September 16, 2016

0 MCA Dan Parti BN Saling Memerlukan Dalam Menghadapi PRU14 - Dr Wee Ka Siong

Timbalan Presiden MCA, DS Dr Wee Ka Siong berkata parti MCA dan parti komponen Barisan Nasional (BN) saling memerlukan antara satu sama lain untuk terus memastikan BN terus kekal sebagai sebuah parti yang kukuh bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) akan datang.

Beliau menambah gandingan kukuh antara semua parti komponen BN termasuk MCA, MIC dan Gerakan dan parti lain selaras dengan konsesus kesepakatan dan keserasian yang telah lama dipegang dan diamalkan oleh pemimpin dan ahli parti komponen.

Katanya lagi, adalah penting keserasian dalam parti BN diperkukuh dan bagi mana-mana pemimpin BN kita perlu saling memerlukan antara satu sama lain. Sokongan antara kaum Melayu, Cina dan India adalah penting bagi memastikan BN terus kekal. Dr Wee menegaskan berpandukan prinsip inilah sampai sekarang semangat sokongan antara semua kaum komponen BN terus kukuh dan kalau sikap saling membantu ini diamalkan, ia akan terus membawa berkat,

Mengulas lanjut, DR Wee berkata setiap parti komponen BN yang kukuh perlu membantu parti komponen lemah memandangkan semua parti komponen adalah di bawah satu keluarga dan ia penting bagi meneruskan agenda yang telah dirancang untuk rakyat dan negara.

Sementara itu, Dr Wee berkata MCA sedang giat memperluas jaringan dalam pelbagai aspek bagi menarik lebih ramai pengundi baharu untuk menyertai BN melalui parti komponen berkenaan termasuk menggembleng tenaga di peringkat cawangan dan pusat daerah mengundi untuk memastikan kemenangan BN pada PRU14.

Beliau berkata selain itu MCA kini dalam proses untuk menubuhkan satu cawangan baharu iaitu cawagan Bemban Height di sini selaras dengan penerimaan baik masyarakat Cina terhadap MCA dan BN terutama dalam kalangan golongan muda di kawasan tersebut. MCA katanya telah mengemukakan permohonan anggota baharu pada ibu pejabat MCA dan ia menunjukkan MCA masih lagi mampu menarik minat dalam kalangan orang muda atau yang baharu, untuk menganggotai parti tersebut.

0 comments:

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates