September 29, 2016

10 Pemimpin DAP @yeobeeyin Pertahan PERMATA Yang Dinaungi Rosmah



Bukan satu perkara yang mudah bagi seorang ahli politik pembangkang untuk memuji sebarang usaha yang dijalankan oleh musuh politiknya. Amat mengejutkan apabila Program Permata Negara (PERMATA) yang dinaungi isteri Perdana Menteri, DS Rosmah Mansor mendapat pembelaan seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP Selangor.

Yeo Bee Yin, ADUN Damansara Utama, menulis di dalam blog beliau hari ini, baca di sini, statistik membuktikan pelaburan Kerajaan dalam penjagaan dan pendidikan awal kanak-kanak (ECCE) memberi manfaaat kepada pembayar cukai. Beliau berkata mengurangkan kos kebajikan sosial, menurunkan jenayah, menambah hasil negara dan memperoleh pulangan tertinggi dalam pembangunan sumber manusia. Justeru, sebarang usaha kerajaan membangunkan ECCE, kata beliau, termasuk PERMATA, tidak harus ditolak terus hanya kerana orang yang mendukungnya tidak disenangi. 

Walaupun di dalam postingnya di laman sosial Twitter meminta orang ramai membaca kenyataan penuh beliau berkaitan perkara itu dan berkata bahawa pertahan pelaburan dalam penjagaan dan pendidikan awal (ECCE) tidak sama dengan pertahan Rosmah, kita harus mengucapkan terima kasih kepada beliau kerana mengiktiraf peranan yang dimainkan oleh PERMATA. Kudos YB!

Nota kaki: Peninglah macai ProTun dan minions pembangkang untuk spin berita ini.

10 comments:

ted manoff said...

Pungkoq hang ryezall..sapa yg spin nii ryezall..? Dh baca habis blm..? Bukan kee ko anti sangat dgn dap nii ryezall..nek tempoyak sila beri pandangan..prOoTt

Anonymous said...

Bugima punya dap....apa pasal support Kak Mah? Kak Mah tak perlu support korang ler....bugima punya dap

Anonymous said...

Bangkang bior bertempat....kalo tidak jadile pembangang...ekjos tersumbat lagi ke..mcm pungkok terkepit taik .....

Anonymous said...

Kena berubah la....yang baik bagi sokongan
Yang tak baik baru bangkang...dengan bukti.

Jangan jadi macai vabi buta....

haku said...

takan tak tahu..yg apply Permata ni kebanyakkan org Cina..mesti la backing kot...ha.ha...

Anonymous said...

Puji permata bukan puji borosmah
Borosmah mana minat bdk2
Borosmah minat shopping dan publisiti obesiti je

Anonymous said...

apo lae nak dikato. nak lotak rosmah dulu atau permato dulu....nak sobut rosmah dulu...takut jilat kahak.
rosmah dan permato tidak dapek di pisahkan. tak kan nak lotak nek jijah ngan permato. nek jijah ngan jam omega baru ngam. kah kah kah.....

Anonymous said...

dlm dapigs pun banyak berpuak-puak. masing2 dgn agenda masing2. diluar saja yg nampak tenang, tapi hakikatnya mcm gunung berapi yg menunggu masa nak muntahkan lahar aje .. lebih2 lagi dinasour tua tu dah berkemungkinan besar akan hilang kuku dan taring, mana dah banyak bercakap, nada suara pun dah tak berapa nak keluar api mcm dulu.

mungkin ini cth2 muntahan lahar kecil utk mengetahui tindak balas susulannya. atau adakah yb ni akan digantung keahlian parti mcm yg terjadi kat yb cempaka (?) dulu?

Ted Manoff said...

Kalam pembukaan si Kentot wajib pasal punkoq, taik, lubang pungkoq..lain tak da daaa

Ted Manoff said...

Kalam pembukaan si Kentot wajib pasal punkoq, taik, lubang pungkoq..lain tak da daaa

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates