September 9, 2016

28 Parti PPBM Sah Ditubuhkan, Mari Lihat Apa Kata Presiden dan Penasihat Parti Sebelum Ini


Pendaftar Pertubuhan (ROS) sudah meluluskan permohonan Parti Pribumi Bersatu Malaysia untuk menjadi parti politik sah di negara ini. Walau bagaimanapun, akronim bagi parti itu pula ditetapkan sebagai PPBM dan bukan BERSATU dan kelulusan itu juga membabitkan sedikit perubahan pada logo berbanding logo asal semasa permohonan dibuat.

Timbalan Perdana Menteri, DS Ahmad Zahid Hamidi ketika mengumumkan keputusan penerimaan tersebut secara prinsip menegaskan, sekiranya mereka masih menggunakan nama BERSATU tindakan pembatalan pertubuhan itu boleh diambil ROS berdasarkan Akta Pertubuhan. Penukaran nama BERSATU kepada PPBM disebabkan nama BERSATU telah digunakan oleh banyak parti dan pertubuhan setakat ini.


Tahniah kita ucapkan kepada parti dan bakal-bakal ahli parti. Ramai yang berkata kita kena memberi kepercayaan kepada Presiden dan Penaung parti untuk menyelamatkan Malaysia. Memberi kepercayaan? Cakap mereka sebelum ini seperti di bawahpun sudah tidak dapat dipercayai.


Mungkin disebabkan itu kot maka 'balls bearing' yang ada pada logo asal PPBM telah dibuang oleh ROS. Sekarang parti ini tiada lagi 'balls'.

28 comments:

Anonymous said...

Wah parti serpihan Umno yang kedua selepas pkr dah selamat ditubuhkan.. Berapa juta orang yang dah daftar....online ke...klau online.. Mcm..tak boleh percaya... Ingat kes tandatangan deklarasi tu....apa pun Umno kini dan selamanya hingga kiamat InsyaAllah

Anonymous said...

umno ??? tuuuiiihhhh....parti bangsat and dipenuhi penyamun and penyangak.

ted manoff said...

Ayat saekor macaii..NEXT

Anonymous said...

rahman dahlan kata org bodoh saja tak tau sapa mo1, org bodoh saja tak tau mo1 tu adalah najib...
rakyat malaysia yang bodoh saja akan sokong Najib, umno and Bn, ha ha ha.
umno parti najib and penuh dng pencuri and penyangak aja...
blog nie adalah pemakan dedak najib...first and last time aku baca blog nie...lepas nie sorry...macam utusan and tv 3 suku jugak, org dah tak baca and dah tak tengok dah, sebab tu business merudum sampai tak ada duit nak bayaq gaji pekerja
is ok najib laknatullah kan ada banyak duit...

Anonymous said...

Harghhh ptuihhh...parti bunga raya..
PENYAMUN KRONI yg telah di nyah aktif dri umno

Anonymous said...

Tambah...

Macai Musibat Teragong!!!

Dibawah pimpinan Lanun Pendatang Bugis!!!

Anonymous said...

CTS xksah cai2 ketum n bungsla raye tgok blog ni..

Kekadang cai2 NGENDAP gok tgk CTS..
heehehe

Anonymous said...

Nexttttt ...

Tarak isu..

ted manoff said...

Kenapa adnan berperangai pelik sewaktu sidang dun kelmarin...? Oh! Khabarnya mohd najib dh bagi signal sejak bln lalu bahwa beliau akn diganti..

Anonymous said...

Aku bila sebut ballssss ni teringat selasa selasa selasa.... ngape ntah.... vundekkkk

ted manoff said...

Syukurlah..penganti umno dh muncul..pemimpin umno kini dlm ketakutan yg amat sgt..tkut sebab mereka xbolleh samun lagi..ayuh ryezall kita sertai BERSATU..bersatu kita bersatu taat setia berganding bahu..prOoTt

Anonymous said...

Bersatu kita bersatu... oyeaaa..

Selamat bersatu.

Anonymous said...

Kahkah kahhabakaba 123...

Maksudnye masa menyamun tu dia dlm umno la yek... kahkah... kesian mocik pocik kena tipu..

Rizan said...

UMNO dulu kina selamanya.

Rizan said...

UMNO dulu kina selamanya.

Rizan said...

Parti alif bata....???
Parti angkatan bujang tua.

Rizan said...

Parti alif bata....???
Parti angkatan bujang tua.

Anonymous said...

Yang ada balls hanya si kekasih gelap nika je

Anonymous said...

Sokong bunga raya bermakna MENYOKONG vincent TOTO n YTL..
smue kroni madey yg kayer rayerr.

Anonymous said...

Umno dulu kini dan selamanya... Kenapa marah...suka hati oranglah nak sokong sapa...yang aku tahu walau kau orang tuduh pemimpin Umno mcm2 Kerana Umnolah ramai orang Melayu berjaya kerana Umno lah Islam berkembang pesat dan kerana Umnolah..Malaysia terus aman...cuba fikir klau Pke ke pas ke dap ke memerintah...hbislah Melayu habislah Islam habislah semua terjual dan tergadai contoh penang dan selangor...ok...ada faham semua...bacalah..sejarah tak pernah menipu..yang menipu orang yang dah terdesak dan dah tak ada jawatan..tak gitu

Anonymous said...

untung NIKA kan? dapat bakal suami presiden parti bersatu dan bakal piem.

Anonymous said...

Ya ya ya genting ya ya ya ytl ya ya ya yananda jolow perwaja mdb1 ya ya ya...

Kalau mengikut sumber negara... dah jauh meninggalkan singapore... tapi... ya lah... bangga lah... janji lagi bagus dari zimbabwe...

Anonymous said...

Tak habis2 memfitah!!

Tabiat Cybertrompah UMNOnok di bawah pimpinan Lanun Pendatang dari Bugis!!

Standard TONG TAIK!!!

Anonymous said...

UMNO DULU KINI DAN SELAMANYA MENYAMUN!!!

Aliff Mim Nun Wau.... SARKIS DAAAA..!!

Anonymous said...

UNTUK ROZY HIPPO JOLI HASIL ROMPAKAN 1MDB OLEH JIBO LANUN PENDATANG DARI BUGIS!!!

Anonymous said...

Apa la yg di takutkan .. walau ada perkataan bersatu , tiada parti atau pertubuhan yg dikenali sbg bersatu . PKMB kita pon mahu di panggil UMNO.
Apa kita takut pd nama ?
Kita seperti menunjuk kan kita lemah & takut pd bayang bayang.
Sekira nya PPBM menggunakan tagline yg ada perkataan bersatu ada kah pendaftaran parti itu dibatalkan ?
Klu pkr,pas ,dap atau yg lain guna pakai bagaimana pulak?
Klu pembakang bergabung & dikenali sebagai pakatan bersatu .. seperti pakatan harapan , pakatan rakyat .. amacam pulak ?
Tolong la .. makin menyusahkan akar umbi menangkis pembankang ada la..
Jgn la syok sindri .. nnt win the battle but lost the war.

Anonymous said...

Apa nak kisah semuanya dah tersurat dan tersirat...bukan syok sendiri...Umno...dulu kini dan selamanya kerana Umnolah Melayu boleh berbangga dgn ramainya jutawan...para cendikiawan...para ilmuawan...para agamawan... Dan paling penting...kerana Umno kita mampu hidup aman walau berbilang bangsa...so jgb kufur nikmat sepatutnya kita bersyukur serta selalu berdoa agar Umno terus diberi mandat untuk memimpin demi kelangsungan bangsa Melayu di Malaysia tanpa menggugat..bangsa lain...cuba Dap...atau Pkr atau Pan.atau Pas..yang baru tersedar dari lamunan tu...yang jadi balaci kepada Dap...hbis kita... Merempat kat negara sendiri...tgok Indonesia...walau orang cina mereka fasih bahasa Indon tapi...mereka...tetap kaya...orang Indon sendiri masih merempat kerana..apa kononnya cina Indon..bagus..tak pandai ckp cina tp kerana itu rakyat Indon tertipu..tp bukan Umno...yang menipu utk kroni cuma Atuk tua... Sekarang atuk tua...dah tak ada jawatan kenapa madih nak salahkan Umno...dan kepada yang tuduh Pm Najib songlap duit tu...mana bukti...tunjuk bukti...dalam Islam pun kita perlu bukti kan orang itu bersalah kalau tak itu namanya menfitnah

Anonymous said...

redho si sembab tu yer ngan nika. puan sri pun dah redho. apa lagi.....

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates