September 23, 2016

14 UNESCO Sudah Malu, Kembali Memuji PERMATA

Setelah malu kerana mengikut telunjuk media antarabangsa yang anti Malaysia seperti New York Times (NYT) dan The Wall Street Journal (WSJ) yang berusaha merosakkan nama baik negara dengan menyerang isteri Perdana Menteri, UNESCO kini kembali menjilat ludahnya. Terdahulu, UNESCO terbabit di dalam kontroversi apabila NYT dan WSJ dilihat memainkan isu mengenai pengeluaran nama DS Rosmah Mansor daripada anugerah "Lead By Example" yang sepatutnya berlangsung semalam.


Pejabat Perdana Menteri dalam kenyataan sebelum ini berkata DS Rosmah Mansor turut menolak menerima anugerah ‘Lead by Example’ yang ditunda ke tahun depan. Ia bagi mengelak perhatian daripada kerja-kerja membantu kanak-kanak di Malaysia. Semalam, Director-General UNESCO, Irina Bokova telah mengeluarkan Kenyataan Rasmi memuji Malaysia, PERMATA dan juga DS Rosmah Mansor. Mungkin kerana malu dengan tindakn mereka sebelum ini kot? Petikan kenyataan tersebut adalah seperti berikut:
In this context, Permata, established upon the initiative of Datin Paduka Seri Rosmah Mansor, the First Lady of Malaysia, stands as an outstanding example of inclusion, reaching the most marginalized, through holistic approaches that start at the earliest age, promote values of peace, non-violence and respect for cultural diversity, and improve lifetime opportunities for children and youth.

14 comments:

Anonymous said...

Dia perli kot..kalau najib tak berpakat dengan cina jho lo yg disokong umno rompak 1mdb, DS Roamah dah terima award pertubuhan barang antik

Anonymous said...

ITULAH....DAH KATA....PEMBANGKANG NI APA YANG TAK DIBANGKANG. KAK MAH BUAT PERKARA BAIK PUN DIBANGKANG. CER TENGOK APA BINI2 PEMBANGKANG DAH BUAT UNTUK NEGARA? PERMATA SEKURANG2NYA TELAH MEMBAWA KANAK2 PINTAR DARI GOLONGAN BERPENDAPATAN RENDAH BELAJAR LEBIH TINGGI. HINGGA ADA YANG TELAH BELAJAR DIUNIVERSITI DILUAR NEGARA. PEMBANGKANG APA YANG DIORANG BUAT. SELAIN DARI BUSOK HATI. TAKADE LAIN. TOLONG MENYUMBANG IDEA PUN JAUH SEKALI. YANG PANDAI TANAM PRRSEPSI DIKALANGAN RAKYAT. YER LA JIKA SEGALA PERANCANGAN PIHAK KERAJAAN BERJALAN LANCAR..NAMA BAIK KERAJAAN AKAN DIPANDANG BAIK OLIH RAKYAT.

haku said...

yey!!!..boleh la naik jet pergi New York...horrayyy..
alahhh...dah tolak awal-awal....apa kelas UNESCO...

Anonymous said...

Janganlah terburu2 menilai dan mengadili....

Nabi Yunus (Yūnus):82 - Dan Allah akan mengokohkan yang benar dengan ketetapan-Nya, walaupun orang-orang yang berbuat dosa tidak menyukai(nya).

Orang yg Beriman (Ghāfir):40 - Barangsiapa mengerjakan perbuatan jahat, maka dia tidak akan dibalasi melainkan sebanding dengan kejahatan itu. Dan barangsiapa mengerjakan amal yang saleh baik laki-laki maupun perempuan sedang ia dalam keadaan beriman, maka mereka akan masuk surga, mereka diberi rezeki di dalamnya tanpa hisab.

An-Naml:53 - Dan Kami selamatkan orang-orang yang beriman, serta yang selalu bertaqwa.

Al-Ĥujurāt:6 - Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini - dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan.

Al-Ĥujurāt:12 - Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa; dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (Jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertaqwalah kamu kepada Allah; sesungguhnya Allah Penerima taubat, lagi Maha mengasihani.

Anonymous said...

Biarlah...tiada orang menilai keikhlasan Datin Rosmah asalkan Allah jua yang tahu...bila lihat Muhammahd Puzi wira paralimpik...tu..tersentuh hati...kerana Umno dan Bn memerintah Malaysia orang yng kurang upaya pun mampu digilap menjadi bintang...cuba Pkr k Dap k Pas..memrintah...asyik2 nak guling orang ini nak pecat orang itu..nak rampas tanah ini nak rampas kampung itu...nak dapt banglow ini nak dapat banglow itu...orang Cina perlu ingat kalau mereka masih ingat orang Melayu bodoh...itu dulu 30 40 tahun dulu...Melayu sekarang..Melayu terdidik...mereka akan bersatu sekiranya survival mereka mula goyah...so tidak mustahil Umno dan Pas serta Mic akan menang bila Pru 14 nanti...sebab orang cina sombong berlagak...tengoklah Singapore sekarang...jadi negara yang banyk hutang dan ramai yang menganggur....bak orang tua tua cakap langit tidak selalu cerah...kita tak marah cina...yang rasional..tapi kita marah cina yang rasis terutamanya Cina Dap...kita suka cina mcm huan cheng parti cinta Malaysia tapi kita benci cina macm lim kit siang...tu jer...

Anonymous said...

Tahniah Datin Seri ... nasib anak2 autisme kini terbela dengan permata2.

Ted Manoff said...

Orang Puteh tu belajar dengan Madey si Keling Tua Kera-la tu..udah ludah jilat balik.

Anonymous said...

Haritu macai ckp award tara masok kubo... tapi tah berapa byk la pulak entry award nih...

Anonymous said...

Hati busuk

Anonymous said...

Hati busuk

Anonymous said...

Kpi mak mah dah turun ke tedy manok?

Anonymous said...

Tun m komunis sanggup buat apa saja. Limkomunis senyum sinis "i hv succeed".

Anonymous said...

DOJ USA...tutup kes wsj bgan mesiakini tak kecoh plak..
http://sskeruak.blogspot.my/2016/09/quiet-dismissal-of-us-lawsuit.html?m=1

Anonymous said...

Tutuplah bab2 busuk hati ini. Mari kita buka kelas Permata Iqra. Mudah2an amal yg sedikit ini dpt memudahka urusan di hari kemudian.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates