September 26, 2016

1 @cmlimguaneng Sudah Gila Atau Beliau Ada 'Split Personality'


Ketua Menteri Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng ketika mengulas bahawa Pulau Pinang akan terus mengambil langkah-langkah tegas untuk menjamin tidak akan berlaku catuan air, beliau berkata,

"Banyak negeri menghadapi isu air; di Johor, empangannya kering walaupun ia musim hujan; di Pulau Pinang, empangan Ayer Itam hampir penuh, manakala empangan Teluk Bahang lebih 55 peratus, tetapi kami harap dapat mengisinya pada musim hujan nanti. Walaupun kita tidak mempunyai taburan hujan yang tinggi, namun kita tidak pernah mencatu air, ini adalah jaminan yang boleh kita berikan kepada semua pelabur, kami tidak akan membenarkan ia berlaku. Saya katakan sebelum ini dan akan katakan sekali lagi. Saya dituduh agak keras dalam soal catuan air, jika perlu, ada yang akan dipecat. Jika ada yang mencadangkan catuan air, saya akan tuntut peletakan jawatan ketua (PBAPP)." - Sumber Malaysiakini.

Sama ada Joseph Lim Guan Eng ada penyakit lupa yang amat kronik atau beliau mengalami sindrom 'split persoanlity', beliau sepatutnya sedar orang yang beliau tuntut untuk meletakkan jawatan itu adalah dirinya sendiri. Ini disebabkan Pengerusi PBAPP adalah juga Lim Guan Eng!!! Atau mungkin juga Joseph Lim Guan Eng terlalu marahkan Pengerusi DAP Selangor, Tony Pua sehingga tersasul disebabkan Tony Pua main golf semasa dia masuk mahkamah 30hb September nanti.

1 comments:

Anonymous said...

Sendri punye negeri sndri jage lerr..sbbtu ada jenis org TOLOL BONGOK slalu samekan mlysia dgn singapor...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates