan oleh WSJ.

"Tidak, tidak, tidak sangat sensitif..." Jho Low dilapor mempunyai seseorang untuk mengutip penyata akaun secara terus (by hand).

Jho Low turut dipetik dalam perbualan itu sebagai menegaskan supaya tidak ada sesiapa kecuali mereka mempunyai akses kepada penyata bank itu, bimbang ia tersebar ke internet.

"Sangat sangat penting tiada siapa patut tahu di Ambank selain kamu atau Cheah atau dapat penyata itu..."

"Kalau tersebar di internet dari mana asal dana itu nanti pening kepala" dedah WSJ lagi.

Panjang pendedahan WSJ jika anda nak tau lebih lanjut sila klik sini — Wall Street Journal

Hari ini hari selasa, sudah berapa puluh kali selasa Najib kata nak saman WSJ, tapi sampai sekarang habuk pun tak ada.





Ruangan Iklan text

Tambah ketinggian anda 3cm hingga 9cm dalam masa 90 hari KLIK SINI!
Pelbagai koleksi tudung di Butik Online Anda KLIK SINI!

Share
Comments (7)
Sort by: Date Rating Last Activity
+3
Mat Botol · 1 day ago
Penyamun tak akan selamanya boleh menyorok. Beliau akan malu dgn sendirinya nnt. Lagi lama beliau menipu lg banyak lah telor2 busuknya akan pecah
Report
Reply1 reply · active 1 day ago
+2
Hafiz · 1 day ago
Betul tu saya sokong kenyataan saudara
Report
Reply
+3
Hafiz · 1 day ago
Tak lama lagi perbualan Najib dan Jho Low pula akan didedahkan, mari makan pop corn
Report
Reply
+2
doresan · 20 hours ago
Mcm biasa, setan2 dan pengampu tegar pemakan dedak akan ulas ini sbg komplot jatuhkan PM. Dedahan demi dedahan yg akhirnya xkemana. Rakyat semua dh jd dungu.


Read more: http://milosuam.blogspot.com/2016/09/wsj-dedah-perbualan-bbm-jho-low-dan.html#ixzz4JZhzRwNS

Anonymous said...

Ni cerpen ke rencana ni...

Video NUAR pon cai2 xprcyaaa ni kan plak msg bbm..

Hehehehe

Anonymous said...

Lelong...lelong...pencacai tua jilat kahak dan pengangkat najis.
Apa punya tangkal ko pakai..sial
betul.Duit dah berbilion habis satu hasil pun tarak...

Ted Manoff said...

Mana ada klentong. Tengok lah identity as registered blogger bukan macham si Kentut Proo00tt guna black small letters Ted manoff yg bukan register blogger..lu pon dah join grup manyak mengong punya orang maa

Anonymous said...

Yang dekat Sg Buloh tu suka jolok lubang taik. Nnt dia perosok Maddey Keling Kera-la dalam lubang taik

Anonymous said...

Maddey Keling Kerala dulu kata Nuar onani pundek orang yg dia tengah sodomi..

Anonymous said...

Drpd bri duit ke wsj n SR tu baik madey sdekah ke ak skit kn bagus..bole buat modal mniaga..

Buat benda BODOH hasilny jd OTOK TOLOL..

kahkah

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Anonymous said...

masuk akalkah penyamun curi juta juta simpan duit dalam akaun perbadi

Anonymous said...

penyamun yang bangang

Anonymous said...

Kalo tak bertelo tak payah cakap..pempuam mat salleh tahu kerana dia yg cabut telor najib dan cai2 umno..ha3

Anonymous said...

Abis tu nak masuk akaun ko?..kalau masuk akaun di AS kena saman..bodoo

Anonymous said...

Meroyan sakan cai2 dan balaci Najib dari semalam tak habis lagi bila Tun Mahathir bertemu Anwar !

Sampai cai2 bertaraf menteri pun ikut sama melalak hahahahaha ..... Hebat penangan Tun Mahathir !

Untuk rujukan peristiwa semalam itu, klik laporan Mkini ini -

Mahathir-Anwar bersalaman semula lepas 18 tahun
Berdamai atau tak? Ini penjelasan Mahathir
Mahathir sokong agenda perubahan masa kini, kata Anwar

Tak kisahlah apapun alasan pertemuan itu, yang pasti kem Najib melompat !  Cuba fikir kenapa ...... ingat baru ni Muhyiddin kata BN Ada Potensi Kalah 45 Kerusi ? Ada beberapa faktor yang perlu diambilkira untuk merealisasikan perkara itu dan antara yang paling utama adalah PERSEPAKATAN PEMBANGKANG. dimana harus dipastikan setiap kerusi itu Satu Lawan Satu.

Tak kisahlah samada nak bergabung atau tidak tapi yang penting adalah PERSEPAKATAN itu. Najib nampak bahaya ancaman itu apalagi dalam keadaan Umno yang semakin tertekan dek isu2 peribadi Najib yang tidak nampak kesudahannya. Maka dikerahnya macai2nya menyerang persepakatan Deklarasi Rakyat dengan menumpukan kepada hubungan Tun Mahathir - Lim Kit Siang.

Ternyata serangan itu tidak berkesan .......

Bila parti Bersatu mahu ditubuhkan, antara serangan utama mereka pula adalah melaga2kan Bersatu dengan Dap dan Pkr konon adalah satu perkara mustahil parti2 ini dapat bersatu di bawah satu bendera seperti BN.

Jadi kita boleh bayangkan kenapa mereka melompat2 bila Tun Mahathir bertemu Anwar semalam ! Mimpi ngeri Najib semakin menjadi kenyataan ......

Memanglah kedua Tun Mahathir dan Anwar tidak sebut apa2 mengenai gabungan parti ke apa ke, Tun pula hanya tekankan kehadiran beliau hanya untuk beri sokongan kepada tindakan Anwar menentang MKN ... TAPI apapun usaha ke arah persepakatan antara keduanya harus bermula dengan langkah pertama iaitu BERTEMU DAN BERDAMAI.

Kemudian cari TITIK PERSAMAAN.  Dan itu berlaku semalam !

Ternyata bagi Tun Mahathir, PENYAMUN LEBIH BAHAYA DARI PELIWAT KEPADA BANGSA DAN NEGARA.

Apapun sama2 kita nantikan perkembangan seterusnya  .....


PS - Najib memang hebat ! Tanpa faktor Najib, kita tidak terfikir yang kedua Tun Mahathir dan Anwar boleh bersepakat semalam hehehe ...
dinturtle at 3:48 PM
Share

9 comments:

rahman jpcSeptember 6, 2016 at 6:23 PM
salam sdr din,

saya pernah berkhidmat d treasury semasa ds anwar men kewangan nya. namun saya tidak langsung dekat dgn nya sementara beberapa rakan sejawat d rangkul dlm tim sukses nya - saya hanya bolih unkapkan 'syukur Alhamdulillah'.

saya amat yakin anwar sedar bahawa dia memang bersalah . namun rasa hormat nya terhadap tun m tidak pernah hilang sepenuh nya.

'biduk lalu kiambang bertaut'.

itu lah komen rengkas saya mengenai insiden bersejarah ini.

saya tlh memohon utk menjadi ahli Bersatu melalui 'on line'. tetapi tlh d maklum ia nya tidak sah kerana d kendalikan olih kumpulan yg tidak d tauliah.

saya sudah tidak sabar lagi utk memohon sekali lagi apabila Bersatu mendapat kelulusan ROS.

berdasarkan scenario politik mutakhir saya berharap ds zahid yg mengikut amalan biasa mempunyai pengaruh akan menyarankan ROS meluluskan nya.

barang d ingat bahawa zahid masih mengekalkan talian setiakawan dgn ds anwar.

my plea 2 ds zahid - pls don't take lightly d implication of d 'hand shake'. ignore it at yr own peril.

wallahuaklam.

Anonymous said...

Mak aiii, terdesaknya mat2 bunga raya ni, sampai copy-paste keseluruhan artikel dari 'Milo Suam yg sentiasa BASI' (melawan fakta dgn auta) dan 'Din Penyu hanyut pembawa sapina dari Perancis' berserta dgn komen2nya sekali. Appadamacek !! dah takde idea sendiri ke nak tulis?

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates